收藏 分享(赏)

江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:562899 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:21 大小:125.50KB
下载 相关 举报
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共21页
江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高二上学期期中调研测试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共21页
亲,该文档总共21页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、20202021学年度第一学期期中调研测试试题高二英语时间:120分钟 总分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do tonight?A. Watch a movie with Henry.B. Have dinner with Joh

2、n.C. Give John a call.2. Where is the man from?A. Portugal. B. Morocco. C. Andorra.3. Why could the woman cook?A. She took a cooking class. B. Her father taught her. C. She taught herself.4. How long does a flight to Madrid from the womans city take?A. About 2.5 hours. B. About 6.5 hours. C. About 7

3、 hours.5. What are the speakers mainly talking about?A. Europeans breakfast.B. Europeans table manners.C. Europeans favorite vegetables.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Whats th

4、e most probable relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Teacher and student. C. Tourist and guide.7. What does the woman suggest doing today?A. Staying at home. B. Going to a market. C. Visiting some kids.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What did David do on his birthday last year?A. He held

5、 a birthday party.B. He helped homeless men.C. He celebrated with his family.9. What does the woman think of Davids idea?A. Terrible. B. Common. C. Special.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Whats Henrys purpose of playing with Tom?A. To arouse his interest to maths.B. To teach him a fun game.C. To help him

6、relax.11. Where is Karen now?A. In the garden. B. In her room. C. At the park.12. When will the family go to a movie?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Whats the womans plan for the weekend?A. Going hiking. B. Going swimming. C. Going diving.14. How did the woman ov

7、ercome her fear of making the jump?A. She read an excellent book.B. She was inspired by her coach.C. She was encouraged by her father.15. What is Gaia Cornwall?A. A writer. B. A swimmer. C. A coach.16. What will the man do?A. Borrow a book from Lucy.B. Search for a book online.C. Buy a book for Tom.

8、听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. How long does the tour last?A. 16. B. 18. C. 21.18. Where will the listeners stay from Day 6 to Day 10?A. In Shanghai. B. In Chengdu. C. In Dunhuang.19. On which day will the listeners arrive in Beijing?A. The first day. B. The eleventh day. C. The fifteenth day.20. Where i

9、s most probably the speaker now?A. In a hotel. B. At the airport. C. On a tour bus.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACaves (洞穴) have a primary appeal they hold the secrets to our past and are mysterious in and of themselves. Mammoth CaveKentu

10、cky, USAThe longest cave system in the world lies beneath the Green River Valley in Kentucky and while over 400 miles of passageways have been mapped, it has yet to be fully discovered. The complex limestone labyrinth (石灰岩迷宫) was discovered by humans 4,000 years ago. Blue GrottoCapri, ItalyOnce used

11、 as the personal swimming hole for the Roman Emperor Tiberius, this extremely bright sea cave is almost 200 feet long and 82 feet wide. Its unique glow comes from the light entering the small opening to the outside. Avshalom Cave Nature ReserveBeit Shemesh, IsraelAlso known as the Soreq Cave Nature

12、Reserve, Avshalom is considered to be the Rosetta Stone of climate history in the Eastern Mediterranean through the packed stalactites (钟乳石) found in the cave, some of which are over 13 feet long, and are as old as 300,000 years. Cave of the CrystalsNaica, MexicoThis unique cave system in Mexico con

13、tains some of the largest natural crystals (水晶) ever foundthe longest of which is 39 feet long and 13 feet thick. However, it is rarely explored due to logistical difficulties: it is extremely hot due to its location above a volcanic vent, and the huge crystals block also block the passage.1. Where

14、does the longest cave lie in?A. Kentucky, USA.B. Capri, Italy.C. Beit Shemesh, Israel.D. Naica, Mexico.2. Avshalom is famous as .A. the most beautiful cave.B. the Soreq Cave Nature Reserve.C. the Emperors swimming hole.D. over 400 miles of passageways.3. Which cave includes the largest natural cryst

15、als?A. Cave of the Crystals.B. Blue Grotto.C. Mammoth Cave.D. Avshalom Cave Nature Reserve.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了世界著名的几大洞穴。【1题详解】细节理解题。根据文章Mammoth Cave部分内容:Mammoth Cave, Kentucky, USA The longest cave system in the world lies beneath the Green River Valley in Kentucky(美国肯塔基州猛犸洞,世界

16、上最长的洞穴系统位于肯塔基州的绿河谷下面)可知,世界上最长 的洞穴是位于美国肯塔基州的猛犸洞穴。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据文章Avshalom Cave Nature Reserve部分内容:Also known as the Soreq Cave Nature Reserve(阿夫沙洛姆洞穴自然保护区也被称为Soreq洞穴自然保护区)可知,阿夫沙洛姆洞穴自然保护区以被称为称为Soreq洞穴自然保护区而出名。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据文章Cave of the Crystals部分内容:This unique cave system in Mexico contains

