收藏 分享(赏)

海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:563898 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:22 大小:134KB
下载 相关 举报
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共22页
海南省海口市第四中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、海口四中2021-2022 学年度第一学期高二英语第一次月考试题(必修三Unit 1Unit 3)时间:120 分钟 满分: 150 分注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡2.回答选择题时,选出毎小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效3.考试结束后,将答题卡交回,本试卷自行保留。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下

2、面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B. 9.18. C 9.15.答案 是C。1. What will Lucy do at 11:30 tomorrow? A. Go out for lunch B. See her dentist(牙医). C. Visit a friend.2. What is the weather like now?A. Its sunny. B. Its rainy.

3、C. Its cloudy.3. Why does the man talk to Dr. Simpson?A. To make an apology. B. To ask for help. C. To discuss his studies. 4. How will the woman get back from the railway station?A. By train B. By car. C. By bus.5. What does Jenny decide to do first?A. Look for a job. B. Go on a trip. C. Get an ass

4、istant. 第二节(共15小题;每小题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What time is it now? A. 1:45. B. 2:10. C. 2:15.7. What will the man do? A. Work on a project. B. See Linda in the library. C. Meet with Professor

5、 Smith.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speakers talking about? A. Having guests this weekend.B. Going out for sightseeing. C. Moving into a new house.9. What is the relationship between the speakers? A. Neighbors B. Husband and wife. C. Host and visitor.10. What will the man do tomorrow? A. Work in

6、his garden. B. Have a barbecue. C. Do some shopping听第8段材料,回答第11至13题11. Where was the man born? A. In Philadelphia. B. In Springfield. C. In Kansas.12. What did the man like doing when he was a child? A. Drawing. B. Traveling. C. Reading.13. What inspires the man most in his work?A. Education. B. Fam

7、ily love. C. Nature.听第9段材料,回答第14至17题14. Why is Dorothy going to Europe? A. To attend a training program. B. To carry out some research. C. To take a vacation. 15. How long will Dorothy stay in Europe? A. A few days. B. Two weeks. C. Three months. 16. What does Dorothy think of her apartment? A. Its

8、expensive. B. Its satisfactory. C. Its inconvenient. 17. What does Bill offer to do for Dorothy?A. Recommend her apartment to Jim. B. Find a new apartment for her. C. Take care of her apartment. 听第10段材料,回答第18至20小题。18. What are the tourists advised to do when touring London?A. Take their tour schedul

9、e. B. Watch out for the traffic. C. Wear comfortable shoes. 19. What will the tourists do in fifteen minutes?A. Meet the speaker. B. Go to their rooms. C. Change some money. 20. Where probably is the speaker? A. In a park. B. In a hotel. C. In a shopping centre. 第二部分 阅读(共两节,满分50分) 第一节 (共15小题,每小题2.5分

10、,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFour Useful Products for Your LifeElectric Wine OpenerCost: $19.89Once youve tried this tool, youll never go back to the old fashioned kind. This electric wine opener will remove the cork (瓶塞) easily within seconds, and can open up to 30 bottles

11、 with a single charge.Fantastic Ice Cream SpoonCost: $14. 99Its always disappointing when youre really in the mood for ice cream, but have to wait forever for the ice cream to get to just the right softness. Well, this heated ice cream spoon exactly conducts heat from your hands, and will help softe

12、n the ice cream to make it ready to eat right away.Express BakerCost: $58. 99Making your own bread seems like a quite difficult job. But this baker makes it easierwithin an hour. It has 12 different bread settings, and three different crust settings, so you can make bread, pizza and more. A quick lo

13、ok through the reviews shows that customers are pretty happy with it, too.Corn StripperCost: $7.99Theres no denying that corn on the cob (棒) is delicious But eating corn on the cob and dealing with all the little bits that get stuck in your teeth afterwards is a painful experience. This little devic

14、e takes all the corns from the cob, by letting you strip (剥) your corn easily, without making a total mess.1. What can people do with Express Baker?A. Make some food.B. Soften food.C. Classify food.D. Keep food fresh.2. Which of the following applies the theory of heat conduction?A. Electric Wine Op

15、ener.B. Fantastic Ice Cream Spoon.C. Express Baker.D. Corn Stripper.3. What do the four products have in common?A. They are of the same price.B. They are difficult to operate.C. They make food more delicious to eat.D. They make peoples life easier.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章以广告的形式,介绍了生活中四大有

16、用的生活用品。【1题详解】细节理解题。由题干关键词Express Baker可将答案定位在第三段。由第三段的“It has 12 different bread settings, and three different crust settings, so you can make bread, pizza and more.”(它有12种不同的面包设置,和3种不同的糕饼设置,所以你可以做面包,比萨饼和更多。),可知用Express Baker人们可以做食物。故选A项。【2题详解】细节理解题。由第二段中的“Well, this heated ice cream spoon exactly c

17、onducts heat from your hands, and will help soften the ice cream to make it ready to eat right away.”(好吧,这个加热的冰激凌勺子正好能从你手上传导热量,有助于软化冰激凌,让它马上就可以吃了。),可知Fantastic Ice Cream Spoon运用了热传导理论。故选B项。【3题详解】推理判断题。由第一段中的“This electric wine opener will remove the cork (瓶塞) easily within seconds, and can open up t

