收藏 分享(赏)

2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:558196 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:46.50KB
下载 相关 举报
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Teenage Life课时作业 新人教版必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一部分必修第一册UNIT 1完形填空(2021江苏南京学情调研)The bond between mother and daughter is irreplaceable. One of the most famous women scientists of the 20th century, Marie Curie, _1_ alongside her daughter Irene in the field of radioactivity, each of them _2_ earning their own Nobel Prize. Today, there are more _3_

2、motheranddaughter pairs showing what happens when _4_ members work together. In April 2020, Dr. Cynthia Kudji and her daughter Dr. Jasmine Kudji have become the first mother and daughter to _5_ from the medical school at the same time and be placed in the same hospital. Cynthia Kudji put her dream o

3、f becoming a _6_ on hold when she became pregnant(怀孕的) at 23 She worked as a nurse for almost a _7_ before making the decision to attend the medical school at the University of Medicine and Health Sciences. _8_, her daughter Jasmine attended Louisiana State University School of Medicine. At first, i

4、t was _9_ for them to live and study so far apart from one another. “I thought initially it was hard because my mom and I had always been really _10_. I had to get used to the _11_,” Dr. Jasmine Kudji explains to AfroTech. Although the experience was difficult, it also had _12_ results. “Sometimes p

5、eople struggle to find someone who _13_ their struggles, so for that person to be my mom was extremely helpful,” she adds. After years apart, both Cynthia and her daughter earned their MD degree. Then on “Match Day” when recent med school graduates _14_ the results of their residency(高级专科住院医生实习期) ap

6、plications, Cynthia and Jasmine learned that they were _15_ in the same hospital. This pair of mother and daughter proves that family can do anything together. 1A refreshedBworkedCpolishedDenhanced2A constantlyBeventuallyCpermanentlyDoccasionally3A inspiringBmovingCshockingDsatisfying4A teamBcommuni

7、tyCfamilyDclass5A escapeBskipCquitDgraduate6A nurseBdoctorCstudentDscientist7A yearBcenturyCdecadeDseason8A ThereforeBFurthermoreCAfterwardsDMeanwhile9A naturalBdifficultCboringDimportant10A closeBnervousCsuccessfulDrigid11A roleBdistanceCjourneyDrelationship12A mixedBapparentClastingDbeneficial13A

8、relates toBappeals toCadapts toDcorresponds to14A announcedBconfirmedCdiscoveredDsubmitted15A rejectedBrankedCpraisedDplaced【语篇导读】本文是一篇记叙文。居里夫人和她的女儿都是诺贝尔奖获得者,现如今有更多激励人心的母女故事。本文主要讲述了Cynthia Kudji和她的女儿Jasmine Kudji的故事。1B根据该句中的“her daughter Irene in the field of radioactivity”并结合语境可知,居里夫人与她的女儿一起在放射领域工作

9、。故选B项。2B根据语境可知,最终她们都获得了自己的诺贝尔奖;eventually意为“最后,终于”。故选B项。3A根据下文叙述的Cynthia Kudji和她的女儿Jasmine Kudji的事迹可知,此处表示现如今有更多母女一起干事业的激励人心的故事。inspiring意为“激励的”。故选A项。4C根据该句中的“motheranddaughter pairs”可知,该处指家人之间协同工作。故C项正确。5D根据该句中的“from the medical school at the same time and be placed in the same hospital”可知,这对母女同时从医

10、学院毕业。graduate from为固定搭配,意为“从毕业”。故选D项。6B根据上文可知,这对母女同时从医学院毕业并被安置在同一家医院,又结合下文中的“She worked as a nurse for almost a I”可知,母亲Cynthia Kudji的梦想是做一名医生。故选B项。7C根据语境可知,在决定去医学院学习之前,她做了将近10年的护士。故选C项。8D根据该段第一句中的“at the same time”可知,母女两人同时从医学院毕业。结合该句可以判断,在母亲进入医学院学习的同时,女儿在路易斯安那州立大学医学院入学就读。meanwhile意为“同时”。故选D项。9B根据该句

11、中的“to live and study so far apart from one another”并结合下句中的“hard”和常识可知,她们在距离彼此这么远的地方生活和学习,这对她们来说是很困难的。difficult意为“困难的”。故选B项。10A根据上句可知,本来生活在一起的母女现在距离彼此很远,这对她们来说是很困难的;结合该句中的“because my mom and I had always been really _10_”可以判断,这对她们来说,困难是因为这对母女的关系一直很亲密。close意为“亲密的”,符合语境。故选A项。11B根据该句中的“had to get used t

12、o”并结合上文叙述的母女两人距离彼此很远可知,女儿不得不适应这种和母亲的距离。distance意为“距离”。故选B项。12D根据下句可知,有时人们很难找到一个了解他们困境的人,所以她们两个是母女的这种情况也是有益的。beneficial意为“有利的”。故选D项。13A结合语境和常识可以判断,有时人们很难找到一个了解他们困境的人。relate to 意为“理解并同情,了解”。故选A项。14C根据该句中的“Cynthia and Jasmine learned that”可知,医学院毕业生了解到了他们申请住院医生实习期的结果,Cynthia Kudji和她的女儿Jasmine Kudji得知她们被

13、安置在同一家医院里。discover意为“了解到,查明”。故选C项。15D根据第二段首句中的“be placed in the same hospital”可知。故选D项。语法填空(改编)She looks like any other schoolgirl, freshfaced 1_ full of life. Sarah Thomas is looking forward to 2_ challenge of her new Alevel course. But unlike her school friends, 16yearold Sarah is not spending half

