收藏 分享(赏)

2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:586401 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:10 大小:27.83KB
下载 相关 举报
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修2 考点规范练18 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、考点规范练18考点规范练第35页.单项填空1.(2017天津,7)Michael was late for Mr Smiths chemistry class this morning.?As far as I know,he never came late to class.A.So whatB.Why notC.Who caresD.How come答案:D解析:考查交际用语。句意:今天早上,在史密斯先生的化学课上,迈克尔迟到了。怎么可能?据我所知,他可是上课从不迟到的。So what?“那又怎样?”;Why not?“为什么不呢?”;Who cares?“谁在乎?”;How come?“

2、怎么可能?”。D项符合语境,用来表示听话者的惊讶。2.(2018天津河北区高三二模,6)By accepting lower prices,organisers can sell tickets that would go unsold.A.thereforeB.otherwiseC.insteadD.however答案:B解析:therefore“因此”;otherwise“否则”;instead“相反地,代替”;however“无论如何,然而,但是”。分析句意可知,此处指的是那些不降价否则就卖不出去的票。3.His quarrel with his boss him his job.A.t

3、ookB.costC.spentD.saved答案:B解析:句意:他与老板的争吵使他失去了工作。此处要用cost构成cost sb.sth.意为“使某人丧失了某物”。take“花费”;spend“花费,度过”;save“节省”。4.How about your math exam?I feel quite upset, more than one mistake made.A.so that;wasB.now that;wereC.provided that;wereD.in that;was答案:D解析:答句句意:我觉得非常烦恼,因为我出了不少的错误。第一个空表示原因,故用in that,意

4、为“因为,由于”。so that“以至于”;now that“既然”;provided that“假设”。more than 后面是单数名词,故第二个空用单数形式。5.It will be one of the nations worst affected by climate change,as of the country below the sea level.A.two-fifth;isB.two-fifth;are C.two-fifths;isD.two-fifths;are答案:C解析:two-fifths是原因状语从句中的主语,谓语要与the country保持一致,所以要用单

5、数形式。6.The Princess and the Frog is a fairy musical that the days when Walt Disney was a person,not a brand.A.was dated back toB.dates back toC.has been dating fromD.had dated from答案:B解析:句意:公主与青蛙是一部童话音乐剧,背景追溯到沃尔特迪斯尼还是一个实际的人物而不是一个品牌的时候。date back to做谓语时,常用一般现在时,没有被动语态。7.(2018天津红桥区高三二模,6)At that time th

6、ey could not produce computer,let alone high-grade ones.A.normalB.ordinaryC.popularD.public答案:B解析:normal“正常的”;ordinary“普通的”;popular“受欢迎的”;public“公众的”。根据句意和high-grade可知答案是B项。8.His letter was so confusing that I could hardly make any of it.A.explanationB.meaning C.senseD.guess答案:C解析:句意:他的信是那样的难懂,我几乎不能

7、理解。explanation“解释”;meaning“意义”;sense“意义”,make sense of“理解”;guess “猜测”。9.(2018天津十二区县高三二模,5)Its so cold that you cant go outside fully covered in thick clothes.A.ifB.unlessC.onceD.when答案:B解析:if“如果”;unless“除非”;once“一旦”;when“当时候”。unless=if .not,句中unless fully covered为“连词+省略结构”,补充完整为“unless you are fully

8、 covered”,可转换成“If you arent fully covered”理解,根据句意及逻辑关系“外面非常冷”可推知“如果不裹厚实点的衣服会很冷”。B项符合语境。10.(2018天津河西区高三三模,13)What you dont want to yourself,do not do to others.A.doingB.doneC.being doneD.having done答案:B解析:want sth.done to sb.“使某事物发生在某人身上”,what和do之间构成一种逻辑上的被动关系。其他几项都不符合该题的语境和句意。11.Nineteen cabins on t

9、he new ship are designed to disabled passengers.A.accommodateB.affordC.generateD.provide答案:A解析:句意:这艘新船设计有19个船舱容纳残疾旅客。空白处要用accommodate表示“容纳”。afford“支付得起”;generate“引起”;provide“提供”。12.To their relief,their students escaped from the shaking building.A.narrowlyB.slightlyC.nearlyD.lightly答案:A解析:句意:使他们感到宽慰

