1、综合测评(二)(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Would you like to take a break?W:Good idea!Ive been reading the book for hours,and my eyes hurt.1.What will the woman do next?A.Check her eyes.B.Read
2、 a book.C.Have a rest.答案:CW:Well,that was delicious,Bobby.Here is my share.M:Its no need to do that,Cathy.I told you it was my treat.2.Where are the speakers?A.In a restaurant.B.In the mans house.C.In a shop.答案:AW:Shall we go now?The driver is waiting for us.M:Im sorry Ill be late.I have to operate
3、on a patient immediately.Hes badly injured in an accident.3.What is the man?A.A driver.B.A policeman.C.A doctor.答案:CW:The ads say one must do exercise with their equipment to keep healthy.M:Thats not helpful.What they really want is to get more money from you.W:I think theres truth in what you said.
4、4.What does the man think of the ads?A.Helpful.B.Doubtful.C.Reliable.答案:BW:Ive lost my key and I dont have a spare one.M:Never mind.Ive a friend who is a specialist in opening locked doors without keys.Ill telephone him to come here at once.5.What is the man going to do?A.Find the key for the woman.
5、B.Open the door for the woman.C.Ask his friend to help the woman.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Next,please.M:Yes,I just received a telephone bill,and theres a problem with it.W
6、:And what exactly is the problem?M:Theres a call to Finland on there,and I dont know anyone in Finland!Im upset.Could you please take the charge off my bill?W:May I see your bill,please?M:Certainly.There it is.On July 1st.I really dont know anybody in Finland.W:OK,dont worry.Ill take the call off.Le
7、ts see.It was $60.Your bill was $84,minus $60,so your new total is $24.Im very sorry about the fault.M:Thats OK.6.Why does the man talk to the woman?A.To repair his telephone.B.To report a mistake in a bill.C.To make a phone call to Finland.答案:B7.How much should the man pay in the end?A.$24.B.$60.C.
8、$84.答案:A听第7段材料,回答第8、9题。M:What about coming over on Sunday afternoon for a baseball party?W:A baseball party?Whats that?M:This Sundays baseball game is pretty important,so Im inviting some people from our class over to my place to watch it.W:Id love to,but Im afraid I cant.My brother is coming back f
9、rom Mexico City.I have to pick him up at the airport.M:Thats too bad.Well,how about coming over after you get back from the airport?W:OK.Thats a great idea.Anything for me to bring?M:Whatever you like to drink.Well order pizza for dinner.W:Thats good.8.What is the probable relationship between the s
10、peakers?A.Classmates.B.Baseball teammates.C.Brother and sister.答案:A9.What does the man ask the woman to do?A.Pick him up from the airport.B.Bring some drinks.C.Order pizza.答案:B听第8段材料,回答第10至12题。W:Hello,Mr.James.Im calling about your talk next month.Its getting close,and there are a couple of things I
11、 need to check with you.M:OK.W:I need to know if youd prefer to give your talk in the hall or the lecture theatre.M:Id prefer the latter,if thats possible.W:Thats no problem at all.Most speakers prefer that.And what about equipment?Is there anything special youll need?M:Well,apart from the usual thi
12、ngs like a whiteboard and microphones,Ill need a CD player.W:Im afraid we havent got one.Would an MP3 player do?We have one in the conference room.M:Thats fine.W:OK,Ill bring it there.And we look forward to seeing you on the 19th.10.Why is the woman calling the man?A.To inform him of a talk.B.To inv
13、ite him to give a talk.C.To confirm details of his talk.答案:C11.Where will the talk be given?A.In the hall.B.In the lecture theatre.C.In the conference room.答案:B12.What equipment does the woman fail to offer?A.Microphones.B.A whiteboard.C.A CD player.答案:C听第9段材料,回答第13至16题。M:I heard that youre going ba
