收藏 分享(赏)

江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:553885 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:28 大小:93.50KB
下载 相关 举报
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第1页
第1页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第2页
第2页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第3页
第3页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第4页
第4页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第5页
第5页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第6页
第6页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第7页
第7页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第8页
第8页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第9页
第9页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第10页
第10页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第11页
第11页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第12页
第12页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第13页
第13页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第14页
第14页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第15页
第15页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第16页
第16页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第17页
第17页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第18页
第18页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第19页
第19页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第20页
第20页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第21页
第21页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第22页
第22页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第23页
第23页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第24页
第24页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第25页
第25页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第26页
第26页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第27页
第27页 / 共28页
江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析).doc_第28页
第28页 / 共28页
亲,该文档总共28页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(四)(含解析)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A Parents And Children Together provides afterschool drop-in centers for children aged 7-15 who live in and around two public housing complexes, Kuhio Park Terrace and Puuwai Momi in Hal

2、awa. These programs promote the development of healthy children, families and community with an abundance of positive experiences for children and family members including educational, recreational, community building and support services. Services, activities hours may vary by site.Educational Acti

3、vitiesAll children are encouraged to show progress in school through Power Hour educational activities. Activities include homework help, encouragement and management.The centers offer a computer lab and Internet access. Special training and projects are offered for children who wish to learn progra

4、mming skills.Students may participate in special reading and STEM projects offered throughout the year.Sports and Recreational ActivitiesChildren may watch videos, cook, sing, dance, listen to music and enjoy many relaxing activities with partners. Videos, video games, board games and football are a

5、vailable.Organized outdoor activities and sports are offered, weather permitting.Community ServicesChildren may participate in special projects to make positive contributions to our community such as:Wall paintingPark, beach and road clean-upsYouth Development and Skill BuildingAll teen center activ

6、ities are designed to promote the growth and development of our children. Leadership skills, self-understanding and life skills are included at the centers.Parent/Family/ParticipationParents and family members are encouraged to be a part of program activities. Specific activities for parents and fam

7、ily members include:Game nightsEducation sessionsCome to these activities and bring your family!1What can children gain from Power Hour educational activities?AThe help with homework.BImproved cooking skills.CWays to repair computers.DMusic composition skills.2What are children allowed to do to make

8、 a difference to their community?ABuild up Internet access aroundBPaint roads in the neighborhood.CDo cleaning in neighborhood parks.DClean all the neighborhood walls3Which of the following activities is designed for parents?AProgramming training.BCommunity servicesCBeach sightseeingDEducation sessi

9、ons【语篇解读】这是一篇应用文。文章介绍了一些为父母和孩子可以参与的活动。1A【解析】细节理解题。根据Educational Activities中“All children are encouraged to show progress in school through Power Hour educational activities. Activities include homework help, encouragement and management.(我们鼓励所有的孩子通过Power Hour教育活动来展示自己在学校的进步。活动包括家庭作业的帮助、鼓励和管理)”可知,孩子们

10、通过Power Hour教育活动可以获得家庭作业的帮助。故选A。2C【解析】细节理解题。根据Community Services中“Children may participate in special projects to make positive contributions to our community such as: Wall painting Park, beach and road clean-ups(孩子们可以参与一些特别的项目来为我们的社区做出积极的贡献,例如:粉刷公园的墙壁,清理海滩和道路)”可知,孩子们在附近的公园里打扫卫生,这样给他们的社区带来改变。故选C。3D【

11、解析】细节理解题。根据Parent/Family/Participation中“Parents and family members are encouraged to be a part of program activities. Specific activities for parents and family members include: Game nights Education sessions(鼓励家长和家庭成员参与项目活动。父母和家庭成员的具体活动包括:游戏之夜和教育会议)”可知,Education sessions(教育会议)是专门为父母设计的。故选D。B Youve

12、probably heard that brick-and-mortar retail(实体零售) is in trouble. Even industry giants are closing hundreds of stores. Given retails gradual change from physical stores to mobile and e-commerce(电子商务), you may be wondering, “What will retail look like in the future?” Nobody knows. But here are a few t

13、hings you can expect to see based on current technology.Super-fast delivery is coming. Today, the normal practice is two-day delivery. But if youve been paying attention, you know thats changing. In fact, up to 25% of consumers said that they would abandon their orders if one-day delivery wasnt avai

14、lable. Of course, thats just the beginning. Two-hour delivery is coming in the foreseeable future, and Amazon has already been trying 30-minute delivery.Your kitchen will resupply itself. You wont have to worry about running out of essentials like coffee, pet food or snacks because your containers w

