收藏 分享(赏)

2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:593457 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:28 大小:754.15KB
下载 相关 举报
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第17页
第17页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第18页
第18页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第19页
第19页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第20页
第20页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第21页
第21页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第22页
第22页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第23页
第23页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第24页
第24页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第25页
第25页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第26页
第26页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第27页
第27页 / 共28页
2020版高考英语总复习(课标版) 教师用书 教材复习导与练 必修五 5-3UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含答案.docx_第28页
第28页 / 共28页
亲,该文档总共28页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3Life in the futureStep 1课前准备单元考点自查自测1.词汇分层级识记过关2.语境活用填写过关3.经典句式背诵仿写过关4.类词巧积累事半功倍 (一)分门别类攻单词识形辨意拓展应用(二)写用结合记短语译写短语语境活用(三)仿写活用练句式经典句型仿写背诵经典原句句式归纳仿写造句1.At first my new surroundings were difficult to tolerate.开始的时候,新的环境让我难以忍受。be difficult to do.常用不定式的主动形式表示被动意义。1.(2017江苏卷)恐龙的消失不一定是由天文学事件导致的。但是其他的解

2、释也很难找到。The disappearance of dinosaurs is not necessarily caused by astronomical incidents. But alternative explanations are_hard_to_find.2.Just relax, since there is nothing planned on the timetable today.你可以好好休息一下,因为按时间表我们今天没有任何出行计划。本句结构为“There be名词/代词非谓语动词”。2.(2015天津卷)我很高兴有这么多美国学生喜欢汉语。Im very glad

3、 that there_are_so_many_American_students_loving Chinese.3.That is why we persuade families not to lose sight of the advantages that come from a period of time in space.那就是为什么我们要劝说家人不要忽视在太空工作一段时间所带来的好处。That is why.“那就是为什么”;why在句中引导表语从句。3.我获悉了你对英语校报的改革方案,那就是为什么我写信发表观点。I read about your reform of the

4、school English newspaper, and thats_why_Im_writing_to_voice_my_opinion.4.Inside was an exhibition of the most uptodate inventions of the 31st century.太空站里展出了31世纪一些最前沿的发明。地点状语放于句首,句子使用全部倒装。4.山顶上矗立着一座古庙。On the top of the hill stands_an_old_temple.Step 2课堂探究核心考点点点突破1.重点难点考点学通练透2.归纳总结拓展开阔视野3.方法规律技巧权威点拨4

5、.面面俱到打创高效课堂第一时段Warming up & Reading1tolerate vt.容忍;忍受教材原句At first my new surroundings were difficult to tolerate.开始的时候,新的环境让我难以忍受。(1)tolerate (sb.) doing sth. 容忍/忍受(某人)做某事(2)tolerance n. 宽容;容忍;忍受tolerant adj. 宽容的;容忍的单句语法填空I cant tolerate _(work) with Kate in the same office. She just refuses to stop

6、 talking while she works.Instead of blaming the child who had broken the vase, she gave him a _(tolerate) smile and let him go.He cant tolerate _(treat) that way.答案workingtolerantbeing treated思维发散表示“容忍;忍受”的动词(短语)还有:bear, stand和put up with等。2lack v. & n缺乏;短缺的东西教材原句Hit by a lack of fresh air, my head

7、ached.由于缺乏新鲜空气,我感到头痛。(1)for lack of因缺乏a lack of 缺乏(2)lack sth. 缺少某物(3)lacking adj. 短缺的;缺乏的be lacking in 缺少单句语法填空_ lack of human protection, the number of Yangtze Finless Porpoise is becoming smaller and smaller.Its not exercise that makes you healthy; its more a lack _ exercise that leaves your body

8、 weak and easily affected by disease.As I look back on that day now, it surely _(lack) any sense of reality.Though Jack was lacking _ experience, he made up for it in enthusiasm.答案Foroflacksin方法规律lack作名词时常与介词of连用;作动词时可用作及物动词直接加宾语(不用被动语态),也可作不及物动词用;形容词lacking常与in连用。3switch n开关;转换vt.转换教材原句Then Wang Pi