14、ck to Japan soon.W:Thats right,and boy,Im really busy!M:I can imagine.But listen.Id love to get together with you before you go.Would you like to go out for dinner one night?W:Thats a great idea.Lets see.Monday night is no good.I have to study for that final exam.M:Me,too,but Im free on Tuesday.How
15、about going out that night?W:Im afraid I cant.Im watching a movie with Nancy at 7:00.M:Are you going to the last class party on Friday night?Lets go out for dinner at 6:30 before the party.It doesnt start until 8:00.W:There will be a dinner at the party.I love to eat,but I cant eat two dinners.M:The
16、res always Saturday night.Are you busy then?W:No.Saturday night Im free.M:Im going to a rocknroll concert with a group of friends.Do you want to join us?W:Id really like to have a quiet dinner instead.Oh!Can I call you back?Someones at the door.M:Sure.Ill be home all afternoon.13.What are the speake
17、rs mainly talking about?A.What to do at night.B.When to get together.C.Whether to go to a party.答案:B14.What will the woman do on Tuesday night?A.See a film.B.Go back to Japan.C.Study for the final exam.答案:A15.At what time will the last class party begin?A.6:30 pm.B.7:00 pm.C.8:00 pm.答案:C16.Why doesn
18、t the woman want to go to the concert with the man?A.She thinks it too noisy.B.She wont have time.C.She wants to stay at home.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。W:Lets make our way back out the main entrance of the library.On the left is the Student Service building.The staff there help students with a range of
19、things,such as finding apartments and part-time jobs.Students can also make an appointment to talk to someone about personal,financial or academic problems.To the right of the Student Service building is the sports centre.Its used by staff and students.Apart from using the exercise equipment and poo
20、l,members can take a variety of classes in basketball and dance.The building over there,in the corner,is where the Department of Science is located.Follow me through the garden.This is the most relaxing part of the schoolyard.Its a great place to eat lunch or take a rest.If we continue out of the ga
21、rden,we reach the Cafeteria.A lot of hot and cold food is sold here and because our students come from many different cultures,you can get everything from a sandwich to dumplings.On the other side of the Cafeteria is the Arts building.Students often perform musicals and plays there.Behind the courty
22、ard is the Information Technology building.If we continue on past the courtyard,we come to the Engineering building and behind that,in the right corner,is the Main Education Centre.This is where students from overseas take courses that prepare them for studying at an Australian university.17.What ca
23、n the students do in the Student Service building?A.Get help with their personal problems.B.Have a variety of classes.C.Take a rest.答案:A18.Where is the sports centre?A.On the left of the library.B.Next to the Department of Science.C.To the right of the Student Service building.答案:C19.What does the s
24、peaker say about the Cafeteria?A.It has a wide range of food.B.It offers stages for musicals and plays.C.It is the most relaxing part of the schoolyard.答案:A20.Which place is particularly for the overseas students?A.The Engineering building.B.The Main Education Centre.C.The Information Technology bui
25、lding.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGood morning.The program today is about music.The word“music” comes from the Greek word “muse”.The Muses are the goddesses of the arts.Music is only one of the arts.It is like the spoken language,but it uses sounds.