15、ill sense stocks(库存) and replace those items without you having to lift a finger. No more waking up to find your coffee store is empty or last-minute rush to the grocery store because you forget to buy pet food.Know exactly whats in stock and where to get it. Have you ever gone to a store hoping to

16、buy something, only to learn that it was out of stock? A new feature from Google Home allows people to ask the Google Assistant to find in-stock products at the closest store. For example: “Google, where can I find the Nintendo Switch console?” The assistant will tell you how many stores have it rig

17、ht away and how close they are. Of course, it isnt currently available for all stores in all locations, but you can already see the future when it has become standard.Convenience, experience, and options-retail will take on a new look.4How does the author develop the passage?ABy analyzing and commen

18、ting.BBy clarifying and describing.CBy asking and answering.DBy comparing and concluding.5What can we know from Paragraph 2?AIt is possible to deliver goods within two hours in the future.BConsumers cant get their orders in one day now.CThe delivery will be in two days in the future.DSuper-fast deli

19、very has widely been used now.6According to the passage, what will happen in the future?ARetail will disappear gradually.BIndustrial giants will rule the whole retail trade.CPeople will ask the Google Assistant to purchase goods.DShopping will be more convenient and effective.7Whats the best title f

20、or the passage?AHow Will New Technology Change the World?BWhat Will Retail Be Like in the Future?CHow Will We Run the Retail Trade in the Future?DWhat Benefits Will High-tech Bring in the Future?【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要围绕“未来零售业”这一话题,在未来快递的速度提升、智能厨房的运作方式以及谷歌先进的搜索技能等方面展望了零售业未来的模样。4C 【解析】推理判断题。根据文章第一段末尾内容“Wh

21、at will retail look like in the future? Nobody knows. But here are a few things you can expect to see based on current technology. (“未来的零售业会是什么样子?”没有人知道。但基于当前的技术,你可以期待看到一些东西。) ”可知,作者在首段段末提出“未来零售业模样”问题,末尾句“你可以期待一些东西”进行了回答,并在后文段落在未来快递的速度提升、智能厨房的运作方式以及谷歌先进的搜索技能等方面进行了详细的回答。由此可推知,文章是通过问答的方式展开论述的。故选C项。5A

22、【解析】细节理解题。根据文章第二段内容“Two-hour delivery is coming in the foreseeable future, and Amazon has already been trying 30-minute delivery.(在可预见的未来,两小时送达将会到来,而亚马逊已经在尝试30分钟送达。)”可知,两个小时就能到的快递在不久的将来就能够实现。故选A项。6D 【解析】推理判断题。根据文章第二段内容“Two-hour delivery is coming in the foreseeable future, and Amazon has already bee

23、n trying 30-minute delivery.(在可预见的未来,两小时送达将会到来,而亚马逊已经在尝试30分钟送达。)和倒数第二段内容“A new feature from Google Home allows people to ask the Google Assistant to find in-stock products at the closest store.(谷歌Home的一个新功能允许人们要求谷歌Assistant在最近的商店找到库存产品。)”可知,在不久的将来快递的速度会更快,并且谷歌搜索可以帮助人们就近找到所需产品,由此可推知,未来购物会更加方便和有效。故选D项

24、。7B 【解析】主旨大意题。通过阅读文章内容可知,文章第一段中作者通过提出问题“What will retail look like in the future?(未来的零售业会是什么样子?)”来引出本篇文章的主要话题,后面几段分别从“Super-fast delivery is coming.(超高速快递即将到来。)”,“Your kitchen will resupply itself.(你的厨房会自动补给。)”,和“Know exactly whats in stock and where to get it.(确切地知道库存是什么以及去哪里买。)”不同的例子来讨论和回答这个问题,因此选

25、项B“What Will Retail Be Like in the Future?(未来的零售业会是什么样子?)”贴合主题。故选B项。C For as long as weve known about it, humans have searched for a cure for cancer. Across the world, countless amounts of time and money have been spent on researching a way to stop this terrible disease. But now, it seems like the a

26、nswer could have been inside our own bodies the whole time.Recently, the Food and Drug Administration (FDA) in the US, a government agency thats responsible for health care, approved a new form of gene therapy(治疗)that could mean the end of a certain type of cancer.The therapy allows scientists to “t

27、rain” the immune (有免疫力的) cells of sick patients to fight leukemia a form of blood cancer that mostly affects young people.The exciting new treatment works by removing healthy immune cells from the patient, known as Tcells, which are then changed to be able to hunt down cancer cells.The cells are the

28、n put back into the patient before they begin to get rid of the patients leukemia over time, similar to how the body fights off other illnesses.“This is truly an exciting new day for cancer patients” Louis J. DeGennaro, president of The Leukemia & Lymphoma Society, said in a news release.Up until no

