收藏 分享(赏)

Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc

上传人:a**** 文档编号:565490 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:11 大小:8.63MB
下载 相关 举报
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第1页
第1页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第2页
第2页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第3页
第3页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第4页
第4页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第5页
第5页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第6页
第6页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第7页
第7页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第8页
第8页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第9页
第9页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第10页
第10页 / 共11页
Unit 8 第3课时Grammar-学易试题君之K三关2018-2019学年九年级英语人教版.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、情态动词可以表示说话的语气,本单元我们主要学了must,might,could,can等情态动词表示推测的用法。表示推测时,要根据肯定句、疑问句或否定句的不同句式选用不同的情态动词。must用于肯定句,意为一定,肯定,表示有把握的肯定推测。Alan has been in China for several years. He must be a big boy now. 艾伦在中国好几年了,现在他一定是个大男孩了。can多用于否定句或疑问句中,意为可能;会,表示可能性较大的推测。cant可用于对must表示的肯定推测进行否定。That cant be Maryshes in New York

2、. 那不可能是玛丽她在纽约呢。might/could用于肯定句,意为有可能,也许,表示把握不大的推测。This volleyball might/could be Toms. He is looking for his volleyball. 这个排球可能是汤姆的,他正在找他的排球。【拓展】表示对现在情况的推测用情态动词do;表示对正在发生的事情的推测用情态动词be doing;表示对过去或已完成事件的推测用情态动词have done。She might be in the classroom now. 她现在可能在教室里。Its ten oclock. He must be having c

3、lass. 十点钟了,他一定在上课。She is crying. She must have known the bad news. 她在哭,她一定已经知道了这个坏消息。【典例】(2018 安徽中考)May I watch TV, Dad?When your homework is finished, you _.A. should B. can C. must D. need【答案】B一、情态动词表推测时,不同的形式表示不同的时态。结构形式用法例句情态动词+动词原形表示对现在的事情的推测Something must be wrong with my bike. 我的自行车一定是出了毛病。情态

4、动词+be+动词的-ing形式表示对正在发生的事情的推测He might be having breakfast at home. 他可能正在家里吃早饭。情态动词+have+动词的过去分词表示对过去或已经完成的事情的推测I must have put my keys somewhere in the bedroom.我一定是把钥匙放在卧室的某个地方了。二、情态动词表推测的意义和用法句式情态动词用法意义例句肯定句must表示有把握的肯定推测一定;肯定He must be very tired after a long journey. 长途旅行后,他一定很累。could/may/might其肯定

5、程度逐渐减弱,表示把握性不大的推测可能It might rain this afternoon.今天下午可能会下雨。否定句cant表示有把握的否定推测不可能She cant be at school. Its Sunday today.她不可能在学校里。今天是星期天。疑问句can/could表示推测可能Could Mike be an Indian boy? 迈克可能是一个印度男孩吗?【警示】1. could用于否定句时,语气较cant缓和,意为不可能。He said the news couldnt be true.他说那个消息不可能是真的。2. may/might用于否定句时,表示不太有把

6、握的否定推测,意为可能不。学科&网【典例】Excuse me. Is this the right way to the Summer Palace? Sorry, I am not sure. It _ be.A. might B. will C. must D. can【答案】A【解析】句意:打扰一下,这正好是到颐和园的路吗?对不起,我不确定,它可能是。这里是没有把握的肯定推测。故选A。一、选用方框中的情态动词填空。can, may, must, cant, may not, mustnt, could, might, couldnt, might not1. That red noteb

7、ook _ be Wang Hongs. Look! It has her name on the first page.2. The jeans _ be Michaels. They are too short for him.3. The basketball _ be Mikes. His superstar is Yao Ming.4. The guitar _ belong to Mary. She likes to play the guitar very much.5. Oh, the red bike _ be his. His is yellow.二、根据汉语意思完成句子,

8、每空一词。1. 她不可能正在等你。 She_ _ _ for you.2. 她的表准是停了。我去叫她。 Her watch _ _ _. I will go and call her.3. 他喜欢读书。现在他一定是正在图书馆读书呢。 He likes reading. Now he _ _ _ in the library.4. 你走了那么长的路,一定饿了吧。 You _ _ _ after your long walk.5. 你最好去问那位警察,他一定知道去邮局的路。 Youd better ask the policeman. He _ _ the way to the post offi

9、ce.三、单项选择。1. The nice hair band _ Alice. A. must beB. might belong toC. may beD. can belong2. Excuse me, is this the right way to No.1 Middle School?Sorry, Im not sure. But it _ be. A. canB. needC. mustD. might3. Will it be sunny this afternoon?It _ fine. Who knows? The weather always changes quickl

