收藏 分享(赏)

《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc

上传人:a**** 文档编号:558861 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:9 大小:199KB
下载 相关 举报
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第1页
第1页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第2页
第2页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第3页
第3页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第4页
第4页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第5页
第5页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第6页
第6页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第7页
第7页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第8页
第8页 / 共9页
《湖北专用》2014高考英语二轮专题知识与增分策略:第三部分 完成句子 专题7.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家专题7特殊句式考点1关于祈使句的几个问题1Before you quit your job,consider how your family would feel about your decision.(consider)在你辞职之前,考虑一下你的家人对你的决定的感受。2Knock at the door before you enter my room,please.(knock)进我的房间之前请先敲门。知识生成1祈使句的否定式在动词前加dont。祈使句带主语时,其否定式把dont放在主语前。Dont you speak so loud.你不要那么大声说话。

2、2注意句型:祈使句and/or一般将来时的句子。Close the door of fear behind you,and you will see the door of faith open before you.(2012湖南,25)关闭你身后的恐惧之门,你就会看到信念之门在你的面前打开。3上面句型中的祈使句也可用名词短语的形式。One more step and youll succeed.再走一步,你就会成功。考点2倒装结构中,从句倒装的两种情形1Try as she might,Sue couldnt get the door open.(as)尽管苏尝试想打开门,但就是打不开。2

3、Had I known about this computer program,a huge amount of time and energy would have been saved.(know)如果我早知道这个电脑程序,就可以节省大量的时间和精力了。知识生成从句倒装的情形主要有两种:1as引导让步状语从句时,必须把表语、状语或谓语动词原形提到主语前边,构成前置或倒装。2if非真实条件句中,若含有were,should或had,可把if省去,把上述三词提前,构成倒装。考点3与until有关的两点注意事项1Not until he went through real hardship di

4、d he realize the love we have for our families is important.(realize)直到他经历了真正的困难,他才意识到我们对家人的爱的重要性。2It was not until near the end of the letter that she mentioned her own plan.(mention)直到接近信的结尾她才提到自己的计划。知识生成1当把until引导的时间状语放到句首时,如果主句中含有not,则要把not和until放在一起置于句首,并引起主句的倒装。2当用强调句型it is/was.that.强调until部分时

5、,若主句中含有not,要把not和until放在一起进行强调。考点4主谓一致的两个特例1The famous musician,as well as his students,was invited to perform at the opening ceremony of the 2012 Taipei Flower Expo.(invite)这个著名的音乐家和他的学生们都被邀请在2012年的台北花卉博览会开幕式上表演。2Barbara is easy to recognize as shes the only one of the women who wears evening dress

6、.(wear)Barbara很容易被辨认出来,因为她是唯一一名穿晚礼服的妇女。知识生成1主语后面有as well as,with,along with,together with,including,but,except,in addition to,rather than,like,instead of,plus,as much as,more than等连词或介词连接的词语时,谓语动词的单复数与前面主语的单复数相一致。Generally,students inner motivation with high expectations from others is essential to

7、their development.(2013江苏,21) 一般来说,别人对其期望值高的学生,他们的内在动机对他们自身的发展是至关重要的。The father,rather than the brothers,is responsible for the loss.损失的责任应由父亲而不是兄弟们来承担。2“one of复数名词”作先行词,后跟定语从句,如果one前有the,the very,the only等词限制修饰时,先行词为one,否则,先行词为后面的复数名词。Mr.Herpin is one of the foreign experts who are working in China

8、.赫宾先生是在中国工作的外国专家之一。Mr.Smith is the only one of those foreigners who is working in China.史密斯先生是这些外国人之中唯一一位在中国工作的人。1“Never for a second,”the boy says,“did I doubt that my father would come to my rescue.”(doubt)这个男孩说:“我从不怀疑我父亲会来救我。”2It was only after he had read the papers that Mr.Gross realized the ta