29、w, a long and painful marrow transplant (骨髓移植) was the only option for many leukemia patients.In this procedure, healthy blood cells are taken from a donor and placed into the sick patient, who also has to go through chemotherapy (化疗) to allow their body to adjust to the new cells.But with a recover

30、y rate of around 83% according to a news release published by the FDA its hoped that the days of painful trips to the hospital, or even death, are over for leukemia sufferers.“Were entering a new frontier in medical innovation(创新)with the ability to reprogram a patients own cells to attack a deadly

31、cancer,” FDA representative Scott Gottlieb said in the release. “New technologies, such as gene and cell therapies, hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even cure many incurable illnesses.”8What is the authors main purpose in writing the passage?ATo compare different

32、 ways of curing leukemia.BTo report on a breakthrough in cancer treatment.CTo explore the potential of gene and cell therapies.DTo show scientists efforts in search of a cure for cancer.9How does the new treatment for leukemia work?ABy using changed Tcells to destroy cancer cells.BBy replacing sick

33、blood cells with healthy ones.CBy removing sick blood cells during a marrow transplant.DBy using chemotherapy to improve the patients immune system.10What can be inferred about the new therapy for leukemia sufferers?AIt can save them many more trips to the hospital.BIt can improve their ability to f

34、ight off all kinds of cancer.CIt can give them a better chance of survival and recovery.DIt can reduce their pain in the process of the marrow transplant.11What is Scott Gottliebs attitude toward gene and cell therapies?ADoubtful.BPositive.CWorried.DIndifferent【语篇解读】这是一篇说明文。治愈癌症是医学界的难题,大量的时间和金钱投入到研究

35、一种阻止这种可怕疾病的方法上。现在一种新的基因疗法给人们带来了治愈白血病的希望。该疗法通过培养病人体内的有免疫力的细胞来对抗白血病。8B【解析】推理判断题。根据第二段“Recently, the Food and Drug Administration (FDA) in the US, a government agency thats responsible for health care, approved a new form of gene therapy(治疗)that could mean the end of a certain type of cancer.(最近,美国负责医疗

36、保健的政府机构食品和药物管理局批准了一种新的基因疗法,这可能意味着某种癌症的终结。)”并结合全文内容可知,本文主要介绍了治疗癌症的一项突破一种新的基因疗法。所以作者写作这篇文章的目的应该是为了介绍这种新的基因疗法。故选B项。9A 【解析】细节理解题。根据第四段“The exciting new treatment works by removing healthy immune cells from the patient, known as Tcells, which are then changed to be able to hunt down cancer cells.(这种令人兴奋的

37、新疗法通过从病人体内移除健康的免疫细胞,即T细胞,然后改变T细胞,使其能够猎杀癌细胞。)”可知,该疗法通过改变后的T细胞来对抗身体内的癌细胞,从而达到治疗目的。故选A项。10C【解析】推理判断题。根据倒数第二段“But with a recovery rate of around 83% according to a news release published by the FDA its hoped that the days of painful trips to the hospital, or even death, are over for leukemia sufferers.(

38、但是,根据FDA发布的新闻,白血病患者的治愈率约为83%,白血病患者有望不再需要痛苦地去医院,甚至面对死亡。)”可知,根据美国食品和药物管理局发布的新闻,利用这一方法的白血病患者的治愈率约为83%,据此可推知,这一方法有望给白血病患者带来更好的存活和康复机会。故选C项。11B【解析】推理判断题。根据尾段尾句Scott Gottlieb所说的话“New technologies, such as gene and cell therapies, hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even c

39、ure many incurable illnesses.(基因和细胞治疗等新技术有可能改变医学,改变我们治疗甚至治愈许多不治之症的能力。)”可知,Scott Gottlieb认为,像基因和细胞疗法这样的新技术有可能改变医学、改变我们治疗甚至治愈许多无法治愈的疾病的能力。据此可推知,Scott Gottlieb对基因和细胞疗法的态度是积极的;肯定的。A. Doubtful.怀疑的;B. Positive.积极的;C. Worried.担忧的;D. Indifferent冷漠的。故选B项。D Utility, Portlands low-waste, refill and reuse compa

40、ny, started in January 2019 and held its first retail (零售) shop in April. Rebecca Rottman and Nadine Appenbrink, two women on a mission to green their city, are deeply committed to sustainability (持续性) and supporters of zero waste.They believed that their green-minded city was missing something that

