收藏 分享(赏)

导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt

上传人:a**** 文档编号:765704 上传时间:2025-12-14 格式:PPT 页数:263 大小:3.61MB
下载 相关 举报
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第1页
第1页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第2页
第2页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第3页
第3页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第4页
第4页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第5页
第5页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第6页
第6页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第7页
第7页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第8页
第8页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第9页
第9页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第10页
第10页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第11页
第11页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第12页
第12页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第13页
第13页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第14页
第14页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第15页
第15页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第16页
第16页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第17页
第17页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第18页
第18页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第19页
第19页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第20页
第20页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第21页
第21页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第22页
第22页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第23页
第23页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第24页
第24页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第25页
第25页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第26页
第26页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第27页
第27页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第28页
第28页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第29页
第29页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第30页
第30页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第31页
第31页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第32页
第32页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第33页
第33页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第34页
第34页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第35页
第35页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第36页
第36页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第37页
第37页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第38页
第38页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第39页
第39页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第40页
第40页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第41页
第41页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第42页
第42页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第43页
第43页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第44页
第44页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第45页
第45页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第46页
第46页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第47页
第47页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第48页
第48页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第49页
第49页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第50页
第50页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第51页
第51页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第52页
第52页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第53页
第53页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第54页
第54页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第55页
第55页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第56页
第56页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第57页
第57页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第58页
第58页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第59页
第59页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第60页
第60页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第61页
第61页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第62页
第62页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第63页
第63页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第64页
第64页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第65页
第65页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第66页
第66页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第67页
第67页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第68页
第68页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第69页
第69页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第70页
第70页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第71页
第71页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第72页
第72页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第73页
第73页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第74页
第74页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第75页
第75页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第76页
第76页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第77页
第77页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第78页
第78页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第79页
第79页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第80页
第80页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第81页
第81页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第82页
第82页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第83页
第83页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第84页
第84页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第85页
第85页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第86页
第86页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第87页
第87页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第88页
第88页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第89页
第89页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第90页
第90页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第91页
第91页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第92页
第92页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第93页
第93页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第94页
第94页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第95页
第95页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第96页
第96页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第97页
第97页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第98页
第98页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第99页
第99页 / 共263页
导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT5 TRAVELLING ABROAD(新人教版选修7).ppt_第100页
第100页 / 共263页
点击查看更多>>
资源描述

1、.句式填空1.特殊疑问词+do you think+陈述语序How difficult do you think it is(你认为有多难)to adjust to the customs of another country?2.It+be+序数词+time+从句(谓语动词用完成时形式)It was the first time she had ever left her motherland(这是她第一次离开她的祖国).3.强调句型Its not just study thats difficult(困难不仅仅在学习方面).4.although 引导的状语从句的用法Although som

2、e foreign students live in student accommodation or apartments,some choose to board with English families(但有些学生却选择寄宿在英国人家里).5.介词in+which 引导的定语从句Living with host families,in which there may be other college students(房东家也许住着其他大学生),gives her the chance to learn more about the new culture.6.so.that 引导的结

3、果状语从句I have been so occupied with work that I havent had time for social activities(我一直忙于学习,以至于没有时间去搞社交活动).教材设题1.You have to get used to a whole new way of life,which can _ all your concentration in the beginning.A.take after B.take downC.take up D.take back【解析】选C。考查take词组的词义辨析。take after酷似,很像;take

4、down写下,拆卸;take up 占用;take back收回,撤消。2.When I got _ and had to ask a passer-by for directions,I didnt always understand.A.lose B.losing C.lost D.to lose【解析】选C。get lost意为“迷路”。3.He wanted to know _ I thought,which confused me because I thought that the author of the article knew far more than I did.A.w

5、hat B.that C.which D.why【解析】选A。句中的know缺少宾语,what既引导了宾语从句又充当了thought的宾语。4.Xie Lei told me that she feels much more _ in England now.A.at home B.at heartC.at will D.at sight【解析】选A。feel at home舒适自在,不拘束,符合题意。5.In the high plains area _,the highest lake in the world,on which boats can travel.A.Lake Titica

6、ca is B.is Lake Titicaca C.are Lake Titicaca D.Lake Titicaca are【解析】选B。当表示地点的介词短语位于句首时,常用完全倒装结构,排除选项A和D;由the highest lake可知是一个湖,应该用单数,故选B。1.Teachers recommend parents _ their children under 12 to ride bicycles to school for safety.2010福建,29A.not allow B.do not allow C.mustnt allow D.couldnt allow【解析

7、】选A。句意:老师们建议:为了孩子的安全,父母不应让12岁以下的孩子骑自行车去学校。recommend从句中谓语动词用should+动词原形,should可以省略。故选A项。2.Its very wise of you to _ well-trained workers _ untrained ones in the assembly line.A.substitute;for B.substitute;with C.replace;by D.replace;with【解析】选A。substitute A for B用A代替B;其余三项皆为用B代替A,不符合语境。3.His long serv

8、ice with the company was _ with a present.A.admitted B.acknowledged C.attributed D.accepted【解析】选B。句意:赠送一个礼物对他为公司长久以来的服务表示感谢。acknowledge承认,答谢,符合题意。admit容许,承认;attribute把归因于;accept接受,认可。4.When I called on Mr.Smith,he was _ in writing a lecture speech on developing a good habit.A.occupied B.occupying C.

9、taken up D.absorbing【解析】选A。句意:当我访问史密斯先生时,他正忙于写一篇关于培养好习惯的演讲稿。be occupied in doing sth.忙于做某事。5.用comfort的适当形式填空1)They did everything to comfort those who lost relatives in the big earthquake.2)The news brought comfort to all of us.3)Were now living a comfortable life.4)After supper we usually sit on so

10、fa comfortably and watch TV.1.Amy joined a painting group but didnt seem to _,so she left.2009山东,31A.show off B.go up C.fit in D.come over【解析】选C。考查动词词组辨析。句意:艾米参加了绘画小组,但是好像不适应,所以她就离开了。show off炫耀;go up上升;fit in适应;come over来到,过来。根据句意选C。2.完成句子1)His honesty is beyond question(毋庸置疑).2)There is no question

11、(毫无疑问)that she has a great voice.1.This is the first time we _ a film in the cinema together as a family.2009陕西,9A.see B.had seen C.saw D.have seen【解析】选D。句意:这是我们全家第一次到电影院看电影。考查It/This/That+is+序数词+time+从句,从句中的谓语动词用现在完成时形式。2.翻译句子1)这是第一次一位非裔美国人被选为美国总统。It/This is the first time that an African American

12、has been elected president of the United States.2)该是我们做些什么制止污染的时候了。Its(about/high)time(that)we should do/did something to stop pollution.Its time for us to do something to stop pollution.3)她一回家就给你打电话。(the moment)She will call you the moment she gets home.4)你以为你要去哪儿呢?Where do you think you are going?

