收藏 分享(赏)

河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc

上传人:a**** 文档编号:560627 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:14 大小:83.50KB
下载 相关 举报
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第1页
第1页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第2页
第2页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第3页
第3页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第4页
第4页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第5页
第5页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第6页
第6页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第7页
第7页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第8页
第8页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第9页
第9页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第10页
第10页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第11页
第11页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第12页
第12页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第13页
第13页 / 共14页
河南省项城三高2017_2018学年高一英语下学期第二次段考试题A卷.doc_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2017-2018学年度下期第二次段考高一英语试题(A卷) 本试卷分第I卷(选择题) 和第II卷(非选择题) 两部分。考试结束后,将答题卡交回。注意事项:1. 答第I卷前,考生务必将自己的姓名、注考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题的答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后再选涂其他答案标号。第I卷选择题第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 AReading OktoberfestPalmer Park is the per

2、fect place to host the first Reading Oktoberfest, which takes place 1518 September 2017.You can experience everything that makes Oktoberfest, held in a huge Beer tent. Well have live music and DJs and thousands of people going crazy.Opening hours:Thursday 15 September 17:0023:30Friday 16 September 1

3、7:0023:30Saturday 17 September 12:3023:30Sunday 18 September 12:3019:00Ramsbottom FestivalWith its riverside location (位置), Ramsbottom Festival is one festival which can truly be called beautiful. Here you can enjoy a mix of music, great arts and family shows, as well as a variety of Great British a

4、nd international food.Ramsbottom Festival takes place 1618 September 2017 at Ramsbottom Cricket Club, Bury, easily reachable by public transport from Manchester city centre.The Willow Festival DorsetThe Willow Festivalthe worlds largest festival showing new and undiscovered live music bands and arti

5、sts is coming to Dorset. Fun for all the family, the event also has a shopping area, a world food village, and plenty of activities for kids.Tickets are just 10.00, which covers a comeandgo attendance(出席)for all three days.River Cottage FestivalIts our first ever familyfriendly music festival, right

6、 here at River Cottage HQ in Devon.On 1718 September 2017, the farm will be filled with live music from popular bands in the UK. In between all that dancing youll be able to watch shows from local craftspeople (匠人) and make your own piece of jewelry.Tickets will cost you just 35, or 10 for children

7、under 12 (babies under 2 go free)21What can visitors enjoy at Ramsbottom Festival?ADancing on the farm.BFamily shows.CMaking beautiful things by hand.DInternational bands performances.22Both The Willow Festival Dorset and River Cottage Festival _.Aare held in 2017 for the first timeBask visitors to

8、pay the same priceCare familyfriendlyDtake place near a river23Which festival lasts the most days?ARiver Cottage Festival.BRamsbottom Festival.CThe Willow Festival Dorset.DReading Oktoberfest.BSnow White is the story of an Evil (邪恶的) Queen who is jealous (妒忌的) of her beautiful stepdaughter and asks

9、a huntsman (猎人) to kill her. After the huntsman is unable to complete the task, Snow White runs throughout the forest and finds a small house of seven dwarfs (小矮人). Hearing that the huntsman didnt kill the Snow White from her magic mirror, the Evil Queen takes matters into her own hands and decides

10、to find and kill Snow White herself. Pretending to be an old beggar, the Evil Queen gives Snow White a dangerous apple. Snow White falls into a deep sleep after eating the apple and is later woken up by a handsome Prince. They live happily ever after.In the original Brothers Grimm tale, the above is

11、nt the end of the story as the Evil Queen unknowingly is invited to the wedding of Snow White and Prince. Once she arrives at Snow Whites big day, hot iron shoes are placed in front of her and she is forced to step into the burning shoes and dance until she drops dead. This ending is much darker tha

12、n that seen in the 1937 Disney film, Snow White and the Seven Dwarfs. The Disney film adds a childlike wonder to the tale with the dwarfs each being named and therefore they all have their own personalities: Doc, Grumpy, Happy, Sleepy, Bashful, Sneezy and Dopey. Also in_variation to the original tal

13、e, the Prince and Snow White have met before her eating the apple and Snow White wakes up immediately after the Prince kissed her. They live happily ever after.The 2012 film Snow White and the Huntsman added something new to the tale. The Huntsman is told to return Snow White to the Evil Queen. If h

