收藏 分享(赏)

2024七年级英语下册 Unit 6 I.docx

上传人:a**** 文档编号:765589 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:5 大小:15.57KB
下载 相关 举报
2024七年级英语下册 Unit 6 I.docx_第1页
第1页 / 共5页
2024七年级英语下册 Unit 6 I.docx_第2页
第2页 / 共5页
2024七年级英语下册 Unit 6 I.docx_第3页
第3页 / 共5页
2024七年级英语下册 Unit 6 I.docx_第4页
第4页 / 共5页
2024七年级英语下册 Unit 6 I.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 6单元阅读专练Day 1It is Saturday.Mary will have a family lunch at her grandparents home.Lets see what her family are doing at different times.At 8:30Mary is taking a bus to her grandparents house with her parents.They bring some fruit with them.At 9:45Marys grandmother is cooking(做饭) chicken in the k

2、itchen.Her grandfather is making soup and icecream.At 10:30Mary and her parents are in the living room.The doorbell is ringing(门铃响).Marys uncle,aunt and cousin are out of the house.They take some apple pies(派) and fried potatoes(炸土豆).At 12:10Its time for lunch.Mary and her family are enjoying(享受) th

3、e food.The food is really delicious.At 13:40Marys mother and aunt are washing the dishes.Marys father and uncle are watching TV.Marys grandparents are having a talk with Mary and her cousin.1.How does Mary get to her grandparents home?ABy bike. BBy car. CBy subway. DBy bus.2Who is making chicken?AMa

4、rys grandma. BMarys grandpa.CMarys mom. DMarys dad.3What does Marys uncle take to her grandparents home?ASome fruit. BSome vegetables.CSome fruit and fried potatoes. DSome apple pies and fried potatoes.4The family lunch is at _.Aten to one Bten past twelveCten to twelve Dten past one5From the passag

5、e,we can know _.AMary goes to her grandparents home on SundayBMarys grandparents watch TV after lunchCMarys grandpa is making fried potatoes at 10:15DMary has a great lunch in her grandparents home【文章大意】本文主要介绍的是Mary和父母在星期六去祖父母家吃午饭,大家在祖父母家在不同的时间正在做的事情。1D细节理解题。根据“At 8:30”所对应的内容中的“Mary is taking a bus

6、to her grandparents house with her parents.”可知,Mary是乘公共汽车去她祖父母家的。2A细节理解题。根据“At 9:45”所对应的内容中的“Marys grandmother is cooking chicken in the kitchen.”可知,Mary的祖母在做鸡肉。3D细节理解题。根据“At 10:30”所对应的内容中的“Marys uncle, aunt and cousin are out of the house.They take some apple pies and fried potatoes.”可知,Mary的叔叔把一些苹

7、果派和炸土豆带到祖父母家。4B细节理解题。根据“At 12:10”所对应的内容中的“Its time for lunch.”可知,午饭在十二点十分。5D推理判断题。根据表格上面的“It is Saturday.Mary will have a family lunch at her grandparents home.”可知,Mary是在星期六去祖父母家的,故A选项错误;根据“At 13:40”所对应的内容中的“Marys father and uncle are watching TV.”可知,Mary的父亲和叔叔在午饭后看电视,故B选项错误;根据“At 9:45”所对应的内容中的“Her

8、grandfather is making soup and icecream.”可知,Mary的祖父做的汤和冰激凌,故C选项错误;根据“At 12:10”所对应的内容中的“Mary and her family are enjoying the food.The food is really delicious.”可推知,Mary在她的祖父母家吃了一顿美味的午饭,故D选项正确。Day 2Dear Sally,Thank you for your email and the photos of Canada.Here are some photos of my family trip in W

9、uhan.In the first photo,my sister Jane is wearing traditional(传统的) Chinese clothes on the Yellow Crane Tower(黄鹤楼).In the second picture,my father and I are swimming in a river.It is so cool! In the next picture,my parents,Jane and I are eating a kind of great noodles.Its name is hot dry noodles.It t