9、ng flashed a switch on a computer screen, and a table and some chairs rose from under the floor as if by magic.然后王平使电脑荧屏上的开关闪了一下,于是一张桌子和几把椅子就像变魔术般地从地板下面升了上来。(1)make a switch 改变(2)switch off 切断(电流等)switch over 转换;接转switch on 接通(电流等);开(电器)switch(sth.) to sth. (把)转换到单句语法填空Switch _ if you dont like the

10、programme.When I switched _ the light, I found the room robbed.Being bored of the present job, he wants to make _ switch.The switch _ a free market economy will not be easy.答案overonato4take up拿起;接受;开始从事;继续;占用(时间、空间、物品等)教材原句I still cannot believe that I am taking up this prize that I won last year.我还

11、是无法相信我是在接受去年获得的这个奖励。写出下列句中take up的含义We tried to find a table for seven, but they were all taken up._She took up the story where Tim had left off._I always take up the book and read when I am in my low spirits._Peter will take up his post as the head of the travel agency at the end of next month._Are

12、 you going to take up the challenge of lasting a whole week without arguing?_答案占用继续拿起开始从事接受5lose sight of看不见;忽略;忘记教材原句However, I lost sight of Wang Ping when we reached what looked like a large market because of too many carriages flying by in all directions.可是,当我们到达一个看上去像大市场的地方时,由于太多气垫车朝四面八方飞奔,我看不见

13、王平了。(1)catch sight of 望见;看到lose ones sight 失明come into sight 进入视野内;映入眼帘(2)at first sight 乍一看at the sight of 一看到out of sight 看不到in/within sight 在视野内用sight相关短语的适当形式填空_ the snake, the girl drew back.The tip of the church was _ and we knew we only had another few miles to go.Standing at the top of the h

14、ill, you can _ the whole city.The car long being _, Jenny was still standing at the door, gazing towards the end of the road.答案At the sight ofwithin/in sightcatch sight ofout of sight6“主语beadj.不定式”句式教材原句At first my new surroundings were difficult to tolerate.开始的时候,新的环境让我难以忍受。该句型是“主语beadj.不定式”结构,其中my

15、 new surroundings是tolerate的逻辑宾语,不定式用主动形式表示被动意义。使用此结构须具备两个前提条件:(1)常用形容词有:difficult, hard, easy, good, comfortable, pleasant, interesting, exciting等。This sentence is easy _.这个句子容易理解。I like getting up very early in summer. The morning air is so good _.在夏季我喜欢很早起床。早上的新鲜空气呼吸起来真好。(2)不定式和句子的主语构成逻辑上的动宾关系;若不定

16、式为不及物动词,其后应该加相应的介词。The armchair looks rather hard, but in fact it is very comfortable _.这扶手椅看上去很硬,但坐上去很舒服。The room is comfortable _.这个房间住起来很舒适。答案to understandto breatheto sit into live inAlthough Li Qiang suffered from “time lag”, he was transported 1._(safe) into the future by taking a time capsule

17、. Confused by the new 2._(surround), he was hit by a lack 3._ fresh air and he couldnt 4._(tolerant) the headache. He even lost sight 5._ something so he had to put on a mask to get some oxygen. Then he flew behind Wang Ping in a hovering carriage. 6._(arrive) at Wang Pings home, Li Qiang was shown

18、7._ a large room with a wall made of trees, a brown floor and soft lighting. 8._(exhaust), Li Qiang slid into bed and switched the lights 9._, 10._(fall) fast asleep.答案1.safely2.surroundings3.of4.tolerate5.of6.Arriving7.into8.Exhausted9.off10.falling第二时段Learning about Language & Using Language1insta

19、nt n瞬间;片刻adj.立即的;立刻的教材原句You place the metal band over your head,clear your mind,press the sending button,think your message and the next instant its sent.你把这种金属带子放在你的头上,排除杂念,按下发送键,集中精神想着你要传递的信息,片刻功夫信息就发出去了。(1)in an instantinstantly立刻;马上for an instant 一瞬间一就单句语法填空He paused _ an instant before continui