41、 was essential to sustainability. So, they started one shop (that is almost zero waste) as a second job for both. It started as a personal journey, looking for clean products that didnt come in plastic. Their mission is to reduce the amount of single plastic use by allowing people to bring their own

42、 reusable containers.Every week the women teamed up with local stores to sell their goods and to refill products for returning customers. Now they are operating only online for pickup or local delivery in the Portland area. Its really easy. Just shop online and choose a container. Then select pickup

43、 or delivery. The products include all-natural dish bar soap that is locally made and a wide variety of plastic-free kitchen tools. While not completely zero waste, Utility is striving to get incredibly close. Appenbrink said, “Were all on a journey. And we want to be as approachable as possible. Ut

44、ility is to raise awareness about this lifestyle.”When the shops were running, the women were able to build community with other like-minded environmental activists and they planned to do community engagement activities like park cleanups. There are also plans to start some DIY classes on how to mak

45、e natural products like the face cream they sell.There are zero waste or as close as possible stores in other communities, like Clean Kilo in Birmingham, UK, but they are real brick buildings. Utilitys concept is so simple that it can be copied almost anywhere. Zero waste markets are the way to go t

46、o transition (过渡) into the economy that is needed to stop plastic waste, reduce our carbon footprint and have a sustainable future.12What can we know about Utility according to the first paragraph?AIt was set up by Portland government.BIts an environmentally-friendly company.CIt makes Portland becom

47、e much safer.DIts a world famous zero waste company13Why did Rottman and Nadine found the shop?ATo raise money for a charity.BTo provide locals with daily necessities.CTo offer more job chances to people.DTo reduce the use of single plastic.14What will DIY classes focus on?AHow to make natural items

48、.BHow to improve lifestyle.CHow to try zero waste.DHow to develop a community.15What can we infer from the last paragraph?AIts a hard job to set up zero waste stores.BPortland almost goes zero waste.CThe economy of zero waste markets should change.DIts easy to copy what Utility does.【语篇解读】本文是一篇说明文。文

49、章介绍了Utility致力于可持续发展和零废物的公司,介绍了它的运营方式。12B【解析】细节理解题。根据第一段“Rebecca Rottman and Nadine Appenbrink, two women on a mission to green their city, are deeply committed to sustainability (持续性) and supporters of zero waste.(Rebecca Rottman和Nadine Appenbrink这两位女性肩负着让城市变得绿色的使命,她们坚定地致力于可持续发展和零废物的支持者)”可知,Utility是

50、一家环保公司。故选B。13D【解析】细节理解题。根据第二段“It started as a personal journey, looking for clean products that didnt come in plastic. Their mission is to reduce the amount of single plastic use by allowing people to bring their own reusable containers.(它开始于一个个人的旅程,寻找清洁的产品,不使用塑料。他们的任务是通过允许人们自带可重复使用的容器来减少一次性塑料的使用量)”

51、可知,为了减少单塑料的使用,罗特曼和纳丁找到了这家商店。故选D。14A【解析】细节理解题。根据倒数第二段“There are also plans to start some DIY classes on how to make natural products like the face cream they sell.(他们还计划开设一些DIY课程,教大家如何制作他们销售的面霜等天然产品)”可知,DIY课程的重点是如何制作天然物品。故选A。15D【解析】推理判断题。根据最后一段“Utilitys concept is so simple that it can be copied almo

52、st anywhere.(Utility的概念非常简单,几乎可以在任何地方复制)”可推测,我们很容易复制Utility所做的。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to help yourself relax before bedHaving trouble sleeping lately? There are a great number of things that can keep a person up at night. Some causes of sleeplessnes

53、s are beyond our control. 16.Mindful meditation (冥想)You may not be able to force your mind to quiet down, but a moment of mental silence just might sneak (潜入) up on you. 17. Then it is much easier to pursue that feeling and cause it to take place.18Its silly to expect your mind to stop worrying. You

54、 can write about all the things that are worrying you and how you will deal with them. By putting those solutions on paper, and trying to carry out them, you can reduce the number of troublesome things in your mind.Create a pre-sleep routineIts hard to change from worrying to relaxing if you jump in

55、to bed as soon as you finish answering work emails. 19. For example, you can have a warm shower, followed by going to bed with a glass of warm milk while listening to some soft music. The best part of this is that such things tend to become more powerful over time.Stay healthyThere are some vitamin

56、(维生素) and hormone imbalances that can mess up your energy levels. 20. Such imbalances can be eased by the use of moderate vitamin supplements and keeping fit through taking natural remedies, such as exercise, healthy diet, good relationships, and so on.APut down your worriesBGo to bed as early as yo

