收藏 分享(赏)

河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:559469 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:24 大小:122.50KB
下载 相关 举报
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第1页
第1页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第2页
第2页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第3页
第3页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第4页
第4页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第5页
第5页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第6页
第6页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第7页
第7页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第8页
第8页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第9页
第9页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第10页
第10页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第11页
第11页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第12页
第12页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第13页
第13页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第14页
第14页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第15页
第15页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第16页
第16页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第17页
第17页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第18页
第18页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第19页
第19页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第20页
第20页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第21页
第21页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第22页
第22页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第23页
第23页 / 共24页
河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷含解析.doc_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省郑州市2019届高三英语第二次质量预测试卷(含解析)本试卷分四部分,考试时间120分钟,满分150分(听力成绩算作参考分)。考生应首先阅读答题卡上的文字信息,然后在答题卡上作答,在试题卷上作答无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When is th

2、e woman leaving for the airport?A. At about 9:30. B. At about 10:00. C. At about 11:30.2. What will the weather be like tomorrow?A. Rainy. B. Fine. C. Windy.3. What is Mary going to do tonight?A. Study with Tom. B. Visit her parents. C. Go to the concert.4. Where does the conversation probably take

3、place?A. In an apartment. B. In a hotel. C. In a dining hall.5. What is the possible relationship between the two speakers?A. Neighbors.B. Husband and wife.C. Father and babysitter.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后

4、,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whats wrong with David?A. He had a car accident.B. He was knocked down by a car.C. He had an accident while walking on the street.7. What does the woman suggest David do?A. See the doctor. B. Find the truck driver. C. Call the police.听第7段材料,回答第8、9题。8. Wha

5、t does the woman ask the man to do?A. Pay the bill.B. Take his bags with him.C. Get the bill charged to his company.9. How will the man pay?A. By credit card. B. In cash. C. By Visa card.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man make the call?A. To make a request.B. To tell the wrong order.C. To give an

6、 introduction.11. How many pizzas did the man miss?A 13. B. 17. C. 30.12. What will the man do with the pizzas he has got?A. Give them back.B. Keep and pay for them.C. Keep them for free.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the woman want to ask the man about?A. His daily activities.B. His family members.

7、C. His opinions on social problems.14. What does the man do every morning?A. He has a cup of tea.B He does some exercise.C. He watches morning news.15. How long does the man sleep at night?A. About six hours. B. About eight hours. C. About seven hours.16. What does the man like to do on weekends?A.

8、Have a rest alone.B. Stay with his family.C. Attend to some emergency.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the parents expectation towards overseas summer camps?A. To prepare to enter top-ranking schools.B. To provide a better English study experience.C. To help their children do research on foreign cultur

9、e.18. Why is the camp lead teacher worded about Chinese students?A. They dont practice English much.B. They always make phone calls to their parents.C American students are too shy to talk with them.19. What made many students sleepy?A. The busy schedule.B. The boring courses.C. The tour guides expl

10、anation.20. What does the speaker think of overseas summer camps?A. They are affordable for the average Chinese family.B. They should be better organized to meet the students needs.C. They cant help all students meet their parents expectations.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A

11、、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThere are campus museums all over China that offer various collections and make for eye-opening visits.Beijing Air and Space Museum at Beihang UniversityAdmission: freeOpening hours: Tuesday and Saturday, 9:00 am -12:00 pmHighlights: Included among the more than 300 h

12、istoric aircraft and space artifacts are one of the two Northrop P - 61 Black Widows in the world and Chinas first light airliner, Beijing 1.Fudan University MuseumAdmission: freeOpening hours: Tuesday to Friday, 9:00 am - 11:30 am and 1:30 pm - 4:30 pmHighlights: A unique collection of native artif

13、acts from the Gaoshan aborigines in Taiwan. Some of them, such as pearl vests, are rarely seen even in Taiwan.China Ichthyic Culture Museum at Shanghai Ocean UniversityAdmission: 10 yuanOpening hours: Monday to Friday, 9:00 am - 11:30 am and 1:30 pm - 4:00 pmHighlights: In this collection of more th

14、an 40,000 specimens of about 3,000 ocean-dwelling species, the most eye-catching one is an 18. 4-meter-long sperm whale skeleton.Yifu Museum of China University of GeosciencesAdmission: 40 yuan; half price for studentsOpening hours: Monday to Friday, 8:30 am - 12:00 pm and 2:30 pm - 5:00 pm; weekend