10、的是,学生们从颤动的大楼中侥幸逃了出来。此处要用narrowly表示“勉强地”。slightly“稍微”;nearly“几乎”;lightly“轻轻地,轻松地”。13.Babies health is much more likely to be affected if parent smokes.A.both B.none C.neither D.either答案:D解析:句意:如果婴儿的父母有一方吸烟,其健康就很可能受到影响。both要修饰复数名词parents;none用于三者或三者以上的数量概念,而且不能做定语用;neither表示“两者都不”,与题意不符;either表示“两者中的任

11、何一者”,修饰单数名词parent。14.Is it,in your opinion,possible new measures will be taken to improve the terrible traffic?A.whetherB.what C.whenD.that答案:D解析:这是一个It is possible that .的疑问句式。所以挖空处要用that引导这个主语从句。15.Attention,coffee lovers!We have for you,the best coffee machine invented.A.everB.alreadyC.evenD.nowa

12、days答案:A解析:句意:注意了,咖啡爱好者们!我们这儿为你们提供曾经制造过的最好的咖啡机。ever invented是动词-ed形式短语,做后置定语修饰machine,相当于定语从句that has ever been invented。要记住,ever常出现在先行词被最高级修饰的定语从句中。.阅读理解ATraffic problems are common in many cities,including Washington,D.C.A growing number of people there are turning to bicycles to get to and from w

13、ork.In fact,the number of people who use bicycles has doubled in the city since 2007.In the years after World War ,many Americans moved to suburban(郊区的) communities just outside big cities.They decided to travel far to and from work in order to have a home in the suburbs.Their cars became a symbol (

14、象征) of freedom.But today,many people believe they can save money by living in the city.Greg Billing is with the Washington Area Bicyclist Association.He said,“When a person makes a change from using a car to using a bike,they are saving anywhere between $8,000 and $9,000 a year.”Greg Billing says st

15、ore owners are also paying attention.His group puts bicycles in front of businesses in Washington,D.C.,including the Studio Theatre,where Scott Sanger works.Scott said,“We actually have four theatres and whenever we have a performance,these bicycles are taken.”Greg Billing also says governments save

16、 money when people use bicycles.Building bicycling facilities(装备) is much cheaper than building road facilities.The Department of Transportation has spent five million dollars over two years putting in place a bike-rental system called Capital Bikeshare.Today,the system has 20,000 members who share

17、1,660 bicycles.Washington,D.C.has also taken steps to protect bike riders.It passed a safe passing law and created areas on the road between cars and bikes.The United States Census Bureau says four percent of the citys workers ride to work.The only city on the East Coast with more bike riders is New

18、 York.1.Compared with 2007,now in Washington,D.C. .A.there are twice as many bicyclesB.traffic problems have almost doubledC.there are twice as many bicycle ridersD.the number of people has doubled答案:C解析:细节理解题。根据第一段最后一句可知,跟2007年相比,现在华盛顿特区骑自行车的人数是那时的两倍。2.Now many people in Washington,D.C.choose to li

19、ve in the city because they .A.are too eager for more freedomB.want to cut down on bills in this wayC.are bored of living in the suburbsD.would rather walk than drive a car答案:B解析:细节理解题。根据第二段第四句可知,很多人选择住在城里是为了节省开支。3.According to Scott Sanger,in Washington,D.C. .A.people prefer using bicyclesB.people

20、like visiting theatresC.many bicycles have got lostD.many bicycles are provided for free答案:A解析:推理判断题。根据第三段最后一句可知,Scott Sanger所说的话表明华盛顿特区的人们更喜欢骑自行车。4.Its inferred from the text that the government of Washington,D.C. .A.pays little attention to bicyclists safetyB.encourages people there to use bicycle

21、sC.doesnt think people using bicycles helps to save moneyD.is being troubled by the problems caused by bicycling答案:B解析:推理判断题。根据第四段第三句以及第五段第一句可知,华盛顿特区政府是鼓励大众骑自行车的。5.We can learn from the last paragraph that .A.New York has more bike riders than Washington,D.C.B.Washington,D.C.has the most bike riders

