收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:553057 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:293KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共8页
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共8页
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共8页
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共8页
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共8页
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共8页
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第7页
第7页 / 共8页
2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC培优练(含解析)新人教版必修第二册.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 5 MUSIC课后培优微积累战高考,训练提分点增分添彩的高级副词(1)1quietly悄悄地2slightly/ softly 轻轻地3mildly/ gently 温和地4modestly 谦虚地5mercifully 仁慈地6gratefully 感激地7swiftly 迅速地8firmly/determinedly 坚定地 9bravely 勇敢地10desperately 绝望地;拼命地11eagerly 渴望地;热切地12shyly 害羞地;内向地13closely 仔细地14attentively 专心地15comfortably 舒服地16considerately 考

2、虑周到地;体谅地17deliberately 故意地18generously 慷慨地19fiercely 凶猛地;凶狠地;愤怒地20hopefully 满怀希望地一、佳句观摩1He quietly slipped away and left me to my tears.他悄悄溜走了,独剩我一人落泪。2He had been, he said modestly, swimming champ at high school.他谦逊地说,中学时他曾经是游泳冠军。3The play was very bad, but mercifully it was also short!那剧糟透了, 幸好还不算

3、长!4She shook her head determinedly.她很坚决地摇了摇头。5It takes a great deal of courage to face the situation bravely.勇敢地正视这一局面需要很大的勇气。6“So what do you think will happen?” he asked eagerly.“那么你觉得会发生什么?”他急切地问道。二、佳句仿写1“Thats kind of you, Sally,” Claire said_gratefully“你真是太好心了,萨莉,”克莱尔感激地说道。2Hopefully,_well arri

4、ve before dark.我们有望在天黑前到达。3It looks as if the_fire_was_started_deliberately看起来似乎是有人蓄意纵火。4He questioned Chrissie, and listened_attentively_to_what_she_told_him他询问了克里茜,并仔细聆听她所说的话。5The man in the river desperately_tried_to_reach_the_side那个落水的人拼命想游到河岸边。.阅读理解语篇类型说明文主题语境人与社会科学研究用机器人创作音乐(2021福建省高三毕业班质检)At

5、Englands University of Plymouth,Professor Eduardo Miranda has been programming pairs of robots to compose music. Mirandas robots have simple “vocal cords” (声带) and are programmed to sing and listen to each other. The robots unique warbling sounds (颤音) do not perfectly match the human voice,but each

6、machine is exactly sharing music with the other in a new and unique way.Each robot is equipped with speakers,software that mimics the human voice,a mouth that opens as it “sings”,a microphone for ears,and a camera for eyes.The robots also move. Miranda hopes that by studying his robot vocalists,he c

7、an discover something about how and why humans create,perform,and listen to music.When the robots sing,the first robot makes six random sounds. Its partner responds with more sounds. The first robot analyzes the sounds to see if their sequences (顺序) are similar.If they are,it nods its head and commi

8、ts the sounds to memory,and the second robot notices and “memorizes” the musical sequence,too. If the first robot thinks the sounds are too different,it shakes its head and both robots ignore the sounds.Then the process continues.Miranda set up an experiment in which he left the two robots alone in

9、his study for two weeks. When he returned,his little warblers had,by imitating each other,not only shared notes but combined them. The product of their cooperation was far from symphonic,but the robots had begun to combine the notes into their own selfdeveloped “songs”With the help of his warbling r

10、obots,one of Mirandas goals is to create music that no human would ever compose. Miranda believes the robots are ideal for this purpose because they would not be influenced by any existing musical styles or rules.文章大意:普利茅斯大学的教授Eduardo Miranda通过编写程序让一对机器人创作音乐。本文介绍了Miranda的实验过程以及他的目标等。1Which is closes

11、t in meaning to the underlined word “mimics” in Paragraph 2?ASubstitutes.BInterrupts.CControls.DCopies.解析:D考查词义猜测。根据画线词所在句中的“a mouth that opens as it sings,a microphone for ears,and a camera for eyes”可知,“唱歌”时嘴张开、麦克风用作耳朵、摄像头用作眼睛。由此可推知,此处表示用来模仿人声的软件,故D项正确。A项意为“代替,取代”。2What did the two robots do during

12、 Mirandas experiment?AThey interacted with each other.BThey ignored the unique sound.CThey learned to sing better than humans.DThey committed random sounds to memory.解析:A考查细节理解。根据第三段第一、二句“When the robots sing,the first robot makes six random sounds.Its partner responds with more sounds.”可知,当机器人唱歌时,第

13、一个机器人发出六个随机的声音;它的同伴会发出更多的声音来回应。并结合该段其他内容可知,在唱歌时,机器人之间会互动,故A项正确。3What does Miranda want his robots to do?ASing as well as humans do.BCreate new styles of music.CMemorize a variety of music.DPromote traditional musical forms.解析:B考查细节理解。根据尾段第一句“With the help of his warbling robots,one of Mirandas goals

