1、四川省成都市西川中学2019-2019学年度下期初2019级期中考试英语试卷考试时间:120分钟 满分:150分A卷(共100分)第一部分 听力(共30小题;计30分)一、听句子,根据所听到的内容选择正确答语。每小题念两遍。(共5小题,每小题1分;计5分)( ) 1. A. Yes, I do. B. Yes, Bob.C. Thank you.( ) 2. A. Delicious.B. I like it.C. Yes, it was.( ) 3. A. No, she doesnt. B. On Friday.C. Sometimes.( ) 4. A. Nice to see you.
2、B. Not at all.C. Dont worry. I can help you. ( ) 5. A. Really? B. Science.C. Its for me.二、听句子,选择与你所听到的句子意思相符合的图片,并将代表图片的字母填在相应位置。每小题念两遍。(共5小题,每小题1分,计5分) 6. _ 7. _ 8. _ 9. _ 10. _三、听对话,根据对话内容及问题选择正确答案。每小题念两遍。(共10小题,每小题1分,计10分)( ) 11. A. Red. B. Purple.C. Yellow.( ) 12. A. Once a month.B. Twice a mont
3、h.C. Twice a week.( ) 13. A. The girl.B. Dick.C. Alan.( ) 14. A. In the classroom.B. In the library.C. In the theater.( ) 15. A. Fish.B. Onions.C. Beef.( ) 16. A. 1.5 hours.B. 2 hours.C. 2.5 hours.( ) 17. A. More beautiful.B. Quieter.C. Louder.( ) 18. A. In the bank.B. In the supermarket.C. In the r
4、estaurant.( ) 19. A. A reporter.B. A writer.C. A trader.( ) 20. A. Because she wants to have a healthy body.B. Because she wants to practice playing soccer.C. Because she wants to practice ping pong. 四、听短文,根据短文内容选择正确答案。短文念两遍。(共5小题,每小题1分,计5分)( ) 21. How old is Steven?A.72B. 78C. 87( ) 22. When did St
5、even work on the farm?A. When he was 18.B. When he was 25.C. When he was 60.( ) 23. How many kinds of animals were there on the farm?A. Five.B. Six.C. Seven.( ) 24. What did Steven do when he went to the city?A. Worked in a post office.B. Sent post cards by bicycle.C. Sent post cards by bus.( ) 25.
6、Where does Steven take a walk every morning now?A. In the park.B. In the neighborhood.C. On the beach.五、听短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,短文念三遍。(共5小题,每小题1分,计5分)Our Favorite TeacherHow many studentsWho they likeWhy they like him/her26. _ of the studentsArt teacher Mr. SmithHe is 27. _, and he often lets us watch 2
7、8. _ in his class.25 percentChinese teacher Mrs. WangShe is creative and friendly15 percentMath teacher Miss GaoShe 29. _ us very much.Only 3 percentHistory teacher Mr. LiHe is so strict and 30. _第二部分 基础知识运用(共30小题,计40分)六、单项选择(共15小题,计20分)A. 从各题的A、B、C三个选项中选出正确答案。(共10小题,每小题1分;计10分)( ) 31. The girl with
8、 _ umbrella is _ university student.A. an; aB. the; a C. a; an( ) 32. How do you like the food in Singapore? Everything tasted _. I would never go there again.A. wellB. goodC. bad( ) 33.What bad weather it was! We decide _.A. to go outB. not to go outC. to not go out( ) 34. Quite a few people like t
9、o go to that restaurant to enjoy the delicious food, the service there is not friendly _.A. althoughB. thoughC. however( ) 35. I think the best way to know whats going on around the world is _ the news.A. by B. withC. through( ) 36. On weekends, I expect to go _ to kill time after finishing my homew
10、ork.A. to quiet placeB. somewhere quietC. quiet somewhere( ) 37.English is very important for us young people, so we should _.A. take it seriouslyB. exercise moreC. hard work( ) 38. Many actors are in the show. Who do you think is _? Steven, of course. We cant find _ one.A. funniest; the funniestB.
