收藏 分享(赏)

单元能力提升五.docx

上传人:a**** 文档编号:941682 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:2 大小:16.11KB
下载 相关 举报
单元能力提升五.docx_第1页
第1页 / 共2页
单元能力提升五.docx_第2页
第2页 / 共2页
亲,该文档总共2页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5What were you doing when the rainstorm came?单元能力提升五.阅读理解Martin Luther King was born in Georgia, the USA. When he was a boy, he sang with other children in the church.Little Martin knew that it was very important to love and be kind to others.Although the church was very important to Martin, he

2、 was interested in other things, too. He liked sports very much. He was not tall, but he was very strong. The boys in his town often met at Martins house for a game of football or basketball.Martin liked school and was a very good student. He went to college at fifteen. At first, he didnt know what

3、he wanted to study. He knew the black people didnt have the same rights as the white people, and he also knew that the black people were not as happy as the white people. He wanted to work for the black people. He wanted to help the poor black people.Later he really became a famous man. He was fight

4、ing for civil rights all his life. At the age of thirtyfive, Martin Luther King was the youngest man to have received the Nobel Peace Prize. He became not only the symbolic leader of American blacks but also a world figure. He was murdered(谋杀) on the evening of April 4, 1968.()1.Martin was from _AAm

5、erica BEngland CJapan DFrance()2.When Martin was a little boy, _Ahe didnt like singing Bhe was not strongChe enjoyed playing football and basketball Dhe was interested in nothing()3.When Martin was a little boy, he knew that it was very important _Ato like sports Bto go to churchCto love and be kind

6、 to others Dto listen to music()4.Marin knew that _Ahe would not study againBhe would work for the black peopleCthe black people had the same rights as the white peopleDthe black people werent as good as the white people()5.Martin was famous all over the world because _Ahe was a kind man Bhe fought

7、for civil rightsChe was murdered Dhe was a black man.根据短文内容及首字母提示完成短文One day, I found a little girl sitting in the park sadly. Lots of people passed by but never 1.s_ to see why she looked so sad. As I got closer, I saw that her 2.b_ had a strange shape. That was a hump(驼背)! Perhaps that was the 3.r

8、_ why people just passed by and made no effort(尽力) to help. I sat down beside her and said, “Hello!” Then she, in a low voice, said, “Hi.” I smiled and she smiled 4.b_, shyly. Then we talked there 5.u_ it got dark. I asked the girl why she was so sad. She looked at me and said with a sad face, “Beca

9、use of the hump.”“But you make me 6.t_ of an angel(天使), sweet and friendly,” I said. She looked at me and asked, “Really?” I said, “Yes, I think you are an angel and you come here to watch over all those people walking by.” When she 7.h_ this, the little girl jumped up. “I am! Im an angel!” I was ha

10、ppy because she was not sad any 8.m_.After that, my life also changed. I learned how to 9.s_ both happiness and sadness with others. I believe now we give something to others in the 10.s_ way we get the same.详解详析.1.A根据第一段第一句“Martin Luther King was born in Georgia, the USA.”可知,马丁路德金来自美国,故选A。2C根据第三段最后

11、一句“The boys in his town often met at Martins house for a game of football or basketball.”可知,当马丁路德金是个小男孩时,他喜欢踢足球、打篮球。故选C。3C根据第二段“Little Martin knew that it was very important to love and be kind to others.”可知,当马丁路德金是个小男孩时,他知道爱他人、对他人友好是重要的,故选C。4B由第四段最后两句可知答案为B。5B通读最后一段可知,他出名的原因是他为黑人的权利而斗争,故选B。.1.stopped2.back3.reason4.back5.until6.think7.heard8.more9share10.same

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1