收藏 分享(赏)

2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx

上传人:a**** 文档编号:607048 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:16 大小:35.59KB
下载 相关 举报
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第1页
第1页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第2页
第2页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第3页
第3页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第4页
第4页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第5页
第5页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第6页
第6页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第7页
第7页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第8页
第8页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第9页
第9页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第10页
第10页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第11页
第11页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第12页
第12页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第13页
第13页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第14页
第14页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第15页
第15页 / 共16页
2021_2022学年高中英语Unit1Greatscientists单元测评作业含解析新人教版必修520210629121.docx_第16页
第16页 / 共16页
亲,该文档总共16页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一单元测评(主题语境:人与社会社会服务)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。M:How much are these bags?W:The red ones sell for $5.5 each and the green ones for $6.8 each.M:Ill take two of the cheap

2、er ones then.1.What is the man going to buy?A.$5.5 for a red one.B.$13.6 for two green ones.C.$11 for two red ones.答案CM:Mr.Chengs briefing seems to go on forever.I was hardly able to stay awake.W:How could you sleep through that? I think it was very important for the work we are going to carry out.M

3、:Sorry! I promise Ill listen carefully.2.What is the feeling of the man?A.He felt sleepy.B.He is tired of listening.C.The work is important.答案BW:What do you plan to do on your vacation?M:Im just going to be lazy at home.I will probably do some gardening,watch TV and work on my stamp collection.Howev

4、er,I once volunteered to protect our plants in the west.3.What is the man going to do for his holiday?A.Stay at home.B.Collect stamps.C.Volunteer in the west.答案AM:You can sit in my place if you like a window seat.W:Oh,its very kind of you,but mine is right over a wing.I would be able to see anything

5、.Thanks anyway.4.Where does the conversation probably take place?A.In a plane.B.In a train. C.In a restaurant.答案AM:Whats the matter with you,Mary? You looked tired.W:I didnt sleep well last night.M:Maybe a stomachache or headache?W:Neither.The noise almost drove me mad.5.Why didnt Mary sleep well?A.

6、She had a headache.B.She had a stomachache.C.She was troubled by noise.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Id like to make an appointment with the doctor,please.W:OK.How ab

7、out the day after tomorrow on Wednesday at 4:00 pm?M:Do you happen to have an opening in the morning?W:Um.How about tomorrow at 8:00 am or Thursday at 8:15 am?M:Uh,do you have anything earlier?W:No,Im sorry.M:Well,in that case,tomorrow would be fine.W:Whats the purpose of your visit?M:Well,to tell y

8、ou the truth,I fell from a ladder two days ago while painting my house,and my foot landed in a can and it was badly hurt.6.When will the man go to see the doctor?A.On Tuesday.B.On Wednesday.C.On Thursday.答案A7.Whats wrong with the man?A.He was hit by a ladder.B.He broke his leg.C.He hurt his foot.答案C

9、8.Which statement of the following is TRUE?A.The appointment time is quite fit to the man.B.The appointment time isnt quite fit to the man.C.The man cant go to the hospital.答案B听第7段材料,回答第9至11题。W:Do you have anything particular on this evening?M:No,Ive got a lot of time to kill.W:Well,then.Wont you co

10、me over to dinner and have a game of mahjong afterwards?M:With pleasure.W:You were not so eager about mahjong before.M:Thats because I didnt know the fun of playing it then.Why is mahjong such a popular game,do you know?W:Ive got no idea.I only know that foreigners are beginning to take an interest

11、in it,besides their old card games.M:Thats right.Some of them are already experts.W:Indeed they are.But the trouble about mahjong is once youre interested in it,you cant shed it off.M:Yes.Once I went crazy over other hobbies such as stamp collecting and reading,but I find them very boring now.W:Im s

12、ure your former hobbies are more beneficial.M:I cant deny that,and I cant help it,either.W:The bells ringing.That must be our partners.9.What does the woman believe?A.Mahjong is a beneficial hobby.B.Mahjong can become an addiction.C.Mahjong is too boring to play.答案B10.What are they going to do now?A

13、.Teach their partners.B.Learn old card games.C.Play mahjong games.答案C11.What is foreigners hobby?A.Playing mahjong only.B.Playing old card games and mahjong.C.Playing their old card games.答案B听第8段材料,回答第12至14题。W:Hows your first day on the job going?M:Fine.W:Im glad to hear that.Tell me,have you ever u