17、 some of the largest natural crystals ever found(墨西哥这个独特的洞穴系统包含了一些迄今为止发现的最大的天然水晶)可知,最大的水晶在墨西哥的水晶洞里发现。故选A项。B“I had no intention to adopt a cat that day. I just liked being around animals. ” Miranda says. But when she saw Nala in her metal cage, “We made eye contact and I couldnt resist (抗拒) her big b

18、lue eyes.” At that point, “Nala was so small. I asked the shelter if I could hold her. Once I had Nala in my arms, Nala looked up at me and licked (舔) my face.” And that was when she knew she had to take this kitty home.Still, Miranda never imagined Nala would become an Insta-star. “I started Nalas

19、Instagram account in 2012 as a way to share photos with my close friends and family in Thailand,” she explained. The possibility of Nala gaining attention beyond that small group of people hadnt occurred to her until it happened.Miranda says, “Each time Nalas photo was featured on Instagrams popular

20、 page, her account would gain 1,000 new followers. ” From there, Nalas popularity snowballed. Large nationwide brands messaged Miranda about hiring Nala to do ads. “This took us by surprise because we couldnt believe that a big brand wanted to pay them to take photos with their products next to Nala

21、”.Nala started life out in a shelter, just waiting to be loved like many other animals that were abandoned. Today that dream has surely come true. Nala has over 4 million followers on Instagram, which earned her the title “Guinness World Records Most Popular Cat on Instagram.”In addition to managing

22、 her Insta fame, Nala is being asked to test various cat food brands. More importantly, “Nala is our chance to share the love to help create a better life for other animals, so they can grow well and bring joy to the world like Nala has.”4. What is the first paragraph mainly about?A. Visits to a she

23、lter.B. Love at first sight.C. Power of blue eyes.D. Duty to adopt cats.5. Why did Miranda open Nalas Instagram account?A. To meet Nalas needs.B. To assist Nala be a star.C. To share Nalas pictures.D. To attract public attention.6. How did Miranda feel about Nalas popularity?A. Satisfied.B. Amazed.C

24、. Upset.D. Disappointed.7. What does the underlined phrase “that dream” in paragraph 4 refer to?A. Being eager to be loved.B. Starting life in the shelter.C. Gaining chances to earn money.D. Being raised by Instagram fans.【答案】4. B 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要报道了一位喜爱小动物的女士Miranda收养的一只小猫娜娜,为了和朋

25、友分享小猫的照片为其开通的网络账号,却意外的使这只小猫成为“网红”的事件。【4题详解】主旨大意题。根据文章第一段内容:“I had no intention to adopt a cat that day. I just liked being around animals.” Miranda says. But when she saw Nala in her metal cage, “We made eye contact and I couldnt resist her big blue eyes.”At that point, “Nala was so small. I asked t

26、he shelter if I could hold her. Once I had Nala in my arms, Nala looked up at me and licked (舔) my face.” And that was when she knew she had to take this kitty home.(“那天我没打算收养一只猫。我只是喜欢和动物在一起。”米兰达说。但当她看到娜娜在她的金属笼子里时,“我们进行了眼神交流,我无法抗拒她蓝色的大眼睛。那时,“娜娜很小。”我问收容所能不能收留她。有一次我把娜娜抱在怀里,娜娜抬头看着我,舔我的脸。就在那时,她知道她必须把这只小

27、猫带回家。)可知,本段主要讲述了作者第一次见到小猫娜娜的时的情景,第一次的眼神交流使作者喜欢上这只小猫并带回家收养。选项B. Love at first sight.(一见钟情。)概括了这段讲述,贴合本段主题。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段第2句内容:“I started Nalas Instagram account in 2012 as a way to share photos with my close friends and family in Thailand,” she explained.(她解释说:“2012年,我开通了娜娜的Instagram账号,与泰国的

28、亲朋好友分享照片。”)可知,给娜娜开通网络账号是为了在泰国的好友分享它的照片。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据文章第二段第1句内容:Still, Miranda never imagined Nala would become an Insta-star.(尽管如此,米兰达从没想过娜娜会成为一个明星。)以及第三段第4句内容:“This took us by surprise because we couldnt believe that a big brand wanted to pay them to take photos with their products next to Na

29、la”.(“这让我们感到意外,因为我们无法相信一个大品牌愿意花钱请他们在娜娜旁边拍照。”)可知,对于娜娜如此受欢迎,米兰达是很吃惊的。故选B项。【7题详解】词义猜测题。根据划线短语“that dream”所在句子,可知“that dream”应指代前一句提及的内容:Nala started life out in a shelter, just waiting to be loved like many other animals that were abandoned.(娜娜是在一家动物收容所开始她的生活的,就像许多其他被遗弃的动物一样,她只是等待着被爱。)中的“waiting to be

