收藏 分享(赏)

【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx

上传人:a**** 文档编号:811920 上传时间:2025-12-15 格式:DOCX 页数:7 大小:17.15KB
下载 相关 举报
【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx_第1页
第1页 / 共7页
【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx_第2页
第2页 / 共7页
【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx_第3页
第3页 / 共7页
【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx_第4页
第4页 / 共7页
【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx_第5页
第5页 / 共7页
【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx_第6页
第6页 / 共7页
【走向高考】(天津 山东专用)高考英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module2 The Renaissance 外研版选修8.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 2The Renaissance.单词拼写1Dont _(弄乱)the paper on my desk.2How many _(科目)are you studying this semester?3The _(新领域)of medical knowledge are being pushed forward as time goes on.4He was so absorbed in thought that he ran against two _(路人)5He killed his enemy and _(逃离)the country.6We _(寻求)an answer

2、to the question,but couldnt find one.7On _(代表)of my colleagues and myself I thank you.8Man is the only creature that is _(赋有)with speech.9The policemen are _(求助于)to anyone who saw the suspect to contact them.10In _(对照)to the city life,time seemed to pass slowly in the country.答案:1.disturb2.subjects3

3、.frontiers4.passersby5.fled6.sought7.behalf8.gifted9.appealing10.contrast.选词填空1After graduation ,he _ writing as his career.2In China,people enjoy freedom of speech.So youre _ to say what you like.3He likes to have control over everyone,that is,he _ power.4The police have _ the crowd not to panic.5M

4、any people were really _ in the 1980s because of the crisis.6His behaviour is _ a matter of impoliteness.In fact,it is a form of crime.7Many Senior Three students _ piles and piles of exercises.8She knew that she had _ childhood _.9She is going to speak _ the manager,for he is abroad.10_ hes been al

5、l around the world.答案:1.took up2.at liberty3.is thirsty for4.appealed to5at a loss6.more than7.get tired of8.left;behind9.on behalf of10.It is said that.单项填空1Will $1,000 _ the cost of the trip?Im afraid not. Perhaps I need _ $400.Apay; anotherBcharge; moreCcover; another Dafford; more答案:Ccover可表示“够支

6、付的费用”;“another数词名词”或“数词more名词”都表示“另外的”。2The girls songs make her _ from so many new students in the class.Astand up Bstand outCstand for Dstand by答案:Bstand out意为“显眼;杰出”。该题应选B项,表示“这位姑娘的歌使她引人注目”。3(2022上海春季招生)Soon after dinner, Wayne drove off _ the direction of Paris.Ato BatCfor Din答案:Ddirection应与介词in

7、搭配,in the direction of表示“朝着方向”。4Im surprised to hear that Sue and Paul have _.So am I. They seemed very happy together when I last saw them.Abroken up Afinished upCdivided up Dclosed up答案:Abreak up“拆散;分开;(关系)破裂”;finish up“完成;吃光;杀死;毁掉”;divide up“分割;分配”;close up“靠近;愈合;关闭”。第一句句意:听说苏和保罗分手了,我很惊讶。5Im plan

8、ning to hold a party in the open air, but I can make no guarantees because it _ the weather.Alinks with Bdepends onCconnects to Ddecides on答案:Blink with“与有联系”;depend on“以而定”;connect to“和相接”;decide on“选定;决定”。6We need people with practical _ like carpentry.Askilled BskillCskillful Dskills答案:Dwith为介词,后

9、需接名词,排除均为形容词的A、C两项。skill表示技巧为不可数名词,但表示“技术”时为可数名词,句意:我们需要有木工等实用技术的人。故答案为D。7I want to report the _ of a package.Aloss BlostCloser Dlosing答案:A根据“the”冠词可知其后需接名词,句意:我想报告包裹丢失一事。loss“丢失”;loser“失败者”;B、D均不是名词,故答案为A。8He _ you _ the neglect of duty.Awas to blame; on Bblamed; onCwas to blame; for Dblamed; for答案