57、u canCThis disorder makes it harder for you to go to sleepDSo it is helpful to make some adjustments before bedE.There is a time and place for worrying, but bedtime is neitherF.However, theres always something we can do to get better sleepG.Once you know what a quiet mind feels like, youll like the

58、feeling【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了四种治疗失眠的方法。16F【解析】根据下文的小标题“Mindful meditation (冥想)”;“Create a pre-sleep routine”以及“Stay healthy”可知,划线句是为了引出治疗失眠的方法。F选项“However, theres always something we can do to get better sleep(然而,我们总能做些什么来获得更好的睡眠)”符合题意,故选F。17G【解析】根据前文“You may not be able to force your mind to quiet dow

59、n, but a moment of mental silence just might sneak (潜入) up on you.(你可能无法强迫自己的大脑安静下来,但片刻的精神沉默可能会悄悄逼近你)”可知,本段是与让心灵安静有关。G选项“Once you know what a quiet mind feels like, youll like the feeling(一旦你知道安静的心灵是什么感觉,你会喜欢这种感觉)”符合题意,故选G。18A【解析】根据下文“Its silly to expect your mind to stop worrying.(期望你的大脑停止担忧是愚蠢的)”可

60、知,本段讲述拥有一个好睡眠的方法是放下忧虑。A选项“Put down your worries(放下你的忧虑)”符合题意,故选A。19D【解析】根据下文“For example, you can have a warm shower, followed by going to bed with a glass of warm milk while listening to some soft music.(例如,你可以洗个热水澡,然后喝杯热牛奶,听着柔和的音乐上床睡觉)”可知,我们要在睡觉前做一些有助睡眠的调整。D选项“So it is helpful to make some adjustm

61、ents before bed(所以在睡觉前做一些调整是有帮助的)”符合题意,故选D。20C【解析】根据前文“There are some vitamin (维生素) and hormone imbalances that can mess up your energy levels.(维生素和激素失衡会打乱你的能量水平)”可知,划线句讲述的是这种失衡对睡眠的不良影响。C选项“This disorder makes it harder for you to go to sleep(这种紊乱使你更难入睡)”符合题意,故选C。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满

62、分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 School-age kids are full of energy all the time. Understanding your school-age childrens needs can 21 that youre helping them stay as healthy as possible. The following tips can help you instill(逐渐灌输) lifelong healthy 22 in your children.Most school-

63、age kids are 23 to take on some responsibilities of their own so that they can be more “grown-up. 24 , you can assign your children some work and even more challenging tasks as they get older.If possible, 25 different options for them. Theyll be more likely to follow through with something they 26 .

64、 Paying children for doing chores(家庭杂务) is not usually a good idea 27 . Its better to consider their housework as their 28 to family team-work. You can praise them for their 29 , which can encourage them to 30 doing those chores.However, a great way to start teaching children around 7 or 8 years old

65、 about 31 is by giving them an allowance(零花钱). One 32 way is to give them a dollar a week per year of age. 33 even this small amount will help your children to learn the value of money.At this age, your children might be 34 to do just about anything with you. Its a great time to 35 your children to

66、join in a variety of family activities which will teach them about themselves.21ArealizeBinformCensureDpredict22ArelationshipsBhabitsCtargetsDsituations23AeagerBnervousCworriedDupset24AConsequentlyBFlexiblyCAbsolutelyDEspecially25Acut outBtry outCthink upDtake up26AbelievedBchoseCdesignedDbuilt27Ain

67、steadBalreadyCmeanwhileDthough28AcontributionBchallengeCpromiseDsatisfaction29AconfidenceBdifferenceCeffortDhonesty30AavoidBrememberCbeginDkeep31AhouseworkBmoneyCbusinessDsignificance32AreasonableBuniqueCdoubtfulDwrong33AExploringBEnjoyingCManagingDBorrowing34AangryBsilentCboredDexcited35AcheatBenco

68、urageCargueDTalk【语篇解读】这是一篇说明文。向家长介绍了几种帮助孩子在学龄期养成健康的终身习惯的方法。21C【解析】考查动词词义辨析。句意:了解你的学龄儿童的需求可以确保你帮助他们尽可能地保持健康。A. realize意识到,使成真;B. inform通知,告知;C. ensure确保;D. predict预言。结合常识可知,孩子身心健康是父母的期望,了解学龄期的孩子的需求可以确保(ensure)父母能帮助他们尽可能健康。故选C项。22B【解析】考查名词词义辨析。句意:以下建议可以帮助你向你的孩子逐渐灌输终生的健康习惯。A. relationships关系;B. habits习