14、e does that, the Evil Queen Will bring his wife back from the dead. Upon realizing that this was an empty promise, the Huntsman decides to teach Snow White how to fight against the Evil Queen.The moral (寓意) of the story hasnt changed over time: good will win in the end over evil.24Whats the purpose

15、of the authors writing Paragraph 1?ATo tell what happens to Snow White in the end.BTo tell the original story of Snow White.CTo tell what story Snow White tells about.DTo tell about a jealous stepmother.25Whats the ending of the original Brothers Grimm Snow White?AThe Evil Queen is directly killed b

16、y Snow White.BSnow White is killed by the Evil Queen.CThe Evil Queen dies in great pain.DSnow White becomes evil in the end.26What does the underlined part “in variation to” in Paragraph 2 mean?ASimilar to. BDifferent fromCImportant to. DBetter than.27Which of the following hasnt changed in the diff

17、erent versions (版本)of Snow White?AThe huntsmans ending.BThe scene in the story.CThe theme of the story.DSnow Whites kindness.C Living a healthy lifestyle lies in forming the right eating habits. Here are some of the good habits you can develop when it comes to healthy eating.Drink plenty of water. Y

18、ou must drink at least 8 glasses of water a day. You may need even more water if you are in a hot environment or if you are exercising.Eat breakfast. Breakfast is the most important meal of the day. A recent study has shown that those who eat breakfast will consume (消耗) an average of 100 calories le

19、ss during the day than their colleagues (同事)who skipped breakfast. They will also be able to concentrate better.Dont skip lunch. If you do so, your blood sugar level will drop and your metabolism (新陈代谢) will slow down. When you get home you are starving and eat everything you can find.We all need to

20、 snack from time to time, but please choose your snacks carefully. In fact, its a good idea to eat two healthy snacks besides your three main meals. Choose healthy snacks like fruit and vegetables, low fat yogurt, cottage cheese with apple sauce, and so on.Eat your fruit and vegetables. We should ea

21、t at least 5 servings of fruit and vegetables a day. Take a piece of fruit for a snack, add some banana and raisins to your favourite breakfast cereal(谷类食品), have a salad for lunch, and eat at least one vegetable at dinner each night.Do not eat your dinner too late. Try to eat dinner at least 3 hour

22、s before you go to bed. This will give your body a chance to digest (消化) most of the food before you rest for the next 8 hours. Plan dinner for the week ahead of time and make sure you have everything you need in the house so other family members can get a head start on dinner if you have a late mee

23、ting at the office.28How many good eating habits are mentioned in the passage?AFive.BEight.CSeven. DSix.29Which of the following statements is NOT true?AYou should drink at least 8 glasses of water whatever the environment may be.BIt is suggested that you eat your dinner at seven if you plan to go t

24、o bed at ten.CBreakfast, lunch, snack, dinner, fruit and vegetables are equally important.DIt is good for your health to eat fruit and vegetables at each meal every day.30The underlined word “raisins” most probably means “_”Apeach leaves Bdried grapesCpieces of cheese Dpeanuts31Who is this passage i

25、ntended for?AOffice workers. BStudents.CHousewives. DCooks.DElizabeth Blackwell was born on February 3,1821 in Bristol,England.Her father was a rich sugar businessman at the time.Because her parents thought boys and girls should be equal,Elizabeth received the same education as her brothers.In 1832,

26、her fathers business was destroyed by fire,so her family moved to New York City.But her fathers business there failed.Then in 1838,the family moved to Cincinnati,Ohio.Not long after,her father died.After her fathers death,Elizabeth,at the age of 17,had to go to work.When she was 24,she visited her b

27、est friend Mary.Her friend said,“Youre young and strong,and you should become a doctor.”That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century.But she knew this was what she was going to do.After several rejections from medical schools,she finally was accepted by Geneva Medic

28、al College.By studying hard,she graduated successfully in 1849.After graduating from medical school,she went to Paris to learn more about medicine.She wanted to be a surgeon(外科医生) ,but a serious eye problem forced her to give up the idea.When she returned to America in 1851,she found it difficult to