26、Todays program brings together music from different corners of the world.Who invented music?Who sang the first song?No one knows exactly the answers to these questions.But we know that music plays an important part in almost everyones life.Babies and young children love to hear people singing to the
27、m.When they are a little older,they like to sing the songs they have heard.When children go to school,their world of music grows.In the middle grades students take music lessons.When they reach high school,they become more and more interested in listening to pop music.The records we have chosen for
28、you today are from American country music,Indian music,pop music and so on.Music has different meanings for everyone.It can make people happy or it can make them sad.Music is now heard everywhere,in shops and buses and at home.In this program we shall study the language of music.We shall be trying t
29、o find out more about how music works.We shall try to find out how music says what people feel.It is worth making the effort.Only then can we say why one piece of music is good and another is bad.Now,here comes the music today,I shall explain why they are all good music.21.What is the first paragrap
30、h mainly about?A.Some knowledge about music.B.The origin of music.C.Something about the announcer.D.Some questions about music.答案:A解析:第一段主要讨论了这个节目主要涉及世界各地的音乐,然后对音乐进行了阐述。故选A项。22.Which of the following is not the purpose of this music program?A.To study the language of music.B.To learn more about musi
31、c.C.To find out how music expresses peoples feelings.D.To tell us we should listen to music every day.答案:D解析:A、B、C三项在第二段中都提到了,文章未提及D项。故选D项。23.What does the announcer think about the function of music in our life?A.It is important to almost everyone.B.It is necessary for the young.C.It plays a great
32、role when we are children.D.It decides our future.答案:A解析:根据第一段中的“Butweknowthatmusicplaysanimportantpartinalmosteveryoneslife.”以及下文的内容可知。BWhen 95% of people hear the work “habit”,a negative thought pops up in their minds.Normally,most people think of a habit being negative.The secret to your future l
33、ies in your daily habits so ask yourself right now,“Are my habits today going to help me achieve my goals in life?” This is a beneficial question if you truly ask it and listen for the answer.One of my daily habits is spending half an hour every morning feeding my body physically by exercising and f
34、eeding my mental spirit by reading or listening some inspiring messages.This habit warms me up for the day ahead.It can help me change my entire life in a very positive way quickly.Some people who get up very late will find different reasons about why they cant find time to develop a good habit.They
35、 are just excuses.I consider my daily habit to improve my ability to stay focused on the journey of success and living a dream life.Is it easy all the time?Of course not,but when it becomes a habit you will do it!One drives a car with the brake (刹车)on and he tries to go ahead,but he cant move.You st
36、ay in the same situation with your wheels spinning (旋转),burning up,making a lot of noise,but not going anywhere.So you should release the brake and get rid of the bad habits.Your entire future lies in your daily habits that are positive or negative.You have the most power right now in your hands and
37、 the ability to decide what habits you will have.Find out your positive habits,clear away the negative ones and keep flying toward your goal in life.24.What does the underlined phrase “pops up” in Paragraph 1 mean?A.Remains unchanged.B.Appears suddenly.C.Becomes weak gradually.D.Comes to an end sudd
38、enly.答案:B解析:词义猜测题。根据第一段中的“Normally,mostpeoplethinkofahabitbeingnegative.”可知,当听到“习惯”这个词时,大部分人脑海中闪现的是消极的习惯。25.According to the passage,what good habit has the author formed?A.Getting up on time every day.B.Inspiring others to be positive.C.Creating some inspiring sayings.D.Getting exercise physically
