1、海南省海口市第四中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题考试时间:120分钟 满分:150分一、 听力(共20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。 1. Where does the conversation take place? A. In a restaurant. B. At a bookstore. C. In a supermarke
2、t. 2. What do we know about the mans car? A. It doesnt work at all. B. It can be used as usual. C. Its stolen. 3. Whats the time now?A. 6:45. B. 6:55. C. 7:05. 4. What is the woman looking for? A. A watch. B. A young lady. C. A young man. 5. How much will the man save if he buys a radio? A. 180 yuan
3、. B. 200 yuan. C. 220 yuan.第二节(共15小题,每小题1.5分,分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读下一各小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每题对话或独白仅读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。 6. Why is the woman carrying so many books? A. She is moving. B. She has just bought them. C. She is selling the
4、m. 7. What can we learn about the womans job? A. She has found a job. B. She has applied for a job. C. She has been interviewed.听第7段材料,回答第8至9题。 8. Why does the man stop playing basket ball? A. He was injured. B. He lacks time. C. He doesnt like it any more. 9. What can we know about the man? A. He i
5、s a professional basketball player. B. He will get married soon. C. He has just given a lecture to some students.听第8段材料,回答第10至12题。 10. How did the man get the car probably? A. He made it by himself. B. He bought it from a car store. C. He bought it from another person. 11. What does the price of the
6、 car include? A. All fees but no taxes. B. Free service for one year. C. A one-month service agreement. 12. What will the man probably do next? A. Test out the car by himself. B. Get the car keys for the woman.C. Get the contract ready to sign. 第9段材料,回答第13至16题。 13. What is the probable relationship
7、between the two speakers? A. Husband and wife. B. Teacher and student. C. Customer and clerk. 14. Why does the man dislike the sweater? A. He doesnt like the color. B. His wife dislikes the style. C. Its too expensive 15. What does the man want to do? A. Buy a new sweater. B. Change for a new sweate
8、r. C. Claim the receipt. 16. What is the woman probably going to do? A. Talk with her manager. B. Turn down the mans request. C. Do as requested.听第10段材料,回答第17至20题 17. Why are works of art displayed in the New Yorks subway? A. To brighten riders trip. B. To attract artists to the city. C. To keep the
9、m in a good state. 18. How many works of art are there in the underground art museum?A. 30. B.100.C. 265. 19. What can be seen on the ceiling of Grand Central Terminal? A. Native plants and flowers. B. A huge painting of the night sky.C. Small, rounded, and metal creatures. 20. What can we learn fro
10、m the talk? A. Artists are active in creating works of art. B. Visitors show little interest in the art collections. C. Riders think highly of the underground art museum.二、 阅读(共20小题,每小题2.5分,满分50分)AAmsterdams Best Flea MarketsIjhallen Flea MarketFirst or second weekend of every monthPerhaps the most
11、impressive of them all is Ijhallen, located in the north of Amsterdam. With more than 1, 500 stands and 3, 000 free parking spaces, the monthly market attracts visitors from not only the Netherlands, but Europe-wideThere is a five euro admission fee, but you can be pretty sure that you can browse se
12、cond-hand treasures for most of the day. Anything and everything can be found here; old guitars and antique chairs, art prints and military gearNoordermarkt Flea MarketSaturday, 9am-4pmMonday, 9am-2pmIn the centre of the Jordan, the Noordermarkt Flea Market on Saturdays includes vintage(老式的) goods a
13、nd organic food produce from local farmersOn Mondays, the market transforms into an antique-hunters goldmineThere are piles of vintage clothes,antique books,coins and furnitureWaterloopein MarketMonday-Saturday,9am-6pmThe most centrally located of all flea markets in Amsterdam,Waterlooplein Market o
14、ffers visitors a range of snacks,second-hand clothes and vintage treasuresTheres a maze of second-hand goods,from old globes and hanging lamps,to African drums,antique rugs and used bikesSpui Book MarketFriday 10am-6pmIdeally situated among bookstores, youll find a collection of tents sheltering sec
15、ond-hand and antique books at the book market on SpuiYou can find a variety of literature from biographies and poetry to fantasy-fiction history,psychology and geographyWhile most books are from the Netherlands,some English and international titles are for saleAs well as antique maps,prints and reco
16、rd21Which flea market do you need to pay some extra money?AIjhallen Flea MarketBNoordermarkt Flea MarketCWaterlooplein MarketDSpui Book Market22What can you pick up at Noordermarkt Flea Market? AYou can get enough parking spaceBYou can choose a range of snacksCYou can buy some fresh vegetablesDYou c
