收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:582346 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:24 大小:58.70KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第17页
第17页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第18页
第18页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第19页
第19页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第20页
第20页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第21页
第21页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第22页
第22页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第23页
第23页 / 共24页
2020-2021学年高中新教材外研版英语选修第三册练习:第四单元测评 WORD版含答案.docx_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Can I help you?W:What teas do you have?M:Breakfast tea,mint and green tea.To eat in or take away?W:A mint tea and a slice of lemon cake,please.I want to ta

2、ke away;thank you.1.Where does the conversation probably take place?A.At a tea house.B.At a supermarket.C.At a restaurant.答案AW:What is on the poster there?It looks so nice.M:Lets have a look.Oh,there is going to be a basketball match.W:Wonderful.Is it between school teams?M:Yes.2.What are the speake

3、rs doing at the moment?A.Watching a match.B.Looking at a poster.C.Deciding to join a team.答案BM:What are the office hours?W:Well,the office hours are from 9 a.m.to 6 p.m.M:Do you work on weekends?W:On Saturday the office is open from 9 a.m.to 3 p.m.,but on Sunday we are closed.3.How many days does th

4、e woman work in a week?A.About four days.B.Nearly five days.C.Almost six days.答案CW:Hello,Charles.How are you?M:Im fine.Juliet,do you remember Alyssa?Shes Bens sister.We were all at Bens wedding together.W:Ah,yes,I doin that old castle.Was it in January?M:Yes,it was!4.When was the wedding?A.In June.B

5、.In January.C.In July.答案BW:John,here is the Sales Department and this is your desk.M:Thanks,you are helpful.W:Heres your computer.If there are any problems with the computer,you can contact Wilson,our network administrator.5.Whats the probable relationship between the two speakers?A.Classmates.B.Nei

6、ghbours.C.Colleagues.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hi.Excuse me.Wheres the library?M:The library?Its next to the registration office.W:Ah.sorry,Im new.Wheres the registration of

7、fice?M:No problem.See the big building over there?Thats the lecture theatre.Next to that,on the right,is the registration office.And next to that is the library.W:I see.Thanks!6.Where does the conversation probably take place?A.In the street.B.In the school yard.C.In the library.答案B7.Where is the wo

8、man going?A.To the library.B.To the registration office.C.To the lecture theatre.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:Do you need help with any preparation?Did you get the order of business I sent out?M:Yes,I did.And no,thats all fine,thanks.My report is ready and Im looking forward to presenting it.W:Great.M:I can

9、tell Sven about the time change.Ill see him later.W:Dont worry about telling Sven.Ill send an email to everyone to confirm the time has changed and with an updated meeting invitation.M:Great.Thanks,Anna.W:OK.Im happy that works for you.We really need you there and its good we dont have to cancel it.

10、8.What was the man doing recently?A.He was probably writing a report.B.He was worried about the meeting.C.He was probably waiting for the agenda.答案A9.What will the woman do next?A.Present the report.B.Meet Sven later.C.Send an email to everyone.答案C听第8段材料,回答第10至12题。M:Oh,wow!W:Whats that youre looking

11、 at,Richard?M:Look at this photo my friend sent me by email,Stephanie.It was taken at a garden party we had in the summer when I was in Thailand teaching English a few years ago.W:I never knew you had been to Thailand.How long were you there for?M:Oh not long,about 8 weeks,but we all had a great tim

12、e,enjoyable and educational.This was the evening before we came back home.Oh,what great memories!Here,have a look.W:Where are you?I cant see you.M:I know,what a shame.Thats me in the back,almost hidden.Can you see me?Im sitting next to Carlos wearing the pink shirt.Im wearing a white shirt.10.Whats

13、the man looking at?A.A book.B.A letter.C.A photo.答案C11.How long was the man in Thailand?A.8 weeks.B.6 weeks.C.4 weeks.答案A12.What colour was the mans shirt?A.Pink.B.Black.C.White.答案C听第9段材料,回答第13至16题。W:All right,first,of course,we need some apples.Do we have any?M:Yes,we have a lot of apples.I bought