39、and mentally.答案:D解析:细节理解题。根据第二段的陈述可知,作者每天早上锻炼身体并读励志性的格言,这些好的习惯能从精神和身体两个方面给自己能量。26.The author uses the example of driving a car to show .A.the harm of the negative habitsB.the importance of setting goalsC.the difficulty of making achievementsD.the relationship between failure and success答案:A解析:推理判断题。
40、作者把有坏习惯的人比喻成踩着刹车开车的人,表明了坏习惯的害处。27.Which of the following does the author agree with?A.We should often listen to inspiring messages.B.We should drive with the brake off.C.Our habits have a great influence on our future.D.If you have good habits,you are sure to succeed in the future.答案:C解析:推理判断题。A、B两项
41、过于片面,不具概括性;D项过于绝对。C项的表述最佳。C导学号95364030Which pets love its owners more,cats or dogs?Thanks to a new study done by Dr.Paul Zak,we have the answer now.Dogs were proven to love us humans five times more than cats.But unlike commands like “stay”,“sit” and “beg”,the result isnt that simple.Much like a cat
42、,its much more complex.Zak took blood samples from 10 cats and 10 dogs before and after they played with their owners.He tested each animal twice and checked the samples of their level of oxytocin (催产素).Zak said,“Its a chemical we produce in our brain when we care about someone.Its what mammals prod
43、uce to bond with their young.”According to Zak,humans produce oxytocin whenever we have a positive experience.According to him,we produce 15 to 25 percent oxytocin when we have a pleasant interaction with a stranger,25 to 50 percent when we are interacting with someone we know,and if we produce 50 p
44、ercent or more,we are interacting with someone we really love,like a child or a spouse.During Zaks experience,dogs,on average,produced 57.2 percent.“So your dog really loves you a lot,” Zak said.“But what makes this so amazing is that the oxytocin they produced is for another species,not their own.T
45、he fact that this is cross species is really cool.Their brains are telling them that they love us.”Cats,on the other hand,only produced 12 percent and as many as 50 percent of the cats tested didnt produce any oxytocin at all.But if you are a cat lover,dont sigh.Zak points out that cats are less soc
46、ial than dogs and are extremely territorial.Zaks lab,where the experiments were done,was an unfamiliar place for the cats,creating a more stressful situation for the cats than the dogs.When asked if the cats would have done better if they had been tested in the comfort of their own homes,Zak said,“I
47、 think so,or at least more cats would have produced more oxytocin.”28.What did Dr.Paul Zak mainly find?A.Cats are more complex than dogs.B.Dogs are honest with their owners.C.Cats get alone better with their owners.D.Dogs love their owners more than cats do.答案:D解析:细节理解题。根据第一段中的“Dogswereproventoloveu
48、shumansfivetimesmorethancats.”可知Zak的研究成果就是狗爱主人胜过猫。29.What do we know about oxytocin?A.It is associated with our love for others.B.We produce it most when were loved.C.Humans produce when talking to others.D.Mammals produce it when interacting within species.答案:A解析:推理判断题。根据第二段中的“Itsachemicalweproduce
49、inourbrainwhenwecareaboutsomeone.”可以推断,催产素与我们对别人的爱有关。30.What does it mean if we produce plenty of oxytocin?A.Were interacting with a stranger.B.Were interacting with a close friend.C.Were feeling truly loved by someone.D.Were caring about those we truly love.答案:D解析:细节理解题。根据第三段的陈述可知,催产素释放的越多,说明你对互动对象
50、的爱越多,因此选D项。31.Why does Zak think this discovery amazing?A.Because he never thought dogs could produce oxytocin.B.Because he never thought oxytocin could reach such a level.C.Because he didnt expect dogs to win cats in this experiment.D.Because he didnt expect dogs produce much oxytocin for humans.答案
51、:D解析:推理判断题。根据第四段中的“Butwhatmakesthissoamazingisthattheoxytocintheyproducedisforanotherspecies,nottheirown.”可知让Zak觉得不可思议的是催产素的产生可以针对不同物种的互动对象。DStarting in l972,the National Park Service established a policy for forest fires called Natural Burn.It was acknowledged that some forest fires,such as those c
