收藏 分享(赏)

3月2日英语答案.doc

上传人:a**** 文档编号:560131 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:56KB
下载 相关 举报
3月2日英语答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
3月2日英语答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
3月2日英语答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
3月2日英语答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
3月2日英语答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
3月2日英语答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
3月2日英语答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 2020届高三年级质检热身练英语答案第一部分听力1.C2.A3.C4.C5.A6.A7.B8.A 9C10.B11.C12.B13.C14.C15.A16.C17A18.C19.A20.C第二部分阅读理解第一节A21.A细节理解题。根据Do you like the beach but want a bit more?中的“Then come on an Active Beach holiday at one of our centres in Greece, Turkey or Croatia.All the centres are near beautiful beaches and a

2、ll offer sailing, windsurfing or waterskiing with our excellent instructors.”可知,参加“Active Beach”假日旅行的游客都可以体验帆船、帆板或滑水运动。故选A项。22C细节理解题。根据Who was King Arthur? Where did he live?中的“Join us on a fiveday UK Road Trip holiday.Imagine life hundreds of years ago as we visit ancient Stonehenge, Roman Bath and

3、 Tintagel Castle, the home of King Arthur.”可知,如果你想更多地了解廷塔格尔城堡,你应该选择UK Road Trip。故选C项。23B细节理解题。根据How many countries can you see in 21 days?中的“On our Explore Europe holiday, you can see ten! Learn about them from our best guides as you watch them go past from the window of an airconditioned coach and

4、stay at some of Europes top campsites on the way.”可知,Explore Europe是一个长途客运旅行。故选B项。B24.C推理判断题。根据文章第一句“After eight puppies(幼犬)were abandoned on the side of the road in Texas, an animal shelter came to the rescue and brought them all the way from Brownwood,Texas to Wintersville, Ohio.”可知,八只小狗被抛弃在得克萨斯州的

5、一条路边上,一个动物收容所来救援它们。故可知文章多处提到的shelter是指流浪动物收容所,故选C项。25A词义猜测题。根据语境可知,当动物被带到“high kill”shelter后,它们会被安排安乐死。故选A项。26B细节理解题。根据文章最后一段“Since arriving in Ohio, the puppies have been vaccinated and are hoping to find forever homes in the near future.”可知,到了俄亥俄州,小狗会被接种疫苗,并且会给它们找到永久的家,即小狗可能不久就会被收养。故选B项。27C主旨大意题。根

6、据第一段第一句“After eight puppies(幼犬)were abandoned on the side of the road in Texas,an animal shelter came to the rescue and brought them all the way from Brownwood, Texas to Wintersville, Ohio.”以及文章主要内容可知,本文讲述了八只小狗被救助的过程。故选C项。C28.B主旨大意题。第二段主要说明了中国对全球绿化的突出贡献,所以B项“Chinas bigger contribution to global gree

7、ning.”正确。故选B项。29A细节理解题。根据第三段中的“But with data from NASA satellites, scientists realised that humans are also contributing, which was all against our expectations.”可知,人类活动也会有助于全球绿化,这出乎科学家们的意料。B、C、D三项是科学家们原先的想法。故选A项。30C词义猜测题。结合前面的信息可知,当人们意识到问题时,迅速做出了调整来解决问题。所以C项“Able to make corrections.”与resilient词义接近

8、。故选C项。31B推理判断题。根据最后一段特别是“However, the researchers rang bells as well.”可知,对于全球绿化,人类做得还远远不够。故选B项。D32.A推理判断题。根据第二段第二句“To ensure that the results were not compromised by foreign language words that subjects may have had some contact with at some point in their waking lives,researchers made up totally no

9、nexistent foreign words.”可知,研究人员使用虚构的词为的是让受试者不被清醒时所接触过的外语词汇影响,也就是为了保证实验结果的准确性。故选A项。33A细节理解题。根据第三段第二句“The subjects were then asked to imagine whether this madeup word indicated an object that was either smaller or larger.”可知,这些受测试者在实验中被要求去想象这些虚构的词所代表的物体是大还是小。故选A项。34B细节理解题。根据倒数第三段最后一句“This is the firs

