收藏 分享(赏)

《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:561690 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:307KB
下载 相关 举报
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
《走向高考》2017版高考英语(外研版)一轮总复习习题 必修5 MODULE 2WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分必修五Module 2 .阅读理解(2015江西六校联考)“When I grow up, I want to be.” Almost all of us have thought about, or been asked to think about, our future careers. Our answers may differ greatly. Even now your aspirations may have changed from when you were in primary school. However, it seems c

2、areer options arent only based on personal taste. In a survey carried out by teens, doctors, lawyers, and bankers were some of most popular careers that people said they hoped to follow. This is in line with a similar survey carried out in the UK. in May 2011 by job website monster.co.uk, in which m

3、edicine was the top choice among UK. teenagers aged between 13 and 17. Medicine and law are two of the oldest and best known professions. Their prestige (威望) may come from the fact that doctors and lawyers are some of the most esteemed members of society, and they make good money. Joining these high

4、profile professions is often seen as a sign of upward social mobility. It is equally unsurprising that banking is now one of the most common career choices. Youngsters worldwide think of banking and see the money rolling in. Wealth is increasingly becoming one of the most important indicators of a s

5、uccessful career. British young men list the UK. tycoon Alan Sugar, Microsoft founder Bill Gates and Facebook chief Mark Zuckerberg as their top role models “for their wealth”. Just as Chinese teenagers see being a banker as a good and fun pathway to “wealth” However, not every child has the makings

6、 of doctor, lawyer, or banker. They are those who see fulfillment and happiness in other areas, and many teenagers dare to ink more individuality into their career options. As the Teens survey discovered, a variety of unconventional jobscoffee shop owner, gourmet (美食家), waiter at a fast food restaur

7、antare among teenagers career choices. They can be equally interesting and rewarding jobs. With every choice comes responsibility and challenge, and all career paths require specific education and training, you have to learn to balance optimism and confidence with being realistic about your particul

8、ar talents and skills. 语篇解读:本文是一篇议论文。文章论述了青少年心中最理想的职业。所有的职业生涯道路需要特殊的教育和培训,我们对自己的特长既要客观现实又要乐观自信。1What is the passage mainly about?AChoosing a good job is very important.BCareers in teenagers mind.CTeenagers in the UK. like doctors.DThe choice of career needs challenge.答案:A主旨大意题。本文是围绕“青少年心中最理想的职业”展开论述

9、的,故选A项。2According to the article, all of the following are the benefits of being a doctor EXCEPT _.Arespect from othersBupward social mobilityChigh payDthe oldest profession答案:D细节理解题。根据文章第四段第二句中关键词“.the most esteemed members of society, make good money, a sign of upward social mobility.”可知,A、B、C三项提到

10、了,D项在文中没提到。3What do youngsters think is increasingly becoming one of the most important indicators of a successful career?APrestige.BFulfillment.CHappiness.DWealth.答案:D细节理解题。根据第五段最后一句“Just as Chinese teenagers see being a banker as a good and fun pathway to “wealth”可知,财富正日益成为判断成功职业的最重要指标。故选D项。4What

11、can we learn from the last paragraph?AAccording to your particular talents and skills, you can choose your favorite career.BSpecific education and training can help get a good job.CWhatever career you choose, you should balance optimism and confidence with being realistic about your particular talen

12、ts and skills.DResponsibility is the most important when you choose a good job.答案:C推理判断题。根据文章最后一段“.you have to learn to balance optimism and confidence with being realistic about your particular talents and skills.”可知,无论从事什么职业,我们对自己的特长既要客观现实又要乐观自信。故选C项。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ti

13、ps to Become More Confident Our confidence plays an important role in the ability to achieve success and happiness. It affects our thought patterns, the way we speak and act, and the decisions we make in all areas of our lives. Confident people take more action, perform better, and are more likely t

14、o achieve their goals. _1_ Lucky for us, confidence can be built and strengthened until it becomes natural, just as any other habit. It simply takes a little time, some effort, and a bit of attention. Learn. The more knowledge you acquire, the more confident you will be. Knowledge is power, and the

15、more powerful you feel, the higher your confidence will be._2_ Keep a list of successes, big and small. Itll help you to see your abilities in a more positive and realistic light.Start a conversation. When you find yourself in a social situation, dont always turn to those who youre comfortable with.

