收藏 分享(赏)

2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:554311 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:48.50KB
下载 相关 举报
2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2022秋高中英语 Unit 3 The Internet Period 2 Reading and Thinking课时作业 新人教版必修第二册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 3Period Two题组A基础练(建议用时:10分钟).单词拼写1The salesgirl pretended not to hear me and went on _(闲谈) with a lady in blue.2With the purpose of raising some money for the local _(慈善机构),we invited several famous musicians and singers.3Everyone _(受益) limiting their intake of tea to just three or four cups a

2、day.4The shop will give a discount of ten percent as long as you pay in _(现金)5Please come and see me when it is_(方便的) for you.6Id appreciate it if you could _(更新) these files.7They set off for the destination too late;or they wouldnt have been _(困于) in the storm.8Everyone present at the meeting is v

3、ery _(鼓舞的) by his speech.9Traveling by train is safe over a long _(距离)10The moment he arrived home,he got down to dealing with the _(艰难的) problem.【答案】1.chatting2.charity3.benefits4.cash5convenient6.update7.stuck8.inspired9distance10.tough.单句语法填空1Some young people spend their free time using smartpho

4、nes for _(chat)2Only in this way can we enjoy the pleasure and _(convenient) of the shared bikes.3It is _ an interesting book that I read it again and again.4Now that you are interested in Chinese culture,I suggest you apply for Peking University,where you can have access _ the best Chinese culture.

5、5There are many students _(stand) in a line to welcome the old soldier.6An English-speaking contest can improve the students ability _(speak) English.7We often walk to the beach,which is within walking _(distant) of my house.8In my view,high school students should have a balanced diet and eat more f

6、ruit and vegetables,which can be _(benefit) to their health.9While she was in hospital,I always go there _(keep) her company.10In my opinion,it is very important _(bridge) the digital divide and make sure everyone has access to the Internet.【答案】1.chatting2.convenience3.such4.to5standing6.to speak7.d

7、istance8.beneficial9to keep10.to bridge.完成句子1_ _ _ _ when he thought that what he was doing could help those in trouble.当这个男孩想到他所做的事情可以帮助那些有困难的人时,他受到了鼓舞。2_ _ _ _ his bookstore,he always welcomes us warmly.不管我们什么时候去他的书店,他总是热情地欢迎我们。3_ _ _ _ _ your work,youd better have a rest.既然你的工作已经完成了,你最好休息一会儿。4As

8、we all know,having a balanced diet _ _ _ _us.众所周知,均衡饮食对我们非常有益。5I have an important class meeting to attend,so I cant _ _ _ _ the bookstore.我有一个重要的班会要参加,所以我不能陪你去书店了。【答案】1.The boy became inspired2Whenever we go to3.Now that you have finished4is very beneficial to 5.keep you company to题组B提升练(建议用时:20分钟)

9、.阅读理解Khan Academy is a website providing a free education for any person.The website includes more than 4,000 short teaching videos about many different subjects.Every month,over 7 million people go to the Khan Academy website to watch its videos.Khan Academy began with one man named Salman Khan.As

10、a young man,Khan got a degree from Harvard Business School and began to work in business.In 2006,Khan used the Internet to help his young cousins,who lived far away,with their mathematics schoolwork.He drew numbers and pictures on the website to teach them.After a time,he put his videos onto the web

11、site YouTube,where his cousins could watch them any time they wanted.But Khan noticed that other people were also watching his videos on YouTube.By 2009,the number of people watching his videos on YouTube was getting very large.Khan decided to make the videos his job instead.So he officially began K

12、han Academy,providing videos on mathematics and other school subjects.People did not have to pay for the videos.But they could give Khan money if they wanted to support his work.Some people did give Khan small amounts of money,but he was still having a hard time.Later,a woman told Khan that Bill Gat

13、es used Khan Academy for his kids.After that,the Bill and Melinda Gates Foundation began giving money to Khan Academy.In 2010 Google gave the website money too,wanting Khan to translate his videos into the worlds most common languages.Today,people can see Khans videos in many different languages.Som

14、e people think that Khan Academy will be the way more and more people learn in the future.Teachers can use it in their classrooms.Khan believes that Khan Academy will never,and should never,replace a school.But he believes teachers and students can use it to make schools better.()1.What can one get

15、from Khan Academy?AVideo-making methods.BFree learning information.CAny help with the schoolwork.DA good number of beautiful pictures.()2.In its early days,Khan Academy_.Afaced money problemsBhad trouble with languageCwas unpopular with schoolsDhad a shortage of skilled teachers()3.What does Salman

16、Khan think of Khan Academy?AIt will play an active role in school teaching.BIt can replace teachers in classrooms.CIt can replace a teaching school.DIts the future of education.()4.The text is mainly written to_.Adescribe an academic leaderBintroduce a learning websiteCoffer some network knowledgeDc

17、ompare two different learning styles【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Khan Academy这个学习网站的成立背景、发展过程以及现状。1B细节理解题。根据第一段中的 “Khan Academy is a website providing a free education for any person.”可知答案。2A细节理解题。根据第五段可知,Khan Academy网站在创办初期曾遇到过资金问题。3A推理判断题。根据最后一段中的 “But he believes teachers and students can use it to make