20、ng._ an instant, he took off his coat and jumped into the water._(instant) I knew he was the man whom the police were looking for.句型转换Much to my surprise, she burst into tears the moment she read the letter.Much to my surprise, she burst into tears _ she read the letter.Much to my surprise, she burs

21、t into tears _ she read the letter.答案forInInstantlyinstantlythe instant2greedy adj.贪吃的;贪婪的;贪心的教材原句A giant machine, always greedy for more, swallows all the waste available.一台巨型机器,能把所有能获得的废弃物都吞进去,而且总是贪得无厌。be greedy for sth. 对贪婪/渴望be greedy to do sth. 渴望做某事be greedy of 贪婪的单句语法填空The students are greedy

22、 _ knowledge.Tom is greedy _(do) his homework to have a comfortable holiday.完成句子It _ them to take such bribes.他们收受了那些贿赂,真是贪婪。答案forto dowas greedy of3speed up加速教材原句When we wanted the hovering carriage to speed up, we pressed down hard on the driving pedal and bent over in the direction we wanted to g

23、o.当我们想让气垫车加速时,我们就用力踏驱动踏板,并且向想去的方向俯身。(1)reduce speedslow down 减速pick up speed 逐渐加速(2)at high/low/full/top speed 以高/低/全/最高速at a speed of. 以速度单句语法填空The instructor kept repeating the words, “Speed _!”“Slow down!”“Turn left!”Our physics teacher said that light travels _ a speed of 300,000 km per second.H

24、ow did the accident come about since he drove _ a speed of sixty miles per hour?完成句子As far as I know, the government will _.据我所知,政府将加快经济改革的步伐。答案upatatspeed up the pace of our economic reform知识顾问speed的过去式、过去分词有两种形式:speeded, speeded或sped, sped; speed up的反义短语为slow down“放慢速度”。4why引导表语从句教材原句That is why w

25、e persuade families not to lose sight of the advantages that come from a period of time in space.那就是为什么我们要劝说家人不要忽视在太空工作一段时间所带来的好处。(1)That/This/It is why.表示“那/这就是为什么”,why引导表语从句。(2015广东卷)_ fish prefer shallow water to deep water because the former is warmer.那就是为什么鱼类喜欢浅水而不是深水的原因前者更温暖些。(2)It/This/That i

26、s because.这/那就是因为_ we have little in common.这可能是因为我们没有多少共同之处。(3)The reason why. is/was that.的原因是The reason _ he wasnt admitted into a key university was _ his grades were too low.他没有被重点大学录取的原因是他的分数太低。答案That is whyThis is becausewhy; thatLast Sunday our class organized a trip for the Daming Lake Park

27、. It was too crowded in the park that we soon lost sight our monitor. It took us quite a while to finding him. He said he was helping the dustmen clean the park. Some people threw away rubbishes here and there, which was not tolerate. We also joined the action to clean the park. Two hours late, we w

28、ent back to school, tiring but happy.Now, we must speed down to improve peoples awareness to protect our environment. After all, everyone is greedy to a clean world.答案Last Sunday our class organized a trip the Daming Lake Park. It was crowded in the park that we soon lost sight our monitor. It took

29、us quite a while to him. He said he was helping the dustmen clean the park. Some people threw away here and there, which was not . We also joined the action to clean the park. Two hours , we went back to school, but happy.Now, we must speed to improve peoples awareness to protect our environment. Af

30、ter all, everyone is greedy a clean world.Step 3课后演练知识能力链接高考.单句语法填空1(2018全国卷)Join a _(guide) bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, DC.答案guided2(2018全国卷)Making lovely objects using _ (recycle) and made materials.答案recycled3(2018北京卷)But compared with _(previously) studie

31、s, she finds the speed of breaking down in this one exciting.答案previous4Though _(lack) natural resources,the area is well developed.答案lacking5The _(surround) which a child grows up in may have a great effect on his development.答案surroundings6It is known that fashion is _(constant) changing.答案constan

32、tly7We should make a few _(adjust) to the new situation.答案adjustments8Punishment seemed to make no _(impress) on the child.答案impression9I stepped back, _(instant) realizing it was one of the many factory robots.答案instantly10_(know) your strengths and weaknesses will help you achieve your dreams.答案Kn