30、loved”。故选A项。CSusan had always loved making clothes, spending her teenage years fashioning Vogue Patterns to wear to parties. However, life got in the way of taking her fashion dreams any further.Susan worked as any staff from a waitress to a cook in an old peoples home, before getting a job at a cha

31、rity.“For some reason, the charity had to reduce my days. I thought Id use the opportunity to take up an A-level on my extra day off, and of course I chose textile,” she said. “At last, I knew what I wanted to do with myself; I wanted to be creative.”At the age of 61, Susan quit her job to follow he

32、r passion. “I loved learning all the different techniques like quilting, batik (蜡染), pattern making,” she said. “I felt I was in my element, and getting my hands dirty with bleach (漂白剂) and dyes; Id never felt happier.”After an open day at the University of Northampton, she signed up to get a degree

33、 in fashion. Susan was a hit at university, and the teachers were impressed with her designs, which she described as female. Being picked for the Graduate Fashion Week show was the cherry on the cake. She said, “It was an unbelievable experience and I loved every minute of the show. Its given me a t

34、aste of what I want to do next, and thats to work in the fashion industry.”To anyone else who has a dream theyve never had the chance to complete, she has an important message. “I want to tell people to just have a go,” she said. “One step at a time, the journey of 1,000 miles starts with one step.

35、Do what you can with what youve got and dont let age be a barrier. Im so glad I did the courseits given me a new lesson of life and shows you can really do anything.”8. When Susan was young, she _.A. determined to become a designerB. knew nothing about fashionC. liked to design clothes very muchD. d

36、reamed to work at a charity9. What does the underlined sentence mean?A. I made a big decision in life.B. I was used to the environment.C I made myself feel uncomfortable.D. I did what I was good at.10. What are Susans designs like?A. They are connected with women.B. They are different from those of

37、others.C. They reflect her attitude towards life.D. They show the signs of natural beauty.11. What can we learn from Susan?A. Find your own dream.B. Never give up your dream.C. Start your life one step at a time.D. A step is the beginning of a journey.【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述

38、了 Susan以前是一个穿着最新时装的女孩,她从十几岁起就热衷于做衣服。然而,生活阻碍了她的时尚梦想的进一步发展,为了熬过艰难的日子,从事了与时尚无关的各种工作。但是61岁时,她放弃了工作,升入了一所大学,后来大学毕业创立了自己的事业。文章告诉我们对任何一个有梦想的同龄人来说,他们应该有勇气,一步一个脚印,尽你所能,不要让年龄成为阻碍。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“Susan had always loved making clothes, spending her teenage years fashioning Vogue Patterns to wear to parties.

39、(苏珊一直喜欢做衣服,在十几岁的时候,她一直在为参加聚会而设计时尚衣服。)”可知,苏珊年轻的时候非常喜欢设计时尚的衣服。故选C。【9题详解】句意猜测题。根据文章第三段“I loved learning all the different techniques like quilting, batik (蜡染), pattern making,” she said. “I felt I was in my element, and getting my hands dirty with bleach (漂白剂) and dyes; Id never felt happier.”(她说:“我喜欢学

40、习蜡染、图案制作等所有不同的技术,我觉得I was in my element,用漂白剂和染料弄脏我的手,我感到非常的快乐。”)”可知,苏珊是非常喜欢设计和制作衣服,划线句意为:我做了自己擅长的事。故选D。10题详解】细节理解题。根据文章第四段“Susan was a hit at university, and the teachers were impressed with her designs, which she described as female.(苏珊在大学里很受欢迎,老师们对她的设计印象深刻,她说她的设计是女性的)”可知,苏珊的设计都是和女性有关的。故选A。11题详解】推理

41、判断题。根据文章最后一段“To anyone else who has a dream theyve never had the chance to complete, she has an important message. “I want to tell people to just have a go,” she said. “One step at a time, the journey of 1,000 miles starts with one step. Do what you can with what youve got and dont let age be a barr

42、ier. Im so glad I did the course its given me a new lesson of life and shows you can really do anything.”(对于那些有着梦想,且从未放弃梦想的人来说,她有一个重要的信息:“我想告诉人们,只要一步一个脚印,1000英里的旅程就要从一步开始。尽你所能,不要让年龄成为障碍。我很高兴我做到了它给我展示了新的生活。”)”可知,我们从苏珊的故事了解到只要有梦想就要去追求,千万不要放弃梦想。故选B。DA new device (设备) called Orion is helping those who a

43、re blind to see. It does this in a new way by helping them experience the world around them.Jason Esterhuizen lost his eyesight after a car accident. He never thought he would be able to see light or movement again. But now with the movement of a switch (开关), his world suddenly grew brighter.He says