13、While the government says there is a(n)_ supply of houses,prices of apartments have been going up these years.A.appropriate B.absent C.abundant D.short【解析】选C。句意:虽然政府说房源充足,但这些年房价一直在上涨。appropriate适当的,恰当的;absent缺席的;short短缺的;abundant充裕的。由题意可知,C项正确。.单词拼写1.All these shoppers(店主)were proud of their motherl

14、and,which impressed me deeply.2.If you are interested in the lecture(演讲),you have to queue for a ticket.3.You must make preparations(准备)for a qualification if you hope to be a teacher.4.The teacher recommended(建议)that you should make an apology to your mother.5.Before you get a degree of a bachelor,

15、you have to meet many requirements(要求)by the university.6.The travel agent thinks that he has abundant(丰富的)experience for his new position.7.The leading actress couldnt appear,and her substitute(替代者)clearly didnt know the role very well.8.She is acknowledged(认可)as the best teacher in this county.9.I

16、n Britain the Queen is the formal head of states,but it is the prime minister and cabinet who govern(统治).10.I tried to comfort(安慰)Jean after her mothers death.根据中文提示完成下列句子1.Having been in New York for two months,she still cant adjust to(适应,调节)living on her own.2.Keep up(保持)your courage and no one wi

17、ll defeat you in the election.3.People like to settle in(安顿下来)a place where food and water are abundant.4.Its said that his youngest son doesnt fit in with(相适应,相融合)the rest of his new class.5.Thanks to the financial crisis,another trip abroad this year is out of the question(不可能的).6.I made an apolog

18、y to(道歉)the middle-aged lady immediately for my taking her purse by mistake.7.As far as I am concerned(就我而言;在我看来),its convenient for us to take a trip to Tibet now.8.Since retiring,she has fully been occupied in(忙于)taking care of her two grandsons.9.Day in and day out(日复一日)you can hear them arguing

19、about the same silly questions.10.His hometown is abundant in(丰富的)minerals,so most of the people there are well off.单项填空1.We _ your timely help when we were in trouble.2011松原模拟A.attributed B.knowledgedC.acknowledged D.promised【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识;attribute把归因于,归咎于;promise许诺。2.The ol

20、d man should listen to the doctors recommendation that he _ in bed.2011成都模拟A.stay B.stays C.stayed D.staying【解析】选A。recommendation后的同位语从句用(should+)动词原形。3.The manager was unable to attend but sent his deputy as a _.2011青岛模拟A.substitute B.substitution C.assistant D.secretary【解析】选A。substitute代替者;substit

21、ution代替,替换;assistant助手;secretary秘书。4.As you may have found,the Chinese language is _ in idioms and proverbs.Yes,I often get _.A.full;confusing B.abundant;confused C.full;confused D.different;confusing【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的;confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的性质。5.I hope to go to Beijing with y

22、ou.If so,your holiday arrangement must _ mine.A.catch up with B.come up with C.put up with D.fit in with【解析】选D。考查短语辨析。句意:我希望跟你去北京。如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。6.The health experts lecture was so popular with youngsters that all the

23、seats were _.A.abandoned B.occupied C.emptied D.engaged【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以至于座无虚席。7.Its wise of them to _ the new computer _ the old ones.A.substitute;with B.replace;by C.substitute;for D.replace;for【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B with A。8.When economic circumstances change,busines

24、s needs time to _.A.form B.adjust C.fit D.accept【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。9.Although having moved here for a long time,it seems that she hasnt _.A.settled up B.put down C.calmed down D.settled in【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她还没适应呢。settle in适应;settle up结账,付清欠款;put down放下

25、;calm down冷静下来。10.Why did you look so nervous?I wasnt well _ the interview,to be honest.A.preparing B.preparing for C.prepared for D.in preparation for【解析】选C。be prepared for为作准备。11.Its a _ to think that there is no homework during the winter vacation.A.belief B.shame C.comfort D.comfortable【解析】选C。固定

26、句型Its a comfort to do sth.是令人欣慰,令人安慰的。【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用1.物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。Man will die without water.(water表示泛指)人没有水就活不了。The water in this well is not fit to drink.(water表示特指)这口井里的水不能饮用。2.抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表示具体的人或物时,前面用不定冠词。The little boy looked at me in surpris

27、e.(surprise 在本句中是抽象名词)那个小男孩吃惊地看着我。What a pleasant surprise to see you here.(抽象名词具体化,a surprise指一件令人惊奇的事)在这儿见到你真是令人惊喜。12.Taking a holiday right now is _ the question,so youll have to arrange it for some other time.A.out of B.in C.beyond D.without【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of question没问题;毫无

28、疑问。without/beyond question毫无疑问。13.Im too tired,and I dont think I can _ the work any longer.A.keep up B.set aside C.join in D.contribute to【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管,放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。【举一反三】A notice was placed by the river bank warning people to _ the thin ice.A.keep up B.

29、keep backC.keep away D.keep off【解析】选D。keep up 维持,保持,使某事处于高水平;keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。14.Brought up in the countryside,she found it quite difficult to _ the life of the big city.A.go with B.fit for C.fit D.fit in with【解析】选D。fit in with适合,适应。15.It is the

30、 second time that I _ to Shanghai.What great changes!Its ten years since I _ it last time.A.have been;left B.had been;left C.am;had left D.come;had left【解析】选A。It is the first/second/.time+现在完成时。表示“某人第几次做某事”。.阅读理解(A)When the time comes to send the kids to college,some Asian parents may do their budge

31、t in Malaysian money.Malaysia wants to become a regional center for higher education.“Were introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses,”says Fong Chan Onn,the deputy minister with respon

32、sibility for Chinese education.The University ofLondon will be opening a branch near Kuala Lumpur.Fong says Australian institutions have expressed interest.“Even one of the Japanese universities is interested,”he adds.Malaysia hopes the imports will solve several problems.Local universities have lim

33、ited places and many are reserved for Malays and other native groups.Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to study overseasor not go to university at all.“The country has been spending billions on the thousands of students who go abroad for their higher education.”says Penang state as

34、semblyman Kang Chin Seng.“The figure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines.”The government itself sends scholars to other countries,says Kang:“Many could be placed in the foreign campuses here,saving government funds.”As an education center,Malaysia can even make money,“The sloga

35、n is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4365 tourist days,”says Fong.Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries,and perhaps Hong Kong,where it is difficult to be admitted into local universities.Will foreign students come knocking?Prime Minister Mahathir Mohamad says Ma

36、laysia will be offering“quality education at reduced cost”.As for the local institutions,Fong believes they will rise to the challenge.Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.这是一篇关于教育的新闻报道。主要报

37、道马来西亚的高等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式课程转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。1.What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia?A.A law allowing them to do so must be passed.B.Education fees must be the same in all universities.C.There must

38、 be enough applications from foreign students.D.Malaysian scholars must finish their education overseas.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。根 据 第 一 段 中 Were introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses一句中

39、bill相当于law。2.The underlined word“revenue”in the second paragraph means _.A.taxes B.money C.costs D.budget【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin mines可猜测该词的词义相当于money。3.What does Kang suggest that Malaysia do with Malaysian students who have won scholarships?A.Send them to study in homegrown universities

40、.B.Make them pay back the scholarships.C.Allow them to study in foreign universities.D.Have them study in foreign campuses in Malaysia.【解析】选D。推理判断题。根据第二段最后一句The government itself sends scholars to other countries,says Kang:“Many could be placed in the foreign campuses here,saving government funds.”可