33、owing.单句改错1We are reliably informed that David has been back to his feet and next week he will go home from hospital._答案toon2Sofia looked around at all the faces: she had the impression she had seen most of the guests before._答案在impression后加that3If I ever lose my faith in you, thered be nothing leav

34、ing for me to do._答案leavingleft4Only a shoresighted man will lose sight the importance of education._答案在sight后加of5The thief slid the room and stole some jewels._答案在slid后加into6The school cannot tolerate cheat in exams._答案cheatcheating7Although the lady looks elegant, actually she is hard to get along

35、._答案在along后加with8He treats his elder sister as though she is a stranger._答案iswere9After he retired from office, Royers took on painting for a while, but soon lost interest._答案onup10As far as Im concerned, he seems to be lacking common sense._答案在lacking后加in.根据提示词及相关要求完成句子1时刻处在众目睽睽之下有时令人难以忍受。(不定式)Cons

36、tantly being watched by the public can be _ at times.(tolerate)答案hard to tolerate2我从山东大学毕业后就从事教学工作。(take up)I _ since I graduated from Shandong University.答案have taken up teaching3在我们房子的前面有一棵1000年树龄的大树,现在已经被政府保护起来了。(完全倒装)_ with a history of 1,000 years, which is protected by the government now.答案In

37、front of our house stands a tall tree4她讲英语如此流利,好像她在美国学过英语似的。(as if)She speaks English so fluently _ in America.答案as if she had studied English5这所学校创建于20世纪早期,它一直激励着孩子们对艺术的热爱。(过去分词短语作状语)_, the school keeps on inspiring childrens love of art.答案Founded in the early 20th century6让我们感到宽慰的是,那个丢失的小孩子十天后返回了家

38、里,疲惫不堪却很健康。(形容词短语作状语)To our relief, the missing child returned home ten days later, _.答案exhausted but healthy高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解ASome people are pessimistic(悲观的) when they think about the future. They say that, a hundred years from now, we will have used most of the earths resource

39、s. We will have polluted our seas badly, and be unable to eat fish from them. We will have made the air so dirty that we will need to wear masks. The worlds population will have doubled, and we will have used all the countryside for housing; there will be no farmland left.Other people believe that m

40、an adapts very easily. They have a different idea of the future. How, in their views, will people be living in a hundred years time?One architect(建筑师) believes that man will move off the land. He suggests that the city of the future will be a huge, pyramidshaped(金字塔形的) building, which will be floati

41、ng on the surface of the sea. About 5,000 families will be living there, and the building will contain shops and schools as well as homes. By living on the sea, we will give farmers more land to grow crops.As for oil, people will no longer need it: we will be heating our homes with power from the su

42、n. And we will not be short of minerals, because there are plenty under our oceans. At the moment, we do not have the technology to get them out. But, in a hundred years time, the optimists say, the new sea cities will be using these resources.What will be in the shops in the year 3000? What will pe

43、ople be wearing? How will people be traveling?Scientists who make predictions about the future suggest that, by the year 3000, shops will no longer exist. Computers will have replaced them; and people will order goods from home.People will be wearing very light, thin clothes. By this time, scientist

44、s will have invented a fabric(织物) that keeps us cool in hot weather and warm in cold weather.As for travel, the experts say that most people will be using public transport. Electric cars will be traveling through the streets day and night. Anybody will be able to stop one and use it.An interesting p

45、icture. Unfortunately, we will not be there to see if these predictions come true.语篇解读:本文主要介绍了人们对未来生活的不同看法以及人们对未来生活的预测。1Pessimists believe that in the future _.Athe seas and oceans will be full of housesBwell have used up all the resourcesCwe will not have enough fish to eat from the seasDwe will ha

46、ve polluted the air so badly that it will be impossible for us to breathe解析细节理解题。由文章第一段的第四句“We will have made.to wear masks.”可知,悲观的人认为一百年之后,因为空气受到严重污染,人们必须要戴着面具,故D项正确。A项是一位建筑师的假想,不符合题干要求;B项应为大部分资源被用完而非全部;C项应为海水因受到污染导致鱼不能食用,故排除。答案D2Optimists suggest that in the future _.Aall the land will be too poll

