1、课后限时自测(二十六).语法填空In a career that spanned seven decades,Wallace evolved from a radio entertainer in _1_ 1940s to the nononsense inquisitor of 60 Minutes,the _2_(popular) news magazine of CBS,_3_ was launched in 1969.He applied his trademark reporting techniquequestioning _4_(cold) and debating skepti
2、callywell into his 80s.The news _5_ Wallace died on Saturday night at a care center in New Canaan,Conn.came nearly a month before his 94th birthday.No cause of death was reported,_6_ he had been in declining health following the triple bypass(搭桥术) heart surgery in 2008.CBS said a program about Walla
3、ce will _7_(broadcast) on 60 Minutes on Sunday._8_ the time he retired in 2006,Wallace had appeared on 60 Minutes for 38 continuous serials,_9_(help) make the news magazine a top 10 show for 23 times.Fellow 60 Minutes star Morley Safer said that Wallace took to heart the old reporters promise“to com
4、fort the suffer and trouble the comfortable”He characterized _10_ as“nosy and insistent”The people who like his programme will remember him for quite a long time.【语篇解读】“60分钟”节目的大腕主持人迈克华莱士去世,标志着这个强硬的老派记者的时代的终结。1the考查冠词。年代前面要用定冠词。2most popular根据空前的the可知,此处应用形容词的最高级形式,表示“最受欢迎的”。3which考查非限制性定语从句。分析句子成分可
5、知,此处应用which引导非限制性定语从句,修饰60 Minutes。4coldly考查副词。修饰动词questioning,应用cold的副词形式coldly。5that考查同位语从句。空后的内容是对news的解释说明,故应用that引导同位语从句。6but考查连词。根据前后句句意可以判断空处前后是转折关系,故用but。7be broadcast考查动词的语态。根据语境可知,broadcast与program是动宾关系,此处表示“被播出”,故用被动结构。8By考查介词。by the time表示“到时为止”。此处表示:截止到2006年他退休,华莱士连续38年出现在“60分钟”上。9helpi
6、ng考查非谓语动词。分析句子结构可知,help与Wallace是逻辑上的主谓关系,故应用helping。10himself考查代词。根据语境可知,此处意思为“他将自己描述为”,故应用himself。.完形填空I am an Australian teacher at a high school in Sydney.A few years ago,I went to Japan to teach _1_ for one year.I quickly _2_ that schools in the two countries are different.In my first class,I pu
7、t the students in _3_,and asked them to _4_ the question:Who has more advantages in society:men or women?In my class in Australia,this _5_ would get everyone talking.For me,this _6_ a successful lessoneveryone was speaking in English.So,when I _7_ the same lesson with my Japanese students,I was _8_
8、that the same thing would _9_Instead of a _10_ debate with different viewpoints,there was almost silence.The students _11_ briefly and quietly within their groups.Then a spokesperson gave one answer _12_ the group.I was _13_ at this time,but I now realize that the students were acting as a team.In m
9、y year in Japan,I came to _14_ what being team player means.A team player thinks of others before he thinks of himself.A good team player puts himself last,and puts his _15_ first.In a Japanese class,children are often _16_ into groups and taught how to study or play together.This emphasis(重点)on bei
10、ng a good team player _17_ in the work place and in all aspects of society.In Australia,it is the _18_ who is important,not the group.At first,I felt that Australian culture was better,_19_ after a year in Japan,I learned that cultures are _20_ and that it is not a question of which one is better.【语
11、篇解读】本文是夹叙夹议文。一位澳大利亚的老师来到日本教英语,发现日本的学生与澳大利亚的学生的一个很大不同在于日本学生从小注重团队意识的培养,由此感悟文化的不同。1A.JapaneseBEnglishChistory Dculture【解析】根据文章首句和第二段中“everyone was speaking in English”可知作者去日本教授英语。【答案】B2A.recognized BrealizedCcompared Dconsidered【解析】根据对全文内容的把握,此句为下文的总结句,是说我根据自己的切身经历,很快“意识到”(realize)两个国家的学校的不同。recognize
12、意为“认可,承认”;compare意为“比较”;consider意为“认为,考虑”。【答案】B3A.groups BclassesCgrades Dschools【解析】根据文章第三段和最后一段的信息可知,在日本课堂上往往进行“小组”(group)活动。【答案】A4A.answer BreplyCdiscuss Dquarrel【解析】根据第三段中“Instead of a _10_ debate with different viewpoints,there was almost silence”暗示可知作者让他们去“讨论”(discuss),这里的debate是关键词。【答案】C5A.pl
13、an BtopicCobject Dopinion【解析】根据前文“Who has more advantages in society:men or women?”可知这是一个讨论的“话题”(topic)。object意为“物体;目标;宾语;对象”。【答案】B6A.seemed BchoseCmeant Dpresented【解析】根据作者在澳大利亚的以往经验,这应当是一节很成功的课,课堂上学生各抒己见,气氛热烈。mean意为“意味着”。【答案】C7A.managed BgaveCmade Dtried【解析】根据with可排除give。根据第二段首句“In my first class”可
14、知作者想在日本课堂上“尝试一下”(try)。manage意为“管理,搞成,设法达成”。【答案】D8A.satisfied BdoubtfulCconfident Dafraid【解析】根据“a successful lessoneveryone was speaking in English”可知作者很“自信”(confident)。【答案】C9A.work BreportCreturn Dhappen【解析】作者认为同样的情景会在日本的课堂上“发生”(happen)。【答案】D10A.noisy BcruelCbrief Dsimple【解析】根据“with different viewpo
15、ints,there was almost silence”可知答案为A,关键词为silence。【答案】A11A.argued BwhisperedCscolded Dshouted【解析】根据前后文信息,尤其是“briefly and quietly within their groups”可知“低语”(whisper)符合语境,其他三个词都有大声喧哗的氛围。【答案】B12A.to BforCon Din【解析】for意为“代表”,这个介词可以和a spokesperson呼应。【答案】B13A.amused BannoyedCsurprised Dembarrassed【解析】对于反差很
