1、Unit 3Under the seaSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、写作词汇预习Reading部分的词汇,完成下列小对话或语段。1.Did anyone (目击) the robbery?Yeah.Someone called the police.答案witness2.What did he do when the fire broke out?He (逃离) the burning building without doing anything.答案fled3.Why were you so l
2、ate for the conference?My car broke down,so I had to (放弃) the car and walk the rest of the way.答案abandon4.I (暂停) when I heard someone (呼喊) at me.答案paused;yell5.We (催促) both sides to continue the (每年的) conference to discuss the problem.答案urged;annual二、阅读词汇预习Reading部分的词汇,并写出画线部分的汉语意思。If I had enough m
3、oney,I would have a large house built as accommodation 1. on the shore 2.I would go and live there in the summer holidays,watching sharks 3. swimming in the depth 4. of the sea with my telescope 5.Now Im studying the wildlife conservation 6. and I hope everyone can help me.I know I cant do it well w
4、ithout teamwork 7. and well build a good relationship 8. with whoever likes studying the wildlife.答案1.住所2.海滨3.鲨鱼4.深处5.望远镜6.保护7.合作8.关系三、单句语法填空1.The people in the earthquake-stricken area are in (urge) need of food,medicine and shelters.答案urgent2.They abandoned (carry) out the plan for lack of money.答
5、案carrying3.I cant help (wonder) what happened to that little girl.答案wondering4.Italy,which has a much weaker tradition of immigration,(witness) a sharp increase in immigration in recent years.答案has witnessed 5.As we all know,long and short are (opposite).答案opposites/opposite6.He (pause) before makin
6、g the important decision.答案paused7.It was a time I had no interest in study and wanted to drop out of school.答案when四、完成句子1.Although he (亲眼看见了这场交通事故),he didnt remember what the driver looked like.答案witnessed the traffic accident2.As they (正要逃离去美国时),the war began.答案were about to flee to America3.“No,”
7、he replied, (没有停下来想).答案without pausing for thought4. (被拽起来) from her bed,she felt very angry.答案Being dragged5.There will be one day (当这些被遗弃的孩子) will find their natural parents.答案when the abandoned children6.Even though I strongly (要求他留下来),he left finally.答案urged him to stay7.The doctor will be here
8、soon. (在此期间),please be relaxed.答案In the meantime8.He was obviously in some kind of trouble,but I didnt know (如何帮助他).答案how to help him out9. (随着我们更加靠近),I could see a whale (被攻击) by a pack of about six other killers.答案As we drew closer;being attacked10. (花了半个多小时的时间) get the boat back to James.答案It too
9、k over half an hour to五、阅读理解ASharks use their good sense of smell to search for prey(猎物).But a new study shows that the rising levels of carbon dioxide in the ocean could reduce sharks ability to find food.Its bad news for a healthy ocean.Sharks are top predators(掠食动物) and are like the oceans weed c
10、ontrollers.Dixson works at the Woods Hole Oceanographic Institution in Massachusetts.Her earlier work has shown that clown fish in acidifying(酸化的) water act strangely.“We want to expand this research to sharks,because we know how important it is for sharks to find their food through their sense of s
11、mell,” said Dixson.Her team started by placing sharks in each of three different pools for five days.Each pool had a different level of carbon dioxide in it.The first had the same amount as todays ocean water.The second had a level of carbon dioxide that scientists expect to reach by 2050.The third
12、pool had the highest level of carbon dioxide that could develop by the year 2100.Sharks werent allowed to eat any food while in the pools.This made sure that they would be hungry.Then,Dixson released the sharks one at a time into a pool with two side-by-side streams of flowing water.In one stream,th
13、e researchers pumped water,in which a dead squid had been overnight.This water smelled strongly of the squid.The other stream contained ocean water with no scent(气味).Because each stream flowed at the same rate and in the same direction,the squid smell stayed in its stream.The sharks could choose to
14、swim in either stream.Sharks that had been swimming for five days in pools of regular ocean water spent more than 60 percent of their time in the squid-scented stream.The same was true for sharks that had been in water with the carbon dioxide level that could develop by the year 2050.But sharks expo
15、sed to the highest level of carbon dioxide spent just 15 percent of their time in the squid-scented stream.1.Why did the writer mention the sharks,smell at the beginning of the passage?A.Because the writer appreciates their ability to find food.B.Because the writer considers them dangerous to human
16、beings.C.Because the writer intends to show how to control weed in the ocean.D.Because the writer worries about the sharks in the ocean.答案D解析推理判断题。作者在第一段中提到鲨鱼的嗅觉,主要是引出主题,即:海洋环境的改变会对鲨鱼的觅食能力造成危害。因此可以推知作者担心生活在海洋中的鲨鱼,故选D项。2.What is Paragraph 3 mainly about?A.What the ocean in the future will be like.B.W