18、o 30 bottles with a single charge.”(这款电动开瓶器可以在几秒钟内轻松地打开瓶塞,一次充电就可以打开30瓶。),第二段中的“Well, this heated ice cream spoon exactly conducts heat from your hands, and will help soften the ice cream to make it ready to eat right away.”(好吧,这个加热的冰激凌勺子正好能从你手上传导热量,有助于软化冰激凌,让它马上就可以吃了。),第三段中的“Making your own bread se

19、ems like a quite difficult job. But this baker makes it easierwithin an hour.”(自己做面包似乎是一项相当困难的工作。但这个面包师能让你在一小时内变得更容易。),和第四段中的“This little device takes all the corns from the cob, by letting you strip (剥) your corn easily, without making a total mess.”(这个小装置可以把玉米棒里的所有玉米都剥掉,让你轻松地剥去玉米,而不会把玉米弄得一团糟。),可推断

20、出四个产品都使得人们的生活更简单。故选D项。BFlorence Nightingale was born in a rich family. When she was young, she took lessons in music and drawing, and read great books. She also travelled a great deal with her mother and father.As a child, she felt that visiting sick people was both a duty and a pleasure. She enjoye

21、d helping them.At last, her mind was made up. “Im going to be a nurse,” she decided.“Nursing isnt the right work for a lady,” her father told her.“Then I will make it so,” she smiled. And she went to learn nursing in Germany and France. When she returned to England, Florence started a nursing home f

22、or women.During the Crimean War in 1854, she went with a group of thirty-eight nurses to the front hospitals. What they saw here was terrible. Dirt and death were everywhere to be seen and smelled. The officer there did not want any women to tell him how to run a hospital, either. But the brave nurs

23、es went to work.Florence used her own money and some from friends to buy clothes, beds, medicines and food for the men. Her only pay was the smiles from the lips of dying soldiers. But they were more than enough for this kind woman.After the war, she returned to England and was honoured for her serv

24、ice by Queen Victoria. But Florence said that her work had just begun. She raised money to build the Nightingale Home for Nurses in London. She also wrote a book on public health, which was printed in several countries.Florence Nightingale died at the age of ninety, still trying to serve others thro

25、ugh her work as a nurse. Indeed, it is because of her that we honour nurses.4. What made Florence determine to become a nurse?A. Her fathers support.B. Her desire to help the sick.C. Her education in Germany and France.D. Her knowledge from reading great books.5. During the Crimean War in 1854, Flor

26、ence served in the front hospitals where _.A. she earned a little money.B. work was very difficultC. few soldiers died because of her workD. she didnt have enough food and clothes6. Why was Florence honoured by Queen Victoria?A. She built the Nightingale Home for Nurses.B. She wrote a book on public

27、 health.C. She worked as a nurse all her life.D. She did a great deal of work during the Crimean War.7. The passage can best be described as _.A. the life story of a famous womanB. a description of the nursing workC. an example of successful educationD. the history of nursing in England【答案】4. B 5. B

28、 6. D 7. A【解析】【分析】本文是一篇人物传记。介绍了英国护士弗洛伦斯南丁格尔。【4题详解】细节理解题。根据第二、三段中的信息she felt that visiting sick people was both a duty and a pleasure她觉得探望病人既是一种责任,也是一种乐趣。及Im going to be a nurse我要当护士。可知,她想帮助病人的愿望使弗洛伦斯决定成为一名护士。故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第六段中What they saw here was terrible. Dirt and death were everywhere to be

29、 seen and smelled. The officer there did not want any women to tell him how to run a hospital, either.他们在这里看到的太可怕了。到处都是尘土和死亡的气息。那里的官员也不希望任何女人告诉他如何管理医院。和第七段中Florence used her own money and some from friends to buy clothes, beds, medicines and food for the men. Her only pay was the smiles from the lip

30、s of dying soldiers.弗洛伦斯用自己和一些朋友的钱给这些人买了衣服、床铺、药品和食物。她唯一的报酬是垂死士兵的微笑。由此可知,当时前方战士伤亡很多,缺医少药,她的工作也得不到医院管理者的支持,1854年克里米亚战争期间,弗洛伦斯在前线医院的工作非常困难。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第六段中During the Crimean War in 1854, she went with a group of thirty-eight nurses to the front hospitals. What they saw here was terrible. Dirt an

31、d death were everywhere to be seen and smelled. The officer there did not want any women to tell him how to run a hospital, either. But the brave nurses went to work.1854年克里米亚战争期间,她和38名护士一起去了前线医院。他们在这里看到的太可怕了。到处都是尘土和死亡的气息。那里的官员也不希望任何女人告诉他如何管理医院。但是勇敢的护士们还是去工作了。和第七段中Florence used her own money and som

32、e from friends to buy clothes, beds, medicines and food for the men. Her only pay was the smiles from the lips of dying soldiers. But they were more than enough for this kind woman.弗洛伦斯用自己和一些朋友的钱给这些人买了衣服、床铺、药品和食物。她唯一的报酬是垂死士兵的微笑。但对这个善良的女人来说,这些已经足够了。可知,南丁格尔在战后回到英国受到女王的嘉奖是因为她在克里米亚战争期间做了大量的工作。故选D项。【7题详解

33、】主旨大意题。根据第一段Florence Nightingale was born in a rich family. When she was young, she took lessons in music and drawing, and read great books. She also travelled a great deal with her mother and father.弗洛伦斯南丁格尔出生于一个富裕的家庭。当她年轻的时候,她学习音乐和绘画,并阅读伟大的书籍。她还经常和父母一起旅行。和During the Crimean War in 1854, she went w