14、ten only yesterday.How many do we have to use?W:I think six large apples will be fine.Now,is there any flour?We have to use two and a half cups of flour.How much do we have?M:I think well have to buy some flour.We dont have much.Maybe only 200 grams.Ill start a shopping list.OK,flour.W:And quite a l

15、ot of sugar.Hmm.it says in the recipe about a cup.Oh.we dont have any sugar!We cant make apple pies without sugar.Write sugar on the shopping list.M:OK,Ive got it.We need a little butter too.Did you buy any butter yesterday at the store?W:No,I didnt get any.How much do we need for the recipe?M:Well,

16、it says 100 grams.I think we have some butter in the fridge.W:Yes,we dont have much but theres enough.M:OK,I will go down to the store and buy these things we need.13.What are the speakers doing?A.They are preparing for meal.B.They are decorating their kitchen.C.They are talking about cooking skills

17、.答案A14.What do the speakers really need?A.Apples.B.Sugar.C.Butter.答案B15.How much butter do the speakers need to make the food?A.A cup.B.200 grams.C.100 grams.答案C16.What will the man do next?A.Wash dishes.B.Go shopping.C.Make apple pies.答案B听第10段材料,回答第17至20题。Hello,Im a university student.I have been t

18、o many cities in the world.In fact,I like San Diego best.I love living in San Diego.The weather here is perfect,sunny nearly every day,but sometimes there is a cold wind that comes off the Pacific Ocean.Theres also a famous zoo here in San Diego and I like to go in the summer to see all the animals.

19、My favourite thing about San Diego is the many types of restaurants that are here.I love Chinese,Thai and Indian food and in San Diego,I can eat them all.I go to college near the zoo.I am studying to become a vet,so one day,I want to work inside the zoo.San Diego is not an old city,but there are par

20、ts more than one hundred years old and there are interesting museums here.17.Why does the speaker love San Diego?A.Because it is almost sunny every day.B.Because it is near the Pacific Ocean.C.Because it is sometimes windy.答案A18.What does the speaker love to do in the summer?A.To go to the seashore.

21、B.To go to the zoo.C.To sit in the sun.答案B19.Whats the speakers favourite?A.The sunny weather.B.The animals in the zoo.C.The restaurants of many types.答案C20.What will the speaker be after college?A.A vet.B.A teacher.C.A businessman.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A 、B、 C、D

22、四个选项中选出最佳选项。AWelcome to Adventureland!Everyone loves Adventureland!The parks and exhibitions were built for you to explore (探索),enjoy,and admire their wonders.Every visit will be an unforgettable experience.You will go away enriched,longing to come back.What are you going to do this time?The Travel

23、PavilionExplore places you have never been to before,and experience different ways of life.Visit the Amazon jungle(丛林)village,the Turkish market,the Tai floating market,the Berber mountain house and others.Talk to the people there who will tell you about their lives,and things they make.You can try

24、making a carpet,making nets,fishing.The Future TowerThis exhibition shows how progress will touch our lives.It allows us to look into the future and explore the cities of the next century and the way well be living then.Spend some time in our space station and climb into our simulator(模拟装置)for the J

25、ourney to Mars!The Nature ParkThis is not really one park but several.In the Safari Park you can drive among African animals in one of our Range Cruisers:see lions,giraffes,elephants in the wild.Move on to the Ocean Park to watch the dolphins and whales.And then there is still the Aviary to see.The

26、PyramidThis is the centre of Adventureland.Run out of films;need some postcards and stamps?For all these things and many more,visit our underground shopping centre.Come here for information and ideas too.【语篇解读】本文是一则广告,介绍了Adventureland的几个特色项目。21.If you are interested in knowing about what peoples lif

27、e will be,you may visit .A.the Travel PavilionB.the Safari ParkC.the Future TowerD.the Pyramid答案C解析推理判断题。The Future Tower都是讲述未来的事情,符合本题的要求。可知选C项。22.The Travel Pavilion is built to help visitors .A.realise the importance of travellingB.become familiar with mountain countriesC.learn something about di

