收藏 分享(赏)

2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx

上传人:a**** 文档编号:590136 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:27 大小:2.45MB
下载 相关 举报
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第1页
第1页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第2页
第2页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第3页
第3页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第4页
第4页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第5页
第5页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第6页
第6页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第7页
第7页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第8页
第8页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第9页
第9页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第10页
第10页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第11页
第11页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第12页
第12页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第13页
第13页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第14页
第14页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第15页
第15页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第16页
第16页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第17页
第17页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第18页
第18页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第19页
第19页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第20页
第20页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第21页
第21页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第22页
第22页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第23页
第23页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第24页
第24页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第25页
第25页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第26页
第26页 / 共27页
2020新教材高中英语第一单元测评新人教版必修第三册.docx_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Do you know if Bill has finished his research paper on computers?M:I dont think so.He always seems to put things off until the last minute.1.What can

2、we know about Bill?A.He will finish the paper soon.B.He isnt going to write the paper.C.He seldom finishes his work early.答案CM:May I take your order now,Mrs Smith?W:Thank you,but Im waiting for someone to join me.2.Where does the conversation most probably take place?A.In a school.B.At a restaurant.

3、C.In a theater.答案BW:Hello,this is Mary Colon.May I speak to my husband,please?M:Hes just gone out with a customer to show him a new car.3.What is Mr Colon?A.A car salesman.B.A bus driver.C.A waiter.答案AW:What a nice painting! Do you know who painted it?M:Of course I do.It was painted by a very famous

4、 artist Leonardo da Vinci.4.What are the speakers talking about?A.A film.B.A painting.C.A singer.答案BM:So you went to the concert last night?W:Yes.It was so crowded but really exciting.Jay Chow always sings so well,you know.5.How was the concert?A.Boring.B.Exciting.C.Not bad.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22

5、.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:What time is it now?M:Let me look at my watch.Oh,its nine-thirty already.W:Though today is Saturday,its time for us to get up,or well have a real late breakfast.M:We can ha

6、ve brunch in a Chinese restaurant for a change.W:What is brunch?M:Its a meal between breakfast and lunch.Many people prefer brunch on Saturdays.W:All right.Come on.You dont have to wear that much.Its warm today,much warmer than yesterday.M:How do you know?W:I listened to the weather forecast on TV l

7、ast night.6.What will the two speakers have in a Chinese restaurant?A.Breakfast.B.Brunch.C.Lunch.答案B7.What is the weather like now?A.Cold.B.Cool.C.Warm.答案C听第7段材料,回答第8至10题。M:Excuse me,could you tell me where the post office is?W:Go straight on,and turn right at the first traffic lights.The post offic

8、e is about 50 meters away.M:I see.And is the No.13 Middle School far away from the post office?W:Not far.Its about 150 meters.Where on earth do you want to go? Im a little confused.M:Oh,I only want to pick up my cousin from school.I was told that the school is next to the post office,and thats why I

9、 want to know how to get to the post office first.8.Why is the woman a little confused?A.The man asks her about two places.B.She doesnt know the places.C.She doesnt know the man.答案A9.Where will the man want to go?A.To a post office.B.To a middle school.C.To a supermarket.答案B10.What does the man real

10、ly want to do?A.To meet his old friend.B.To attend a class.C.To pick up his cousin.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:What a big and beautiful city! Lets go around it.M:Good idea!W:But this city is quite strange to us.I think we should find someone to show us around.M:That will cost us a lot of money,I think.W:I

11、f nobody helps us,it will be difficult for us to go around the city.M:I think we can ask others about the places we will go to.I think they will be ready to help us.W:Look,someone is selling maps over there.A map will help us a lot.M:Yes,I think so.Lets go and buy one.11.What do the speakers want to

12、 do?A.Go around the city.B.Find something to eat.C.Find a hotel.答案A12.What can we learn about the speakers?A.They live in this city.B.They arent familiar with the city.C.They know the city well.答案B13.What do they want to buy?A.A bike.B.A car.C.A map.答案C听第9段材料,回答第14至17题。W:Hey Mark.Hows it going?M:Not

