1、课时作业29 6-4 Global warming.单句语法填空1There are a variety of animals _ (range) from rabbits to tigers in the park, including a rare species of monkey.2Many citizens are opposed to _ (pull) down the old building, because it dates back to the 16th century, which should be protected.3How many times do you d
2、ine out per week _ average?4I went on diet when my doctor told me that my blood pressure tended _ (be)high.5Why does the lake smell terrible?Because large quantities of water _ (pollute)6_ these circumstances, what matter most is not only our persistences but also our attitudes.7I am writing to appl
3、y for the volunteer position _ (state) in your notice.8My main reason for subscribing _ New Scientist is to keep the pace of advances in science.9The gap between the rich and the poor has a _ (tend) to become wider and wider.10In spite of this, the number of people having mobile phones are increasin
4、g _ (steady)答案1ranging2.pulling3.on4.to be5have been polluted6.Under/In7.stated8to9.tendency10.steadily.选词填空come about,result in,put up with,subscribe to,quantities of,go up,even if,keep on,on behalf of,so long as1_ we fail, we can learn from those failure.2His illness _ his failing to attend the cl
5、ass yesterday.3The sun changes water into a gas, and it _ to make clouds.4In the past, the teachers always _ explaining the points in class.5I can _ the house being untidy, but I hate it if it s not clean.6I can also receive the latest news by _ famous websites.7. _ our school, I would like to expre
6、ss our warm welcome to you.8. _ we work harder at our lessons, well catch up with others sooner or later.9Ill never understand how it _ that you were late three times a week.10The vehicles sending large _ poisonous gases are a major source of air pollution.答案1Even if2.resulted in3.goes up4.kept on5p
7、ut up with6.subscribing to7.On behalf of8So long as9.came about10.quantities of.阅读理解A(2019年江西上饶中学高三开学检测)A serious problem for todays society is who should be responsible for our elderly and how to improve their lives. It is not only a financial problem but also a question of the system we want for o
8、ur society. I would like to suggest several possible solutions to this problem.First, employers should take the responsibility for their retired employees. To make this possible, a percentage of profits should be set aside for this purpose. But when a company must take lifelong responsibility for it
9、s employees, it may suffer from a commercial disadvantage due to higher employee costs.Another way of solving the problem is to return the responsibility to the individual. This means each person must save during his working years to pay for his years of retirement. This does not seem a very fair mo
10、del since some people have enough trouble paying for their daily life without trying to earn extra to cover their retirement years. This means the government might have to step in to care for the poor.In addition, the government could take responsibility for the care of the elderly. This could be fi
11、nanced through government taxes to increase the level of pensions. Furthermore, some institutions should be created for senior citizens, which can help provide a comfortable life for them. Unfortunately, as the present situation in our country shows, this is not a truly viable answer. The government
12、 can seldom afford to care for the elderly, particularly when it is busy trying to care for the young.One further solution is that the government or social organizations establish some working places especially for the elderly where they are independent.To sum up, all these options have advantages a
13、nd disadvantages. Therefore, it is reasonable to expect that some combination of these options may be needed to provide the care we hope to give to our elderly generations.1What is the writers main purpose in writing this article?ATo discuss some possible solutions to an important social problem.BTo
14、 make general readers aware of the problems of retired people.CTo point out the need for government support for old people.DTo instruct retired people on how they can have a happier life.2What does the underlined word “viable” most probably mean?AImpossible.BPractical.CUseful.DSuccessful.3According
15、to the passage, how can the government help to improve the lives of retired people?ASet aside some profits to help people with problems after they retire.BIncrease savings levels of people during their working years.CIncrease the discounts for food and transport for the old.DMake available pensions
16、for those who have retired.4What can be concluded from the passage?ATaking care of the old is mainly an issue of money.BEmployers should allow their workers to retire at a later age.CBecoming independent should be the goal of most old people.DThere is no single solution to the problems of the old.答案
17、与解析这是一篇议论文。这篇文章主要讨论解决老年人的问题的办法。文章提出四个解决办法,但是这些方法有利有弊。1A推理判断题。作者提出了老年人的问题,并提出了四个解决办法,总的看来,它们都有优缺点,结合使用就会有好的效果。由此可知,作者是讨论一个重要的社会问题的一些可能的解决方法。故选A。2B词义猜测题。上文提到政府应该承担照顾老年人的责任,根据本句话的意思以及其所在的语境可知,该词的意思是“实际的,可实行的”。句意:不幸的是,我们国家目前的状况表明,这不是一种真正可实行的解决方法。故选B。3D细节理解题。根据第四段中的This could be financed through governme
18、nt taxes to increase the level of pensions.可知,通过政府的税收增加老人的抚恤金,以改善他们的生活。故选D。4D推理判断题。最后一段中的To sum up, all these options have advantages and disadvantages. Therefore, it is reasonable to expect that some combination of these options may be needed to provide the care we hope to give to our elderly gener
19、ations说明上述的方法都有优缺点,所以单独一种方法并不能奏效,采用结合起来的方法会更好。故选D。BThe main hall of a 135year old temple in Shanghai will be moved 30 meters to its north in order to create more space for visitors. Thousands of people gather and see the moving of the temple that started on Saturday.The Mahavira Hall, of Shanghais J
20、ade Buddha Temple, was built in 1882. The temple in downtown Shanghai attracts more than two million visitors a year. Daily visitors can reach as high as 100,000.A major renovation project started in 2014. The moving of the temple started on Saturday and is set to be finished in two weeks. The main
21、hall of the temple will be relocated 30.66 meters northward within the temple and elevated 1.05 meters.Master Jue Xing, abbot of the Jade Buddha Temple and vice president of the Buddhist Association of China, said moving the hall will create more space between buildings and reduce the risks of a sta
22、mpede as the temple is usually tightly packed.Buddhist statues and relics in the hall will also be moved together with the hall, he said.Workers pumped cement into the foundation of the hall because the old buildings foundation was rather soft, he said.Statues and other relics in the building were s
23、tabilized and protected with frames to avoid damage, he said.The moving will be carried out with the help of relic preservation experts from the Shanghai Museum, he said.Shanghai has had several successful projects to move old buildings, including a school in 2009 and a concert hall in 2002. On Aug.
