收藏 分享(赏)

高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt

上传人:a**** 文档编号:778307 上传时间:2025-12-14 格式:PPT 页数:121 大小:3.43MB
下载 相关 举报
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第1页
第1页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第2页
第2页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第3页
第3页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第4页
第4页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第5页
第5页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第6页
第6页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第7页
第7页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第8页
第8页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第9页
第9页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第10页
第10页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第11页
第11页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第12页
第12页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第13页
第13页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第14页
第14页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第15页
第15页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第16页
第16页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第17页
第17页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第18页
第18页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第19页
第19页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第20页
第20页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第21页
第21页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第22页
第22页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第23页
第23页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第24页
第24页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第25页
第25页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第26页
第26页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第27页
第27页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第28页
第28页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第29页
第29页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第30页
第30页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第31页
第31页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第32页
第32页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第33页
第33页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第34页
第34页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第35页
第35页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第36页
第36页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第37页
第37页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第38页
第38页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第39页
第39页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第40页
第40页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第41页
第41页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第42页
第42页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第43页
第43页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第44页
第44页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第45页
第45页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第46页
第46页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第47页
第47页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第48页
第48页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第49页
第49页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第50页
第50页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第51页
第51页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第52页
第52页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第53页
第53页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第54页
第54页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第55页
第55页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第56页
第56页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第57页
第57页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第58页
第58页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第59页
第59页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第60页
第60页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第61页
第61页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第62页
第62页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第63页
第63页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第64页
第64页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第65页
第65页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第66页
第66页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第67页
第67页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第68页
第68页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第69页
第69页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第70页
第70页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第71页
第71页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第72页
第72页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第73页
第73页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第74页
第74页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第75页
第75页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第76页
第76页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第77页
第77页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第78页
第78页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第79页
第79页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第80页
第80页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第81页
第81页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第82页
第82页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第83页
第83页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第84页
第84页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第85页
第85页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第86页
第86页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第87页
第87页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第88页
第88页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第89页
第89页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第90页
第90页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第91页
第91页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第92页
第92页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第93页
第93页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第94页
第94页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第95页
第95页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第96页
第96页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第97页
第97页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第98页
第98页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第99页
第99页 / 共121页
高一英语单元复习配套课件:MODULE5A TRIP ALONG THE THREE GORGES (外研版必修4).ppt_第100页
第100页 / 共121页
点击查看更多>>
资源描述

1、.句式填空1.see sth.doing sth.目睹正发生We could see the sun setting(目睹太阳西沉)behind the white pagoda.2.单个过去分词作后置定语“Oh,well,”my friend said,“at least we have two more left(至少我们能看见另外两个峡谷)”.3.look like看起来像Every rock looked like(看起来像)a person or animal,every stream that joined the great river carried its legends,e

2、very hill was heavy with the past.4.表方位的介词短语放于句首引起的倒装句On a distant mountain was a sign in 20-foot characters(远山上写着20英尺见方的汉字).5.allow sb.to do sth.允许某人做某事Im allowed to stick one in(才会允许我自己插上一枚大头针)only if Ive been in a place for more than 24 hours.教材设题1.As the sun _ we docked at Fengdu.A.sent B.droppe

3、d C.set D.fell【解析】选C。考查动词辨析。句意:太阳落山时,我们的船在丰都靠岸。set表示“(日、月、星辰)落下”。2.Travellers _ show their documents when they arrive.Its the law.A.can B.may C.might D.must【解析】选D。考查情态动词。根据后一句Its the law.可知此处是强制性的。must表示“命令,要求”时,常译为“必须,一定”。3.Nearly 100 million people live here,most of _ in the east.A.whom B.who C.th

4、em D.which【解析】选C。考查独立主格结构。此处most of them in the east是独立主格结构。独立主格结构为:名词/代词+动词不定式、v.-ing形式、过去分词、名词短语、形容词、副词、介词短语等。干扰项是A。若选A,要在空后面加are构成定语从句。4.He always chooses _ postcard with _ beautiful view.A.a;/B.a;the C.a;a D.the;a【解析】选C。考查冠词。句意:他总是选一张带有美丽的自然风景的明信片。postcard明信片,是可数名词,此处指一张明信片,所以在其前面加a。view表示“风景,自然