14、 is to create music that no human would ever compose.”可知,Miranda的目标之一就是凭借机器人的帮助创作出人类永远无法创作出的音乐,即创造出新风格的音乐,故B项正确。4What is the text mainly about?AFuture robots.BSpecial songs.CMusic by robots.DExperiments by Miranda.解析:C考查主旨大意。通读全文可知,文章第一段第一句“At Englands University of Plymouth,Professor Eduardo Mirand

15、a has been programming pairs of robots to compose music.”为全文的主题句,结合下文内容可知,本文主要介绍了Eduardo Miranda教授用机器人创作音乐的实验过程。故C项正确。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我人生价值用爱和奉献滋养你的梦想(2021山东省济南市历城第二中学学情检测)An 11yearold boy from Nigeria impressed the world with an online video of his ballet(芭蕾) dancing in the rain.Then something _

16、1_ followed.Madu is one of 12 students of a dance school.Daniel, the school founder, is teaching children for free and hopes to“change some commonly held _2_ about ballet.”Gracefully spinning(旋转) among a group of girl dancers, Madu _3_While his mom wanted him to become a priest (牧师), the boy pushes

17、himself hard to be what he _4_ to be.“I love dancing and it gives me a great feeling.People think ballet is only for girls, but I want people to _5_ that a boy could do the same,”Madu said.The video of Madu _6_ his ballet skills in the downpour got _7_ from millions, including Mrs.Harvey, director f

18、rom a top US dance school, who decided to _8_She _9_ Madu with a full scholarship to her school and offered Daniel an online course for free to _10_ his teaching.Both Madu and his teacher went _11_ at the surprise!“Sorry for disappointing mom.I love the _12_ but not the prayer and Ill never give it

19、up,”the boy _13_._14_, when you nourish(滋养) your dream with love and _15_, opportunities will find their own way.文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一名来自尼日利亚的11岁男孩在网上发布了一段他在雨中跳芭蕾舞的视频,给世界留下了深刻的印象,也带来了意想不到的收获。1A.strangeBamazingCinterestingDhumorous解析:B句意:接下来,令人惊奇的事情发生了。strange奇怪的;amazing令人惊讶的;interesting有趣的;humorous

20、幽默的。根据后文内容可知,视频发布之后惊奇的事情发生了。故选B。2A.ruleBchoiceChopeDbelief解析:D句意:学校创始人Daniel正在免费教孩子们芭蕾,他希望“改变人们对芭蕾的一些普遍看法”。rule规则;choice选择;hope希望;belief信念;看法。根据“Daniel, the school founder, is teaching children for free”可知,Daniel希望改变人们对芭蕾的看法。故选D。3A.stands outBlooks outCcheers upDturns up解析:A句意:Madu在一群跳舞的女孩中优雅地旋转着,脱颖

21、而出。stands out突出;looks out当心;cheers up高兴起来;turns up出现。根据“Gracefully spinning(旋转) among a group of girl dancers”可知,Madu在一群跳舞者中非常突出。故选A。4A.pretendsBdesiresChappensDfails解析:B句意:虽然他的母亲想要他成为一名牧师,但男孩努力让自己成为他渴望成为的人。pretends假装;desires渴望;期望;happens发生;fails失败。desire to希望。男孩Madu努力让自己成为自己所渴望成为的人。故选B。5A.permitBwo

22、nderCseeDexplore解析:C句意:人们认为芭蕾只适合女孩,但我想让人们看到,男孩也可以学。permit允许;wonder想知道;see看见;explore探索。根据“a boy could do the same,Madu said.”可知,Madu想让人们看到男孩也可以跳芭蕾。故选C。6A.teachingBbuildingCcorrectingDshowing解析:D句意:Madu在倾盆大雨中表演芭蕾舞技巧的视频收到了数百万人的回复,其中包括美国一所顶级舞蹈学校的校长Harvey夫人,她决定提供帮助。teaching教;building建造;correcting更正;showi

23、ng展示,表演。根据“his ballet skills in the downpour got _from millions,”这里指男孩Madu在大雨中表演芭蕾舞。故选D。7A.responsesBadviceCsmilesDagreements解析:A根据“An 11year old boy from Nigeria impressed the world with an online video of his ballet dancing in the rain.”可知,因为该视频是在网上发布的,所以收到了数百万人的回复。responses回应;advice建议;smiles微笑;ag

24、reements同意。故选A。8A.contactBadmitCfindDhelp解析:D根据“She _ Madu with a full scholarship to her school and offered Daniel an online course for free to _ his teaching.”可知,Harvey夫人决定提供帮助。contact联系;admit承认;find发现;help帮助。故选D。9A.answeredBattractedCprovidedDrelaxed解析:C句意:她为Madu提供了学校的全额奖学金,并为Daniel提供了免费的在线课程,以提高