47、uted to be cropped onBpyramids will be most commonlyused housesCpeople will be using the power from the sun instead of oilDwe will be short of materials even though we get them from under the oceans解析细节理解题。由文章第四段第一句可知,人们将不再使用石油,而是利用太阳能来取暖。其他选项与原文不符。答案C3Scientists have made the predictions EXCEPT _.A

48、electric cars will be going along the streets continuouslyBthe resources under the oceans will never be used upCpeople will order goods from homeDpeople wont suffer from cold any longer解析细节理解题。文章最后四段是科学家的推测。倒数第二段第二句提到日夜运作的电车;倒数第四段末句提到人们将在家中订购物品;倒数第三段末句提到新发明的织物会使我们觉得冬暖夏凉;只有B项文中未提及。答案BB(2018福建闽侯第六中学月考

49、)What might the future be like?Here are some predictions: things to come, things to go.Spring Festival, the most important Chinese holiday when everyone returns home has caused headaches for millions of Chinese. More than 2 billion people travel at the same time, making getting travel tickets and th

50、e journey difficult. But in 28 years, Spring Festival travel may not be a problem at all. China plans to build more than 120,000 kilometers of railway and a fast transportation network that will serve 90% of the population by 2020.And because most of China will be cities, people will not have to go

51、to other places to find a job, so it will no longer be a problem.Newspapers will come to an end in 2043. In the future, digital newspapers will be sent to personal web tools through Internet. Readers can discuss topics with journalists and editors. Information will move faster.Oil is running out fas

52、ter than expected. But scientists have found something else for oil as fuel. Coal, natural gas,solar power, nuclear power and even water can take the place of oil as sources of energy.Schools will go electronic(电子化). Computers will be important and popular among the students. Everything will be in t

53、he computer and students will not need to bring books to school. They will find information on the Internet. A computer will be the students library, schoolbag and connection to the outside world. There will be robot teachers, who will check homework on computers and communicate with the students pa

54、rents through email. And school buses will be like spaceships, comfortable and safe.语篇解读:本文主要对未来的交通、就业、媒介、能源、教育等进行了畅想。4Why has the Spring Festival caused headaches for many Chinese?ABecause it is the most important Chinese holiday.BBecause it costs too much money to celebrate it.CBecause the traffic

55、 is too heavy then.DBecause the travel tickets are too expensive then.解析细节理解题。根据文章第二段中的“More than 2 billion people travel at the same time, making getting travel tickets and the journey difficult.”可知在春节期间超过20亿人同时出行,这使得购票和出行变得困难。故选C。答案C5What is not mentioned in the passage as sources of energy is _.A

56、coal BwindCnuclear power Dwater解析细节理解题。根据文章第五段的描述可知,文章中没有提到风能,故选B。答案B6From the passage we can know _ in the future.Athe Spring Festival travel may still be a problemB90% of the population will live in the cityCrobot teachers will check homeworkDoil is running out faster than expected, however scient

57、ists havent found something else for oil as fuel解析细节理解题。根据最后一段倒数第二句“There will be robot teachers, who will check homework on computers.”可知选C。答案C7Whats the main idea of the last paragraph?ASchools will go electronic.BComputers will be important.CThere will be robot teachers.DSchool buses will be like

58、 spaceships.解析段落大意题。根据最后一段首句“Schools will go electronic(电子化)”及下文描述可知,本段主要是说学校将电子化。故选A。答案AC(2018河南豫南豫北名校联赛)In recent years, China has witnessed the growth of luxury(奢侈品) brands. In this market,Chinese consumers are now the largest spenders. Its clear that a new generation of young, materialistic peop

59、le is increasingly relying on luxury brands to improve its selfimage(自我形象)I am a fashionist too,at least in spiritI love to look at clothes and shoes. But I dont understand why people spend lots of money on designer labels.When a young woman buys a handbag that costs two months of her salary,thats a

60、 scary thing.Whats interesting is that scientists have found that having luxury things doesnt lead to happiness.Study after study has shown that although we want material things, when we get them we dont suddenly become “happy” people. In fact, a series of studies by Leaf Van Boven at the University