15、s and holidays, 9:00 am - 4:30 pmHighlights: It houses a collection of more than 30,000 mineral and rock specimens, more than 2,000 of which are rare ones like the museums well-known dinosaur fossils.China Academy Museum at Hunan UniversityAdmission: 50 yuanOpening hours: Monday to Sunday, 8: 00 am

16、- 6: 30 pm in summer and 8: 30 am - 6:00 pm in winterHighlights: Chinas only museum to feature the history of academies and cultural education in the country.1. Which museum will you choose if youre interested in sea species?A. China Academy Museum at Hunan University.B. Yifu Museum of China Univers

17、ity of Geosciences.C. Beijing Air and Space Museum at Beihang University.D. China Ichthyic Culture Museum at Shanghai Ocean University.2. What can you see in Yifu Museum of China University of Geosciences?A. Space artifacts.B. Dinosaur fossils.C. Native artifacts.D. Sperm whale skeletons.3. When can

18、 you go to China Academy Museum at Hunan University?A. On Tuesday 6:00 pm in winter.B. On Saturday 8:00 am in winter.C. On Sunday 6:30 pm in summer.D. On Wednesday 8:00 am in summer.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,中国各地都有校园博物馆,提供各种各样的收藏品,让人大开眼界。主要介绍了五个校园博物馆门票,开放时间,以及各自亮点等。【1题详解】细节理解题。由“China Ichth

19、yic Culture Museum at Shanghai Ocean University”部分In this collection of more than 40,000 specimens of about 3,000 ocean-dwelling species, the most eye-catching one is an 18. 4-meter-long sperm whale skeleton.可知,如果你对海洋生物感兴趣,你可以去上海海洋大学中国鱼文化博物馆,故选D。2题详解】细节理解题。由“It houses a collection of more than 30,00

20、0 mineral and rock specimens, more than 2,000 of which are rare ones like the museums well-known dinosaur fossils.”可知,在中国地质大学逸夫博物馆可以看到恐龙化石。故选B。【3题详解】细节理解题。由China Academy Museum at Hunan University该部分“Opening hours: Monday to Sunday, 8: 00 am - 6: 30 pm in summer and 8: 30 am - 6:00 pm in winter”可知,选

21、项D符合题意。【点睛】细节理解题:可以采用“寻读法”,即“带着问题找答案”,先从问题中找到关键词,这种关键词可以被称为“定位词”,然后以此为线索,运用略读查读等方法快速的找到问题的答案。例如第3题的关键词是When,以此为线索,把阅读的重点锁定在Opening hours上,去寻找Monday to Sunday, 8: 00 am - 6: 30 pm in summer,再对各选项进行比对,从而选出正确答案D。BThomas Cheatham had planned to study Latin during his time at Hebron High School in Texas.

22、 But when he learned that the school district was going to offer a Mandarin(普通话) class, he quickly changed his mind.“I thought Mandarin would be more beneficial than Latin,” said Cheatham, who is now in his second year of studying the language.He speaks Mandarin to order food at Chinese restaurants

23、and can read social media posts from his Chinese-speaking friends. While its a difficult language to master, the high school junior, who plans to study computer engineering, thinks it will be important for his career. “Chinese is a good language to know, especially with China becoming a growing powe

24、r,” he said.Many experts agree that proficiency(熟练) in a language spoken by a billion people worldwide will give American students an edge in the global economy.“People are looking at China as our next economic competitor, and interest in Mandarin is growing fast,” said Marty Abbott, director of the

25、 American Council(议会) on the Teaching of Foreign Languages. “Were seeing it in all parts of the country.”Abbott predicts that as many as 100,000 students are now studying Mandarin in public and private schools throughout the US. She said the US government has designated (指定) Mandarin as an “importan

26、t needs” language and provides professional development programs for teachers. “Our government wants to increase our language ability for national security and economic competitiveness,” Abbott added.At the same time, the Chinese government is spreading knowledge of the Chinese language and culture

27、through Confucius Institutes set up in many US states. For example, the Confucius Institute at the University of Texas in Dallas has been the home of a Confucius Institute for 10 years. It sponsors Confucius Classrooms at 21 local public and private schools, where tens of thousands of students are l

28、earning Mandarin.4. Why did Thomas Cheatham decide to study Mandarin instead of Latin?A. Mandarin was easier to learn than Latin.B. Mandarin could be helpful to his future career.C. Mandarin might help him learn more about China.D. Mandarin could enable him to study computer engineering.5. The under