11、the funniest; a funnierC. funnier; the funniest( ) 39. If you want to keep _, you can go on eating junk food.A. healthyB. thinC. fat( ) 40. How about watching a soap opera tonight? _. Anything is OK for me.A. Youre right.B. I cant stand it.C. Its up to you.B. 根据对话内容,从方框中选出适当的选项补全对话,并将选项的编号依次填在入题号后的横
12、线上 (共5小题,每小题2分;计10分)A:Hi, Linda. My friend Susan is having a party this weekend.B:Wow!Sounds fun.A:Yeah, its a dancing party. 41. _.B:Can I? I dont really know Susan.A:No problem. 42. _.B:OK. Id love to go. 43. _.A:On Saturday night. B:Wow, thats the day after tomorrow! 44. _. I need to get a new dr
13、ess.A:Me too. 45. _ Lets go there after school.B:Great! A. When is it?B. But I have got nothing to wear.C. Do yon want to go with me?D. Theres a clothes shop near hereE. She said I could invite a friend.七、完形填空。读下面两篇短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的正确答案。(A篇5小题,每小题2分,计10分。B篇10小题,每小题1分,计10分。共20分)A Two ye
14、ars ago, I liked playing computer gamesvery much. I spent many hours 46. _ computer games every day. I was good at my studies before I started playing computer games. But after I started doing that, I fell behind 47. _at school. As a result, my mother was very worried. One day, when I was watching a
15、 talent show on TV with my mom, I became interested in a bands performance. I though the kid who played the guitar looked cool, and I wanted to be a boy like him. Then I asked my mother if I could learn to play the guitar. To my 48. _, she agreed. The next day, she sent me to a guitar class and I st
16、arted to learn to play the guitar. I learned from an hour every day in the guitar class. After coming back home, I 49. _ by myself. And later I became 50. _ interested in playing computer games than before. Now I hardly play computer games. Do you like playing computer games? If you do, learn someth
17、ing else, too. It can keep you away from playing computer games.( ) 46. A. to playB. playingC. play( ) 47. A. anotherB. the otherC. others( ) 48. A. surpriseB. heartC. sadness( ) 49. A. servedB. thoughtC. practiced( ) 50. A. much moreB. a littleC. lessB If you are a teenager, and you want to be 51.
18、_ in life, youd better read this great book! From Boys and Men, written by American author Michael Gurian, tells teenage boys that they are living through the best years of their lives. There is no 52. _ for them not to love life. You may think that only your body is growing now. 53. _ the book says
19、 your mind is too. The book tells teenage boys that they need to help their body and mind 54. _. To do this, they should stop 55. _ their time playing computer games and should start playing sports. Sports, the book says, keep you 56. _ and teach you important life skills (技能). They teach you how to
20、 be a leader(领导者) and how to work as a part of a family. The book also tells boys to love their life 57. _ they are being bullied(被欺负). It says boys have to stop being afraid of such bullies. It is the only 58. _ they can become more successful people. To become the man you want to be, you have to t
21、hink for others and believe in 59. _. But, most importantly, the book says, you must always have 60. _. Never be happy with what youve got, always want more. Real men always want more. ( ) 51. A. interestedB. greatC. talented( ) 52. A. reasonB. needC. use( ) 53. A. AndB. SoC. But( ) 54. A. growB. pl
22、ansC. remember( ) 55. A. passingB. takingC. spending( ) 56. A. healthB. healthy C. unhealthy( ) 57. A. untilB. becauseC. even though( ) 58. A. wayB. thingC. problem( ) 59. A. youB. yoursC. yourselves( ) 60. A. successB. dreamsC. interests第三部分 阅读理解(共15小题,计30分)八、阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。(共5
23、小题,每小题2分,计10分) A long time ago, there was an emperor (皇帝). He was so bad that nearly nobody liked him. He had a beautiful garden. In the garden, there was a little nightingale(夜莺) and she could sing very beautifully. One day, the emperor heard about this little birds singing. He asked some people to
24、 catch her to him. As soon as the emperor heard the nightingales singing, he said, “Put her in a golden cage, so she can stay and sing for me when I want to hear her.” The little bird was unhappy about just staying in the cage, so she stopped singing one day. The emperor was very angry. He set the n
25、ightingale free and asked some people to make a robot bird for him. The robot bird could sing very beautifully, too. The emperor became happy. Soon the robot bird became old. It no longer sang beautiful songs. Just at that time, the emperor was ill. One morning, when the emperor was in bed, the empe
26、ror wanted it to sing once again. But the robot bird couldnt sing any more. One day, the nightingale flew to the window. She began to sing her most beautiful song. Hearing that, the emperor was very happy. He became better and better day after day. After the emperor was well, he learned a lot and be