13、 too bad.Im just deciding what I want to do for New Years.W:Oh yeah?M:Yeah,I can either go to my friends party or go to Times Square.W:Thats cool.Ive heard mixed things about Times Square on New Years.M:What have you heard?W:One of my good friends had a terrible time.M:Really? How come?W:He said it

14、was too crowded and people were too rude.M:Interesting.But you heard some good things too?W:Yeah,another friend of mine had a great time being one of those people.M:Thats funny.Ill have to make an educated decision.W:Honestly,I think just getting together with friends is the best celebration.M:Yeah,

15、thats true.What are you doing?W:Having a few friends over my house.M:Oh,that sounds nice.W:Yeah,it should be fun.Did you make any New Years resolutions?M:I havent thought of any yet.Well,I have to call my friend now.W:Alright,Ill see you in a little while.14.How does one of the womans friends find T

16、imes Square?A.It was very big.B.It was very crowded.C.It was very funny.答案B15.What does the woman think is the best celebration?A.Getting together with family members.B.Staying with friends.C.Going out to play.答案B16.Who does the man have to call?A.His teacher.B.His parent.C.His friend.答案C17.What are

17、 the speakers discussing?A.New Years plan.B.New Years party.C.Visiting relatives.答案A听第10段材料,回答第18至20题。The annual Water Splashing Festival of the Dai ethnic minority falls during the New Year period of the Dai Calendar.It is the most important festival observed by the Dai ethnic people of Xishuangban

18、na Prefecture.The festival lasts for three days.The first two days activities are concentrated on the banks of the Lancang River.On the first day,a grand celebration marks the beginning of the festival.An out-door market is set up where locals go for New Year shopping.Artists create sand carvings on

19、 open space close to the market.A dragon boat race is held on the Lancang River to ring out the old year in the afternoon.At night,the banks of the river are colorfully lit,and locals float river lanterns on the river.The third day is reserved for water splashing.Water is regarded by the Dai as a sy

20、mbol of goodwill among people.Therefore,splashing a fellow human being with water during the Water Splashing Festival,whether a close neighbor or a fellow villager,or even a stranger,is an expression of the desire for good luck and prosperity to that person.18.What is set up for the locals to go sho

21、pping?A.An out-door market.B.A large supermarket.C.A number of stages.答案A19.What do artists do on open space?A.Draw paintings.B.Create sand carvings.C.Perform dances.答案B20.What do the locals float on the river at night?A.Dragon boats.B.Model boats.C.River lanterns.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.

22、5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMyFavouriteBooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the ThisBookWill series (系列) of lifestyle books.Here she picks her top reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me

23、a new appreciation for his strange and delightful worlds.Matildas battles with her cruel parents and the bossy headmistress,Miss Trunchbull,are equally funny and frightening,but theyre also aspirational.AfterDarkHaruki MurakamiIts about two sistersEri,a model who either wont or cant stop sleeping,an

24、d Mari,a young student.In trying to connect to her sister,Mari starts changing her life and discovers a world of diverse “night people” who are hiding secrets.GoneGirlGillian FlynnThere was a bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did,but the horror story is brillian

25、t.Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust.Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.TheStandStephen KingThis is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around.After a serious flu outb

26、reak wipes out 99.4% of the worlds population,a battle unfolds between good and evil among those left.Randall Flagg is one of the scariest characters ever.【语篇解读】本文是一篇应用文。JoUsmar是位作家,也是ThisBookWill系列图书的作者之一,文章介绍了她最喜欢的四本书。21.Who does “I” refer to in the text?A.Stephen King.B.Gillian Flynn.C.Jo Usmar.D

27、.Roald Dahl.答案C解析代词指代题。根据文章标题以及第一段中的“JoUsmarisawriterforCosmopolitanandco-authoroftheThisBookWillseriesoflifestylebooks.Hereshepickshertopreads.”可知,文章中的“I”指的就是JoUsmar。22.Which of the following tells about Mari and Eri?A.Cosmopolitan.B.Matilda.C.AfterDark.D.TheStand.答案C解析细节理解题。根据AfterDark中的“Itsaboutt