28、fferent places in the worldD.learn how to make things such as fishing nets答案C解析细节理解题。根据第二段第一句“Explore places you have never been to before,and experience different ways of life.”故选C项。23.If you want to get a postcard,where will you most likely to go?A.The Nature Park.B.The Future Tower.C.The Travel P

29、avilion.D.The Pyramid.答案D解析推理判断题。根据最后一段的“need some postcards.For all these things and many more,visit our underground shopping centre.”可知the Pyramid有地下购物中心,可以在这里买到明信片。故选D项。BThe beginning of baseball in China traces back further than most would think,in 1863.From that time,Chinese universities soon b

30、egan to stage baseball activities.The first game,as documents recorded,was held in Shanghai in 1905.National interest in this traditional American sport picked up quickly,and in 1915,China placed second in the Greater Asia Baseball Tournament held in Shanghai.Several decades later,baseball was as po

31、pular as it would ever be.In 1959,teams from 30 regions came together in a national competition.Founded in 2002,the China Baseball League (CBL) is Chinas professional league for the sport,with seven teams around the country.The opportunity to capture a huge new market with Chinas growing interest sa

32、w the US Major League Baseball (MLB) open its first China office in Beijing in 2007,which has since then developed the Chinese market and educated young athletes.An example is the youth baseball program Play Ball in major Chinese cities.In the same year,the CBL partnered with Japans Nippon Professio

33、nal Baseball (NPB),agreeing to allow Japanese clubs to send coaches and players to China and Chinese players to train at Japanese facilities.This program helps Chinese schools integrate baseball into their physical education curriculum,and build professional development centres.More and more Chinese

34、 youths are getting involved with the sport,taking baseball class on the weekends or after school.Many programs for children have been established and often hold classes at many baseball fields.Through these different partnerships and co-operations,China has created opportunities for the citizens to

35、 experience another culture.China might just be the future of baseball.Through heavy investments since 2017,the CBL hopes to one day cultivate a Yao Ming of baseball,which would bring huge exposure to the sport.【语篇解读】本文为记叙文。文章主要叙述了中国棒球的发展过程,并预测中国会有更多的棒球明星和棒球迷出现。24.Whats the main idea of paragraph 1?

36、A.The beginning of baseball in China.B.The development of baseball in China.C.The national competition of baseball in China.D.The interest in this traditional American sport.答案B解析主旨大意题。根据第一段的“The beginning of baseball in China traces back further than most would think,in 1863.From that time,Chinese

37、universities soon began to stage baseball activities.The first game,as documents recorded,was held in Shanghai in 1905.in 1915,China placed second in the Greater Asia Baseball Tournament held in Shanghai.In 1959,teams from 30 regions came together in a national competition.”可知本段主要叙述了棒球在中国的发展过程。故选B项。

38、25.How does the writer develop this text?A.By the time order.B.By the cities adding.C.By Chinas interest growing.D.By partner countries increasing.答案A解析篇章结构题。根据全文中从第一段到最后一段中的“in 1863.1905.National interest in this traditional American sport picked up quickly,and in 1915,.In 1959,teams from 30 region

39、s.Founded in 2002,.in 2007,.since 2017,”可知,本文是按时间顺序展开的,故选A项。26.Which of the following can replace the underlined word “capture” in paragraph 2?A.Lose.B.Found.C.Seize.D.Control.答案C解析词义猜测题。根据第二段画线词capture所在句子内容“the US Major League Baseball (MLB) open its first China office in Beijing in 2007,which has

40、 since then developed the Chinese market and educated young athletes.An example is the youth baseball program Play Ball in major Chinese cities.”可知,“capture”的意思为“抓住”。故选C项。27.What can we predict from paragraph 3?A.Baseball remains a mystery to most of Chinese people.B.The interest in developing baseb

41、all is limited in China.C.Chinese schools will have baseball education curricula.D.More baseball talents and fans will spring up in China.答案D解析推理判断题。根据最后一段“China might just be the future of baseball.Through heavy investments since 2017,the CBL hopes to one day cultivate a Yao Ming of baseball,which