24、31st, Shanghai Concert Hall began to move 66.46 meters northward after the last concert was held in the previous location and reopened to audiences two years later. The moving was recognized as a wonder of construction protection and inspired the experts of the moving of the Mahavira Hall.5Which of
25、the following job will not be done?AThe temple will be relocated about 30.66 meters northward.BBuddhist statues and relics in the hall will be moved together.CThe foundation of the hall will be strengthened with cement.DStatues and relics in the hall will be stabilized with frames.6What can be infer
26、red from the passage?AThe Jade Temple of Shanghai attracts 100,000 visitors every year.BThe major renovation project completed in 2014.CMoving the hall is to make more space for visiting and to reduce the risks of stampede.DShanghai have had some successful experience of moving buildings.7Which colu
27、mn on the website is the article from?AScience and technologyBCultureCTravel DLife and Health答案与解析本文讲述的是上海近年来已经有了几次成功移动古建筑的经验,玉佛寺的大殿将向北移动30米,以及为此提前做的准备工作。5A细节推理题。根据第二段The main hall of the temple will be relocated 30.66 meters northward within the temple and elevated 1.05 meters.可知这个庙宇的主殿将向北迁移30.66米不
28、是整个庙宇,A错误;根据Buddhist statues and relics in the hall will also be moved together with the hall.可知B正确;根据Workers pumped cement into the foundation of the hall because the old buildings foundation was rather soft.可知C正确;根据Statues and other relics in the building were stabilized and protected with frames
29、to avoid damage.可知D正确。故选A。6D推理判断题。根据Shanghai has had several successful projects to move old buildings, including a school in 2009 and a concert hall in 2002. On Aug.31st, Shanghai Concert Hall began to move 66.46 meters northward after the last concert was held in the previous location and reopened
30、 to audiences two years later.可知上海近年来已经有了几次成功移动古建筑的先例,有了这方面的经验。故选D。7B推理判断题。本文讲述的是上海近年来已经有了几次成功移动古建筑的经验,玉佛寺的大殿将向北移动30.66米,以及为此提前做的准备。此文属于文物保护内容,不属于科技、旅游和生活健康类,应该属于文化类,应出现在文化专栏。故选B。C(2018年高考课标全国卷)Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less comin
31、g and a lot more going. When the world was still populated by huntergatherers,small, tightly knit (联系)groups developed their own patterns of speech independent of each other.Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12
32、,000 languages between them.Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade,industrialisation, the development of the nationstate and the spread of universal compulsory educatio
33、n, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear,and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.At present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is
34、hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers.Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400; and Asia and the Pacific perhaps 3,200, of which
35、Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number (中位数)of speakers is a mere 6,000, which means that half the world is languages are spoken by fewer people than that.Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction(消亡), with only a few elderly speakers
36、 left. Pick, at random, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers),Chiapaneco in Mexico(150), Lipan Apache in the United States(two or three)or Wadjigu in Australia (one, with a questionmark): none of these seems to have much chance of survival.8What can we infer about languages in huntergatherer
37、times?AThey developed very fast.BThey were large in number.CThey had similar patterns.DThey were closely connected.9Which of the following best explains “dominant ” underlined in Paragraph 2?AComplex.BAdvanced.CPowerful.DModern.10How many languages are spoken by less than 6, 000 people at present?AA
38、bout 6,800.BAbout 3,400.CAbout 2,400.DAbout 1,200.11What is the main idea of the text?ANew languages will be created.BPeoples lifestyles are reflected in languages.CHuman development results in fewer languages.DGeography determines language evolution.答案与解析本文是一篇议论文。文章讲述了随着社会的发展人类语言越来越少及其原因。8B推理判断题。根据
39、文章第一段中的When the world was still populated by huntergatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.可知,当世界以依靠狩猎为生的人居住的时候,小而联系紧密的群落形成了他们彼此之间
40、独立的讲话模式。当世界上的人口数量不到一千万时,语言种类达到了12,000种。由此推知,当时的语言种类很多。故选B。9C猜测词义题。根据文章第二段中的dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.可知,英语、西班牙语和汉语正在替代其他语言。由此推知dominant languages意为:强有力的语言。故选C。10B细节理解题。根据文章第三段中的At present, the world has about 6,800 languages.和The median numb
41、er (中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the world is languages are spoken by fewer people than that. 可知,目前世界上大约有6 800种语言,但是讲的人数少于6 000人的占一半即3 400.故选B。11C主旨要义题。根据文章第一段中的主题句Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going.可知,语言的产生和消失进行了几千年,但最近时代语言产生的少,消失的太多。故选C。