收藏 分享(赏)

江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc

上传人:a**** 文档编号:556615 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:10 大小:99.50KB
下载 相关 举报
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第1页
第1页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第2页
第2页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第3页
第3页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第4页
第4页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第5页
第5页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第6页
第6页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第7页
第7页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第8页
第8页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第9页
第9页 / 共10页
江苏省南京市玄武区2014高考英语 暑假基础训练(6).doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、南京市玄武区2014高考英语(暑假基础训练(6)附答案.完形填空Im an American.Years ago, I traveled to the north of Thailand.I _1_ the heat, the noisy streets, the busy markets and the smell of Thai dishes.I enjoyed my _2_ there very much.However, there is one thing that I wish I hadnt done.One day, I set off from my hotel to a t

2、emple that interested me.It was a very _3_ day.As I walked past some buildings, I glanced between two _4_ buildings.There, an old woman in traditional clothing _5_ on the dusty rubble (碎石)The terrible thought crossed my mind that she might be _6_.Feeling quite helpless, I went up to her.Her face was

3、 sunkissed.She looked quite beautiful but very ill.I _7_ reached into my pocket to find some _8_.Then I pushed it into her hand.It was enough for her to _9_ for a few months.At this moment, she opened her large, brown eyes and looked at the prize Id given her.I felt like the“_10_ stranger”Without a

4、common language, she looked at me with the wisdom and pity that could burn into a soul.She weakly _11_ the money.She stood up and walked away.I was _12_, with the money in my hand.It took me at least a kilometer of walking to _13_ I was quite the fool.She didnt need money.Maybe she needed shade, a b

5、ottle of water or just some comfort.She was the one who taught me a good _14_. That evening, I sat thinking over my “kindness”This beautiful woman made me know that not everyone would _15_ someone elses money.We should be kind to others, but we should choose the right way.【文章大意】在泰国的一次好心行为让作者明白, 做好事要

6、用对方法. 1. ApreferredBloved Cexpected Ddisliked解析: 选B. 根据后文I enjoyed的语境, 可推断前文提到的那些东西作者都喜欢. 2. Astyle BstayCidea Dway解析: 选B. 作者是在泰国旅游, 故应选B, 表示她在泰国所逗留的那段日子. 3. Acold Bwarm Ccool Dhot解析: 选D. 根据后文说那位老妇人需要的是荫凉的语境, 可知这天很热. 4. Abeautiful Bunfinished Cwonderful Dcommon解析: 选B. 根据on the dusty rubble的语境, 可知这两栋

7、楼都没有完工. 5A.lay BsatCstood Dwalked解析: 选A. 根据后文语境, 可知那位老妇人是躺在碎石上. 6A.hungry Bdead Cthirsty Dsleepy解析: 选B. 根据上文The terrible thought的语境, 可知作者害怕那位老妇人死了. 7A.strangely BluckilyCunwillingly Dimmediately解析: 选D. 根据后文语境可知, 作者是立即把手伸进口袋里找钱. 8. Afruit Bpaper Cmoney Dfood解析: 选C. 作者把手伸进口袋是为了取出一些钱. 9A.live BworkCsee

8、 Dwear解析: 选A. 作者给了那位老妇人一些钱, 这些钱在作者看来足够那位老妇人生活好几个月了. 10A.careful Bkind Cexciting Dpretty解析: 选B. 作者看见老妇人在看着手里的钱, 以为她很感动, 故认为自己是一个“好心的陌生人. ”11. Awatched out Bthrew away Cput away Dpushed back解析: 选D. 根据后文语境, 可知老妇人并没有要作者的钱, 故可知她把钱推回到了作者的手里. 12. Ahigh Bexcited Chappy Dsurprised解析: 选D. 作者并没想到老妇人会拒绝她的钱, 故她很

9、惊讶. 13A.show BrememberCrealize Dtell解析: 选C. 在走了一公里路之后, 作者终于意识到自己做错了. 14. Aword BlessonCsaying Dthought解析: 选B. 从上文teach一词的语境, 可知应选B, 表示老妇人的举动给了作者一个很好的教训. 15. Aaccept BhideCconsider Drefuse解析: 选A. 作者意识到, 不是每个人都会接受别人施舍的钱. *结束.单项填空1(2012兖州高三检测)I found him sitting in his chair,completely _a magazine.Aabs

10、orbingBbeing absorbed inCabsorbed in Dabsorbing in解析:选C。考查absorb的用法。(be) absorbed in (put ones heart into)专注于;全神贯注于。句意为:我发现他坐在他的座位上,全神贯注地看一本杂志。2(皖南八校高三联考)If it had rained even a drop,things would be much better now and the crops in the fields _.Awouldnt die Bdidnt dieChadnt died Dwouldnt have died解析

11、:选D。句意“如果天哪怕下一滴雨,情况比现在会好些,地里的庄稼也不会死”。很明显,本题考查虚拟语气,对过去的虚拟,主句用would have done。3How about the book you are reading now?Excellent indeed.You can find many problems we have come across _ in it.Acovered BcoveringCare referred Dreferred解析:选A。句意“你现在正读的那本书怎么样?真的非常好,你会发现我们遇到的许多问题都包含其中”。we have come across是定语从