29、lined word “edge” in Paragraph 4 probably means “_”.A. a slight advantageB. the outside limitC. a sharp tone of voiceD. an exciting quality6. Which of the following statements might Marty Abbott agree with?A. Mandarin should be taught in classrooms throughout the US.B. Those skilled at Chinese will

30、be the most competitive in the future.C. The US governments policy has helped popularize Mandarin in the US.D. Americans learn Mandarin because they worry about their national security.7. What does the author mainly talk about in this passage?A. The rising popularity of Mandarin among American stude

31、nts.B. The great benefits of learning Mandarin for American students.C. The influence of Chinas growing power on American education.D. The effect of Confucius Institutes in promoting Mandarin in the US.【答案】4. B 5. A 6. C 7. A【解析】本文是说明文。主要以一个美国学生的经历为例来讲述随着中国经济的发展,普通话在美国校园很流行,这是中国在世界舞台上地位上升的一个反映。许多美国学

32、生认为学习中文能够在今后职业发展的道路上有所帮助,美国政府对中文的重视也促使更多的学生学习中文。【4题详解】细节理解题。根据第四段中的While its a difficult language to master, the high school junior, who plans to study computer engineering, thinks it will be important for his career.可知,Thomas希望中文能够在他今后职业发展的道路上对他有所帮助。故选B。【5题详解】词义猜测题。根据本句句意可知,汉语是一门全世界10亿人说的语言,专家认为掌握了

33、它的人会在全球经济中有优势,故选项A符合题意。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段She said the US government has designated (指定) Mandarin as an important needs language and provides professional development programs for teachers. 可知,美国政府的政策促进了普通话在美国的普及,故选C。【7题详解】主旨大意题。纵观全文,主要介绍了美国学生学习中文热情升温的现象,分析了出现该现象的背景和原因,故选A。CPeople have different way

34、s of dealing with a common cold. Some take over-the- counter(非处方的) medicines such as aspirin while others try popular home remedies(治疗)like herbal tea or chicken soup. Yet here is the tough truth about the common cold: nothing really cures it.So why do people sometimes believe that their remedies wo

35、rk? According to James Taylor, professor at the University of Washington, colds usually go away on their own in about a week, improving a little each day after symptoms peak, so its easy to believe its medicine rather than time that deserves the credit, USA Today reported.It still seems hard to beli

36、eve that we can deal with more serious diseases yet are powerless against something so common as a cold. Recently, scientists came closer to figuring out why. To understand it, you first need to know how antiviral(抗病毒的) drugs work. They attack the virus by attaching to and changing the surface struc

37、tures of the virus. To do that, the drug must fit and lock into the virus like the right piece of a jigsaw(拼图), which means scientists have to identify the virus and build a 3-D model to study its surface before they can design an antiviral drug that is effective enough.The two cold viruses that sci

38、entists had long known about were rhinovirus(鼻病毒) A and B. But they didnt find out about the existence of a third virus, rhinovirus C, until 2006. All three of them contribute to the common cold, but drugs that work well against rhinovirus A and B have little effect when used against C.“This explain

39、s most of the previous failures of drug trials against rhinovirus,” study leader Professor Ann Palmenberg at University of Wisconsin-Madison, US, told Science Daily.Now, more than 10 years after the discovery of rhinovirus C, scientists have finally built a highly-detailed 3-D model of the virus, sh

40、owing that the surface of the virus is, as expected, different from that of other cold viruses.With the model in hand, hopefully a real cure for a common cold is on its way. Soon, we may no longer have to waste our money on medicines that dont really work.8. What does the author think of popular rem

41、edies for a common cold?A. They are quite effective.B. They are slightly helpful.C. They actually have no effect.D. They still need to be improved.9. How do antiviral drugs work?A. By breaking up cold viruses directly.B. By changing the surface structures of the cold viruses.C. By preventing colds f

42、rom developing into serious diseases.D. By absorbing different kinds of cold viruses at the same time.10. What can we infer from the passage?A. The surface of cold viruses looks quite similar.B. Scientists have already found a cure for the common cold.C. Scientists were not aware of the existence of

43、 rhinovirus C until recently.D. Knowing the structure of cold viruses is the key to developing an effective cure.11. What is the best title for this passage?A. Drugs against cold virusesB. Helpful home remediesC. No current cure for common coldD. Research on cold viruses【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】

