1、Unit 3课下题型练(一)Welcome to the unit & Reading.阅读理解AAdmissionWelcome to the National Museum of China (NMC)Please enter the North Gate with your ID card after security check.You can visit NMC exhibitions free of charge during the opening hours.A paid special exhibition is suggested in the Ticket Office,
2、at the service counter of the West Hall and on NMCs official website,and its tickets are sold at the entrance of the related exhibition hall.Identity document:ID card,student ID card,passport,ExitEntry Permit for Travelling to and from Hong Kong and Macao,Mainland Travel Permit for Taiwanese,driving
3、 license.Children:A child not higher than 1.3 m who is attended by an adult may enter without a ticket;a primary school student with his/her parents may enter with his/her student ID card.Opening Hours9:00 am.5:00 pm.Last admission at 4:30 pm.,closed at 5:00 pm.Closed on Mondays (including the Monda
4、ys of public holidays)Notice to VisitorsPlease collect a free ticket with an identity document mentioned above at the Ticket Office.Food and drinks will be inspected to be brought in.Luggage shall be deposited (寄存) after security check before visiting.Controlled knives,lighters,dangerous articles,an
5、d pets are not allowed.Please keep your voice down and silence your mobile phone.No smoking.Please do not touch the objects on display.Please help to keep a clean and comfortable environment.Instructions on PhototakingYou are kindly reminded not to use flashlight.If phototaking is not permitted,obvi
6、ous reminders will be put both at the entrance of and inside the exhibition hall;you should pay attention to such reminders.Thank you for your understanding and cooperation.1Which of the following is TRUE?AVisitors can enter NMC for free.BVisitors should enter the North Gate before security check.CN
7、MC is open to people from the mainland only.DThe special exhibition ticket is sold on its official website.解析:选A细节理解题。根据第一段内容可知,外国游客可以免费进入NMC。2When is a visitor most likely to enter NMC?A3:00 pm.,Sunday.B5:00 pm.,Saturday.C9:00 am.,Monday.D4:45 pm.,Saturday.解析:选A推理判断题。根据Opening Hours中“9:00 am.5:00 p
8、m./Last admission at 4:30 pm.,closed at 5:00 pm./Closed on Mondays (including the Mondays of public holidays)”可知,最后进入时间是4:30 pm.,所以排除B、D两项;“星期一关闭”排除C项。故选A项。3Which of the following might be allowed in NMC?AWalking a dog.BBringing in luggage.CTaking photos.DTouching the objects on display.解析:选C细节理解题。根
9、据倒数第二段中的“You are kindly reminded not to use flashlight.”可知,在NMC允许拍照。BChinese painting is an art.The painting is done by using a brush on paper or silk, often in black ink alone.A Chinese painting is a distinctive object based on centuryold traditions common to many other things in China.The roots of
10、 Chinese painting can date back to Chinese New Stone Ages pottery.Chinese painting was seen on decorations, which included figures of fish, frogs, deer, birds, flowers, tree leaves and dancing people dating back to around 6,000 to 7,000 years ago.Paintings were mainly painted on silk or walls before
11、 the Tang Dynasty.Classical Chinese painting can be divided into three kinds: landscapes, figures and flowersandbirds.Throughout the course of Chinese painting, images of emperors, philosophers (哲学家), and court ladies provide role models from the past; landscape and flowerandbird paintings prove the
12、 central place of nature in Chinese thought.The range of themes showed in figure painting was extended far beyond religious ideas during the Song Dynasty.Tang Dynasty was considered the golden age of figure painting.Paintings of historical characters and stories of everyday life became extremely pop
13、ular.Landscape painting had already founded an independent form of expression by the 4th century.It gradually developed into the two separate styles, mainly blueandgreen and inkandwash landscapes.The blueandgreen landscapes used bright blue, green and red pigments (颜料) to create a richly decorative
14、style.The inkandwash landscapes relied on brushwork with different degrees of ink to express the artists thought of nature, his own emotions and individuality (个性)Flowerandbird painting was separated from decorative art to become an independent form around the 9th century.Many wellknown artists pain
15、ted in this form during the Song Dynasty and their themes included a rich variety of flowers, fruits, insects and fish.4The main idea of the first paragraph is _.AChinese painting is an art based on centuryold traditionsBChinese painting is different from Western paintingCChinese painting is painted
16、 by using a brush on paper or silkDChinese painting and many other things in China have a lot in common解析:选A段落大意题。根据第一段第一句“Chinese painting is an art.”和第三句可知,选A。5According to the passage, which of the following statements is NOT true?ASome animals and plants were painted on decorations.BIt was popul
17、ar for painters in the Tang Dynasty to describe stories of everyday life.CFlowerandbird painting shows that ancient Chinese people valued nature.DThe blueandgreen landscapes express the artists own emotions and individuality.解析:选D细节理解题。根据第二段第二句可知,A项正确;根据第四段可知,B项正确;根据第三段最后一句可知,C项正确;根据第五段最后一句话可知,D项错误,
