收藏 分享(赏)

2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx

上传人:a**** 文档编号:747785 上传时间:2025-12-13 格式:DOCX 页数:7 大小:237.91KB
下载 相关 举报
2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx_第1页
第1页 / 共7页
2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx_第2页
第2页 / 共7页
2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx_第3页
第3页 / 共7页
2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx_第4页
第4页 / 共7页
2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx_第5页
第5页 / 共7页
2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx_第6页
第6页 / 共7页
2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第2讲 细节理解题.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练第二讲 细节理解题考纲解读1.考纲要求:命题人会要求考生阅读文章以获得某些特定的信息或准确寻找所需的细节2.细节理解题占到阅读理解细节理解题占阅读理解总题量的60%左右,是最重要的得分点。题型分类分类练习归纳1.直接信息题解题策略-直接定位法2021新高考卷I阅读BBy day, Robert Titterton is a lawyer. In his spare time though he goes on stage beside pianist Maria Raspopova-not as a musician but as her page

2、turner. “Im not a trained musician, but Ive learnt to read music so I can hep Maria in her performance. ” 24. What should Titterton be able to do to be a page turner?A. Read Music B. Play the piano C. Sing songs D. Fix the instruments.2020年全国卷Train InformationAll customers travelling on TransLink se

3、rvices must be in possession of a valid ticket before boarding. For ticket information, please ask at your local station or call 13 12 30. While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as scheduled,there can be no guarantee of connections between trains or between train services and

4、bus services. Lost property (失物招领) Call Lost Property on 13 16 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services. The lost property office is open Monday to Friday 7:30 am to 5:00 pm and is located (位于) at Roma Street station. At which station can you find the lost property office?

5、A. Altandi. B. Roma Street. C. Varsity Lakes. D. Fortitude Valley. 2. 间接信息题解题策略-“断章取义”法2021全国卷A篇 Capital City Bike Tour in Washington, DC Duration: 3 hoursMorning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for DC newcomers and locals looking to experience Washington, DC in a healthy way with m

6、inimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route (路线) make cycling between the sites fun and relaxing.What will you do on the Capital City Bike Tour?A.Meet famous peopl

7、e. B.Go to a national park.C.Visit well-known museums. D.Enjoy interesting stories.2018年全国卷34The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I found the pre-holidays a good timeFor weeks, Ive been thinking of bigger, deeper questions: How do we make i

8、t a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest.Why did the author play the ball with

9、 Shepherd?A. To try out an idea. B. To show a parents love.C. To train his attention. D. To help him start a hobby.3.数字计算题解题策略-加减乘除法2018全国卷阅读CAt present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few

10、 languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400; and Asia and the Pacific perhaps 3,200, of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number

11、(中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that.How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?A. About 6,800.B. About 3,400. C. About 2,400.D. About 1,200.2010年全国卷55Ariau Amazon Towers The Ariau Amazon Towers hot

12、el Prices: starting at 300 one night for each person for a regular room and going all the way up to 3000 for the Tarzan Suite. The Ice Hotel Every winter in Jukkasjarvi, Prices: starting at 318 one night for each person for either a cold room or a warm one. Propeller Island Propeller Island City Lod

13、ge is Prices: starting at just 91 a night, and an additional person for only 20 extra dollars.For two persons spending a night in one of these hotels, they have to pay at least _. A. 111 B. 182 C. 600D. 6364.代词指代/词语指代题解题策略-“顺藤摸瓜”法2017全国卷29 Despite the celebrations, though, in the U.S. the jazz audie

14、nce continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with younger generations. Its Jason Morans job to help change that. As the Kennedy Centers artistic adviser for jazz, Moran hopes to widen the audience for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and c

15、ulture.What does the underlined word “that” in the paragraph 2 refer to?A. Jazz becoming more accessible. B. The production of jazz growing faster.C. Jazz being less popular with the young. D. The jazz audience becoming larger.2017年全国卷33 To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig

16、 a hole four feet across and three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catchers productivity. Place your cup in the deepest part of the hole. Then lay the tube in place so that one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs upand outthe side of th

17、e hole.What does the underlined phrase “the water catcher” in the paragraph refer to?A. The tube. B. The still. C. The hole.D. The cup.真题演练Researchers from the MIT Media Lab, Boston Childrens Hospital, and Northeastern University used a robotic teddy bear, “Huggable”, across the Boston Childrens Hos

18、pital. More than 50 hospitalized children were divided into three groups that involved Huggable, a tabletbased virtual Huggable, or a traditional toy teddy bear. In general, the robotic Huggable improved various patient outcomes over the other two choices. When first designed, Huggable was operated

19、remotely by a specialist outside a childs room for a moment. Through software, a specialist could control the robots facial expressions and body actions. The specialists could also talk through a speaker with their voice automatically changed to sound more childlike and observe the participants via

20、camera. During the treatments involving Huggable for kids aged 3 to 10, a specialist would sing nursery rhymes to younger children through the robotic bear and move the arms during the song. Older kids would play the I Spy game, where they had to guess an object in the room described by the speciali

21、st through Huggable. Through selfreports and questionnaires, the researchers recorded how much the patients and families liked Huggable. A greater percentage of children and their parents reported that the children enjoyed playing with Huggable more than with the virtual figure or traditional teddy

22、bear.The study proved the possibility of including Huggable in the treatments for children. Results also showed that children playing with Huggable experienced more positive emotions overall. They also got out of bed and moved around more, and were emotionally connected with the robot, asking it per

23、sonal questions and inviting it to come back later to meet their families. “Such improved emotional and physical outcomes are all positive factors that could contribute to hospitalized childrens better and faster recovery,” the researchers wrote in their study.The study also provided a basis for dev

24、eloping a fully autonomous Huggable robot, which is the researchers final goal. In the future, that automated robot could be used to improve childrens further treatment and care, and monitor their wellbeing.1. What can we learn about Huggable?AIt was first designed for disabled kids. BIt can make fa

25、cial expressions.CIt talks like a caring parent. DIt works automatically.2. How did the children find Huggable?AFavorable. BConventional. CDisappointing. DUnhelpful.3. How did Huggable help the hospitalized children with their treatment?AIt improved their mental experience.BIt protected them from po

26、ssible viruses.CIt gave tips on taking good care of young patients.DIt provided uptodate information about their diseases.4. What is the text mainly about?AThe fast development of robots in the medical area.BA new technology in medicine to treat children.CRobotsadvantages over other methods of treatment.DA robotic teddy bear used in caring for hospitalized children.学习笔记1.重要单词及长难句分析_2.我的反思总结_

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1