44、本文为科普类阅读。人们对待普通感冒有不同的方法。然而,关于普通感冒有一个残酷的事实:没有什么能真正治愈它。【8题详解】细节理解题。根据第一段最后一句Yet here is the tough truth about the common cold: nothing really cures it.可知,作者认为普通的感冒药实际上没有效果。C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中They attack the virus by attaching to and changing the surface structures of the virus. 可知,它们通过附着和改变病毒的表面结构来攻击

45、病毒,故选B。【10题详解】推理判断题。根据第三段To do that, the drug must fit and lock into the virus like the right piece of a jigsaw(拼图), which means scientists have to identify the virus and build a 3-D model to study its surface before they can design an antiviral drug that is effective enough.可知,科学家们识别病毒并建立3 d模型研究其表面

46、才能设计一个足够有效的抗病毒药物,所以推断出了解感冒病毒的结构是开发有效治疗方法的关键。故选D。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是文章开头段落点明主题,和最后一段的呼应,我们了解到目前我们没有药物能真正治愈普通感冒。选项C符合该描述。DScientists think that growing garden grass could be the secret to solving our energy needs, and we may soon be able to replace our gasoline with “grassoline”.The team, including

47、experts from Cardiff University in Wales, has shown that hydrogen can be taken from grass in useful amounts with the help of sunlight and a cheap catalyst(催化剂) something that speeds up a chemical reaction without being used up.It is the first time that this has been shown and it could lead to a sust

48、ainable(可持续的) way of making hydrogen, reported Asian News International. This could be an important kind of renewable energy because it is high in energy and it does not give out harmful gases when it is burned.Study co-author Michael Bowker said, “This is really a green source of energy. Hydrogen i

49、s seen as an important future energy carrier as the world moves from fossil fuels to renewable energy, and our research has shown that even garden grass could be a good way of getting it.”Cellulose(纤维素), which is a key part of plants and the biopolymer(生物聚合物) found in the largest numbers on the eart

50、h, could be a great source of hydrogen.In its study, the team looked at the possibility of getting hydrogen from cellulose using sunlight and a simple catalyst.This is called photocatalysis(光催化作用) and in it, the sunlight starts the catalyst, which then makes cellulose and water into hydrogen. The re

51、searchers studied the effectiveness of three metal-based catalysts, of which nickel(镍) especially interested the researchers, as it is a much more common metal than gold and palladium(钯) and it saves more money.According to Bowker, producing hydrogen from cellulose using photocatalysis has not been

52、studied in detail. The teams research shows that large amounts of hydrogen can be produced using this method with the help of a bit of sunlight and a cheap catalyst.The study shows that it is effective to use real grass taken from a garden. “This is important as it avoids the need to separate and cl

53、ean up cellulose, which can be both difficult and costly,” said Bowker.12. What are needed to get hydrogen from grass?A. A catalyst and palladium.B. Water and cellulose.C. Sunlight and a biopolymer.D. Sunlight and a catalyst.13. Why is the new way of making hydrogen considered significant?A. It is c

54、heap, green and sustainable.B. It is the best to produce the renewable energy.C. It is more productive and efficient than other methods.D. It can replace the way to make fossil fuels completely.14. Why does nickel interest the researchers in making hydrogen from cellulose?A. It can produce the large

55、st amount of hydrogen.B. It can avoid separating and cleaning up cellulose.C. It is more common than other metals and costs less.D. It works quicker than other metals during photocatalysis.15. What does the author intend to tell us mainly in this passage?A. Catalysts that could be taken from grass.B

56、. A new way of making hydrogen from cellulose.C. The potential of hydrogen as a renewable energy.D. The connection between hydrogen and photocatalysis.【答案】12. D 13. A 14. C 15. B【解析】本文为科普类说明文。科学家们认为,种植草坪可能是解决我们能源需求的秘密,我们可能很快就能用草料油替代汽油。【12题详解】细节理解题。根据第一段最后一句The team, including experts from Cardiff Un

57、iversity in Wales, has shown that hydrogen can be taken from grass in useful amounts with the help of sunlight and a cheap catalyst(催化剂) something that speeds up a chemical reaction without being used up.可知,在阳光和廉价催化剂的帮助下,可以从草中提取大量的氢,故选D。【13题详解】细节理解题。根据第四段This is really a green source of energy. Hydr