29、 start her own practice because she was a woman.In 1857,Elizabeth and her sister,also a doctor,along with another woman doctor,managed to open a new hospital,the first for women and children.Besides,she also set up the first medical school for women in 1868,where she taught the women students about

30、disease prevention.It was the first time that the idea of preventing disease had been taught in a medical school.Elizabeth Blackwell started the National Health Society in 1871,which helped people learn how to stay healthy.In 1889,Elizabeth Blackwell became the first woman doctor in the United State

31、s.Most importantly,she fought for the admission (进入权)of women to medical colleges.Elizabeth Blackwell died on May 31,1910,when she was 89.She opened a world of chances for women.She always fought for what was right in all her life.In 1949 the Blackwell medal was established.Its given to women who ha

32、ve excellent achievements in the field of medicine.Shell always be remembered as a great woman.32According to the passage,Elizabeth Blackwell_Alived a rich but unhappy life in her childhoodBreceived bad education in her childhoodCmoved to America with her family at elevenDdecided to be a doctor due

33、to her fathers death33Elizabeth Blackwell could not become a surgeon because_Ashe was a womanBshe had a serious eye problemCshe didnt go to medical schoolDshe went to Paris for further education34Elizabeth Blackwell spent most of her life in_Athe USBParisCEngland DGeneva35Which of the following is N

34、OT TRUE about Elizabeth Blackwell?AShe became the first woman doctor in the US.BShe built the first hospital for women and children with others.CShe set up the first medical school for women in the world.DShe created a medal for women with excellent achievements in medicine.第二节:(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10

35、 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 36You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Heres how:Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you hav

36、e to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First set your time for eating , sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. 37 A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you realize what is happening to your time.Find a

37、 good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television. When you sit down to study, concentrate on the subject.Make good use of your time in class

38、. 38 Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss next day, read that material. 39 If you do these th

39、ings regularly, the material will become more meaningful, and youll remember it longer.Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world wont end if you dont pass a test, so dont be over

40、 worried.40 You will probably discover many others after you have tried these.A . Maybe you are an average student.B. No one can become a top student unless he or she works hard.C. This will help you understand the next class.D. There are other methods that might help you with your studying.E. Take

41、advantage of class time to listen to everything the teacher says.F. Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class.G. Dont forget to set aside enough time for entertainment.第三部分 英语知识运用 (共两节,满分30 分)第一节 完形填空 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最

42、佳选项。Old Sally was a very strange woman. She 41 , not to say never, went out of her house. A servant took care of her, but her 42 companions were two cats. For years she had refused to see 43 of her relations as she felt _44 they were interested in was her money. She was 45 . After her death, the few

43、 relations she had 46 at the house to hear Sallys lawyer read her 47 . They were all sure that Sally had left a great fortune. They each demanded a 48 . This led to heated arguments. 49 they quarreled about the house. Sallys nephew insisted that it should be 50 to him as he was one of the few people

44、 who used to 51 his old aunt before she 52 relations with others. Sallys cousin was 53 this. So there was an 54 sense in the living-room, then they waited for the 55 to come. When the lawyer 56 , the nephew said jokingly that his aunt had probably left a lot of 57 . The lawyer didnt even 58 at this.

45、 He asked them all to sit down, and began to read Sallys will in a 59 voice, Sally had indeed been very rich, but she had left the whole of her fortune to her two 60 .41. A. often B. always C.usually D. seldom42. A. true B. indeed C.only D. real43. A.any B. every C. none D. some44. A. how B. that C.

46、all D. which 45. A. wrong B. doubtful C. exact D. right46. A. collected B. rushed C.gathered D. flew47. A. hope B. idea C.wish D. will 48. A. half B. share C. lot D. piece49. A.Especially B. Unluckily C. Suddenly D. Probably50. A. belonged B. sold C.given D. sent 51. A. employ B. admit C.answer D. v

47、isit52. A. got off B.broke off C. came off D. took off53. A.against B. for C. on D. at54. A. interesting B. ordinary C.angry D. exciting55. A. driver B. lawyer C. doctor D. editor56. A. reached B. returned C.got D. arrived57. A. houses B.debts C. fortune D. money58. A. smile B.cry C. look D. talk59.