12、句,修饰many problems。本题考查的是find sth.done结构,problems和cover之间构成被动关系。4I hadnt seen him for 10 years but I _ him at first sight.Arealized Bspotted Cwatched Dobserved解析:选B。本题考查动词辨析。realize意识到;实现;spot发现;认出;watch注视;看;observe观察。句意:虽然我已经10年没有见他了,但我第一眼就认出了他。故只有B项符合句子需要。5(2012北京东城区示范校高三模拟)To go abroad to study,yo

13、u should_master the language.Aat most Bat latestCat least Dat last解析:选C。at most至多;at latest最迟;at last最终。at least意为“至少”,符合句意“到国外读书,你最起码要掌握那种语言”。6During the summer of 2008,I was a maid in service at a large house_to a gentleman_Major Donthorne.Abelonged;calling Bbelongs;calledCwere belonged;calling Db

14、elonging;called解析:选D。第一空belong与名词house为主动关系,所以用belonging作定语;第二空call与名词gentleman为被动关系,所以用called作定语。句意为:2008年的夏季,我是佣人,在一所大房子里做事,这房子属于一位先生,叫Major Donthorne。7People have always been _ about how living things on the earth exactly began.Astrange Bamusing CcuriousDconscious解析:选C。be curious about sth.意为“ 对某

15、事好奇”。8Is your brother going camping?Hes signed up but hes considering_.Anot to go Bnot goingCnot go Dagainst going解析:选B。consider后接动名词作宾语,在动名词前加not表示否定。9The bell_the end of the period rang,_our heated discussion.Aindicating;interrupting Bindicated;interruptingCindicating;interrupted Dindicated;interr

16、upted解析:选A。indicating the end of the period这个现在分词短语作bell的定语;interrupting our heated discussion这个分词短语作伴随状语,起补充说明作用,这两个词与主语bell是主谓关系,所以都用现在分词形式。记住,一个句子没有and,but这种连词连接的话只能出现一个动词性质的词来作谓语,多出来的动词只能转换成分词形式,比如这里rang是中心动词,所以interrupt和indicate只能变成现在分词。10It is reported that three students were_in the unexpecte

17、d accident.Ainjured BwoundedCcut Dharmed解析:选A。injure主要指意外事故中损害健康、容貌等,强调功能的损失。句意为:据报道有三名学生在突如其来的事故中受伤。11To the readers disappointment,the leading article in this issue of the magazine is_rubbish.Aa load of Ba great manyCmany a Da number of解析:选A。a load of可以修饰可数名词也可修饰不可数名词。其他选项只能修饰可数名词。句意为:这期杂志上的主要文章废话

18、连篇,使读者大失所望。12Danis is_writing a new novel and has no eye for his wife and children.Aoccupied to Bbusied forCabsorbed in Dengaged with解析:选C。be absorbed in doing sth.意为“全神贯注干某事”,其他选项搭配错误。13In order to avoid_by the parents,the boy decided not to tell the truth to his parents.Ascolded Bto scoldCscolding

19、 Dbeing scolded解析:选D。avoid,admit,mind等动词用动词ing形式作宾语,又因为表示被动,所以用ing的被动形式。句意为:为了避免被父母责骂,这个男孩决定不将真相告诉他的父母。14This kind of food product is natural,with no_flavors added.Aaccurate BregularCsensitive Dartificial解析:选D。artificial人造的;regular有规律的;accurate精确的;sensitive敏感的。句意为:这种食品是天然的,没有添加人造香料。15I forgot to car

20、ry my cellphone,could I use yours?_.AI wonder how BI dont wonderCSorry,its out of order DNo wonder,here it is解析:选C。常见的拒绝请求和邀请的应答语有:Sorry,but./Id rather you./Thank you,but./No way等。*结束 Would the voice of Amanda Holden saying “your city had talent” encourage you to use a litter bin? Or maybe former Mo

21、nty Python star Michael Palin telling you no one had expected “the Spanish bin-quisition”? Organizers of a plan persuading celebrities(名人)to lend their voices to “talking bins”believe it can make a real difference to keeping Britain tidy. They hope that by using humor, they will succeed where fines

22、and warnings have failed in keeping streets and parks clean. A similar experiment in Sweden found a talking bin received nearly three times as much rubbish as an ordinary one because people were attracted by its quality of being new and unusual value.Twenty-five specially adapted bins to be installe

23、d(安装)in the streets of London and Liverpool next month will use a sound card to play a themed message when litter is placed inside. For example,one near the Royal Opera House will play a “thank-you” message sung by Janis Kelly to the tune of Nessun Dorina. Bins installed in Liverpool will play Beatl

24、es-themed messages. For others,Britains Got Talent judge Holden is expected to record the message:“This is Amanda, and this citys got talent.”The campaign,entitled Bin Thinking, is being organized by art group Sing London. If successful,talking bins could become a familiar feature on Britains street

25、s. Colette Hiller, director of Sing London, said, “ The idea is to reward people in a small way for changing their behavior and raise awareness through a sense of fun.”68. What is the plan persuading celebrities to lend their voices to “talking bins” aimed at? A. Attracting passers-by attention on c