16、大的课堂氛围,作者自然很“诧异”(surprised)。注意后文中“but I now realize that the students were acting as a team”也是暗示。【答案】C14A.tell BcomplainCexplain Dunderstand【解析】根据这一段中后面作者的解释“A team player thinks of others before he thinks of himself.A good team player puts himself last,and puts his _15_ first”可知此处应选come to understa
17、nd“最终明白”。【答案】D15A.teachers BteammatesCclassmates Dworkmates【解析】根据前文日本学生在课堂上常分组活动可知。“A team player thinks of others before he thinks of himself”可以看作是对这一句的注解。【答案】B16A.forced BorganizedCchanged Dintroduced【解析】根据第四段中的解释可知日本学生常进行分组活动。【答案】B17A.continues BappearsCpasses Ddelivers【解析】句意:重要的是他们把这种团队意识“延续”(co
18、ntinue)到了将来的工作场合和社会的各个方面。【答案】A18A.friendship BindividualCability Dcompetition【解析】根据“not the group”可知澳大利亚教育强调的是“个体”(individual)的重要性。【答案】B19A.so BhoweverCbut Dor【解析】根据文章最后一句“that it is not a question of which one is better”可知前后话语为转折关系。however为副词,表示转折,后面应有逗号。【答案】C20A.strange BdifficultCdifferent Dcommo
19、n【解析】根据全文内容和第一段最后一句可知C项正确。【答案】C.阅读理解Your fourlegged friends may soon have their own channel. DogTV, cable TVs first channel for dogs, is mostly about keeping lonely dogs calm.There are about 78 million canines(犬) in the United States. DogTV is aimed at the many of these that are left alone for long
20、periods. Dogs are social animals and often grow anxious when left on their own. They may bark, chew shoes, and generally get into trouble. DogTV, which was launched last February, is designed to help ease their boredom and anxiety.Creators of the cable service approached their task scientifically. T
21、he sounds, colors, and camera angles have all been adjusted for canine senses. For instance, colors are made more vivid so that canine eyes can see objects clearly. DogTV does not, as you might think, show ScoobyDoo and Clifford the Big Red Dog. Rather, there are three types of DogTV “shows”. The fi
22、rst aims to relax dogs. These segments show dogs resting to the sound of calming music. The second kind shows pleasant (for a dog) daytoday settings, like riding in a car or walking down a street. The third type is meant to stimulatelike a scene of two dogs playing in a field. “Dogs love watching ot
23、her dogs being active on the screen,” says Beke Lubeach, a DogTV spokesperson. She says that birds, monkeys, and zebras also make dogs take notice.Not everyone is buying it. “I think a lot of this is to make us feel better as opposed to making the pet happier,” says Dr. Ann E. Hohenhaus of New Yorks
24、 Animal Medical Center. She tells The New York Times, “Your pet needs adequate exercise and an interesting environment. You cannot just turn on the TV and hope your dog is going to get better.”On the other hand, the Humane Society animal shelter in Escondido, California, tried out DogTV at its shelt
25、er. Sally Costello, the director, says workers observed that dogs exposed to the channel were calmer and barked less.DogTV has been seen only in Southern California so far. But it is scheduled to go national soon. Owners of the commercialfree channel hope to charge about $5 a month for their service
26、.【语篇解读】本文为说明文。DogTV是专为狗,特别是长时间被独自留在家里的狗设计的第一个电视频道,这个频道的节目专为狗设计,能有效缓解它们因孤独而产生的焦虑和不安。1What is the purpose of DogTV?ATo study dogs.BTo keep dogs calm.CTo make dog owners happy.DTo teach dogs skills.【解析】细节理解题。根据第一段最后一句中的“is mostly about keeping lonely dogs calm”以及第二段最后一句中的“is designed to help ease their
27、 boredom and anxiety”可知,这个电视频道的目的主要是缓解狗因孤独而产生的焦虑,让它们保持平静。【答案】B2The following programs are often broadcast on DogTV EXCEPT_Adogs resting to the sound of calming musicBprograms like Clifford the Big Red DogCa scene of two dogs playing in a fieldDdogs riding in a car or walking down a street【解析】细节理解题。根
28、据第三段第四句可知,DogTV不会播放像大红狗这样的节目,故选B。【答案】B3What does Dr. Ann E. Hohenhaus agree according to the fourth paragraph?AEveryone who owns dogs will buy the service.BDogTV can make your dogs happier and happier.CDogs need more than a good animal channel.DDogTV makes people happier than pet dogs.【解析】推理判断题。根据第四
29、段中的“Your pet needs adequate exercise and an interesting environment.You cannot just turn on the TV and hope your dog is going to get better.”可知,狗需要的不只是一个好的电视频道,它们还需要足够的锻炼和一个有趣的环境,故选C。【答案】C4Which of the following is RIGHT according to the passage?ADogTV will only be seen in Southern California.BThere will be many ads on the animal channel.CDog owners will enjoy the programs very much.DDogs exposed to the channel will become calmer.【解析】细节理解题。根据第五段最后一句中的“that dogs exposed to the channel were calmer and barked less”可知,看这个频道的狗更平静,叫得较少,故D项正确。【答案】D