17、an dig some gold mines here23When is a good time to visit a favorite market for a crazy book fan? AFirst weekend of every monthBFriday, 10am-6pmCMonday, 9am-6pmDSaturday, 9am-4pmBProudly reading my words, I glanced around the room, only to find my classmates bearing big smiles on their faces and tea
18、rs in their eyes. Confused, I glanced toward my stone-faced teacher. Having no choice, I slowly raised the report I had slaved over, hoping to hide myself. “What could be causing everyone to act this way?”Quickly, I flashed back to the day Miss Lancelot gave me the task. This was the first real talk
19、 I received in my new school. It seemed simple: go on the Internet and find information about a man named George Washington. Since my idea of history came from an ancient teacher in my home country, I had never heard of that name before. As I searched the name of this fellow, it became evident that
20、there were two people bearing the same name who looked completely different! One invented hundreds of uses for peanuts, while the other led some sort of army across America. I stared at the screen, wondering which one my teacher meant. I called my grandfather for a golden piece of advice; flip (掷) a
21、 coin. Headsthe commander, and tailsthe peanuts guy. Ah! Tails, my report would be about the great man who invented peanut butter, George Washington Carver.Weeks later, standing before this unfriendly mass, I was totally lost. Oh well, I lowered the paper and sat down at my desk, burning to find out
22、 what I had done wrong. As a classmate began his report, it all became clear, “My report is on George Washington, the man who started the American Revolution.” The whole world became quite! How could I know that she meant that George Washington?Obviously, my grade was awful. Heartbroken but fearless
23、, I decided to turn this around. I talked to Miss Lancelot, but she insisted: No re-dos; no new grade. I felt that the punishment was not justified, and I believed I deserved a second chance. Consequently, I threw myself heartily into my work for the rest of the school year. Ten months later, that c
24、hance unfolded as I found myself sitting in the headmasters office with my grandfather, now having an entirely different conversation. I smiled and flashed back to the embarrassing moment at the beginning of the year as the headmaster informed me of my option to skip the sixth grade. Justice is swee
25、t!24What did the authors classmates think about his report?AControversial.BRidiculous.CBoring.DPuzzling.25Why was the author confused about the task?AHe was unfamiliar with American history.BHe followed the advice and flipped a coin.CHe forgot his teachers instruction.DHe was new at the school.26The
26、 underlined word “burning” in Para. 3 probably means _.AannoyedBashamedCreadyDeager27In the end, the author turned things around _.Aby redoing his taskBthrough his own effortsCwith the help of his grandfatherDunder the guidance of his headmasterCWhat is the first thing you notice when you walk into
27、a shop? The products displayed (展示) at the entrance? Or the soft background music?But have you ever notice the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shops scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is providing to be an i
28、ncreasing powerful tool in encouraging people to purchase.A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods compan
29、y once reported that when it first introduced scent into its stores, customers intension to purchase increased by 80 percent.When it comes to the best shopping streets in Pairs, scent is just as important to a brands success as the quality of its window displays and goods on sales. That is mainly be
30、cause shopping is a very different experience to what it used to be.Some years ago, the focus for brand name shopping was on a few people with sales assistants disproving attitude and dont-touch-what-you-cant-afford displays. Now the rise of electronic commerce (e-commerce) has opened up famous bran
31、ds to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is
32、 just one way to achieve this.Now a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut (椰子) scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store
33、s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.28According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of some brand store?AFriendly assistant.BUnique scents.CSoft background music.DAttractive window display.29E-shops are mentioned in the passag
34、e to _.Ashow the advantages of brick-and-mortar storesBurge shop assistants to change their attitudeCpush stores to use sights and soundsDintroduce the rise of e-commerce30The underlined word “destination” in Paragraph 5 means _.Aa platform that exhibits goodsBa spot where travelers like to stayCa p
