1、2.1 课时作业.单词拼写1The bus runs_(频繁地)from city to city.2Her monthly _(工资)is 2,000 dollars.3He finds his new job very_(压力的)4The teachers_(任务)is to lead students to the world of knowledge.5A wide variety of_(休闲)activities is available to the old people.6This is an_(智力的)problem.7They went_(直接地)from Shanghai
2、 to Wuhan.8Smiles_(僵住了)on her face when she heard the words.9We want some_(志愿者)to help introduce those new products.10The railway_(信号)showed that the train could pass.答案:1.frequently2.salary3.stressful4.mission5leisure6.intellectual7.direct8.froze9.volunteers10.signal.阅读理解AIf youre looking for a new
3、 job, you know youre going to have to answer some tough questions in the interview process.But did you know there are some questions that are illegal for employers to ask you?Here are three common questions that interviewers shouldnt ask, under the law.Who will take care of your children while youre
4、 at work? Even if youve shared information about having children,theres no need for an employer to ask whos taking care of them, says Tom Spiggle of the Spiggle Law Firm. The law prohibits making employment decisions based on gender(性别)stereotypes(固定思维),he explains.“For example, that women or men wi
5、th children are less devoted to work than those without.” “Note, however, that it would not be illegal not to offer a job opportunity to a candidate(候选人) who volunteered, I have young children and cant work past 4:30,when the job requires evening work,”Spiggle says.“Such a decision would be based on
6、 work restrictions offered by the candidate, not because of improper stereotype.” How did you get that scar/mark/other physical abnormality(畸形)? “The ADA prohibits not only discrimination(歧视) against those with an actual disability, but against those who are regarded as disabled,” says Kelly Kolb, l
7、abor and employment attorney at Fowler White Boggs.“Questions about an employees physical characteristics are prohibited, just as are questions about a persons actual disability.”Have you ever been arrested?Its legal to ask about whether candidates have been convicted(宣判有罪)of a crime,but not if they
8、ve been arrested,says Shari Shore of Wolf and Shore Law.Cases may have been dismissed(驳回)without a conviction,or the original charges may have been lowered to lesser(更少的)charges.【文章大意】如果你正在找工作,那你一定很清楚,面试过程中,雇主会问出一些刁钻的问题,但是你知道吗,有些问题即使是雇主也是没有资格来问你的。1The underlined word“prohibits”in the passage means“_
9、”AbansBallowsCpermits Drequires答案与解析:A词义猜测题。根据上下文可知,此处指法律禁止做这样的雇用决定。prohibit表示“禁止”,ban也有“禁止”之意。故选A。2An employer may think_.Aa woman with children is more hardworking than one withoutBa woman with children is less hardworking than one withoutCa woman with children is more experienced in workDa woman
10、with children is good at work答案与解析:B推理判断题。根据that women or men with children are less devoted to work than those without可知,雇主会认为有孩子的女士不如没有孩子的能更致力于工作。3In America,it is_for an employer to ask a candidates physical disability.Alegal BillegalCuncommon Dunnecessary答案与解析:B推理判断题。根据How did you get thatscar/m
11、ark/otherphysical abnormality部分的内容可知选B。4According to the last paragraph,we know_.Ait is right that an employer asks you if youve been arrestedBit is illegal that an employer asks you if you have been convictedCan employer must not ask you any personal questionsDthe question whether you have been con
12、victed is allowed by law答案与解析:D推理判断题。根据最后一段可知,雇主问你是否被逮捕过,这是违法的,但问你是否已被宣判有罪是合法的。故选D。B Lingling is worried as Sept 7, the last day for her to enter the university,approaches.“My dad doesnt want to pay for my university education as he believes the investment in higher education cant be regained,”the 1
13、9yearold told the reporter.Ling was born in a small village in northern Sichuan. Upon completion of their primary school education, her parents started a small business. Five years ago,they moved to Chengdu, the provincial capital of Sichuan, with Ling and her younger brother. They have purchased an
14、 apartment and a small shop there.“My family isnt short of money. My father doesnt want me to pursue university education because he thinks it not worthwhile going to university,”Ling said. Her father estimates it will cost a total of 80,000 yuan in tuition fees and living expenses to finish a foury
15、ear university education. If his daughter works for four years instead, she can earn at least 80,000 yuan in four years. With that money, she can start a small business.“In my neighborhood, at least 10 university graduates cannot find jobs and stay at home,”her father told the reporter. He said as a
16、 primary school graduate, he earned more than many university graduates with his small business. He said his view that attending a university is not worthwhile is not groundless, pointing that nearly 7 million students graduated from institutions of higher learning nationwide this year and their emp
17、loyment situation is not so good.To persuade her father to support her higher education financially, Ling has done many things but in vain. After her story spread online, a survey was made on the website to seek netizens views. More than 10, 000 netizens replied and 71 percent supported her fathers