34、ith a group of thirty-eight nurses to the front hospitals.1854年克里米亚战争期间,她和38名护士一起去了前线医院。”以及倒数第二段中After the war, she returned to England and was honoured for her service by Queen Victoria.战争结束后,她回到了英国,并因她的服务受到维多利亚女王的尊敬。和最后一段Florence Nightingale died at the age of ninety, still trying to serve others

35、through her work as a nurse. Indeed, it is because of her that we honour nurses.弗洛伦斯南丁格尔(Florence Nightingale)去世,享年90岁,她仍然试图通过护士的工作为他人服务。的确,正是因为她,我们才尊敬护士。由此可知,文章介绍了南丁格尔伟大的一生,故选A项。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一

36、句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。从文章第六、七段可知,当时前方战士伤亡很多,缺医少药,她的工作也得不到医院管理者的支持,故选B项。CGood relationships are definitely good sources of happiness in life. We all want happy relationships but if we do not keep that relationship alive, it can also be one of the mo

37、st upsetting things in life. There are no hard and fast rules in making good relationships, as each of us has different preferences and points of view as to what a great relationship is. The following are some key points in making relationships work.It is often said that building good relationships

38、is all about communication. Good communication indeed governs a good relationship knowing the right thing to say, when to say it, how to say it, and accepting that some things are better left unsaid. I personally think communication must be broadened because relationships involve more decisions to m

39、ake. From study to work, from money to entertainment and even things about yourself or about your friend that you do not know, communication is essential in these aspects of the relationships.Of course, being with someone is not saying that you totally agree with him all the time. You and your frien

40、d come from different family backgrounds, raised in different environments so there may be disagreements here and there. However, it is important to express disagreements without pushing the relationship to an end. Again, good communication and learning to compromise at times are necessary.As the re

41、lationship lasts longer, you may also discover things about you and your friend that you may not have known before. Therefore, supporting each other on both your “hidden selves” can also make a good relationship.Love is an important aspect of building relationships and for me, I always believe that

42、love needs open communication, respect, support and understanding in making relationships work.8. Why are there no fixed rules in making good relationships?A. Its difficult to build good relationships.B. Good relationships can be affected easily.C. Everyone has different opinions about good relation

43、ships.D. Many factors should be considered to make good relationships.9. What is Paragraph 2 mainly about?A. The methods of communication.B. The importance of communication.C. The experience of making decisions.D. The process of knowing about yourselves.10. What does the underlined word “compromise”

44、 in Paragraph 3 mean?A Help out.B. Pull your weight.C. Let off steam.D. Come to terms.11. Why does the author write the text?A. To show the key to making relationships work.B. To show different opinions on good relationships.C. To show the importance of expressing disagreements.D. To show forbidden

45、rules in building good relationships.【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】本文为说明文。良好的人际关系是幸福生活之源,所以人人都想拥有良好的人际关系。本文讲的就是让人们从下面几个方面着手建立良好的人际关系:交流、尊重、支持和理解,但这一切的基础是要有爱。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“There are no hard and fast rules in making good relationships, as each of us has different preferences and points of view

46、 as to what a great relationship is.(在建立良好的关系方面没有硬性规定,因为我们每个人对什么是伟大的关系都有不同的偏好和观点)”可知,在建立良好的关系时没有固定的规则因为每个人对良好的关系都有不同的看法。故选C。【9题详解】主旨大意题。根据第二段“It is often said that building good relationships is all about communication. Good communication indeed governs a good relationship knowing the right thing to

47、 say, when to say it, how to say it, and accepting that some things are better left unsaid. I personally think communication must be broadened because relationships involve more decisions to make. From study to work, from money to entertainment and even things about yourself or about your friend tha

48、t you do not know, communication is essential in these aspects of the relationships. (人们常说,建立良好的关系全在于沟通。良好的沟通确实决定着一段良好的关系知道该说什么、什么时候说、怎么说,并接受有些话还是不说为好。我个人认为沟通必须要扩大,因为人际关系需要做更多的决定。从学习到工作,从金钱到娱乐,甚至是关于你自己或你的朋友,你不知道的事情,交流在这些方面的关系是必不可少的)”可知,第二段主要讲的是沟通的重要性。故选B。【10题详解】词句猜测题。根据倒数第二段“Of course, being with so

49、meone is not saying that you totally agree with him all the time. You and your friend come from different family backgrounds, raised in different environments so there may be disagreements here and there. However, it is important to express disagreements without pushing the relationship to an end.(当

50、然,和一个人在一起并不意味着你总是完全同意他的观点。你和你的朋友来自不同的家庭背景,在不同的环境中长大,所以可能会有不同的意见。重要的是表达不同意见,而不是推动关系结束)”以及画线词上文“good communication and learning to”可知,你和你的朋友来自不同的家庭背景,在不同的环境中长大,所以可能会有不同的意见,因此,良好的沟通和学会妥协是必要的。故画线词意思是“妥协”。A. Help out.排忧解难;B. Pull your weight.尽心尽力;C. Let off steam.释放压力;D. Come to terms.妥协。故选D。【11题详解】推理判断题

51、。根据第一段“Good relationships are definitely good sources of happiness in life. We all want happy relationships but if we do not keep that relationship alive, it can also be one of the most upsetting things in life. There are no hard and fast rules in making good relationships, as each of us has differe

