1、Unit 5 First Aid一、阅读理解AFrightened. That was how I felt that Monday morning when my marine(海洋的) science students came into class and began encouraging one of their classmates to tell what had happened at the beach the day before.Although each of my students had received a PADI(the Professional Associ
2、ation of Diving Instructors) Open Water Diver certification as part of our marine science program, I was frozen in fear and wondering what had happened at the beach. Once certified, my students began to use their new diving skills to carry out underwater research projects on the coral reefs(珊瑚礁) nea
3、r our island. Being islanders surrounded by water, my students are taught that the ocean is not a dangerous place, but can be very unforgiving to those who make mistakes. In this case, my first thoughts were for their safety and well-being. I did a quick head count. They were all in class with all t
4、heir parts in place. I became less afraid and more curious about what had happened. But I was wholly unprepared for the story they told.A three-year-old boy playing in the water near the shore was about to sink. His family members and beachgoers rushed to help, carrying the boy to the beach, but no
5、one was sure what to do next. One of my students was at the beach that day and rushed over to help. She had taken a first-aid course that Id taught as an after-school program. She began CPR(心肺复苏) and asked others to call 911. By the time doctors arrived, the child was able to breathe in his mothers
6、arms.As teachers, we know children learn through our energy and effort. They become interested. Some find their passions and go after their dreams. In this way we know we have the power to change lives. Id add that once in a while we have the power to save a life.本文是记叙文。作者的一名学生在海边偶遇一个孩子溺水,她运用学过的急救知识
7、对他进行救助,最终挽救了孩子的生命。【词语积累】unforgiving adj.难应付的,棘手的;不宽容的head count人数统计,点人数go after力求,谋求;追赶,跟着1. Why did the author feel afraid on Monday morning?A. A student told a frightening story.B. Some students failed to come to class.C. A student had an accident on the beach.D. He thought something bad had happe
8、ned.解析D推理判断题。由第二段中的. I was frozen in fear and wondering what had happened at the beach和Being islanders surrounded by water, my students are taught that the ocean is not a dangerous place, but can be very unforgiving to those who make mistakes. In this case, my first thoughts were for their safety an
9、d well-being. I did a quick head count. They were all in class with all their parts in place. I became less afraid and more curious about what had happened不难推知,作者应该是担心学生发生了不好的事情,故本题选D。2. What did the author do on the island?A. Conduct research into coral reefs.B. Educate students in marine science.C
10、. Improve islanders health and safety.D. Give the locals guidance on first aid.解析B细节理解题。由第一段中的my marine(海洋的) science students和第二段中的Although each of my students. as part of our marine science program可知,作者在岛上主要教授学生海洋科学方面的知识,故选B。3. How did the authors student behave on the beach?A. Calmly and skillfull
11、y.B. Normally and considerately. C. Generously and sympathetically.D. Naturally and knowledgeably.解析A推理判断题。由第三段中的but no one was sure what to do next. rushed over to help以及She began CPR(心肺复苏) and asked others to call 911可推断出,在面对突发情况时这名学生非常冷静;由第三段中的By the time doctors arrived, the child was able to br
12、eathe in his mothers arms可知,这名学生对溺水孩子的急救很成功,由此可推断出这名学生急救技巧很熟练。综上可知,A项正确。4. What does the text mainly talk about?A. A marine science student saved a boy.B. The major of marine science.C. The sea can be really dangerous.D. The importance of first aid.解析A主旨大意题。本文主要讲述了一名海洋科学专业的学生救了一个溺水小孩的故事,故选A。B2023重庆三
13、测Sydney Raley has been working at a fast food restaurant for about seven months and its been her typical after-school job. When she headed into her weekend shift on Saturday, December 18, she likely expected to do more of the same: Stand at the drive-through window, take orders over the headset, and
14、 hand each customer their meal with a smile. In fact, that was exactly how it started. But a few hours into her shift, things took a dramatic turn. After handing a customer some of their food, Sydney let the customer know that more would be coming as soon as it was ready. But just seconds later, she