44、, “I still cant put it into words. I mean from being able to see absolutely nothing, its completely black, to all of a sudden seeing little flickers (闪烁) of light move around.” It is not full or normal sight, but Esterhuizen can move about in the world around him.The new technology uses several part

45、s. One is a small device placed in the brain. The other parts are a video camera on sunglasses and a processing device that can be carried in a persons clothes. When the user points the camera, a signal goes to the processor (处理器) and then back to the glasses. The glasses then are in wireless commun

46、ication with the device in the brain. The information causes a pattern to develop in the part of the brain. The pattern helps users sense or see movement and shapes of light. And it all happens in seconds.Esterhuizen is one of just two people in the U.S. testing this technology. He says that “I can

47、tell someone moving across the room, walking past me or walking away from me, or its a light against the wall. It is just amazing to have some form of functional vision again.” He adds that now he can do everyday activities around his home that he once could not. It is easier to walk outside.The res

48、earchers believe that one day this technology could help people who have lost their vision because of illnesses like diabetes. It may also help those with poor vision or who were born blind.12. Which of the following caused Esterhuizen to go blind ?A. An illness.B. A car accident.C. A brain damage.D

49、. A genetic problem.13. What can we know about sunglasses of the new technology?A. They are put in the brain.B. They are carried in the users clothes.C. They are mainly used to protect a persons eyes.D. They communicate wirelessly with a small device.14. What can we infer about Esterhuizen in paragr

50、aph 5?A. He fully regains his sight.B. He always do daily activities freely.C. He feels delighted to see the world again.D. He is the only one to test this technology.15. What is the main idea of the text?A. Orion makes homes brighter.B. Orion functions as normal eyes.C. A new equipment helps the bl

51、ind see.D. A new technology happens in seconds.【答案】12. B 13. D 14. C 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种名为“猎户座”的新设备正在帮助那些盲人重见光明。它以一种新的方式帮助他们体验周围的世界。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段第1句内容:Jason Esterhuizen lost his eyesight after a car accident.(Jason Esterhuizen在一次车祸后失去了视力。)可知,Esterhuizen是在车祸中失明的。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据

52、文章第四段内容:The new technology uses several parts. One is a small device placed in the brain. The other parts are a video camera on sunglasses and a processing device that can be carried in a persons clothes. When the user points the camera, a signal goes to the processor and then back to the glasses. T

53、he glasses then are in wireless communication with the device in the brain.(这项新技术使用了几个部分。一个是放置在大脑中的小装置。其他部分是太阳镜上的摄像机和可以放在衣服里的处理设备。当用户点相机时,信号的处理器,然后回到了眼镜。然后,眼镜就可以与大脑中的设备进行无线通信。)可知,太阳镜可以与大脑中的小装置进行无线通信。故选D项。【14题详解】细节理解题。根据文章第五段第2句内容:He says that “I can tell someone moving across the room, walking past

54、me or walking away from me, or its a light against the wall. It is just amazing to have some form of functional vision again.”(他说:“我能分辨出是有人从我身边走过,还是从我身边走开,或者是墙上的一盏灯。再次拥有某种形式的功能性视力真是太神奇了。”)可知,能够拥有功能性视力使他很高兴。选项C:He feels delighted to see the world again.(他很高兴再次看到这个世界。)论述正确。故选C项。【15题详解】主旨大意题。根据文章结构为总分结

55、构,可知,第一段提出了文章的主旨要点:A new device called Orion is helping those who are blind to see. It does this in a new way by helping them experience the world around them.(一种名为“猎户座”的新设备正在帮助那些盲人重见光明。它以一种新的方式帮助他们体验周围的世界。)可知,本文主要介绍了一种新型的帮助盲人重新看到世界的设备。选项C:A new equipment helps the blind see.(一种新设备帮助盲人看东西。)概括了主旨。故选C

56、项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four habits of happy peopleWhile the recent research has shown that about 60 percent of our baseline (基本) level of happiness is probably genetically determined, it means 40 percent is under our control. You cant go back and get ne

57、w genes._16_. Here are the good habits of happy people.Spend time outside. If you can clock 20 minutes a day outside, studies show youll not only maintain a better mood, but your mind will be more open and youll improve your working memory. _17_.Exercise regularly. All exercise releases endorphins (

58、脑内肽) in your brain, and if you work out regularly, this mood boosts(增强)even carries over to non-workout days._18_. Mood stays about the same on days they dont._19_. A study has confirmed that when people actively try to be happy, they raise their baseline moods, making them feel happier than those w

59、ho do not try. In the study, two sets of participants listened to “happy” music. Those who actively tried to feel happier reported the highest level of positive mood afterwards.Care for others. _20_. Volunteer work is good for both mental and physical health. People of all ages who volunteer are hap