58、ogen is seen as an important future energy carrier as the world moves from fossil fuels to renewable energy, and our research has shown that even garden grass could be a good way of getting it.可知,它便宜、环保、可持续A。【14题详解】细节理解题。根据倒数第三段The researchers studied the effectiveness of three metal-based catalysts

59、, of which nickel(镍) especially interested the researchers, as it is a much more common metal than gold and palladium(钯) and it saves more money.我们可知,它比其他金属更常见,成本更低。故选C。【15题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了科学家的一项新研究,种植草坪可能是解决我们能源需求的秘密,我们可能很快就能用草料油替代汽油。故选。B第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上

60、将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Word travels quickly in the small fishing village of Port Washington, Wisconsin. So when Mardy McGarry wanted to build a playground for kids with special needs, she knew it wouldnt take long to create interest in the project. But she never expected that a third of the town people w

61、ould join in it. _16_“A lot of learning comes through play,” says McGarry, a special education teacher for 28 years. Shed seen the wood chips and sand of traditional playgrounds stop wheelchairs dead in their tracks.When a piece of land became available, the city council agreed to choose a part for

62、a playground. _17_ She asked classrooms of kids for their wish list. She also asked experts for help. And she brought on board her friend Sue Mayer, whose eight-year-old son, Sam, has a serious disease.Her Kiwanis Club chapter came through with $ 7,000, and thats when the grassroots movement really

63、got started. One woman gave $ 25,000 and had her company donate the same amount. _18_ There were silent auctions(拍卖) and T-shirt sales. The local Pieper Family Foundation offered to donate half of the remaining $170,000 balance if McGarry could raise the rest. The $ 450,000 covered materials, but th

64、e actual construction would cost an additional $ 900,000. Not a choice. But the community could build it.On September 16, 2008, the first day of construction, they came. Two women heard about the project on the radio on the way to work and took the day off to help. _19_ Ten-year-olds sanded surfaces

65、.Today, Possibility Playground is one of the most popular destinations in Ozaukee County. Theres a giant pirate ship, a rock-climbing wall, high and low rings, monkey bars, sandboxes, swings, slides, bridges and so on._20_ Its exactly what McGarry wanted. People used to ask why she wanted to build a

66、 playground just for children with disabilities. “They didnt get it. Its only when you build a playground for children with disabilities that you build one for all children,” she said.A. Soon smaller businesses were helping.B. All children play shoulder to shoulder.C. But her students were too often

67、 left out.D. Everyone thought it was really a great wonder.E. A couple in their 80s operated their own trucks.F. McGarry started researching play equipment and contacting design firms.G. They rolled up their sleeves and used their weekdays to bring her idea to life.【答案】16. G 17. F 18. A 19. E 20. B【

68、解析】本文是记叙文。讲述McGarry想要为村里的残疾孩子建一个操场,并且一步一步实现自己梦想的故事。【16题详解】根据前一句可知,她的行为引来了全镇三分之一的人的参与,此处G选项符合上下文语境,描述人们参与的方式,他们卷起袖口,利用周末时间来帮忙将她的梦想实现。故选G。【17题详解】为孩子们建操场的提议得到了市议会的同意后,她着手选配器材和设计公司联系。故选F。【18题详解】在筹措了一些资金和收到了一位女士个人和公司的捐赠之后,很快一些小的公司也来伸出援手,故选项A符合语境。【19题详解】在开工的那天,许多人来帮忙,妇女,老人,儿童都出力,热情高涨,故选项E符合语境。【20题详解】操场建成了

69、,孩子们肩并肩地玩耍,这正是McGarry想要看到的一幕。故选B。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My father was born in a small town in the US. He wasnt sure what he wanted from _21_, but something told him to _22_ and begin a new adventure.He began that ad

70、venture traveling to cities in the US before going on to Australia, New Zealand and the Philippines. He took my mother and us three daughters with him and went wherever the road _23_ him.Its easy to feel _24_ when youre on the road. We made lots of new friends on our trip - most of them are mechanic

71、s, since we often _25_ hours in repair shops. But that was a way much _26_ than sitting by the roadside while waiting for the engine to _27_ when it was 40 outside.Getting along well sometimes seemed _28_. There were always a lot of _29_, especially among us back-seat passengers about who had to _30

72、_ in the middle. But even if it was hard, we learned a lot about _31_. When we were traveling in the Philippines, we drove to Quezon City one day. It should have been an hours drive but was nearly three thanks to bad roads and _32_ traffic. “Did you put our suitcases in the car?” my father asked my