41、以推断:马来西亚不必派留学生去国外,可以直接送他们去外国大学在马来西亚开办的大学学习。4.What is the best title for this text?A.Malaysian International SchoolsB.Malaysian Education OpportunitiesC.Malaysias Plan for Educational ExcellenceD.Malaysian Education vs Chinese Education【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C作为本篇短文的标题非常合适

42、。(B)The tourist looking at the African savannah(大草原)on a summer afternoon might be excused for thinking that the wide yellow grass plain was completely deserted of life,almost a desert.With only a few small thorn trees sticking out through the veldt(草原),there seems to be almost no place for a living

43、 creature to hide.However,under those trees you might find small steenbok(小岩羚),sleeping in the shade,and waiting for the night to fall.There may even be a small group of lions somewhere,their bodies exactly the same shade as the tall grass around them.In the holes in the ground a host of tiny creatu

44、res,from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.The tall grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of the plain.One clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grasslan

45、d.When it drops,it may come up with a small fish,or maybe a grass snake that has been waiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.The best time to see the animals then,is in the evening,just as the sun is setting.The best time of the year to come is in late September,or early August

46、,just before the rains.Then the animals must come to the waterholes,as there is no other place for them to drink.And they like to come while it is still light,so they can see if any dangers are creeping up on them.So it is at sunset,and after the night falls,that the creatures of the African veldt r

47、ise and go about their business.本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物在炎热的夏天所表现的各种生活状态。5.This text is for people interested in _.A.eagles B.wildlife C.plants D.weather【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的人看的。6.The savannah appears to be empty because _.A.the animals are sleepingB.the animals have g

48、one about their businessC.they have been frightened by an eagle D.the temperature prevents much activity【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the shade,and waiting for the night to fall和are waiting for the heat to finish.可知动物在避暑。7.The writer suggests that _.A.the savannah is a desert B.the Marshall eagle e

49、ats fishC.it has not rained for a long timeD.tourists should not come in dry weather【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops,it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。8.By“go about their business”the writer means _.A.tourism in Africa is big businessB.the animals go to the river to d

50、rinkC.the animals go on with their normal activityD.the animals are observed by naturalists【解析】选C。句意猜测题。上文提到,天气炎热,动物都睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、夜 幕 降 临 时,草 原 生 物 清 醒,由 此 猜 测 go about their business就是进行“正常活动”的意思。.单词拼写1.All these shoppers(店主)were proud of their motherland,which impressed me deeply.2.I

51、f you are interested in the lecture(演讲),you have to queue for a ticket.3.You must make preparations(准备)for a qualification if you hope to be a teacher.4.The teacher recommended(建议)that you should make an apology to your mother.5.Before you get a degree of a bachelor,you have to meet many requirement

52、s(要求)by the university.6.The travel agent thinks that he has abundant(丰富的)experience for his new position.7.The leading actress couldnt appear,and her substitute(替代者)clearly didnt know the role very well.8.She is acknowledged(认可)as the best teacher in this county.9.In Britain the Queen is the formal

53、 head of states,but it is the prime minister and cabinet who govern(统治).10.I tried to comfort(安慰)Jean after her mothers death.根据中文提示完成下列句子1.Having been in New York for two months,she still cant adjust to(适应,调节)living on her own.2.Keep up(保持)your courage and no one will defeat you in the election.3.P

54、eople like to settle in(安顿下来)a place where food and water are abundant.4.Its said that his youngest son doesnt fit in with(相适应,相融合)the rest of his new class.5.Thanks to the financial crisis,another trip abroad this year is out of the question(不可能的).6.I made an apology to(道歉)the middle-aged lady imme

55、diately for my taking her purse by mistake.7.As far as I am concerned(就我而言;在我看来),its convenient for us to take a trip to Tibet now.8.Since retiring,she has fully been occupied in(忙于)taking care of her two grandsons.9.Day in and day out(日复一日)you can hear them arguing about the same silly questions.10

56、.His hometown is abundant in(丰富的)minerals,so most of the people there are well off.单项填空1.We _ your timely help when we were in trouble.A.attributed B.knowledgedC.acknowledged D.promised【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识;attribute把归因于,归咎于;promise许诺。2.The old man should listen to the doctors recomm

57、endation that he _ in bed.2011成都模拟A.stay B.stays C.stayed D.staying【解 析】选 A。recommendation后 的 同 位 语 从 句 用(should+)动词原形。3.The manager was unable to attend but sent his deputy as a _.2011青岛模拟A.substitute B.substitution C.assistant D.secretary【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换;assistant助手;secretary

58、秘书。4.As you may have found,the Chinese language is _ in idioms and proverbs.Yes,I often get _.A.full;confusing B.abundant;confused C.full;confused D.different;confusing【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的;confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的性质。5.I hope to go to Beijing with you.If so,your holiday arrangemen

59、t must _ mine.A.catch up with B.come up with C.put up with D.fit in with【解析】选D。考查短语辨析。句意:我希望跟你去北京。如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。6.The health experts lecture was so popular with youngsters that all the seats were _.A.abandoned B.occup

60、ied C.emptied D.engaged【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以至于座无虚席。7.Its wise of them to _ the new computer _ the old ones.A.substitute;with B.replace;by C.substitute;for D.replace;for【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B with A。8.When economic circumstances change,business needs time to _.A.form B.adjus

61、t C.fit D.accept【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。9.Although having moved here for a long time,it seems that she hasnt _.A.settled up B.put down C.calmed down D.settled in【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她还没适应呢。settle in适应;settle up结账,付清欠款;put down放下;calm down冷静下来。10.Why did you lo

62、ok so nervous?I wasnt well _ the interview,to be honest.A.preparing B.preparing for C.prepared for D.in preparation for【解析】选C。be prepared for为作准备。11.Its a _ to think that there is no homework during the winter vacation.A.belief B.shame C.comfort D.comfortable【解析】选C。固定句型Its a comfort to do sth.是令人欣慰,

63、令人安慰的。【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用1.物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。Man will die without water.(water表示泛指)人没有水就活不了。The water in this well is not fit to drink.(water表示特指)这口井里的水不能饮用。2.抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表示具体的人或物时,前面用不定冠词。The little boy looked at me in surprise.(surprise 在本句中是抽象名词)那个小男孩吃惊地看着

64、我。What a pleasant surprise to see you here.(抽象名词具体化,a surprise指一件令人惊奇的事)在这儿见到你真是令人惊喜。12.Taking a holiday right now is _ the question,so youll have to arrange it for some other time.A.out of B.inC.beyond D.without【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑问。13

65、.Im too tired,and I dont think I can _ the work any longer.A.keep up B.set aside C.join in D.contribute to【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管,放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。【举一反三】A notice was placed by the river bank warning people to _ the thin ice.A.keep up B.keep backC.keep away D.keep off【解

66、析】选D。keep up 维持,保持,使某事处于高水平;keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。14.Brought up in the countryside,she found it quite difficult to _ the life of the big city.A.go with B.fit for C.fit D.fit in with【解析】选D。fit in with适合,适应。15.It is the second time that I _ to Shanghai

67、.What great changes!Its ten years since I _ it last time.A.have been;left B.had been;left C.am;had left D.come;had left【解析】选A。It is the first/second/.time+现在完成时。表示“某人第几次做某事”。.阅读理解(A)When the time comes to send the kids to college,some Asian parents may do their budget in Malaysian money.Malaysia wan