60、pier and experience better physical health and less depression.A. Exercise is easy to do.B. Put effort into being happy.C. People around you impact your mood.D. Sunshine and fresh air make you feel good too.E. But you can start a good morning over with a new attitude.F. People who spend time every m

61、onth helping others are happier.G. On exercise days, peoples mood is significantly improved after exercising.【答案】16. E 17. D 18. G 19. B 20. F【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了快乐人群的四个习惯。【16题详解】设空在段中,承前启后的作用。根据前文内容“You cant go back and get new genes(你不能重组基因)”,而后文内容“Here are the good habits of happy people.”提及了幸

62、福人的好习惯,可推知所填空应是对前文的转折,且呼应后文幸福可以由自身习惯决定。选项E:But you can start a good morning over with a new attitude.(但是你可以用新的态度来开始一个美好的早晨)符合语境分析。故选E项。【17题详解】设空在段末,呼应主旨句。根据本段主题句:Spend time outside.(花时间在外面。)可知,本段主要讲述了在户外对于好情绪的影响。选项D “Sunshine and fresh air make you feel good too.”提及了阳光和新鲜空气对于好心情的帮助,符合本段主旨。故选D项。【18题详

63、解】设空在段中,承前启后的作用。根据前文内容:All exercise releases endorphins in your brain, and if you work out regularly, this mood boosts even carries over to non-workout days.(所有的运动都会在你的大脑中释放内啡肽,如果你经常锻炼,这种情绪就会持续到不锻炼的日子。)可知本段主要讲述做运动带来的心情方面的有利之处在运动当日和非运动日都有效,且后文已经提及非运动日,因此可推知,所填空为运动当日的“好心情”,选项G:On exercise days, people

64、s mood is significantly improved after exercising.(在运动日,人们的情绪在运动后明显改善。)符合语境分析。故选G项。【19题详解】设空处为本段小标题,应是中心主旨。根据后文内容:A study has confirmed that when people actively try to be happy, they raise their baseline moods, making them feel happier than those who do not try.(一项研究证实,当人们积极尝试快乐时,他们会提高自己的基准情绪,让自己比那

65、些不努力的人更快乐。)可知,本段主要讲述了“努力使自己快乐”的积极作用。选项B:Put effort into being happy.(努力让自己快乐。)符合本段中心主旨。故选B项。【20题详解】设空处在段中,紧跟主旨标题,应为主旨句支持解释句。根据小标题“Care for others(关爱他人)”可知,所填句子应解释关爱他人对情绪带来好处。选项F:People who spend time every month helping others are happier.(每个月花时间帮助别人的人更快乐。)符合语境分析。故选F项。【点睛】七选五技巧连词的暗示在做七选五题目时,无论是在文章中还

66、是在所提供的选项中,连词是值得注意的。它们往往成为答案的线索或成为答案的可能性很大。如一些表示转折的连词,though,but,however,yet,nevertheless等,另外还有一些表示并列关系的词,如therefore,and,aswellas,also,neithernor,eitheror,notonly.butalso,ononehand.ontheotherhand等。因为这些连词可以表现句子与句子之间的关系,通过不同的连词我们可以推知句子与句子之间不同的关系。比如文章第1小题:While the recent research has shown that about 6

67、0 percent of our baseline (基本) level of happiness is probably genetically determined, it means 40 percent is under our control. You cant go back and get new genes._1_. Here are the good habits of happy people.在做此题时,可以注意到,空前的一句话含有否定词“cant”,而后面的句子“Here are the good habits of happy people.”是肯定句。说明所填的句子

68、应是转折句,才能起到承前启后的作用,将两个句子衔接起来。因此选项E“But you can start a good morning over with a new attitude.”中的连词“but”可以起到很好的语境衔接作用。且符合句意主旨。因此第1小题答案为E项。第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。One day, Phosphorus (启明星) felt sad. She felt she was very small

69、and ordinary while other stars in the sky were _21_ and brighter. She sat in the night sky, crying.“Why are you so _22_?” the Moon came and asked her one night. “I am too small,” she cried, “Why was I born like this? Almost no one _23_ me.” The Moon said to her, “Not really. Sometimes being bigger d

70、oesnt mean being better.” But this didnt _24_, and Phosphorus was still not happy all the time.Seeing this, the North Star came to her and asked for the _25_. It was the same question and the same _26_ and Phosphorus was still in the same situation.Then the Sun knew this and decided to _27_ her. She

71、 stared at her, saying, “Hey, it is _28_ that I am the biggest and brightest star in the sky. But you are also important to the sky because you are very beautiful. I am so big and bright that I _29_ peoples eyes. On the other hand, you can be gazed (凝视) upon to admire your _30_. You tell the _31_ of

72、 a new day to the world. No one can _32_ you.”This time, Phosphorus thought and thought. Suddenly, she didnt feel herself _33_ and began to understand her value. She twinkled _34_ in the night sky.Dear friends, just like Phosphorus, most of us are little stars, but we should find a(n) _35_ for ourse

73、lves.21. A. smallerB. clevererC. biggerD. easier22. A. excitedB. nervousC. frightenedD. sad23. A. imaginedB. noticedC. challengedD. decorated24. A. advanceB. exchangeC. workD. quit25. A. helpB. opinionC. explanationD. reason26. A. starB. dreamC. dayD. reply27. A. helpB. supportC. watchD. order28. A.

