1、高三阅读专项拆分训练文章出处类【5】【1】 Every mobile phone contains significant amounts of copper, aluminum, gold, plastic and other non-metals that can be recycled and reused. Called ReCYCLE, the programme provides the means for people to do their part for the environment by recycling their mobile and internet relat
2、ed electronic waste such as mobile phones and chargers, laptops and tablets, modems and routers, and other related accessories (配件). This programme reduces waste as it ensures that the valuable metals and components the devices contain get recovered. We assured that all storage media devices like SI
3、M cards, memory cards, USB flash drives and hard drives are safe for recycling. The devices will go through a crushing process for secure destruction after the whole extraction process.Where is this passage most likely to have been taken from?A. A fashion magazine.B.A science weekly.C.A chemistry te
4、xtbook.D.A shopping website.【答案】B【解析】 根据文章内容可知,本文主要说明ReCYCLE回收项目的内容,以及如何进行回收、回收有何意义。且本文中涉及到许多科技产品及科技术语,所以应该出自科技周刊。故选B。【2】 Make your parents and teachers happy! Are you having problems finishing your homework on time? Do you avoid tidying your room until your mom shouts at you? You dont need to worry
5、 if you buy a Mr. Helping Hand personal robot. Mr. H can be programmed to organize your homework. Your own personal robot will follow you around, putting away books and objects that you have left on the floor or bed.Mr. H also has these features (特点)weighs only 500 gramsincludes long-lasting batteri
6、esOriginally (最初) sold for $499NOW ONLY $299BUY NOWWATCH CONTROLThis is NOT a watch for ordinary people!Your electronic PENGO WATCH CONTROLacts as a remote control for TVs and videos.gives you a daily weather forecast.Besides, your PENGO WATCH CONTROL will always tell you the time accurately!Origina
7、lly sold for $199NOW ONLY $99For further information, click here.Where would you be most likely to find the two texts?A. On a notice board. B.In a company brochure.C.On a teenage website. D.In a college newspaper.【答案】C【解析】 这两篇文章主要介绍了两个吸引人的物品,第一个是H先生,一个机器人;第二个是手表,有很多功能。根据最后一句For further information,
8、click here.可知这两篇文章可能出现在青少年网站,故选C。【3】 Name: Container Gardens by Number Cover price: $15.95 Our price: $9.49 A unique book contains 50 easy-to-follow container designs. Each design provides a simple numbered planting plan that shows exactly how to create each display, with an instruction of the finis
9、hed planter and in-depth plant information. Name: Off the Beaten Path Cover price: $30.00 Our price: $19.80 The best-selling Readers Digest travel book has 40% new content including over 200 new sites, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. Name: 1801 Home Remedies (疗法) C
10、over price: $40.00 Our price: $29.96 Plenty of health complaints can be handled at home. Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound. Dozens of conditions are covered, from headaches, sunburn, bad breath, and blisters (水泡) to allergies (过敏), and hiccups (打嗝). N
11、ame: Best Weekend Projects Cover price: $17.95 Our price: $13.96 Choose from 80 unique ideas to create an extraordinary living space. The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend.You can most probably read the passage in a _.A.ne
12、ws storyB.travel guideC.newspaperD.telephone book【答案】C【解析】 这些书籍包括旅游、园艺、家居和健康等多个方面,所以本文应该是报纸上的广告。故选C。【4】 If you are interested in studying at an American university, you have to take the Test of English as a Foreign Language. The test is widely known as the TOEFL. It is the most widely used language
13、exam for American universities. But how to get started with TOEFL? Here are some tips. 1. Plan aheadIt takes a long time to improve your TOEFL score. Do not expect a big lift in your test results after two weeks. You will have to spend a lot of time and energy. 2. Master the basics firstYou should h
14、ave to be good at basic English before you take the test. 3. Use outside resourcesYou can improve your TOEFL score by making English part of your daily life. Some simple ways are listening to English speakers, watching movies and reading newspapers. The best way to do well on the TOEFL is to know En
15、glish well.The real aim of the test is to measure how well a student can communicate in English-speaking classroom. If you want to know more, please click here.Where does the passage most probably come from?A.website.B.A lesson.C.A science book.D.A novel.【答案】A【解析】 根据最后一段If you want to know more, ple
16、ase click here. 可知,这是来自网络的一篇文章。故选A。【5】 A scientist once said: I have concluded that the earth is being visited by intelligently controlled vehicles from outer space. If we take this as a reasonable explanation for UFOs (unidentified flying objects), questions immediately come up. Why dont they get i
17、n touch with us, then? Why dont they land right on the White House lawn and declare themselves? people asked. . Are we being observed by intelligent beings from other civilizations in the universe? Are they watching our progress in space travel? Do we live in a huge zoo observed by our keepers, but
18、having no communication with them? Never before in our history have we had to face ideas bravely like these. The simple fact is that we, who have always regarded ourselves as supreme in the universe, may not be so. Now we have to recognize that, among the stars in the heavens, there may very well be
19、 worlds lived by beings who are to us as we are to ants.The passage is mostly taken from a(n) _.A. commercial advertisementB.science fiction novelC.newspaper columnD.travel leaflet【答案】C【解析】 根据A scientist once said: I have concluded that the earth is being visited by intelligently controlled vehicles