27、came kind to his people. From then on, all his people loved him for his love and kindness. ( ) 61. The emperor kept the nightingale in a golden cage in order to hear her sing at any time.( ) 62.The nightingale wanted to fly out of the golden cage.( ) 63.The robot bird had a more beautiful voice than
28、 the nightingale.( ) 64.The emperor was angry with the robot bird at first.( ) 65.The emperor learnt from the nightingale what love and kindness was.九、阅读下面两篇短文,根据短文内容选择正确答案。(共10小题,每小题2分,计20分)ALIVERPOOL UME STREETLONDON WUSTON30 JUN 11ANY PERMITTEDCHEAPER DAY RETURNYOUNG PERSON30 JUN 11 AT 16:03134.5
29、0LACEY STREETTHEATERIce Age 4: Continental DriftADULT TOTAL Date: 13/04/2019 Seat: 9/11 Start: 19:15 $2.00 NO PETS ALLOWEDNO. 194359THE WEDDING OFl CHRISTINA RYAN & BRIAN MOORESATURDAY10TH SEPT.2019ST.JAMES CHURCH1PMRECEPTION TO FOLLOWKILASHEE HOUSE HOTEL ( ) 66. How much was the return ticket from
30、Liverpool to London?A. $2B. $30.3C. 134.5( ) 67. If you want to enjoy the movie Ice Age 4, you can _.A. take a dog thereB. go with your friendC. call 194359( ) 68. Where is the theater?A. On Lime StreetB. On Lacey StreetC. In County Kildare( ) 69. When did the wedding take place?A. April 13B. Septem
31、ber 10C. August 20( ) 70. What are these?A. TicketsB. CardsC. AdsBDo you know that in some parts of the world, people build hotels made of snow and ice? These are known as ice hotels.Unlike usual hotels, all the rooms in the ice hotels are made of ice. In some ice hotels, even the glasses for drinks
32、 are made of ice blocks. So they only serve cold drinks. Also, hot food is not served in the ice hotels, but guests can eat hot food at places nearby. To keep warm, guests sleep in comfortable sleeping bags on ice blocks that are covered by mattresses(床垫) and reindeer skins(驯鹿皮).There are some place
33、s in the ice hotels that are heated (加热), such as the bathrooms. This is because, even though it is not as cold in the ice hotels as it is outdoors(在户外), indoor temperatures are still very low.Perhaps the most interesting thing about the ice hotels is that they are rebuilt every year. They can be us
34、ed only during the winter months. The ice hotels melt (融化) away when spring arrives. The ice blocks used to build these hotels arc from nearby rivers. So, when the ice hotels melt away, they melt back into the rivers.( ) 71. According to the passage, ice hotels _.A. are found everywhere B. do busine
35、ss in summer C. are made of snow and ice( ) 72. Which of the following about the ice hotels is TRUE?A. They are just like usual hotels.B. The glasses are made of wood.C. They serve cold drinks.( ) 73. You cant see _ in the ice hotels.A. hot food B. reindeer skinsC. sleeping bag( ) 74. Why arc bathro
36、oms heated in the ice hotels?A. It is as cold indoors as it is outdoors. B. Indoor temperatures are very low.C. Guests ask the hotels to do that.( ) 75. What happens to the ice hotels in spring?A. They melt away. B. They are rebuilt.C. They need more ice.B卷 (共50分)一、根据句子意思和首字母填空。(共5小题,每小题1分;计5分)1. Th
37、e boy walked into his room q_ not to wake up his parents.2. Mary is even more h_ than Tina. So she comes top in every test.3. People prefer to go shopping there because they sell things the most c_.4. I often read some m_ in the school library.5. Allen won the singing contest because his voice reall
38、y t_ our heart deeply.二、完成对话。一空一词,请将答案写在答题卡相应位置上。(共10小题,每小题1分;计10分)A:The New Years Day is coming. I cant wait to go somewhere interesting on vacation. Do you want to go with me?B:Of course. How about Nanjing or Lijiang?A:1. _ of the two cities are very beautiful in China. But I think they are kind o
39、f 2. _ in some ways.B:Then what about Hong Kong or Lijiang? Compared with(与相比) Lijiang, there are more people and high buildings in Hong Kong. And you will spend 3. _ money buying some expensive things because of some tax-free(免税的) stores. In Lijiang, there arent so many people and cars like that in
40、 Hong Kong. So the air is 4. _ than that in Hong Kong. Oh, I cant 5. _ which city to go to.B:I think 6. _ Hong Kong is a beautiful city, we should get closer to the nature after studying for a month. But Lijiang is not a good choice as well.A:Whys that?B:There are always lots of people there during
41、the holidays.A:Yeah, thats a problem.B:I still remember clearly what we experienced last year. It 7. _us 10 hours to get to Chongqing because the high way was so crowded. And when we finally got off the high way and drove in the city, we found that someone 8. _ many bottles on the road. The road was