73、mother as we arrived there. From the back seat, we saw her _33_ turn toward my father. “No,” she said. “I thought you did.” That was how a seven-hour car trip turned into a 16-hour one, which was mostly spent in _34_.On occasions like that, we had to learn to let go of our anger because we were _35_

74、 in a rolling box with the same people for the rest of the _36_. Even if I sometimes felt like opening the car door and _37_ one of my sisters out, I kept my feelings to myself.This is why road trips were like _38_ universities to us. We _39_ our PHDs(博士学位) in how to get along with other people just

75、 by traveling in our old car.If we were _40_ given a second chance at life, we would do it all over again. Only this time would I put the suitcases in the car myself.21. A. moveB. lifeC. experienceD. belief22. A. live upB. struggle onC. get outD. walk around23. A. tookB. droveC. servedD. controlled2

76、4. A. anxiousB. upsetC. helplessD. lonely25. A. wastedB. workedC. spentD. chatted26. A. betterB. easierC. saferD. cleverer27. A. breakdownB. cool offC. clear upD. turn over28. A. availableB. alternativeC. necessaryD. impossible29. A. argumentsB. fightsC. embarrassmentsD. amusements30. A. settleB. re

77、stC. sitD. watch31. A. sharingB. respectC. communicationD. tolerance32. A. lightB. thickC. localD. fast33. A. suddenlyB. sensitivelyC. calmlyD. slowly34. A. silenceB. vainC. panicD. disappointment35. A. buriedB. crazyC. stuckD. impatient36. A. holidayB. journeyC. explorationD. march37. A. draggingB.

78、 pushingC. helpingD. sending38. A. unusualB. commonC. freeD. mobile39. A. earnedB. expectedC. missedD. valued40. A. somewhereB. anytimeC. somehowD. anyway【答案】21. B 22. C 23. A 24. D 25. C 26. A 27. B 28. D 29. A 30. C 31. D 32. B 33. D 34. A 35. C 36. B 37. B 38. D 39. A 40. C【解析】本文为哲理故事。作者的父亲喜欢冒险,经

79、常带着家人去旅行,作者通过旅行意识到旅行让我们学会与他人相处。【21题详解】考查名词词义。父亲来自小镇,他不太确定从生活中获得什么。A. move行动; B. life 生活; C. experience经历;D. belief简短。故选B。【22题详解】考查动词短语辨析。与上文转折,但是他知道要走出去,开始新的冒险。A. live up活;B. struggle on奋斗;C. get out出去;D. walk around四处走动。故选C。【23题详解】考查动词词义。他带上妈妈和我们姐妹三人,旅行到过许多地方,路把他带向哪里,他就带我们去哪里。A. took带领;B. drove开车;C

80、. served服务;D. controlled控制。故选A。【24题详解】考查形容词词义。根据下文可知,在旅途中很容易就感到孤独。A. anxious担忧的;B. upset难过;C. helpless无助;D. lonely孤独。故选D。【25题详解】考查动词词义。因为经常要修车,在维修店花(spent)好几个小时。A. wasted浪费;B. worked工作;C. spent度过;D. chatted交谈。故选C。【26题详解】考查形容词词义。在修车店里逗留比等在室外40度的路边好多了。A. better好;B. easier容易;C. safer安全;D. cleverer聪明。故选

81、A。【27题详解】考查动词短语。这里指坐在路边等待引擎冷却。A. break down出故障;B. cool off冷却;C. clear up清理;D. turn over翻转,移交。故选B。【28题详解】考查形容词。根据下文提及的争吵可知,姐妹之间好好相处似乎不可能(impossible)。A. available可得到的;B. alternative供选择的;C. necessary必要的;D. impossible不可能的。故选D。【29题详解】考查名词词义。在旅途中有很多争吵。A. arguments争吵;B. fights斗争;C. embarrassments尴尬;D. amus

82、ements娱乐。故选A。【30题详解】考查动词词义。根据上下文语境可知,三姐妹关于谁坐在中间有很多争吵。A. settle解决;B. rest休息;C. sit坐;D. watch观察。故选C。【31题详解】考查动词词义。根据下文作者描述的一次经历可知,尽管很难,她们学会了容忍。A. sharing分享;B. respect尊重;C. communication交流;D. tolerance容忍。故选D。【32题详解】考查形容词词义。由于很差的路况和拥挤的交通,本该一小时的路程他们开车开了三个小时。A. light轻的;B. thick密集的,拥挤的;C. local当地的;D. fast快