35、lace where customers love to goDa target that a store expects to meet31The main purpose of the passage is to _.Acompare and evaluateBexamine and assessCargue and discussDinform and explainDThe Basics of MathMade ClearBasic Math introduces students to the basic concepts of mathematics, as well as the
36、 fundamentals of more tricky areas. These 30 fantastic lectures are designed to provide students with an understanding of arithmetic and to prepare them for Algebra(代数) and beyond.The lessons in Basic Math cover every basic aspect of arithmetic. They also look into exponents(指数), the order of operat
37、ions, and square roots. In addition to learning how to perform various mathematical operations, students discover why these operations work, how a particular mathematical topic relates to other branches of mathematics, and how these operations can be used practically.Basic Math starts from the relat
38、ively easier concepts and gradually moves on to the more troublesome ones, so as to allow for steady and sure understanding of the material by students. The lectures offer students the chance to “make sense” of mathematical knowledge that may have seemed so frightening. They also help students prepa
39、re for college mathematics and overcome their anxiety about this amazingand completely understandablefield of study.By the conclusion of the course, students will have improved their understanding of basic math. They will be able to clear away the mystery(神秘性) of mathematics and face their studies w
40、ith more confidence than they ever imagined. In addition, they will strengthen their ability to accept new and exciting mathematical challenges.Professor H. Siegel, honored by Kentucky Educational Television as “the best math teacher in America,” is a devoted teacher and has a gift for explaining ma
41、thematical concepts in ways that make them seem clear and obvious. From the basic concrete ideas to the more abstract problems, he is master in making math lectures learner-friendlier and less scary.With a PhD in Mathematics Education from Georgia State University, Dr. Siegel teaches mathematics at
42、Central Arizona College. His courses include various make-up classes and a number of lectures for future primary school teachers.If the course fails to provide complete satisfaction to you, you can easily exchange it for any other course that we offer. Or you can get your money back.32What does the
43、course Basic Math mainly cover?AAlgebra.BCollege Mathematics.CArithmetic.DMathematics Education.33What benefits can students expect from Basic Math?AStronger imaginative ability.BAdditional presentation skills.CMore mathematical confidence.DGreater chances of becoming teachers.34What can we learn ab
44、out Professor H. Siegel?AHe is a guest lecturer at Kentucky Educational Television.BHe is to deliver 30 lectures in Basic Math.CHe works in Georgia State University.DHe specializes in training teachers.35Where is the passage most likely to have been taken from?AA news report.BA book reviewCA lesson
45、plan.DAn advertisementEFirst aid on burnsTreating a hurt person quickly is called first aid. First aid does not require expert medical helpanyone can learn first aid. One of the most common injuries is a burn. _36_So what should you do if someone suffers a burn?First, look at the burn. Is it a small
46、 burn? Doctors say a small burn is about 23 millimetres across. Then ask the person, “Is your burn very painful?” _37_If you are dealing with a small painful burn, it is not serious. You can treat it without a doctor with the following steps._38_Burns often make the injured body part swell(肿胀). Clos
47、e-fitting clothes can cause injuries as the body swells. Also remove any jewellery from fingers and neck and so on.Then treat the burned area with cool running water. Do not use ice. _39_This is called “flushing”. After flushing, cover the burn. A clean bandage or cloth is good. _40_If the burn is m
48、ore serious, you must take the person to a doctor. But your early help will give the person the best chance to make a good recovery.AIts important to cool the area.BIce is too cold and can damage the skin.CDo not use anything that may stick to the burn.DRemove the person s clothes around the burned
49、area.E. Surprisingly, more serious burns are not very painful.F. The swelling may make it difficult for the person to breathe.G. But the right, quick treatment for burns can make a big difference.三、 完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)We have all experienced days when everything goes wrong. A day may begin well
