1、课后限时自测(二十二).语法填空It happened at a weekend in the 1970s.Mum gave me two tickets for a film,telling me she was too busy to go together with me with the _1_(end)housework.She told me to keep the money if I could sell the extra ticket.I was very happy.At that time,a ticket cost only 20 fen.But to me,a li
2、ttle girl of twelve,20 fen seemed quite a lot.I reached the cinema _2_(hurry)Holding the ticket in my hand,I began to look for a buyer.Just then a handsome young man,_3_noticed me and the ticket,came towards me with a big smile.“Youve got _4_ extra ticket?”“Yes,”I nodded.“Thats great.Say how much?”“
3、20 fen.”“Oh,”he thought for a while and then took out a tenyuan note _5_ his wallet.“Im terribly sorry,_6_ Ive only got this note.”Seeing I was confused,he added,“Then how about waiting for a while _7_ I have changed it in the cinemas store?”“Without much thinking,I agreed.Then we went to the cinema
4、 together.He walked very fast.I could hardly keep up with _8_Soon he disappeared.I stood there _9_(puzzle)Suddenly I realized the handsome young fellow _10_(cheat)me.”Before long I found that hed sold the ticket to a little boy.He earned 20 fen,but lost his honor!【语篇解读】作者想卖掉额外的一张电影票,挣得的20分留给自己用。不料,票
5、却被一个年轻人骗走了。1endless此处为housework的前置定语,因此用形容词;且根据语境可知母亲因忙于没完没了的家务不能和“我”一起去看电影,此处应填endless。2hurriedly此处修饰动词reached,所以填hurry的副词形式。3who此处为非限制性定语从句,因先行词为man,指人,故填who,并在从句中作主语。4an此处指“一张额外的票”,为泛指意义。且ticket为单数名词,又因为extra的发音是以元音音素开头的,所以填an。5from此处表示从钱包里拿钱出来,因此用介词from。6but“Im sorry,but.”为常用句式,but后引出道歉的原因。7befo
6、re/until/till他提议让作者等一会儿直到他在商店里把钱换好。也可以用before,表示在钱换好之前让作者等一会儿。8him此处指那个男青年,作宾语,所以用宾格形式。9puzzled此处用形容词作伴随状语,表状态。10had cheatedcheat的动作发生在realized之前,因此用过去完成时。.阅读理解New Zealand,which is a beautiful beach country,draws many people looking for a new life.Its cities are considered as some of the best places
7、 to live in the world,and with a population of only 4.4 million there remain plenty of untouched lands to explore and enjoy.The big draw for modernday visitors is the countrys beautiful scenery and natural wonders.Sailing,surfing,hiking,camping and any outdoor activity you know can be done in New Ze
8、aland.With an increasing number of visitors arriving every year,environmentalists and the government are concerned about protecting the nature.Auckland is the largest city in New Zealand,with a population of 1.3 million.Known as the City of Sails,it sits on a narrow land between the Waitemata and Ma
9、nukau Bays.The citys suburbs stretch for many miles along coast.Its most popular places to live are Westmere,Ponsonby,Grey Lynn,Ellerslie and Meadowbank.These are the areas seeing the highest home prices in the country.At the southern of the North Island sits Wellington,the capital and diplomatic ce
10、ntre of country,built in the hills above the Cook Strait that separates the North Island from the South Island.It has the countrys best public transport,Metlink,and considers itself the coolest city in New Zealand.“No matter where we live,beach culture has always been a big part of our culture,”said
11、 Shane Mason.“Its pretty common to leave town during the summer and spend Christmas and New Year at the beach.”“New Zealand is a good place to visit and a great place to live,”said Mason,who now lives in Berlin.“Ive discovered there is no place like home.”1Many people move to New Zealand because _At
12、hey want to live a new life in the place fit to liveBit has a lot of beautiful scenery and natural wondersCthey want to explore and enjoy plenty of untouched landsDit has a population of only 4.4 million【解析】细节理解题。根据第一段前两句可知,新西兰的城市被认为是世界上最适合居住的地方,所以它吸引着远近的人为寻求新的生活而移民到此,故选A项。【答案】A2What does the underl
13、ined word“stretch”mean?AExtend.BPull.CAttract. DDraw.【解析】词义猜测题。根据语境可知,这里指的是城市的郊区沿着海岸延伸了好多英里,stretch意为“延伸”。【答案】A3From the passage we can learn Wellington _Ais much larger than AucklandBsees the highest home prices in the countryCis the political center of New ZealandDseparates the North Island from t
14、he South Island【解析】细节理解题。根据第四段可知,惠灵顿坐落于北岛南端,是新西兰的首都和外交中心(the capital and diplomatic centre of country),建造在将北岛和南岛分隔开来的库克海峡的丘陵上,故选C项。【答案】C4From what Mason said we can infer _Aits beach culture is the most unimportant cultureBshe hopes to live in New Zealand for the rest of her lifeCpeople seldom leave
15、 their homes to the beachDshe thinks New Zealand is the best place to live【解析】推理判断题。根据最后一段可知,现住在柏林的梅森说的“新西兰是一个旅游的好去处,也是一个生活的好地方”。由此可判断出选D项。【答案】D.阅读填句(2014内蒙古包头一中模拟)Money MattersParents should help their children understand money. _1_ so you may start talking about money when your child shows an inte
16、rest in buying things, candy or toys, for example.1The basic function of moneyExplain the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. Its important to show your child how money is traded for the thing he wants to have. If he wants to have a toy, give him the mone
17、y and let him hand the money to the cashier._2_ when your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex ways of using money.2Money lessonsApproach money lessons with openness and honesty. _3_If you must say no to a childs request to spend
18、money, explain,“You have enough toy trucks for now.” Or, if the request is for many different things, say, “You have to make a choice between this toy and that toy.”3_4_Begin at the grocery store. Pick out similar brands of a producta name brand butter and a generic(无商标产品), for example. You can show
19、 your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money. _5_ If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for other purchases. AWise decisionsB
20、The value of moneyCPermit the child to choose between them.DTell your child why he can or cannot have certain things.EAsk yourself what things that cost money are most important to you.FTalk about how the money bought the thing after you leave the toy store.GThe best time to teach a child anything a
21、bout money is when he shows an interest.【答案】15G F D A C.短文改错(2014衡水中学质检)Dear Peter,Im very glad to receive your email asking for information about the host family we have arranged you to stay with.Locating in a beautiful and quiet neighborhood, the house was big enough to enable you to have a room o
22、f your own.Apart from the convenient public transportation, our private car will make your visits difficult.Because all the family members can speak fluently English and have outgoing personalities, Im sure you will have no trouble to communicating with them.Above all, they hosted the American stude
23、nt last year, through that they gained lots of experience.In addition, the hostess cooking will guarantee you a wonderful chance of tasting delicious Chinese food.Hope you enjoy your stay here.Yours, Li Hua【答案】第一句:you前加for第二句:Locating改为Located;was改为is第三句:our 改为their;difficult改为easy第四句:fluently改为fluent;去掉communicating前的to第五句:the改为 an;that改为 which第六句:hostess改为hostess