10、t time that memory formation has been shown to be active during sleep.”可知,实验表明在睡眠期间记忆力的形成仍在进行。故选B项。35D推理判断题。根据文章末段第一句“The next step for researchers will be to see if new information can be learned quicker during wakefulness if it was already presented during sleep.”可知,研究人员下一步要做的是测试睡眠中的学习是否能够提高清醒时的学习

11、效率。故选D项。第二节36.F根据后一句“Once you see how much you lay in front of you, be brave and reduce about a third.”可知,当你看到你面前摆放的东西时,要勇敢一点儿,减少三分之一的东西。故F项“Lay everything you want to take with you on the bed.(把你想带的所有东西放在床上)”符合语境,引出后面的具体做法。37C根据前一句“Once your shoes are firmly in place, fill small gaps with very soft

12、 items.”可知,一旦把鞋子放置好之后,就要在这些狭小的空间里塞一些柔软的东西。所以C项“This idea will create a flat first layer.”符合语境。38D根据前一句“Put the next clothes on top of this, but place them the other way around.”可知,在第一批衣服上面放下一批衣服,但是放置的时候需要方向倒置一下。D项“And then continue laying other clothes.(之后,继续放置衣服)”符合语境。39G根据本段小标题“Where to put nonclo

13、thing?”可知,本段介绍怎样放置非服装类物品的技巧。G项“Nonclothing items are things like books, toothbrushes and cameras.(非服装类物品指的是像书籍、牙刷以及相机之类的东西)”具体解释这类物品是什么,所以G项符合语境。40A根据前一句“If you take a belt, slip them along the inside of your case.”以及后一句“That will take more space.”可知A项“Dont roll belts up.”符合语境。如果有腰带的话,就沿着箱子把它塞进去。如果把

14、腰带卷起来的话,可能占用更多空间。第二部分语言知识运用第一节 完型填空:41.D根据下文“Id been lied to by adults so many times in the past years.”可知,多年来,作者在收养家庭和集体家庭之间穿梭。fortnight“两星期”;week“星期”;month“月”;decade“十年”。故选D项。42A根据前句“Some families were nice.”可知,有些家庭很残忍。cruel“残忍的”;mad“疯狂的”;angry“愤怒的”;strange“奇怪的”。故选A项。43C12岁时,作者最终被盖伊和菲尔科特尔夫妇收养。move

15、“感动”;discover“发现”;adopt“收养”;persuade“劝服”。故选C项。44D根据后句“and we believe that reason is you”可知,这对夫妇认为他们活着是有原因的,那就是因为作者。family“家庭”;kindness“善意”;love“爱”;reason“原因”。故选D项。45C根据前句“Id been lied to by adults so many times in the past years.”可知,作者不确定他们是否真的爱她。possibly“可能地”;finally“最终”;truly“真诚地”;certainly“当然”。故选

16、C项。46C所有的父母都差不多。point“观点”;choice“选择”;difference“区别”;evidence“证据”。故选C项。47B作者不愿意叫他们爸爸妈妈。start“开始”;refuse“拒绝”;want“想要”;agree“同意”。故选B项。48B作者对盖伊精心准备的家常菜很挑剔。happily“快乐地”;painstakingly“精心地”;willingly“情愿地”;easily“容易地”。故选B项。49A作者想让他们生气,这样他们才会露出真面目。mad“生气的”;relaxed“放松的”;content“满足的”;shocked“震惊的”。故选A项。50D八年级的一

17、个周五晚上,作者真的把事情做得非常出格。drag“拖”;prove“证明”;pull“拉”;push“推”。故选D项。51C一个邻家女孩说服作者和她一起从家里溜出去见几个男孩。run“跑”;jump“跳”;slide“快捷而悄声地移动”;break“打破”。故选C项。52D晚饭后,作者把镇痛药放在她父母的饮料里,以为这样能让他们昏昏欲睡。discover“发现”;observe“观察”;see“看见”;think“认为”。故选D项。53B作者从未见过他们如此生气。nice“美妙的”;angry“生气的”;different“不同的”;beautiful“美丽的”。故选B项。54A句意:我们必须