28、wosistersEri,amodelwhoeitherwontorcantstopsleeping,andMari,ayoungstudent.”可知,AfterDark讲的是Eri和Mari的故事。23.What kind of book is GoneGirl?A.A folk tale.B.A biography.C.A love story.D.A horror story.答案D解析细节理解题。根据GoneGirl中的“Therewasabitofmethatdidntwanttolovethiswheneveryoneelseontheplanetdid,butthehorror

29、storyisbrilliant.”可知,GoneGirl讲的是恐怖故事。BFor years,decades in fact,Ive puzzled over the response most people have when I tell them I mostly travel alone.“Youre so brave!”Why is it that a woman travelling alone,as I have often done for months at a time,is perceived to be “brave”,whereas men who travel a

30、lone are entirely unremarkable?You are only brave when you are afraid of something but still do it anyway.I have never been afraid of travelling alone.The first time I travelled alone was when I was 19.I was due to travel in Europe with a friend at the end of the summer.She announced by letter two d

31、ays before our departure that she would be leaving me halfway at Vienna.It was too late by then to rope in another friend,so it was either to go home after Vienna,or keep going by myself.I kept going.I got on trains by myself,checked into hostels by myself and found my way around by myself.It was we

32、ird at first,but later I stopped worrying about it.When I got back to Ireland after that trip,I felt proud of myself.I had done something I had assumed would be hard,and it had turned out to be not hard at all.That was three decades ago,and since then I have travelled all over the world,usually on m

33、y own.I still do what I did then,which is to keep a diary.The greatest gift of solo travel has been those Ive met along the way.I may have set off alone each time but Ive encountered many people who became important to me.I met my husband in Kathmandu,Nepal.I met lifelong friends in Australia,Poland

34、,Hungary,Turkey,India,Indonesia and many other places.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章作者介绍了自己多年来独自旅行的经历,从中收获了很多。24.What makes the author puzzled when she tells people of her experience?A.Peoples disbelief.B.Peoples response.C.Peoples approval.D.Peoples criticism.答案B解析细节理解题。根据第一段“Foryears,decadesinfact,Ivepuzzledove

35、rtheresponsemostpeoplehavewhenItellthemImostlytravelalone.”可知,多年来,甚至几十年来,当作者告诉大多数人她主要是独自旅行时,他们的反应让作者感到困惑。25.What does the author say about her first time to travel alone?A.It was a trip by design.B.She had to choose to go by herself.C.It was harder than expected.D.She set off all alone.答案B解析细节理解题。根据

36、第五段的“Igotontrainsbymyself,checkedintohostelsbymyselfandfoundmywayaroundbymyself.”可知,关于作者的第一次独自旅行,作者不得不选择自己去。26.What do the underlined words “solo travel” in the last paragraph mean?A.Group Travel.B.Travelling with friends.C.Travelling alone.D.Travelling with music.答案C解析词义猜测题。根据上文的“Thatwasthreedecade

37、sago,andsincethenIhavetravelledallovertheworld,usuallyonmyown.IstilldowhatIdidthen,whichistokeepadiary.”可知,“solotravel”的意思是“独自旅行”。27.How has the author benefited from her travel?A.She has overcome her fear of travelling alone.B.She has written a couple of books.C.She has received a great many gifts.

38、D.She has met many people all the way.答案D解析细节理解题。最后一段提到“我可能每次都是独自出发,但我遇到了很多对我很重要的人。我在尼泊尔加德满都遇见了我的丈夫。我在澳大利亚、波兰、匈牙利、土耳其、印度、印度尼西亚等地结识了一生的朋友”可知,作者从她的旅行中得到的好处是一路上她遇到了很多人。CSome older women in South Africa are fighting the effects of aging with boxing exercises.They call themselves the grannies.They belong

39、 to a boxing group near the South African capital,Johannesburg.The 75-to-80-year-old women are fighting the pains of aging while keeping their bodies fit.Mariam Barie is one of the boxing grannies.“The advice I give to other grannies is that they should leave the old way of telling themselves that t