10、:Dblame sb. for sth.表示“因某事而责备某人”。若题干中的you被去掉,C项也是正确的。9The drug did not _ his health. In fact, it seemed to have no _ at all.Aeffect; effect Baffect; effectCeffect; affect Daffect; affect答案:Baffect为动词,表示“影响”,effect为名词表示“效果”。did not后应接动词;have (no)后缺少宾语,应用名词,故答案为B。10We wanted a quiet holiday, but we ha

11、d _ without the children.Areckoned BsupposedCthought Dguessed答案:A句意:我们原想安安静静地度假,却没有把孩子考虑在内。reckon without表示“没有考虑到”。11I think what _ to me about his painting is the colours he uses.Aattracts BappealsCinterests Dhelps答案:Bappeal to sb.意为“对某人有吸引力”。题干中的“to”被删掉时,A、C两项也可。12Many young graduates devoted doze

12、ns of years to _ success in life.Aseeking BsearchingCsuggesting Dwondering答案:A动词辨析题。seek“探索,追求”;search“搜索”;suggest“建议”;wonder“想知道”,据句意答案为A,seek success表示“追求成功”。13Dont you think we should _ the concert now?Aleave behind Bleave inCleave with Dleave for答案:Dleave behind “把落在后面”;leave in搭配错误;leave with“把

13、交给某人”;leave for“出发去”,句意:你不认为我们现在该出发去参加音乐会吗?14Zhang Ziyi is not present, so the director will accept the prize _.Aon behalf Bin behalfCon behalf of her Din the behalf答案:Con behalf of sb.为固定短语,意为“代表某人”。15It was _ that we leave the dangerous place at once.Aasked BthoughtCsuggested Dsupposed答案:C考查虚拟语气。四

14、个选项中,只有suggest可构成虚拟语气结构,leave前省略了should。.阅读理解ABecoming more popular in North America is Iceberg Water, which is harvested from icebergs off the coast of Newfoundland,Canada.Arthur von Wiesenberger is one of the few water critics in North America. As a boy, he spent time in the larger cities of Italy

15、, France and Switzerland, where bottled water is consumed daily.Even then, he kept a record of the brands he liked best. “My dog could tell the difference between bottled and tap water,” He says.But is plain tap water all that bad? Not at all. In fact. New Yorks drinking water for more than a centur

16、y was called the champagne of tap water and until recently considered among the best in the world in terms of both taste and purity. Similarly, a magazine in England found that tap water from the Thames River tasted better than several leading brands of bottled water that were 400 times more expensi

17、ve.However, softdrink companies view bottled water as the next battleground for market share, as bottlers and restaurateurs are longing for the profits from it. A restaurants typical markup (加价) on wine is 100 to 150 percent, while on bottled water its often 300 to 500 percent. As a result, some res

18、taurants are trying to sell more bottled water. Some of the more shameless tactics (手段) include putting attractive bottles on the table for a visual sell, listing brands on the menu without prices, and pouring bottled water without even asking the diners whether they want it.Regardless of how its so

19、ld, the popularity of bottled water taps into our desire for better health, our wish to appear educated, and even a longing for lost purity.1By saying “My dog could tell the difference between bottled and tap water”, Arthur von Wiesenberger suggests that _.Abottled water is superior to tap waterBpla

20、in tap water is certainly unfit for drinkingCbottled water often appeals more to dogs tasteDdogs can usually distinguish a fine difference in taste答案:A推理判断题。联系这句话前面的As a boy,he spent time in the larger cities of Italy,France and Switzerland,where bottled water is consumed daily.Even then,he kept a r

21、ecord of the brands he liked best.可以看出他非常认可瓶装矿泉水,故选A项。2According to the passage, why is bottled water so popular?AIt is much cheaper than wine.BIt is more widely promoted in the market.CIt appeals to well educated people.DIt is considered healthier.答案:D推理判断题。根据最后一段中的Regardless of how its sold,the po