68、ts to become a regional center for higher education.“Were introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branchcampuses,”says Fong Chan Onn,the deputy minister with responsibility for Chinese education.The

69、 University of London will be opening a branch near Kuala Lumpur.Fong says Australian institutions have expressed interest.“Even one of the Japanese universities is interested,”he adds.Malaysia hopes the imports will solve several problems.Local universities have limited places and many are reserved

70、 for Malays and other native groups.Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to study overseasor not go to university at all.“The country has been spending billions on the thousands of students who go abroad for their higher education.”says Penang state assemblyman Kang Chin Seng.“The fig

71、ure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines.”The government itself sends scholars to other countries,says Kang:“Many could be placed in the foreign campuses here,saving government funds.”As an education center,Malaysia can even make money,“The slogan is that one foreign student stu

72、dying in Malaysia is worth 4365 tourist days,”says Fong.Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries,and perhaps Hong Kong,where it is difficult to be admitted into local universities.Will foreign students come knocking?Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality e

73、ducation at reduced cost”.As for the local institutions,Fong believes they will rise to the challenge.Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式课程转移

74、。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。1.What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia?A.A law allowing them to do so must be passed.B.Education fees must be the same in all universities.C.There must be enough applications from fore

75、ign students.D.Malaysian scholars must finish their education overseas.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。根 据 第 一 段 中 Were introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses一句中bill相当于law。2.The underlined word“

76、revenue”in the second paragraph means _.A.taxes B.moneyC.costs D.budget【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin mines可猜测该词的词义相当于money。3.Students from ASEAN countries are expected to study in Malaysia because _.A.they will be near their parentsB.education there will be good and affordableC.all of the subje

77、cts will be taught in ChineseD.the educational quality will be as good as the University of London【解析】选B。细节理解题。根据第三段Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality education at reduced cost.”其中reduced cost=low cost=affordable cost4.What is the best title for this text?A.Malays

78、ian International SchoolsB.Malaysian Education OpportunitiesC.Malaysias Plan for Educational ExcellenceD.Malaysian Education vs Chinese Education【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C作为本篇短文的标题非常合适。(B)The tourist looking at the African savannah(大草原)on a summer afternoon might be excused

79、 for thinkingthat the wide yellow grass plain was completely deserted of life,almost a desert.With only a few small thorn trees sticking out through the veldt(草原),there seems to be almost no place for a living creature to hide.However,under those trees you might find small steenbok(小岩羚),sleeping in

80、the shade,and waiting for the night to fall.There may even be a small group of lions somewhere,their bodies exactly the same shade as the tall grass around them.In the holes in the ground a host of tiny creatures,from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.The tall

81、 grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of the plain.One clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland.When it drops,it may come up with a small fish,or maybe a grass snake that has been waiti

82、ng at the edge of a pool in the hope of catching a frog.The best time to see the animals then,is in the evening,just as the sun is setting.The best time of the year to come is in late September,or early August,just before the rains.Then the animals must come to the waterholes,as there is no other pl

83、ace for them to drink.And they like to come while it is still light,so they can see if any dangers are creeping up on them.So it is at sunset,and after the night falls,that the creatures of the African veldt rise and go about their business.本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物在炎热的夏天所表现的各种生活状态。5.This text is for

84、 people interested in _.A.eagles B.wildlifeC.plants D.weather【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的人看的。6.The savannah appears to be empty because _.A.the animals are sleepingB.the animals have gone about their businessC.they have been frightened by an eagle D.the temperature prevents m

85、uch activity【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the shade,and waiting for the night to fall和are waiting for the heat to finish.可知动物在避暑。7.The writer suggests that _.A.the savannah is a desert B.the Marshall eagle eats fishC.it has not rained for a long timeD.tourists should not come in dry weather【解析】选B。推

86、理判断题。根据第三段中When it drops,it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。8.By“go about their business”the writer means _.A.tourism in Africa is big businessB.the animals go to the river to drinkC.the animals go on with their normal activityD.the animals are observed by naturalists【

87、解析】选C。句义猜测题。上文提到,天气炎热,动物都睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、夜 幕 降 临 时,草 原 生 物 清 醒,由 此 猜 测 go about their business就是进行“正常活动”的意思。.单词拼写1.All these shoppers(店主)were proud of their motherland,which impressed me deeply.2.If you are interested in the lecture(演讲),you have to queue for a ticket.3.You must make prepa

88、rations(准备)for a qualification if you hope to be a teacher.4.The teacher recommended(建议)that you should make an apology to your mother.5.Before you get a degree of a bachelor,you have to meet many requirements(要求)by the university.6.The travel agent thinks that he has abundant(丰富的)experience for his

89、 new position.7.The leading actress couldnt appear,and her substitute(替代者)clearly didnt know the role very well.8.She is acknowledged(认可)as the best teacher in this county.9.In Britain the Queen is the formal head of states,but it is the prime minister and cabinet who govern(统治).10.I tried to comfor

90、t(安慰)Jean after her mothers death.完成句子1.Having been in New York for two months,she still cant adjust to(适应,调节)living on her own.2.Keep up(保持)your courage and no one will defeat you in the election.3.People like to settle in(安顿下来)a place where food and water are abundant.4.Its said that his youngest

91、son doesnt fit in with(相适应,相融合)the rest of his new class.5.Thanks to the financial crisis,another trip abroad this year is out of the question(不可能的).6.I made an apology to(道歉)the middle-aged lady immediately for my taking her purse by mistake.7.As far as I am concerned(就我而言;在我看来),its convenient for

92、us to take a trip to Tibet now.8.Since retiring,she has fully been occupied in(忙于)taking care of her two grandsons.9.Day in and day out(日复一日)you can hear them arguing about the same silly questions.10.His hometown is abundant in(丰富的)minerals,so most of the people there are well off.单项填空1.We _ your t

93、imely help when we were in trouble.2011宁德模拟A.attributed B.knowledgedC.acknowledged D.promised【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识;attribute把归因于,归咎于;promise许诺。2.The old man should listen to the doctors recommendation that he _ in bed.2011成都模拟A.stay B.stays C.stayed D.staying【解 析】选 A。recommendation后

94、的 同 位 语 从 句 用(should+)动词原形。3.The manager was unable to attend but sent his deputy as a _.2011青岛模拟A.substitute B.substitution C.assistant D.secretary【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换;assistant助手;secretary秘书。4.As you may have found,the Chinese language is _ in idioms and proverbs.Yes,I often get

95、_.A.full;confusing B.abundant;confused C.full;confused D.different;confusing【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的;confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的性质。5.I hope to go to Beijing with you.If so,your holiday arrangement must _ mine.A.catch up with B.come up with C.put up with D.fit in with【解析】选D。考查短语辨析。句意:我希望

96、跟你去北京。如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。6.The health experts lecture was so popular with youngsters that all the seats were _.A.abandoned B.occupied C.emptied D.engaged【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以至于座无虚席。7.Its wise of them to _ the new comp