9、sk before him was extremely difficult to complete.(realize)直到他读了文件之后,格罗斯先生才意识到他面临的任务很难完成。3Only by increasing the number of doctors by 50 percent can the patients be treated properly in this hospital.(treat)只有增加50%的医生,这个医院的病人才能得到恰当的医治。4Although small,the company has about 1,000 buyers in over 30 coun

10、tries.(small)尽管这个公司很小,但是它已经在30多个国家有1 000名左右的客户。5At no time did they actually break the rules of the game.It was unfair to punish them.(break)他们任何时候都没有违反比赛规则,惩罚他们是不公平的。6The university estimates that living expenses for international students are around $8,450 a year,which is a burden for some of them

11、.(be)这所大学估计,留学生的生活费用每年大约8 450美元左右,这对一些学生来说是一个负担。7Not once did it occur to Michael that he could one day become a top student in his class.(occur)迈克尔成为班里的第一名这样的情况一次也没有发生过。8Read this story,and you will realize that not everything can be bought with money.(realize)读读这个故事,你将会意识到并非一切东西都能用金钱买到。9It was wit

12、h the help of the local guide that the mountain climber was rescued.(rescue)是在当地向导的帮助下,登山者才被营救出来。10It sounds like something is wrong with the cars engine.If so,wed better take it to the garage immediately.(so)听起来好像汽车的发动机出了故障。如果这样的话,我们最好马上把它开到维修厂(修理一下)活页练(三十四)_多项选择阅读理解完成句子.多项选择1The generation_ makes

13、it difficult for parents to understand their childrens opinions.Adivision BgapCseparation Dinterval答案B解析考查名词词义辨析。generation gap代沟。division分,划分;separation分开;interval间隔,间隙;幕间休息,休息时间。2So far our company has received more than 300 _ for the six jobs.Asignals BapplicationsCposters Dathletes答案B解析句意为:到目前为止

14、,我们公司已经收到了针对这六个工作岗位的300多份申请。Signal信号;application申请;poster海报;athlete运动员。根据句意可知答案为B。3He sighed again and the failure in physics seemed to have completely_ his confidence.Ainjured BdestroyedCshocked Dattacked答案B解析考查动词辨析。injure意为“伤害,损害”;destroy意为“破坏,毁坏”;shock意为“使震惊”;attack意为“攻击,抨击”。4A lot of students _

15、round,curious to know what was happening.Aran BaccumulatedCcollected Dgathered答案D解析run跑;accumulate着重强调量的“堆积、积累”;collect指有计划地、有条理地“搜集”;gather通常指把分散的人或物聚集在一起。句意为:许多学生聚集在一起,好奇的想知道正在发生什么事。因此D项正确。5Dont look down upon the little creature.In a few weeks,it will _ a butterfly.Aturn up Bturn intoCturn off Dt

16、urn in 答案B解析turn up出现,开大;turn into变成;turn off关掉;turn in交出。句意为:不要小看这个小生物,几周以后它就会变成一只蝴蝶。6The 9th ASEM Summit,held in Laos in November 2012,was aimed at developing AsiaEurope cooperation to _ world economic growth.Ademonstrate BdominateCproceed Dpromote答案D解析词语辨析题。demonstrate展示,证明;dominate控制,支配;proceed进

17、行,行进;promote促进,提升,推销。promote world economic growth意思是“促进世界经济的发展”。7Through the fog,we saw the_ outline of a crowd and we had no idea about what had happened.Aridiculous BawkwardCapparent Dvague答案D解析句意为:透过雾,我们看到人群的模糊轮廓,不知道出了什么事。vague模糊的,符合句意。apparent明显的;ridiculous荒谬的;awkward笨拙的。8Is he_ to the proposal

18、?Afavorable BagreeableCacceptable Dbelievable答案A解析sb. be favorable to sth.赞成的;be favorable for.适宜于的。9Jane came to know that beneath the _ calm surface is a man of fierce temper,so she decided to break up with her boyfriend.Aabruptly BapparentlyCincreasingly Dabsolutely答案B解析abruptly突然地,意外地;apparently