10、y.A. must be B. will be C. may be D. maybe4. Is Jack on duty today?It be him, and its his turn tomorrow.A. mustnt B. cant C. wont D. neednt5. Look! Peter is playing basketball on the playground. It _ be Peter. He has gone to Beijing. A. cantB. mustntC. mightD. may6. It nearly took me two hours to wa

11、lk here. Have a drink then. You _ be thirsty. A. cantB. mustC. mustntD. can四、完形填空。I was living in a house with a long history in Halifax, Nova Scotia five years ago. One day, one of my friends from the West Coast came out to visit me. He was 1 for 3 weeks so he brought a lot of bags and suitcases, a

12、nd other things like a 2 . I told him he could sleep on the bed in the front living room. One morning after a late night of drinking, my friend ran into my room shouting FIRE! FIRE!. Without 3 I jumped out of bed. The floor was 4 against my feet as I ran out into the hallway, right behind my friend.

13、 I couldnt see the fire anywhere, 5 as we ran towards the front door, I could hear the 6 making a loud noise all around me. It was inside the 7 . We ran out into the front yard and looked 8 at the house, seeing black smoke coming out of the 9 house.We were standing there watching the house when I lo

14、oked down and 10 all of my friends bags and suitcases 11 lined up on the front grassland, including his basketball. 12 he noticed the house was on fire, he took all of them out to the grassland before coming back in to 13 me about it. That fire had started in the basement(地下室), and it spread up into

15、 the walls and was burning the 14 we were standing on. The floor and much of the house fell down not long after we came out. The firemen said we were very 15 .Of course, we are not friends anymore.1. A. working B. staying C. waiting D. resting2. A. baseball B. volleyball C. football D. basketball3.

16、A. thinking B. sleeping C. looking D. drinking4. A. wet B. soft C. hot D. dirty5. A. so B. and C. or D. but6. A. fire B. door C. wind D. car7. A. rooms B. walls C. kitchen D. yard8. A. up B. down C. back D. forward9. A. old B. big C. red D. stone10. A. remembered B. made C. expected D. noticed11. A.

17、 tidily B. gradually C. differently D. naturally12. A. Unless B. If C. When D. Before13. A. warn B. show C. ask D. phone14. A. sofa B. bed C. table D. floor15. A. brave B. lucky C. nervous D. scared五、阅读理解。ALisa never had the chance to know her father. He and her mother divorced when she was just a y

18、oung child. Even though he didnt move far, he never came to visit his children. Lisa often wondered about her father. What did he look like and what was he doing? All she knew was his name: Jeff White. After Lisa grew up, she became a nurse at a hospital, where she would help provide medicine and co

19、mfort for patients in their final days. A few weeks ago, she received a new patient whose name was Jeff White. When Jeff came into his room, Lisa asked him if he had any children. Jeff told her that he had two daughters, Lisa and Elly. Lisa couldnt hold her tears back. She told him, I am Lisa, your

20、daughter. Jeff embraced her, saying that he was not a good father. And the daughter held his hand and kissed him. Then Jeff began to sing This Magic Moment. Jeff could have just weeks left to live, so Lisa wanted to make the most of the time she had with him. Lisa also brought her kid to the hospita

21、l to meet their grandfather. The kid made cards for him with the words, I love you.1. What happened to Lisa when she was young?A. Her father lost his job. B. Her mother died.C. Her family moved to another country.D. Her father left the family.2. What did Lisa know about her father? She knew her fath

22、ers _. A. looks B. name C. hobby D. job3. From the passage we know that _.A. Lisa has a brother B. Lisa hates his fatherC. Lisa has a sister D. Lisas father hates her daughter4. According to the passage, which of the following is Not True?A. Lisa was a doctor at a hospital. B. Lisas kid loves Jeff.C

23、. Lisa cried when she knew Jeff was her father. D. Jeff was happy to see his daughter.5. This passage mainly tells us that _.A. Kids should love their father.B. The father should love his kids.C. Forgiveness(宽恕) is also a kind of love. D. Fathers shouldnt leave their families.BHave you ever dreamed

24、about sending a letter to yourself or your friends in the future? While express mail(快递) is a fast way to send your letters, there is another type of mail appearing in China as a new business future mail.The letter should be sent next Mothers Day and not a day earlier! Lin Xiaofan, a college student

25、 in Shanghai, tells one of the companies offering the service.Lin Xiaofan wrote the letter to her mother nearly a year earlier to express her love to her mother for next Mothers Day.Offering this service makes people slow down and lets them understand the meaning of time in another way, said Zheng Z

26、himin, manager at a future mail company. Zheng thinks future mail letters help remind us of care, friendship and love.While future mail is becoming more and more popular, some people are wondering what will happen if the postal address changes or if the company goes broken before the letters arrive.