42、would bring huge exposure to the sport.”可推断出,在中国未来会涌现出像姚明似的棒球天才和更多的棒球迷。故选D项。CStep into Moving to Mars,an exhibition of Mars missions and colony design at Londons Design Museum,and immediately you have good reasons not to move there.Texts announce that Mars wasnt made for you; that there is no life a

43、nd precious little water;that,dressed in a spacesuit,you will never touch,taste or smell the planet you now call “home”.As Lisa Grossman wrote for New Scientist a couple of years ago,“Whats different about Mars is that there is nothing to do there except try not to die.”It is an odd beginning for su

44、ch a celebratory exhibition,but it provides a valuable,dark background against which the rest of the show can sparkle (闪耀)a show that is,as its chief manager Justin remarks,“not about Mars; this is an exhibition about people.”Moving along,there is a quick yet clear flash through what the science-fic

45、tion writer Robinson calls “the history of Mars in the human mind”.A Babylonian clay tablet and a Greek vase speak to early ideas about the planet.A poster for the original Total Recall film reminds us of Marss psychological threat.The main part of the show is our current plans for the Red Planet.Th

46、ere are real spacesuits and models of 3D-printed Martian settlements and suitable clothing and furniture.Mission architectures and engineering sketches line the walls.Real hammers meant for the International Space Station are wall-mounted beside a low-gravity table that has yet to leave,and may inde

47、ed never leave,Earth.This,of course,is the great strength of approaching science through design:reality and assumption can be given equal visual weight,drawing us into an informed conversation about what it is that we actually want from a future on Mars.【语篇解读】这是一篇说明文。主要说明了伦敦设计博物馆的火星任务和移民地设计展览“搬到火星”的

48、基本情况。28.What is the text mainly about?A.How to move to Mars.B.How to survive on Mars.C.What preparations we made for Mars.D.What the exhibition of Mars truly tells us.答案D解析主旨大意题。根据第一段“Step into Moving to Mars,an exhibition of Mars mission and colony design at Londons Design Museum,and immediately yo

49、u have good reasons not to move there.”以及文章内容可知,本文主要讲述了伦敦设计博物馆的火星任务和移民地设计展览“搬到火星”的基本情况。故选D项。29.What can we learn from Lisa Grossman?A.Its impossible to live on Mars.B.Its no good settling on Mars.C.You have nothing to do living on Mars.D.You can live on Mars in a spacesuit.答案A解析细节理解题。根据第二段中“As Lisa

50、Grossman wrote for New Scientist a couple of years ago,Whats different about Mars is that there is nothing to do there except try not to die.”可知从Lisa Grossman的话中我们能了解到在火星上生活是不可能的。故选A项。30.What does the exhibition focus on?A.The current plans for Mars.B.The advantages of living on Mars.C.The early ide

51、as about Mars.D.The history of Mars in the human mind.答案A解析细节理解题。根据第五段“The main part of the show is our current plans for the Red Planet.”(此处“红色星球”指火星)可知,展览的重点是关于火星目前的计划。故选A项。31.What does the author want to tell us in the last paragraph?A.An experience.B.An opinion.C.A fantasy.D.A solution.答案B解析推理判断

52、题。根据最后一段可知,作者在最后一段想告诉我们一个观点。故选B项。DJapans biggest airline is betting that the future of travel isnt traveling at all.For the last month,a married couple has been interacting with a robotcalled an Avatarthats controlled by their daughter hundreds of miles away.Made by ANA Holdings Inc,it looks like a

53、cleaner with an iPad attached,but the screen displays the daughters face as they chat,and its wheels let her move slowly about the house as though shes really there.“Virtual travel”is nothing new,of course.Storytellers,travel writers and artists have stimulating(刺激)the sense of armchair tourists for

54、 centuries.Its only in recent decades that frequent,safe travel has become available to the non-wealthy.Yet even as the worlds middle classes climb out of the armchair and into economy-class seats,there are signs of a post-travel society coming into being.Concerns about sustainability(可持续发展)are havi