18、像一家人一样处理这件事。deal with“处理”;put down“记下”;look through“浏览”;write down“写下”。故选A项。55B作者眼含泪水跑回自己的卧室。joy“喜悦”;tear“眼泪”;happiness“幸福”;laughter“笑”。故选B项。56A根据“Seeing how much Id disappointed them made me”可知,看到自己使他们多么失望,作者感到羞愧。ashamed“羞愧的”;annoyed“恼怒的”;excited“激动地”;satisfied“满意的”。故选A项。57D作者认为自己不值得他们这样善待她。service

19、“服务”;honour“荣誉”;silence“沉默”;kindness“善意”。故选D项。58A盖伊低下头,吻了吻作者的脸颊。bend意为“低(头)”,符合此处语境。故选A项。59C根据“yet felt so true”可知,“爱”这个词听起来那么陌生,却又那么真切。different“不同的”;popular“受欢迎的”;strange“陌生的”;familiar“熟悉的”。故选C项。60A作者发现爱是组成一个家庭的要素。family“家庭”;friendship“友谊”;adult“成人”;union“联盟”。故选A项。第二节 语篇填空61.died考查动词时态。主语是人,缺少谓语动词

20、,且动作发生在过去,故用一般过去时。故填died。62it考查代词。when it comes to意为“当谈到,当提及”。故填it。63is考查动词时态。分析句子结构可知,句子的主语是the first person,从句的时态是一般现在时,所以主句也用一般现在时。故填is。64creation考查名词。根据上文the可知此处应填名词。故填creation。65better考查形容词比较级。“盖茨更有经商头脑”,表示两者之间的比较。故填形容词比较级better。66designed考查非谓语动词。design与computer是逻辑上的动宾关系,故填过去分词作后置定语。故填designed。

21、67What考查名词性从句的引导词。分析句子结构可知,此处是What引导的主语从句,从句中缺少宾语。故填What。68when考查定语从句。先行词是1980,关系词在定语从句中作时间状语。故填when。69to praise考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处用to do作目的状语。故填to praise。70eventually考查副词。修饰动词give rise to需要用副词。故填eventually。第三部分写作第一节短文改错1. whichwhose 2. 去 to 3. InOn 4. facefacing 5. them-themselves 6. deepdeeply 7.

22、confidencesconfidence 8. suchsuch an 9. ButAnd 10. was-is 第二节书面表达参考范文:As you can see, in the picture, an old man along with his family is breaking up rocks and carrying the earth.They are trying to remove the mountains standing near his home.The story, from an ancient Chinese idiom, goes like this:

23、once upon a time, there lived an old man who was nearly 90 years old.His home faced two high mountains, making it inconvenient for him and his family to get around.Troubled by the great inconvenience, the old man discussed with his family and decided to remove the mountains which blocked the way.The

24、y kept moving them day after day.Of course, things are totally different today.With society developing, we can build a road or tunnel rather than removing the mountains.But what is reflected in the story counts.It tells us that whatever difficulty we meet, we should never give up.If we dont have the

25、 courage and determination to overcome every difficulty, nothing will be accomplished.听力材料Text 1W:Im gonna throw out this ugly dress! I dont even remember why I bought it in the first place!M:Well,its such a beautiful material.Just get it to a tailor.A few changes will make it lovely.Text 2M:Fathers

26、 sixtieth birthday is coming.W:How should we celebrate it for him?M:I plan to take the whole family for a big meal in a fancy restaurant.Ill also invite some relatives.Text 3W:Guess what happened to me last night?M:What was it?W:My phone rang when I was sound asleep.It was my friend Mary.Her car cou