14、sed a floor-polishing machine before?M:No,I havent.Could you show me how?W:Certainly.First,spray the wax on the floor.M:I see.W:Then,press here to turn the machine on. Okay so far.M:I follow you.W:Then,polish the floor with a back-and-forth motion like this.Do you think youve got that?M:Yes,Im sure

15、I wont have any trouble.W:Make sure and let me know if you have any questions.M:OK.Thanks.12.What does the man probably do?A.A manager.B.A salesman.C.A cleaner.答案C13.What isnt needed for his job?A.A copying machine.B.Wax(蜡).C.A floor-polishing machine.答案A14.Whats the possible relationship between th

16、em?A.Classmates.B.Mother and son.C.Teacher and student.答案B听第9段材料,回答第15至17题。M:Is this table on the corner Okay?W:Sure.We can sit here.M:Gee.Youve hardly got anything on your plate.W:Yeah.I guess Im just not that hungry.M:Whats the matter? Arent you feeling well?W:Well,Ive been really worried.Its my c

17、ar.Its in the shop again.M:Really? Whats wrong this time?W: I dont know exactly.Somethings wrong with the brakes,I think.M:Well,at least that shouldnt cost you much to fix.Parts are cheaper for all the American cars like yours.Did the mechanic say how much it would cost?W:He said he would call me la

18、ter today about the cost.M:Watch out he doesnt try to take advantage of you.W:What do you mean?M:Well,some car mechanics,if they think that someone doesnt know much about cars,they might try to overcharge that person.W:Maybe so.But I trust this man.He has done some work for me in the past and his pr

19、ices seemed to be fair.M:Oh,thats good to know.Maybe Ill try using him in the future.By the way,do you need a ride home after class today?15.Why is the woman worried?A.The mechanic might try to overcharge her.B.Theres something wrong with her car.C.Good mechanics are not available.答案B16.What does th

20、e woman think of her mechanic?A.He takes advantage of her.B.He is reliable.C.He overcharges her.答案B17.Where does the conversation probably take place?A.In a school.B.In a shop.C.In a park.答案A听第10段材料,回答第18至20题。M:Mary,I usually miss very important dates and feel confused.Have you ever forgotten an app

21、ointment at the doctors or been late in getting to your part-time job?W:Occasionally,but Id like to show you my tips.Sure that these difficulties happen to everybody.However,you can avoid such problems if you write out schedules.They will help you to find out how much time you have to do the things

22、that are important as well as those that are fun.A master schedule can be used to find out how much time you really have for activities.This schedule lists all of the activities that must complete.A weekly schedule can also be used to help you plan time for the things that you really like to do.Your

23、 weekly schedule should include time for activities.It also should include activities that will help you to achieve lifetime,long-term and short-term goals.Finally,it should include your study time and free time.Free time is necessary so that you can make needed changes in your schedule.A daily sche

24、dule is a final suggestion to help you plan your time.18.How many different schedules are mentioned?A.Five.B.Four.C.Three.答案C19.What can you use your daily schedule to do?A.To achieve the long-term goals.B.To plan the time well.C.To achieve short-term goals.答案B20.What does “a master schedule” mean?A

25、.A schedule with all the important things and time used to finish it.B.A schedule you make to yourself.C.A schedule you make for your boss.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2020天津高考)For people who are interested in sound,the field of sound technology is d

26、efinitely making noise.In the past,sound engineers worked in the back rooms of recording studios,but many of todays sound professionals are sharing their knowledge and experience with professionals in other fields to create new products based on the phenomenon we call sound.Sound can be used as a we

27、apon.Imagine that a police officer is chasing a thief.The thief tries to escape.And the officer cant let him get away.He pulls out a special device,points it at the suspect,and switches it on.The thief drops to the ground.This new weapon is called a Long Range Acoustic Device (LRAD,远程定向声波发射器).It pro

28、duces a deafening sound so painful that it temporarily disables a person.The noise from the LRAD is directed like a ray of light and travels only into the ears of that person,but it is not deadly.For those who hunger for some peace and quiet,sound can now create silence.Lets say you are at the airpo