18、 schools better.”可知,Salman Khan觉得他的网站可以促进教学。4B主旨大意题。本文主要介绍了Khan Academy这个学习网站的成立背景、发展过程以及现状,由此可知B项概括正确。阅读加油站translate into 把翻译成Khan Academy is a website providing a free education for any person.可汗学院是一个为任何人提供免费教育的网站。.七选五No-friend eating trendWhen you eat lunch in a restaurant, you might see many peo

19、ple eating by themselves, watching videos on their phones._1_ Do you worry theyre lonely?You probably didnt even notice because you were looking at your own phone. The New York Post says that eating alone with electronic devices is a growing trend among young people around the world.According to a n

20、ew survey conducted by OnePoll on behalf of the US. Highbush Blueberry Council, the average adult eats six meals alone each week and 387 meals each year. _2_ Maybe not.“The way we define togetherness and what it means to be connected seem to be evolving as technology evolves. Keeping our relationshi

21、ps strong doesnt always require being together physically,” wrote the report.Nowadays, many young people spend more time studying and working in competitive environments. _3_ Instead, its natural to communicate with others through texts, email and social media.Daniela Galarza, from the US., is one o

22、f these young people.She told the New York Post that she spent nearly 10 hours on her work every day. She said, “Engaging with my friends and families on social media platforms for about half an hour everyday always helps me feel more connected with them. _4_”“Today, getherness is more of a feeling

23、than a physical state, and people get creative to stay connected,” a spokesperson for the US. Highbush Blueberry Council told the New York Post.“_5_”AIm not lonely any more.BDo you feel pity for them?CBeing together all the time is great.DDoes it mean there are a lot of lonely people?EThey enjoy eat

24、ing alone with electronic devices.FThey have less time to gather and eat with their friends or families.GThe joy of being togetherhowever you manage itnever changes.【语篇解读】本文是一篇说明文。随着现代科技和通信技术的发展,人们虽然独处的日子多了,但并不是真的孤独,新科技反而让人们对团聚有了更新的认识。1B根据空前的“you might see many people eating by themselves phones”及空后

25、的“Do you worry theyre lonely?”可知,空处应是有关“你”对所见之事的感受的,故B项“你同情他们吗?”符合语境。B项句子结构与空后句子结构的一致性亦是提示。2D根据空后的答语“Maybe not”可知,空处应为问句。下文中解释了人们并不孤独,故D项“这是否意味着有许多孤独的人呢?”符合语境。选项中的“lonely”与空前句中的“alone”相呼应。3F空前讲到现在许多年轻人在学习和工作上花费了更多的时间,空后说通过短信、邮件和社交媒体联系很正常,F项“他们很少有时间与朋友或家人聚在一起吃饭”是“communicate with others through texts

26、,email and social media”的原因,且选项中的“less time”与前文的“more time”前后呼应,故F项符合语境。4A根据空前Daniela Galarza所述她和家人及朋友的联系更加密切了可知,空处应与其感受有关。A项“我不再孤单”符合语境。5G空前句讲到,如今,团聚更是一种感觉,而不是一种现实的状态,并且人们通过创新的方式与他人保持联系。由此可知,空处所在句应是对这一内容的延伸,故选G项(无论你用什么样的方式团聚,在一起的快乐从未改变)。.语法填空St Petersburg,1._(found) by Tsar Peter the Great in 1703,

27、was capital of the Russian Empire for more than two hundred years.In 1941,the Germans tried to destroy the city.They burned many of the palaces.St Petersburg was almost 2._ ruins: Buildings were destroyed,and statues lay in pieces on the ground.Rebuilding the city and 3._(it) cultural relics seemed

28、impossible,but the people of this great city would not give up,“We will not let our city be destroyed,and we will do everything we can 4._(save) our city!”When the Germans had gone,the people of St Petersburg 5._(begin) rebuilding the city.Pieces of the palaces 6._ had been hidden before the Germans

29、 came could now be used to rebuild the city.It was not easy.Painters and workers had to be very 7._(care) when they were trying to bring the city back to life.It was difficult to save the palaces and buildings without 8._(destroy) their old beauty.Now,after years of hard work,parts of statues have b

30、een put back together and missing pieces have been replaced.Old 9._(painting) have been recreated,and the old palaces have been made as wonderful as they were in 10._ past.【语篇解读】本文是一篇说明文。关于圣彼得堡你了解多少?本文主要讲述了圣彼得堡的历史。1founded考查非谓语动词。设空处所在部分作后置定语,由 “by Tsar Peter the Great in 1703”可知,found与St Petersburg

31、之间是逻辑上的动宾关系,且found表示的动作已发生,故填founded。2in考查介词。in ruins意为“严重受损,破败不堪”。3its考查代词。设空处作定语,表示“它的”,故填形容词性物主代词its。4to save考查非谓语动词。由语境可知,设空处所在句表示“我们要竭尽所能来保护我们的城市”,故填to save。to save our city在此作目的状语。5began考查时态。由When 从句可知,设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填began。6that/which考查定语从句。设空处引导定语从句修饰 “Pieces of the palaces”,且关系代词在从句中作主语,故填that/which。7careful考查形容词。设空处作表语,表示“小心的”,故填形容词careful。8destroying考查非谓语动词。设空处作介词without的宾语,故填destroying。9paintings考查名词。设空处作主语,表示“绘画作品”。painting是可数名词,由谓语动词have been recreated可知,此处应用名词复数,故填paintings。10the考查冠词。in the past意为“过去,以前”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1