27、ldnt start when she passed my house.So I invited her to spend the night.Text 4W:Do you want to watch a movie tonight?M:No,I want to spend the night at grandmas.W:If you go,Ill go with you.I miss her so much.M:Then lets go over to her place after Mom comes back.Text 5M:Before we begin todays lecture,

28、I want to invite Dr.Kathleen White to talk about the plan for the afternoon.W:Prof.Brookings,I just talked to Dr.White.She said she will be a little late today because she got stuck in traffic.M:Oh,thank you,Dr.Mildens.In that case,Ill begin the lecture now,and Dr.White can tell us about the afterno

29、on later on.Text 6M:Did you and your brother have a good time at the Media Camp?W:Yes,it was great.He went for filmmaking and I chose poster design.M:What made you decide to go there? Did your brother talk you into it(说服)?W:Actually I persuaded him.I read about it in a magazine.I knew hed be interes

30、ted because he wants to work in the movie industry.I dont,but I was getting a bit fed up with(对厌倦) always spending the summer doing the same old things,so I applied as soon as I heard about it.Text 7M:Hey,Julia.You look unhappy.Whats the matter?W:Oh hi,James.I really want to be in my friends band,bu

31、t they say I cant sing.M:Well,youve got a great new electric guitar,havent you?W:Yes,but they dont need another guitar player.M:You see,I play in a band.Perhaps you could play with us.Ill ask the others.W:Really? Whos in your band?M:Theres Pete and Danny.Theyre brothers.And then theres Joethe pianis

32、t,you know,the tall American boy.We need a girl in the band.Let me ask them.W:OK.We can practice in my garage.Text 8M:Next month all the people in our class have to spend a week going to work instead of going to school.I wondered if I could come to work with you.W:But you dont want to be a lawyer.Yo

33、uve always said you want to do something different from your dad and me.Lets think of somewhere else you could go,like a hospital.M:But I might want to be a lawyer.W:What are all your friends going to do during this special week?M:Most of them want to work with children in a primary school for a wee

34、k.I really want to know what a lawyer is really like and what you really do.W:Well,Im not happy about it.But if its what you really want and you promise not to be upset if youre bored,Ill do it.M:OK,I promise.Text 9W:Chris,I would like to know,what kind of food you eat in Belgium?M:We have our fish,

35、our meat,our wines,our fruit.W:I mean what is popular about Belgian food?M:Well,its a bit different in Belgium than I think it is here in New York.We really enjoy the tables.We dont go out for dinner that often but when we go out we stay at a table for three or four hours.It starts with appetizers,t

36、hen it may be a soup,then its the main dish,then its still an icecream or something.W:It takes so much time to have dinner in your country!M:Yeah.We really enjoy eating and it goes slow.Last winter,a friend from Portugal went to Belgium with me.For Christmas dinner,we met at 5:30 and then we started

37、 with some drinks.I think we ate from 6 oclock in the afternoon till 12 oclock that night.W:Wow! You must be fat there if you eat that much.M:In fact we dont.We dont do it that often,but if we do,then of course the next day or the next few days you see people just dont eat much.Text 10W:And now for

38、our Mystery Person of the week and your chance to win one of our amazing prizes.Last weeks competition produced a huge response and the first five answers pulled out of the box received $100 worth of sports bags.And if you didnt win last week,heres another chance.And this weeks prize is even bigger.

39、We are giving away ten prizes of $250 worth of iWatches to mark the first anniversary of the show,so get your pens ready to take down the address details.Just write the name of the person you think is our Mystery Person and send it to Mystery Draw,PO Box 5110,London.The address will be repeated at t

40、he end of the show for those of you who didnt get it.And now let me introduce our Mystery Person this week.He is a very wellknown footballer who plays for a famous club,and has also played for his national team.He is very talented and is very popular,especially for the part he played in a famous footballing victory.He has no famous wife,and speaks French but not a Frenchman.If you think you know who he is,then send your answer on a postcard to Mystery Draw,PO Box 5110,London.Thats PO Box 5110.We dont accept letters.And please dont forget to write your name and telephone number,too.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1