29、rt,and the little boy on the seat next to you is humming(哼唱)a short commercial song.He hums it over and over again,and you are about to go crazy.Thanks to the Silence Machine,a British invention,you can get rid of the sound without upsetting the boy or his parents.One may wonder how the Silence Mach

30、ine works.Well,it functions by analyzing the waves of the incoming sound and creating a second set of outgoing waves.The two sets of waves cancel each other out.Simply turn the machine on,point it at the target,and your peace and quiet comes back.Directed sound is a new technology that allows compan

31、ies to use sound in much the same way spotlights(聚光灯)are used in the theater.A spotlight lights up only one section of a stage; similarly,a “spotsound” creates a circle of sound in one targeted area.This can be useful for businesses such as restaurants and stores because it offers a new way to attra

32、ct customers.Restaurants can offer a choice of music along with the various food choices on the menu,allowing customers more control over the atmosphere in which they are dining.Directed sound is also beginning to appear in shopping centers and even at homes.21.What could be inferred from Paragraph

33、2 about the effect of the LRAD?A.It causes temporary hearing loss.B.It slows down a running man.C.It makes it easy to identify a suspect.D.It keeps the suspect from hurting others.答案A解析推理判断题。根据第二段最后两句内容可推知,LRAD能造成当事人暂时性听力丧失,但并不致命。22.What feature do spotsounds and spotlights share?A.They travel in ci

34、rcles.B.They clear the atmosphere.C.They can be transformed into energy.D.They can be directed onto a specific area.答案D解析细节理解题。根据最后一段前两句内容可知,两者的相同之处在于,它们都集中在一个特定的区域。23.What does the passage focus on?A.How professionals invented sound products.B.Inventions in the field of sound technology.C.The growi

35、ng interest in the study of sound.D.How sound engineers work in their studios.答案B解析主旨大意题。通读全文内容,并结合第一段内容可知,这篇文章主要介绍了在声音技术领域的一些发明。BI left England for Sydney in September.It was a career move for my husband,and our 20-year-old daughter was feeling adventurous and decided to come,too.However,just befor

36、e leaving England,my 79-year-old mother suffered a stroke (中风).Being strong and independent,she continued to live at home with the help of social services.But she couldnt look after the garden.I thought how wonderful it would be if there was an organization offering volunteer help.Friends asked me w

37、hat I planned to do in Australia,and I told them I would be looking for a volunteer position with a gardening organization.Imagine my surprise when I found just the organization I had been looking forEasy Care Gardening (ECG)!There are several reasons why I volunteer for ECG.Firstly,as a newcomer to

38、 Australia I meet many great people who,like me,volunteer some of their time.We cover a large age range,but all love gardens and helping others.Secondly,through working with ECG I have been lucky enough to explore Sydneys North Shore that I might not have had the opportunity to visit otherwise.Final

39、ly,there are all those wonderful people who we call “clients (客户)”,but are more like friends when we visit them often and help with their gardens.What great people I have met,and stories they have to tellthe family histories,where they come from and the reasons for immigrating to Australia.I find it

40、 a privilege(特权) to have access to private gardens which,in many cases,have been the joy of their owners for many years.Each one is individual and reflects the character,needs and the history of each family.Indeed,the gardens reflect the historical background of Sydney.24.Why did the author move to

41、Sydney?A.She planned to volunteer there.B.Her husband would work there.C.She was very keen on adventures.D.She had to look after her sick mother.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“Itwasacareermoveformyhusband”可知,作者移居悉尼是因为她丈夫的工作变动,故选B项。25.What made the author choose to be a gardening volunteer?A.Her own experience.B

42、.The tips of her friends.C.The popularity of ECG.D.Her gardening skills.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“However,justbeforeleavingEngland,my79-year-oldmothersufferedastroke(中风).Butshecouldntlookafterthegarden.Ithoughthowwonderfulitwouldbeiftherewasanorganizationofferingvolunteerhelp.”可知,作者的母亲因为中风无法照料花园,因此作者希望有一个能

43、提供园艺志愿服务的组织。所以,作者选择成为一名园艺志愿者是因为她自己的经历。故选A项。26.What do the volunteers at ECG have in common?A.They make friends with their clients.B.They like to explore Sydneys North Shore.C.They are of similar age and background.D.They are kind-hearted with the same interest.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“Wecoveralargeagerang