16、_3_ Eventually getting to know new people will become easier.Dont compare. Stop measuring yourself against others. _4_Making comparisons is a damaging and an inaccurate measure of success anyway. Confidence helps you to be more secure in your abilities and more positive in your attitude. It also enc

17、ourages you to be more assertive (坚定自信的)to take up more challenges, and to improve your skills. _5_ The end result is a better outlook, more success, and a higher quality of life in all areas.AAs an added benefit, youll attract likeminded people.BTrack your accomplishments.CThe results you get arent

18、 always real.DIt may only do harm to them.EList your super abilities.FWhats more, confident people can take more joy from their accomplishments.GTalk to someone you dont know very well.语篇解读:文章就如何变得更加自信给出了一些建议。1FF项与该空前一句“Confident people.their goals”一致,都是在介绍自信的人的表现,故选F。2BB项与该空后的“Keep a list of succes

19、ses”一致。3GG项与该空前的“dont always turn to those who youre comfortable with”及空后的“getting to know new people”一致。4C根据空前句子的大意“不要把自己跟其他人做比较”以及空后的“Making comparisons is a damaging and an inaccurate measure of success anyway.”可知,C项“你得到的结果不总是真实的”符合语境。5A空前已经列出了自信的一系列“好处”,空后概括了自信的最终结果,故可推测该空也应为自信的好处,故选A。.完形填空(2015

20、河南郑州市高三第二次质检) I used to abandon myself to despair. Last year my mother _1_ from a stroke (中风) and had an operation on her brain. I felt my whole world turn upside down and I had no _2_ what I could do to help her to relieve her _3_. Tears welled up in my eyes whenever I was alone. Last month I _4_ a

21、 precious watch, which was an 18yearold birthday gift from my father. I could not fall asleep for a couple of nights because I felt _5_ about the loss. There have been many _6_ like these in my life. I could never figure out how to deal with such tough things _7_ I read “If You Have a Lemon, Make a

22、Lemonade” by American writer Dale Carnegie. “When the wise man is handed a lemon, he says, What _8_ can I get from this? How can I _9_ my situation? How can I turn this lemon into a lemonade?” he wrote. I suddenly _10_ that life is full of ups and downs, so I need to stay _11_ all the time. Now when

23、 I think of my past, I wish I could have handled things _12_. When my mother was fighting for _13_, I should have held her hands in mine, telling her things would get better instead of _14_and crying. Several weeks ago, I took part in a campus singing competition. I didnt _15_ a prize. If I had not

24、_16_ this article, I would definitely have felt _17_ again. But instead, I smiled after the competition. I was happy that at least I had got some stage _18_. Life is not just a bed of roses. There are thorns (刺) as well, but these thorns help us become _19_ and strong. When life _20_ us a lemon, let

25、s try to make a lemonade. 语篇解读:本文主要讲述了“我”偶然读到一篇励志型文章从而改变了自己的人生态度。1A.resulted Bsuffered Csurvived Descaped答案:B去年“我”妈妈患了中风,脑部做了手术。result意为“产生”;suffer意为“遭受”;survive意为“幸存”;escape意为“逃走”。根据语境“from a stroke(中风)”可知,B项正确。2A.hope Bwonder Cidea Ddoubt答案:C“我”不知道该怎么去帮助她缓解她的痛苦(pain)。hope意为“希望”;wonder意为“惊奇”;idea意为

26、“想法”:doubt意为“怀疑”。根据固定搭配have no idea“不知道”可知,C项正确。3A.pain Banxiety Cfear Dpressure答案:A参见上题解析。pain意为“痛苦”;anxiety意为“焦虑”;fear意为“害怕”;pressure意为“压力”。故A项正确。4A.received Bsold Cfixed Dlost答案:D上个月“我”丢了一块珍贵的手表,那是爸爸给“我”的18岁生日礼物。根据下文的“about the loss”可知,“我”把珍贵的手表给弄丢了,即D项正确。5A.unbelievable Bshameful Cangry Dterribl

27、e答案:D根据语境“I could not fall asleep for a couple of nights”可知,“我”因为珍贵的表丢了而心情很糟糕,以至于连觉都睡不着,即D项正确。6A.diseases Bmemories Cincidents Ddifficulties答案:C根据下文的“such though things”可知,“我”在生活中会遇到许多不好的事情,即C项正确。incident意为“发生的事情(尤指不寻常的或讨厌的)”。7A.when Buntil Cthough Dsince答案:B根据下文可知,“我”直到读了那篇文章之后,才突然顿悟了生活,知道该如何应对生活中的

28、困境和麻烦,故B项正确。8A.lesson Blemonade Cdecision Dchallenge答案:A当那个智者得到一个柠檬时,他说,“我能够从中得到什么教训呢?”lesson意为“教训”;lemonade意为“一杯柠檬饮料”;decision意为“决定”;challenge意为“挑战”。故A项正确。9A.control Baccept Cimprove Davoid答案:C根据下文“How can I turn this lemon into a lemonade”可推知,智者想改善目前的状态。control意为“控制”;accept意为“接受”;improve意为“改善”;avo