97、uter _ the old ones.A.substitute;with B.replace;by C.substitute;for D.replace;for【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B with A。8.When economic circumstances change,business needs time to _.A.form B.adjust C.fit D.accept【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。9.Although havin

98、g moved here for a long time,it seems that she hasnt _.A.settled up B.put down C.calmed down D.settled in【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她还没适应呢。settle in适应;settle up结账,付清欠款;put down放下;calm down冷静下来。10.Why did you look so nervous?I wasnt well _ the interview,to be honest.A.preparing B.preparing for C.prepar

99、ed for D.in preparation for【解析】选C。be prepared for为作准备。11.Its a _ to think that there is no homework during the winter vacation.A.belief B.shame C.comfort D.comfortable【解析】选C。固定句型Its a comfort to do sth.是令人欣慰,令人安慰的。【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用1.物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。Man will die witho

100、ut water.(water表示泛指)人没有水就活不了。The water in this well is not fit to drink.(water表示特指)这口井里的水不能饮用。2.抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表示具体的人或物时,前面用不定冠词。The little boy looked at me in surprise.(surprise 在本句中是抽象名词)那个小男孩吃惊地看着我。What a pleasant surprise to see you here.(抽象名词具体化,a surprise指一件令人惊奇的事)在这儿见到你真是令人惊喜。12.Taki

101、ng a holiday right now is _ the question,so youll have to arrange it for some other time.A.out of B.in C.beyond D.without【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑问。13.Im too tired,and I dont think I can _ the work any longer.A.keep up B.set aside C.join in

102、D.contribute to【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管,放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。【举一反三】A notice was placed by the river bank warning people to _ the thin ice.A.keep up B.keep backC.keep away D.keep off【解析】选D。keep up 维持,保持,使某事处于高水平;keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加

103、上from才可以。14.Brought up in the countryside,she found it quite difficult to _ the life of the big city.A.go with B.fit for C.fit D.fit in with【解析】选D。fit in with适合,适应。15.It is the second time that I _ to Shanghai.What great changes!Its ten years since I _ it last time.A.have been;left B.had been;left C

104、.am;had left D.come;had left【解析】选A。It is the first/second/.time+现在完成时。表示“某人第几次做某事”。.阅读理解(A)When the time comes to send the kids to college,some Asian parents may do their budget in Malaysian money.Malaysia wants to become a regional center for higher education.“Were introducing a bill in October to

105、allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branchcampuses,”says Fong Chan Onn,the deputy minister with responsibility for Chinese education.The University of London will be opening a branch near Kuala Lumpur.Fong says Australian insti

106、tutions have expressed interest.“Even one of the Japanese universities is interested,”he adds.Malaysia hopes the imports will solve several problems.Local universities have limited places and many are reserved for Malays and other native groups.Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to

107、study overseasor not go to university at all.“The country has been spending billions on the thousands of students who go abroad for their higher education.”says Penang state assemblyman Kang Chin Seng.“The figure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines.”The government itself sends

108、scholars to other countries,says Kang:“Many could be placed in the foreign campuses here,saving government funds.”As an education center,Malaysia can even make money,“The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4365 tourist days,”says Fong.Kuala Lumpur is eyeing students fro

109、m ASEAN countries,and perhaps Hong Kong,where it is difficult to be admitted into local universities.Will foreign students come knocking?Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality education at reduced cost”.As for the local institutions,Fong believes they will rise to the

110、 challenge.Malaysia will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式课程转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。1.What must be done b

111、efore foreign universities can open branch campuses in Malaysia?A.A law allowing them to do so must be passed.B.Education fees must be the same in all universities.C.There must be enough applications from foreign students.D.Malaysian scholars must finish their education overseas.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。根

112、 据 第 一 段 中 Were introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses一句中bill相当于law。2.The underlined word“revenue”in the second paragraph means _.A.taxes B.money C.costs D.budget【解析】选B。词义猜测题。根据后面的w

113、e earn from tin mines可猜测该词的词义相当于money。3.Students from ASEAN countries are expected to study in Malaysia because _.A.they will be near their parentsB.education there will be good and affordableC.all of the subjects will be taught in ChineseD.the educational quality will be as good as the University o

114、f London【解析】选B。细节理解题。根据第三段Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality education at reduced cost.”其中reduced cost=low cost=affordable cost4.What is the best title for this text?A.Malaysian International SchoolsB.Malaysian Education OpportunitiesC.Malaysias Plan for Education

115、al ExcellenceD.Malaysian Education vs Chinese Education【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C作为本篇短文的标题非常合适。(B)The tourist looking at the African savannah(大草原)on a summer afternoon might be excused for thinking that the wide yellow grass plain was completely deserted of life,almost a de

116、sert.With only a few small thorn trees sticking out through the veldt(草 原),there seems to be almost no place for a living creature to hide.However,under those trees you might find small steenbok(小岩羚),sleeping in the shade,and waiting for the night to fall.There may even be a small group of lions som

117、ewhere,their bodies exactly the same shade as the tall grass around them.In the holes in the ground a host of tiny creatures,from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.The tall grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of

118、 the plain.One clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland.When it drops,it may come up with a small fish,or maybe a grass snake that has been waiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.The best time to see the animals

119、 then,is in the evening,just as the sun is setting.The best time of the year to come is in late September,or early August,just before the rains.Then the animals must come to the waterholes,as there is no other place for them to drink.And they like to come while it is still light,so they can see if a

120、ny dangers are creeping up on them.So it is at sunset,and after the night falls,that the creatures of the African veldt rise and go about their business.本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物在炎热的夏天所表现的各种生活状态。5.This text is for people interested in _.A.eagles B.wildlifeC.plants D.weather【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上的

121、野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的人看的。6.The savannah appears to be empty because _.A.the animals are sleepingB.the animals have gone about their businessC.they have been frightened by an eagle D.the temperature prevents much activity【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the shade,and waiting for the night to fall和a

122、re waiting for the heat to finish.可知动物在避暑。7.The writer suggests that _.A.the savannah is a desert B.the Marshall eagle eats fishC.it has not rained for a long timeD.tourists should not come in dry weather【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops,it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fi

123、sh。8.By“go about their business”the writer means _.A.tourism in Africa is big businessB.the animals go to the river to drinkC.the animals go on with their normal activityD.the animals are observed by naturalists【解析】选C。句义猜测题。上文提到,天气炎热,动物都睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、夜幕降临时,草原生物清醒,由此猜测go about their busi

124、ness就是进行“正常活动”的意思。.单词拼写1.All these shoppers (店主)were proud of their motherland,which impressed me deeply.2.If you are interested in the lecture(演讲),you have to queue for a ticket.3.You must make preparations(准备)for a qualification if you hope to be a teacher.4.The teacher recommended(建议)that you sho

125、uld make an apology to your mother.5.Before you get a degree of a bachelor,you have to meet many requirements (要求)by the university.6.The travel agent thinks that he has abundant (丰富的)experience for his new position.7.The leading actress couldnt appear,and her substitute(替代者)clearly didnt know the r

126、ole very well.8.She is acknowledged(认可)as the best teacher in this county.9.In Britain the Queen is the formal head of states,but it is the prime minister and cabinet who govern (统治).10.I tried to comfort(安慰)Jean after her mothers death.根据中文提示完成下列句子1.Having been in New York for two months,she still