52、nt preferences and points of view as to what a great relationship is. The following are some key points in making relationships work.(良好的人际关系绝对是生活中快乐的源泉。我们都想要幸福的感情,但如果我们不能保持这种感情,它也会成为生活中最令人沮丧的事情之一。在建立良好的关系方面没有硬性规定,因为我们每个人对什么是伟大的关系都有不同的偏好和观点。以下是建立良好关系的一些要点)”结合文章说明了良好的人际关系是幸福生活之源,所以人人都想拥有良好的人际关系。本文讲的就

53、是让人们从下面几个方面着手建立良好的人际关系:交流、尊重、支持和理解,但这一切的基础是要有爱。可推知,作者写这篇文章的目的是说明维系关系的关键。故选A。DThe Internet plays a big part in human life. We use it for work and pleasure. We use it to learn a new language. We find advice on it. We use it to connect with family and friends. We use it to stay in touch with events we

54、care about.The list goes on and on.As far as the Internet being a part of our lives, well, that train has left the station. There is no going back to an Internet-free life. But can using the Internet too much be bad for our health? It might be, say researchers. A new study finds that heavy Internet

55、use may be connected to high blood pressure in a young group: teenagers.The study results show that teens who spend at least 14 hours a week only online may cause high blood pressure, which makes their hearts and blood vessels(血管) work too hard. Over time, this extra pressure increases the risk of a

56、 heart attack. High blood pressure can also cause heart and other diseases.The Henry Ford Hospital in Detroit, Michigan did the study. 335 young people, from 14 to 17 years old, took part in it. 134 of the teens were described as “heavy Internet users”. And researchers found that out of these 134 te

57、ens, 26 had high blood pressure. The researchers said the study was the first to connect heavy Web use with high blood pressure.The lead researcher is Andrea Cassidy-Bushrow. She says, “Using the Internet is part of our daily life, but it shouldnt ruin(毁坏) us.” Ms. Cassidy-Bushrow adds that it is im

58、portant for teens to stop to have a rest regular from their computers or smartphones and do some kind of physical activity. She also suggests that parents shouldnt let their children use the Internet for more than two hours a day, five days a week.12 What does the underlined part “that train has lef

59、t the station”mean in Paragraph 2?A The train has changed its course.B. Life without the Internet is nowhere to be found.C. The Internet brings great changes to peoples life.D. The Internet has improved peoples life.13. What can we know about the study according to Paragraph 4?A. There was no simila

60、r study like it before.B. Most of the young people had high blood pressure.C. Adult people aged above 17 took part in the study.D. Over half of the teens in the study were heavy Internet users.14. Which of the following would Andrea Cassidy-Bushrow probably agree with?A. That teenagers shouldnt use

61、the Internet.B. That the Internet will ruin human life in the future.C. That smartphones are more harmful than computers.D. That regular breaks are necessary when using the Internet.15. What does the text mainly talk about?A. Heavy Internet users are mostly teenagers.B. Every coin has two sidesso do

62、es the Internet.C. Too much Internet use may be bad for teenagers.D. How to prevent teenagers from using the Internet.【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述互联网在人类生活中扮演着重要的角色,但是过度上网会影响我们的健康,尤其是青少年。【12题详解】词句猜测题。根据下文“There is no going back to an Internet-free life.(不可能回归到没有互联网的生活。)”可知是对上文的解释说

63、明, “that train has left the station”本身意思是火车已经离开站点就不能往回开了,由此猜测在本段中意思是生活中找不到没有互联网的地方,故选B。【13题详解】推理判断题。根据第四段“The researchers said the study was the first to connect heavy Web use with high blood pressure.(研究人员表示,这项研究首次将过度上网与高血压联系起来。)”说明以前没有过这样的研究,故选A。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“Ms. Cassidy-Bushrow adds that it

64、 is important for teens to stop to have a rest regular from their computers or smartphones and do some kind of physical activity. She also suggests that parents shouldnt let their children use the Internet for more than two hours a day, five days a week.(卡西迪-布什罗女士补充说,对青少年来说,有规律地从电脑或智能手机前停下来休息,做一些体育活

65、动是很重要的。她还建议父母不应该让他们的孩子每天上网超过两个小时,一周5天。)”由此可推断卡西迪-布什罗女士建议在使用互联网的时候要有规律的休息,故选D。【15题详解】主旨大意题。根据第二段“But can using the Internet too much be bad for our health? It might be, say researchers. A new study finds that heavy Internet use may be connected to high blood pressure in a young group: teenagers.”(但是过

66、度使用互联网会对我们的健康有害吗?研究人员说,可能是这样。一项新的研究发现,大量使用互联网可能与青少年的高血压有关。)通读全文可知,文章主要讲述互联网在人类生活中扮演着重要的角色,但是过度上网会影响我们的健康,尤其是青少年。建议青少年在使用网络的时候要有规律的休息。C选项“过多的上网可能对青少年不利。”符合文章大意,故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。In a national spelling contest in America, an 11-year-old

67、girl was asked to spell a certain word. But with her soft voice the judges were not sure if she spelled the word with the letter A or E. _16_At that time, the girl knew she had misspelled the word. But instead of lying and telling the judges she had said the correct letter, she told the truth that s