52、aused by lightning were necessary for forests to maintain balanced ecosystems,so the fire should be allowed to burn.However,a big fire in Yellowstone National Park in 1988 caused this policy to be abandoned since the fire was initially allowed to burn yet soon out of control.As a result,the fire of
53、1988 destroyed much of Yellowstone,which is Americas oldest and most beloved national park.Massive areas of plants were destroyed,and large empty spaces and acres of burned and blackened trees greeted visitors.The rivers and streams were choked with ash,and the ecosystem of the park was changed beyo
54、nd repair.In addition,great numbers of animals were killed by the fires that burned out of control.The fires were driven by high winds,moving as many as ten miles a day.Many small animals died in the flames.The fires rapid advances gave the wildlife little chance to escape.Even today,few of these sm
55、all forest animals have returned to live in the park.In the years immediately following the fires,the numbers of visitors declined rapidly.No one was interested in seeing a blackened and treeless park on vacation.Yellowstone had previously been famous for its amazing views and unique geological form
56、ations such as the geyser(喷泉) Old Faithful.But now its reputation as Americas wonder is damaged permanently.32.Natural Burn was adopted because some forest fires were .A.hard to put outB.started by lightningC.good for the balance of natureD.approved by National Park Service答案:C解析:根据第一段中的“werenecessa
57、ryforforeststomaintainbalancedecosystem”可知C项与文章内容相符。33.The big fire in Yellowstone in 1988 .A.became out of control at firstB.destroyed the park completelyC.was allowed to burn continuouslyD.brought the natural burn policy to an end答案:D解析:根据第一段中的“abigfireinYellowstoneNationalParkin1988causedthispoli
58、cytobeabandoned”可知这场大火终止了这个政策。因此选D项。B项夸大了文章的描述。34.Why were so many animals killed in the big fire?A.Because winds were blown from high places.B.Because the animals moved only ten miles a day.C.Because the animals lived in lower places.D.Because strong winds contributed to the fire a lot.答案:D解析:根据第二段
59、中的“Thefiresweredrivenbyhighwinds,movingasmanyastenmilesaday.”可知选D项。35.Yellowstone was famous for its .A.rare animalsB.unique plantsC.beautiful sceneryD.little streams答案:C解析:根据第二段中的“Yellowstonehadpreviouslybeenfamousforitsamazingviewsanduniquegeologicalformations”可知选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文
60、后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you want to keep fit,please refer to the following:MoveMoreMake it a daily habit to find ways to move your body.36 Climb stairs instead of taking the elevator.Walk your dog;play with your kids.It doesnt have to be an hour in the gym or a 45-minute dance class.But th
61、ats great when youre up to it.At the same time,move more.QuitSmokingEver since 1960 when it was announced that smoking was harmful to health,Americans have been reducing their use of tobacco products.Just recently,weve seen more and more teens smoking.Could it be the Hollywood influence?37 Take care
62、!Warn your children against smoking.38While recent studies show a glass of wine or one drink a day can help protect against heart disease,more than that can cause other health problems such as liver and kidney(肝肾)disease and cancer.ReduceStressEasier said than done,stress comes in many ways.39 Spend
63、 30 minutes a day doing something you like such as walk on the beach or in a park,read a good book,visit a friend,listen to relaxing music,and watch a funny movie.ProtectYourselffromPollutionIf you cant live in a smog-free environment,at least avoid smoke-filled rooms.40 Exercise indoors in air cond
64、itioning when air quality is good.A.Avoid Excessive DrinkingB.There are many things you can do to move your arms and legs.C.Think carefully about what you will do.D.Exercise outside when the smog rating is lowE.It seems that the stars in every movie smoke cigarettes.F.Keep a Positive Mental OutlookG