55、ng an negative influence on carbon-intensive airlines.And the aging of wealthy societies is both slowing down physical travel and creating demand for various ways to experience the world.For the travel industry,virtual (虚拟的)reality offers an attractive response to these trend.Of course,far-out techn

56、ologies encourage far-out claims.ANA doesnt plan to start selling Avatars until next year.Profits,too,will probably be difficult to achieve:according to one investigation,the global market for this kind of technology will be worth only about $300 million by 2023.By contrast,ANAs traditional travel b

57、usiness brought in more than $19 billion last year.But if the business case for virtual vacations is still weak,the market for technologies that bridge physical distances between families and coworkers seems likely to only expand.ANAs robots may not replace its airplanes any time soon,but theyll alm

58、ost certainly be a part of travels high-tech future.【语篇解读】这是一篇说明文。主要介绍了日本最大的航空公司目前正在致力于开发虚拟旅行技术,有迹象表明,一个后旅游时代正在形成,这是对富裕社会的老龄化趋势的一个有吸引力的回应。但是虚拟旅行的全球市场还很难预测,作者对此持乐观态度。32.“Avatar” is mentioned in paragraph 1 to.A.display how people travel with the robot “Avatar”B.introduce a new service offered by Japa

59、ns biggest airlineC.lead in the topic of virtual travel by providing a vivid sceneD.describe what the robot “Avatar” looks like and how it works答案C解析推理判断题。根据第二段第一句“Virtual travel is nothing new,of course.”可知当然,虚拟旅行并不是什么新鲜事。由此可推知,在第一段中提到Avatar,是为了通过提供一个生动的场景来引入虚拟旅行的话题。故选C项。33.It can be inferred from

60、paragraph 3 that peoples choice of virtual travel may be the result of.A.the demand for safe travelB.wealthy peoples growing oldC.worries about low-carbon airlinesD.the support of advanced technologies答案B解析推理判断题。根据第三段中“And the aging of wealthy societies is both slowing down physical travel and creat

61、ing demand for various ways to experience the world.For the travel industry,virtual reality offers an attractive response to these trend.”可知人们选择虚拟旅行可能是富人变老的结果。故选B项。34.By saying “far-out technologies encourage far-out claims”,the writer means.A.traditional travel business is not profitableB.the globa

62、l market for virtual travels is hard to predictC.the time is ripe for selling Avatars in terms of technologyD.virtual travels will take the place of traditional ones very soon答案B解析句意理解题。根据第四段中“ANA doesnt plan to start selling Avatars until next year.Profits,too,will probably be difficult to achieve:

63、according to one investigation,the global market for this kind of technology will be worth only about $300 million by 2023.By contrast,ANAs traditional travel business brought in more than $19 billion last year.”可知,作者说“遥远的技术鼓励遥远的需求”,意思是虚拟旅行的全球市场很难预测。故选B项。35.Whats the writers attitude to virtual tech

64、nology?A.Uncertain.B.Cautious.C.Enthusiastic.D.Optimistic.答案D解析观点态度题。根据最后一段中“ANAs robots may not replace its airplanes any time soon,but theyll almost certainly be a part of travels high-tech future.”可知,ANA的机器人可能不会很快取代它的飞机,但它们几乎肯定会成为旅游高科技未来的一部分。由此可推知,作者对虚拟技术持乐观态度。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文

65、,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When it comes to green buildings,we tend to think of new onesthe kind of high-tech,solar-paneled masterpieces that make the covers of architecture magazines.36They are the witness of the country.And it would be incredibly wasteful to tear them all down and replace

66、 them with greener versions.37Whats more,it would take an average of 65 years for the reduced carbon emissions from a new energy-efficient home to make up for the resources lost by destroying an old one.38But there is an unavoidable fact that nearly half of U.S.carbon emissions come from heating,coo

67、ling and powering those aged houses.“You cant deal with the climate change without dealing with existing buildings,” says Richard Moe,the president of the National Trust.With some exceptions,the oldest homes tend to be the least energy-efficient.39Houses built before 1939 use about 50% more energy p