68、he had said the wrong letter. _17_As the girl walked off the stage, the entire audience stood on their feet clapping to applaud her honesty. Later, dozens of newspapers wrote about this 11-year-old girls courage and honesty, even when it cost her the contest. _18_Probably the biggest test of our cha

69、racter and honesty is what we would do if we knew we would never get caught.This young girl could easily have lied, and nobody would have known it but her. But thats just it: she would know she did wrong. _19_This young girl was strong and smart enough to prize her own conscience and character more

70、than the prize from a spelling contest. Her respect for herself was more important than any respect others might give her for winning a contest. She knew she would have to live with herself and the choice she made at the moment._20_A. So she won the contest.B. As a result, she lost the contest.C. Th

71、e judges wanted to give her another chance.D. Its been said, “If you cheat, you make yourself cheap.”E. Its so true that the choices you make today make what you are tomorrow.F. They talked it over and finally decided to simply ask her what she had said.G. But the fact is that she won the biggest co

72、ntest that day: the contest of her character.【答案】16. F 17. B 18. G 19. D 20. E【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了小女孩参加了单词拼写比赛,在比赛中,她勇于承认自己犯的拼写错误,虽然她没有赢得比赛,但她的诚实征服了所有的人。【16题详解】根据上文“But with her soft voice the judges were not sure if she spelled the word with the letter A or E.(但由于她声音柔和,评委们无法确定她是用字母A还是E来拼写这个单词。)”可知

73、,评委没有听清,然后决定问小女孩说了什么。F项:They talked it over and finally decided to simply ask her what she had said.(他们商量了一下,最后决定直接问她说了些什么。)符合题意。故选F。【17题详解】根据上文“But instead of lying and telling the judges she had said the correct letter, she told the truth that she had said the wrong letter. (但她并没有撒谎告诉法官她说的是正确的字母,而

74、是诚实地说她说错了字母。)”可知,小女孩告诉裁判她拼错了,那么她会输了比赛。B项:As a result, she lost the contest.(结果,她输了比赛。)符合语境。故选B。【18题详解】根据上文“As the girl walked off the stage, the entire audience stood on their feet clapping to applaud her honesty. Later, dozens of newspapers wrote about this 11-year-old girls courage and honesty, ev

75、en when it cost her the contest.(当女孩走下舞台时,所有的观众都站了起来,为她的诚实鼓掌。后来,几十家报纸都报道了这个11岁女孩的勇气和诚实,尽管她为此付出了比赛的代价。)”可知,她输掉了这次比赛,但是她赢得了人们的尊敬。赢得了人生中最大的竞赛人格的竞赛。故选G。【19题详解】根据上文“This young girl could easily have lied, and nobody would have known it but her. But thats just it: she would know she did wrong. (这个年轻姑娘很容易就

76、会撒谎,除了她没有人会知道。但事实就是这样:她会知道自己做错了。)”可知,她本可以说谎的,但是她没有,正如:如果你欺骗了他人,你会让你自己更便宜。故选D。【20题详解】根据上文的“Her respect for herself was more important than any respect others might give her for winning a contest. She knew she would have to live with herself and the choice she made at the moment(她对自己的尊重比赢得比赛给她的任何尊重都重要

77、。她知道她将不得不忍受自己和她此刻所做的选择)”可知,小女孩做出了正确地选择,因为今天所作出的选择会影响未来的自己。故选E。第三部分 语言运用 (共两节,满分30分) 第一节 (共15题;每题1分,共15分)阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A US bus driver is being praised for the way she helped a passenger get some needed assistance (帮助). In October, bus driver Natalie Barnes s

78、tarted talking with a passenger named Richard. He told her he had been _21_ for a week, since there was a big fire in the place where he had been living and his house was _22_.When he asked if he could _23_ along for the night to stay out of the_24_ , she agreed. “At some point in our lives, everybo

79、dy needs help,” Barnes said, “I want to do what I could to help Richard in some way.” At one point during her shift, she took a _25_, at the University of Wisconsin-Milwaukee and offered to get her passenger something to eat. Richard was _26_. “Now I dont know what to say but to say thank you,” he s

80、aid to Barnes and promised to _27_ her back somehow.She refused, saying,“I want to help you.” But one act of kindness wasnt_28_for Barnes. During another break, she turned to a friend for help, who helped get Richard into temporary (临时的)_29_.Barnes and Richard became _30_ during that six-hour bus ri

81、de. Now he has her cellphone number, and they keep in_31_.Helping others comes second nature for Barnes, who has received lots of praise for _32_service since she worked in the MCTS two years ago. She _33_takes peanut butter and jelly sandwiches on the bus to share with people in_34_.In fact, Barnes

82、 did what we all need to do to _35_ homelessness: to look out for each other, to care for each other and to work together.21. A. homelessB. carelessC. hopefulD. helpful22. A. set upB. cleaned upC. broken intoD. burned down23. A. driveB. walkC. rideD. work24. A. moonB. sunC. airD. cold25. A. breakB.

83、lookC. riskD. chance26. A. satisfiedB. concernedC. confusedD. moved27. A. takeB. payC. callD. turn28. A. suitableB. importantC. specialD. enough29. A. schoolsB. spaceC. housingD. cars30. A. visitorsB. classmatesC. friendsD. co-workers31. A. touchB. mindC. checkD. line32. A. excellentB. interestingC.