50、enough, _41_ suddenly everything seems to get out of control. What always _42_ is that a great number of things choose to go wrong at _43_ the same moment.Things can go wrong on a big scale, as a number of people recently discovered. During the rush hour one evening two cars collided (猛撞) and both d
51、rivers began to _44_. The woman immediately behind the two cars happened to be a _45_ . She suddenly got into a panic and stopped her car. This made the driver following her _46_ hard. His wife was sitting beside him holding a large cake. As she was thrown _47_ , the cake went right through the wind
52、screen and landed on the road. Seeing a cake flying _48_ the air, a lorry driver who was drawing up alongside the car, _49_ all of a sudden. The lorry was _50_ with empty beer bottles and hundreds of them slid off the back of the vehicle and on to the road. This led to yet _51_ angry argument. Meanw
53、hile, the traffic piled up behind. It took the police nearly an hour to _52_ the traffic on the move again. In the meantime, the lorry driver had to sweep up hundreds of _53_ bottles. Only two stray dogs _54_ from all this confusion, for they greedily ate what was left of the _55_ . It was just one
54、of those days!41AthusBbutCsoDand42AcomesBstrikesChappensDworks43AexactlyBpossiblyCpracticallyDprobably44AfightBtalkCdiscussDargue45AlearnerBpassengerCdriverDinstructor46AstopBbrakeCburstDquit47AupwardBbackwardCforwardDsideward48AthroughBoverCaroundDacross49Apulled downBpulled upCpulled inDpulled out
55、50AoccupiedBburdenedCloadedDequipped51Athe otherBotherCothersDanother52AgetBhaveCkeepDtake53AemptyBfullCdirtyDbroken54AbenefitedBsufferedCseparatedDdiffered55AbeerBvehicleCcakeDbottle四、语法填空(共10空,每空1.5分,满分15分)Richard is the author of The New Age of Invention, which has just been published. The title
56、of the book suggests that the present day is a new age for inventions, 56._ many people might think that the great age of invention is over. Richard thinks it is an interesting point. There 57._(be) golden ages of invention throughout history. There were the four great 58._(invention) in Ancient Chi
57、na. These things 59._(change) the world forever. Then came the great Western inventions. And now, we find 60._(us) in the great new age of technology. In other words, most of the inventions toady are tech-based. In addition, thanks 61._ increasing computing power, important advances have been made i
58、n medicine and environmental science. New inventions like 3D printers have been used 62._(make) replacement hearts and bone parts. 63._(use) GPS technology, we can travel to different places. Whats more, huge advances in solar technology mean it can be eco-friendly as well. So what is it that inspir
59、es us to invent things? In fact, most inventions start with recognising a problem that needs a 64._(solve). Take the wheel in ancient times as an example, which much 65._(late) developed into the car. In terms of a time machine, Richard thinks we still have a long way to go. 五、应用文写作(满分15分)66. 假定你是李华
60、,作为交换生正在英国Windmill College 学习。今天早晨你骑车上学时不小心刮擦(scratch)到了一辆停在路边的汽车。由于急着上学,你无法在原地等候车主。请留一张便条,内容包括:1. 表明身份;2. 简述事情经过;3. 道歉并表示愿意赔偿;4. 联系方式(Tel:5893671 E-mail:lihuawindmillco.org)。注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。六、 读后续写(满分25分)67. During lunchtime , Emma suggested going to the zoo to feed the animals and h
61、er mom agreed. “Well stop by the bakery and pick some day-old bread up if youd like. Now hurry and eat and then well go. Its going to be a lovely day. Grandma is coming with us. Shell be here any minute,” Mom said.” Go and get your shoes on and then well go.” Emma ate her lunch and then ran into her
62、 room to get her shoes. The problem is that she could only find one of them. She looked under her bed, but all she could see were dirty towels and pants. She moved some of her toys out of the way, but still couldnt find the other shoe. After shed checked everywhere she could in her room, she ran int
63、o the kitchen. “Hi Gran,” she called to her grandma who had just arrived. “Mom, I cant find my shoe. Will you wait while I look for it?” she asked. Thinking about how many times shed told Emma to clean her room up, her mom whispered something to Gran and then said to Emma, “ You will have to stay ho
64、me. Your dad and I will take Ryan to the zoo. Gran will stay here with you.” “No, Mom. Please wait for me. I want to go to the zoo, ” Emma cried.“I m sorry. Emma. Ive told you a dozen times to clean your room and you ignored me. You cant find your shoe now. Its your own fault for not doing as I aske
65、d. You will stay home with Gran. ”Emma ran into bedroom, sobbing. Her mom came to the door. “ Emma, clean your room before I get home. Ive told Gran not to give you any sweet until you finish cleaning.” She went out to the car with Ryan and Emmas dad and then they drove away. 注意:1.所续写的短文词数应为150左右;2.