61、 of Colorado, US, has shown that individuals who spend money on travel and similar experiences get more pleasure than those who invest it in material things. Thats because experiences are more easily integrated into a persons identity. If I travel to Yunnan, that adventure affects how I think in the

62、 future. My memories become a part of me.Moreover, as Van Boven has observed, young people who pursue(追求) happiness through “things” are liked less by their peers(同龄人). People prefer those who pursue happiness through experiences.Its natural to want to express yourself through your appearance. So, m

63、y advice is: create a look that isnt tied to a designer label. Convey your own message. Take some lessons from the late Apple cofounder Steve Jobs. He was always in Levis jeans and a black turtleneck. Mark Zuckerberg, founder of Facebook,routinely appears in hoodies and sneakers. These people,succes

64、sful people,have style. You dont have to break the bank to send a message about who you are.Take a trip. Go out into the world. Then come back and confidently create your own signature look.By Susan Chyn语篇解读:近年来,中国经历了奢侈品牌的成长,这篇文章的目的是说服读者投资于体验而非奢侈品。8What can we infer from the first three paragraphs?A

65、The author enjoys buying luxury brands herself.BThe author sees no point in spending money on material things.CThe author is critical of youths tying their looks to designer labels.DThe author finds it natural for fashionists to follow fashion trends.解析推理判断题。根据前三段中的“But I dont understand why people

66、spend lots of money on designer labels.”和“When a young woman buys a handbag that costs two months of her salary, thats a scary thing.”可知作者对年轻人太注重利用奢侈品来提升自我形象的行为是持批判态度的。故选C。答案C9What did Leaf Van Bovens studies show?ATraveling changes a persons identity greatly.BPeople dislike those who love luxuries.

67、CExperiences can bring people more happiness than luxuries.DLuxuries have a negative effect on peoples happiness.解析细节理解题。根据第五段第二句可知,该研究表明经历而不是奢侈品可以带给人们更多的幸福感。故选C。答案C10Whats the authors advice on expressing oneself?ABe selective about designer labels.BCreate your own personal,unique style.CChoose sty

68、les that are simple and comfortable.DTry styles like Mark Zuckerbergs.解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Its natural to want to express yourself through your appearance. So, my advice is: create a look that isnt tied to a designer label. Convey your own message.”可知作者建议创造你自己独特的风格。故选B。答案B11What is the main purpose of

69、the article?ATo persuade readers to invest in experiences instead of luxuries.BTo prove how luxury leads to an unpleasant life.CTo tell how to express yourself through appearance.DTo report on a series of studies about luxuries and happiness.解析写作意图题。根据全文尤其是第五段第二句和最后一段可知这篇文章的目的是说服读者投资于体验而非奢侈品。故选A。答案A

70、DWe dont know how different our life will be in the future. We can only try to imagine it.At first we think about human relationships. In the year 2050, we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Interneteven our husbands or wives will be met in this way. It wi

71、ll be much faster and easier for us. On the other hand, our relationships with other people wont be as important as they are todaywe will feel a little lonely.Computers will also help us in many other activities in 2050. For example,they will be used by children at school to make their learning easi

72、er. In addition, there will be more other machines which will play a similar role as computers, like robots which will do the housework for us.Spending holidays will also be completely different. Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone. Means of transport will, of co

73、urse, change, too. We will be using solarpowered cars, which will be much environmentally friendly.We could expect that the faster economic development would lead to a more polluted environment. But it isnt true. We will pay more attention to protecting the environment. Scientists will probably find

74、 cures for many dangerous diseases,like cancer or AIDS. Therefore,our surroundings as well as health will be in better condition.Although we cannot predict the exact changes which will be made in the world, we often think about them. We worry about our and our childrens future; we have expectations,

75、 hopes as well as fears. But I think we should be rather sanguine about our future. We should be happy and believe good things will happen.语篇解读:本文主要是对2050年的世界将会发生什么变化进行了简单的想象,提到了人们将去其他星球旅行,以及电脑、机器人等能为人类做的各种事情等。12The underlined word “sanguine” in the last paragraph most probably means _.Adisappointed