127、cant adjust to (适应,调节)living on her own.2.Keep up (保持)your courage and no one will defeat you in the election.3.People like to settle in(安顿下来)a place where food and water are abundant.4.Its said that his youngest son doesnt fit in with(相适应,相融合)the rest of his new class.5.Thanks to the financial cris

128、is,another trip abroad this year is out of the question(不可能的).6.I made an apology to(道歉)the middle-aged lady immediately for my taking her purse by mistake.7.As far as I am concerned (就我而言;在我看来),its convenient for us to take a trip to Tibet now.8.Since retiring,she has fully been occupied in(忙于)taki

129、ng care of her two grandsons.9.Day in and day out(日复一日)you can hear them arguing about the same silly questions.10.His hometown is abundant in(丰富的)minerals,so most of the people there are well off.单项填空1.We _ your timely help when we were in trouble.2011启东模拟A.attributed B.knowledgedC.acknowledged D.p

130、romised【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识;attribute把归因于,归咎于;promise许诺。2.The old man should listen to the doctors recommendation that he _ in bed.2011成都模拟A.stay B.stays C.stayed D.staying【解 析】选 A。recommendation后 的 同 位 语 从 句 用(should+)动词原形。3.The manager was unable to attend but sent his deputy as a

131、 _.2011青岛模拟A.substitute B.substitution C.assistant D.secretary【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换;assistant助手;secretary秘书。4.As you may have found,the Chinese language is _ in idioms and proverbs.Yes,I often get _.A.full;confusing B.abundant;confused C.full;confused D.different;confusing【解析】选B。考查词

132、义辨析。abundant大量的,丰富的;confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的性质。5.I hope to go to Beijing with you.If so,your holiday arrangement must _ mine.A.catch up with B.come up with C.put up with D.fit in with【解析】选D。考查短语辨析。句意:我希望跟你去北京。如果这样的话,你的假期安排必须和我的一致。fit in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch

133、up with“赶上(或超过)”。6.The health experts lecture was so popular with youngsters that all the seats were _.A.abandoned B.occupied C.emptied D.engaged【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以至于座无虚席。7.Its wise of them to _ the new computer _ the old ones.A.substitute;with B.replace;by C.substitute;for D.replace;for【解析】选

134、C。substitute A for B用A替换B=substitute B with A。8.When economic circumstances change,business needs time to _.A.form B.adjustC.fit D.accept【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。9.Although having moved here for a long time,it seems that she hasnt _.A.settled up B.put down C.calmed

135、 down D.settled in【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她还没适应呢。settle in适应;settle up结账,付清欠款;put down放下;calm down冷静下来。10.Why did you look so nervous?I wasnt well _ the interview,to be honest.A.preparing B.preparing for C.prepared for D.in preparation for【解析】选C。be prepared for为作准备。11.Its a _ to think that there is

136、 no homework during the winter vacation.A.belief B.shame C.comfort D.comfortable【解析】选C。固定句型Its a comfort to do sth.是令人欣慰,令人安慰的。【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用1.物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。Man will die without water.(water表示泛指)人没有水就活不了。The water in this well is not fit to drink.(water表示特指)这口井里

137、的水不能饮用。2.抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表示具体的人或物时,前面用不定冠词。The little boy looked at me in surprise.(surprise 在本句中是抽象名词)那个小男孩吃惊地看着我。What a pleasant surprise to see you here.(抽象名词具体化,a surprise指一件令人惊奇的事)在这儿见到你真是令人惊喜。12.Taking a holiday right now is _ the question,so youll have to arrange it for some other tim

138、e.A.out of B.inC.beyond D.without【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑问。13.Im too tired,and I dont think I can _ the work any longer.A.keep up B.set aside C.join in D.contribute to【解析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管,放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。【

139、举一反三】A notice was placed by the river bank warning people to _ the thin ice.A.keep up B.keep backC.keep away D.keep off【解析】选D。keep up 维持,保持,使某事处于高水平;keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。14.Brought up in the countryside,she found it quite difficult to _ the life of

140、the big city.A.go with B.fit for C.fit D.fit in with【解析】选D。fit in with适合,适应。15.It is the second time that I _ to Shanghai.What great changes!Its ten years since I _ it last time.A.have been;left B.had been;left C.am;had left D.come;had left【解析】选A。It is the first/second/.time+现在完成时。表示“某人第几次做某事”。.阅读理解

141、(A)When the time comes to send the kids to college,some Asian parents may do their budget in Malaysian money.Malaysia wants to become a regional center for higher education.“Were introducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and

142、establish full-scale branch campuses,”says Fong Chan Onn,the deputy minister withresponsibility for Chinese education.The University of London will be opening a branch near Kuala Lumpur.Fong says Australian institutions have expressed interest.“Even one of the Japanese universities is interested,”he

143、 adds.Malaysia hopes the imports will solve several problems.Local universities have limited places and many are reserved for Malays and other native groups.Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to study overseasor not go to university at all.“The country has been spending billions on

144、the thousands of students who go abroad for their higher education.”says Penang state assemblyman Kang Chin Seng.“The figure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines.”The government itself sends scholars to other countries,says Kang:“Many could be placed in the foreign campuses here

145、,saving government funds.”As an education center,Malaysia can even make money,“The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4365 tourist days,”says Fong.Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries,and perhaps Hong Kong,where it is difficult to be admitted into local

146、universities.Will foreign students come knocking?Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality education at reduced cost”.As for the local institutions,Fong believes they will rise to the challenge.Malaysia will know it has become a regional center for education when its hom

147、egrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式课程转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。1.What must be done before foreign universities can open branch campuses in Malaysia?A.A law allowing them to

148、 do so must be passed.B.Education fees must be the same in all universities.C.There must be enough applications from foreign students.D.Malaysian scholars must finish their education overseas.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。根 据 第 一 段 中 Were introducing a bill in October to allow the University of London and othe

149、r well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses一句中bill相当于law。2.The underlined word“revenue”in the second paragraph means _.A.taxes B.money C.costs D.budget【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin mines可猜测该词的词义相当于money。3.What does Kang suggest that Malaysia do with Mal

150、aysian students who have won scholarships?A.Send them to study in homegrown universities.B.Make them pay back the scholarships.C.Allow them to study in foreign universities.D.Have them study in foreign campuses in Malaysia.【解析】选D。推理判断题。根据第二段最后一句The government itself sends scholars to other countries

151、,says Kang:“Many could be placed in the foreign campuses here,saving government funds.”可以推断:马来西亚不必派留学生去国外,可以直接送他们去外国大学在马来西亚开办的大学学习。4.Students from ASEAN countries are expected to study in Malaysia because _.A.they will be near their parentsB.education there will be good and affordableC.all of the su

152、bjects will be taught in ChineseD.the educational quality will be as good as the University of London【解析】选B。细节理解题。根据第三段Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality education at reduced cost.”其中reduced cost=low cost=affordable cost5.What is the best title for this text?A.Mal

153、aysian International SchoolsB.Malaysian Education OpportunitiesC.Malaysias Plan for Educational ExcellenceD.Malaysian Education vs Chinese Education【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C作为本篇短文的标题非常合适。(B)The tourist looking at the African savannah(大草原)on a summer afternoon might be excu