10、astes very nice!In the last picture,my family are at my friends home.We are having some mooncakes because its the MidAutumn Festival(中秋节).It is an important festival in China.On this day,all the families get together and have a happy dinner.I think Wuhan is a nice city in China.The people there are

11、friendly.I want to go there again.Yours,David1What does David think of swimming in a river?ARelaxing. BNice. CCool. DScary.2What is David doing in the third picture?AHe is visiting the Yellow Crane Tower.BHe is eating hot dry noodles.CHe is swimming in a river.DHe is having mooncakes with his family

12、.3The underlined word “mooncakes” means “_” in Chinese.A月饼 B面条 C蛋糕 D汤圆4Which of the following is TRUE?ASally is writing an email to David.BThere are three people in Davids family.CIn the second picture,David and his parents are swimming.DDavid shows Sally four pictures.5The passage mainly(主要地) wants

13、 to tell us _.AWuhan is a great city in ChinaBDavid likes the MidAutumn Festival a lotCDavids family has a great trip in WuhanDthe people in Wuhan are friendly【文章大意】本文以介绍照片内容的形式讲述了David一家在武汉旅游的情况。1C细节理解题。根据第一段倒数第四句“It is so cool!”可知,David认为在河里游泳是非常酷的。2B细节理解题。根据第一段倒数第二、三句“In the next picture, my pare

14、nts, Jane and I are eating a kind of great noodles.Its name is hot dry noodles.”可知,在第三张照片里,David正在吃热干面。3A词义猜测题。根据第二段第二句中的“its the MidAutumn Festival”可知,当天是中秋节,根据生活常识可知,中秋节吃的应该是“月饼”。4D推理判断题。根据称呼“Dear Sally”和落款“David”可知,这是David写给Sally的电子邮件,故A选项错误;根据第一段内容可知,David家中有他的父母、他的姐姐和他一共四个人,故B选项错误;根据第一段第四句“In t

15、he second picture, my father and I are swimming in a river.”可知,在第二张照片中,David和他的父亲在河里游泳,故C选项错误;根据第一段、第二段中的“In the first photo”“In the second photo”“In the next photo”和“In the last picture”可知,David向Sally展示了四张照片,故D选项正确。5C主旨大意题。通读全文尤其是根据第一段第二句“Here are some photos of my family trip in Wuhan.”可知,本文主要是Dav

16、id向Sally介绍自己和家人在武汉旅游的经历。Day 3Jack is in China with his big family.There are _1_ people in Jacks family.Today is Saturday.It is seven oclock in the evening now.Jacks family are very _2_ doing their own(自己的) things.Jack is in his room.There are some_3_ on his bed.He is looking for his blue Tshirt.He w

17、ants to wear the Tshirt when he _4_ with his friends.Jacks sister,Alice,is shopping in the _5_.She needs to buy some food for the class party next week.Where are Jacks parents? Jacks father is _6_ the computer with Jacks uncle.They want to buy some _7_ tickets(票) to Guizhou.They will fly(飞) there ne

18、xt month.Jacks mother and aunt are preparing(准备) for dinner in the _8_.Jacks mother is washing vegetables.Jacks aunt is making _9_.The soup smells(闻起来) so delicious that Jack wants to taste it now.What about Jacks grandparents? They are not at home.His grandfather is taking a walk _10_ Coco,a white

19、dog.Jacks grandmother is dancing with her friends.1A.six Bseven Ceight Dnine2A.busy Byoung Csorry Dafraid3A.books Bballs Cshoes Dclothes4A.gets up Beats out Cgets dressed Dkeeps healthy5A.supermarket Blibrary Cstation Dclub6A.buying Busing Cstudying Dreading7A.bus Bsubway Cplane Dtrain 8A.classroom