84、 gratefulD. peaceful33. A. graduallyB. usuallyC. finallyD. actually34 A. needB. publicC. orderD. sight35. A. researchB. challengeC. ignoreD. fight【答案】21. A 22. D 23. C 24. D 25. A 26. D 27. B 28. D 29. C 30. C 31. A 32. A 33. B 34. A 35. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲了一位无家可归的乘客请求待在公交车上躲避车外的寒冷,司机娜塔莉巴恩斯同意了,并

85、且尽最大努力帮助这个无家可归的人。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:他告诉她他已经无家可归一个星期了,因为他住的地方发生了一场大火,他的房子被烧毁了。A. homeless无家可归的;B. careless粗心的;C. hopeful有希望的;D. helpful有用的。根据下文“since there was a big fire in the place where he had been living”可知,这位乘客居住的房子着了一场大火,由此推知,他的房子烧毁了,他是一个无家可归的人。故选A。【22题详解】考查动词短语辨析。句意:他告诉她他已经无家可归一个星期了,因为他住的地方发

86、生了一场大火,他的房子被烧毁了。A. set up设立,建立;B. cleaned up清理;C. broken into闯入,破门而入;D. burned down烧毁。根据前文“there was a big fire in the place where he had been living”可知,此处指房子被烧毁了。故选D。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:当他问她是否可以乘一晚上车以避寒时,她同意了。A. drive驾驶;B. walk走,步行;C. ride骑,乘;D. work工作。根据下文“during that six-hour bus ride”可知,此处指是否可以乘一

87、晚上的车。故选C。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:当他问她是否可以乘一晚上的车以避寒时,她同意了。A. moon月亮;B. sun太阳;C. air空气;D. cold冷。根据上文中的“In October”并结合常识可知,外面天气寒冷。故选D。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:在威斯康辛大学密尔沃基分校(University of Wisconsin-Milwaukee)的一次换班期间,她休息了一下,并主动给她的乘客拿点吃的。A. break间断,休息;B. look看;C. risk冒险;D. chance 机会。句中的“At one point during her shift

88、”以及下文中的“During another break”可知,此处指在轮班时,巴恩斯休息了一下。take a break:休息。故选A。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:理查德被感动了。“现在我不知道该说什么了,只能说谢谢你,”他对巴恩斯说,并承诺会把钱还给她。A. satisfied满意的;B. concerned关心的;C. confused疑惑的;D. moved感动的。根据下文中的“Now I dont know what to say but to say thank you”可知,理查德很感动。故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:理查德被感动了。“现在我不知道该说

89、什么了,只能说谢谢你,”他对巴恩斯说,并承诺会把钱还给她。A. take拿,取;B. pay赔,付;C. call打电话,叫;D. turn转变。根据上文可知,对于巴恩斯的帮助,理查德很感激,承诺会还她钱。故选B。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:但对巴恩斯来说,一次善举是不够的。A. suitable合适的;B. important 重要的;C. special 特殊的;D. enough 足够的。根据下文“During another break, she turned to a friend for help, who helped get Richard into tempora

90、ry (临时的) _9_ .”可知,一个善举是不够的,她又提供了其他帮助。故选D。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:在另一次休假期间,她向一位朋友寻求帮助,这位朋友帮理查德搬进了临时住所。A. schools学校;B. space空间,太空;C. housing房屋,住宅;D. cars汽车。根据前文理查德房子烧毁了,无家可归的细节可知,巴恩斯向朋友求助,她的朋友帮助理查德找了一个临时的住所。故选C。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:巴尼斯和理查德在六小时的车程中成为了朋友。A. visitors参观者,访问者;B. classmates同学;C. friends朋友;D. co-wo

91、rkers合作伙伴。根据前文巴恩斯向理查德提供帮助的细节及下文“Now he has her cellphone number, and they keep in _11_ .”可知,他们在这六个小时的车程中逐渐成为了好朋友。故选C。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:现在他有了她的手机号码,他们一直保持联系。A. touch接触,轻按(按钮);B. mind理智,精神;C. check支票,检验;D. line路线,绳。根据上文“Now he has her cellphone number, and they keep in”及语境可知,此处指他们保持联系。keep in touch保持

92、联系。故选A。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:帮助他人是巴恩斯的第二天性,自从她两年前在MCTS工作以来,她的出色服务获得了很多好评。 A. excellent优秀的;B. interesting有趣的;C. grateful感谢的,感激的;D. peaceful和平的。根据前文“Helping others comes second nature for Barnes”及巴恩斯帮助人们的细节可知,此处指她的出色服务获得了很多好评。故选A。【33题详解】考查副词词义辨析。句意:她通常在公共汽车上带着花生酱和果冻三明治,与有需要的人分享。A. gradually逐渐地,逐步地;B. us

93、ually通常;C. finally最终地;D. actually实际上,事实上。根据上文中的“Helping others comes as second nature to Barnes”可知,巴恩斯乐于助人,她经常带花生酱、果冻三明治和人们分享。故选B。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:她通常在公共汽车上带着花生酱和果冻三明治,与有需要的人分享。A. need需要;B. public公共场合;C. order指示,命令,订购;D. sight视力,景象。根据前文巴恩斯经常帮助别人的细节可知,此处是in need意为:有需要的,在穷困中的。故选A。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:

94、事实上,巴恩斯做了我们所有人都需要做的与无家可归作斗争的事:互相照顾,互相关心,共同努力。A. research研究;B. challenge挑战;C. ignore不理睬,忽视;D. fight与作斗争,坚决反对。通读全文可知,巴恩斯所做的是我们所有人在与无家可归作斗争时需要做的。故选D。第二节 (共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Are you facing a situation that looks impossible to fix?In 1969,the pollution was terrible along

