1、高考资源网() 您身边的高考专家2021年贵溪市实验中学高考英语一轮复习训练题21一、完形填空I take the train to work every morning from a train station near my house.I can get to the station quite _1_ because there is a short cut(捷径)to the station.But in the summer,it can get quite smelly because of all the _2_.So I always try to _3_ through i
2、t.Today I was trying to do so as usual _4_ something made me stop for a moment.I saw the most beautiful _5_ by an old woman walking in front of me with the help of a white _6_.She was short and _7_ and had white hair.She was walking _8_ as each step took some effort.I hadnt specially noticed her _9_
3、,until she stopped near a rubbish bin.She slowly placed her walking stick _10_ the rubbish bin.Then she leaned(斜倚着)on it with her right hand.She bent down and _11_ the rubbish.She clearly found it _12_ and it took her a while.She _13_ some rubbish with her left hand and slowly straightened(伸直) herse
4、lf up again.All the while she used the rubbish bin to _14_ herself.She threw the rubbish inside the bin and then _15_ walking.It all took her great effort (努力) .Theres so much rubbish and no one ever does _16_ about it.I was moved to _17_this old woman make such a great effort to keep even a small p
5、art of it _18_! I havent been able to _19_ thinking about that all day.I want to follow her example.Ive decided to pick up rubbish off the _20_ if I meet from now on.I hope people will do the same as I do.1A.hard Bearly CeasilyDlate2A.rubbish Bboxes Cbottles Dpaper3A.walk Bpass Cgo Drush4A.so Buntil
6、 Cwhen Dbecause5A.back Bact Cmark Dcolor6A.bike Bstick Cdog Dumbrella7A.weak Brich Cclever Dsad8A.quickly Bhappily Cangrily Dslowly9A.at midnight Bat noonCat lastDat first10A.inBaround Cagainst Dunder11A.searched for Bthrew awayCreached forDlooked at12A.unable Bdifficult CdifferentDimpossible13A.pic
7、ked up Bdropped down Cput inDlifted up14A.warm Bhelp CsupportDhide15A.continued BstartedCenjoyed Dremembered16A.something BanythingCeverything Dnothing17A.feelBsee Chave Dlet18A.busy Bbeautiful Cdirty Dclean19A.keep Bstop Cmind Dregret20A.wall Bdesk Cground Dclassroom二、阅读理解Friendships can be difficu
8、ltbecause often people arent as honest and open as they should be. Sometimes, people end up getting hurt.Most problems with friendships come up because people are just too selfish to care about the things that their friends need. They care about their own needs much more, which makes it hard for fri
9、endships to work. However, being selfish is part of human nature .A person is put together in order to take care of himself and his own needs, not necessarily those needs of other people. Even though being selfish is something that all humans are born with, it is something that everyone should guard
10、 against.The best thing to remember when you are a friend to anyone is that you need to treat your friend the same way as youd like to be treated. This is wonderful advice for a friendship, because it is really the only way to make sure that you are giving your friend everything you would want to be
11、 given in a friendship. Whenever you have a question about how you should treat a friend, it is easy to find an answer simply by asking yourself what you would like your friend to do for you, if he or she is in your shoes.Even if youre always thinking about how youd like to be treated, and your frie
12、nds are too, there are issues that come up from time to time in each friendship, and it is important to understand how to deal with these issues so that you can build stronger and healthier friendships. Issues like friends getting boyfriends or girlfriends and not spending enough time with their fri
13、ends, or even friends finding new friends and leaving old friends behind are issues that will probably come up with one or more of your friendships. It is important to know how to deal with these issues so that you can keep your friends and make new ones. No one wants to have a broken friendship.1.