42、 9. _ of pieces of glass. Our car could hardly move. Luckily, other drivers came and helped to clean the road.A:Then lets go to Mount Emei instead. Its closer to Chengdu and we can get there by train. Now lets go to the train station to buy two tickets.B:Why dont you buy tickets 10. _, its very easy
43、 to do so on the Internet.A:Ha-ha, good idea.1. 2.3.4.5.6.7.8.9.10三、短文填空。从下面方框中选择适当的单词并用其正确形式填入短文空格内,使短文意思正确,通顺(每词限用一次,有两词多余)。按编号将答案填入下边表格内。(共10小题,每小题1分;计10分)bring compete fast good kind robot score similar take understand win withOn June 7 in Chengdu, Chinas college entrance exam, or gaokao, welcom
44、ed a special “student” an AI robot. It finished the exams math test 1. _than human students, reported Xinhua.The 2. _ name is AI-MATHS. It is a tall black box with 11 servers(服务器), and was developed by Chengdu Zhunxingyuexue Technology.AI-MATHS completed two 3. _ of the gaokao math test. 4. _ intern
45、et support, it finished the Beijing test in 22 minutes, scoring 105 points, and 5. _ 10 minutes to complete the national version(全国卷), 6. _ 100 points. Itll do better with the help of the Internet. Students have two hours to complete the test.According to Lin Hui, the companys CEO, AI may be faster
46、than humans in dealing with numbers, but it doesnt work as 7. _ at processing(处理) language as people.“For example, the robot had problems 8. _ the words students and teachers on the test and failed to understand the question, so it scored zero for that question,” he said.Will robots be better than p
47、eople in the future? In Lin Huis opinion, the answer is NO. In fact, this is not the first 9. _ between robots and humans. People are always trying to compete with robots and scientists are always working hard 10. _ out the best in robots. So no matter how fantastic robots are, theyll never be as go
48、od as human beings. 四、阅读理解 (共10小题;计10分)A. 阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出适当的选项补全短文(有一多余选项),并将选项的编号依次填入题后横线上。(共5小题,每小题1分;计5分)Test scores always give us a lot of pressure. I got 90 and you got 89? 1. _But thats not right, said an educational committee(委员会) in France. 2. _ It suggested using grades instead of
49、 scores(分数) for lest results, reported the French newspaper LeMonde.Scores could hurt sensitive(敏感的) students and do little to help with their study, said the committee. 3. _ Thats different from many other countries. For example, US schools get a result between 1-6. Finland doesnt score students un
50、der the age of 11. For older students, the lowest score they get is 4 out of 10.Many students in China now also get grades. 4. _ but not everyone thinks its a good change. It might give students a wrong “sense of success” and make them want to get “praise for everything they do”, according to an art
51、icle in the Washington Post.5. _ It also mentioned that students should be prepared to build on what they truly do well and learn from what they do not.A. At the moment, the total score of each test in French schools is 20 and a score of 12 is thought to be good.B. Well, I m a better student than yo
52、u!C. The article stated that no matter how schools grade them, students “should reflect on what they have learned.”D. In China, many students are also under much pressure of getting high scores.E. Recently the committee handed in a report to the countrys Ministry of Education.D. Schools believe that
53、 it will lessen(削弱) the importance of scores.B. 阅读下面短文,补全表格中所缺的信息。(共5小题,每小题1分;计5分)It is probably no exaggeration(夸张) to say that, these days, anyone who uses WeChat or QQ also uses memes. Memes, or biaoqingbao in pinyin, have become an important part of online chatting among Chinese. Memes are usual
54、ly pictures of GIFs of famous people, TV and film scenes or animated images. They are often paired with a line of text explaining the picture. You must have seen the meme of singer Huang Zitao with his famous line, “I will not easily go die.” Huangs memes arc one of the users favorites.Others includ
55、e TV hostess Dec Hsu rolling her eyes, actor Zhou Jie shouting with anger and basketball player Yao Ming laughing but looking like he is crying. If there is something in common with these people, it is probably that they all have exaggerated(夸张) facial expressions. Users make memes of them for fun.O
56、n the other hand, memes make messaging closer to chatting in real life that only sending text messages. They give people information in an easy, funny way.For some people, especially youth, they can chat online only using memes without typing a single word. Sometimes this turns into a kind of compet
57、ition to see who has the most or the funniest memes.If they are tired of using the popular ones, then they can make their own memes using meme apps. Do you want to have a try, too?The fact6. _ are popular in ChinaThe features(特征)of memesMemes are just for fun because theyre pictures or GIFs with 7.