69、惯;C. targets目标,靶子;D. situations情况。根据空前“lifelong healthy ”终身健康需要坚持长期的健康的习惯(habits)。故选B项。23A【解析】考查形容词词义辨析。句意:大多数学龄儿童都渴望承担一些自己的责任,这样他们就可以更“成熟”。 A. eager渴望的;B. nervous紧张的;C. worried焦急的;D. upset不安的,难过的。根据下文“so that they can be more “grown-up”.”孩子特别想看起来成熟,就会渴望(eager)做一些大人的事儿来证明自己已长大。故选A项。24A【解析】考查副词词义辨析。句

70、意:因此,当孩子长大后,你可以给他们分配一些工作,甚至更有挑战性的任务。A. Consequently结果;B. Flexibly灵活地;C. Absolutely完全地;D. Especially尤其。根据上文“Most school-age kids are eager_ to take on some responsibilities of their own so that they can be more “grown-up(大多数学龄儿童都渴望承担一些自己的责任,这样他们就可以更成熟。)”和该空后“you can assign your children some work and

71、 even more challenging tasks as they get older.(当孩子长大后,你可以给他们分配一些工作,甚至更有挑战性的任务。)”可知前面说孩子渴望承担任务显示成熟,后面说那就给他一些有挑战性的工作,因果关系明显。故选A项。25C【解析】考查动词短语辨析。句意:如果可能的话,为他们想出不同的选择。A. cut out 切掉,删除;B. try out尝试;C. think up想出;D. take up拿起,开始从事,占据。根据前面“,you can assign your children some work and even more challenging

72、 tasks”及下文“different options for them”,给孩子分配任务去做,建议家长尽可能多想出一些选择。故选C项。26B【解析】考查动词词义辨析。句意:他们更有可能把自己选择的事情坚持到底。A. believed相信;B. chose选择;C. designed设计;D. built建造。根据上文“think up different options for them” 建议家长尽可能多想出一些选择,那样孩子有可能选到一个自己喜欢的,才有可能坚持下去,成为终身习惯。chose 和options 意义呼应。故选B项。27D 【解析】考查副词词义辨析。句意:然而,给做家务的

73、孩子付钱通常不是一个好主意。A. instead相反;B. already已经;C. meanwhile与此同时;D. though然而。上文“you can assign your children some work and even more challenging tasks as they get older. If possible,_25_different options for them. Theyll be more likely to follow through with something they _26_”及“Paying children for doing c

74、hores(家庭杂务) is not usually a good idea”提到给孩子分配任务,让孩子承担责任是很好的做法,但是(though)让孩子做任务付钱不是好的做法,转折关系。故选D项。28A【解析】考查名词词义辨析。句意:最好把他们的家务活看作是他们对家庭团队合作的贡献。A. contribution贡献;B. challenge挑战;C. promise承诺;D. satisfaction满意。孩子是家庭的一份子,让孩子有责任感和团队精神,教导他把自己做的家务看做为团队做的贡献。故选A项。29C【解析】考查名词词义辨析。句意:你可以表扬他们的努力,这可以鼓励他们继续做这些家务。A

75、. confidence信心;B. difference差异;C. effort 努力,付出;D. honesty诚实。孩子做家务是在努力,努力证明自己是一个成熟长大的人,家长要表扬他们的努力。故选C项30A【解析】考查动词词义辨析。句意:你可以表扬他们的努力,这可以鼓励他们继续做这些家务。A. avoid避免;B. remember记住,铭记;C. begin开始;D. keep保持。根据空前“encourage them to_”孩子做了家务,夸奖他们并鼓励他们坚持(keep),才可能养成终身的健康习惯。故选D项。31B【解析】考查名词词义辨析。句意:然而,开始教孩子关于钱的一个好方法是给

76、他们零用钱。A. housework家务;B. money钱;C. business商业,生意;D. significance重要意义。上文“Paying children for doing chores(家庭杂务) is not usually a good idea”提到孩子做家务给钱不是好的主意。但是孩子会合理使用钱也是很重要的,也是健康的终身习惯,此处上下文谈“钱”的话题。故选B项。32A 【解析】考查形容词词义辨析。句意:一个合理的办法是给他们一年每周一美元。A. reasonable合理的;B. unique独有的;C. doubtful怀疑的;D. wrong错误的。作者对于教

77、会孩子“钱”提出一个合理的建议。故选A项。33C【解析】考查动词词义辨析。句意:管理即使这一小笔钱也会帮助你的孩子了解钱的价值。A. Exploring探索;B. Enjoying享受;C. Managing管理;D. Borrowing借。根据下文“will help your children to learn the value of money.”可知,要学会金钱价值观是要动手去管理钱财。故选C项。34D【解析】考查形容词词义辨析。句意:在这个年龄,你的孩子可能会很兴奋地和你一起做任何事情。A. angry生气的;B. silent沉默的;C. bored厌烦的,感到枯燥的;D. ex