76、 BsurprisedCcurious Doptimistic解析词义猜测题。根据最后一段的最后一句“We should be happy and believe good things will happen”可知,作者认为我们应该对将来保持乐观的心态,相信美好的事情将会发生。disappointed失望的;surprised惊讶的;curious好奇的;optimistic乐观的。故选D。答案D13According to the passage,which of the following will happen in 2050?AIt will not be difficult for

77、 people to travel to other planets.BOur environment will be much polluted with a growing number of cars.CThe way of spending holidays will be the same as that of today.DThe relationship between people will be more important.解析细节理解题。根据第四段“Spending holidays will also be completely different. Traveling

78、 to other planets or to the moon will be available for everyone”可知,在2050年,旅游度假也将会变得不同,每个人都能去其他星球旅行。故选A。答案A14The third paragraph mainly tells _.Athat computers will do all the things for human beingsBhow people will use robots to do the houseworkCthat machines like computers and robots will help peop

79、le a lotDhow people will use computers to communicate with each other解析段落大意题。根据“Computers will also help us in many other activities in 2050. there will be more other machines which will play a similar role as computers, like robots”可知,第三段讲的是,到2050年,电脑和其他机器如机器人将帮助人们做许多事情,故选C。答案C15What does the passa

80、ge mainly talk about?AWhat high technology will appear in the year 2050.BWhat our life will be like in the year 2050.CHow people will communicate in the year 2050.DHow people will travel and spend their holidays in the year 2050.解析主旨大意题。根据文章第一段内容,及其后各段落的第一句可知,文章对2050年的生活进行了一些大胆的猜想,故选B。答案B.七选五阅读填空Buy

81、ing someone you love a gift that expresses your truest feelings isnt always easy. _1_ Heres how to discover a gift the receiver will love.Listen to what others said.While you may think it is a great idea to surprise someone by giving him or her something that you think is a meaningful gift, it is be

82、st just to get them exactly what they have told you. _2_ So forget about what you think they want and get them what they have specifically asked for._3_In order to show love, we might go big instead of thinking of what really makes the person happy. You might think buying your husband the newest sma

83、rt TV is perfect, but when you get it home, it lights up the living room like a stadium and is totally wrong for the space. Instead, think smart and practical.Make a gift yourself._4_ “Do it yourself (DIY)” gifts can allow you to provide something thoughtful for your loved ones without breaking the

84、bank. Besides,they show how special the receiver is to you by putting some time, effort, and love into something handmade.Create an experience.If you want to create a memorable moment, visit websites such as Groupon and LivingSocial, where you can buy the latest tickets for a play, a swimming lesson

85、 package, or even something unexpected like a flight lesson. _5_ASize doesnt matter.BDont give “lazy” gifts.CYou dont have to spend a lot of money on a gift.DHowever, when you get it right, the joy they show will make you happier.EThese are things that can be experienced together and create a lastin

86、g memory.FGift receivers are more appreciative of gifts they ask for than those they do not.GThese kinds of gifts take more effort and time than others, but are well worth them.语篇解读:本文是说明文。文章主要介绍了如何为自己爱的人挑选礼物。1解析上句提到:给你喜欢的人买一个能表达你最真挚感情的礼物总是不容易,与此承接的是D项,意为“但是,当你送对礼物时,他们所表现出来的快乐会让你更快乐”。答案D2解析上句提到:虽然你也

87、许认为给他们一个你认为有意义的礼物让他或她惊喜是一个好主意,但是最好送他们告诉过你想要的东西。下句提到:所以不要考虑你认为他们想要的,给他们买他们特别想要的。由此可知F项正确,意为“比起他们没有要求要的礼物,接收礼物的人更赞赏他们要求要的”。答案F3解析根据本段中的“we might go big”及“Instead,think smart and practical.”及所举的例子可知,本段主要介绍了礼物的大小没有关系。答案A4解析该空下一句提到:自己动手制作的礼物能让你不花很多钱,却能给你爱的人一份贴心的礼物,由此可知,应选C项,意为“没必要花很多钱买一个礼物”。答案C5解析根据该段主题句及该空上一句中的memorable可知,应选E项,意为“这些事情是能一起经历,还能引起持久的回忆的事情”。答案E

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1