5、风景”时,也是可数名词,此处应指“一处美丽的风景”。故选C。5.Theres a saying in the travel trade _ all tourists are ripped off.A.which B.what C.that D.which【解析】选C。考查引导同位语从句的连词。此处that all tourists are ripped off是a saying的同位语。从句中不缺少成分,只需要连词that来引导这个从句。1.When the waterfall came into _,all the travellers,though tired,came alive.A.p

6、ower B.view C.fashion D.effect【解析】选B。come into power上台;come into view进入视野;come into fashion流行起来;come into effect开始生效。句意:当瀑布进入视野时,所有的旅行者,虽然很累,但是都活跃起来了。2.He tried to run away but gave up when he found himself _.A.surrounding B.surroundedC.to surround D.to be surrounded【解析】选B。考查非谓语动词。首先在“find+宾语+宾语补足语”

7、结构中,宾语补足语不能是动词不定式,所以排除C、D两项。此处surround与宾语himself之间是被动关系,要用过去分词,所以选B。3.His own pride _ him to ask Arthurs help.A.allows B.forcesC.forbids D.promises【解析】选C。考查动词辨析。allow允许;force强迫;forbid禁止;promise许诺。句意:他的骄傲阻止他向亚瑟求助。根据句意可知选C。4.I bought a dress for only 10 dollars in a sale;it was a real _.2008山东,34A.exc

8、hange B.bargain C.trade D.business【解析】选B。考查名词辨析。句意:我只花了10美元就买了一条裙子,真划算。exchange交换;bargain便宜货,廉价货;trade贸易;business生意。结合题意“只花了10美元”,言外之意花钱不多,所以选B项。1.把下面的句子翻译成英语1)这棵树开满了花。The tree is heavy with flowers.2)在操场边有一个小卖部。There is a small store at the edge of the playground.2.完成句子1)At least(至少)you should tell

9、 me your true situation.2)Would you mind my turning on the TV?Not in the least(一点都不介意).1._ it keeps down costs will Power Data hold its advantage over other companies.2011上海模拟A.Only if B.Even if C.As if D.If only【解析】选A。此题干中的主句是will Power Data hold its advantage over other companies,由句子结构可以看出主句是部分倒装句

10、,在这四个选项中只有当only if引导的状语从句位于句首时,主句要用部分倒装。故选A。2.No one _ this building without the permission of the police.2011合肥模拟A.is leaving B.is to leaveC.has left D.will be leaving【解析】选B。句意为:未经警察允许任何人不得离开这座大楼。be to do sth.表示“必须/应当做某事”,符合题意。1.Just as the car started moving,the driver _ a man up ahead in a wheelc

11、hair.2011淄博模拟A.stared B.spottedC.glanced D.looked【解析】选B。spot在此处是动词,表示“看见”。若选A、C、D三个选项,要在这三项后面加介词at。句意:正当车辆开始行驶时,司机看见前面有一个坐在轮椅上的人。2.不是每个人都能从玩电脑游戏中得到快乐。Not everyone gets a kick out of playing computer games.用所给词或短语的适当形式填空surround,trade,narrow,distant,forbid,nature,exploit,mountain,rip off,get a kick o

12、ut of1.We need to trade with Eastern Europe more.2.Smoking is forbidden in this office.3.The house was surrounded by high walls.4.We used to get a kick out of smoking but now we give it up.5.The road narrows here,which is beyond our imagination.6.We need to exploit every opportunity for job hunting.

13、7.The airlines have been accused of ripping off customers.8.We suddenly saw her in the distance.9.It makes sense to grow this kind of plant in the mountainous region.10.Plants grow naturally in such a good climate.完成句子1.只有当你认识到知识有用时,你才会努力学习。Only if you realize knowledge is useful will you work hard.