44、e,butalllovegardensandhelpingothers.”可知,ECG的志愿者虽然年龄跨度很大,但是都热爱花园和帮助他人。D项“他们都很热心肠,有着同样的爱好。”符合文意,故选D项。27.What does the underlined word “one” in Paragraph 4 refer to?A.Client.B.Reason.C.Garden.D.Joy.答案C解析代词指代题。根据画线词所在句的前一句“Ifinditaprivilegetohaveaccesstoprivategardenswhich,inmanycases,havebeenthejoyofth

45、eirownersformanyyears.”可知,作者觉得能够进入私人花园是一种特权,在许多情况下,私人花园都是花园主人的乐趣所在。根据语境和画线词所在句的前后句子中的“gardens”可知,“one”指的就是“garden”,故选C项。CCharles Darwin lived an unusually quiet life.In 1842,Darwin and his wife Emma moved from London to Kent in southern England to have as little disturbance(烦扰) as possible.They alre

46、ady had two children then,and would go on to have eight more in the country.Darwin had very regular(有规律的) habits.He rose early and went for a walk.After breakfast he worked in his study until 9:30 am,his most productive time of the day,and then read his letters lying on the sofa before returning to

47、work.At midday he would go for another walk with his dog,stopping at his greenhouse to inspect(查看) his experiments.Then he would go for another walk around an area of woodland.While walking on his “thinking path”,Darwin would consider his unsolved scientific problems.After lunch he read the newspape

48、r and wrote letters.His network of friends provided information from all corners of the world.The Darwins were not very strict parents and the children were always seen running wild.Their father worked patiently to a background of playful shouts and little footsteps walking past his study door.After

49、 dinner Darwin played backgammon(a game for two people to play) with his wife.He once wrote,“Now the result with my wife in backgammon stands like this:she.has won only 2,490 games,while I have won,hurrah(a cheer of joy or victory),hurrah,2,795 games!”Although he had poor health,Darwin continued to

50、publish(出版) a lot of creative works until his final book in 1881 came out.He died the following year,aged 73.Rather than a quiet space in the local churchyard,which he called “the sweetest place on Earth”,Darwin was given a state funeral(国葬) in Londons Westminster Abbey.28.Why did the Darwins move t

51、o Kent?A.To do more experiments.B.To cut their cost of living.C.To enjoy more peacefulness.D.To be together with their children.答案C解析推理判断题。由第一段中的“movedfromLondontoKentinsouthernEnglandtohaveaslittledisturbanceaspossible”可知,达尔文夫妇搬家是为了免受外界的打扰,以享受更多的宁静。29.What did Darwin do every day?A.He studied in th

52、e woods.B.He started to work at 9:30 am.C.He wrote letters in the morning.D.He examined his experiments.答案D解析细节理解题。由第三段中的“Atmiddayhewouldgoforanotherwalkwithhisdog,stoppingathisgreenhousetoinspecthisexperiments.”可知,达尔文每天会去查看实验的进展情况。30.What did Darwins children probably think of him?A.Strict.B.Warm.C

53、.Cold.D.Brave.答案B解析推理判断题。由第五段中的“Theirfatherworkedpatientlytoabackgroundofplayfulshoutsandlittlefootstepswalkingpasthisstudydoor.”可推知,在孩子们眼里,父亲达尔文应该很温和。31.What is this text mainly about?A.Darwins scientific achievements.B.Darwins unusual state funeral.C.Darwins personal life.D.Darwins large family.答案

54、C解析主旨大意题。首段第一句即文章主旨句“CharlesDarwinlivedanunusuallyquietlife.”。本文描写了英国著名科学家达尔文宁静的个人生活。DStephen Hawking is perhaps the worlds most famous living physicist.To the public,hes best known as an author of bestsellers such as TheUniverseinaNutshell and ABriefHistoryofTime,which have brought an appreciation

55、of theoretical (理论上的) physics to millions.He is regarded as having one of the brightest minds on the planet.But outstanding astrophysicist(天体物理学家) Stephen Hawking has admitted that he did not learn to read until he was eight years old.In a public lecture at the Royal Albert Hall,Professor Hawking al

56、so admitted that he was not active in studying while at Oxford University,where he studied physics,and that only the news that he might die young from motor neurone(运动神经元) disease made him focus on his work.Professor Hawking said,“My sister Philippa could read by the age of 4 but then she was bright