14、This passage mainly deals with _.A. the importance of friendshipsB. the advantages of friendshipsC. the problems with friendshipsD. the meaning of friendships2According to the author,problems with friendships may appear when_.A. one is honestB. one is selfishC. one is alone D. one is too busy3Accord
15、ing to the passage, the first and most important thing to be other peoples friend is _.Ato treat your friends as fairly as possibleBto give your friends whatever you haveCnot to hurt your friends feelingsDnot to think of your own needs any more4The paragraphs following the passage may be about how t
16、o _.A. make friendsB. treat friends correctlyC. keep friendsD. deal with friendship issues三、语篇填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Zhou Liang is the 1.(good) friend of mine.Hes sixteen.He is not very tall,but he is very smart.He has many different 2.(interest).He is fond of music.He 3.(like) sports
17、 very much.He is 4. member of our school football team.Zhou Liang also likes 5.(surf) the Internet.He works hard at his lessons so he does well 6. all the subjects.He can work out the math problems 7.(easy).He is kind 8. ready to help others.He has 9.(help) me with my English.10. is with his help th
18、at I have made much progress and caught up with my classmates.四、短文改错When we learn a language,listening,speaking and writing is important,but reading can also be very helpful.We will usually come away new words when reading.I will learn them easy by guessing their meanings from the rest of the text.S
19、o not only I learn new words,but I see them being used naturally.Besides,by reading I can accumulate lots of materials,which help me much in writing.Choose something that we like to read can actually be enjoyable.For me,newspapers are interested because they are about real life.Apart from newspapers
20、,I always read English magazines,many of them have pictures that can help with my understanding.I suggest making a note of new vocabularies but trying to guess their meanings as you read.Whats more,fix a time to read and keep to it.For an example,read for fifteen minute before you go to bed.一、完形填空1C
21、上下文串联。根据下文的“捷径”可知我很容易就来到了车站。2A上下文串联。根据上文的smelly“臭”,可知路边有垃圾。故A正确。3D动词辨析。根据上下文可知路上有垃圾,我怕闻到臭味,所以跑着过去了。4C固定句型。be doing sth.when.正要做某事在这时。5B上下文辨析。根据下文可知那个老婆婆把垃圾捡起来了,这是一种很美的行动。6B上下文串联。根据下文可知那个老婆婆用一个stick来支撑的。7A上下文连接。根据上文的short可知这里应该是一个与它同类的形容人的词。8D考查常识。old woman动作应该是比较慢的。9D介词短语辨析。A在半夜;B在中午;C最后;D起初。句意:起初我并
22、没有注意到她。10C考查介词用法。against靠着;这里是指stick靠着垃圾箱。11C考查固定词组。reach for伸手去够。12B形容词辨析。根据上下文可知她这样做很困难。13A短语辨析。pick up捡起;这里指她捡起一些垃圾。14C动词辨析。根据句意可知她靠在垃圾桶边。15A动词辨析。A继续;B开始;C喜欢;D记得。根据上文可知她停下来捡垃圾,现在继续向前走。16B根据上下文可知这里是指没有人采取任何措施。17B上下文串联。根据上下文可知作者目睹了老婆婆的行为。18D上下文串联。根据上下文可知是让这个不起眼的地方很干净。19B动词辨析。根据上下文可知我一整天都在思考这个问题。20C
23、名词辨析。根据上下文可知是捡起地上的垃圾。二、阅读理解1.C主旨大意题。全文主要是围绕朋友之间出现的问题进地谈论的,所以选C项。2.B细节理解题。根据第二段第一句可知,朋友之间出现的大多数问题是由于人们太自私。3.A细节理解题。根据第三段第一句可知,作者认为要成为别人的朋友,最重要的一件事是“己所欲,施于人”。4.D推理判断题。根据原文最后两句话可知,作者认为为了能保持友谊和不断交到新的朋友,了解如何处理朋友之间的问题是很重要的,那么接下来要谈到的应该是如何处理朋友之间的问题。三、语篇填空1.best2.interests3.likes4.a5.to surf/surfing6.in7.easily8.and9.helped10.It四、短文改错第一句:isare第二句:awayacross第三句:easyeasily第四句:only后加do第六句:ChooseChoosing第七句:interestedinteresting第八句:themwhich第九句:butand第十一句:去掉an;minuteminutes- 10 - 版权所有高考资源网