65、.Some techniques given by experts are to think positive thoughts.答案:3640 BEAGD第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Long long ago,there was a small village.This village had a 41 tradition.At the beginning of every year,any boy who had reached the ag
66、e of majority(成年) was given land and money to build a home.The boy had to 42 his home before winter.If his home failed to endure the cold weather in winter,the villagers could not 43 him in any way.One 44,Paul and Marc reached their majority.They 45 their land and money and decided to search nearby
67、villages for ideas on building their homes.In each village,they found the nicest 46 and talked to the owners.Each owner gladly offered 47.After Marc saw several homes,he48the best ideas and went back to his own land.Paul,49,continued collecting more ideas.Soon he had so many great ideas that he bega
68、n to 50 some of them.But he always believed he could find even better ideas in the next village.Marc began building his home.He had several false starts,51 his home gradually rose from his land.By fall,Marc had finished his home.It wasnt perfect,but it was strong and he could 52 it later.Paul enjoye
69、d all the beautiful homes and 53 with home owners.The first snow came and Paul,realizing he was running out of time,54 back to his land.He built the best home he could in the time he had,but it was 55.The first winter storm destroyed his home and he froze to 56.The villagers mourned for him.Marc 57t
70、he winter.Each year,Marc searched for other good ideas he could use to make his own home look better.He became a leader in the village,58 a family,and lived a happy,content life.We all build and improve our own mental homes.Its 59 and fun for us to search for ideas from other mental home owners,but
71、we only improve our own mental home if we actually 60 the best ideas.41.A.strangeB.hopefulC.literaryD.cultural答案:A解析:由下文对这个传统的描述来看,这个传统很独特,所以四个词中只有strange(奇怪的)符合语境。hopeful“有希望的”;literary“文艺的,书本的”;cultural“文化的”。42.A.findB.makeC.completeD.buy答案:C解析:这里指的是在冬天到来前就要完成房屋的修建,所以用complete。倒数第三段的“Byfall,Marcha
72、dfinishedhishome.”中有同义词finish。43.A.helpB.encourageC.scoldD.persuade答案:A解析:倒数第三段中的“Thefirstwinterstormdestroyedhishomeandhefrozeto56.Thevillagersmournedforhim.”告诉我们,由于Paul修建的房子不好,被冻死了,人们都来哀悼他,但没有帮助他度过寒冬,由此可以看出,在这一奇怪的传统中,别人是不能提供帮助的,所以选help。44.A.winterB.summerC.autumnD.spring答案:D解析:第一段告诉我们,成年的男孩是在每年的年初
73、(Atthebeginningofeveryyear)拿到一块地和资金的,四个选项中只有spring(春天)符合语境。45.A.exchangedB.receivedC.recognisedD.advised答案:B解析:对应第一段提到的wasgiven,所以这里选received。exchange“交换”;recognise“认出,承认”;advise“建议,忠告”。46.A.girlsB.jobsC.housesD.presents答案:C解析:前文告诉我们,他们要建的是房子,这是在外出考察,自然是找最好的房子和房主交谈以获得如何建好房子的建议。文中有多处同义词home的出现。47.A.r
74、oomsB.drinksC.attentionD.advice答案:D解析:每一位房主都很乐意提供给他们(关于如何建好房子的)建议,所以选advice。可以从下一段中的“Soonhehadsomanygreatideasthathebeganto50someofthem.”中的ideas得到启示。48.A.expectedB.gatheredC.createdD.understood答案:B解析:Marc参观了几栋房子,把房主们提供的建议搜集起来,所以选gathered“搜集”。第49题空后的“continuedcollectingmoreideas”有同义词collect出现。expect“
75、期待,预料”;create“创造”;understand“理解”。49.A.similarlyB.finallyC.howeverD.furthermore答案:C解析:Marc开始建房,而Paul却仍在继续搜集如何建房的建议,两者之间是转折关系,所以用however。50.A.forgetB.believeC.replaceD.doubt答案:A解析:由于搜集的建房屋的好方法太多了,以至于忘了一部分,所以用forget。believe“认为,相信”;replace“代替”;doubt“怀疑”。51.A.becauseB.althoughC.butD.so答案:C解析:“Hehadsevera
76、lfalsestarts”和“hishomegraduallyrosefromhisland”之间是转折关系,所以用but。52.A.repairB.rebuildC.sellD.improve答案:D解析:倒数第二段“Eachyear,Marcsearchedforothergoodideashecouldusetomakehisownhomelookbetter.”中的makehisownhomelookbetter说的就是他所建的房子可以在建成后随时改良,所以用improve。repair“修理,修补”;rebuild“重建”;sell“卖”。53.A.conversationsB.ac
77、hievementsC.strugglesD.arguments答案:A解析:由第二段中的“Ineachvillage,theyfoundthenicest46andtalkedtotheowners.”可知,应该选conversations。54.A.droveB.rushedC.flewD.moved答案:B解析:第一场雪使Paul意识到建房子所剩的时间不多了,所以自己便急匆匆地往回赶,所以选rush“冲,奔,急匆匆地赶”。55.A.weakB.funnyC.smallD.amazing答案:A解析:由后面的“Thefirstwinterstormdestroyedhishome”可以看出