78、cited激动的,兴奋的。下文“Its a great time to _35_ your children to join in a variety of family activities which will teach them about themselves.”在学龄期孩子还是很乐意和家长在一起做事情的。所以说这是一个好时机,对孩子产生影响。故选D项。35B【解析】考查动词词义辨析。句意:这是一个鼓励你的孩子参加各种家庭活动的好时机,这将教会他们关于自己。A. cheat欺骗,作弊;B. encourage鼓励;C. argue争论;D. talk讲话。上文“At this age

79、, your children might be excited to do just about anything with you.”这个时期,孩子还很愿意和家长一起做事情,所以有很好的机会去鼓励他作各种参加各种家庭活动,在这些活动中,他们更了解自己。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Lunar samples (样本) brought back by Chinas Change-5 probe (探测器) are on public show at the National Museum of Chi

80、na on Saturday. The Change-5 probe 36 returned to Earth on Dec.17 collected a total of 1,731g of lunar samples from the moon. The samples, mainly soil from the lunar surface, 37 (preserve) in a specific container. In 38 (compare) with the soil on Earth, the lunar soil is impossible to grow vegetable

81、s as it is 39 (extreme) dry. 40 scientific purposes, the exploration is 41 ideal opportunity for humans to study the moon. The Lunar soil sample can help scientists 42 (good) understand the history of the moon 43 other planets in the space. Besides the samples, the exhibition also features around 40

82、 objects 44 (relate) to the lunar probe. After the exhibition in Beijing, the samples 45 (begin) a nationwide tour next month.【答案】36which/that37are preserved38comparison39extremely40For41an42better43and44related45will begin【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了“嫦娥五号”探测器共采集的月球样本对于研究月球的价值意义。36考查定语从句。句意:12月17日返回地球的“嫦娥五号

83、”探测器共采集了1731克月球样本。分析句子结构可知,此处是限定性定语从句,句中先行词为The Change-5 probe,指物,在从句中作主语,所以用关系代词which/that引导。故填which或that。37考查时态和语态。句意:这些样本,主要是来自月球表面的土壤,被保存在一个特定的容器中。根据文章时态可知,用一般现在时。本句主语The samples,是复数且与动词preserve是被动关系。故填are preserved。38考查名词。句意:与地球上的土壤相比,月球土壤极其干燥,不可能种植蔬菜。固定短语in comparison with与对比。故填comparison。39考查

84、副词。句意:与地球上的土壤相比,月球土壤极其干燥,不可能种植蔬菜。形容词dry前用副词修饰。故填extremely。40考查介词。句意:从科学的角度来说,这次探索是人类研究月球的一个理想机会。根据句意可知,此处使用介词for表示从意义、价值等间接角度来说。故填For。41考查冠词。句意:从科学的角度来说,这次探索是人类研究月球的一个理想机会。可数名词opportunity是单数形式,且形容词ideal发音以元音音素开头,应用不定冠词an。故填an。42考查副词。句意:月球土壤样本可以帮助科学家更好地了解月球和太空中其他行星的历史。动词understand前用副词修饰。根据句意,用副词的比较级形

85、式。故填better。43考查连词。句意:月球土壤样本可以帮助科学家更好地了解月球和太空中其他行星的历史。空格前the moon,空格后other planets,是并列。故填and。44考查非谓语动词。句意:除了样品外,此次展览还展出了约40个与月球探测器有关的物体。be relate to与相关,修饰名词objects,所以用过去分词作后置定语。故填related。45考查时态。句意:北京展览结束后,这些样品将于下个月开始全国巡演。根据时间词next month可知,事情发生在将来。故填will begin。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是李华,你校打算邀请P

86、rofessor Smith 做一次励志演讲(motivational speech),请给他写一封邀请信,信的内容包括:1. 说明写信的目的2. 告知时间和地点 注意:1. 词数为 80 左右。2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Professor Smith,_Yours sincerely,Li Hua【答案】Dear Professor Smith,Im writing to invite you to deliver a motivational speech, which is scheduled to be given on May 30th, in the schoo

87、l hall.The theme of your speech will be mainly on how to make our dreams come true through personal efforts. And were eager to hear you talk about your own experiences and unique views on success or failure, which we believe inspire all of us to study hard to achieve our life goals. Whats more, we h