40、hey are old,and that they should try their best.Just because that you are a granny doesnt mean you need to burden yourself with that word granny.You need to wake yourself up and show that you are a granny with life,” she said.The group started five years ago with a special,aerobic (有氧) exercise trai

41、ning program.Nqobile Khumalo is one of the boxing trainers.“When we were doing fitness,they saw my gloves.And then they just tried them on.Since then,they just never stopped,” said Nqobile.Boxer Constance Guban seems to have turned back time.“I feel young.I feel like Im 16,but my age is 80,” she sai

42、d.Boxing is more than just good exercise for at least one of the grannies.Germina Maluleka learned recently that she has cancer.She says boxing gives her new hope for the future.“The gym has helped me through my illness.When I was starting out,I had a problem with my feet.I used to have swollen(肿胀的)

43、 feet.Since going to the gym,I dont have that problem anymore.I never used to have a problem with my legs,but the gym helped me a lot.”The trainers say the grannies are inspiring a younger generation to get fit at an earlier age.【语篇解读】南非七八十岁的老太太,还像小伙子一样练习拳击,以此抗击疾病,延缓衰老。28.What does Mariam Barie advi

44、se other grannies to do?A.Realize their situations.B.Take part in more activities.C.Keep away from laziness.D.Keep alive and keep trying.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“theyshouldtrytheirbest.Youneedtowakeyourselfupandshowthatyouareagrannywithlife,”可知,她建议这些老奶奶多多尝试,保持活力。29.What was the reason for the grannies lea

45、rning boxing at first?A.To fight old age.B.Out of curiosity.C.To fight illnesses.D.Out of being bored.答案B解析推理判断题。根据第四段中的“.theysawmygloves.Andthentheyjusttriedthemon”可知,最先是一些老太太看到拳击手套,戴上试一试。由此可知,她们是由于好奇才开始的。30.What do we know about Germina Maluleka?A.Boxing cures her of her illness.B.She liked boxing

46、 when young.C.She benefits from boxing.D.Her legs used to have swollen.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Iusedtohaveswollen(肿胀的)feet.Sincegoingtothegym,Idonthavethatproblemanymore.Ineverusedtohaveaproblemwithmylegs,butthegymhelpedmealot.”可知,她受益于拳击。31.Which can be the best title for the text?A.How to Fight Old Ag

47、eB.How to Be a Boxing TrainerC.Boxing Is Good for the Olds HealthD.Some Grannies Are Boxing to Fight Old Age答案D解析主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了一群不服老、爱好拳击,给年轻人做出榜样的老太太。DIf you are a fruit groweror would like to become onetake advantage of Apple Day to see whats around.Its called Apple Day but in practice its mor

48、e like Apple Month.The day itself is on October 21,but since it has caught on,events now spread out over most of October around Britain.Visiting an apple event is a good chance to see,and often taste,a wide variety of apples.To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delic

49、ious and Royal Gala in supermarkets,it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence,such as Decio which was grown by the Romans.Although it doesnt taste of anything special,its still worth a try,as is the knobbly(多疙瘩的)Cats Head which is more of a curiosity than

50、anything else.There are also varieties developed to suit specific local conditions.One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette,but youll need a warm,sheltered place with perfect soil to grow it,so its a pipe dream for most apple lovers who fall for it.At the events,you can

51、meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions,and because these are family affairs,children are well catered for with apple-themed fun and games.Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit,including stately gardens and commercial orchards(果园

52、).If you want to have a real orchard experience,try visiting the National Fruit Collection at Brogdale,near Faversham in Kent.【语篇解读】本文共277词,是一篇说明文。文章介绍了苹果节举办的时间、项目及地点。重点提到苹果节上种类丰富的苹果品种和有关苹果种植的相关知识,特别指出可以与苹果种植专家进行讨论等。再加上孩子们喜欢的以苹果为主题的趣味游戏,可以说,对于那些对苹果及苹果种植感兴趣的人极具吸引力。32.What can people do at the apple e

