1、Section Grammar课时演练促提升一、单句改错1.He is usually careful.But,this time he left out an important word.答案:ButHowever2.Although I love my students,but Im strict with them.答案:去掉but或Although3.Some waste food however others dont have enough to eat.答案:howeverwhile4.However it rained hard,they went on hiking.答案:
2、HoweverAlthough5.Child although he is,he knows a lot about electricity.答案:althoughas或though二、完成句子1.尽管他自己有车,他却常用我的。 he has his own car,he often uses mine.答案:While/Although/Though2.当我在做作业时,妈妈在做饭。My mother was cooking I was doing my homework.答案:while3.尽管他是一个伟大的科学家,他仍然很谦虚。Great scientist he is,he remain
3、s modest.答案:as/though4.天气虽然很冷,他却没穿大衣就出去了。 it was very cold,he went out without an overcoat.答案:Although/Though5.我对你说过要关门,可是你还是没关。I told you to shut the door.You didnt do that,.答案:though三、七选五Reading is a task that we all do either for enjoyment or education,but sometimes the book we have to read may l
4、ack the attraction.Here are some tips on avoiding getting bored while reading.Try to step into the world of literature you are reading.1. If the wind is blowing,imagine how the leaves move with each movement of air.Make your reading area unlike your sleeping area.If you sleep with the radio on,then
5、shut it off.2. Make the area you read in an area that feels almost uncomfortable to sleep in.This will keep you from becoming sleepy.3. If you are reading for a book report,then take breaks from time to time to put what you are reading into some kind of context(语境)that you can put into the report.Ta
6、ke a break once in a while.4. Youd better offer yourself short breaks while reading in case you are too tired,which may make you give up.Find a friend.5. Try to read the same book.Even if you read different books,you can tell him or her how good the book is.Also,a friend can encourage you to read.A.
7、Get a note book and make notes.B.Put aside some time and devote it just to reading.C.Reading can be more enjoyable when you do it with a friend.D.Some books are a little too boring for “hours on end” reading.E.Dont just read the words on the page;picture them in your mind.F.Determine what you are su
8、pposed to get from the reading material.G.If you dont like lights on when you are asleep,then turn on the lights.答案:15 EGFDC四、完形填空I live in a big city with a lot of homeless people.Luckily therere some ways of helping them and you neednt have a lot of1.One way to help is to buy their monthly magazin
9、e.2doing this one day,I got to 3a young homeless man.He was often4the magazine at the train station.He was a poor farmer from another country.After a while,I discovered that his5was close to mine.It6that we were born in the same month.I met him last year7after his birthday,and after congratulating h
10、im,without8,I asked if he had had a good day.He9and said that he hadnt really celebrated.I felt so10.I just couldnt bear the thought of(不敢想)this nice,young man being11on his 25th birthday with no presents,no cake,nothing!So I went home and looked in my yarn(纱线)basket.12for me,I had enough yarn13.I s
11、et to work and knitted(编织)a14for the young man.The yarn had become a little dirty15I didnt knit very often.Then I washed the yarn so the scarf would be16when he got it.I met him on my own birthday as I was going shopping.I had17to meet him so I had18the scarf and a piece of my own birthday19around w
12、ith me.He was very happy with these gifts and so was I.The20 in his eyes was the best present he could have given me!1.A.work B.energy C.money D.experience答案:C解析:从下文的买杂志 、送围巾等事可知,帮助这些无家可归的人不必有很多钱(money)。2.A.InB.OnC.BesidesD.By答案:D解析:by doing sth.意为“通过做某事”,做方式状语。3.A.realizeB.ignoreC.knowD.recognize答案
13、:C解析:get to know sb.意为“认识某人”。4.A.sellingB.readingC.coveringD.buying答案:A解析:上文提到buy their monthly magazine和By doing this one day,由此可知,作者认识的这个年轻人常在火车站卖(sell)杂志。5.A.birthdayB.houseC.heightD.hobby答案:A解析:从下一句话的we were born in the same month可知,他的生日(birthday)和我的生日很近。6.A.saidB.foundC.guessedD.meant答案:D解析:mea
14、n意为“意味着,意思是”,此处用meant来进一步解释前面的his birthday was close to mine。7.A.longB.shortlyC.everD.even答案:B解析:从后面的congratulating him可知,这个年轻人生日刚过不久(shortly after)。8.A.stoppingB.helpingC.praisingD.thinking答案:D解析:从上下文可知,作者看到年轻人后,不假思考(without thinking)就问他生日是否过得好。9.A.looked upB.turned upC.looked downD.got down答案:C解析:
15、从下文的he hadnt really celebrated可知,由于条件不好,年轻人没有庆祝自己的生日,所以被别人问起的时候,不好意思地低下头(look down)。10.A.foolishB.excitedC.cleverD.worried答案:A解析:作者意识到自己的言行让年轻人很尴尬,所以觉得自己很愚蠢(foolish)。11.A.calmB.happyC.aloneD.hungry答案:C解析:从上文可知,这个年轻人没有庆祝生日,所以作者不敢想这么好个年轻人竟然独自(alone)度过自己25岁的生日。12.A.SuddenlyB.LuckilyC.BadlyD.However答案:B
16、解析:从下文可知,作者想给这个年轻人织条围巾作为礼物送给他,所以当作者发现纱线时,觉得很庆幸(luckily)。13.A.usedB.doneC.leftD.produced答案:C解析:left意为“剩下的,余下的”,在句中做后置定语。14.A.scarfB.capC.sockD.glove答案:A解析:从下文的so the scarf would be.可知A项符合语境。15.A.whenB.becauseC.soD.and答案:B解析:因为作者不常织东西,所以纱线有点脏了,because引导原因状语从句。16.A.differentB.dryC.wetD.clean答案:D解析:上文提到
17、纱线脏,作者洗了纱线是为了织出的围巾是干净的(clean)。17.A.likedB.hopedC.promisedD.agreed答案:B解析:作者希望(hoped)见到年轻人,以便把围巾送给他。18.A.madeB.thrownC.receivedD.carried答案:D解析:因为作者希望看到年轻人,所以随身带了(carried)为他织的围巾。19.A.cakeB.presentC.songD.party答案:A解析:a piece of my own birthday cake意为“我自己的一块生日蛋糕(cake)”。20.A.lightB.painC.sightD.tear答案:A解析
18、:句意:他发亮的眼神是他给我的最好的礼物。light意为“亮光,眼神”;pain意为“痛苦,疼痛”;sight意为“视力,场景”;tear意为“眼泪”,常用复数tears。五、语法填空With the 1. (develop)of industry,air pollution is getting more and more serious.In Beijing,many people suffer different kinds of illnesses because 2. air pollution.Air pollution is caused by the following 3.(
19、reason):about half of the problem is caused by vehicles.There are more and more cars,buses on the roads,and they give off 4.(harm)gases.25% of air pollution is caused by factories.Another factor is the smokers.Smoking not only does harm to their health 5. to others.6. these,about 10% of air pollutio
20、n is caused by other reasons.We should take some measures 7.(fight) against pollution.New fuel can be used to take 8. place of gas.We can plant more trees.If everybody realises the 9. (important)of environment and does something to stop pollution,the problem will 10.(solve).答案:1.development2.of3.reasons4.harmful5.but6.Besides7.to fight8.the9.importance10.be solved5