74、 trueB. awkwardC. uselessD. bad29. A. warmB. hurtC. keepD. clean30. A. lightB. sizeC. heightD. beauty31. A. movementB. goalC. birthD. topic32. A. do harm toB. take care ofC. take the place ofD. look forward to33. A. importantB. cleverC. beautifulD. small34. A. happilyB. quicklyC. nationallyD. curiou

75、sly35. A. impressionB. positionC. talentD. challenge【答案】21. C 22. D 23. B 24. C 25. D 26. D 27. A 28. A 29. B 30. D 31. C 32. C 33. D 34. A 35. B【解析】【分析】本文是一 篇寓言故事。主要讲述启明星因为小而普通,感觉非常伤心,后来在太阳的帮助下改变了心态,找到了自己的位置。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:她觉得自己很小,很普通,而天空中的其他星星更大更明亮。 A. smaller更小的;B. cleverer更聪明的;C. bigger更大的;

76、D. easier更容易的。根据前面的“she felt she was very small and ordinary”可知她觉得她非常小而且平凡,再根据while可知,前后为对比关系,故其他的星星更大(bigger)而且更亮。故选C。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:你为什么如此悲哀?A. excited兴奋的;B. nervous紧张的;C. frightened害怕的;D. sad悲哀的。根据上文“One day, Phosphorus felt sad.可知,启明星感到难过(sad),故选D。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:几乎没有人注意我。A. imagined想象;B

77、. noticed注意;C. challenged挑战;D. decorated装饰。根据第一段中的“ she felt she was very small and ordinary”可以推知,几乎没有人注意到(notice)她。故选B。24题详解】考查动词词义辨析。句意:但是这不起作用。A. advance前进;B. exchange交换;C. work起作用;D. quit离开;放弃。 根据下文“Phosphorus was still not happy all the time.”可推断,月亮的劝说没有起作用(work),启明星仍旧不高兴。故选C。【25题详解】考查名词词义辨析。句意

78、:看到这样,北极星来到她身边,询问原因。A. help帮助;B. opinion意见;C. explanation解释;D. reason原因。根据下文中“it was the same question”可知,北极星问的问题同月亮的问题一样,都是问启明星不开心的原因(reason) 。故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:它是同一个问题,同样的答复,启明星仍然处于同样的情况下。A. star星星;B. dream梦想;C. day白天;D. reply答复。根据下文“Phosphorus was still in the same situation.”与上文“the same qu

79、estion”可推断,同样的问题,同样的答复,启明星仍旧处于同样的情况下,不快乐。故选D。27题详解】考查动词词义辨析。句意:后来,太阳知道了这件事,决定帮助她。A. help帮助;B. support支持;C. watch观看;D. order命令。根据下 文“She twinkled _14_ in the night sky.可知,太阳成功地改变了启明星的观点和态度。据此可知,太阳决定帮助(help)她。故选A。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:她盯着她说:“嘿,我确实是天空中最大、最亮的星星。”A. true真实的;B. awkward尴尬的;C. useless无用的;D. b

80、ad坏的。根据下文 “I am the biggest and brightest star in the sky”及常识可知,太阳确实是天空中最大、最亮的星星。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我是如此的大和明亮,我伤害人的眼睛。A. warm使温暖;B. hurt损害;伤害;C. keep保持;D. clean使干净;打扫。根据常识可知,太阳的强光会伤害人的眼睛。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:另一方面,你可以被凝视来欣赏你的美丽。A. light光线;B. size大小;C. height高度;D. beauty美丽。根据上 文“But you are also

81、 important to the sky because you are very beautiful. 可知,太阳说你可以被凝视来欣赏你的美丽(beauty)。故选D。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:你告诉世界新的一天的诞生(开始)。A. movement运动;B. goal目标;C. birth出生; D. topic主题。根据生活常识可知,启明星能够告诉世界新的一天的诞生(birth)。故选C。【32题详解】考查动词短语辨析。句意:没有人可以代替你。A. do harm to损害;伤害;B. take care of照顾;C. take the place of代替;D. loo