19、明显地,表面上地;increasingly越来越多地,逐渐地;absolutely绝对地,完全地。“在平静的表面之下是一个脾气火爆的人。”10We should help those in trouble._,when we become desperate,they will lend us a hand.AIn common BIn particularCIn turn DIn reality答案C解析句意为:我们应该帮助那些有困难的人。反过来,当我们非常需要帮助时,他们也会伸出援助之手的。in common共有;共同;in particular特别;尤其;in turn依次;反过来;in

20、 reality在现实中。C项符合题意。.阅读理解AFounded in 1966,Seacamp,the first program dedicated to the education of youth in marine(海洋的) sciences,is the result of a cooperative effort of parents,scientists,businessmen and camp leaders.Preservation practices and a respect for the marine environment are the philosophy

21、of the Seacamp.Seacamps tropical marine location in the lower Florida Keys enables it to offer a truly unique marine science program.This program is the heart of Seacamp.Young scientists participate in a variety of courses under the guidance of academically trained marine science instructors and bio

22、logists.All science activities include studies in both the field and the laboratory.Each session,140 to 160 campers come to Seacamp,mostly from the US,but also from across the world.There are about 30 international campers each summer from an average of twelve countries.Many Seacamp program graduate

23、s have gone on to careers as environmental educators and marine scientists.One of Seacamps unique aspects is that campers create their schedules.In addition to science classes,campers choose from a variety of programs to ensure that there is something interesting and exciting for everyone.Campers in

24、terested in journalism may work on the camp newspaper,SEASCOPE,which is published periodically during camp sessions.Arts activities are also included.Photography allows campers to take home memories of friends,wildlife,and underwater experiences.Seacamp teaches the fun and skills of sailing.Its an e

25、xcellent way for future marine scientists to become familiar with the winds,tides and currents that are of primary concern in oceanography.Basic Red Cross certification is offered to beginners in sailing.The Red Cross course in advanced lifesaving is taught at Seacamp.The course is designed to incre

26、ase the campers ability to recognize and avoid dangerous water conditions and practices and to use selfrescue skills to get out of dangerous situations.Parents may bring campers by car to Big Pine Key.Counselors(辅导员) also meet participants at the Miami International Airport on the opening day of cam

27、p and accompany them to Big Pine Key on a bus.The fee for roundtrip service is $90.To join the Seacamp adventure,interested campers should contact Seacamp for an application.We love to talk about camp!For more information or to ask any questions you might have,please give our friendly staff a call a

28、nd well be glad to help!1According to the text,Seacamp is designed to help campers _.Ahave a good time at the seasideBdevelop a sense of marine protectionCmake a further study about sea lifeDcomplete a course about marine wildlife答案B解析细节理解题。根据第一段中的“Preservation practices and a respect for the marine

29、 environment are the philosophy of the Seacamp.”可知,这个度假营主要是培养青少年的海洋环保意识。2What makes Seacamp different from other camps?AIt has various kinds of activities.BIt has famous scientists as guides.CThe campers can choose their own activities.DThe campers can travel with their parents.答案C解析细节理解题。根据第三段中的“On

30、e of Seacamps unique aspects is that campers create their schedules.”可知,参加度假营的人能够自己选择课程和活动。3What can we know about Seacamp?AIts other branches are all over the world.BIt can satisfy campers with different interests.CCampers go to the camp by bus free of charge.DCampers can apply for Seacamp adventur

31、e by phone.答案B解析推理判断题。根据第三段中的“Campers interested in journalism may work on the camp newspaper.”和“Arts activities are also included.Photography allows campers.”可知,营地安排了不同种类的活动,能够满足不同兴趣的人的需求。4The main purpose of the text is to _.Aattract the young to SeacampBpresent Seacampers experiencesCintroduce th

32、e programs of SeacampDexplain the aim of Seacamp答案A解析写作意图题。本文介绍了一个度假营的活动,目的是吸引青少年来参加。BGlobal warming is when the earth heats up,the temperature rises.It happens when greenhouse gasescarbon dioxide,water vapor,nitrous oxide(二氧化氮),and methane(沼气) trap heat and light from the sun in the earths atmosphe

