1、Unit 15 LearningSectionLesson2DifferentSchools课后篇巩固提升一、单词拼写1.What is your (座右铭)?No pains,no gains.答案motto2.What do you think of your grandfather?In a way,he is very (保守的).答案conservative3.What is your girlfriend doing now?She is (选择)a watch for me.答案selecting4.Why is this girl feeling so sad?Her good
2、 friend didnt escape (惩罚).答案punishment5.The old couple had an (另类的)lifestyle,but they had a good (名声).They were always so (温和的)that they talked in a low voice.The husband used to be very (杰出的)and his (格言)was “Better later than never.”They often (挑选)some gifts for the poor children on Christmas.答案alt
3、ernative;reputation;mild;outstanding;motto;selected二、写出画线部分的汉语意思The young man received little education and he was very loose 1.He had a bad reputation 2.,but he never reflected 3. on his behavior.His neighbors disliked him,for in their opinion,he was too alternative 4.He refused to make a slight 5.
4、change.Five years later,he ended up with punishment 6.答案1.言行不严谨的2.名声3.反省4.另类的5.微小的6.惩罚三、用所给词的适当形式填空1.Would you mind if I open the window?No.Not in the (slight).答案slightest2.Dad picked up the (receive)and dialed the number.答案receiver3.The coach made her (select)for the team.答案selection4.It seemed tha
5、t (punish)had very little effect on him.答案punishment5.Sandy,you must have (understand)him.I think,you should believe him.答案misunderstood四、用方框内所给短语的适当形式填空(每个限用一次)take up,fall behind,get together,go over,look up,put on,put off,get on with1.Because of the heavy rain,our sports meet was .答案put off2.Its
6、usually useful to your notes before exams.答案go over3.How is your sister her new classmates in the new school?答案getting on with4.David always studies hard in case he might others.答案fall behind5.On such a special occasion,families in the village would and have a big dinner.答案get together6.Playing comp
7、uter games always most of his spare time.答案takes up7.On weekends I like information through the Internet.答案looking up8.I dont think he is feeling sad.He is just it .答案putting;on五、阅读理解(2019全国)Monkeys seem to have a way with numbers.A team of researchers trained three Rhesus monkeys to associate 26 cl
8、early different symbols consisting of numbers and selective letters with 0-25 drops of water or juice as a reward.The researchers then tested how the monkeys combinedor addedthe symbols to get the reward.Heres how Harvard Medical School scientist Margaret Livingstone,who led the team,described the e
9、xperiment:In their cages the monkeys were provided with touch screens.On one part of the screen,a symbol would appear,and on the other side two symbols inside a circle were shown.For example,the number 7 would flash on one side of the screen and the other end would have 9 and 8.If the monkeys touche
10、d the left side of the screen they would be rewarded with seven drops of water or juice;if they went for the circle,they would be rewarded with the sum of the numbers17 in this example.After running hundreds of tests,the researchers noted that the monkeys would go for the higher values more than hal
11、f the time,indicating that they were performing a calculation,not just memorizing the value of each combination.When the team examined the results of the experiment more closely,they noticed that the monkeys tended to underestimate(低估)a sum compared with a single symbol when the two were close in va
12、luesometimes choosing,for example,a 13 over the sum of 8 and 6.The underestimation was systematic:When adding two numbers,the monkeys always paid attention to the larger of the two,and then added only a fraction(小部分)of the smaller number to it.“This indicates that there is a certain way quantity is
13、represented in their brains,”Dr.Livingstone says.“But in this experiment what theyre doing is paying more attention to the big number than the little one.”1.What did the researchers do to the monkeys before testing them?A.They fed them.B.They named them.C.They trained them.D.They measured them.答案C解析
14、细节理解题。根据第二段的“AteamofresearcherstrainedthreeRhesusmonkeysto.”和“Theresearchersthentestedhowthemonkeyscombined.”可知,研究者在测试前对猴子进行了训练。2.How did the monkeys get their reward in the experiment?A.By drawing a circle.B.By touching a screen.C.By watching videos.D.By mixing two drinks.答案B解析细节理解题。根据第三段的最后两句“Ifth
15、emonkeystouchedtheleftsideofthescreentheywouldberewardedwithsevendropsofwaterorjuice;iftheywentforthecircle,theywouldberewardedwiththesumofthenumbers17inthisexample.”可知,想得到奖励,猴子需要触摸屏幕。3.What did Livingstones team find about the monkeys?A.They could perform basic addition.B.They could understand simp
16、le words.C.They could memorize numbers easily.D.They could hold their attention for long.答案A解析推理判断题。根据第四段中的“.indicatingthattheywereperformingacalculation,notjustmemorizingthevalueofeachcombination.”可知,猴子正在进行计算,而不仅仅是记住每个组合的值。故A项正确。4.In which section of a newspaper may this text appear?A.Entertainment
17、.B.Health.C.Education.D.Science.答案D解析文章出处题。本文主要介绍了哈佛医学院的科学家对猴子进行研究,结果发现猴子可以进行基本的加法运算。由此可知本文与科学有关,故D项正确。六、完形填空Some people allow bad past experiences to keep them in fear.A personal example of this happened when I was in middle school.We each were asked to give an oral 1 in front of the whole class.Wh
18、en my turn came,I became 2 and I started swinging my legs back and forth.I did this during the entire presentation.I was a 3 student and I did not realize I was doing it.After I completed my presentation,I 4 did or even wanted to give another oral presentation for the rest of my years in school.5 I
19、got older,I realized I wanted to improve my personality and build 6 over my fear.I began listening to motivational speeches.I would go to 7seminars(研讨会)and found I was feeling better and better about myself.This 8 me to want to reach out and help others in need.After listening to one particular spea
20、ker many times,I decided to write to him for9.He had advised in his speeches that if there was something you wanted to 10,you should be persistent(坚持不懈的).So I became very persistent.I wrote to his office many times and they11 called me back.They offered me help by instructing me to 12 a local Toastm
21、asters and see what it was all about.Toastmasters is a great organization for people who are interested in improving their 13 skills in preparation for presentations in front of a(n)14.I certainly needed to do this.I located the nearest Toastmasters and 15 a meeting.At first,I sat in the background
22、and was too overcome by my16.I did not even want to introduce myself.But by 17 this was just the false evidence appearing real,I 18 my fear and within a short period of time I was President of that Toastmasters.Dont get19 in fears from unpleasant past experiences.Fears are 20 but false evidence appe
23、aring real,and they are made to be broken.1.A.presentationB.testC.announcementD.promise答案A解析句意:我们每个人都被要求做一个自我介绍。下文“Ididthisduringtheentirepresentation”中的presentation为提示词。故用presentation(介绍)。2.A.upsetB.nervousC.curiousD.excited答案B解析由后半句“Istartedswingingmylegsbackandforth”可知我当时是很紧张的,故用nervous(紧张的)。3.A.