68、er square foot than those built after 2000.40Historic ones like Lincolns Cottage can be transformed through efficiency upgrades.They can not only help protect property owners from rising power costs;but also can save the earth.A.But how to change their conditions?B.But the U.S.has more than 100 mill

69、ion existing homes.C.Some effective measures should be taken by the government.D.So some people say that the greenest way is to maintain old ones.E.Fortunately,some relatively simple changes can green older homes.F.Vast energy and resources went into the construction of those houses.G.The main cause

70、 is the cracks that expand over time and let outside air in.答案与解析【语篇解读】这是一篇说明文。美国现有超过1亿套住房,大量的能源和资源被用于建造这些房屋,而一个节能的新房子所减少的碳排放平均需要65年才能弥补因拆除旧房子而损失的资源。所以有些人说最环保的方法是维护旧的。文章分析了这些老房子不节能的原因以及解决方案。36.B根据上文“When it comes to green buildings,we tend to think of new onesthe kind of high-tech,solar-paneled mast

71、erpieces that make the covers of architecture magazines.”可知,本句与上文发生转折,表明与那些高科技的新建筑不同的是,美国目前有超过1亿套住房。后文中they可对应到B选项中“100 million existing homes”。故B选项“但美国现有超过1亿套住房”符合上下文语境。故选B项。37.F根据上文“And it would be incredibly wasteful to tear them all down and replace them with greener versions.”可知如果把它们都拆了,换成更环保的,

72、那就太浪费了。由此可知,本句应当说明这些房屋所投入的大量能源和资源,不应当直接拆除换成更环保的。故F选项“大量的能源和资源被用于建造这些房屋”符合上下文语境。故选F项。38.D根据上文“Whats more,it would take an average of 65 years for the reduced carbon emissions from a new energy-efficient home to make up for the resources lost by destroying an old one.”可知,有些人会认为最环保的方法就是维护这些旧的房子。故D选项“所以

73、有些人说最环保的方法是维护旧的”符合上下文语境。故选D项。39.G根据上文“With some exceptions,the oldest homes tend to be the least energy-efficient.”可知除了一些例外,最古老的房子往往是最不节能的。由此可知,本句应当承接上文说明老房子不节能的原因。故G选项“主要原因是随着时间的推移,裂缝会扩大,让外面的空气进来”符合上下文语境。故选G项。40.E根据后文“Historic ones like Lincolns Cottage can be transformed through efficiency upgrade

74、s.”可知像林肯小屋这样的历史建筑可以通过提高能效来改造。由此可知,本段是在说明对这些旧房子的解决方案,即通过一些改变来让这些老房子变得更加环保节能,故E选项“幸运的是,一些相对简单的改变就可以绿化老房子”符合上下文语境。故选E项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A 、B、 C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The family of Chuck Rees,his wife Laurie,and his mother-in-law Ann Effert had just finished lunch at

75、a cafe.Then Rees,51,spotted 41 rising.They immediately drove through unfamiliar streets and42 came to a white two-story house.43 nobody in,Rees called 911.Rees ran around the house,hoping to find the 44 of the fire.When he climbed over a 45 and into the yard,Rees noticed a small steel door in the ad

76、dition (扩建部分).He hit on it with his fist.Soon he 46 a womans faint voice from the deep inside.He spotted an old woman through the 47 in the doorway.He tried to take the woman to the 48.Rees went back into the living room to 49 others.The smoke had spread to the floor,and the 50 was almost unbearable

77、.He moved through the downstairs rooms,coughing and 51 to anyone who might be there.After one last look around,Rees 52.A fire crew arrived,and Rees quickly 53 them.Moments later,flames destroyed the house.That night,the local news reported that an anonymous (匿名的) man had 54 an elderly woman from her

78、 burning house.Effert proudly called media to 55 her son-in-law as the hero.“He didnt do it for fame,” she said.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述的是查克里斯、他的妻子劳里和岳母安埃费特刚刚在一家咖啡馆吃完午饭,发现了浓烟,他最后到达冒烟的地方,拨打了911并从着火的房子里救出了一名老妇人,消防队到后,他没留名字就离开了现场。41.A.shadeB.lightC.windD.smoke答案D解析考查名词。根据下文的“called 911”和“of the fire”可知此处是烟(s