33、re,which increases the temperature.This is like when heat is trapped in a car.On a very hot day,the car gets hotter when it is out in the parking lot.This is because the heat and light from the sun can get into the car,by going through the windows,but it cant get back out.Once the light is inside th

34、e car,it is trapped and the heat builds up,just like it does in the earths atmosphere.This is what the greenhouse effect does to the earth.The heat and light can get through the atmosphere,but it cant get out.As a result,the temperature rises.Sometimes the temperature can change in a way that helps

35、us.The greenhouse effect makes the earth appropriate for people to live on.Without it,the earth would be freezing,or on the other hand it would be burning hot.We would not get the suns heat and light to make the night somewhat warm.During the day,especially during the summer,it would be burning beca

36、use the sun would be up with no atmosphere to filter(过滤) it,so people,plants,and animals would be exposed to all the light and heat.Although the greenhouse effect makes the earth able to have people living on it,if there gets to be too many gases,the earth can get unusually warmer,and many plants,an

37、imals,and people will die.They would die because there would be less food (plants like corn,wheat,and other vegetables and fruits)This would happen because the plants would not be able to take in the heat.This would cause us to have less food to eat,but it would also limit the food that animals have

38、.Gradually,people,plants,and animals would all die of hunger.People are doing many things to try to stop global warming.One thing people are doing is carpooling.Carpooling is driving with someone to a place that you are both going to.This minimizes the amount of greenhouse gases put into the air by

39、a car.Another thing that people are doing is being more careful about leaving things turned on like the television,computer,and the lights.A lot of people are taking time away from the television,and instead,they are spending more time outdoors.This helps our planet out a lot.Now,more people are eve

40、n riding buses,walking to school,and riding their bikes to lower the amount of greenhouse gases in the air.Planting trees and recycling also help.If you recycle,less trash goes to the dump,and less trash gets burned.As a result,there are fewer greenhouse gases in our atmosphere.Although adults do ma

41、ny things to help stop global warming,kids can do just as much.5By the example given in Paragraph 1,the author wants to _.Aexplain how greenhouse gases workBshow his feeling in a car in hot summerCtell us cars are causes of greenhouse gasesDsay that there are greenhouse gases in every car答案A解析写作目的题。

42、通过这个例子作者形象地解释了地球温室效应形成的原理。6The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to _.Alight BheatCtemperature Dgreenhouse effect答案D解析代词指代题。根据第二段第二句的内容可知,温室效应使得地球适宜人类居住,故it指代温室效应。7What is the effect of atmosphere?AIt only traps the heat of the sun.BIt works the same way as greenhouse gases.CIt makes the ea

43、rth neither too hot nor too cold.DIt prevents all the light from the sun shining on the earth.答案C解析细节理解题。根据第二段后半部分,大气层能够过滤阳光,还能阻止地球热量的大量散发,所以有利于保持地球的温度。8What is the main idea of Paragraph 3?AIf there is greenhouse effect,all the plants will die.BHuman beings are likely to disappear from the earth.CC

44、rops cant take the heat if there is greenhouse effect.DAlthough greenhouse effect is necessary,too much of it causes us to die.答案D解析段落大意题。温室效应既有益处,也有害处,太多的气体会使温室效应过度,导致动植物死亡,人类也因此灭亡。.完成句子1As the new policy gives preference to farmers,many families will_be_better_off than before.(well)因为这项新的惠农政策,很多家庭

45、会比以前更富裕一些。2I thanked my parents for offering me a warm family,without which I_wouldnt/couldnt/mightnt_have_spent such wonderful childhood.(spend)我感激我父母给了我一个温暖的家,没有它我不会度过如此幸福的童年时代。3The card game called “Fighting Landlord” is_less_familiar_to Cantonese than Majiang.(familiar)与一种叫“斗地主”的纸牌游戏相比,麻将对广东人来说较为熟悉。4Whoever_put_out the wild fire the other day is well worth praising.(whoever)前几天不管谁扑灭了野火都很值得赞扬。5That is the first time that I have_felt_really_relaxed for three months.(relax)那是我三个月以来第一次真正感觉到放松。- 9 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1