66、 续写部分分为两段,每段的开头语已经为你写好。Paragraph1:Emma cried for a long time and then she wiped the tears from her eyes and started to clean her room. _Paragraph2:When her mom, dad and Ryan returned home, they went to Emmas room. _答案1-20 AABBC BBBCB CBCAB AACBC21-23 ACB这是一篇应用文。文章主要介绍了几个阿姆斯特丹最好的跳蚤市场。21细节理解题。根据第一则信息I
67、jhallen Flea Market的There is a five euro admission fee可知,Ijhallen Flea Market是要额外收取门票费的,故选A。22细节理解题。根据Noordermarkt Flea Market信息的the Noordermarkt Flea Market on Saturdays includes vintage(老式的) goods and organic food produce from local farmers. 可知,在Noordermarkt跳蚤市场可以买到新鲜的蔬菜,故选C。23细节理解题。根据Spui Book Ma
68、rket的You can find a variety of literature from biographies and poetry to fantasy-fiction, history, psychology and geography. 可知,疯狂书迷最喜欢的市场是Spui Book Market,它开放的时间是Friday 10am-6pm,因此,书迷去这里的最好的时间是Friday 10am-6pm,故选B。24-27 BADB这是一篇记叙文。文章叙述了主人公“我”在完成老师交待的任务时,对美国历史不是很熟悉,介绍的华盛顿这个人物不是历史上领导美国革命的华盛顿,而是另外一个人。
69、在课堂上,读自己写的有关人物的报告时,引起了同学的嘲笑,分数也很低,接下来的时间,主人公“我”努力学习,并最终取得了好的成绩。24推理判断题。根据第一段Proudly reading my words, I glanced around the room, only to find my classmates bearing big smiles on their faces and tears in their eyes. Confused, I glanced toward my stone-faced teacher.句意为:我自豪地读着我写的文章,我环视着教室的周围,同学们的脸上都强忍
70、着大大的微笑,在他们的眼里都憋出了泪花,更加疑惑的是,我还看见了老师那“石头般”的绷着的脸。由同学们的笑和老师的表情判断作者的同学认为“我”的文章是荒唐可笑的。故答案为B25细节理解题。根据第二自然段I had never heard of that name before. As I searched the name of this fellow, it became evident that there were two people bearing the same name who looked completely different! One invented hundreds
71、of uses for peanuts, while the other led some sort of army across America. I stared at the screen, wondering which one my teacher meant.可知,以前,我从未听说过这个名字,但查找之后发现有两个人的名字一样,而又是完全不同的两个人,一个是发现了花生的数百种用法的人,一个是领导了美国的革命,我也不知道,老师指的是哪一个。由此可知,“我”对美国的历史是不了解的。故答案为A26词句猜测题。由本句I was totally lost. I lowered the pape
72、r and sat down at my desk, burning to find out what I had done wrong.可知,我完全的蒙了,我放下我的文章坐在桌子旁边,burning的找到我犯的错误。由此可知,作者完全蒙了,急切想知道自己犯了什么错误。划线的词的意思是“ 急切的”。故选D项。27细节理解题。I felt that the punishment was not justified, and I believed I deserved a second chance. Consequently, I threw myself heartily into my wo
73、rk for the rest of the school year.我感觉,我受到的惩罚是不公平的,我还应该有第二次机会,剩余时间我把自己全身心的投入到我的学习中。由此可知改变事情的结果是通过“我”的努力。故选B项。28-31 BACD这是一篇说明文。本文介绍了现在的很多商店都运用一个新方法:味道,来吸引顾客,并解释了这样做的原因。这是与网店比较起来实体店的一个优势。28细节理解题。根据文章第三段中A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hal
74、l and out to the entrance, via scent machines.可知,这家商店的成功的原因是店里很有特色的味道。故选B。29推理判断题。根据第五段中But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave.可知,电子网店里可以使用声音和视觉来吸引顾客,那么实体店里就
75、可以使用味道来吸引顾客。作者举电子网店是为了说明实体店也有自己的优势。故选A。30推理判断题。根据本句Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination.(另外一家实体店通过种种方法努力让自己不仅仅是一个商店,而成为人们愿意去的目的地)可推知,划线词是指顾客愿意来的地方。故选C项。31推理判断题。本文介绍了现在的很多商店都运用一个新方法:味道,来吸引顾客,并解释了这样做的原因。所以本文的目的是为了告诉我们这样的行为并做出解释。故选D。【点睛】One sports goods compan