14、2.他们会阻止你与这样的人结婚。Theyll forbid you to marry/marrying such a person.3.游客担心他们会被敲竹杠。Tourists are worried theyll get ripped off.4.不要伤心!至少我们能有一个美好的假期。Dont be sad!We could take a nice holiday at least.5.在远处能看到泰山的山顶。The peaks of the Mount Tai could be seen in the distance.6.令我们高兴的是,我们将有七天的假期。To our delight,

15、well have seven days off.7.在轮椅上坐着一位伟大的科学家。In the wheelchair sits a great scientist.8.厨房里满是米饭的味道。The kitchen is heavy with the smell of rice.单项填空1._ you eat the correct foods _ be able to keep fit and stay healthy.2011上海模拟A.Only if;will you B.Only if;you willC.Unless;will you D.Unless;you will【解析】选A。

16、only if引导的状语从句位于句首时,主句要用部分倒装,即把助动词放在主句的主语的前面。由此可知选A。【方法技巧】only强调状语位于句首时的情况当only强调状语位于句首时,主句要用部分倒装,即把助动词放在主句的主语的前面。一定要注意此处有两个必要的条件:一是only强调状语。二是位于句首。也就是说,only位于句首时,如果强调的是主语,主句不用倒装;only强调状语不位于句首时,主句也不用倒装。例如:Only in this way can you get along well with others.(only强调状语in this way)只有用这种方法你才能与他人相处好。You w

17、ill finish it on time only when you follow my advice.(only强调状语when you follow my advice)只要你听从我的建议,你就能按时完成它。Only you and I know it.(only强调主语you and I)只有你和我知道这件事。2.Try to act _,even if youre nervous.A.possibly B.naturallyC.gradually D.normally【解析】选B。考查副词辨析。possibly可能地;naturally自然地;gradually逐渐地;normall

18、y正常地。句意:即使紧张也要举止自然。根据句意选B。3.At last they climbed up the mountain,on the top of which _ an old temple dating back to 1500 BC.2011许昌模拟A.is lying B.there liesC.does lie D.lies【解析】选D。考查完全倒装。on the top of which _ an old temple dating back to 1500 BC是一个非限制性定语从句。on the top of which这个表示方位的状语位于从句的句首,这时定语从句用完

19、全倒装。完全倒装即谓语要放在主语的前面。由此可知选D。【举一反三】At the foot of the mountain _,which was buried in the landslide.A.lies a village B.laid a villageC.lay a village D.a village lay【解析】选C。考查倒装与时态。句意:在山脚下,过去有一个村子,在这次山体滑坡中它被掩埋了。介词短语at the foot of the mountain是表示地点的状语,当介词短语位于句首且主语是名词时,句子要用完全倒装。所以首先排除D。根据句意可知此处需要表示“位于”的词且谓

20、语要用一般过去时,由此可知选C。lay是lie(位于)的过去式。laid是lay(放置,产卵)的过去式。4.How much will I pay for a night?Prices _ from room to room.A.vary B.increaseC.divide D.range【解析】选A。考查动词辨析。答语句意:各房间的价格都不同。vary变化;increase增加;divide分,划分;range from.to.在范围内变动。由句意可知A正确。5.You paid$500 for this pair of shoes?You got _.So what?A.ripped o

21、ff B.taken offC.cut off D.put off【解析】选A。考查动词短语。rip off敲竹杠;take off脱掉,起飞,取消;cut off切断;put off推迟。句意:这双鞋子你花了500美元?你被敲竹杠了。那又怎么样?6.Do you enjoy reading?Of course.I _.A.have fun B.have a great timeC.get a great kick out of it D.read occasionally【解析】选C。考查交际用语。have fun=have a great time玩 得 开 心;get a kick ou

22、t of it从 中 得 到 乐 趣;read occasionally偶尔读书。句意:你喜欢读书吗?当然了。我从读书中得到很大的乐趣。7.The performer was waving his stick in the street and it _ missed the child standing nearby.A.narrowly B.nearlyC.hardly D.closely【解析】选A。考查副词辨析。narrowly勉强地,仅仅;nearly几乎;hardly几乎不;closely仔细地。句意:这个表演者在街上挥舞他的木棍,木棍差点打着站在旁边的孩子。narrowly经常与

23、escape,miss连用,表示“差点就”。8.As a child,he was _ with care and love.A.supported B.surroundedC.supporting D.surrounding【解析】选B。support支持;surround包围。句意:当他是一个孩子时,关心和爱护围绕着他。此处主语he与surround之间是被动关系。所以选B。9.In modern times,many youths like to _ others on the Internet.A.trade in B.trade withC.exchange D.exchange w