48、 A. excited B. good C.serious D.usual 60. A.customers B. cats C. neighbors D. servants第II卷非选择题第二节 语法填空 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 Jane Goodball is one of the most famous 61 (science) in the world. Much of the information we have today about chimpanzees comes from

49、 her research. Jane Goodall became 62 (interest) in animals and animal stories as a young child. At the age of 11, she wanted to go to Africa to live with animals. But this was not the kind of thing young women usually did in 63 1940s. “If you really want something, you should work hard and never gi

50、ve 64 ,” her mother said to her. In 1957, Jane Goodall travelled to Africa 65 she met the famous anthropologist(人类学家)Louis Leakey. He asked her to study a group of chimpanzees living by a lake in Tanzania. Very little 66 (know) about wild chimpanzees at that time. Jane spent many years in 67 (study)

51、 chimpanzees in this area of Africa, which was not easy work. They were very shy and would run away whenever she came near. Over time, she 68 (slow) won their trust and made many discoveries. People thought they only ate vegetables and fruits. But she also found they also ate meat. A few weeks later

52、, she made an even more 69 (surprise) discovery. She saw chimpanzees making and using tools 70 (help) them catch insects!第四部分 写作 (共 两节,满分 35 分) 第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的

53、词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Early in the morning, I was running slowly in the street near my home while I saw an old couple looking at a map of Xian careful. They seemed to have lost their way, so I went up to them but asked if I could give them hand. They told me

54、 that they wanted to pay a shortly visit to the Bell Tower, but didnt know how to get to there. I led them to the bus stations nearby and advised them to take Bus No. 215. They expressed thanks to me for their help. Soon the bus came and they said goodbye to me. See them get on the bus, I feel a kin

55、d of satisfaction.第二节 书面表达(满分25分) 假设你是China Daily的主编Mary,读者李华写信抱怨高中学习生活的压力及厌烦父母整天的唠叨,打算辍学外出打工,到社会上闯荡。请用英文给他写一封回信劝说他放弃这个念头,并给出自己的建议。 注意:1.词数100左右 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考词汇:闯荡 make a living away from home2017-2018学年度下期第二次段考高一英语试题(A卷)参考答案阅读理解21-23BCD 24-27CCBC 28-31DCBA 36-40 36-40 AGECD 完型填空41-45DDACD 4

56、6-50CDBAC 51-55DBACB 56-60DBACB阅读理解 【文章大意】本文是应用文。文章是四个秋季音乐节活动的介绍。21B细节理解题。根据Ramsbottom Festival部分中的Here you can enjoy a mix of music, great arts and family shows可知,在Ramsbottom Festival可以欣赏家庭表演。22C细节理解题。根据The Willow Festival Dorset部分中的Fun for all the family以及River Cottage Festival部分中的Its our first ev

57、er familyfriendly music festival可知,这两个节日都是非常适合一家人参加的。23D细节理解题。对比文中的时间:Reading Oktoberfest:1518 September, Ramsbottom Festival: 1618 September, The Willow Festival Dorset: all three days和River Cottage Festival: 1718 September可知,Reading Oktoberfest是四个节日中持续天数最多的。【文章大意】白雪公主这个故事家喻户晓,但是这个故事不是只有一个版本。24C作者意

58、图题。根据第一段的内容可知,本段主要介绍了Snow White这个故事的梗概。25C细节理解题。根据第二段的Once she arrives at Snow Whites big day, hot iron shoes are placed in front of her and she is forced to step into the burning shoes and dance until she drops dead.可知,这个版本的结局是:恶毒王后在痛苦中死去了。26B词义猜测题。这里是在介绍迪士尼的版本跟原版的不同之处,故划线部分意为“与不同”。27C细节理解题。根据末段的Th

59、e moral of the story hasnt changed over time:good will win in the end over evil. 可知,尽管故事的版本有很多个,但万古不变的是故事的主题:邪不胜正。【文章大意】本文主要就如何养成好的饮食习惯提出了几条具体的建议。28D推理判断题。根据文章结构,可知第二至七段说的是具体的有关好的饮食习惯的建议,共计6条。29C推理判断题。根据常识可以判断出B项说法不正确,其余三项都可以在文中找到依据。30B词义猜测题。dried grapes“葡萄干”;peach leaves“桃叶”;pieces of cheese“许多奶酪”;