17、ho helped Dixson conduct the study.C.What kinds of pools were used during the study.D.What the levels of carbon dioxide will be at in the ocean in the future.答案C解析段落大意题。根据第三段的内容可知,本段主要是讲Dixson和她的团队把鲨鱼放在哪些池子里做实验,故选C项。3.The researchers pumped water where a dead squid had been overnight to .A.help the
18、sharks look for foodB.test the sharks sense of smellC.prove that sharks like eating squidsD.explain why carbon dioxide in the ocean affects sharks答案B解析推理判断题。根据第四段的内容“In one stream,the researchers pumped water,in which a dead squid had been overnight.This water smelled strongly of the squid.The other
19、 stream contained ocean water with no scent(气味).Because each stream flowed at the same rate and in the same direction,the squid smell stayed in its stream.The sharks could choose to swim in either stream.”可推知研究人员往水池里放了带鱿鱼味的水,其目的是测试鲨鱼在特定的环境下能否闻到那种气味,故选B项。4.What does the underlined sentence in the las
20、t paragraph suggest?A.Sharks like the squid-scented stream better.B.Sharks like the stream with the high level of carbon dioxide.C.Sharks spent 15% of their time in the squid-scented stream.D.The high level of carbon dioxide can affect the sharks,ability to smell.答案D解析句意猜测题。画线句子的意思是“但是,曾置身于最高浓度的二氧化碳
21、中的鲨鱼只在鱿鱼味的水中待了仅仅15%的时间”。由此可知,Dixson团队的实验发现,鲨鱼的嗅觉的确受到二氧化碳浓度的影响,故选D项。BTail SpinTwo dolphins race around in a big pool in the Ocean Park.The smaller dolphin,Grace,shows off a few of her tricks,turning around and waving hello to the crowd.The most amazing thing about her,however,is that shes even swimmi
22、ng at all.She doesnt have a tail.Grace lost her tail as a baby when she got caught up in a fish trap.When the dolphin arrived at the Ocean Park in December 2005,she was fighting for her life.“Is she going to make it?” Her trainer,Abbey Stone,feared the worst.Grace did make itbut her tail didnt.She e
23、nded up losing her flukes and the lower part of her peduncle.Over the past six years,she has learned to swim without her tail.Dolphins swim by moving their flukes and peduncle up and down.Grace taught herself to move another waylike a fish! She pushes herself forward through the water by moving her
24、peduncle from side to side.The movements put harmful pressure on Graces backbone.So a company offered to create a man-made tail for her.The tail had to be strong enough to stay on Grace as she swam but soft enough that it wouldnt hurt her.The first time Grace wore the artificial tail,she soon shook
25、it off and let it sink to the bottom of the pool.Now,she is still learning to use the tail.Some days she wears it for an hour at a time,others not at all.“The new tail isnt necessary for her to feel comfortable,” says Stone,“but it helps to keep that range of motion(动作) and build muscles(肌肉).”Now,th
26、e dolphin is about to get an even happier ending.This month,Grace will star in Dolphin Tale,a film that focuses on her rescue and recovery.Her progress has inspired more than just a new movie.Many people travel from near and far to meet her.Seeing Grace swim with her man-made tail gives people so mu
27、ch courage.5.When Grace first arrived at the Ocean Park,her trainer worried about her .A.physical conditionB.potential abilityC.chance of survivalD.adaptation to the surroundings答案C解析细节理解题。根据第二段第二、三两句可知,当格雷斯刚刚来到这个海洋公园时,训练员非常担心她能否活下来。6.A man-made tail is created for Grace to .A.let her recover faster
28、B.make her comfortableC.adjust her way of swimmingD.help her perform better tricks答案C解析细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,人工的尾巴可能让海豚感到不舒服,但是可以帮助她保持动作的幅度,即游泳的方式。7.The story of Grace inspires people to .A.stick to their dreamsB.treat animals friendlyC.treasure what they haveD.face difficulties bravely答案D解析推理判断题。根据文章
29、最后一段内容可推断,海豚格雷斯自强不息的故事将会激励人们勇敢面对困难和挫折。六、语篇填空One of Virginia Zoos red pandas was lost Tuesday,and the zoo was working with the police for the 1.(miss) animal.The last time a zoo worker saw the 19-month-old red panda 2.(name) Sunny was Monday at 5 p.m.During the morning check,Sunny was not in.Red pand
30、as are 3.(general) considered kind animals,but like any wild animal its behaviour can be 4.(danger) and you should not try to touch,feed,or catch them.Red pandas have thick,reddish-brown fur 5. big tails.They can be seen on the ground,but typically are found in trees.They are an 6.(endanger) species
31、 and are distantly related to the black and white giant pandas.Red pandas typically grow to the size of a house catbetween 12 and 20 7.(pound).Like giant pandas,they like to eat bamboo,berries and bird eggs.In the wild,red pandas live in the mountains of Nepal;northern Myanmar,also known as Burma;8.(spend) most of their lives including sleeping in trees.They are most active 9. night.Fewer than 10,000 adult red pandas remain in 10. world,according to the National Zoo.答案1.missing2.named3.generally4.dangerous5.and6.endangered7.pounds8.spending9.at10.the