78、,由于动工时间较晚,时间紧,他修的房子不牢固,所以选weak。funny“滑稽的”;small“小的”;amazing“令人吃惊的”。56.A.blindnessB.deathC.sadnessD.illness答案:B解析:由下一句“Thevillagersmournedforhim.”可知,村民们都去哀悼他,由此可知他被冻死了,所以选death。57.A.experiencedB.lovedC.survivedD.spent答案:C解析:这里指的是Marc由于修好了房子,顺利度过了冬天,所以用survive。58.A.broughtB.earnedC.contactedD.raised答案
79、:D解析:句意:(后来)他成了村里的领导,养育了一家人,过着幸福美满的生活。raise“养育”,符合语境;如果把A项后加上up,也是正确的。59.A.slowB.easyC.dangerousD.special答案:B解析:上面的故事告诉我们,建议和想法的寻找是简单的,而实践才是困难的,所以选easy。60.A.realizeB.bringC.collectD.apply答案:D解析:这里指的是最好的想法的“应用”,所以选apply。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。导学号95364031The major cons
80、truction work on the worlds longest cross-sea bridge,which connects Zhuhai in Guangdong Province with Hong Kong and Macao,61.(complete) last year.Near the airports of Hong Kong and Macao,the project is over one of the worlds 62.(busy)shipping routes (航线),where more than 4,000 ships pass by every day
81、.Much 63. peoples relief,Chinese white dolphins,an endangered species,enjoy top level national 64.(protect) there.65. big ceremony was held in Zhuhai to celebrate the completion of the 55km cross-sea route and to mark the start of road surfacing.“This means the construction has entered 66.(it) final
82、 stage,” said Zhu Yongling,head of the work.More than 400,000 tons of steel have been used for the 6.7km undersea tunnel and 22.9km bridge,enough 67.(build) 60 Eiffel Towers.Two floating cranes (吊车),68. a load of 3,200 tons and 2,300 tons respectively (分别),worked together to lift and roll the tower,
83、69.(set) a world record.“If it were not for the progress of Made in China,we couldnt 70.(possible)have made it in such a short time,” he added.答案:61.was completed62.busiest63.to64.protection65.A66.its67.to build68.with69.setting70.possibly第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改
84、作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。导学号95364032Nowadays Grade 3 students are general faced with a lot of pressure,which is rather common.To reduce it,the followe
85、d suggestions may help.First of all,know exactly what lead to your pressure,and then you can take measures to deal with it.Secondly,set up a goal what is not too high,in another words,dont put too much pressure on yourself.Thirdly,find a way to relax you occasionally,for example,you can listen to mu
86、sic,go swim or just simply go walking.Eventually,make friend with others,for example,your classmates,your teachers,your parents.They will understand you and come to your help when you are really in the trouble.In a word,never get yourself stuck in the pressure for “impossible is nothing”.答案:Nowadays
87、 Grade 3 students are generalgenerally faced with a lot of pressure,which is rather common.To reduce it,the followedfollowing suggestions may help.First of all,know exactly what leadleads to your pressure,and then you can take measures to deal with it.Secondly,set up a goal whatthat/which is not too
88、 high,in anotherother words,dont put too much pressure on yourself.Thirdly,find a way to relax youyourself occasionally,for example,you can listen to music,go swimswimming or just simply go walking.Eventually,make friendfriends with others,for example,your classmates,your teachers,or/and your parent
89、s.They will understand you and come to your help when you are really in the trouble.In a word,never get yourself stuck in the pressure for “impossible is nothing”.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你的美国朋友Justin将于下个月来你所在的城市旅游,你已经为他预定了酒店,但因参加考试不能接待他。请根据以下要点给他写一封电子邮件:1.表达歉意;2.陈述原因;3.告知酒店的相关信息。注意:1.词数:100左右;2.可以适当增加细
90、节,以使行文连贯。参考范文DearJustin,IfeelreallysorrytotellyouthatIcannotkeepyoucompanyandshowyouaroundmycitynextmonthduringyourstayhere,fortherewillbeanimportantexam.Butyoudonthavetoworryaboutyouraccommodationshereinmycity.IhavealreadyreservedaroominDongfangHotel,whichisatNo.30DongfangStreetandyoucaneasilycheckinbythenameonyourpassport.Formoreinformationaboutthehotel,youcancallthereceptiondeskat010-82691421.Letmeknowifyouneedanyhelpandwishyouapleasantjourneyandenjoyanadventureinmyhometown.Yours,Lihua