53、vents?A.Attend experts lectures.B.Visit fruit-loving families.C.Plant fruit trees in an orchard.D.Taste many kinds of apples.答案D解析细节理解题。由第二段第一句“Visitinganappleeventisagoodchancetosee,andoftentaste,awidevarietyofapples.”可知,在苹果节的活动中,人们可以品尝到各种苹果。故选D项。33.What can we learn about Decio?A.It is a new varie

54、ty.B.It has a strange look.C.It is rarely seen now.D.It has a special taste.答案C解析推理判断题。由第二段第二句中的“itcanbequiteaneyeopenertoseetherangeofclassicalapplesstillinexistence,suchasDeciowhichwasgrownbytheRomans.”可推知,Decio是以前由罗马人种植的一种苹果,现在的人们能够看到这种苹果就算是大开眼界了。由此推知现在Decio苹果非常罕见。故选C项。34.What does the underlined

55、 phrase “a pipe dream” in Paragraph 3 mean?A.A practical idea.B.A vain hope.C.A brilliant plan.D.A selfish desire.答案B解析词义猜测题。由第三段第二句可知,OrleansReinette果品上佳,但是对温度、环境、土壤的要求很高,因此,对大多数喜欢种植该苹果的爱好者来说是apipedream(白日梦)。35.What is the authors purpose in writing the text?A.To show how to grow apples.B.To introd

56、uce an apple festival.C.To help people select apples.D.To promote apple research.答案B解析主旨大意题。通读全篇,文章主要介绍一个关于苹果的节日苹果节。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Last weekend I was lucky enough to attend one of Spains most famous carnivals in the city of Cdiz.You can only

57、 understand what it is like after seeing it for yourself.Everybody was fancy-dressed from top to toe.36Almost instantly after stepping off the train,we were filled with joy.37 Many people parading through the streets playing traditional music filled people with happiness.As we wandered around and to

58、ok in the animate atmosphere,the creativity of some costumes was incredible! You could really tell that people put a lot of time and energy into making some amazing costumes.Then there were the groups dotted around the city.38 This gave the carnival a pure essence of originality,as they were singing

59、 from their heart.Furthermore,the fact that I was not able to understand the inside jokes did not matter,as I was transfixed by the actions and expressions they provided.39As the night progressed,the streets got more packed with people.When we passed a convenience store,we danced along to the music

60、coming through the owners speakers.40 It was a marquee(跑马灯) with a DJ set inside,literally like a mini festival.After this wacky weekend of festivity,it is true to say that the Spanish know how to party! A.Everyone was dancing.B.People got more and more excited.C.We saw everyone was in high spirits.

61、D.It made me feel like I was in a fairy-tale world.E.Afterwards,we went to the main party at El Puerto.F.They were mostly old men singing some traditional songs.G.These mini street shows were a true taster of Spanish culture.答案与解析【语篇解读】本文介绍了作者在西班牙参加狂欢节的经历。36.D根据上文提到的“每个人从头到脚都穿着奇特的服装”可知,D项“这使我感觉到好像进入

62、了童话世界”可承接上文。37.C根据上文的“aftersteppingoffthetrain.”可知,所填的应该是作者下火车后看到的情景。C项“我们看到,每个人都兴高采烈”符合语境。38.F根据上文提到的“.thegroupsdottedaroundthecity”,F项“他们主要是演唱传统歌曲的老年人”可承接上文。39.G所填的句子是本段的总结句。G项“这些迷你的街头表演真正展现了西班牙文化”可作为总结句。40.E根据上文的“Whenwepassedaconveniencestore.”可知,E项中的“Afterwards,wewentto.”可承接上文。第三部分语言运用(共两节,满分30分

63、)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。All my life I have been a fighter.My mom told me that when I was born,I was the most beautiful baby in the world.Time passed.Then,one day when I was five years old,my life 41 a lot when I had a very serious 42 with high fever.The doctor

64、gave the 43 medicine to me,and this caused me to lose my 44.The doctor told my mother that I would never be 45 to speak well again or to learn another language.My mother,46,was a fighter.She sent me to a lot of teachers.Finally,she found the right teacher to help me to make my dream came 47.Her name