24、carefulB.lazyC.youngD.top答案C解析根据句意可知,这句表达的是我那时还小,并没有意识到在做什么,故用young。4.A.alwaysB.oftenC.sometimesD.never答案D解析根据上下文意思可知,这句表达的是完成自我介绍之后,我从来没有想过在学校里再有一次口头的介绍。故用never(从未)。5.A.UntilB.BeforeC.AsD.Once答案C解析本句表达的是随着年龄的增长,我意识到我想完善我的性格并且建立自信。根据句意故用as(随着)。6.A.healthB.confidenceC.businessD.strength答案B解析本句表达的是随着年
25、龄的增长,我意识到我想完善我的性格并且建立自信。根据句意及语境故用confidence(自信)。7.A.disturbedB.surprisedC.inspiringD.satisfying答案C解析根据后半句“andfoundIwasfeelingbetterandbetter”可知这些研讨会都是让人大受鼓舞的,故用inspiring(令人受鼓舞的)。8.A.frightenedB.encouragedC.confusedD.prevented答案B解析前面提到这些励志演讲及研讨会都是让我备受鼓舞的,因此这句表达的是鼓励我伸出手去帮助那些需要帮助的人,故用encouraged(鼓励)。9.A
26、.practiceB.experienceC.pleasureD.advice答案D解析根据后一句“Hehadadvisedinhisspeeches.”可知前一句的意思是我决定写信向他征求建议。故用advice(建议)。10.A.achieveB.challengeC.devoteD.succeed答案A解析根据上下文意思,这句意思是如果你想完成/实现一些事情,你应该坚持不懈。故用achieve(完成/实现)。11.A.probablyB.hardlyC.immediatelyD.finally答案D解析根据句意,这句表达的是我给他们办公室写了很多信,他们终于给我回电话了。故用finally
27、(终于)。12.A.manageB.contactC.organizeD.control答案B解析根据句意,这里表达的是指导我联系当地的一家Toastmasters,故用contact(联系)。13.A.speakingB.listeningC.readingD.writing答案A解析根据文章意思可知,作者想提高演讲技能。而Toastmasters这个机构正是为了提高人们的演讲技能而设立的。故用speaking(演讲)。14.A.mirrorB.companyC.audienceD.teacher答案C解析根据意思可知,是在观众面前展示。故用audience(观众)。15.A.arrange
28、dB.suggestedC.attendedD.hosted答案C解析这句表达的意思是我找了最近的一家Toastmasters,并且参加了一次会议。故用attended(参加)。16.A.appearanceB.behaviorC.positionD.fear答案D解析由文章意思可知,这句表达的是起初,我坐在隐蔽处,感到非常害怕。beovercomebyfear意为“感到害怕”。17.A.forgettingB.doubtingC.realizingD.regretting答案C解析这句表达的意思是,通过意识到这只是畏惧空想症,我直面恐惧,在很短的时间内就成了那个组织的领导。故用realizi
29、ng(意识)。18.A.facedB.lovedC.understoodD.questioned答案A解析这句表达的意思是,我直面(faced)恐惧,在很短的时间内就成了那个组织的领导。19.A.interestedB.hurtC.changedD.drowned答案D解析由文章意思可知,这句表达的是不要由于过去那些不愉快的经历而陷入恐惧中。bedrownedin“陷入”。20.A.somethingB.nothingC.everythingD.anything答案B解析本句意思是这只不过是畏惧空想症。nothingbut“只不过”。七、短文改错The English Corner in Zh
30、ongshan Park is where people go to practise their speaking English.Every Sunday afternoon they gather around,talk to each other in English.Among they are students,teachers,doctor,and so on.I first went to an English Corner when I was in Junior Grade Two.I went there on every Sunday and chat with some people in English.In the past three years I had never been absent.Im sure Ive made some progresses in my listening and speaking.But I have made many friends there.The English Corner is really good place.I hope that more friends will join us.