57、er than me.” He said that he was common at school and was never further than halfway up his class.“My classwork was very untidy,and my handwriting was very bad in the teachers eyes,” he said.“But my classmates gave me the name Einstein,so probably they saw signs of something better.”But he said that

58、 it was when doctors told him that he probably only had a few years to live at the age of 21 that he began to focus on his work,which resulted in some of his early achievements.He said,“When you are faced with the possibility of an early death,it makes you realize that life is worth living and there

59、 are lots of things you want to do.” Hawking serves as Lucasian Professor of Mathematics at the University of Cambridge,where he continues to contribute to both high-level physics and the popular understanding of our universe.32.When Stephen Hawking studied in Oxford University,he was .A.cleverB.laz

60、yC.brightD.mean答案B解析推理判断题。根据第二段中的“ProfessorHawkingalsoadmittedthathewasnotactiveinstudyingwhileatOxfordUniversity”可知,他在大学里学习并不积极主动,故选B项。33.What made Stephen Hawking devote himself to his work?A.Patience.B.Knowledge.C.Disease.D.Laziness.答案C解析细节理解题。根据第二段“InapubliclectureattheRoyalAlbertHall,ProfessorH

61、awkingalsoadmittedthathewasnotactiveinstudyingwhileatOxfordUniversity,wherehestudiedphysics,andthatonlythenewsthathemightdieyoungfrommotorneurone(运动神经元)diseasemadehimfocusonhiswork.”可知,是“运动神经元疾病”促使他有所作为。故选C项。34.From whom did Hawking get a fair judgment when he was at school?A.His sister.B.His classm

62、ates.C.His teachers.D.His parents.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“ButmyclassmatesgavemethenameEinstein,soprobablytheysawsignsofsomethingbetter.”可知,尽管老师不看好他,同学们仍给他“爱因斯坦”的绰号,他们看到了霍金身上优秀的一面。故选B项。35.What can we learn from the last paragraph?A.Hawking didnt realize his dreams in physics.B.Hawking succeeded in overcom

63、ing the fear of an early death.C.The purpose of the doctor was to encourage him to work hard.D.The doctor warned Hawking that his life might be taken away by hard work.答案B解析推理判断题。根据最后一段可知,霍金有可能要面对英年早逝的不幸事实,但是他没有被这个不幸的消息吓到,而是努力战胜疾病,取得了很大的成就。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两

64、项为多余选项。When you learn a new subject,you may always consider how much time you need to truly understand it all.Here we give you some advice about how to study,so youll be able to take on more information with shorter study sessions(时段).Studyinsmallsessions.Our ability to store the information we take

65、 reduces(降低) after around 30 minutes,so youd better cut your studying sessions into smaller parts.36Findastudyarea.Dont study in a place where you sleep!Dont study in your bed,where you play games,or in front of the TV.Why?37 You need to program your mind to study in a place where you always study.T

66、akegoodnotes.38 And review them after class to increase your understanding.39 To be a good student,you should be a good teacher.You cannot teach something you do not know.Readyourtextbookeffectively(有效地).Always use the SQ3R method.You need to survey,question,read,recite(背诵),review to actively,rememb

67、er the information.40A.Train your mind.B.Just reading it is not enough.C.Be ready to teach what youve learned.D.Its a good idea to study in a familiar place.E.You can do some fun activities during your breaks.F.Find a note-taking method that works best for you.G.Doing so will only mix up your mind a

68、s to what to do.答案3640 EGFCB第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。At the age of nine,I was taking swimming lessons at a pool.The day arrived when I was to be tested to see if I could 41 to a higher level class.Fifteen of us were to 42 swimming f

69、rom one side of the pool to the other and back.I watched as my 43,one by one,tried and failed.Then it was my turn to 44,I mean,my turn to try to pass the test.It was about halfway when I got 45.I immediately stopped and 46 the side of the pool,ending my test.Our instructor,a college student,was stan

70、ding above me.“Why did you47?” he asked,in a less than 48 voice.“I got water in my nose,” I 49.Thats when this college student 50 me one of lifes great lessons,51 he probably never realized that.Bending down,he shouted,“So?”“So?” The 52 shocked me.It had just seemed 53 to me that the answer to pain