58、_ (such as Yao Ming laughing but looking like he is crying)Memes are paired with words to 8. _.Advantages(优势)Only sending text messages seems 9. _ than sending messages with memes when chatting online.You dont need to 10. _ if you use memes.You can make the memes of your own with meme apps.五、书面表达(计1
59、5分)圣诞节即将来临,班上要组织一场活动,你需要选择一个搭档和你在班级中进行表演,比较以下两个同学,描述他们的特征(可适当发挥想象),并简单表达你更愿意和谁搭档,为什么?Tara MillerJeff Greenlong curly hairshort straight hairlike reading ()like sports ()quiet, a little shyoutgoingcarefulcarelessInternet (for information)Internet (for computer games)play the piano (every day)play the
60、 guitar (3 times a week)_成都西川中学2019-2019学年度下期初2019级期中考试答案+详解第二部分 基础知识运用六、选择填空A. 从各题的A、B、C三个选项中选择正确答案(共10小题,每小题1分,计10分)31-35 ACBBC 36-40 BABCC31. 答案:A解析:考查冠词。句意:拿着一把雨伞的那个女孩儿是一个大学生。根据句意,两个空都应填不定冠词a/an,因为umbrella是以元音音素/开头,应用an;university以辅音音素/j/开头,应用a。故应选A。32.答案:C解析:考查形容词辨析。句意:你觉得新加坡的食物怎么样?所有的都不好吃。我以后再
61、也不去那儿了。well,很好地;good好的;bad坏的。根据I would never go there again可知,他不喜欢新加坡的食物。故应选C。33.答案:B解析:考查不定式的否定结构。句意:天气真糟!我们决定不出去了。根据bad weather可知,他们决定不出去了。decide to do sth.决定做某事,它的否定结构为decide not to do sth.,故应选B。34.答案:B解析:考查连词。句意 :尽管那家餐厅的服务态度不好,很多人也都去享受美味食物。根据people like to go和the service there is not friendly可知,
62、两个分句之间为转折关系。although尽管,仅用于句首;though尽管,可用于句首也可用于句末。however然而,一般用于句首,且后跟逗号。故应选B。35.答案:C解析:考查介词辨析。句意:我认为通过新闻了解世界时事是最好的方法。 表示方式,by通常后跟直接发生动作或影响的动因,即什么人、什么事或做了什么事造成某种结果;through通常后跟间接对象,表示媒介;with后跟无生命事物,表工具。新闻是了解世界形势的间接媒介,故应选C。答案:B解析:考查不定代词与形容词的搭配。句意:周末我喜欢在做完作业后去一个安静的地方消磨时间。somewhere是不定代词,quiet是形容词。形容词与不定
63、代词配搭时应放在不定代词之后。故应选B。37.答案:A解析:考查动词词组辨析。句意:英语对我们年轻人来说很重要,所以我们应该认真对待。take it seriously 认真对待;exercise more练习更多,exercise作动词时通常指做运动;hard work中式习惯表达,应该为work hard,努力学习。故应选A。38.答案:B解析:考查形容词比较级和最高级。句意:很多演员都在这出戏里,你认为谁最搞笑?当然是Steve。找不到更搞笑的了。根据情境可知问句问的是这些演员中最搞笑的一个,需要用形容词最高级;而答句中需用比较级,故应选B。39.答案:C解析:考查形容词辨析。句意:如果
64、你想保持肥胖,你可以继续吃垃圾食品。 healthy健康的;thin瘦的;fat肥胖的。根据go on eating junk food可知这里选用fat。故应选C。40.答案:C解析:考查情境交际。句意:今晚看肥皂剧怎么样?你来决定。我都可以。Youre right你是对的;I cant stand it 我受不了了;Its up to you你来决定。根据Anything is OK for me可知这里应用Its up to you。故应选C。 B根据对话内容,从方框中选出适当的选项补全对话,并将选项的编号依次填入题号后的横线上。(共5小题,每小题2分;计10分)41-45 CEABD4
