1、课时提能练(十一)必修2Module 5Newspapers and MagazinesA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空World top leaders conveyed their 1.congratulations(congratulate) on the success of the Belt and Road Forum for International Cooperation held in Beijing. The Belt and Road Initiative proposed by President Xi Jinping includes a Si
2、lk Road 2.Economic (economy) Belt and a 21st Century Maritime Silk Road. 3.Politicians (politics) and economists hold the strong 4.belief (believe) that extensive cooperation between countries across Asia, Europe and Africa will lead to countless 5.achievements (achieve). Businessmen from countries
3、along the route are more than 6.delighted (delight) because the trade market will expand, which will promote the 7.product (produce) sales. Now, the ancient Silk Road has undertaken a new 8.historical (history) mission.()填入一个单词One night, I had a strange dream. I boarded an aircraft, which took 1.off
4、 without making any noise. After what seemed to be hours, I found I was 2.in space, far away from our planet. I was concentrating 3.on the splendid view of the heavens when I saw a planet quite similar 4.to the earth. I landed on that planet and set 5.about exploring. I spent 15 days 6.in total on i
5、t, taking lots of risks. When I was climbing up a cliff, I suddenly slipped and fell off the cliff. I woke up from my dream.根据提示补全句子1他正在洗澡,这时电话突然响了。(be doing . when .)He was_having_a_bath_when the telephone suddenly rang.2这是我第一次看这么好看的电影。(the first time)This_is_the_first_time_that_Ive_seen such a goo
6、d film.3现代科学已经清楚证明了吸烟会导致很多疾病。(evidence)Modern science has_given_clear_evidence_that smoking can lead to many diseases.4祝贺你喜结良缘!(congratulation)Congratulations_on your happy marriage!5既然你有机会,就该充分利用。(now that)Now_that_youve_got_a_chance,_you might as well make full use of it.B:能力层面.阅读理解Gretchen Altman
7、 is smiling,leaning back casually,with a cup of coffee in her handHills Bros.Coffee,to be precise.It looks like a casual shot,but if you give a like,leave a comment,and tag a friend,you can get three different cups of coffee,for free.Altman is part of a growing trend of “microinfluencers”She has a s
8、mall followingaround 6,000 on Instagram.Her going rate is $300 to $800 to promote something.She does some posts in exchange for free goods,as long as its stuff she believes in.As a microinfluencer she has a much closer relationship with her followers than a big social media star.“Im just living a no
9、rmal life and people relate to that,” she says.“They just feel like Im a friend of theirs.”But it worries consumer rights groups.Several recent studies have found that young audiences are largely unable to understand when something is sponsored content.In some cases,its clear.When a big star takes t
10、o advertising CocaCola on the social media,for example,the assumption is that he or shes probably getting paid to do so.And the posts are clearly labeled as ads,with the caption “advertisement” or “ sponsored content”But what may happen when an ordinary person with just a couple thousand followers t
11、akes to extolling (颂扬) the virtues of a product? The motivations are not so clear.The problem with these social media posts is that you dont know whether its an ad or not.Altman is diligent about using those hashtags (话题)She loves what she does and sees it as business,but she doesnt necessarily want
12、 to be a social media celebrity.“With social media being so integrated into our everyday lives,we have this unique opportunity that I dont think anyone has ever had before where we can each be our own brand,” Altman says.【语篇解读】文章介绍了当前社交媒体上的微影响者的作用以及其所带来的问题。1What does a microinfluencer do according t
13、o the passage?AGive enough likes.BDo posts to promote products.CRecommend some comments.DDesign advertisements.B细节理解题。根据第二段最后两句“Her going rate is $300 to $800 to promote something.She does some posts in exchange for free goods,as long as its stuff she believes in”可知,微影响者做的是发布一些帖子来推销一些产品。故选B。2What ma
14、kes consumer rights groups feel worried?ASponsored ads content.BAds with caption on posts.CThe unclear motivations of the posts.DThe increasingly growing number of audiences.C推理判断题。 根据文章第四至六段的表述可推知,微影响者发帖子用来打广告,但不加任何说明,会导致年轻人不能有效辨别帖子的目的,所以这种意图不明的帖子会对浏览者造成困扰,这是消费者权益群体所担心的问题。故选C。3How does Gretchen Alt