71、was to remove the thing causing the 54.My nine-year-old brain had not understood the fact that a valuable 55 is worth achieving,however difficult to get there.Recognizing that,I was 56 nothing would keep me from completing the test.In fact,I did it rather 57 on my next attempt.Seeing me 58 the test,

72、almost all the others did so as well.Life is a journey,and the road wont 59 be easy.We have to focus on the final destination,not the 60 along the road.41.A.skipB.referC.advanceD.add答案C解析作者讲述了自己九岁的时候游泳考试的一段经历。挖空处所在句子表示作者要参加游泳考试以便确认能否“升级到”更高一个层次的课程,advanceto“达到(某地等),前进到”符合语境。42.A.take turnsB.insist o

73、nC.take risksD.put off答案A解析根据下一句中的“onebyone”可知,作者和同学们是“轮流”进行考试的,taketurnsdoingsth.“轮流做某事”符合语境。insiston“坚持”;takerisks“冒险”;putoff“推迟”。43.A.competitorsB.classmatesC.studentsD.instructors答案B解析根据首段首句“Attheageofnine,Iwastakingswimminglessonsatapool.”可知,作者参加了一个游泳班,由此可知,作者观看的是“同班同学”轮流考试,所以答案是classmates。comp

74、etitor“竞争者”;student“学生”;instructor“指导者”。44.A.showB.leaveC.failD.observe答案C解析上文讲到,作者眼看着他的同学们一个跟着一个进行游泳考试,但都失败了,接下来,轮到自己“失败”了,所以答案是fail。show“显示,显出”;leave“离开”;observe“观察”。45.A.injuredB.blamedC.trappedD.choked答案D解析根据下文中的“Igotwaterinmynose”可知,作者在游泳考试中被水“呛”着了,getchoked“被呛着了”。由此可知答案是choked。getinjured“受伤”;g

75、etblamed“被责备”;gettrapped“被困住”。46.A.pushedB.pressedC.grabbedD.controlled答案C解析作者被水呛到后马上停止了游泳,“抓住”了泳池的边,结束了考试。grab“抓住”符合语境。push“推”;press“按,压”;control“控制”。47.A.stopB.bendC.fearD.stand答案A解析作者因为被水呛着而停止了游泳考试,抓住了泳池的边,此时,他的教练,一个大学生,正站在他的上方,问他为什么“停止”。所以答案是stop。48.A.surprisedB.pitifulC.annoyedD.cold答案B解析作者因为被水

76、呛着而停止了考试,抓住了泳池的边。结合下文可知,此时,教练用毫不“同情的”声音问作者:“你为什么不游了?”所以答案是pitiful“同情的”。surprised“吃惊的”;annoyed“烦恼的”;cold“冷淡的,不友好的”。49.A.explainedB.reactedC.declinedD.urged答案A解析当教练用毫不同情的声音质问作者为什么停止游泳的时候,作者“解释”说:“我的鼻子进水了。”所以答案是explained“解释”。react“反应”;decline“拒绝,谢绝”;urge“敦促”。50.A.deliveredB.owedC.taughtD.promised答案C解析t

77、eachsb.alesson是固定短语,意思是“给某人一个教训”,符合语境,所以答案是taught。deliver“递送”;owe“欠”;promise“许诺”。51.A.so thatB.as ifC.in caseD.even if答案D解析作者感慨,这个大学生,也就是教练,给了他人生中一个很大的教训,“虽然”他(教练)很可能并没有意识到这一点。evenif“虽然,即使”符合语境。sothat“以便”;asif“好像”;incase“以防”。52.A.problemB.excuseC.questionD.voice答案C解析表示这个“问题”使作者很吃惊,所以答案是question。prob

78、lem“难题”;excuse“理由,借口”;voice“声音”。53.A.logicalB.illegalC.unnecessaryD.impossible答案A解析在作者看来,解决痛苦的办法就是清除引起“不适”的事物,这似乎是“合乎逻辑的”,所以答案是logical“合乎逻辑的”。illegal“违法的”;unnecessary“没必要的”;impossible“不可能的”。54.A.disasterB.discomfortC.damageD.fear答案B解析参见上题解析。disaster“灾难”;discomfort“不舒服,不适”;damage“破坏,毁坏”;fear“害怕”。55.A