65、1.答案:C解析:考查上下文了理解。根据答语“Can I?”可知这里是向对方提出了邀请,故应选C。42.答案:E解析:考查上下文理解。根据答语 “Id love to go”可知这里A说话人说出了一个B虽然不认识Susan但也可以参加聚会的理由。故应选E。43.答案:A解析:考查上下文理解。根据“On Saturday night”可知这里B在问聚会时间。故应选A。44.答案:B解析:考查上下文理解。根据 “I need to get a new dress”可知这里跟dress/clothes有关。故应选B。45.答案:D解析:考查上下文理解。根据上文可知她们没有合适的裙子参加聚会,后文说
66、“Lets go there”,说明此处A说话人提出了一个买衣服的地方。故应选D。七、完形填空(A篇每小题2分,计10分;B篇每小题1分,计10分)A语篇解读你喜欢玩儿电脑游戏吗?本文主人公曾经也很喜欢电脑游戏,但是后来他爱上了吉他,而慢慢失去了对电脑游戏的兴趣。46-50 BCACC 答案:B解析:考查动词形式辨析。句意:我每天花很多时间玩儿电脑游戏。spend time (in) doing sth.花时间做某事。故应选B47.答案:C解析:考查不定代词辨析。句意:但当我开始玩儿电脑游戏之后,我在学校的学习就落在其他人之后了。another另一个;the other两者中的另一个,othe
67、rs其他的人。根据情境可知,应用others。故应选C。48.答案:A解析:考查名词辨析。句意:让我惊讶的是,她同意了。surprise惊讶;heart心;sadness伤心。to ones surprise令某人惊讶的是。根据情境可知妈妈同意这件事我很惊讶。故应选A。49.答案:C解析:考查动词辨析。句意:回家后,我自己练习。serve服务;think思考;practice练习。根据情境可知,我学习吉他后回家自己练习。故应选C。50.答案:C解析:考查形容词比较级。句意:之后,我没有像以前那样对电脑游戏感兴趣了。much more更多;a little一点;less更少。根据情境可知我对电脑
68、游戏的兴趣减少了。故应选C。B语篇解读 作为青少年的你,如果想变得强大,你应该做什么呢?51-55 BACAC 56-60 BCACB51.答案:B解析:考查形容词辨析。句意:如果你是一个青少年,想变得强大,那么最好读一下这本了不起的书。interested 感到有兴趣的;great了不起的;talented有天赋的。全文都是在讲如何变强大,故这里应用great。故应选B。52.答案:A解析:考查名词辨析。句意:对他们来说没有理由不爱生活。reason理由;need需求;use用处。根据句意可知,这里应用reason,故应选A。53.答案:C解析:考查连词辨析。根据 “you may thin
69、k that only your body is growing now”和 “ you mind is too”可知两句话之间是转折关系。and和,表并列;so所以,表结果;but但是,表转折。故应选C。54.答案:A解析:考查动词辨析。句意:这本书告诉青少年们他们需要帮助自己的身心成长。grow成长;plan计划;remember记得。根据上文可知,我们的身心都在成长,这里应填grow。故应选A。55.答案:C解析:考查动词辨析。句意:做到这个,你需要停止在电脑游戏上花时间,并开始做运动。表示花时间,pass 的主语只能是time;take的主语为事物;spend time (in) do
70、ing sth.花时间做某事。故应选C。56.答案:B解析:考查形容词辨析。句意:根据这本书,运动能让你保持健康,并教你重要的生活技能。health名词,健康;healthy形容词,健康的;unhealthy形容词,不健康的。根据句意,应用healthy。故应选B。57.答案:C解析:考查连词。句意:这本书教你如何爱你的生活,甚至在你被人欺负的时候。until直到;because因为;even though甚至。根据上下两个句子的关系可知,这里应填even though。故应选C。58.答案:A解析:考查名词辨析。句意:这是你变得更成功的唯一途径。way方法途径;thing东西;problem
71、问题。根据句意可知这里应填way。故应选A。59.答案:C解析:考查人称代词。句意:成为你想成为的人,你必须在为别人考虑的同时,也深信自己。you宾格,你;yours名词性物主代词,你的;yourself反身代词,你自己。根据句意可知,应该是相信你自己。故应填C。60.答案:B解析:考查名词辨析。句意:根据这本书,最重要的是,你必须总是怀揣梦想。success成功;dream梦想;interest兴趣。根据对全文的理解可知要一直有梦想。故应选B。第三部 分、阅读理解(共15小题,计30分)八、阅读下面短文,根据短文内容判断正误,正确的写A,错误的写B(共5小题,计10分)61-65 AABBA