83、的。故选B。【33题详解】考查副词词义。我们从后排座看到妈妈慢慢转向父亲说话。A. suddenly突然;B. sensitively敏感地;C. calmly冷静地;D. slowly慢慢地。故选D。【34题详解】考查名词词义。上文说到在旅途中我们都学会了容忍,因此在7个小时的车程结果变成了16个小时的车程时,大部分时间里他们都是沉默的。 A. silence沉默;B. vain徒劳;C. panic恐慌;D. disappointment失望。故选A。【35题详解】考查形容词词义。在那种情况下,他们学会了放下愤怒,因为他们都是同一群人待在同一个车上,彼此包容。A. buried专心;B.

84、crazy疯狂;C. stuck困于;D. impatient焦躁。故选C。【36题详解】考查名词。这里指全家在旅途中。A. holiday假期;B. journey旅途;C. exploration探索;D. march行军。故选B。【37题详解】考查动词词义。这里是夸张的说法,作者有时候想要打开门把自己的姐妹推下车。A. dragging拖拽;B. pushing推;C. helping帮助;D. sending送。故选B。【38题详解】考查形容词词义。对他们来说,公路旅行就像移动的大学A. unusual不寻常的;B. common普遍的;C. free免费的;D. mobile移动的。

85、故选D。【39题详解】考查动词词义。在这所移动的大学,就如何与别人相处方面,我们获得了博士学位,意指他们在旅途中学到了很多。A. earned获得;B. expected期待;C. missed错过;D. valued重视。故选A。【40题详解】考查副词。如果我们以某种方式被给予第二次生命的机会,我们会重新来过。A. somewhere在某处;B. anytime任何时候;C. somehow以某种方式;D. anyway不管怎样。故选C。第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡相应的位置上。Zhou

86、 Shihao, 17, from Shanghai Yichuan High School, was shocked by the statistics he had found. _41_ he was looking into the use of handheld cellphones by drivers, he found that more than 30% of them reached for their phones on the road.“Any use of handheld devices(设备) should _42_(firm)be forbidden whil

87、e driving,” said Zhou. “Its not a daily chore, but a serious social issue.”The teenagers concerns led to his drafting a proposal on this issue something _43_ he did together with five other schoolmates in the Mock Chinese Peoples Political Consultative Conference competition in the Putuo District of

88、 Shanghai.Zhou and his schoolmates were not alone. In January, many Shanghai youngsters, even elementary school students, took part in Mock CPPCC competitions _44_(hold) in their local districts and handed in proposals on issues ranging from network security and the future city to the protection of

89、_45_(tradition) culture.“The competition really encourages us students to focus on social issues and play an active role _46_ taking responsibility for our country,” said Zhang Simin, 17, from Shanghai Nanyang High School.The senior student used to think that the handling of state affairs was just f

90、or politicians. But thinking on the “3:30 problem” changed her mind.Kids usually finish school at 3:30. However, most parents work until 6:00, _47_(make) it hard for them to pick kids up. “This is a problem weve all been through,” said Zhang.To help students, Zhangs school _48_(invite) deputies (代表)

91、 to the National Peoples Congress to give students instruction.“Thanks to the deputies, we finally understand its not who is to blame that _49_(matter), but finding the best solution,” said Zhang.“The competition aims to encourage a sense of citizenship among Chinas post-00s generation,” said Xia Ji

92、ng, a teacher from Shanghai Jinyuan Senior High School. “Through this channel, students can let their _50_(voice) be heard.”【答案】41. When / While / As 42. firmly 43. that / which 44. held 45. traditional 46. in 47. making 48. invited 49. matters 50. voices【解析】本文为记叙文。17岁的周世豪和许多上海年轻人一道,甚至小学生,参加了在他们所在地区

93、举行的模拟政协比赛,提交了从网络安全和未来城市到保护传统文化等问题的提案,该比赛旨在鼓励中国00后的公民意识。【41题详解】考查连词。根据本句前后分句的逻辑关系可知,此处填时间连词,When/While/As。【42题详解】考查副词。此处用副词形式修饰句中谓语动词,故填firmly。【43题详解】考查定语从句。先行词something在定语从句中作宾语,故填that/which。【44题详解】考查过去分词作定语。分析句子结构可知,该空作后置定语,且与中心名词competitions之间为被动关系,故填held。【45题详解】考查形容词作定语。此处应用形容词形式作定语,修饰其后的名词cultur