15、 noticed a terrible look of panic spread across the womans face. Then came the coughing. She was coughing like crazy. Her daughter in the passenger seat looked terrified. Sydney immediately knew she was choking. For an instant, Sydney remembered the first-aid training she had received more than four
16、 years earlier. Most 15-year-olds might panic at the sight of this(even most adults might, too). But not Sydney. Instead, the teen remained calm and quickly shouted at both her manager and the womans daughter to call 911. Then, she jumped through the drive-through window and came to the rescue. The
17、teen flung the drivers side door open and got the choking woman to her feet. Then she began to use the Heimlich maneuver(海姆立克急救法). However, she had never actually had to use the life-saving technique before, and after a few tries, it wasnt quite working. Luckily, another customer was just a few feet
18、 away in the parking lot. She shouted for help, hoping that another persons strength combined with hers would help force whatever was in the womans mouth to finally come out. Next, a man who heard the call for help ran over and started using the Heimlich maneuver. Fortunately, it worked and the woma
19、n spat out the food stuck in her throat. Needless to say, the woman was very grateful. Just as she began to catch her breath, first responders arrived on the scene, and when officers asked what happened, she told them all about Sydneys heroic act. They said,Congratulations, youre a lifesaver; youre
20、a hero. Sydney recalled. Sydney Raley在一家快餐店做兼职。有一天,一名顾客在候餐时突然被噎住,最终她在Sydney等人及时的救助下脱离了危险。1. What can we learn about Sydney from the first two paragraphs?A. She was patient and confident. B. She was kind and knowledgeable. C. She was hard-working and careful.D. She was generous and warm-hearted. 解析C推
21、理判断题。由第一段的When she headed.with a smile可知,Sydney在12月18日星期六上班时,希望做更多相同的事情:站在免下车窗口,通过耳机接单,微笑着把每一位顾客的饭菜递给他们。由此可知,Sydney工作很勤奋。由第二段的But just seconds later, she noticed a terrible look of panic spread across the womans face可知,就在几秒钟后,她注意到一种可怕的恐慌表情在那个女人的脸上蔓延。由此可知,Sydney很细心,故选C。2. Where was the woman customer
22、 when she got choked?A. She was in her car. B. She was on the street. C. She was in a restaurant. D. She was in the parking lot. 解析A细节理解题。由第二段的Her daughter in the passenger seat looked terrified和第四段的The teen flung the drivers side door.her feet可知,女顾客被噎的时候在车里,故选A。3. What does the underlined word flun
23、g in the last paragraph probably mean?A. Slipped gently. B. Pulled violently. C. Threw suddenly. D. Ran slowly. 解析B词义猜测题。由第四段的the drivers side door opengot the choking woman to her feet和常识可知,此处是指用力猛地拉开驾驶座的门,故选B。4. What does the last paragraph mainly tell us?A. What happened to the woman. B. How to d
24、o the Heimlich maneuver. C. Why to use the Heimlich maneuver. D. How the choked woman was rescued.解析D段落大意题。通读最后一段可知,本段主要讲述被噎住的女士是如何被救的,故选D。二、七选五2024安徽皖江名校阶段考Basic first aid allows you to quickly determine a persons physical condition and the correct course of treatment. 1 But following correct first
25、 aid procedures can be the difference between life and death.2 Are there things that might put you at risk of harm? Are you or the victim threatened by fire, gasses, an unstable building, live electrical wires, or another dangerous condition? Do not rush into a situation where you could end up as a
26、victim yourself.Call for help.3 If someone is with you or approaches, instruct them to call the authorities and be prepared to relay information to them so they can update the responders. It is not recommended that you leave the victim unless required, but put them in the recovery position if you ne
27、ed to leave them for any reason.Care for the person. Caring for someone who has just gone through serious hurts includes both physical treatment and emotional support. Remember to stay calm and try to put them at ease. Let the person know that help is on its way and that everything will be alright.