72、语篇解读 本文是一篇记叙文,讲述了一个皇帝和一只夜莺的故事。答案:A解析:细节题。根据第二段第二行皇帝说的话可知,皇帝把夜莺抓进笼子里是为了想听夜莺唱歌的时候就能听到。故应填A。62.答案:A解析:推断题。根据第二段第三行“The little bird was unhappy about just staying in the cage”可知夜莺想飞出笼子。故应选A 。63.答案:B解析: 细节题。根据第二段最后一行“the robot bird could sing very beautifully, too”可知,机器鸟也可以唱得很好听,可是没有说比夜莺唱得好听。故应选B。64.答案:B
73、解析:细节题。根据第二段最后一句“The emperor became happy”可知有了机器鸟皇帝就很开心了,而不是生气。故应选B。 65.答案:A解析:推断题。根据最后一段可知,皇帝从夜莺的例子学到的是自己对别人好会让别人也对自己好。这个道理是皇帝自己感悟出来的,而不是夜莺教他的。故应选A。九 阅读下面两篇短文,根据短文内容选择正确答案。(共10小题,每小题2分;计20分)A语篇解读这是一道信息题。考查对票据上信息的理解。66-70 CBBBA66.答案:C解析:细节题。根据左上角上票的信息可知从利物浦到伦敦的票价为134.5,故应选C。67.答案:B解析;细节题。根据右上角票据上的“N
74、O PETS ALLOWED”可知不可以带狗进去。而票据两端的数字194359是票的编号而不是电话,故应选B。68.答案:B解析:细节题。根据右上角票据上的信息可知电影Ice Age 4的位置在LACEY STREET THEATER,故应选B。69.答案:B解析:细节题。根据下方票据的信息可知,婚礼在2019年9月19日举行。70.答案:A解析:推断题。根据对票据信息的判断可知左上角的是飞机票,右上角的是电影票,第三张是婚礼入场券。ticket票据;card卡;ad广告。B语篇解读 这是一篇记叙文。你听说过冰做的宾馆吗?这篇短文向我们简单介绍了冰雪宾馆。71-75 CCABA71.答案:C解
75、析:细节题。根据第一段第一句话可知冰雪宾馆就是由冰和雪打造的。故应选C。72.答案:C解析:细节题。根据第二段第一句“Unlike usual hotels.”可知这些宾馆跟通常我们知道的不一样;根据根据第二段第二句“even the glasses for drinks are made of ice blocks”可知冰雪宾馆里的玻璃也是由冰块做的;根据第二段第三句可知这里只供应冰的东西。故应选C。73.答案:A解析:细节题。根据第二段第三句可知这里只供应冰的东西,看不见热的事物。故应选A。74.答案:B解析:细节题。根据第四段第二句“This is because.indoor temp
76、eratures are still very low.”可知因为室内温度很低,所以浴室还是需要加热的。故应选B。75.答案:A解析:细节题。根据最后一段第二行“ The ice hotels melt away when sprig arrives”可知春天来的时候冰雪宾馆也就融化了。故应选A。B卷一、首字母填空。(共5小题,每小题1分;计5分)1. quietly考查副词。句意:这个男孩儿为了不吵醒他的父母,悄悄地走进了他的房间。根据句意应填quietly。2. hard-working 考查形容词。句意:Mary甚至比Tina还努力,所以她每次考试都是第一名。根据句意应填hard-wor
77、king。3. cheaply 考查副词。句意:人们都喜欢去那儿购物,因为那儿卖东西是最便宜的。根据句意应填cheaply。4. magazines考查名词。句意:我常常在学校里看杂志。根据句意应填magazine。magazine是可数名词,又因为该词前面是some,故应填magazines。5. touched 考查动词。句意:Allen赢得了歌唱比赛,因为她的声音真的深深触动了我们的心。触动、感动touch。根据won可知时态为一般过去时,故应填touched。 二、完成对话。(共10小题,每小题1分;计10分)1. Both考查不定代词和上下文理解。上文问南京和丽江怎么样,下文说两个地
78、方都很漂亮。both表示两者都,放在句首首字母大写,故应填Both。2. different考查形容词和上下文理解。句意:这两座城市都是在中国很漂亮的,但是我认为有点不同。两个句子之间有个but表示转折,前面说两个城市的共同点是漂亮,后面应该说不同处。故应填different。3. more考查形容词比较级和上下文理解。句意:因为香港有很多免税店,所以你会花更多钱买东西。故应填more。4. fresher考查形容词比较级和上下文理解。句意:空气比香港更新鲜。根据情境可知丽江的人和车都比香港少,所以空气比香港新鲜。故应填fresher。5. decide考查动词和上下文理解。上文分别说了去丽江