82、k forward to渴望。根据本段上文内容可知,太阳的这一 番话描述了自己的劣势,同时又描述了启明星的优势,目的是安慰启明星,并让她正确认识自己。“没有人能取代(take the place of )你比较符合太阳这番话的意图。故选C。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:突然,她不再觉得自己渺小。A. important重要的;B. clever聪明的;C. beautiful美丽的;D. small小的。 根据上文“She felt she was very small and ordinary”以及下文的“began to understand her value”可推断,启明星感

83、觉不再渺小(small)了,开始明白她的价值。故选D。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:她在夜晚的天空快乐地闪闪发光。A. happily快乐地;B. quickly快速地;C. nationally在全国范围内;D. curiously好奇地。 根据上文“Phosphorus was still not happy all the time.”和“began to understand her value”可推断,启明星明白了自己的价值,变得快乐起来。故选A。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:亲爱的朋友们,就像启明星一样,我们大多数人都是小星星,但我们应该找到自己的位置。A. imp

84、ression印象;B. position位置;C. talent天资;天赋;D. challenge挑战。本句是全文的点睛之句,阐明故事的寓意。我们大多数人都是一颗小星星,应该为自己找到一个位置( position),故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Cloning is producing an exact copy of a plant or an animal using its cells. The first mammal _36_ (clone) successfully from an adu

85、lt cell was Dolly the sheep. She was born in 1996 and died in early 2003, at a much younger age _37_ normal. When she was born, many people were worried that cloning would lead to more diseases in the animal world. _38_, in general the scientists were praised for _39_ (they) wonderful scientific adv

86、ance.Ian Wilmut, the Scottish scientist who created Dolly, _40_ (shock) that some scientists are now considering cloning human beings. _41_ he researches cloning, his intention has never been to create _42_ (copy) of humans. Instead, he thinks research efforts should concentrate on _43_ (create) new

87、 tissues and organs that can be used to cure diseases like cancer. However, some people believe that cloning human embryos with the intention of destroying them _44_ (show) no respect for human life.Even though human cloning is causing a lot of _45_ (anxious), it is good news for Faye Wilson, a 41ye

88、arold saleswoman who cannot have a baby.【答案】36. to be cloned 37. than 38. However 39. their 40. is shocked 41. Although 42. copies 43. creating 44. shows 45. anxiety【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了克隆技术的发展情况,尽管克隆技术有争议,但在某些方面也带来了福音。【36题详解】考查非谓语动词。句意:第一只成功用成年细胞克隆的哺乳动物是绵羊多莉。序数词修饰的名词常用不定式做定语。名词mammal与clone之间为被动关

89、系,所以用不定式的被动形式。故填to be cloned。【37题详解】考查介词。句意:她出生于1996年,2003年初去世,比正常年龄小得多。根据句中比较级younger可知,用介词than。故填than。【38题详解】考查副词。句意:然而,总的来说,科学家们因他们惊人的科学进步而受到赞扬。前后句之间为转折关系,所以用副词however。故填However。【39题详解】考查代词。句意:然而,总的来说,科学家们因他们惊人的科学进步而受到赞扬。修饰名词advance,前用形容词性物主代词。故填their。【40题详解】考查时态和形容词。句意:伊恩威尔莫特,创造了多利羊的苏格兰科学家,对一些科学

90、家现在考虑克隆人类感到震惊。主句中缺少谓语动词,所以用be +形容词。根据文章时态可知,用一般现在时。主语是人,所以用-ed形式形容词修饰。故填is shocked。【41题详解】考查连词。句意:虽然他研究克隆,但他的意图从来没有创造人类的复制品。前后句之间为转折关系,所以用转折连词although。故填Although。【42题详解】考查名词的数。句意:虽然他研究克隆,但他的意图从来没有创造人类的复制品。名词copy为可数名词,前无冠词,所以用复数形式。故填copies。【43题详解】考查非谓语动词。句意:相反,他认为研究工作应该集中在创造新的组织和器官上,这些组织和器官可以用来治疗癌症等疾

91、病。concentrate on doing sth.集中做某事。故填creating。【44题详解】考查主谓一致。句意:然而,一些人认为克隆人类胚胎的目的是破坏他们是不尊重人类的生命。陈述客观事实,用一般现在时。从句中为动名词作主语,所以谓语动词用第三人称单数形式。故填shows。【45题详解】考查名词。句意:尽管克隆人类引起了很多焦虑,但这对41岁的女售货员费威尔逊来说是个好消息,她不能生孩子。a lot of后句名词形式,且作不可数名词。故填anxiety。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)46. 假定你是李华,你的英国朋友John非常喜欢中国美食,打算

92、近期来中国学习厨艺,发来邮件想请你给他推荐一位厨师。请回复邮件,内容包括:1. 推荐的厨师;2. 推荐的原因;3. 祝愿拜师成功。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】Dear John, Im very glad to learn that you are going to learn Chinese cooking skills in China. The chef I want to recommend to you is Mr. Chen, one of the best chefs in our city. Mr. Chen is skilled i