15、man feel about being a microinfluencer?AAnnoyed.BDelighted.CAmbitious. DDepressed.B推理判断题。 根据第七段“Altman is diligent about using those hashtags(话题)She loves what she does and sees it as business,but she doesnt necessarily want to be a social media celebrity”可知,Gretchen Altman喜欢她做的事,而且非常勤奋。由此可推知,她对成为微影
16、响者感到开心。故选B。4Which of the following can be the best title?AInstagram Advertising:Do You Know It,When You See It?BTo Be a Microinfluencer or to Be a Big StarCWe Can Each Be Our Own Top BrandDHills Bros.Coffee,Your CoffeeA标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了微影响者利用Instagram等社交平台发一些帖子,以推销某些产品;但是这种做法到底是在做广告还是出于其他目的,看帖子的人
17、并不知道,由此引发了消费者权益群体的担忧。由此可推知,A项最适合作本文的标题。.完形填空(2020山东潍坊二模)Hansen and his 10yearold son Chase search the streets of Salt Lake City every weekend for the homeless to take to lunch.They started Project Empathy(同情) to 1 a meal,listen to their stories and figure out how they could further 2 . “Just start w
18、ith a smile,a hello.It really just starts with that.If you do it,you can make a connection.A small gesture can have a 3 impact on others less fortunate,”Hansen 4 in an interview.Some of these shared meals have turned into stronger 5 .Ward,a homeless,was 6 in a flat.He credited the Hansens with helpi
19、ng him 7 the difficult process of moving off the streets.“It is great to have friends who make us feel 8 and Im impressed with the pair,”Ward said.Father and sons 9 have developed into a passion project that 10 faith and community,which emphasizes the 11 community members can have in uplifting the h
20、omeless.They know they cant settle the homeless 12 alone. Theyre hoping empathy will 13 .“My hope for the future is to 14 more connections across our country.We could and we will succeed 15 we have other people join in and help the homeless,”Chase said.【语篇解读】本文讲述了汉森父子帮助无家可归者的故事。汉森认为我们一个小小的举动,会给无家可归的
21、人带来巨大影响。1A.buyBcookCshareDeatC根据第三段第一句中的Some of these shared meals可知此处表示“分享”,share为原词复现,故选C项。2A.invest BhelpCplanDactB结合上文how they could further可知,除了和无家可归的人分享食物和听他们讲述自己的事情外,父子俩想多做些什么,为他们提供进一步的帮助,help意为“帮助”,故选B项。invest意为“投资”;plan意为“计划”;act意为“行动”。3A.dramaticBdiverseCminimumDdecisiveA根据语境可知,设空处应与small相
22、呼应,产生对比,且根据下文的Some of these shared meals have turned into stronger _.可知,一次小小的表示会产生很大的影响,dramatic意为“巨大的;戏剧性的”,故选A项。diverse意为“多种多样的”;minimum意为“最小的”;decisive意为“决定性的”。4A.remarkedBpraisedCjoked DquotedA此处为汉森接受采访时说的一句话,remark意为“说起;评论”,故选A项。praise意为“赞美;表扬”;joke意为“开玩笑”;quote意为“引用”。5A.desires BconnectionsCmo
23、tivationsDopinionsB根据第二段中的If you do it,you can make a connection.可知,此处用“联系”符合语境,connection意为“联系”,故选B项。desire意为“渴望”;motivation意为“动机”;opinion意为“意见”。6A.providedBpermittedCabandonedDhousedD根据前文的homeless,空后的in a flat以及善良的汉森父子在设法帮助无家可归者可知,他们应该是提供了一套公寓让沃德居住,house意为“给提供住所”,故选D项。provide意为“提供”;permit意为“允许”;ab
24、andon意为“抛弃”。7A.throughBforCdespiteDwithoutA根据语境可知此处指沃德感激汉森父子俩帮他度过居无定所的困难时期,固定搭配help sb.through.意为“帮某人度过”,故选A项。8A.awfulBwarmCawesomeDcalmB根据上文汉森父子为无家可归的人提供食物、住所等可知,这些行为应该会让被帮助的人感觉很温暖,warm意为“温暖的”,故选B项。awful意为“糟糕的”;awesome意为“令人赞叹的”;calm意为“平静的”。9A.dreamsBinfluencesCexperiencesDeffortsD根据上下文语境可知,此处是指父子俩帮
25、助无家可归的人的各种努力,影响了周围的人,effort意为“努力”,故选D项。dream意为“梦想”;influence意为“影响”;experience意为“经历”。10A.assessesBcomparesChighlightsDrespectsC根据下文which emphasizes the _ community members can have in uplifting the homeless可知,此处用“强调”符合语境,highlight意为“强调”,且highlight和emphasize为同义词复现,故选C项。assess意为“评估”;compare意为“比较”;respe
26、ct意为“尊敬”。11A.importanceBtaskCchance DroleD根据空后community members can have in uplifting the homeless可知,在这个项目中社区成员都可以充当帮助别人的角色,发挥作用。role意为“角色;作用”,故选D项。importance意为“重要性”;task意为“任务”;chance意为“机会”。12A.argumentBproblemCdebtDconflictB根据常识可知,无家可归现象是一个社会问题,problem意为“问题”,故选B项。argument意为“争论”;debt意为“债务”;conflict意
27、为“冲突”。13A.go awayBcatch onCfade outDgive offB根据上文中的They know they cant settle the homeless _ alone.可推知他们希望同情心可以在人们当中流行,希望更多的人帮助无家可归者,catch on意为“流行”,故选B项。go away意为“走开”;fade out意为“淡出;渐弱”;give off意为“散发(光、热、气体等)”。14A.spreadBmissCexchangeDpictureA根据下文more connections across our country以及前文语境可知,此处表示让更多的人来帮助无家可归者,用“传播”符合语境,spread意为“传播;蔓延;伸展”,故选A项。miss意为“错过”;exchange意为“交换”;picture意为“想象”。15A.beforeBifCuntilDsoB设空处后的内容为空前的条件,if意为“如果”,故选B项。