76、y once reposed that when it first introduced scent into its stores,customers intension to purchase increased by 80 percent句意:一家运动品牌公司曾经报道,当他们首先引进香味进入商店的时候,顾客们的购物欲望增加了百分之80.分析:本句中动词reported后面含有一个宾语从句that when it first introduced scent into its stores, customers intension to purchase increased by 80 p
77、ercent.通常宾语从句的引导词that是可以省略的,但是本题宾语从句中有一个when引导的时间装预从句,所以that是不能省略的。32-35 CCBD本文是一篇应用文。文章介绍了一门基础数学的课程,对课程的内容,上课的目的,师资进行了阐述。32细节理解题。根据文章第二段“The lessons in Basic Math cover every basic aspect of arithmetic.”可知,基础数学涵盖算数的所有基础方面。故选C。33细节理解题。根据文章第四段“They will be able to clear away the mystery of mathematic
78、s and face their studies with more confidence than they ever imagined.”可知,他们将能够揭开数学的神秘面纱,并以超出想象的自信面对学习。故选C。34细节理解题。根据文章第五段 “he is a devoted teacher and has a gift for explaining mathematical concepts in ways that make them seem clear and obvious.”可知,H. Siegel是一位敬业的教师,在解释数学概念时有一种天赋,能让它们看起来清晰明了。从而推断出此
79、人上30节课。故选B。35推理判断题。根据文章最后一段中,“If the course fails to provide complete satisfaction to you, you can easily exchange it for any other course that we offer. Or you can get your money back.”可知,如果未能给您提供满意的课程,可以换课或退回学费。从而可以判断,本文有可能从广告中摘录的。故选D。36-40 GEDBC这是一篇说明文。文章作者对烧伤的急救方法进行了说明。36上文One of the most common
80、 injuries is a burn.说最常见的受伤之一是烧伤。下文So what should you do if someone suffers a burn?说所以,如果有人烧伤了,你应该怎么做?该空承上启下,G选项“但是对烧伤的正确、快速的治疗可以起到很大的作用”切题。该空与上文形成转折关系,指出“急救”的重要作用,该空又与下文构成因果关系。故选G。37上文Then ask the person, “Is your burn very painful?”说然后问那个人:“你的烧伤很痛吗?”该空承接上文,说出真相,E选项“令人惊讶的是,更严重的烧伤并不会很疼”切题,选项中的painfu
81、l,对应上文中的painful。故选E。38下文Burns often make the injured body part swell(肿胀).Close-fitting clothes can cause injuries as the body swells.(烧伤常使受伤的身体部位肿胀。当身体肿胀时,贴身的衣服可能会造成伤害)是对该空的做法的原因的解释。D选项“移除烧伤部位周围的衣服”切题,且与后文Also remove any jewellery from fingers and neck and so on.(也要去除手指和脖子上的珠宝等等)形成前后照应。故选D。39上文Do no
82、t use ice.说不要使用冰,该空承接上文,对“不要使用冰的原因进行了说明”,B选项“冰太冷,会损害皮肤”切题。故选B。40上文A clean bandage or cloth is good.说干净的绷带或布就可以了。该空对绷带的要求进行了说明,C选项“不要使用任何可能粘在烧伤处的东西”切题。故选C。41-55 BCADA BCABC DADAC本文是一篇记叙文,讲述了在一天晚上的交通高峰期,两场交通意外引发的交通大混乱,只有两只流浪狗从中受益。41考查连词词义辨析。句意:一天的开始也许很顺利,但突然间一切似乎都失去了控制。A. thus因此;B. but但是;C. so所以;D. an
83、d并且。根据句意可知“一天的开始也许很顺利”与“突然间一切似乎都失去了控制”是转折关系,故B项正确。42考查动词词义辨析。句意:经常发生的是,很多事情刚好在同一时间出问题。A. comes来;B. strikes击打;C. happens发生;D. works起作用。空后一句说很多事情刚好在同一时间出问题,这是发生的事情,故C项正确。43考查副词词义辨析。句意同上。A. exactly正是、恰好;B. possibly可能;C. practically实际上;D. probably可能。根据空后的“same moment”可知此处指“刚好在同一时间”,故A项正确。44考查动词词义辨析。句意:在
84、一天晚上的交通高峰期,两辆车相撞,两个司机开始争论起来。A. fight打架;B. talk交谈;C. discuss讨论;D. argue争论。根据常识可知,两车发生剐蹭的时候,双方会相互指责,发生争论,下文中的“argument”也是提示,故D项正确。45考查名词词义辨析。句意:紧跟在两辆车后面的那个女司机碰巧是个初学者(女新手)。A. learner初学者;B. passenger乘客;C. driver司机;D. instructor教员。空后一句说她突然惊慌失措,把车停了下来,这说明她是个女新手(初学者),故A项正确。46考查动词词义辨析。句意:这使得跟在她后面的司机用力踩刹车。A.