93、n various Chinese cooking techniques and creating unique seasonings and sauces. Following him, you are sure to learn to cook not only traditional Chinese dishes, but also local dishes with unique flavor. Most importantly, Mr. Chen is patient and enthusiastic about teaching, which is important to beg

94、inners like you. Wish you to be Mr. Chens student. Good luck!Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国朋友John写封邮件,给他推荐一位厨师。【详解】1.词汇积累高兴:happyglad各种各样的:all kinds ofvarious熟练的:experiencedskilled重要的:be of importance=be important2.句式拓展简单句变复合句原句:Following him, you are sure to learn to cook not only traditio

95、nal Chinese dishes, but also local dishes with unique flavor.拓展句:If you could follow him, you are sure to learn to cook not only traditional Chinese dishes, but also local dishes with unique flavor.【点睛】高分句型1 Im very glad to learn that you are going to learn Chinese cooking skills in China. (运用了that引

96、导宾语从句)高分句型2 Most importantly, Mr. Chen is patient and enthusiastic about teaching, which is important to beginners like you. (运用了which引导非限制性定语从句)第二节 读后续写(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Ann loves dogs, but she doesnt have time to keep even one. Her husband died from an ac

97、cident, leaving little money but a 10-year-old son, Jack, who was recovering from a heart operation. She had to work all day to support the whole family. One morning, Ann found a lost dog wandering around the local school. She waited there for half an hour but nobody came back to look for it. She ha

98、d no choice but to take it home and asked her sons to keep an eye on the dog on the day while she was working.Ann took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers as soon as she came back from work. After a quick supper , Ann, with Jack went out and put them in mailboxes. The next day, Ann we

99、nt to the dollar store and bought some pet supplies, asking the boy to look after it for another day, and she hoped it would be the last day. She didnt forget to warn her son not to fall in love with the dog, for they had no money or time.Four days later no one called to claim, so Anns family was st

100、ill looking after the dog, whom they had started to call Riley. One day when she arrived home from work, the dog barked madly at her and dashed into the boys room where Ann found Jack suffering from a heart attack.“If you had come to me ten minutes later,” the doctor said, “Jack would have not been

101、saved.”Still no one had called to claim the dog, and it had been the best friend of her son. Ann decided to keep it, although she knew it would bring so much difficulty.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The next morning Ann got a call._An hour later, somebody knocked at the door._【答案】Para.

102、1:The next morning Ann got a call. A man recognized his lost dog and called the number on the flier. Ann was trapped in a dilemma. She was having a hard struggle in her mind, unwilling to tear herself away from Riley and let it go for the moment. Not only had it saved her sons life from jaws of deat

103、h, but they truly regarded it as a member of their family. With much difficulty, she had no choice but to tell the news to her sons, both of whom went silent in a second. A sound of dismay escaped Thomass throat, while Jack rooted himself against the wall, speechless.Para. 2: An hour later, somebody

104、 knocked at the door. Everyone knew it was that man who came to pick up his dog. Thomas held Riley tightly in his arms while Jack stared at both of them, full of tears, without even one word. “Its you!” Ann shouted when she opened the door. It was Dr. Alex who did the heart operation for Jack. When

105、he saw what the two boys did, he hesitated for a while and then smiled to them, asking politely and gently: “Boys, can I help to look after you and your dog on the weekends? Of course, Ill bring some delicious food for you there!” All of them burst out laughing, and Anns joy was immense.【解析】【分析】本文以人

106、物为线索展开,讲述了Ann捡到了一只走失的狗带回了家,并让她的儿子们在她工作的时候帮她照看一下这只狗。Ann给狗打印了许多传单寻找主人,这只狗还救了Ann的儿子,Ann正准备收养这只狗,狗的主人却看到了传单打来了电话要来认领。Ann十分痛苦,最后发现狗的主人正是儿子心脏病手术的医生,医生最后答应周末过来和狗一起玩耍,大家都很高兴。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“第二天早上,Ann接到了一个电话。”可知,第一段可描写狗的主人打来电话后,Ann和孩子们的反应。由第二段首句内容“一个小时后,有人敲门。”可知,第二段可描写狗的主人来接狗之后发生的事情。2.续写线索:Ann接到电话Ann陷入两难

107、儿子们得知消息都很难过狗的主人来接狗发现正是儿子手术的医生医生答应周末和Ann一家一起照顾狗大家都很高兴3.词汇激活行为类陷入:be trapped in / be stuck in拯救:save/ rescue充满:be full of / be filled with情绪类温柔:gently/ softly快乐:joy/ happiness【点睛】高分句型1 Not only had it saved her sons life from jaws of death, but they truly regarded it as a member of their family. (运用了部分倒装)高分句型2 It was Dr. Alex who did the heart operation for Jack. (运用了强调句型)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1