18、view. About 50 percent thought society was a good university and about 20 percent thought a person could improve himself or herself anywhere.Despite strong opposition from survey respondents, 55 readers of them said higher education could broaden ones horizons. They want to help Ling financially sin
19、ce she cannot borrow money from her relatives who share her fathers view.【文章大意】成都女孩玲玲考上大学,父亲虽然有钱供她读书,却以“上大学无用”为由拒绝提供学费和生活费,这则新闻引发社会各界对于“上大学值不值?”的广泛争论。5Why does her father not support Lings higher education?ABecause her family is short of money. BBecause she has to enter a local university. CBecause
20、he thinks it not worthwhile going to university. DBecause Lings father is a businessman.答案与解析:C细节理解题。根据第二段的最后一句话可知本题选C。6Whats the main idea of the passage?AThe opinion that university is worthless causes heated discussion. BUniversity will cost much money in tuition fees and living expenses.CUnivers
21、ity students employment situation is bad. DSociety is a good university.答案与解析:A主旨大意题。B、C两项是文章中的两处具体细节;D项仅仅是一部分人的观点;全文围绕着“玲玲上大学,父亲不提供支持”这种现象,讨论了“是否值得上大学”这个问题,故只有A项能全面准确概括出本文主旨。 7.According to Lings fathers view, their family could at least save_yuan if she works instead of going to university in four
22、 year. A80,000 B160,000 C10,000 D18,000答案与解析:B推理计算题。根据第三段的第一、二句“Her father estimates it will cost a total of 80,000 yuan in tuition fees and living expenses to finish a fouryear university education, If his daughter works for four years instead, she can earn at least 80,000 yuan in four years.”可知本题选
23、B。8Which of the following can be inferred from the last paragraph of the passage? ALing is likely to go to university. BLing will start a small business. CLing will give in. DLing doesnt know how to deal with the situation.答案与解析:A推理判断题。从“They want to help Ling financially”可以推断出A项正确。.七选五阅读Ill do it t
24、omorrow,I swear! Procrastination(拖延)is the thief of time and a lot of students suffer from it._1_However, they only stare into space, eat snacks, surf the Internet, watch videos and look at their pretty peers sitting around them who, most likely, are doing nothing either. According to a recent repor
25、t by the BBC, 95 percent of us procrastinate at some point and 20 percent of the worlds population are chronic procrastinators, complicating their lives with their constant delaying of tasks. The figures are discouraging._2_Just look at Hamlet,who is perhaps the worlds most famous procrastinator. He
26、 is also a university student, and his indecision leads to tragedy(悲剧)in the biggest way. Procrastinators like to find excuses to justify their behavior, but BBC columnist Rowan Pelling says they are all wrong. _3_Pelling says this is nonsense, as work done at the last minute is more likely to have
27、mistakes than work done on time. She says the behavior of procrastinators often makes them feel nervous and ashamed, inconveniences others, and annoys loved ones. Pelling also points out that procrastination feels particularly delinquent(不良倾向的)in a society that views swift action as praiseworthy, an
28、d, at times, even as morally good. _4_Piers Steel,a Canadian social scientist and author of The Procrastination Equation, believes humankind is“designed” to procrastinate. Nevertheless, he suggests a couple of good ways to get through the task at hand._5_Break the task down into small pieces and wor
29、k your way through them methodically. The second is ingenious: Give a trusted friend a sum of money and tell them that if you dont complete the task you have undertaken by a specific time,they can keep it or donate it to a cause you hate.AThe first one is obvious.BBut this does nothing to break the
30、spell.CThey could spend whole days in the library doing nothing useful.DProcrastinators are less wealthy, less healthy and less happy than those who dont delay.EMany procrastinators tell themselves they are perfectionists who work best under pressure.FFortunately, social scientists have thrown their
31、 weight behind efforts to understand this behavioral weakness and offer strategies to control it.G. Paralyzed by their habit of procrastinating, they write micro blogs about their fears, asking their online friends if they sometimes have the same issue.答案:15CDEFA.语法填空 The roads in big mountains are
32、in bad condition,1._particular the one which goes north from La Paz. On one side the mountains rise 2._(steep);on the other side there is a sheer drop. Many drivers had a close encounter with death. The 3._(dangerous)thing is that there is a bend 4._two vehicles approaching from 5._directions cant s
33、ee each other.Thanks to Timoteo,who 6._(volunteer)to direct the traffic there,the death toll has fallen.Every morning he climbs up to the bend with 7._large circular board in his hand,which is red on one side and green on the other.No one asked him to do so and no one pays him for it.Only a few drivers give him a tip which is just enough for him to live on.Most of them take it for 8._.9._he nearly gets nothing,he continues to do it because he thinks it is his mission in life 10._(help)others.答案:1.in2.steeply3.most dangerous4.where5.opposite6.volunteers7.a 8.granted9Though10.to help