79、moke)升起来了。故选D项。42.A.slowlyB.frequentlyC.eventuallyD.luckily答案C解析考查副词。句意:他们立即驱车穿过陌生的街道,最终来到一栋两层楼高的白色房子前。此处指“最后”到达冒烟的地方。故选C项。43.A.FindingB.LettingC.MovingD.Remembering答案A解析考查动词。句意:发现没人在家,里斯拨打了911。根据nobody in可知是“发现”没人在里面。故选A项。44.A.timeB.sourceC.effectD.damage答案B解析考查名词。句意:里斯绕着房子跑,希望找到起火的地方,把火扑灭。此处是指找“火源

80、”。故选B项。45.A.floorB.doorC.wallD.fence答案D解析考查名词。句意:当他爬过栅栏进入院子时,里斯注意到另外还有一扇小钢门。根据“Rees noticed a small steel door in the addition”可知先翻过了“栅栏”进入院子。故选D项。46.A.heardB.copiedC.raisedD.recognized答案A解析考查动词。句意:不久,他听到一个女人微弱的声音从里面传来。根据“a womans faint voice from the deep inside.”可知这里应该是“听到”。故选A项。47.A.blockB.crackC

81、.roomD.hole答案B解析考查名词。句意:他从门缝里看见一个老妇人。根据in the doorway可知是从“门缝”里看见。故选B项。48.A.hospitalB.safetyC.shelterD.bedroom答案B解析考查名词。句意:他试着把那个女人带到安全的地方。根据take the woman to可知,要把女人带到“安全的地方”。故选B项。49.A.worry aboutB.wait forC.care aboutD.check for答案D解析考查动词词组。句意:里斯回到客厅去看其他人。此处指“核对”,故选D项。50.A.processB.noiseC.heatD.resul

82、t答案C解析考查名词。句意:烟已经扩散到地板上,高温几乎让人无法忍受,他穿过楼下的房间,咳嗽着,向任何可能在那里的人呼喊。根据almost unbearable可知这里指“热”得不能忍受。故选C项。51.A.shoutingB.runningC.explainingD.turning答案A解析考查动词。句意:烟已经扩散到地板上,高温几乎让人无法忍受,他穿过楼下的房间,咳嗽着,向任何可能在那里的人呼喊。因为着火,所以向在那里的人“大喊”。故选A项。52.A.finishedB.quitC.fellD.fled答案D解析考查动词。句意:里斯最后看了看四周,就逃离了火场。此处指“逃离”大火。故选D项

83、。53.A.blamedB.rememberedC.leftD.welcomed答案C解析考查动词。句意:消防队来了,里斯很快离开了他们。消防队来了,再根据下文中drove home可知,里斯自然就“离开”了。故选C项。54.A.rescuedB.visitedC.servedD.supported答案A解析考查动词。句意:当天晚上,当地新闻报道称,一名匿名男子从着火的房子里救出了一名老妇人。根据“an elderly woman from her burning house”可知是“救出”。故选A项。55.A.announceB.considerC.recommendD.identify答案

84、D解析考查动词。句意:埃弗特自豪地打电话给媒体,确认她的女婿是英雄。根据called media可知是“确认”。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Your class starts in 10 minutes,but you find yourself 56. (stick) in traffic.Dont panic.With just a press of a button,your car will lift off the ground and fly to school.Whats your 57

85、.(impress)?It seems like science fiction,but it isnt.Engineers have taken 58. the research of flying cars,and they have already found 59. (solve) to many of the big challenges.They predict that well all be using these amazing vehicles one day.According to Car Trends Magazine,one model,60. is part ca

86、r and part plane,is going to be on the market in 61. not-so-distant future.It will look like a regular car when its on the road,but its wings will unfold when the driver 62. (decide) to take to the sky.And 63. (operate) by a computer,all controls will be automatic.Imagine this:Youll be doing your ho