60、peanuts“花生”。本段主要讲的是吃水果和蔬菜。故选A。31A推理判断题。根据文中“colleagues(同事)”及最后一段中最后一句可知B正确。【语篇解读】本文主要介绍了伊丽莎白布莱克威尔的生平及她一生对医学的贡献。32C细节理解题。根据文章第一段第一句话中的“Elizabeth Blackwell was born on February 3,1821 in Bristol”和第二段第一句话“In 1832,her fathers business was destroyed by fire,so her family moved to New York City”可知,她是在11岁的

61、时候和家人去了美国的纽约。33.B细节理解题。根据文章第五段第二句中的“but a serious eye problem forced her to give up the idea”可知,由于她严重的眼部疾病,她放弃了这个想法。34.A推理判断题。根据第六段第一句话中的“she returned to America in 1851”和第七段第二句话中的“Elizabeth Blackwell became the first woman doctor in the United States”可知,她所做的那些事情都是在美国发生的。故选A。35.D细节理解题。根据文章第七段第二句可知,A

62、项表述正确;根据第六段第二句话和第三句话可知B、C两项表述正确;只有D项与文章最后一段内容不符。故选D36-40 AGECD36.根据You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to.可知这里想说可能你只是一个中等生。37.根据Plan your time carefully. When planning your work, you should mak

63、e a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating , sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying.可知这里想说不要忘记留下足够的时间来娱乐。38.根据Make good use of your time in class. 以及Listening carefully in class m

64、eans less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.可知这里想说利用好上课的时间,听老师说的每一句话。39.根据When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material.以及If you do these things regularly, the

65、material will become more meaningful, and youll remember it longer.可知这里想说这将帮助你理解下一节课,。40.根据You will probably discover many others after you have tried these. 可知这里想说还有其他的一些方法有助于你的学习。 完型填空 41-45 DDACD 46-50 CDBAC 51-55 DBACB 56-60 DBACB语法填空61. scientists。考查名词。由语境可知,设空处所在句意为“简古道尔是最著名的科学家之一”,故填scientist

66、s。62. interested。考查形容词作表语的用法。become interested in .意为“变得对感兴趣”。63. the。考查定冠词。“in the +年份s”意为“在年代”。64. up。考查固定搭配。设空处所在句句意:如果你真的想要成功,你就应该努力奋斗,决不放弃(give up)。65. where。考查关系副词。设空处引导限制性定语从句修饰先行词Africa,且在从句中作状语,故填where。66. was known。考查一般过去时的被动语态。little与know之间是被动关系,且由at that time可知,此处应用一般过去时,故填was known。67.

67、studying。考查动词-ing形式作宾语的用法。设空处作介词in的宾语,故填studying。68. slowly。考查副词。设空处作状语修饰won,故填slowly。69. surprising。考查形容词的比较级。由even及前后句可知,她取得了更为惊人的发现,故填 surprising。70. to help。考查不定式作状语的用法。use . to do .意为“用来做”,故填to help。短文改错 Early in the morning, I was running slowly in the street near my home whil I saw an old cou

68、ple looking at a map of Xian carefu. They seemed to have lost their way, so I went up to them bu asked if I could give them hand. They told me that they wanted to pay a shortl visit to the Bell Tower, but didnt know how to get there. I led them to the bus station nearby and advised them to take Bus

69、No. 215. They expressed thanks to me for thei help. Soon the bus came and they said goodbye to me. Se them get on the bus, I fee a kind of satisfaction.书面表达On possible versionDear Li Hua,Im Mary from China Daily.Im sorry to hear from you that you plan to drop out and find a job away from your parent

70、s.It is a very dangerous idea for a teenager like you to intend to make a living away from home.As a high school student,it is a natural for us to meet problems in our school life. Both our teachers and parents show their love for us every day in the form of praise,criticisms or even complaints.We s

71、hould be aware of their love and face them bravely.In my opinion,the most important duty for you today is to learn knowledge and learn how to deal with different difficulties at home and at school.To face the unknown world is our next step after graduation.I hope my idea will be useful to you. Yours sincerely Mary

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1