79、和香港的理由,对比之后发现不能决定去哪儿了。故应填decide。6. although/ though/even though考查连词和上下文理解。句意:虽然香港是个漂亮的城市,但是我们在学习了一个月之后应该接近一下大自然。两个分句之间表示转折,故应填although/ though/even though。7. took考查动词和上下文理解。句意:因为高速路太堵,我们花了10个小时的时间到重庆。It takes sb. sometime to do sth. 做某事花了某人多长时间。又因为这件事发生在过去。故应填took。8. dropped考查动词及上下文理解。句意:我们发现很多人丢了很多
80、垃圾在路上。根据后文路上满是玻璃碎片可知很多人在路上扔了很多垃圾,又因为故事发生在过去。故应填dropped。9. full考查形容词和上下文理解。根据上文可知很多人走在路上扔了垃圾,故这里应该是“我们发现路上满是垃圾”。故应填full。10. online考查副词和上下文理解。根据its very easy to do so on the Internet可知这里表示在网上买票。故应填online。三、短文填空。(共10小题,每小题1分;计10分)1. faster句意:机器人比普通学生更快地完成了数学考试。根据第三段内容可知机器人做数学题比普通学生更快。故应填faster。2. robot
81、s句意:这个机器人的名字是AI-MATHS。根据句意可知,应填“机器人的”,故应填robots。3. kinds根据后文可知机器人完成了两种数学测试。故应填kinds。4. Without 根据“Itll do better with the help of the Internet”可知机器人做完这两套试卷是没有网络帮助的。单词放在句首要大写,故应填without。5. tookIt takes sb. sometime to do sth. 做某事花了某人多长时间。因为这件事发生在过去,take应用一般过去式。故应填took。6. scoring根据上文的“it finished the
82、Beijing test in 22 minutes, scoring 105 points”可知这里应该也填scoring。故应填scoring。7. wellas well as.与一样好。句意:AI可能在数据处理上比人快,但是在语言处理上,没有人那么好。故应填well。8. understanding句意:机器人在考试上理解不了“老师”和“学生”的概念。9. competition根据后文的“people are always trying to compete with robots”可知这里应填compete的名词形式,故应填competition。10. to bring句意:科学
83、家总是很尽力地开发出机器人的最佳能力。work hard to do sth. 努力做某事。bring out 使显示出。故应填to bring。四、阅读理解。(共10小题,每小题1分;计10分)A) 选出适当的选项补全短文,并将选项的编号字母依次填入题号后横线上。1. B考查上下文理解。上文说我考试成绩比你高,下文说这种观点是不对的,中间缺少一种表达有关成绩高低的观点,故应选B。2. E考查上下文理解。根据“It”可知,这里提出了指代it的东西。又因为上文说教育委员会不同意分数定学生好坏的观点。后文说应该用成绩而非分数来定学生成绩。故中间应表明教育委员会与it之间的关系。故应选E。3. A考
84、查上下文理解。根据下文可知,这里是不同国家用分数对学生进行划分的例子。故应选A。4. F考查上下文理解。下文说不是每个人都同意这个观点。故这里提出了一个观点。故应选F。5. C考查上下文理解。上文都是说分数对学生的影响,而后文说学生应该从自己下手,好好学知识。这里应填一个承上启下的句子,从分数转到学生。故应填C。B)完成表格。阅读短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。6. Memes归纳题。整篇文章都是讲memes在中国的情况。故应填Memes。7. famous peoples exaggerated facial expressions归纳题。根据第二段第一句可知memes表情是明星动图
85、。又根据第五段第一句可知,这些表情是exaggerated facial expressions。故此空应填famous peoples exaggerated facial expressions。8. explain the picture归纳题。根据第二段最后一句可知配的文字是为了解释memes表情。故应填explain the picture。9. more boring and difficult归纳题。根据第六段第二句可知,配有memes表情的聊天会显得easy和fun,那么反过来,只有文字没有表情会boring and difficult。这里应填比较级,故应填more boring and difficult。10. type a single word归纳题。根据第七段可知有些人可以不应发文字,仅用memes就可以进行聊天。故应填type a single word。