24、ith【解析】选B。考查动词。trade in做生意;trade with与做生意;exchange交换;exchange with与交换。句意:在现代,很多年轻人喜欢在网上与他人做生意。10.Not having finished his homework,_ to play computer games.A.so he was forbiddenB.he was forbiddenC.his mother forbad himD.his mother didnt allow him【解析】选B。根据句子结构可以看出Not having finished his homework在此处作原因

25、状语,与后面的句子不是并列关系。所以首先排除A。另外,当v.-ing形式作状语时,v.-ing形式的逻辑主语和句子的主语要一致。由此可知选B。11.To our relief,the thief was caught _.A.on the contrary B.on the spotC.in place D.in charge【解析】选B。考查固定短语。on the contrary相反;on the spot在现场;in place在正确位置;in charge负责。句意:令我们感到欣慰的是,小偷被当场捉住了。12.The New Year is coming.The air _ joy a

26、nd smell of fireworks.A.is heavy with B.was heavy withC.are full of D.was filled with【解析】选A。考查短语辨析。句意:新年快到了。到处充满快乐和爆竹的味道。be heavy with充满;C和D应改为:is full of和is filled with,由句意可知A正确。13.The doctor _ not allow the patient to be put at risk according to the rule.A.can B.must C.may D.need【解析】选B。考查情态动词。句意:根

27、据规定,医生绝不能置病人于危险中。根据句意可知,此处有强制命令的意思。must可表示命令,强调必须做某事。故选B。14.He stood up to get a better _ of the blackboard.A.scenery B.scene C.view D.mark【解析】选C。考查名词辨析。句意:为了能更好地看到黑板他站了起来。get a good view of表示“饱览,好好地看”。15.We should not _ advantage of her to gain our aim.A.make B.have C.take D.get【解析】选C。此处考查固定短语take

28、advantage of“利用”。句意:我们不应该利用她来达到我们的目的。.阅读理解(A)Americas greatest technological achievement,the Hoover Dam,now has a companion piece,a bridge held up by the longest arch(拱)in the Western Hemisphere.The Mike OCallaghan-Pat Tillman Memorial Bridge,which opened this month and connects the U.S.states of Ar

29、izona and Nevada,crosses the vast gorge 890 feet above the Colorado River that is controlled by the dam.The striking 1,900-foot-long structure,which reroutes(使改变路线)traffic off of the two-lane road on top of the dam,will improve traffic in the region and help protect the dam from terrorist threats,of

30、ficials said.It is the seventh highest bridge in the world,behind four in China,one in Papua New Guinea and one in Colorado.“The Hoover Dam is the greatest civil engineering achievement in Americas history.Just as the Hoover Dam was built in the heart of the Great Depression(大萧条)and was seen as an e

31、xample of the nations can-do spirit,some hope this project can provide some uplift.”said bypass bridge project manager Dave Zanatell with the Federal Highway Administration.“Our goal was not to outdo or outshine it.Our goal was to,in a respectful way,do something that would be great for our generati

32、on and that would stand besides Hoover Dam in a respectful and quality way that would become a part of Hoovers legacy.”The$240 million bridge was built in five years by 1,200 laborers and 300 engineers.【文章大意】文章主要介绍了在美国历史上最伟大的建筑胡佛大坝的旁边又建起了一座大桥。1.Which of the following statements is WRONG about the br

33、idge?A.It took five years to build it.B.It is the longest in the world.C.It is 1,900-foot-long.D.300 engineers worked on it.【解析】选B。细节理解题。根据第一段可知它是由西半球最长的拱支撑的桥,根据第三段可知它长1,900英尺,根据最后一段可知这座桥花费了2.4亿美元,耗时五年,有1 200名工人和300名工程师从事这座桥的建设。由此可知选B。2.One of the purposes to build the bridge is to _.A.stop the dam

34、from being destroyed by the terroristB.make the dam look worseC.show Americas technological achievement D.attract more tourists【解析】选A。细节理解题。根据第三段可知这座桥可以改善这一地区的交通并且保护大坝不受恐怖分子的威胁。故选A。3.The Hoover Dam was _.A.completed recentlyB.built during hard timesC.built to show that Americans were the greatestD.u