28、4Stop the bleeding first. After you have established that the victim is breathing and has a pulse, your next priority should be to control any bleeding. 5 Use direct pressure on a wound before trying any other method of managing to bleed.A. Check the surroundings.B. Provide first aid for a broken bo
29、ne.C. Do so before you begin assisting the victim.D. You should always seek professional medical help as soon as you are able to.E. Other ways to comfort the victim include asking for their name, or their interests.F. Control of bleeding is one of the most important things you can do to save a victi
30、m.G. Anyone who has suffered a severe injury or life-threatening situation is at risk for shock.本文是一篇说明文。文章具体介绍了如何正确实施急救措施。1.DD项与But following correct first aid procedures can be the difference between life and death之间构成转折关系,故选D。2.AA项放在此处能充当第二段的主题句。3.C结合常识可知,在施救之前应先打电话求救,故选C项,C项中的Do so指的便是打电话求救。4.EE
31、项与Let the person know that help is on its way and that everything will be alright并列,二者说的都是put them at ease的方法。5.F最后一段说的是止血,F项与此吻合。三、完形填空2023河南许平汝名校模拟改编It was at a lively coming-back-to-school celebration in Rockwall, Texas. Cheerleader Tyra Winters was 1 waving at the crowds from one of the floats(花
32、车) as it slowly 2 its way down the street. All of a sudden, a 3 came from the crowds. Looking down, Winters saw a little boy on the sidewalk struggling for air, while his 4 mother was begging for help.I5 a little bright red face, Winters later told KTVT. There was no coughing. There was no 6.The boy
33、 had been licking a piece of candy when it slid down his throat and 7 his windpipe. No one seemed to know how to help, except for Winters, a senior with the dream of becoming a doctor. She had taken the 8 related to first aid.Knowing that9 was running out, she jumped off the float and ran to the 10.
34、 By the time she got to him, his face had turned purple. She took the boy from his mother, held him face down on her knee and gave him three hard pushes on the 11.Soon, the boy coughed up the piece of candy, and began breathing again. Without a(n)12, Winters handed him back to his mother and ran bac
35、k to her float. It all happened so fast that the mother never had time to thank the teenager.She didnt 13 to, says Winters. I knew her 14. I saw her tears. I saw her face.I dont really have any words. I just stood there 15, says the boys mother. The words that you would say to anyone who does someth
36、ing for you are Thank you. But they dont seem good enough.本文是一篇记叙文,主要讲述了高中生Tyra Winters救了一个小男孩的故事。1.A. sleepilyB. angrilyC. impatientlyD.enthusiastically解析D啦啦队队长泰拉温特斯在一辆花车上热情地(enthusiastically)向人群挥手,花车慢慢地沿着街道行驶。 sleepily困倦地,angrily生气地,impatiently不耐烦地。2.A. builtB. madeC. choseD. lost解析B参见上题解析。make on
37、es way意为前进,向前。3.A. fireB. ballC. screamD. flower解析C突然,人群中传来一声尖叫(scream)。4.A. frightenedB. excitedC. annoyedD. satisfied解析A向下一看,温特斯看到一个小男孩在人行道上挣扎着呼吸,而他吓坏了的(frightened)母亲正在乞求帮助。5.A. missedB. drewC. sawD. imagined解析C温特斯看到(saw)一张通红的小脸。saw与前边的Looking down对应。6.A. laughingB.breathingC. dancingD. praising解析
38、B由下文中的began breathing again可知,本题选B。7.A. blockedB. blewC. washedD. dried解析A那个男孩一直在舔一块糖果,突然糖果滑进了他的喉咙,堵住(blocked)了他的气管。8.A. consequenceB.courseC. benefitD. difficulty解析B她上过与急救有关的课程(course)。9.A. moneyB. waterC. timeD. blood解析C知道时间(time)不多了,她从花车上跳下来,跑向那个男孩子。10.A. hospitalB. doctorC. schoolD. child解析D参见上题
39、解析。11.A. faceB.backC. stomachD. chest解析B她把男孩从他母亲手里抱过来,把他脸朝下放在自己的膝盖上,在他的背(back)上狠狠地推了三下。12.A. wordB. waveC. argumentD. apology解析A温特斯没说一句话(word),把男孩交还给他母亲,然后跑回她的花车上。13.A. wantB. tryC. hopeD. need解析D她不需要(need)这么做。14.A. feelingB. sayingC. waitingD. cooking解析A我知道她的感受(feeling)。我看到了她的眼泪。我看到了她的脸。15.A. heartbrokenB.speechlessC. awakeD. stressed解析B我只是站在那儿,什么也没说(speechless)。