14、term resting 3_ (aimless). Instead, she is earning 6,500 a day as a model in New York. Sarah was told that she could be Britains new supermodel, 4_(earn) a million dollars in the next year. Her father Peter, 44, wants her to give up school 5_(model) fulltime. But Sarah, who has taken part in shows a

15、long with top models, 6_(want) to prove that she has brains as well as 7_(beautiful). She is determined to carry on with her education. She has turned down several invitations to star at shows in order to concentrate 8_ her studies. After school she plans to take a year off to model fulltime before

16、going to university to get a degree in engineering or 9_(architect)Sarah says, “My dad thinks I should take the offer now. But at the moment, school comes first. I dont want to get too 10_(absorb) in modeling. It is certainly fun but the lifestyle is a little unreal. I dont want to have nothing else

17、 to fall back on when I cant model any more. ”【语篇导读】本文是一篇记叙文,讲述了16岁的Sarah在上学的同时兼职做模特,并且取得了巨大的成功。虽然她父亲希望她当全职模特,但是Sarah仍然坚持要完成学业。1and考查连词。句意:她看起来和其他女学生一样,面容稚嫩,充满活力。结合句意可知,此处表示并且。故填and。2the考查冠词。challenge为名词,表示“挑战”之意,结合后面的“of her new Alevel course”可知,此处表示特指。故填the。3aimlessly考查副词。rest为动词,需要用副词来修饰。句意:但和她学校

18、的朋友们不同的是,16岁的Sarah并不是在漫无目的地休息半个学期。故填aimlessly。4earning考查非谓语动词。分析句子结构可知,本句中“was told”为谓语动词,空前没有连词,故earn需用为非谓语动词,由于earn与动词Sarah之间构成主动关系。故填earning。5to model考查非谓语动词。句意:她44岁的父亲Peter希望她放弃学业,全职做模特。本句中wants为谓语动词,空处需要用不定式to model表目的。故填to model。6wants考查时态。结合上下句可知,此处应该用一般现在时描述目前的事实性内容。主语是表示单数概念的Sarah。故填wants。7

19、beauty考查名词。as well as为连词,意为“和,以及”,连接前后相同的成分,因为前面是名词brains。故填beauty。8on考查介词。concentrate on为固定搭配,表示“集中精力于”。故填on。9architecture考查名词。or为连词,前后为相同成分,前面engineering为名词,且表示学科专业。故填architecture。10absorbed考查形容词。get absorbed in意为“全身心投入”,为常用搭配形式。absorbed为形容词,意为“一心一意的”。故填absorbed。. 写作(一)应用文写作(江苏省南京外国语学校2021届高三下学期阶段

20、测试)假定你是李华。下学期你将作为交换生去加拿大一所高中学习,住在Lynn家里。请给Lynn写一封邮件,内容包括:1介绍自己;2告知到达时间;3询问应做何准备。注意:1词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Lynn,_Best wishes,Li HuaOne possible version:Dear Lynn,Im Li Hua, an exchange student from China. Im happy to know that Ill be staying with your family in the next few mon

21、ths while Im studying at the local high school. Thank you for having me! I will arrive in Toronto on August 20th and get to your place late that afternoon. I wonder if you could give me some advice so that I can get myself better prepared for my stay in Canada. Looking forward to seeing you!Best wis

22、hes,Li_Hua(二)读后续写(江苏省苏锡常镇2021届高三下学期5月教学情况教研二)I was still a thief when I met Anil. And though only 15, I was an experienced and fairly successful hand. Anil was about 25a tall, thin fellowand he looked easygoing, kind and simple enough for my purpose. I might be able to get into his confidence. I gav

23、e him my most appealing smile. “I want to work for you. ” I said. “But I cant pay you. ”Perhaps I had misjudged the man. I asked, “Can you feed me?”“Can you cook?”“I can cook,” I lied. “If you can cook, then I can feed you. ”The meal I cooked that night must have been terrible because Anil gave it t

24、o a stray dog and told me to be off. But I just hung around smiling in my most appealing way, and he couldnt help laughing. Later he patted me on the head and said never mind, hed teach me to cook. He also taught me to write my name and said he would soon teach me to write whole sentences and to add

25、 numbers. I was grateful. I knew that once I could write like an educated man there would be no limit to what I could achieve. One evening he came home with a small bundle of notes, saying he had just sold a book to a publisher. At night, I saw him put the money under the mattress(床垫)“Its time I did

26、 some real work,” I told myself. “After all, he doesnt even pay me. ”Anil was asleep. I crept up to the bed. Anil was sleeping peacefully. My hand slid under the mattress, searching for the notes. When I found them, I drew them out without a sound. Anil sighed in his sleep and turned on his side, to

27、wards me. I was frightened and quickly crawled out of the room. I began to run, holding the notes by the string of my pajamas(睡衣). But I slowed down and sat down in the shelter of the clock tower. “I should go back to Anil,” I told myself, “if only to learn to read and write. ”注意:1续写词数应为150词左右;2请按如下

28、格式作答。I hurried back to the room feeling very nervous. _One possible version:I hurried back to the room feeling very nervous. It is much easier to steal something than to return it undetected. I opened the door quietly, then stood in the doorway, in clouded moonlight. Anil was still asleep. I crept t

29、o the head of the bed, my hand coming up with the notes. I felt his breath on my hand. I remained still for a minute. Then my hand found the edge of the mattress, and slipped under it with the notes. I awoke late next morning to find that Anil had already made the tea. _ _One possible version:I awok

30、e late next morning to find that Anil had already made the tea. He stretched out his hand towards me with a note between his fingers. My heart sank. I thought I had been discovered. “I made some money yesterday,” he explained. “Now youll be paid regularly. ” My spirits rose. “Today well start writing sentences,” he said. He knew. But neither his lips nor his eyes showed anything. I smiled at Anil in my most appealing way.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1