35、sed to control the Colorado River but it isnt now【解析】选B。细节理解题。根据第五段可知,胡佛大坝建于美国经济大萧条时期,所以选B。4.The underlined word“outdo”means“_”.A.be better thanB.do more thanC.make more efforts inD.spend more money than【解析】选A。词义辨析题。outdo比做得多或做得好;超过;胜过。此处应表示“比更好;胜过”。所以选A。(B)2011上海模拟Paris has the Eiffel Tower;New Yor

36、k has the Statue of Liberty;and Brussels,the Manneken Piss.Think of the Belgian capital and,if anything,you think of the small peeing(撒尿)boya 60-meter-high bronze figure standing on a block,supplying a constant stream of water to the basin under him.Some might laugh.But for Jacques Stroobants,the st

37、atue is up there with the best of them.“Im proud of him.People come from all around the world to see him,”says 60-year-old Stroobants with a fatherly glance at the little boy.As the most famous landmark of Brussels,MannekenPiss has a very special place in the heart of Belgians.The original Manneken

38、Piss dates back to 1388,but the statue tourists see today dates from 1619 when the city built a second one after the original was destroyed.Many stories go round Manneken Piss.Nobody knows why he was made.One story is that he saved Brussels by putting out the flames of a deadly fire with his well-ai

39、med piss.But the most believable story is that the boy,the son of a wealthy man,was kidnapped.The father had a statue built in honor of the way his son was found peeing against a tree.Perhaps best-known for his naked beauty,the“peeing boy”has also been clothed in some of the finest clothes money can

40、 buy.Stroobants has been changing his clothes for the last 29 years.On average,he has clothes on 300 days a year.And on special days,he pees beer.A few of the ways hes been dressed are:a football player,Mozart and an army general.Now,he has more than 600 pieces of clothes.There is no strict charge f

41、or those wishing to provide clothes for the little boy.But certain conditions must be met.“The clothes cannot include either advertising or political message,”said Stroobants,because they would cheapen the national treasure.But Manneken Piss is still something local people can make money fromby sell

42、ing all kinds of souvenirs.【文章大意】文章主要讲了布鲁塞尔的小男孩撒尿雕像。5.Which of the following is NOT true about Manneken Piss?A.It has a history of more than 600 years.B.It stands in Brussels.C.It is best known for the clothes he wears.D.It is 60 meters high.【解析】选C。细节理解题。根据第一、二段和第五段可知A、B、D三项正确。根据第七段中的Perhaps best-kn

43、own for his naked beauty.可知这个小孩因没有穿衣服而出名。naked裸体的。6.The Manneken Piss has a special place in the heart of Belgians because _.A.its good-looking with water running constantlyB.it brings joys to people who see itC.it helps people make beerD.its a symbol of the city【解析】选D。推理判断题。根据第四段As the most famous

44、landmark of Brussels,Manneken Piss has a very special place in the heart of Belgians.可知Manneken Piss是布鲁塞尔最著名的标志性建筑,这说明了它是布鲁塞尔的象征。所以选D。7.We can conclude _ according to the passage.A.tourists cannot provide clothes for the peeing boyB.the Manneken Piss has attracted many visitorsC.the peeing boy is an

45、 example of naughty boys in BelgiumD.local people cant make money by selling souvenirs【解析】选B。推理判断题。根据第三段的People come from all around the world to see him与最后一段可以推断出有很多游客参观the Manneken Piss。8.Whats the main idea of the passage?A.The peeing boy.B.The Manneken Piss.C.The history of the Manneken Piss.D.F

46、amous sights in Brussels.【解析】选B。主旨大意题。本文主要讲了布鲁塞尔最著名的雕塑the Manneken Piss,所以选B。.单词拼写1.We need to trade(做生意)with Eastern Europe more.2.Smoking is forbidden(禁止)in this office.3.The house was surrounded(围绕,环绕)by high walls.4.The road narrows(变狭窄)here,which is beyond our imagination.5.We need to exploit(开

47、发)every opportunity for job hunting.6.We suddenly saw her in the distance(远处).7.It makes sense to grow this kind of plant in the mountainous(多山的)region.8.Plants grow naturally(自然地)in such a good climate.9.The view(风景)from the room is really beautiful.10.He dreamed of traveling to remote(遥远的)South Se