22、pularity of bottled water taps into our desire for better health,.可以看出瓶装矿泉水大受欢迎是因为人们普遍认为其更卫生健康。3Why are some restaurants willing to sell bottled water?ABottled water brings in huge profits.BCompetition from the wine industry is fierce.CMost diners find bottled water affordable.DBottled water satisfi

23、ed diners desire to be fashionable.答案:A细节理解题。由第4段开头的.,as bottlers and restaurateurs are longing for the profits from it.可知餐饮之所以大力推销瓶装矿泉水是受利益驱使。BRobots have proved to be valuable tools for soldiers, surgeons and homeowners hoping to keep the carpet clean. But in each case, they are designed and built

24、 specifically for the job. Now there is a movement under way to build multipurpose machinesrobots that can move about in changing environments such as offices or living rooms and work with their hands.Allpurpose robots are not, of course, a new idea. “Its been 5 or 10 years from happening for about

25、50 years,” says Eric Berger, codirector of the Personal Robotics Program at Willow Garage, a Silicon Valley organization. The delay is in part because even simple tasks require a huge set of capabilities. For a robot to fetch a mug, for example, it needs to make sense of data gathered by a variety o

26、f sensorslaser scanners identifying potential blocking objects, cameras searching for the target, force feedback in the fingers that grasp the mug, and more. Yet Berger and other experts are confident that real progress could be made in the next decade.The problem, according to Willow Garage, is the

27、 lack of a common platform for all that computational effort. Instead of enlarging the capabilities of a single machine, everyone is designing robots and the software to control them, from the ground up. To help change this, Willow Garage is currently producing 25 copies of its model PR2 ( Personal

28、Robot 2), a twoarmed, wheeled machine that can switch off the electricity, open doors and move through a room. Ten of the robots will stay inhouse, but 10 more will go to outside research groups, and everyone will share their advances. This way, Berger says, if you want to build the robotic equivale

29、nt (等同物) of a Twitter, you wont start by constructing a computer. “You build the thing thats new.”本文是一篇科普说明文,简要介绍了全能机器人的发展状况、研发困境和解决方案。4The robots are mentioned to do some specific jobs EXCEPT in _.A. battle fields B. operation roomC. peoples houses D. wild fields答案:D细节理解题。根据文章第一段第一句中的“soldiers,surg

30、eons and homeowners”可知机器人已应用于战场、手术室和家庭,并没有提到D项,故答案为D。5The multipurpose robot may be identified as a machine that _.Acan move about in changing environments and work with their handsB. can make sense of data gathered by a variety of sensorsC. has a huge set of abilities to finish all the simple tasks

31、D. has identifying laser scanners, searching cameras and force feedback答案:A细节理解题。由文章首段第三句内容可知A项正确。6According to Willow Garage, we will make real progress in building allpurpose robots if _.Aeveryone designs robots and the software to control themBthey can produce 25 copies of its model PR2Cpeople ca

32、n enlarge the capabilities of a single machineDpeople can start by constructing a computer答案:C推理判断题。根据文章第三段前两句内容可知全能机器人的研发困境是缺少计算机操作平台,而让单个机器人拥有更多的功能是让全能机器人的研发得到实质性的进展的方法,C项正确。7Willow Garage is currently producing 25 copies of its model PR2 so as to _.Adesign robots and the software to control themB

33、change the way of new robot construction researchCopen doors and go to outside research groupsDgo through the room and stay in house答案:B细节理解题。根据文章第三段可知,Willow Garage的做法是为了改变目前的研究方法。8Which of the following is TRUE according to the passage?A. To build allpurpose robots is an absolutely new movement under way.B. Building allpurpose robots was delayed because of its complexity.C. The idea to build allpurpose robots appeared about 50 years ago.D. Everyone will share their advances for they are allpurpose robots.答案:C细节理解题。根据第二段第一、二句的内容可知制造全能机器人的想法五十年前就有了,故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1