95、 the Cuyahoga River Cleveland, Ohio. It _36_(be)unimaginable that it could ever be cleaned up. The river was so polluted that it _37_(actual)caught fire and burned. Now, years later, this river is one of _38_most outstanding examples of environmental cleanup.But the river wasnt changed in a few days

96、 _39_even a few months. It took years of work_40_(reduce ) the industrial pollution and clean the water. Finally, that hard work paid off and now the water in the river is_41_(clean) than ever.Maybe you are facing an impossible situation. Maybe you leave a habit _42_is driving your family crazy. Pos

97、sibly you drink too much or dont know how to control your credit card use. When you face such an impossible situation ,dont you want a quick fix and something to change immediately?While there are _43_(amaze) stories of instant transformation, for most of us the_44_(change) are gradual and require a

98、 lot of effort and work, like cleaning up a polluted river. Just be _45_ (patience).【答案】36. was 37. actually 38. the 39. or 40. to reduce 41. cleaner 42. that/which 43. amazing 44. changes 45. patient【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章通过借用凯霍加河在以前污染非常严重,经过多年的努力,艰苦的工作终于有了回报,河水变干净了的事实告诉我们:当你面对看起来不可能解决的事情时,要敢于想办法慢慢解决,不

99、能急躁,因为很多变化都是逐渐发生的,需要很多努力,我们需要耐心一点。【36题详解】考查动词过去时态和主谓一致。句意:难以想象它能被清理干净。根据本段第一句In 1969, the pollution was terrible along the Cuyahoga River near Cleveland, Ohio.可知本段叙述的是过去发生的事情。the Cuyahoga River near Cleveland, Ohio在过去被污染地如此地严重,所以说过去没有人能够想象到这条河被清理干净。又主语“It”为第三人称单数形式。故填was。【37题详解】考查副词用法。句意:这条河污染严重,甚至起

100、火燃烧。本句中使用副词actually做状语修饰谓语动词caught fire,actual是形容词,不能在句中做状语,通常只做定语或者表语修饰名词。故填actually。【38题详解】考查定冠词在最高级中用法。句意:多年后的今天,这条河成为了环境整治最杰出的例子之一。横线后是形容词最高级most outstanding,形容词最高级前要加the。故填the。【39题详解】考查连词。句意:但是这条河在几天甚至几个月里都没有改变。从语境可知这条河流的改变不是几天或者几个月的事情。本句中的or“或者”表示选择的意思。故填or。【40题详解】考查固定句式。句意:它花了多年的工作来减少工业污染和清洁的

101、水。固定句式:It takes sb some time to do sth某人做某事花了多少时间;句中的不定式to reduce the industrial pollution and clean the water是句子真正的主语,前面的it是形式主语。故填to reduce。【41题详解】考查形容词比较级。句意:最后,辛勤的工作得到了回报,现在河里的水比以往任何时候都干净。横线后面有than,说明横线上应该使用比较级的形式。故填cleaner。【42题详解】考查定语从句。句意:也许你留下了一个让你的家人抓狂的习惯。本句是一个定语从句,先行词是a habit,定语从句中使用关系代词tha

102、t/which指代先行词,在句作主语,不能省略。故填which / that。【43题详解】考查形容词用法。句意:虽然有瞬间改变的惊人故事,但对我们大多数人来说,这些改变是渐进的,需要大量的努力和工作,就像清理被污染的河流一样。在情感形容词中,凡是ed结尾的都是形容人的,表示“人感到”,ing结尾都是形容物的,表示“令人感到”。此处修饰“stories 故事”,所以要用amazing。故填amazing。【44题详解】考查名词复数。句意:虽然有瞬间改变的惊人故事,但对我们大多数人来说,这些改变是渐进的,需要大量的努力和工作,就像清理被污染的河流一样。横线后面是系动词are,说明横线处主语应该是

103、一个复数形式的名词,所以用changes。change既可以作名词也可以作动词,在此为名词。故填changes。【45题详解】考查形容词。句意:只是要有耐心。横线前面有系动词be,说明此处应用形容词,本句是一个祈使句be patient“耐心一点”,用形容词作表语。patient形容词,意为“耐心的”。故填patient。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假如你是李华,你的英国笔友Lucy 刚刚转入新的学校,一时无法适应新的环境。她在邮件中向你询问如何尽快融入新环境。请你给她回一封电子邮件。内容包括:1.多跟同学交流沟通;2.积极参加学校活动;3.向老师寻求帮助。

104、注意:1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Lucy,_Yours,Li Hua【答案】参考答案Dear Lucy,Im sorry to hear that you are having difficulty in getting used to the new environment at your new school. Such problems are quite normal. Perhaps the following suggestions may be helpful.Firstly, I think you

105、 may need to communicate with your classmates as much as possible. Only in this way will you get to know each other better. Secondly, it might be a good idea for you to take part in more activities, which are good for developing friendly relationship. Last but not least, faced with some tough proble

106、ms, you might ask your teachers,who can usually offer you some sensible suggestions.I sincerely hope my advice will be of some help to you. In short , I hope you willfit in the new environment and be happy every day. Best wishes!Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生写一封邮件,帮助刚刚转入新学校的笔友尽快融入新环境。【详解】1.词汇积