48、a Islands.完成句子1.只有当你认识到知识有用时,你才会努力学习。Only if you realize knowledge is useful will you work hard.2.他们会阻止你与这样的人结婚。Theyll forbid you to marry/marrying such a person.3.游客担心他们会被敲竹杠。Tourists are worried theyll get ripped off .4.不要伤心!至少我们能有一个美好的假期。Dont be sad!We could take a nice holiday at least.5.在远处能看到泰

49、山的山顶。The peaks of the Mount Tai could be seen in the distance.6.令我们高兴的是,我们将有七天的假期。To our delight,well have seven days off.7.在轮椅上坐着一位伟大的科学家。In the wheelchair sits a great scientist.8.厨房里满是米饭的味道。The kitchen is heavy with the smell of rice.语法和词汇知识1._ you eat the correct foods _ be able to keep fit and

50、stay healthy.2011上海模拟A.Only if;will you B.Only if;you willC.Unless;will you D.Unless;you will【解析】选A。only if引导的状语从句位于句首时,主句要用部分倒装,即把助动词放在主句的主语的前面。由此可知选A。【方法技巧】only强调状语位于句首时的情况当only强调状语位于句首时,主句要用部分倒装,即把助动词放在主句的主语的前面。一定要注意此处有两个必要的条件:一是only强调状语。二是位于句首。也就是说,only位于句首时,如果强调的是主语,主句不用倒装;only强调状语不位于句首时,主句也不用倒

51、装。例如:Only in this way can you get along well with others.(only强调状语in this way)只有用这种方法你才能与他人相处好。You will finish it on time only when you follow my advice.(only强调状语when you follow my advice)只要你听从我的建议,你就能按时完成它。Only you and I know it.(only强调主语you and I)只有你和我知道这件事。2.Try to act _,even if youre nervous.A.p

52、ossibly B.naturallyC.gradually D.normally【解析】选B。考查副词辨析。possibly可能地;naturally自然地;gradually逐渐地;normally正常地。句意:即使紧张也要举止自然。根据句意选B。3.At last they climbed up the mountain,on the top of which _ an old temple dating back to 1500 BC.2011铜川模拟A.is lying B.there liesC.does lie D.lies【解析】选D。考查完全倒装。on the top of

53、which _ an old temple dating back to 1500 BC.是一个非限制性定语从句。on the top of which这个表示方位的状语位于从句的句首,这时定语从句用完全倒装。完全倒装即谓语要放在主语的前面。由此可知选D。【举一反三】At the foot of the mountain _,which was buried in the landslide.A.lies a village B.laid a villageC.lay a village D.a village lay【解析】选C。考查倒装与时态。句意:在山脚下,过去有一个村子,在这次山体滑坡

54、中它被掩埋了。介词短语at the foot of the mountain是表示地点的状语,当介词短语位于句首且主语是名词时,句子要用完全倒装。所以首先排除D。根据句意可知此处需要表示“位于”的词且谓语要用一般过去时,由此可知选C。lay是lie(位于)的过去式。laid是lay(放置,产卵)的过去式。4.How much will I pay for a night?Prices _ from room to room.A.vary B.increaseC.divide D.range【解析】选A。考查动词辨析。答语句意:各房间的价格都不同。vary变化;increase增加;divide

55、分,划分;range from.to.在范围内变动。由句意可知A正确。5.You paid$500 for this pair of shoes?You got _.So what?A.ripped off B.taken offC.cut off D.put off【解析】选A。考查动词短语。rip off敲竹杠;take off脱掉,起飞,取消;cut off切断;put off推迟。句意:这双鞋子你花了500美元?你被敲竹杠了。那又怎么样?6.Do you enjoy reading?Of course.I _.A.have fun B.have a great timeC.get a

56、great kick out of it D.read occasionally【解析】选C。考查交际用语。have fun=have a great time玩 得 开 心;get a kick out of it从 中 得 到 乐 趣;read occasionally偶尔读书。句意:你喜欢读书吗?当然了。我从读书中得到很大的乐趣。7.The performer was waving his stick in the street and it _ missed the child standing nearby.A.narrowly B.nearlyC.hardly D.closely【