94、e,故用traditional。【46题详解】考查介词搭配。play a role in 为固定短语,意为“在中起作用”,故填介词in。【47题详解】考查现在分词短语作伴随状语。分析句子结构可知,此处用非谓语形式,且该词与主句为主动关系,故用making。【48题详解】考查谓语动词。通过分析句子结构,该词在句中作谓语,根据上下文可知,用一般过去时,故填invited。【49题详解】考查谓语动词。本句为“It is+被强调部分+that+其他”强调句型结构,强调主语部分,又因主语为who is to blame,故其后谓语动词为单数,一般现在时,故填matters。【50题详解】考查名词。由其前

95、的修饰语their可知,此处应用复数形式名词,故填voices。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I used to be a person who

96、 hates exercising. But after I started playing baseball, I attracted by the sport. Therefore, I cut down on most of my spare time, like shopping. Though it wasnt the hard process for me, I needed to make more of an effort than others. I enjoy the feeling of work with my teammates as well as the time

97、 we spend it together. There is a proverb that goes, “The process is much beautiful than the outcome.”I am a beginner in this sport. Sometimes people will look down on me, and it doesnt matter. It will only make me keep trying. Only with practising over and over again do I believe I can catch up wit

98、h other fantastic player one day. The challenge encourages myself to go on.【答案】【解析】【分析】本文为记叙文。讲述了作者曾经是一个讨厌运动的人,但当开始打棒球后,就被这项运动吸引了。【详解】第一处,考查时态。此处讲述作者过去的习惯,用一般过去时,故将hates改为hated。第二处,考查被动语态。这里指作者被这项运动吸引,作谓语,表示被动,故在attracted前was。第三处,考查冠词。对“我”来说这是一个很难的过程,表泛指,应用不定冠词,故将the改为a。第四处,考查非谓语动词。由其前的介词of可知,此处应用动名

99、词形式作宾语,故将work改为working。第五处,考查定语从句。先行词为the time,在定语从句中作spent的宾语,因此it多余,应去掉。第六处,考查比较级,根据其后的than可知此处为比较级,故在beautiful前加more,或者将much改为more。第七处,考查并列连词。根据前后句意逻辑可知,此处为并列顺承关系,故将but改为and。第八处,考查介词。作“通过某种方式”讲时,应用介词by,故将with改为by。第九处,考查名词复数。根据句意逻辑,此处应用复数形式,故将player改为players。第十处,考查代词。此处作宾语,用代词宾格,故将myself改为me。第二节 书

100、面表达(满分25分)52.假定你是李华,你的美国笔友Peter作为交换生下学期将到你校学习。他发来电子邮件向你询问中国日常生活中常用的一些身势语(body language),请用英语给他回复。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Peter,_Best wishes,Li Hua【答案】Dear Peter,Im glad to hear youll come to our school as an exchange student next term. Since you want to learn about

101、 Chinese body language in our daily life, let me tell you some.We usually greet each other with head nodding, smiles, hand shaking and so on. During the conversation, its good manners to have eye contact instead of staring directly at others. In class, students are required to raise their hands if t

102、hey have any questions. Moreover, its common to see youth of the same sex hold hands or hug in public places.I hope my introduction can be of some help to you. Whenever necessary, Im always here to give you a hand.Looking forward to your arrival.Best wishes,Li Hua【解析】【分析】本文是一篇电子邮件。【详解】在写这篇文章时,要注意:1.

103、 准确把握说明对象,即介绍一些中国的身势语,写作时要做到有的放矢;2. 语言力求简单,通俗易懂;3. 结构要层次分明,条理清楚,内容要连贯;4. 时态以一般现在时为主。【点睛】本文严格按照写作要求来写,信息表达完整,有理有据,条理清楚,层次清晰。文中时态使用准确,同时使用了一些高级词汇(greet each other相互问候;have eye contact有眼神交流; raise ones hands举手;be of some help to you对你有一些帮助;等等。)和高级句式,如its good manners to have eye contact instead of staring directly at others. (it作形式主语,); I hope my introduction can be of some help to you.(宾语从句);Whenever necessary, Im always here to give you a hand.(让步状语从句)等,给文章增添了不少色彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1