22、 on the East CoastC.four percent of the people in Washington,D.C.ride bikesD.four percent of the workers in New York always ride to work答案:A解析:细节理解题。根据文章最后一段最后两句可知,纽约是美国东海岸唯一拥有更多骑自行车的人的城市,故比华盛顿特区的多。B(2018天津,B)When I was 17,I read a magazine article about a museum called the McNay,once the home of a

23、watercolorist named Marian McNay.She had requested the community to turn it into a museum upon her death.On a sunny Saturday,Sally and I drove over to the museum.She asked,“Do you have the address?”“No,but Ill recognise it,there was a picture in the magazine.”“Oh,stop.There it is!”The museum was fre

24、e.We entered,excited.A group of people sitting in the hall stopped talking and stared at us.“May I help you?”a man asked.“No,”I said.“Were fine.”Tour guides got on my nerves.What if they talked a long time about a painting you werent that interested in?Sally had gone upstairs.The people in the hall

25、seemed very nosy(爱窥探的),keeping their eyes on me with curiosity.What was their problem?I saw some nice sculptures in one room.Suddenly I sensed a man standing behind me.“Where do you think you are?”he asked.I turned sharply.“The McNay Art Museum!”He smiled,shaking his head.“Sorry,the McNay is on New

26、Braunfels Street.”“Whats this place?”I asked,still confused.“Well,its our home.”My heart jolted(震颤).I raced to the staircase and called out,“Sally!Come down immediately!”“Theres some really good stuff(艺术作品) up there.”She stepped down,looking confused.I pushed her toward the front door,waving at the

27、family,saying,“Sorry,please forgive us,you have a really nice place.”Outside,when I told Sally what happened,she covered her mouth,laughing.She couldnt believe how long they let us look around without saying anything.The real McNay was splendid,but we felt nervous the whole time we were there.Van Go

28、gh,Picasso.This time,we stayed together,in case anything else unusual happened.Thirty years later,a woman approached me in a public place.“Excuse me,did you ever enter a residence,long ago,thinking it was the McNay Museum?”“Yes.But how do you know?We never told anyone.”“That was my home.I was a teen

29、ager sitting in the hall.Before you came over,I never realised what a beautiful place I lived in.I never felt lucky before.You thought it was a museum.My feelings about my home changed after that.Ive always wanted to thank you.”6.What do we know about Marian McNay?A.She was a painter.B.She was a com

30、munity leader.C.She was a museum director.D.She was a journalist.答案:A解析:细节理解题。第一段第一句提到麦克尼艺术博物馆曾经是一位名叫马里昂麦克尼的水彩画家的家。这与A项意思一致。故选A项。7.Why did the author refuse the help from the man in the house?A.She disliked people who were nosy.B.She felt nervous when talking to strangers.C.She knew more about art t

31、han the man.D.She mistook him for a tour guide.答案:D解析:推理判断题。第四段前几句告诉我们,当一个男子问“我可以帮助你吗”时,“我”应该是把他误认成了导游。“Tour guides got on my nerves”,导游让“我”觉得紧张,所以作者拒绝了这个人的帮助。故选D项。8.How did the author feel about being stared at by the people in the hall?A.Puzzled.B.Concerned.C.Frightened.D.Delighted.答案:A解析:推理判断题。根据

32、第四段中的“What was their problem?”可知,“我”对于那些人盯着“我”看感到困惑。9.Why did the author describe the real McNay museum in just a few words?A.The real museum lacked enough artwork to interest her.B.She was too upset to spend much time at the real museum.C.The McNay was disappointing compared with the house.D.The ev

33、ent happening in the house was more significant.答案:D解析:推理判断题。文章从开头到结尾都在讲述自己误把一户居民的家作为博物馆而进入的故事。由此推出,她用很少的语言来描述博物馆的原因是:她认为发生在这户居民家的事情比博物馆更有意义。故选D项。10.What could we learn from the last paragraph?A.People should have good taste to enjoy life.B.People should spend more time with their family.C.People tend to be blind to the beauty around them.D.People tend to educate teenagers at a museum.答案:C解析:推理判断题。短文最后一段提到,那户居民家的孩子以前从未意识到自己的家有那么好,竟然能够让人误认为是博物馆。由此推知,人们对身边的美总是视而不见。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1