25、他的教学质量。answered回答;attracted吸引;provided提供;relaxed放松。根据“Madu with a full scholarship to her school”可知,Harvey夫人为Madu提供了全额奖学金。provide sb.with sth.提供某人某物。故选C。10A.betterBstartCquitDpay解析:A根据“offered Daniel an online course for free”可知,提供Daniel免费的在线课程是为了改善他的教学质量。better改善;start开始;quit放弃;pay支付。故选A。11A.worrie

26、dBwildCcoldDdrunk解析:D句意:Madu和他的老师都沉醉在惊讶中。worried担心的;wild野外的;cold寒冷的;drunk陶醉的。因为这些是意想不到的收获,所以Madu和他的老师都沉醉在惊讶中。故选D。12A.dreamBvideoCstageDchance解析:C句意:“对不起,让妈妈失望了。我喜欢舞台,但不喜欢祈祷,我永远不会放弃它。”男孩笑着说。dream梦想;video视频;stage舞台;chance机会。根据“but not the prayer”可知,Madu并不想当牧师,他喜欢舞台。故选C。13A.hesitatedBregrettedClaughedD

27、interrupted解析:C这里指男孩Madu笑着说。hesitated犹豫;regretted遗憾;laughed大笑;interrupted打断。故选C。14A.InterestinglyBClearlyCSpeciallyDOccasionally解析:B句意:显然,当你用爱和奉献来滋养你的梦想时,你就会获得很多机会。Interestingly有趣地;Clearly清楚地;Specially特别地;Occasionally偶尔地。根据“when you nourish(滋养) your dream with love and _, opportunities will find the

28、ir own way”可知,这是显而易见的事情。故选B。15A.prideBcuriosityCmoneyDdevotion解析:D根据“love”可知,这里指用爱和奉献来滋养自己的梦想。pride自豪;curiosity好奇;money金钱;devotion奉献。故选D。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2021海南省海口大联考)I always prided myself on being a wise shopper and having a good nose for bargains.So when I came across a

29、sporting goods store with a sign“Going Out of Business Sale”, I marched into the crowded store.Up and down the aisles (通道), I wandered, humming to myself and enjoying the energy and excitement of a sale.All of a sudden, there, at the back of the store sat a canoe(轻舟) exactly like my husbands dream S

30、upremo NumeroUno, whose picture had been stuck on the bathroom mirror for years.My heart beat wildly.I pushed my way through the crowds, and nearly fell into the canoe looking for the price tag.There it was, with the manufacturers suggested price at $6,750 plus tax crossed out and a handwritten TO C

31、LEAR $750 AS IS.Must be a mistake.$6000 off? Salesman.I had to talk to a salesman.I spotted a young fellow with a “Hi.Im Mathew”“Mathew.Tell me about this El Supremo canoe.Whats wrong with it? Why is it only $750?”“Oh.Theres nothing wrong with it.Its brand new.Were closing the store.Its on clearance

32、 like everything else.Ill go check.”A few minutes later he came back and said,“Im sorry maam.Someone made a mistake on the sale tag.It should be $4,750 for the whole package.”I felt tears well up in my eyes.“Oh well”, I said sadly.“Of course, it was too good to be true.This is exactly like my husban

33、ds dreamboat.I guess I started to dream myself when I saw that price tag.Hes going to be 62 years old Friday.He had to retire early for his health.Its been hard on just the pension but the stubborn old fool has been saving $10 every week for years to buy one just like this.I promise I wont buy anyth

34、ing, but its just an old mans silly dream, you know. He always said he wanted to fish in a canoe after he retired,”my voice lowered and I turned and walked away.注意:1.续写的词数应为150左右;2请按照如下格式在相应位置作答。One possible versionParagraph 1:I was already at the mall door when Mathew caught up with me.“Do you have

35、 $750 plus $25 for delivery, maam?”“Yes.Yes.Thats about all I have,”“Well, then, you just have your husband sitting at the front gate on Friday morning around 10:00 so he can be there when my Dad and I come to unload his new canoe.Well even put a bow on it for his birthday.” I started to cry.My old

36、hand shook as I wrote out my cheque.Paragraph 2:“Maam.Theres something you should know.This store was my Grandpas and the canoe had been ordered by him.He always promised to retire one day and said he wanted to spend time relaxing and out fishing in a canoe.”He swallowed hard.“My Grandpa died, suddenlike, just last week.He was only 68 years old.I think hed be mighty happy that your husband will get this canoe.You just have to make sure he uses it a lot, okay? Promise?”“I promise.”I said as I dashed off to look for my dear sweet husband.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1