20、 from outer space.可知,文章内容讲述外星人是否存在的问题,推知文章最有可能来自报纸专栏,故选C。【6】We offer a full range of services to make your IKEA experience more complete: Old Kitchen Removing Service Are you going to buy a brand-new kitchen in IKEA? So how to deal with your old kitchen at home? Dont worry! IKEA is now providing pro
21、fessional dismantling(拆卸) and removing service for old kitchen to you. Transport Service Need a way to get your new home-furnishings home? You can rent a transport or hire us to deliver it for you. Just talk to our Customer Service department for details. Return Policy As long as the items are undam
22、aged, unassembled(未组装的) and unused, you could return them in their original package within 60 days (IKEA FAMILY member within 180 days) together with your original receipt/invoice (bank card POS receipt is needed if you have paid this way), we will refund you the same way as you have paid. IKEA Rest
23、aurant/Caf The restaurant/caf serves both classic Swedish dishes and local favorites.The passage is probably taken from _.A.a guide B.a travel bookC.a newspaper D.a magazine【答案】A【解析】 本文是宜家家居(瑞典公司)的一则广告,告诉我们宜家有哪些具体的服务,属于使用指导方面的文章。故选A。【7】 Brazilian supermodel Gisele Bundchen was born in July 20, 1980
24、in Horizontina, Rio Grande do Sol, Brazil. Originally she wanted to be a professional volleyball player. After being spotted at age 14 in a shopping mall in Sao Paulo, Bundchen moved to New York City to begin her fashion modeling career in 1996 and is now the most famous face in the business. Gisele
25、s first Vogue magazine cover appeared on newsstands in July 1999, and since then, she has become one of the most internationally recognized models. Gisele appeared in more than 7,000 magazine covers around the world. The only woman who made more covers was Princess Diana. Although she retired from t
26、he runway in 2015 to focus on her family and other projects, Gisele made thisthe Opening Ceremony in her Brazilher brilliant return, which is for sure the longest runway she has ever walked in her life.Where does the text probably come from?A.A finance report. B.A science newspaper.C.A popular magaz
27、ine. D.An official【答案】C【解析】 本文主要介绍的是巴西超级名模吉赛尔邦辰,因此这篇文章极可能来自于流行杂志。故选C。【8】 When I was 6 years old, my parents bought a calf(小牛) to replace our cow, which had been killed the year before. So one day we drove to a local farm and returned with a white and brown calf we named Tubby. . Later that summer, M
28、om thought it would be cute to take a picture of me sitting on Tubbys back. All went well until the snap of the camera shutter sent Tubby charging off on a run. When summer had passed, the day arrived for poor Tubby to fill our freezer. I have no memory of how it happened. All I knew was that the ba
29、rn was empty, and that we had plenty of meat for dinners. I hadnt lived on a farm like my mother, so I didnt understand that what happened to Tubby was not unusual. Livestock arent meant to be pets, and most farm kids know and accept that truth. Whenever we had beef for dinner, I would tearfully, Is
30、 this Tubby? .We can most probably read the text above in a website on _.A.petsB.educationC.dietD.animals【答案】A【解析】 本文讲述的是作者和一头小牛之间的故事,故事的主人公是动物。所以可以推断出文章选自网站上“宠物”栏目。故选A。【9】 Any snakebite can be dangerous if infection(感染) sets in. Some types of snake poison make the bite area swollen(肿胀的) or painful.
31、 Others cause bleeding or damage the hearts nerves. Here are some especially dangerous snakes: The largest of all poisonous snakes, king cobras can reach 5.5 meters in length. Each king cobra bite contains enough poison to kill an elephantor 20 people. But these big snakes usually avoid people. A bi
32、te from Australias inland taipan, the worlds most poisonous snake, releases enough poison to kill 100 men. Russells viper lives throughout Asia, including India, southern China, and on the island of Taiwan. It prefers grassy fields but can be found in forests and urban areas. Though short, the commo
33、n Indian krait packs a powerful punch(攻击) in its bite. Most often, it strikes people at night while they are sleeping. The black mamba, a native of Africa, is actually olive or grey in color. Only the inside of its mouth is black. When black mambas feel threatened by a human, they make a loud hissin
34、g sound to warn the person away.In which magazine would you most likely find this article?A. Lets Explore NatureB.Weekly Travel DigestC.Psychology MagazineD.Global Warning News【答案】A【解析】 通读全文可知,本文介绍的是世界上几种极其危险的毒蛇,属于自然范畴,最有可能出现在探索自然杂志中,故选A。【10】 The Gold Coast Australias Gold Coast is a destination wai
35、ting to be fully discovered. It caters (满足) extremely well to locals and tourists alike. Whether it is a romantic getaway (度假) on the schedule, or a fun-filled family adventure holiday, the Gold Coast has much to choose from. Best Times to Visit the Gold Coast Formal seasons are less apparent with a
36、n average of 300 days of sunshine a year, so it is not a matter of planning when, just planning how youre going to fit in a timetable of fun. Gold Coast Attractions The Gold Coast has much to offer. Form the Gold Coast, days-trips to one of the nearby national parks can be easily made. Springbrook i
37、n the mountains offers beautiful rainforest and hiking trails and excellent views over the Gold Coast. Around Surfers Paradise, the Mecca (麦加) of Surfing, youll find a high concentration of anything that will please the tourist, ranging from hotels and restaurants to discos and theme parks.In which section of a newspaper can you probably read this passage?A.International news.B.Travel.C.Culture.D.Geography.【答案】B【解析】 根据小标题Best Times to Visit the Gold Coast(游览黄金海岸的最佳时间)及Gold Coast Attractions(黄金海岸旅游景点)可知,本文主要讲述了黄金海岸的风景名胜和最佳旅游时间,故可推测本文可能出自报纸的旅游专栏。故选B。