57、解析】选A。考查副词辨析。narrowly勉强地,仅仅;nearly几乎;hardly几乎不;closely仔细地。句意:这个表演者在街上挥舞他的木棍,木棍差点打着站在旁边的孩子。narrowly经常与escape,miss连用,表示“差点就”。8.As a child,he was _ with care and love.A.supported B.surroundedC.supporting D.surrounding【解析】选B。support支持;surround包围。句意:当他是一个孩子时,关心和爱护围绕着他。此处主语he与surround之间是被动关系。所以选B。9.In mod

58、ern times,many youths like to _ others on the Internet.A.trade in B.trade withC.exchange D.exchange with【解析】选B。考查动词。trade in做生意;trade with与做生意;exchange交换;exchange with与交换。句意:在现代,很多年轻人喜欢在网上与他人做生意。10.Not having finished his homework,_ to play computer games.A.so he was forbiddenB.he was forbiddenC.his

59、 mother forbad himD.his mother didnt allow him【解析】选B。根据句子结构可以看出Not having finished his homework在此处作原因状语,与后面的句子不是并列关系。所以首先排除A。另外,当v.-ing形式作状语时,v.-ing形式的逻辑主语和句子的主语要一致。由此可知选B。11.To our relief,the thief was caught _.A.on the contrary B.on the spotC.in place D.in charge【解析】选B。考查固定短语。on the contrary相反;on

60、the spot在现场;in place在正确位置;in charge负责。句意:令我们感到欣慰的是,小偷被当场捉住了。12.The New Year is coming.The air _ joy and smell of fireworks.A.is heavy with B.was heavy withC.are full of D.was filled with【解析】选A。考查短语辨析。句意:新年快到了。到处充满快乐和爆竹的味道。be heavy with充满;C和D应改为:is full of和is filled with,由句意可知A正确。13.The doctor _ not

61、allow the patient to be put at risk according to the rule.A.can B.mustC.may D.need【解析】选B。考查情态动词。句意:根据规定,医生绝不能置病人于危险中。根据句意可知,此处有强制命令的意思。must可表示命令,强调必须做某事。故选B。14.He stood up to get a better _ of the blackboard.A.scenery B.sceneC.view D.mark【解析】选C。考查名词辨析。句意:为了能更好地看到黑板他站了起来。get a good view of表示“饱览,好好地看”

62、。15.We should not _ advantage of her to gain our aim.A.make B.haveC.take D.get【解析】选C。此处考查固定短语take advantage of“利用”。句意:我们不应该利用她来达到我们的目的。.阅读理解(A)Americas greatest technological achievement,the Hoover Dam,now has a companion piece,a bridge held up by the longest arch(拱)in the Western Hemisphere.The Mik

63、e OCallaghan-Pat Tillman Memorial Bridge,which opened this month and connects the U.S.states of Arizona and Nevada,crosses the vast gorge 890 feet above the Colorado River that is controlled by the dam.The striking 1,900-foot-long structure,which reroutes(使改变路线)traffic off of the two-lane road on to

64、p of the dam,will improve traffic in the region and help protect the dam from terrorist threats,officials said.It is the seventh highest bridge in the world,behind four in China,one in Papua New Guinea and one in Colorado.“The Hoover Dam is the greatest civil engineering achievement in Americas hist

65、ory.Just as the Hoover Dam was built in the heart of the Great Depression(大萧条)and was seen as an example of the nations can-do spirit,some hope this project can provide some uplift.”said bypass bridge project manager Dave Zanatell with the Federal Highway Administration.“Our goal was not to outdo or

66、 outshine it.Our goal was to,in a respectful way,do something that would be great for our generation and that would stand besides Hoover Dam in a respectful and quality way that would become a part of Hoovers legacy.”The$240 million bridge was built in five years by 1,200 laborers and 300 engineers.