27、Zheng said customers are glad to sign a contract(签订合同) to make sure that they can be compensated if their letters are lost or damaged.Most of the customers are college students and young white-collar(白领) workers. Psychologists(心理学家) said that young Chinese might have a new way to express their feeli

28、ngs through this service. Most people put their hopes and wishes in the letter so that they can experience the connection(联系) between the past and the present when they receive the letter.6. Future mail is a/an _ way to send your letter.A. fast B. old C. new D. cheap7. The underlined word compensate

29、 means _ in Chinese.A. 赔偿 B.完成 C. 送达 D.抛弃8. The future mail service is popular among _.A. junior students B. college studentsC. young children D. blue-collar workers9. The future mail service can help us _.A. sign a contract B. express our love and careC. forget friendshipD. understand the meaning o

30、f time in a wrong way10. Youd better use future mail if you want to _.A. save money from sending express mailB. send a birthday gift to your friend quicklyC. talk with your friends about your life freelyD. send a your best wishes to yourself on January 1, 2020一、选用方框中的情态动词填空。1. must 2. cant 3. might/

31、may 4. might/may 5. cant/couldnt二、根据汉语意思完成句子,每空一词。1. cant be waiting 2. must have stopped 3. must be reading 4. must be hungry 5. must know三、单项选择。4. B【解析】句意:今天是杰克值日吗?不可能是他,明天才轮到他。根据语境可知,这里是对某事的猜测,肯定的猜测应用must be,否定的猜测应用cant be。故选B。5. A【解析】句意:看!彼得正在操场上打篮球。不可能是彼得,彼得去北京了。表否定推测时,用cant。6. B【解析】句意:步行到这里花了我

32、将近两个小时。那么喝些东西吧,你肯定渴了。这里表示非常有把握的推测,应该用must。学&科网四、完形填空。文章大意:本文主要讲述了一个住在历史悠久的老房子里,迎来自己的朋友住在家里,可是因为一些原因,房子起火,但是他们及时逃脱,有惊无险地保全了自己生命的故事。1. B【解析】句意:他将要住上三周,所以他带来了很多包和提箱,以及其他像篮球一样的东西。根据句意,可知作者的朋友将要在此地待上三周,属于短暂停留,应该使用动词live,故答案为:B。2. D【解析】句意:他将要住上三周,所以他带来了很多包和提箱,以及其他像篮球一样的东西。根据句意,结合下文:We were standing there

33、watching the house when I looked down and . all of my friends bags and suitcases . lined up on the front grassland, including his basketball.可知作者的朋友带去了篮球。故答案为:D。4. C【解析】句意:当我跑进我朋友身后的大厅时,我感到在我脚下的地板很烫。根据句意,结合上文FIRE! FIRE!可知着火后地板是热的,烫的。故答案为:C。5. D【解析】句意:在任何地方我都看不见火,但是当我们跑向前门时,我能听见大火在我们周围发生的巨大的噪音。根据句意,结

34、合上文描述没有发现火,下文已经找到大火制造的噪音,可知两句为转折关系。故答案为:D。6. A【解析】句意:在任何地方我都看不见火,但是当我们跑向前门时,我能听见大火在我们周围发生的巨大的噪音。根据句意,结合上下文都在描述the fire,可知此处仍在在寻找火源。故答案为:A。7. B【解析】句意:那火就在地下室。根据句意,结合下文:That fire had started in the basement(地下室), and it spread up into the walls and was burning the . we were standing on.可知大火起源于地下室,然后迅速

35、蔓延进墙里面。故答案为:B。8. C【解析】句意:我们跑进前院,向后看了看房子,看见黑色的烟雾正在从这座老房子里冒出来。根据句意,结合常识,房子的前面是院子,所以在院子里往后看时,需要使用back。故答案为:C。9. A【解析】句意:我们跑进前院,向后看了看房子,看见黑色的烟雾正在从这座老房子里冒出来。根据句意,结合上文I was living in a house with a long history in Halifax, Nova Scotia five years ago.可知作者住在一所有悠久历史的老房子里,故答案为:A。10. D【解析】句意:我们站在那里看着房子,突然向下看,注

36、意到了所有我朋友的包,提箱,包括篮球都整齐地排队一样的在前面的草地上。根据句意,结合上文We were standing there watching the house when I looked down 可知作者他们看到,注意到映入眼帘的事情。故答案为:D。11. A【解析】句意:我们站在那里看着房子,突然向下看,注意到了所有我朋友的包,提箱,包括篮球都整齐地排队一样的在前面的草地上。根据句意,结合下文line up排队,可知东西摆放的很整齐,故答案为:A。13. A【解析】句意:在回来告知我关于这件事情之前,当他注意到房子在着火时,他拿起了所有的东西向外跑到了草地上。根据句意,结合常识