79、.resultB.advantageC.goalD.task答案C解析作者九岁的脑袋此前还不明白这个事实:一个有价值的“目标”是值得实现的,无论实现它有多么难。goal“目标”符合语境。result“结果”;advantage“优势,长处”;task“任务”。56.A.concernedB.sensitiveC.embarrassedD.sure答案D解析作者意识到无论多么难,一个有价值的目标是值得实现的之后,“确信”什么也阻挡不了自己完成这次考试。sure“确信的,有把握的”符合语境。concerned“担心的”;sensitive“敏感的”;embarrassed“难堪的”。57.A.sl

80、owlyB.easilyC.clumsilyD.eagerly答案B解析作者在坚定了信心之后,在下一次的尝试中,很“轻易地”通过了考试,所以答案是easily“容易地,轻易地”。slowly“缓慢地”;clumsily“笨拙地”;eagerly“热切地,渴望地”。58.A.attendB.takeC.giveD.pass答案D解析根据第二段中的“myturntotrytopassthetest”及该段中的“Ididitratheronmynextattempt”可知选D项。59.A.alwaysB.sometimesC.everD.seldom答案A解析生活如同一次旅行,道路不会“总是”平坦的

81、。所以答案是always“总是”。sometimes“有时候”;ever“曾经”;seldom“很少”。60.A.sightsB.barriersC.surprisesD.harvests答案B解析我们要关注最终的目的地,而不是沿途的“障碍”。所以答案是barrier“障碍”。sight“景象”;surprise“令人惊奇的事物”;harvest“收获”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020全国高考)China has become the first country to land a spacecraft

82、 on the far side of the moon.The unmanned Change-4 probe(探测器)the name was inspired by an ancient Chinese moon goddess61.(touch) down last week in the South Pole-Aitken basin.Landing on the moons far side is 62.(extreme) challenging.Because the moons body blocks direct radio communication with a prob

83、e,China first had to put a satellite in orbit above the moon in a spot 63. it could send signals to the spacecraft and to Earth.The far side of the moon is of particular 64.(interesting) to scientists because it has a lot of deep craters(环形山),more so 65. the familiar near side.Chinese researchers ho

84、pe to use the instruments onboard Change-4 66.(find) and study areas of the South Pole-Aitken basin.“This really excites scientists,” Carle Pieters,a scientist at Brown University,says,“because it 67.(mean) we have the chance to obtain information about how the moon 68.(construct).” Data about the m

85、oons composition,such as how 69. ice and other treasures it contains,could help China decide whether 70.(it) plans for a future lunar(月球的) base are practical.答案61.touched62.extremely63.where64.interest65.than66.to find67.means68.is constructed69.much70.its第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假

86、定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday afternoon my friends,Xiao Ming,and I went skating on the lake.As soon as we got here,we began to s

87、kate happily.Suddenly,I noticed something usual.The moment I warned Xiao Ming to take care of,the ice broke but he slipped into the water.I had no choice but cry for help.After hearing my cry,a young man rushed over,jumped into the lake and tried my best to swim towards Xiao Ming,that was struggling

88、 in the cold water.At last,Xiao Ming was saved but the young man left without say anything.We were all deeply moved by what he have done.答案第一句:friendsfriend第二句:herethere第三句:usualunusual第四句:去掉of;butand第五句:but后加to第六句:第二个myhis;thatwho第七句:saysaying第八句:havehad第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你的美国朋友Jack下学期将作为交换生来你校学习

89、,他想学习传统中国画。请你写封邮件给他建议。内容包括:1.选修你校开设的中国画课程;2.上课时间和地点;3.工具和材料:毛笔、墨和宣纸等。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:选修课optional course;中国画 Chinese Painting;毛笔 Chinese brush参考范文Hi Jack,Hope you are getting ready for the exchange program!Last time,you mentioned that you were interested in traditional Chinese pai

90、nting.It has occurred to me that my school will offer an optional course on learning to paint in a traditional Chinese style.The class will meet every Friday from 2:00 pm to 4:00 pm in Room 211 at the new Yifu building.If you are interested,please remember to register.When you arrive,I can take you to buy the appropriate tools such as the Chinese brush,ink,and paper.Please let me know,and see you soon!Best,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1