65、 was Maria.She was a very nice person.She 48 me,and thought that I would speak again.The most49 thing was that she taught me to read my mouth.I remember that I spent hours in front of the mirror and tried to 50 every word that I said.Imagine losing your speech and 51 to learn everything again.For me

66、 it was like being born again.I learned to talk and speak my 52 language:Spanish.Now,I am studying English in Vermont.I cant believe that I am learning another language.But,I am! I am happy because studying here 53 me feel happy,and it makes me smile when I remember what the doctor said to my mom.Il

67、l always remember the beautiful54 my mom said to me when I was a child and learned to speak again after all.“You did something that nobody thought you could do.You realized an 55 dream that people said you would never do.I always will be proud of you,and you always will be my hero.”【语篇解读】作者因生病服错药物导致

68、失去语言能力,但是在老师的帮助下,作者努力训练实现了其他人不可能实现的梦想。41.A.sufferedB.changed C.exchangedD.turned答案B解析根据下文的“whenIhadaveryseriouswithhighfever.”可知,此处指“我的生活改变了(changed)许多”。42.A.accidentB.incidentC.problemD.illness答案D解析根据下文的fever判断,应为illness。43.A.wrong B.properC.rightD.useful答案A解析根据后面的“tospeakwellagain”判断,第45空应为“失去了语言能

69、力”,由此推断该空为“医生给他吃错了药”。44.A.sightB.hearingC.smellD.speech答案D解析见上句解释。45.A.able B.sureC.fondD.possible答案A解析上文提到“losemyspeech”,所以此处应为beabletodo,表示“能做”。46.A.thereforeB.however C.otherwiseD.besides答案B解析根据上下文的语义判断,此处有转折的含义,所以用however。47.A.realB.actualC.true D.practical答案C解析cometrue变成现实。48.A.based onB.depend

70、ed onC.involved inD.believed in答案D解析根据下文的“andthoughtthatIwouldspeakagain”可知,老师信任(believein)她。49.A.frighteningB.disappointingC.boringD.amazing答案D解析作者不会说话,但她的老师让她根据口型来发声,这对作者来说是“惊奇的”。50.A.repeat B.write C.copyD.record 答案A解析根据前面的readmymouth和infrontofthemirror看,此处要用“重复”。51.A.wantingB.having C.wishingD.h

71、oping答案B解析作者失去了语言能力,由于这个原因“不得不”从头学起。52.A.native B.favoriteC.foreignD.familiar答案A解析nativelanguage母语。53.A.forcesB.makes C.suggestsD.persuades答案B解析根据后面的feel不带to判断,此处为makesbdo结构。54.A.words B.songsC.messagesD.notes答案A解析根据下文的said判断,此处要用words。55.A.importantB.necessaryC.impossible D.imaginable答案C解析由于她做了别人认为

72、不可能做的事情,所以实现了“不可能”实现的梦想。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。We use flowers as messengers,to say something we might have trouble saying 56. (direct) ourselves.Over time flowers have come to symbolize the most powerful human experiences:beauty,love,hope,and rebirth.Sweet flowers al

73、one can say 57. one fears expressing.Weve listed some of the most famous flowers 58. have a special significance.In Mao Zedongs poem OdetothePlumBlossom (咏梅),the plum blossom was used 59.(praise) great soldiers who sacrificed their lives for a better life for Chinese people.60. great Chinese poet Li

74、 Bai from the Tang Dynasty once compared Yang Yuhuans beautiful face to blooming peonies (牡丹).Flowering in May,peonies large petals and strong colors are linked to prosperity and 61. (rich) in traditional Chinese culture.The orchid (兰花) is well known for its delicate smell.Beautiful articles and poe

75、ms 62. (call) “lanzhang” by Chinese people in ancient times.Roses,of course,have the 63. (colorful) meaning among all the flowers.Red roses,to this day,mean “I love you.” A red rose,rather than yellow roses,64. (act) as the traditional romantic gift given to your love on Valentines Day.65. (send) ye