88、ope you could share some efficient learning methods with us.I would appreciate it much if you could come. Look forward to your reply at your earliest convenience.Yours sincerely,Li Hua【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生写一封邀请信,邀请Professor Smith 做一次励志演讲。【详解】1. 词汇积累(4个以上,含4个)发表:givedeliver预计: planbe scheduled to有效的:

89、usefulefficient感谢: thankappreciate2.句式拓展简单句变复合句原句:Whats more, we hope you could share some efficient learning methods with us.拓展句:Whats more, we hope you could share some learning methods, which are very efficient to us.【点睛】高分句型1 Im writing to invite you to deliver a motivational speech, which is sc

90、heduled to be given on May 30th, in the school hall.((运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 And were eager to hear you talk about your own experiences and unique views on success or failure, which we believe inspire all of us to study hard to achieve our life goals. ((运用了which引导的非限制性定语从句)第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和

91、所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A couple, Peter and Alice, had a nice home and two lovely children, a boy and a girl. Peter had a good job and had just been asked to go on a business trip to another city and would be gone for several days. It was decided that Alice needed an outing and would go along too. S

92、o they hired a reliable woman called Mary to care for their children and made the trip.Days later, they returned home a little earlier than they had planned.As they drove into their town feeling glad to be back, they noticed smoke, so they went off their usual route to see what it was. They found a

93、house in flames. Alice said. “Oh, well, it isnt our fire. Lets go home.”But Peter drove closer and screamed in surprise. “That house belongs to Fred Jones who works in the same company with me. He wouldnt be off work yet, maybe there is something we can do.”“It has nothing to do with us,” protested

94、(抗议) Alice. “You have your good clothes on. Lets not get any closer.”But Peter drove up and stopped. They were both shocked to see the whole house in flames. A woman on the lawn was in hysterics screaming, “The children! Get the children!”Peter seized her by the shoulder, saying, “Get a hold of your

95、self and tell us where the children are!”“In the basement,” sobbed the woman, “down the hall and to the left.”In spite of Alices protests, Peter turned on a tap, used the water to wet his clothes, put his wet handkerchief on his head and dashed into the basement which was full of smoke. He got to th

96、e door and found two children. Holding one under each arm. Peter headed outside. As he left, he could hear some more whimpering (呜咽声). He delivered the two badly frightened children into his arms and started back asking how many more children were down there.注意: 1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语

97、已为你写好。Paragraph 1: The woman told him there were two more. _Paragraph 2: At that moment, Peter seemed to feel something familiar in his arms._【答案】One possible version:Paragraph 1:The woman told him there were two more. Knowing that Peter was ready to dash into the basement again, Alice screamed, “Pe

98、ter! Dont go back! Its dangerous!” However, Peter went back to the basement by feeling his way down the smoke and into the room. It was after what seemed like a century that he finally found both children and started back. Paragraph 2:At that moment, Peter seemed to feel something familiar in his ar

99、ms. As he climbed up the endless steps, the feeling became much stronger. Considering they would be trapped in the fire, Peter made all his efforts to get out. Fortunately, Peter was finally safe with the two children. To his great surprise, the children he had just rescued were his own kids. Realiz

100、ing what had happened, Alice ran to them in tears and the whole family hugged together. It turned out later that Mary asked the woman to look after the two kids while she was shopping.【分析】本文以人物为线索展开,讲述了彼得和爱丽丝,有一个漂亮的家和两个可爱的孩子,一天夫妻俩决定去郊游,就雇了一个可靠的女人(玛丽)来照顾他们的孩子,回来后发现邻居房子着火了,彼得想去帮忙,而爱丽丝不同意,最终彼得帮助邻居救出来两个

101、孩子,问下面还有多少孩子。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“那女人告诉他还有两个。”可知,第一段可描写彼得想去帮忙,而爱丽丝不同意,最终彼得还是去地下室找到了两个孩子。由第二段首句内容“就在那一刻,彼得似乎感觉到怀里有什么熟悉的东西。”可知,第二段可描写彼得安全地救出了两个孩子,令他吃惊的是,他发现刚刚救出的孩子都是自己的孩子。2.续写线索:阻止找到熟悉脱困发现感悟3.词汇激活行为类准备再次冲进地下室:was ready to dash into the basement again / prepared to dash into the basement again尽全力想逃出去:ma

102、de all his efforts to get out / try his best to get out照看:look after / take care of情绪类令他大吃一惊的是:To his great surprise /Surprisingly哭着:in tears / sobbingly【点睛】高分句型1Knowing that Peter was ready to dash into the basement again, Alice screamed, “Peter! Dont go back! Its dangerous!”(用了that引导的宾语从句)高分句型2To his great surprise, the children he had just rescued were his own kids.(用了省略that/who引导的定语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1