67、【文章大意】文章主要介绍了在美国历史上最伟大的建筑胡佛大坝的旁边又建起了一座大桥。1.Which of the following statements is WRONG about the bridge?A.It took five years to build it.B.It is the longest in the world.C.It is 1,900-foot-long.D.300 engineers worked on it.【解析】选B。细节理解题。根据第一段可知它是由西半球最长的拱支撑的桥,根据第三段可知它长1,900英尺,根据最后一段可知这座桥花费了2.4亿美元,耗时五年,

68、有1 200名工人和300名工程师从事这座桥的建设。由此可知选B。2.One of the purposes to build the bridge is to _.A.stop the dam from being destroyed by the terroristB.make the dam look worseC.show Americas technological achievement D.attract more tourists【解析】选A。细节理解题。根据第三段可知这座桥可以改善这一地区的交通并且保护大坝不受恐怖分子的威胁。故选A。3.The Hoover Dam was

69、_.A.completed recentlyB.built during hard timesC.built to show that Americans were the greatestD.used to control the Colorado River but it isnt now【解析】选B。细节理解题。根据第五段可知,胡佛大坝建于美国经济大萧条时期,所以选B。4.The underlined word“outdo”means“_”.A.be better than B.do more thanC.make more efforts in D.spend more money t

70、han【解析】选A。词义辨析题。outdo比做得多或做得好;超过;胜过。此处应表示“比更好;胜过”。所以选A。(B)2011上海模拟Paris has the Eiffel Tower;New York has the Statue of Liberty;and Brussels,the MannekenPiss.Think of the Belgian capital and,if anything,you think of the small peeing(撒尿)boy-a 60-meter-high bronze figure standing on a block,supplying

71、a constant stream of water to the basin under him.Some might laugh.But for Jacques Stroobants,the statue is up there with the best of them.“Im proud of him.People come from all around the world to see him,”says 60-year-old Stroobants with a fatherly glance at the little boy.As the most famous landma

72、rk of Brussels,MannekenPiss has a very special place in the heart of Belgians.The original Manneken Piss dates back to 1388,but the statue tourists see today dates from 1619 when the city built a second one after the original was destroyed.Many stories go round Manneken Piss.Nobody knows why he was

73、made.One story is that he saved Brussels by putting out the flames of a deadly fire with his well-aimed piss.But the most believable story is that the boy,the son of a wealthy man,was kidnapped.The father had a statue built in honor of the way his son was found peeing against a tree.Perhaps best-kno

74、wn for his naked beauty,the“peeing boy”has also been clothed in some of the finest clothes money can buy.Stroobants has been changing his clothes for the last 29 years.On average,he has clothes on 300 days a year.And on special days,he pees beer.A few of the ways hes been dressed are:a football play

75、er,Mozart and an army general.Now,he has more than 600 pieces of clothes.There is no strict charge for those wishing to provide clothes for the little boy.But certain conditions must be met.“The clothes cannot include either advertising or political message,”said Stroobants,because they would cheape

76、n the national treasure.But Manneken Piss is still something local people can make money fromby selling all kinds of souvenirs.【文章大意】文章主要讲了布鲁塞尔的小男孩撒尿雕像。5.Which of the following is NOT true about Manneken Piss?A.It has a history of more than 600 years.B.It stands in Brussels.C.It is best known for th

77、e clothes he wears.D.It is 60 meters high.【解析】选C。细节理解题。根据第一、二段和第五段可知A、B、D三项正确。根据第七段中的Perhaps best-known for his naked beauty.可知这个小孩因没有穿衣服而出名。naked裸体的。6.The Manneken Piss has a special place in the heart of Belgians because _.A.its good-looking with water running constantlyB.it brings joys to people

78、who see itC.it helps people make beerD.its a symbol of the city【解析】选D。推理判断题。根据第四段As the most famous landmark of Brussels,Manneken Piss has a very special place in the heart of Belgians.可知Manneken Piss是布鲁塞尔最著名的标志性建筑,这说明了它是布鲁塞尔的象征。所以选D。7.We can conclude _ according to the passage.A.tourists cannot pro

79、vide clothes for the peeing boyB.the Manneken Piss has attracted many visitorsC.the peeing boy is an example of naughty boys in BelgiumD.local people cant make money by selling souvenirs【解析】选B。推理判断题。根据第三段的People come from all around the world to see him与最后一段可以推断出有很多游客参观the Manneken Piss。8.Whats the main idea of the passage?A.The peeing boy.B.The Manneken Piss.C.The history of the Manneken Piss.D.Famous sights in Brussels.【解析】选B。主旨大意题。本文主要讲了布鲁塞尔最著名的雕塑the Manneken Piss,所以选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1