154、sed for thinking that the wide yellow grass plain was completely deserted of life,almost a desert.With only a few small thorn trees sticking out through the veldt(草原),there seems to be almost no place for a living creature to hide.However,under those trees you might find small steenbok(小岩羚),sleeping

155、 in the shade,and waiting for the night to fall.There may even be a small group of lions somewhere,their bodies exactly the same shade as the tall grass around them.In the holes in the ground a host of tiny creatures,from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.The

156、tall grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of the plain.One clue that there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland.When it drops,it may come up with a small fish,or maybe a grass snake that has been w

157、aiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.The best time to see the animals then,is in the evening,just as the sun is setting.The best time of the year to come is in late September,or early August,just before the rains.Then the animals must come to the waterholes,as there is no othe

158、r place for them to drink.And they like to come while it is still light,so they can see if any dangers are creeping up on them.So it is at sunset,and after the night falls,that the creatures of the African veldt rise and go about their business.本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物在炎热的夏天所表现的各种生活状态。6.This text is

159、 for people interested in _.A.eagles B.wildlife C.plants D.weather【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动物感兴趣的人看的。7.The savannah appears to be empty because _.A.the animals are sleepingB.the animals have gone about their businessC.they have been frightened by an eagle D.the temperature preve

160、nts much activity【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the shade,and waiting for the night to fall和are waiting for the heat to finish.可知动物在避暑。8.The writer suggests that _.A.the savannah is a desert B.the Marshall eagle eats fishC.it has not rained for a long timeD.tourists should not come in dry weather【解析

161、】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops,it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。9.By“go about their business”the writer means _.A.tourism in Africa is big businessB.the animals go to the river to drinkC.the animals go on with their normal activityD.the animals are observed by natural

162、ists【解析】选C。句义猜测题。上文提到,天气炎热,动物都睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、夜 幕 降 临 时,草 原 生 物 清 醒,由 此 猜 测 go about their business就是进行“正常活动”的意思。10.What kind of book does the text seem to be from?A.A book for experts on wildlife B.A fictional storyC.A history of AfricaD.A book on wildlife in African desert【解析】选D。推理判断题。根

163、据文章内容可判断,本文属于一般的记事文章,D项恰当。而A项显然不合适,因为野生动物专家所看的书,专业性很强,这不是本文的特点,B、C项也不合适,本文既不是小说也不是历史。.单词拼写1.All these shoppers(店主)were proud of their motherland,which impressed me deeply.2.If you are interested in the lecture(演讲),you have to queue for a ticket.3.You must make preparations(准备)for a qualification if

164、you hope to be a teacher.4.The teacher recommended(建议)that you should make an apology to your mother.5.Before you get a degree of a bachelor,you have to meet many requirements(要求)by the university.6.The travel agent thinks that he has abundant(丰富的)experience for his new position.7.The leading actres

165、s couldnt appear,and her substitute(替代者)clearly didnt know the role very well.8.She is acknowledged(认 可)as the best teacher in this county.9.In Britain the Queen is the formal head of states,but it is the prime minister and cabinet who govern(统治).10.I tried to comfort(安慰)Jean after her mothers death

166、.根据中文提示完成下列句子1.Having been in New York for two months,she still cant adjust to(适应,调节)living on her own.2.Keep up(保持)your courage and no one will defeat you in the election.3.People like to settle in(安顿下来)a place where food and water are abundant.4.Its said that his youngest son doesnt fit in with(相适

167、应,相融合)the rest of his new class.5.Thanks to the financial crisis,another trip abroad this year is out of the question(不可能的).6.I made an apology to(道 歉)the middle-aged lady immediately for my taking her purse by mistake.7.As far as I am concerned(就我而言;在我看来),its convenient for us to take a trip to Tib

168、et now.8.Since retiring,she has fully been occupied in(忙于)taking care of her two grandsons.9.Day in and day out(日复一日)you can hear them arguing about the same silly questions.10.His hometown is abundant in(丰富的)minerals,so most of the people there are well off.语法和词汇知识1.We _ your timely help when we we

169、re in trouble.2011启东模拟A.attributed B.knowledgedC.acknowledged D.promised【解析】选C。acknowledge“感激,感谢”。knowledge知识;attribute把归因于,归咎于;promise许诺。2.The old man should listen to the doctors recommendation that he_ in bed.2011成都模拟A.stay B.stays C.stayed D.staying【解 析】选 A。recommendation后 的 同 位 语 从 句 用(should+)

170、动词原形。3.The manager was unable to attend but sent his deputy as a_.2011青岛模拟A.substitute B.substitution C.assistant D.secretary【解析】选A。substitute代替者;substitution代替,替换;assistant助手;secretary秘书。4.As you may have found,the Chinese language is _ in idioms and proverbs.Yes,I often get _.A.full;confusing B.ab

171、undant;confused C.full;confused D.different;confusing【解析】选B。考查词义辨析。abundant大量的,丰富的;confused感到疑惑的;confusing指事物本质具有令人疑惑的性质。5.I hope to go to Beijing with you.If so,your holiday arrangement must _ mine.A.catch up with B.come up with C.put up with D.fit in with【解析】选D。考查短语辨析。句意:我希望跟你去北京。如果这样的话,你的假期安排必须和我

172、的一致。fit in with“一致,相符合”;come up with“提出”;put up with“容忍”;catch up with“赶上(或超过)”。6.The health experts lecture was so popular with youngsters that all the seats were_.A.abandoned B.occupied C.emptied D.engaged【解析】选B。句意:保健专家的讲座如此受年轻人欢迎以至于座无虚席。7.Its wise of them to _ the new computer _ the old ones.A.su

173、bstitute;with B.replace;by C.substitute;for D.replace;for【解析】选C。substitute A for B用A替换B=substitute B with A。8.When economic circumstances change,business needs time to _.2011宝鸡模拟A.form B.adjust C.fit D.accept【解析】选B。句意:当经济环境改变时,商业需要时间来调整。form形式;adjust调整;fit适应;accept接受。9.Although having moved here for

174、 a long time,it seems that she hasnt_.A.settled up B.put down C.calmed down D.settled in【解析】选D。句意:尽管搬到这里很长时间了,看起来她还没适应呢。settle in适应;settle up结账,付清欠款;put down放下;calm down冷静下来。10.Why did you look so nervous?I wasnt well _ the interview,to be honest.A.preparing B.preparing for C.prepared for D.in prepa

175、ration for【解析】选C。be prepared for为作准备。11.Its a _ to think that there is no homework during the winter vacation.A.belief B.shame C.comfort D.comfortable【解析】选C。固定句型Its a comfort to do sth.是令人欣慰,令人安慰的。【方法技巧】物质名词和抽象名词前冠词的使用1.物质名词和抽象名词属于不可数名词,表示泛指时前面不用冠词;但物质名词表示特指时,用定冠词。Man will die without water.(water表示

176、泛指)人没有水就活不了。The water in this well is not fit to drink.(water表示特指)这口井里的水不能饮用。2.抽象名词属于不可数名词,前面一般不用冠词;但用来表示具体的人或物时,前面用不定冠词。The little boy looked at me in surprise.(surprise 在本句中是抽象名词)那个小男孩吃惊地看着我。What a pleasant surprise to see you here.(抽象名词具体化,a surprise指一件令人惊奇的事)在这儿见到你真是令人惊喜。12.Taking a holiday righ