20、Bcenter Chall Dkitchen9A.soup Bmilk Csalad Dbread10A.with Bfrom Cfor Dabout【文章大意】本文主要介绍了Jack一家八个人在星期六晚上七点正在做的事情。1C考查数词辨析。根据下文内容可知,Jack家中有他的祖父母、他的父母、他的叔叔、他的姑姑、他的姐姐和他自己一共“八”个人。2A考查形容词辨析。根据下文的描述可知,Jack一家人都在“忙”着做自己的事情。3D考查名词辨析。根据下文“He is looking for his blue Tshirt.”中的“Tshirt”可知,此处指Jack的床上有一些“衣服”。4B考查动词

21、词组辨析。根据句意及备选项可知,此处指Jack和朋友们“出去吃饭”时要穿这件T恤衫。5A考查名词辨析。根据“shopping”可知,Alice在“超市”里。6B考查动词辨析。根据下文“They want to buy some.tickets to Guizhou.”可知,Jack的父亲和叔叔在“使用”电脑。7C考查名词辨析。根据下文“They will fly there next month.”可知,此处指Jack的父亲和叔叔想买一些“飞机”票。8D考查名词辨析。根据上文“Jacks mother and aunt are preparing for dinner”可知,Jack的母亲和姑

22、姑在“厨房”准备晚饭。9A考查名词辨析。根据下文“The soup smells so delicious”可知,此处指Jack的姑姑在做“汤”。10A考查介词辨析。根据句意可知,此处指Jack的祖父“和”他的白狗Coco正在散步。Day 4阅读短文,完成下列任务。It is 10:00 on Saturday morning.What are the students doing in different countries?Zhao Tao,ChinaHes a boy from Dalian.He is doing his homework at home.He wants to pla

23、y basketball with his friends,but he cant.He_has_some_homework_to_do_on_Saturday.Julia,AmericaShe is 13 years old.She is from Hawaii.Hawaii has the best beaches.Now she is lying on the beach and listening to music.Lisa,BritainNow she is taking Rick,her pet dog,to the hospital,because he is sick and

24、needs to see a doctor.So she cant go shopping with her friends.Dave,JapanHe is a 15yearold boy.He is playing football with his friends.He plays it very well.And he is the captain(队长) of the school football team.任务一:按要求完成下列各题。1请根据上下文猜测处画线单词的汉语意思。A聪明的 B生病的 C腼腆的 D可爱的2根据上下文判断正误,正确的写T,错误的写F。Dave can play

25、 basketball very well.任务二:请将文中处画线句子翻译成汉语。3_任务三:回答下列问题。4What does Zhao Tao want to do?_5What is Julia doing now?_【文章大意】本文主要讲述了星期六上午十点,分别来自中国、美国、英国和日本的四名学生正在做的事情。1B根据画线单词后的“needs to see a doctor”可猜测出画线单词“sick”的意思是“生病的”。2F根据“Dave, Japan”中的“He is playing football with his friends.He plays it very well.”

26、可知,Dave踢足球踢得很好,而不是打篮球打得很好,故此表述错误。3在星期六他有一些家庭作业要做。4He wants to play basketball with his friends.根据“Zhao Tao,China”中的“He wants to play basketball with his friends, but he cant.”可知,Zhao Tao想要打篮球。5She is lying on the beach and listening to music.根据“Julia,America”中的“Now she is lying on the beach and list

27、ening to music.”可知,Julia正躺在海滩上听音乐。Day 5阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空。Its Saturday today.Sandy doesnt go to school.Lets look at what Sandy and her family 1.are(be) doing right now.Sandys mother Emily is 2.washing(wash) the dishes.She usually does some housework(家务) on weekends.It will take he

28、r about thirty 3.minutes(minute).Sandy is having breakfast now 4.because she gets up late.She likes to eat some bread and drink some milk 5.tea(tea).Sandys father Scott is watching boat 6.races(race) on TV.He is also talking to his best friend Mike 7.on the phone.And Mike is watching the basketball game.Where is Sandys brother? He is not at home.He is still 8.studying(study) in his school.Emily wants to make 9.a big dinner in the evening.She 10.wants(want) to buy some delicious food for dinner.So she will go to the supermarket with Sandy.Sandy can help her take the food home.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1