29、id意为“避免”。10A.realized Bthought Cdiscovered Dpredicted答案:A“我”突然意识到生活中充满了起起落落,因此“我”需要保持时刻乐观。realize意为“意识到,明白”;think意为“想”;discover意为“发现”;predict意为“预测”。故A项正确。11A.healthy Bindependent Cserious Dpositive答案:D与上文的“I used to abandon myself to despair”形成对比,并由下文的“telling her things would get better”可推知,“我”顿悟到生

30、活需要乐观面对,而不是悲观绝望,故D项正确。12A.exactly Bdifferently Ceasily Dpractically答案:B根据下文“I should have held her hands in mine, telling her things would get better instead of _14_ and crying”可知,现在当“我”回想过去时,“我”希望自己能够用不同的方式去处理事情,故B项正确。13A.recovery Blife Cfreedom Dhappiness答案:A当妈妈努力争取康复(recovery)时,“我”应该拉着她的手告诉她一切都会好

31、起来的,而不是躲起来哭。故A项正确。14A.shouting Bhiding Cquarreling Dregretting答案:B参见上题解析。shout意为“喊”;hide意为“隐藏”;quarrel意为“争吵”;regret意为“后悔”。15A.expect Bmiss Cwin Drefuse答案:C“我”并没有赢得奖项。故C项正确。16A.figured out Bwritten down Cfound out Dcome across答案:D如果“我”没有遇到这篇文章,“我”肯定又会感到沮丧。figure out意为“弄明白”;write down意为“记下”;find out意为

32、“弄清”;come across意为“偶遇”。故D项正确。17A.embarrassed Bdiscouraged Cexcited Dconcerned答案:B根据上文的“I used to abandon myself to despair”和下文的“again”可知,B项正确。18A.performance Bexperience Cprogress Deffect答案:B“我”很开心至少“我”得到了一些舞台经验。performance意为“表演”;experience意为“经验,经历”;progress意为“进步”;effect意为“效应”。故B项正确。19A.brave Bcalm

33、Cgreat Dclever答案:A生活中的这些刺帮助我们变得勇敢和坚强。与“strong”呼应可知,A项正确。20A.shows Bmakes Cgives Dsends答案:C当生活给(gives)我们一个柠檬时,我们要尽力去把它做成一杯柠檬饮料。故C项正确。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Last weekend as I was riding in the bike lane alongside the truck, we reached a crossing and it turned to the right, _1_(hit) m

34、e and my bicycle. Even more upsetting was the fact _2_ the driver didnt stop afterward. _3_, I was not injured and my bicycle was damaged, but still usable. Even days later I reported the event to the police, they failed to _4_(proper) solve this situation or even return my calls. Eventually, I deci

35、ded _5_(contact) University Student Legal Services for help about this matter. The small damage may not seem worth all _6_ trouble, but what if I had been seriously _7_(injure)? Will anyone see punishment for breaking traffic laws and damaging my property? Unfortunately, my experience is common, and

36、 _8_(accident)between bikes and cars occur far too often. A comprehensive study _9_(report) that of the nearly 3 000 cyclistmotorist crashes that occurred between 2000 and 2010 about 20 percent were hitandruns. Bicycles are held to the same standards as motor vehicles in most cases. _10_ means that

37、cyclists must obey all traffic rules, and also have the right to get damages in the accidents. I urge both cyclists and motorists to become familiar with their rights and duties when sharing the roads. 1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._语篇解读:作者在骑自行车时不幸与一辆卡车发生了碰撞,通过这件事,作者提醒骑自行车的人和开车的司机要关注自己和他人的人身安全。1hittin

38、g考查非谓语动词。卡车向右拐,结果撞到了我和我的自行车,此处是现在分词短语作结果状语。2that考查从句连接词。that在此引导同位语从句,从句解释说明fact的具体内容,从句不缺少成分,因此用that引导。3Thankfully/Luckily/Fortunately考查行文逻辑。前文提及作者遭遇了车祸,后文提及没受伤,自然很幸运。4properly考查副词。solve是实义动词,要用副词修饰。5to contact考查非谓语动词。decide后接动词不定式作宾语。6the考查冠词。此处表达“费这种麻烦”,为特指,用定冠词the。7injured。考查动词的语态。作者应该是受重伤,故应该用被动语态。8accidents考查名词。后面的occur一词暗示了主语是复数形式。9reported考查时态。由occurred和were可知研究报道的是过去的事情,故用一般过去时态。10This/It考查代词。此处是代指上文提及的“Bicycles are held to the same standards as motor vehicles in most cases.”这件事,故此处用this或者it指代。- 8 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1