76、llow roses can be risky,as they represent either friendship or envy.答案与解析【语篇解读】本文是说明文,文章介绍了人们如何用花当作信使来表达情感。56.directly考查副词。由空前动词saying可知,此处应用副词修饰,故填directly。57.what考查宾语从句。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,同时结合语境“一个人害怕表达什么”,所以填what。58.that考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,从句缺少主语,先行词为flowers且有形容词最高级修饰,所以空处只能填关系代词that而不能用which

77、。59.to praise考查非谓语动词。结合语境可知此处应用不定式作目的状语,所以填topraise。beusedtodosth“被用来做某事”。60.The考查冠词。句中LiBai作poet的同位语,而介词短语fromtheTangDynasty是后置定语,所以空处应填定冠词The表示特指。61.richness考查名词。空前and一词决定其前后单词词性相同,and前prosperity(繁荣)是名词,所以空处应该也是名词,形容词rich的名词形式是richness。62.were called考查动词的时态和语态。Sthbecalledsth“被称为”,是固定搭配;由时间状语inanci

78、enttimes(在古代)可知,此处应用一般过去时的被动语态。63.most colorful考查形容词最高级。由句末介词短语“amongalltheflowers”(在所有的花之中)可知,这里应用形容词的最高级,所以填mostcolorful。64.acts考查动词的时态及主谓一致。本段描述的都是客观情况,故应用一般现在时;句子的主语是Aredrose,而不是ratherthan后的yellowroses,所以谓语动词应该用单数形式,故填acts。65.Sending考查非谓语动词。分析句子结构可知,句中缺少主语,所以应用动词-ing形式作主语,故填Sending。第四部分写作(共两节,满分

79、40分)第一节(满分15分)假设你是李华,元旦假期来临,你校学生会决定组织在校学生到卧龙山进行一次拓展活动。请你给好友美国交换生Peter 写一封邮件告知相关情况。1.时间:元旦上午8:00乘车出发;2.内容:爬山,同时捡拾垃圾;3.注意事项:自带午餐、雨具等。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文:Dear Peter,Good news for you!Yours,Li Hua参考范文Dear Peter,Good news for you!The students union has decided to organize a trip to Mount W

80、olong on New Years Day,so Im writing to tell you about the details.All of us will get on the school bus at the school gate at 8:00 in the morning.Then we start our trip to Mount Wolong.The climb will start at the parking center.Everyone is expected to pick up the rubbish as we climb up,which will he

81、lp to polish the beauty of the scenery.We wont have lunch together,so you need to take a packed lunch with you.And also,bring your umbrella or raincoat with you in case it rains.Have a nice day!Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Did you know that 60.2% of US families own dogs? Thats ove

82、r 75 million families.Besides getting a faithful companion,these friends also provide many health benefits that can be truly life changing for your fitness and wellness.Most dogs need to do their business outside many times per day,so you are up and moving more often than non-pet owners.The average

83、dog owner spends 300 minutes per week walking,compared to a non-pet owners 168 minutes.Frequent daily exercise lowers your blood pressure and reduces your chances of suffering from heart disease.Your physical health isnt the only thing that gets better with a companion dog.You can also improve your

84、mental well-being.People suffering from anxiety find it helpful to have a dog on hand thats happy to provide assistance.You can find many dogs operating as emotional support animals,and help people in stressful situations feel better.If your dog is a more active type,you could find yourself taking y

85、our friend all over the place.If you take your dog to the forest,you actually lower your tendency to suffer negative(消极的)feelings.A research study discovered that the part of the brain that is most active when you deal with negative things calms down when you spend time among the trees.The dog owner

86、ship routine allows you to build healthy habits and it also gives you the opportunity to make social connections.Dog parks are filled with people you share a common interest with,and there are plenty of people who love to give dogs a friendly pat(轻拍)during walks.All of these are opportunities to hav

87、e new great friendships and other emotional connections.Your doctor might not write down a dog prescription(处方),but when you become a dog owner,you get plenty of health benefits.参考范文Many American families have dogs and these companion animals help improve peoples health in many ways.(要点1) Taking the dog out for a walk every day contributes to physical health.(要点2)Besides,dogs,which can offer people emotional support or get them close to nature,bring psychological benefits.(要点3)They also provide more chances of positive social interaction with people of the same interest.(要点4) (66词)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1