87、mework while your car is getting you to school 64. (safe).And what does this future dream car cost?Well,at first it will be about a million dollars,but after a few years,youll be able to buy 65. for “only” $60,000.Dont throw away your old drivers license just yet!答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍一种新型汽车模型,工程师

88、们已经开始了飞行汽车的研究。56.stuck考查过去分词。句意:你的课十分钟后开始,但是你发现自己被堵在路上了。be stuck in“困于,动弹不得”。这里用过去分词作宾语补足语。57.impression考查名词。形容词性物主代词修饰名词,故答案为impression。58.up考查动词短语。动词短语:take up开始从事,故答案为up。59.solutions考查名词复数。此处found后面用名词作宾语,再根据“many of the big challenges”可知此处用名词复数,故答案为solutions。60.which考查定语从句关系词。此处one model是先行词,指物,

89、在后面的定语从句中作主语,故答案为which。61.the考查词组。in the not-so-distant future在不久的将来,故答案为the。62.decides考查时态。时间状语从句用现在时表示将来,故用decides。63.operated考查过去分词。句子主语all controls和operate之间是逻辑上的被动关系,是过去分词作原因状语,故答案为operated。64.safely考查副词。此处用副词修饰动词,故用safely。65.one考查替代词。此处表示泛指,用one替代a future dream car,故答案为one。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节

90、(满分15分)假设你是李华,你的英国朋友 Johnson 对你所在城市正在实施的“垃圾分类”活动很感兴趣,请你给 Johnson 写一封信,向他介绍“垃圾分类”的详情,要点如下:1.垃圾问题的现状;2.垃圾分类的意义;3.询问对方城市垃圾分类的情况。注意:1.词数 80 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:垃圾分类 Rubbish Classification参考范文Dear Johnson,Knowing that you are interested in the activity named “Rubbish Classification”,now I am writin

91、g to tell you something about it.As we know,rubbish is an unavoidable part of our life.Large amounts of rubbish,such as leftover food,waste paper,used plastic bottles and batteries are produced every day.However,dealing with rubbish has always been a big headache and rubbish is becoming a major envi

92、ronmental problem in our city.It is time that rubbish classification should be carried out.Because,by classifying rubbish,we can recycle useful materials,save resources and reduce environmental pollution.Moreover,rubbish classification is a scientific and effective way to manage rubbish.What about t

93、he good measures of dealing with rubbish in your city?Could you tell me more information?Looking forward to your earlier reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容写一篇 60词左右的内容概要。Family problems are a universal phenomenon,and they can always cause people pain,especially around family-centered times,lik

94、e holidays.However,there are ways to solve the problems.Life is too short to waste.How a person approaches the family members and what he says can make a big difference.If the family members are arguing,waiting until everyone calms down can help deal with the argument.A person shouldnt discuss the f

95、amily problem when he is still feeling upset or emotional.If he waits even a single night,the intensity(强度) of the emotion is likely to calm down somewhat,even if he is still unhappy.So it is advised that he should wait rather than react emotionally.If he takes a step back and gives himself some tim

96、e to think before dealing with the problem,he will deal with it wisely.There are lots of people who want to send off a text or an email and wish they could take things back.Actually,the tone(语气) can be easily misunderstood by electronic communication.The man who sends off a text message or email mig

97、ht not think he sounds angry to the person receiving it.Instead of sending off a text,pick up the telephone,or better yet,arrange in-person communication.Electronic communication means people lose the true meaning of body language,which can convey feelings and reduce the sting(刺痛) of a painful conve

98、rsation.As the saying goes,“Blood is thicker than water.” People can choose their friends,but not their family.You might be able to cut family members out,but it could cause you more pain down the road.Understanding that family members have faults,but they can still love their families,is the first

99、step towards dealing with problems.Accept your own faults,too.参考范文Family problems can be very painful.However,there are always some ways to handle them.(要点1)Waiting until you are not angry to discuss family problems can help solve them.(要点2)Rather than send off a text or an email,deal with family problems in person,which is an effective way.(要点3)Meanwhile,it is necessary to try to accept the faults of your family members as well as your own.(要点4)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1