1、Unit 4 Natural disastersSectionDiscoveringUsefulStructures课后训练提升一、单句语法填空1.Kate, brother I shared an apartment with,has come to my rescue.答案: whose2.My eldest son has a car was bought last year.答案: which/that3.You should not do anything will make others upset.答案: that4.Those want to attend the party
2、should sign your name here.答案: who5.He has written two novels,the first of is a best-seller.答案: which二、单句改错1.Lucy introduced me to some of her friends,one of who has been to China._答案: whowhom2.Hell never forget the people and the place which he visited in Beijing last year._答案: whichthat3.A flood h
3、it part of Southeast Asia,which effects the people are still suffering._答案: whichwhose4.Shanghai,that I visited last year,is a nice modern city._答案: thatwhich5.The pictures are the things that they were very important in my life to me._答案: 去掉they三、用适当的关系代词填空The shopping mall,1. atmosphere many peopl
4、e enjoyed,was on fire last week because the gas pipes 2. were used too long cracked.Those 3. were shopping in it were trapped.It was such a big fire that the world seemed as if it came to an end.Many goods 4. were on sale were destroyed.This was the biggest fire 5. people had ever seen.Luckily,the f
5、irefighters 6. received the emergency call came at once.They did 7. they could to put out the fire.To our relief,no one was injured or dead.答案: 1.whose2.which/that3.who4.which/that5.that6.who/that7.what四、阅读理解In the US,the potato is one of the most widely consumed crops.French fries are commonly foun
6、d in typical American fast food burger joints and cafeterias.French fries were introduced to the US when Thomas Jefferson served them in the White House during his presidency from 1801 to 1809.Potato chips are popular with consumers as well.The humble potato is more than just a kind of food.In many
7、ways its part of the American pop culture.Lets take a look at some pop culture potatoes.MashedPotatodanceThe Mashed Potato dance is a craze that began in 1962.The name of the dance came from the song it accompanies,MashedPotatoTime,performed by American R&B singer Dee Dee Sharp.The move vaguely rese
8、mbles that of the Twist dance style,by Sharps fellow Philadelphian,Chubby Checker.HotPotato!“Hot Potato!”is an action puzzle video game released in 2001.In the game the player must drive a bus and clear the road of alien potato beings.The potato beings are either red or blue;when two like-coloured p
9、otatoes touch each other,they disappear.Over the years,“Hot Potato!”has received mostly positive reception from critics.MrPotatoHeadMr Potato Head is an American toy invented by George Lerner in 1949.The toy consists of a plastic potato model and a variety of plastic parts like hands,feet,ears and m
10、ouths.In 1952,Mr Potato Head became the first toy advertised on television.This commercial revolutionised marketing had caused a boom that solidified this toys place in American pop culture.1.Which is the newest to the American pop culture?A.French friesB.Mashed Potato dance.C.Hot Potato!D.Mr Potato
11、 Head.答案: C解析: 细节理解题。由第一段第三句可知薯条开始出现在美国是在1801年到1809年这段时间里;由小标题MashedPotatodance下面段落的第一句可知其出现在1962年;由小标题HotPotato!下面段落的第一句可知其出现在2001年;由小标题MrPotatoHead下面段落的第一句可知其出现在1949年。由它们出现的顺序可知选C项。2.What can we infer from the text?A.French fries were popular in the US when first served in the White House.B.Mashed
12、PotatoTime came from Mashed Potato dance.C.Players can play “Hot Potato!”on their phone.D.Mr Potato Head can be taken apart.答案: D解析: 推理判断题。结合小标题MrPotatoHead下面段落的第二句可知,MrPotatoHead是由很多个部分组成的,由此可推知其可以被拆解,故选D项。A项在文中未提及,文中只讲了薯条在那个时候被引入美国;由小标题MashedPotatodance下面段落的第二句可知是MashedPotatodance源于MashedPotatoTim
13、e,故B项错误;C项在文中未提及。3.Which of the following can be the best title for the text?A.Enjoy American Fast FoodB.Have Fun with PotatoesC.Different Uses of PotatoesD.American Food Culture答案: B解析: 主旨大意题。文章主要介绍了几种关于土豆的美国流行文化,介绍了土豆在美国不仅是食物,还和很多流行文化有关,B项意为“玩转土豆”,符合文意。A项(享用美国快餐)、C项(土豆的不同用途)和D项(美国的食物文化)均不正确。五、七选五阅
14、读理解HowtoLoveYourParentsEven if you think that your parents are mean-spirited(小气的,自私的) at times,loving your parents is a normal and fulfilling part of your life.You love them for the fact that they created you,raised you,and are in part a source of who you are.Here are some ways to love your parents.
15、1 A gentle “Good morning” and “I love you” will warm a coldest heart.Remember that they brought you into this world.Without your parents,we might still wander at an unknown corner in an unknown world.Respect them more and cherish these moments.You can use these moments to learn from them when youre
16、off on your own.Its OK to get angry but angry actions dont help you or your parents.Act calmly,cool off,journal about your feelings,or talk to a friend.2Obey their requests.It will make your attitude better and earn you more respect from them.It may seem like you are going through hell when you dont
17、 get what you want or you have to clean.However,you had better remember they keep a roof over your head when its cold,raining,snowing,or too hot.Understand that parents are human beings and make mistakes.3 Since you can forgive your friends,why not forgive your parents?Keep company with them.Do thin
18、gs with your parents like watching TV or going somewhere with them.4 Listen to their old stories and learn from them.You will find they are your teachers in this way or another.Some people simply may not be able to love their parents.5 Seek help if you are being abused(虐待) in any way.Parents do not
19、have a right to harm you.A.Forgiveness is the key.B.Tell them you love them every morning.C.Parents will in turn express their love to you.D.After this,share your feelings with your parents.E.Anyway,spend as much time with them as you can.F.Please remember parents are as important as friends.G.There
20、 can be realistic reasons for this,family violence for example.答案: 15 BDAEG六、语篇填空Two boys were rescued by a brand-new lifesaving drone(无人机) in Australia while lifeguards were still training to use 1. device.The 2.(swim),aged 15-17,had got 3. difficulties off the coast of Lennox Head,New South Wales(
21、NSW).A man walking along the beach spotted the teenagers 4.(struggle) in heavy waves about 700 metres offshore.Lifesavers instantly sent the drone to drop an inflatable rescue pod(救援舱),and the boys made their way 5.(safe) to the shore.The rescue was considered to be historic,because it was the first
22、 time that a drone 6.(equip) with a flotation(漂浮) device had been used to rescue swimmers like that.Lifeguard supervisor Jai Sheridan was piloting(领航) the device when the alarm 7.(raise).He described the experience as a(n) 8.(real) and unbelievable one.“The drone certainly proved 9.(it) today.It is
23、an amazingly efficient lifesaving device,”he told the local newspaper.It took just a minute 10. two to launch the drone,fly it to the rescue site,and drop the pod.However,before that,reaching the teenagers could easily have taken three times as long.答案: 1.the2.swimmer3.into4.struggling5.safely6.equipped7.was raised8.unreal9.itself10.or