18、故选D。6Classical Chinese painting refers to the following EXCEPT _.AfiguresBlandscapesCoil paintingsDflowersandbirds解析:选C细节理解题。根据第三段第一句“Classical Chinese painting can be divided into three kinds: landscapes, figures and flowersandbirds.”可知,选C。7What would be the best title for this passage?AThe Skills
19、of Chinese PaintingBArt of Chinese PaintingCWestern Painting and Chinese PaintingDThe Characteristics of Chinese Painting解析:选B标题归纳题。整篇文章尤其是短文第一句点出了主题,故选B。CThe National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London.It
20、houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13thcentury religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh.The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reac
21、hed from Trafalgar Square by a ground floor entrance.Layout:The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13thto 15thcentury paintings,and artists include Duccio,Uccello,Van Eyck,Lippi,Mantegna,Botticelli and Memling.The main West Wing houses 16thcentury paintings,and artists
22、include Leonardo da Vinci,Cranach,Michelangelo,Raphael,Bruegel,Bronzino,Titian and Veronese.The North Wing houses 17thcentury paintings,and artists include Caravaggio,Rubens,Poussin,Van Dyck,Velzquez,Claude and Vermeer.The East Wing houses 18th to early 20thcentury paintings,and artists include Cana
23、letto,Goya,Turner,Constable,Renoir and Van Gogh.Opening Hours:The Gallery is open every day from 10 am. to 6 pm. (Fridays 10 am. to 9 pm.) and is free,but charges apply to some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Charing Cross (2minute walk),Leicester Square (3minute walk
24、),Embankment (7minute walk),and Piccadilly Circus (8minute walk)语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。8In which centurys collection can you see religious paintings?AThe 13th.BThe 17th.CThe 18th.DThe 20th.解析:选A细节理解题。根据第一段中的“ranging from 13thcentury religious paintings to .”可知,人们可以在这里看到13世
25、纪的宗教图画。B、C、D三项中的图画都没有涉及religious这个词。9Where are Leonardo da Vincis works shown?AIn the East Wing.BIn the main West Wing.CIn the Sainsbury Wing.DIn the North Wing.解析:选B细节理解题。根据第三段中的“The main West Wing houses 16thcentury paintings,and artists include Leonardo da Vinci .”可知,达芬奇的作品可以在the main West Wing中看
26、到,因此选B。10Which underground station is closest to the National Gallery?AEmbankment.BLeicester Square.CPiccadilly Circus.DCharing Cross.解析:选D细节理解题。根据最后一段中的“Nearest underground stations:Charing Cross(2minute walk).”可知,Charing Cross离国家美术馆只有步行2分钟的路程,其他几个地方离国家美术馆的距离都比Charing Cross远。.阅读七选五Children art educ
27、ation is something that is much encouraged for childrens creative growth.This is necessary because a child can have a sense of appreciation of the arts and along with all the other things that they learn in school._1_ Children art education should be designed from a very early age so that they are a
28、llowed to express themselves freely in whatever way that they wish to._2_ However, the task of children art education is not a very easy one, because you have to find the right way in which you can help them get interested in what you are trying to teach them._3_ The physical space where the art edu
29、cation is to be carried out should also be carefully decorated to make it attractive to the children.Use of colors should be made in abundance as that is what attracts a child first to it.Displaying examples of artwork that you think would be important enough to influence the children is also a good
30、 idea.Of course, a photograph of a painting of the Madonna (圣母马利亚) is something that children might not appreciate._4_ This will be a source of inspiration for the children to try them out as well.The creative process is something that you must not interfere with during a children art education clas
31、s._5_ But after that, you must wait for the children themselves to come up with something meaningful to their ability.As long as the result is connected with the topic, every childs art work is worth praising.AYou can just give them a topic for drawing.BInstead, put up paintings that children will b
32、e fond of.CThe reason for this could be the lack of interest in the teacher.DA trip to an art museum can be an inspiration to many students.EThey also have a place where they can express all their feelings.FThis is the only way that art can be appreciated as children grow up.GSo creating the right e
33、nvironment for children art education is very important.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了为了儿童创造力的成长,儿童艺术教育是应该受到鼓励的。这种教育应该在早期安排,而且要找到他们感兴趣的方式,并且不要干涉他们创造的过程。1选E根据第一段第二句话可知,这是有必要的,因为伴随着孩子在学校里学习的其他东西,他们能拥有对艺术的鉴赏力。他们也可以有一个表达感情的地方。故选E。2选F根据第二段第一句话可知,孩子们的艺术教育在早期就应该安排,这样他们就能用他们喜欢的方式自由地表达自己的思想。随着孩子们的成长,这也是艺术被孩子们欣赏的唯一方式。
34、故选F。3选G根据第三段中的“the task of children art education is not . what you are trying to teach them”可知,艺术教育的任务并不容易,因为你必须找到一种正确的方式。通过这种方式,帮助孩子对你努力教给他们的东西感兴趣。因此,给孩子们创造一个恰当的艺术氛围至关重要。故选G。4选B根据第四段中的“a photograph of a painting of the Madonna (圣母马利亚) is something that children might not appreciate”可知,展示一张圣母马利亚绘画作品的照片,孩子们可能不会喜欢。相反,要张贴孩子们喜欢的绘画作品。故选B。5选A根据第五段中的“The creative process is something that you must not interfere with during a children art education class.”可知,在儿童艺术教育的课堂上,你不能干涉创造的过程。你可以给他们提供绘画的主题。故选A。