26、elebrities. B. Encouraging people to use the litter bins to keep Britain tidy. C. Making fun of those who wont keep the streets and parks clean. D. Thanking people for cleaning the litter bins through a sense of fun.69. The following stars voices are to be lent to “talking bins” except_.A. Amanda Ho

27、lder s B Michael Palins C. Janis Kellys D. Nessun Dorma s70. We can infer from the text that_. A. children are most attracted by “talking bins” B. different messages will be played due to different streets C. Britain is the first city where the experiment on “talking bins” was made D. “talking bins”

28、 might take the place of ordinary litter bins in Britain71 . What would be the best title for the text?A. Lending your voice to “talking bins” B. Sing London art organizationC. A campaign named Bin Thinking D. A new experiment on litter bins What happens inside the skull of a soccer player who repea

29、tedly heads a soccer ball? That question motivate a challenging new study of the brains of experienced players that has caused discussion and debate among soccer players, and some anxiety among those of us with soccer-playing children. For the study, researchers at the Albert Einstein College of Med

30、icine in New York selected 34 adults,men and women. All of the volunteers had played soccer since childhood and now competed year-round in adult soccer leagues. Each filled out a detailed questionnaire developed especially for this study to determine how many times they had headed a soccer ball in t

31、he previous year, as well as whether they had experienced any known concussions(脑震荡)in the past. Then the players completed computerized tests of their memory and other learning skills and had their brains scanned, using a complicated new MRI technique which can find structural changes in the brain

32、that cant be seen during most scans. According to the data they presented at a Radiological Society of North America meeting last month,the researchers found that the players who had headed the ball more than about 1,100 times in the previous 12 months showed significant loss of white matter in part

33、s of their brains involved with memory,attention and the processing of visual information, compared with players who had headed the ball fewer times. This pattern of white matter loss is “similar to those seen in traumatic(外伤的)brain injury” , like that after a serious concussion, the researchers rep

34、orted,even though only one of these players was reported to have ever experienced a conc ussion. The players who had headed the ball about 1,100 times or more in the past year were also generally worse at recalling lists of words read to them, forgetting or fumbling the words far more often than pla

35、yers who had headed the ball less.72. The passage is most probably a _. A. news report B. research report C. story for soccer players D. text for doctors73. From the passage we can conclude that frequent heading may have _. A. significant effect on ones brain B. little effect on ones brain C. nothin

36、g to do with the brain injury D. ones memory improved74. What is likely to be the cause of memory loss? A. Playing soccer frequently. B. Tests of their memory. C. White matter loss. D. Information processing.75. The underlined word fumbling is closest in meaning to _.A. remembering B. misunderstandi

37、ng C. recalling D. missing参考答案*结束Once there was an 11-year-old boy who went fishing with his father in the middle of a New Hampshire lake. On the day before bass(巴斯鱼) season opened, they were fishing early in the evening, catching other fish with worms. Then the boy tied a small silver lure(鱼饵) and

38、put it into the lake. Suddenly he felt that something very big pulling on the lure. His father watched with admiration as the boy skillfully brought the fish beside the bank. Finally he lifted the tired fish from the water. It was the largest one he had ever seen, but it was a bass. The boy and his

39、father looked at the big fish. The father lit a match and looked at his watch. It was 10 p.m.two hours before the season opened. He looked at the fish, then at the boy. “Youll have to put it back, son,” he said. “Dad!” cried the boy. “There will be other fish,” said his father. “Not as big as this o

40、ne,” cried the boy. He looked around the lake. No other fishermen or boats were in sight in the moonlight. He looked again at his father. Even though no one had seen them, nor could anyone ever know what time he had caught the fish, the boy could tell from his fathers voice that the decision couldnt

41、 be changed. He threw the huge bass into the black water. The big fish disappeared. The boy thought that he would never again see such a big fish. That was 34 years ago. Today the boy is a successful architect in New York City. He often takes his own son and daughters to fish at the same place. And

42、he was right. He has never again caught such a large fish as the one he got that night long ago. But he does see that same fish . again and again . every time he has an ethical (道德的) decision to make. For, as his father had taught him, ethics are simple matters of right and wrong. It is only the pra

43、ctice of ethics that is difficult. 36. What happened when the big fish turned out to be a bass?A. The boy and his father didnt know what to do with the big fish.B. The father lit a match in order to check the time.C. The boy threw the bass back into the water willingly.D. They worried other fisherme

44、n might discover what they had done. 37. From the text we know that the father _.A. didnt love his son B. always disagreed with his sonC. disliked the huge fish D. was firm and stubborn 38. The successful architect went fishing with his children at the same place because _.A. they might catch a big

45、fish there B. it was a most popular fishing spot C. he was taught a moral lesson there D. their children enjoyed fishing there39. What does the story imply (suggest)?A. It is easy to say something, but difficult to do.B. An ethical decision is always easy to make.C. Its hard to tell right from wrong sometimes. D. Fishing can help one to make right decisions.(A)36-39 BDCA *结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1