85、 stop停下;B. brake刹车;C. burst爆炸;D. quit离开。上一句说女新手突然惊慌失措,把车停了下来,面对这种情况,后面的司机自然是要急刹车,故B项正确。47考查副词词义辨析。句意:她身子向前一冲,蛋糕从挡风玻璃飞了出去,落在了马路上。A. upward向上;B. backward向后;C. forward向前;D. sideward向旁边。根据常识可知,急刹车的时候,车上的人身子会前倾,故C项正确。48考查介词词义辨析。句意:这时,正好有一辆卡车从后边开到那辆汽车旁边,司机看见一块蛋糕从天而降,急忙把车停了下来。A. through穿过;B. over在之上;C. aro
86、und在周围;D. across横过。上文说蛋糕从车里飞了出来,fly through the air表示“在空中飞过、从天而降”,故A项正确。49考查动词短语辨析。句意同上。A. pulled down拉下来;B. pulled up停下来;C. pulled in进站;D. pulled out离开。上一句说旁边的卡车司机看见一块蛋糕从天而降,第一反应自然是停车,故B项正确。50考查动词词义辨析。句意:卡车上装满了空啤酒瓶,数百个啤酒瓶从车尾部滑到了路上。A. occupied占有;B. burdened使负担;C. loaded装载;D. equipped配备。空后一句说数百个啤酒瓶从车
87、尾部滑到了路上,这说明卡车上装满了空啤酒瓶,be loaded with表示“载有”,故C项正确。51考查形容词词义辨析。句意:这又引起了另一场激烈的争论。A. the other(两者中另一个的);B. other其他的;C. others其他人(代词);D. another另一的。上文说两辆车相撞,两个司机发生了争论,此处是说卡车上的啤酒瓶滑到路上又引起了另一场争论,故D项正确。52考查动词词义辨析。句意:交警花了将近一个小时的时间才使交通再次畅通。A. get使;B. have有;C. keep保持;D. take花费。根据空后的“the traffic on the move agai
88、n”可知此处指“使交通再次畅通”,故A项正确。53考查形容词词义辨析。句意:在此期间,卡车司机不得不清扫数百个破碎的瓶子。A. empty空的;B. full满的;C. dirty脏的;D. broken坏的、破碎的。啤酒瓶掉到了马路上自然是碎了,故D项正确。54考查动词短语辨析。句意:只有两只流浪狗从这一片混乱中受益,它们贪婪地吃着剩下的蛋糕。A. benefited from从中受益;B. suffered from遭受;C. separated from与分离;D. differed from与不同。空后一句说这两只流浪狗贪婪地吃着剩下的蛋糕,这说明它们从混乱中受益,故A项正确。55考查
89、名词词义辨析。句意同上。A. beer啤酒;B. vehicle车辆;C. cake蛋糕;D. bottle瓶子。上文说一个蛋糕掉在了地上,再结合空前的“they greedily ate”可知,这两只流浪狗贪婪地吃着剩下的蛋糕,故C项正确。56. but57. have been58. inventions59. changed60. ourselves61. to62. to make63. Using64. solution65. later66. 应用文范文Dear Sir/Madam, Im Li Hua, an exchange student from China, studyi
90、ng at Windmill College. Im so sorry that my bike scratched your car when I was riding to school this morning. I understand it will certainly put you in a very bad mood. I sincerely apologize for what I did and promise I will cover all the relevant costs. As school will start soon, I cant wait on the
91、 scene for you. Please contact me at 5893671 or lihuawindmillco.org. Many apologies again for all the inconvenience Ive caused you! Best regards! Yours, Li Hua67. 读后续写范文Paragraph 1: Emma cried for a long time and then she wiped the tears from her eyes and started to clean her room. It took her two h
92、ours “I did it !” she said proudly. She even found her missing shoe .She ran into the living room “Grandma! Come and see . I cleaned my room and found my shoe .” Gran looked in Emmas room. “If you kept it this way, youd not lose your shoe. Come and have a sweet now,” she said.Paragraph 2: When her m
93、om, dad and Ryan returned home, they went to Emmas room. “Your room can look tidy every day, Emma. Well go to the zoo again if you keep your bedroom clean,” said her dad. “We may go and do some other fun things too,” her mom added. From then on, Emma tried her best to keep her room clean. A week later, her mom took her to the zoo and they had so much fun.