177、t now is _ the question,so youll have to arrange it for some other time.A.out of B.in C.beyond D.without【解析】选A。考查短语out of the question不可能;out of question没问题;毫无疑问。without/beyond question毫无疑问。13.Im too tired,and I dont think I can _ the work any longer.A.keep up B.set aside C.join in D.contribute to【解

178、析】选A。考查短语辨析。keep up继续;set aside不管,放在一边;join in加入活动;contribute to促成;造成。【举一反三】A notice was placed by the river bank warning people to _ the thin ice.A.keep up B.keep backC.keep away D.keep off【解析】选D。keep up 维持,保持,使某事处于高水平;keep back 阻止,抑制;keep away(使)远离,(使)不接近;keep off 不接近,避开。如果选C,应该再加上from才可以。14.Broug

179、ht up in the countryside,she found it quite difficult to _ the life of the big city.A.go with B.fit for C.fit D.fit in with【解析】选D。fit in with适合,适应。15.It is the second time that I _ to Shanghai.What great changes!Its ten years since I _ it last time.A.have been;left B.had been;left C.am;had left D.co

180、me;had left【解析】选A。It is the first/second/.time+现在完成时。表示“某人第几次做某事”。.阅读理解(A)When the time comes to send the kids to college,some Asian parents may do their budget in Malaysian money.Malaysia wants to become a regional center for higher education.“Were introducing a bill in October to allow the Univers

181、ity of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses,”says Fong Chan Onn,the deputy minister with responsibility for Chinese education.The University of London will be opening a branch near Kuala Lumpur.Fongsays Australian institutions have expr

182、essed interest.“Even one of the Japanese universities is interested,”he adds.Malaysia hopes the imports will solve several problems.Local universities have limited places and many are reserved for Malays and other native groups.Ethnic Chinese and Indians often have no choice but to study overseasor

183、not go to university at all.“The country has been spending billions on the thousands of students who go abroad for their higher education.”says Penang state assemblyman Kang Chin Seng.“The figure is almost equal to all the revenue we earn from tin mines.”The government itself sends scholars to other

184、countries,says Kang:“Many could be placed in the foreign campuses here,saving government funds.”As an education center,Malaysia can even make money,“The slogan is that one foreign student studying in Malaysia is worth 4365 tourist days,”says Fong.Kuala Lumpur is eyeing students from ASEAN countries,

185、and perhaps Hong Kong,where it is difficult to be admitted into local universities.Will foreign students come knocking?Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality education at reduced cost”.As for the local institutions,Fong believes they will rise to the challenge.Malaysi

186、a will know it has become a regional center for education when its homegrown schools can rival foreign universities as centers of excellence.这是一篇关于教育的新闻报道。主要报道马来西亚的高等教育实行一种独特的国际化水平很高的教育方式课程转移。实际就是将英、美、澳、加、新等国的著名大学的课程部分或全部转移至马来西亚分校或合作院校,这种模式的教育吸引了很多东盟国家的留学生前往留学。1.What must be done before foreign univ

187、ersities can open branch campuses in Malaysia?A.A law allowing them to do so must be passed.B.Education fees must be the same in all universities.C.There must be enough applications from foreign students.D.Malaysian scholars must finish their education overseas.【解 析】选 A。细 节 理 解 题。根 据 第 一 段 中 Were in

188、troducing a bill in October to allow the University of London and other well-known foreign universities to come in and establish full-scale branch campuses一句中bill相当于law。2.The underlined word“revenue”in the second paragraph means _.A.taxes B.money C.costs D.budget【解析】选B。词义猜测题。根据后面的we earn from tin mi

189、nes可猜测该词的词义相当于money。3.Students from ASEAN countries are expected to study in Malaysia because_.A.they will be near their parentsB.education there will be good and affordableC.all of the subjects will be taught in ChineseD.the educational quality will be as good as the University of London【解析】选B。细节理解

190、题。根据第三段Prime Minister Mahathir Mohamad says Malaysia will be offering“quality education at reduced cost.”其中reduced cost=low cost=affordable cost4.What is the best title for this text?A.Malaysian International SchoolsB.Malaysian Education OpportunitiesC.Malaysias Plan for Educational ExcellenceD.Mala

191、ysian Education vs Chinese Education【解析】选C。主旨大意题。本文主要分析马来西亚要发展成为地区性高等教育中心,为留学生提供优质教育,所以C作为本篇短文的标题非常合适。(B)The tourist looking at the African savannah(大草原)on a summer afternoon might be excused for thinking that the wideyellow grass plain was completely deserted of life,almost a desert.With only a few

192、 small thorn trees sticking out through the veldt(草原),there seems to be almost no place for a living creature to hide.However,under those trees you might find small steenbok(小岩羚),sleeping in the shade,and waiting for the night to fall.There may even be a small group of lions somewhere,their bodies e

193、xactly the same shade as the tall grass around them.In the holes in the ground a host of tiny creatures,from rabbits and badgers to rats and snakes are waiting for the heat to finish.The tall grass also hides the fact that there may be a small stream running across the middle of the plain.One clue t

194、hat there may be water here is the sight of a large Marshall eagle circling slowly over the grassland.When it drops,it may come up with a small fish,or maybe a grass snake that has been waiting at the edge of a pool in the hope of catching a frog.The best time to see the animals then,is in the eveni

195、ng,just as the sun is setting.The best time of the year to come is in late September,or early August,just before the rains.Then the animals must come to the waterholes,as there is no other place for them to drink.And they like to come while it is still light,so they can see if any dangers are creepi

196、ng up on them.So it is at sunset,and after the night falls,that the creatures of the African veldt rise and go about their business.本文是一篇记叙文。主要描写非洲大草原一些野生动物在炎热的夏天所表现的各种生活状态。5.This text is for people interested in _.A.eagles B.wildlife C.plants D.weather【解析】选B。推理判断题。这篇短文主要描写非洲草原上的野生动物,由此可以判断是写给那些对野生动

197、物感兴趣的人看的。6.The savannah appears to be empty because_.A.the animals are sleepingB.the animals have gone about their businessC.they have been frightened by an eagle D.the temperature prevents much activity【解析】选D。细节理解题。根据第二段中sleeping in the shade,and waiting for the night to fall和are waiting for the he

198、at to finish.可知动物在避暑。7.The writer suggests that _.A.the savannah is a desert B.the Marshall eagle eats fishC.it has not rained for a long timeD.tourists should not come in dry weather【解析】选B。推理判断题。根据第三段中When it drops,it may come up with a small fish,可以推断The Marshall eagle eats fish。8.By“go about thei

199、r business”the writer means _.A.tourism in Africa is big businessB.the animals go to the river to drinkC.the animals go on with their normal activityD.the animals are observed by naturalists【解析】选C。句义猜测题。上文提到,天气炎热,动物都睡在树阴下,等待炎热过去,最后一段前半句说当太阳下山、夜 幕 降 临 时,草 原 生 物 清 醒,由 此 猜 测 go about their business就是进行“正常活动”的意思。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1