107、累困难/麻烦:difficultytrouble适应:get used tofit in建议:suggestionadvice参加:take part inparticipate in2.句式拓展合并简单句原句:Firstly, I think you may need to communicate with your classmates as much as possible. Only in this way will you get to know each other better.拓展句:Firstly, I think you may need to communicate wi

108、th your classmates as much as possible, which will make you get to know each other better.【点睛】高分句型1 Secondly, it might be a good idea for you to take part in more activities, which are good for developing friendly relationship.(运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 Last but not least, faced with some tough prob

109、lems, you might ask your teachers,who can usually offer you some sensible suggestions.(运用了过去分词作状语和who引导的非限制性定语从句)第二节(满分25 分)47. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Jenny was a pretty eight-year-old girl.One day when she and her mother were checking out at the grocery store, Jenny saw a plastic pearl neckl

110、ace, by which she was totally defeated. How eagerly she wanted it! But when she saw the price, her heart sank a little. She gathered up her courage and asked her mother if she would buy it for her. Her mother said, “Well, it is a pretty necklace, but it costs an awful lot of money. I can buy you the

111、 necklace, but when we get home, we should make up a list of housework that you can do to pay for the necklace.” Jenny agreed immediately, feeling a burst of joy. So her mother bought the pearl necklace for her. Jenny worked on her housework determinedly and earnestly every day. Soon Jenny paid off

112、the pearls.Jenny had a very loving daddy. When Jenny went to bed, he would read Jenny her favorite story. One night when he finished the story, he said, “Jenny, do you love me?” “Oh, yes, Daddy, you know I love you.” the little girl said delightedly, with a broad smile on her face. “Well, then, give

113、 me your pearls.” Hearing that, Jenny froze there, an anxious expression twisting her face. “Oh! Daddy, not my pearls! But you can have Rosy, my favorite doll. Remember her? You gave her to me last year for my birthday. Okay?” “Oh no, darling, thats okay.” Her father brushed her cheek with a kiss, g

114、ently and calmly. “Good night, little one.”A week later, her father once again asked Jenny after her story, “Do you love me?” “Oh yes, Daddy, you know I love you.” the little girl murmured softly, trying to escape from her fathers eyes. “Well, then, give me your pearls.” “Oh, Daddy, not my pearls! B

115、ut you can have Ribbons, my toy horse. Do you remember her? She is my favorite.” The little girl begged. “No, thats okay,” her father said, smiling broadly and sweetly and brushed her cheek again with a kiss. “God bless you, little one. Sweet dreams.”注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;Par

116、agraph 1:Several days later, when Jennys father came in to read her story, Jenny was waiting anxiously for him on the bed. _Paragraph 2:Holding the plastic pearl his daughter offered, the father dragged out a blue box._【答案】Paragraph 1:Several days later, when Jennys father came in to read her story,

117、 Jenny was waiting anxiously for him on the bed. When listening to the story, Jenny was totally absent-minded, with her hands holding the necklace tightly and firmly. When the story came to an end, unexpectedly, Jenny offered her beloved necklace to her father, with her fingers trembling automatical

118、ly. No one knew what the necklace meant to her. She whispered to her father, softly and gently, “Daddy, you know I love you more than the necklace.” Then, the necklace slid into her fathers hands determinedly.Paragraph 2:Holding the plastic pearl his daughter offered, the father dragged out a blue b

119、ox. Much to Jennys amazement, a beautiful real pearl necklace lay peacefully in the box, which set her heart racing. Jenny froze there, a thrilled expression twisting her face. Before Jenny was able to say something. her father brushed a warm kiss on her face and gathered her into his arms. Holding

120、the genuine necklace in her hand, Jenny lifted her lip, tears beginning to blur her vision.【解析】【分析】本篇书面表达考查读后续写。【详解】读后续写主要以故事类文本为主,考生在阅读时,不应该走马观花看情节,而应找出文章的六要素(who, when, where, what, how, why),然后将每个主要事件都用六要素串联成一句话。这样一来,冗长的故事就成了两三句,文章的结构自然清晰明了。同时,考生还应该分析已给出的两个开头句包含的主要句子结构,这样才能保证正确的写作方向。为了写出符合故事发展的“尾

121、巴”,必须先分析原文的情节发展方向。除了采用上文提到过的六要素分析法,在审题时还应该着重分析三个点:起因、转折、高潮。只有确定了故事的起因,考生才能合理推断这个起因会导致的可能结果;只有确定了故事的转折,考生才能合理地将故事发展下去。不过,在设计情节时,同样要考虑六要素,将它们串联成一句话,再将这句话添砖加瓦变成段落。在语言方面,注意主谓语一致,时态呼应,用词贴切,合理使用高分词汇、短语及句型;不要抄原文,情节合情合理;书写美观,保持卷面整洁。【点睛】范文内容完整,结构严谨,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了高级句子When listeni

122、ng to the story, Jenny was totally absent-minded, with her hands holding the necklace tightly and firmly.使用了状语从句的省略,和with复合结构;Holding the plastic pearl his daughter offered, the father dragged out a blue box.使用了非谓语动词做状语;Much to Jennys amazement, a beautiful real pearl necklace lay peacefully in the box, which set her heart racing.使用了which引导的定语从句。这些为文章增色不少,而且全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。听力答案:1-5 BCACB 6-10 ACABC 11-15 BACAC 16-20 BACAB

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1