37、,当大火发生时,作者的朋友应该要警告,提醒。故答案为:A。14. D【解析】句意:那火在地下室发生,然后蔓延到墙里,正在我们站在的脚下的地板上燃烧。根据句意,结合上下文,大火既然在地下室燃烧,一定会让楼上站着的作者有烫脚的感觉。故答案为:D。15. B【解析】句意:消防员们说我们很幸运。根据上文:The floor and much of the house fell down not long after we came out.可知在我们出去后没多久,地板和大部分的房子都倒塌了。可知我们幸免于难是幸运的。故答案为:B。五、阅读理解。A文章大意:本文讲述的是一对父女之间的故事。因为与妈妈早年

38、离婚,丽莎的父亲杰夫离开了她们并且从未来看过她们。丽莎长大后,当上了护士。一天,将不久于人世的杰夫来到医院看病,在这特殊的环境里,丽莎与父亲相认了,父亲认识到了自己的错误,女儿陪着父亲走过了人生最后的日子。1. D【解析】细节理解题。题意:丽莎小时候发生了什么事?A. Her father lost his job.她父亲失业了;B. Her mother died.她妈妈去世了;C. Her family moved to another country.她家搬到了另一座城市;D. Her father left the family.她你父亲离开了家人。由第一段内容可知,小时候,丽莎的父母

39、离异,虽住得不远,但是未再来看过她们。故选D。2. B【解析】细节理解题。题意:丽莎知道父亲的什么?A. looks外貌;B. name名字;C. hobby爱好;D. job工作。由第二段里的:All she knew was his name: Jeff White.可知,她所唯一知道的,就是父亲的名字。故选B。3. C【解析】推理判断题。题意:从短文中,我们知道什么?A. Lisa has a brother丽莎有一个兄弟;B. Lisa hates his father.丽莎慨她的父亲;C. Lisa has a sister.丽莎有一个姐妹;D. Lisas father hates

40、 her daughter.丽莎的父亲。由第四段里的:Jeff told her that he had two daughters, Lisa and Elly.可知丽莎的父亲有两个女儿,即丽莎有一个姐妹。故选C。4. A【解析】推理判断题。题意:根据短文内容,下面哪一个不是对的?A. Lisa was a doctor at a hospital.丽莎是医院的一位医生;B. Lisas kid loves Jeff.丽莎的孩子爱杰夫;C. Lisa cried when she knew Jeff was her father.当丽莎知道杰夫是她的父亲时,她哭了;D. Jeff was h

41、appy to see his daughter.见到女儿,杰夫很高兴。由第三段开头的句子:After Lisa grew up, she became a nurse at a hospital可知,丽莎是医院的一名护士,不是医生。故A错了。选A。B文章大意:本文介绍了一种新的通讯形式:future mail service。介绍了其具体形式、利弊及保障等等。6. C【解析】细节理解题。题意:Future mail 是一种发送你的信件的什么方式?A. fast快速的;B. old旧的;C. new新的;D. cheap便宜的。由第一自然段最后一句:there is another type

42、of mail appearing in China as a new businessfuture mail.可知这是一种新的方式。故选C。7. A【解析】词义猜测题。题意:有下划线的 compensate 的汉语意思是什么?A. 赔偿;B.完成;C. 送达;D.抛弃 。根据句意:顾客签订合同以确保在信件被弄丢或是损坏的情况下得到compensate。可以推测出其含义是赔偿。故选A。8. B【解析】细节理解题。题意:future mail service在哪些人中受欢迎?A. junior students中学生;B. college students大学生;C. young childre

43、n小孩;D. blue-collar workers蓝领工人。根据短文最后一段第一句:Most of the customers are college students and young white-collar workers.可知,其主要的顾客是大学生和白领。故选B。9. B【解析】细节理解题。题意:The future mail service 可以帮助我们做什么?A. sign a contract签合同;B. express our love and care表达关爱;C. forget friendship忘记友情;D. understand the meaning of ti

44、me in a wrong way以错误的方式明白时间的意义。根据第二段和最后一段可知,The future mail service可以帮助人们表达自己的感受及爱。故选B。10. D【解析】推理判断题。题意:如果你想要做什么时,你最好用 future mail?A. save money from sending express mail节省邮费;B. send a birthday gift to your friend quickly快速地给朋友寄生日礼物;C. talk with your friends about your life freely和朋友自由地谈论你的生活;D. send your best wishes to yourself on January 1, 2020在2020年1月1日,把你最好的祝愿寄给自己。根据短文第一句可知,future mail可以寄未来的邮件。故选D。11

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1