收藏 分享(赏)

新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:552927 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:2.31MB
下载 相关 举报
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第1页
第1页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第2页
第2页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第3页
第3页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第4页
第4页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第5页
第5页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第6页
第6页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第7页
第7页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业276_2Poems新人教版选修6.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业27 6-2 Poems.单句语法填空1Life is like a bus _ (load) with passengers, each man to his destination.2In everyday communication, information _ (convey) by gestures is often misinterpreted.3Many students with a large amount of pocket money may not know how to use it _ (appropriate)4Some students feel tha

2、t _ (exchange) gifts can make more friends and expand their network of friends.5It is a surprise that the faraway village _ (transform) into a famous tourist city in only ten years.6. _ his sorrow, he has lost all his relations in the earthquakes.7There were several reasons contributing to the probl

3、em, not any one _ particular.8English is one of the _ (branch) of Germanic family of languages.9We had many difficulties at first, but _ (eventual) we succeeded.10We should use our schedule _ (flexible) to balance our academic and spare time. 答案1loaded2.conveyed3.appropriately4exchanging5.has been t

4、ransformed6.To7in8.branches9.eventually10.flexibly.选词填空take it easy,run out of,let out,be made up of,in particular,try out1The method seems good but it needs to be _2Mike accidentally _ that he had broken the window.3If we hadnt _ sugar, I wouldnt have gone to the shops.4The word “bookstore” _ the t

5、wo words “book” and “store”5I am interested in stories in general, and in detective stories _6Oh, doctor, I have a pain in my leg. _. Let me have a look.答案1tried out2.let out3.run out of4is made up of5.in particular6.Take it easy.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(2018年高考课标全国卷)Before there wa

6、s the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between._1_ We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays, office parties and just to fill the time.“I ado

7、re dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I cant imagine doing anything else with my life.” Bridges runs dance classes for all ages. “Teaching dance is wonderful. _2_ Its great to watch them. For many of them, its a way of meeting people and having a social life.”_3_ “I

8、 can tell you about one young couple,” says Bridges. “Theyre learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile. _4_”So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier says, “Dance, like the pattern of a beati

9、ng heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better. _5_ I find it hard to stop! Dancing reminds me Im alive.”ASo why do we dance?BDance in the US.is everywhere.CIf you like dancing outdoors,come to America.DMy older students say it makes them feel young.EI keep practicing

10、 even when Im extremely tired.FDancing seems to change their feeling completely.GThey stayed up all night long singing and dancing.答案与解析本文是一篇夹叙夹议文,主要介绍了舞蹈的益处。1B下文提到We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea以及We dance at weddings, birthdays, office parties可知舞蹈在美国无处不在。2D上一句提到舞

11、蹈教学,下一句又紧接着Its great to watch them可推知空格处应与教学活动有关。选项D 提到学生的感受,符合语境,且My older students与them相呼应。3A本段谈到跳舞给一对年轻夫妇带来的改变,可推知本段开始介绍跳舞的原因。4F上文提到这位夫妇来教室时情绪低落,离开时却面带微笑,说明舞蹈改变了他们。选项F中change their feelings 是对上文的概括。5E由上一句Even after all these years以及下一句I find it hard to stop可知Andrea Hillier一直坚持跳舞,选项E 中的keep practi

12、cing与之对应。.完形填空(2018年高考课标全国卷)When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person, we usually say “sorry, _1_ number!” and move on. But when Dennis Williams _2_ a text that clearly wasnt intended for him, he did something _3_On March 19, Dennis got a group text _4_ him that a c

13、ouple he didnt know were at the hospital, waiting for the _5_ of a baby.“Congratulations! But I think someone was mistaken,” Dennis _6_. The baby was born and update texts were _7_ quickly from the overjoyed grandmother, Teresa. In her _8_, she didnt seem to realize that she was _9_ the babys photos

14、 with a complete stranger. “Well, I dont _10_ you all but I will get there to take pictures with the baby,” replied Dennis before asking which room the new _11_ were in.Much to the familys surprise, Dennis stuck to his _12_! He turned up at the hospital _13_ gifts for the new mother Lindsey and her

15、baby boy. Lindseys husband was totally _14_ by the unexpected visit. “I dont think we would have randomly invited him over but we _15_ it and the gifts.”Teresa _16_ a photo of the chance meeting on a social networking website _17_ by the touching words: “What a _18_ this young man was to our family!

16、 He was so _19_ and kind to do this.” The post has since gained the _20_ of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61,500 likes in just three days.1A.unluckyBsecretCnewDwrong2A.receivedBtranslatedCcopiedDprinted3A.reasonableBspecialCnecessaryDpractical4A.convin

17、cingBremindingCinformingDwarning5A.wakeupBrecoveryCgrowthDarrival6A.respondedBinterruptedCpredictedDrepeated7A.coming inBsetting outCpassing downD. moving around8A.opinionBanxietyCexcitementDeffort9A.comparingBexchangingCdiscussingDsharing10A.acceptBknowCbelieveDbother11A.parentsBdoctorsCpatientsDvi

18、sitors12A.dreamBpromiseCagendaDprinciple13A.bearingBcollectingCopeningDmaking14A.discouragedBrelaxedCastonishedDdefeated15A.admitBneedCappreciateDexpect16A.foundBselectedCdevelopedDposted17A.confirmedBsimplifiedCclarifiedDaccompanied18A.pityBblessingCreliefDproblem19A.smartBcalmCsweetDfair20A.sympat

19、hyBattentionCcontrolDtrust答案与解析本文是一篇记叙文。一个叫Teresa的老妇人沉浸在为人祖母的喜悦当中,她把小宝贝的照片发给了陌生人丹尼斯,但是丹尼斯却回复短信说他会去医院看小孩,并与小孩合影。Teresa一家没有想到丹尼斯真的来了医院,还带来了礼物,她们非常感动。她们一起合影的照片被放到网上后,受到了世界各地很多人的关注。1D根据上句When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person及常识可知,当我们收到一条不认识的人发来的短信时,我们大多数人会说“号码弄错了”,因

20、此选wrong。2A根据文章下文Dennis got a group text可知,丹尼斯收到了一条群发短信,receive与get在此意思相同。3B根据文章下文可知,丹尼斯收到一条陌生人发来的短信时,他的反应与众不同,他去医院看望了短信里提到的新生儿,因此选special。4C根据本句可知,丹尼斯收到了一条群发短信,短信肯定是传递信息,告知某事,因此选inform“通知,告知”。convince“说服”;remind “提醒”;warn“警告”。5D根据下文The baby was born和the new mother Lindsey and her baby boy可知,这一家人在等待宝

21、贝的降临,因此选arrival“到来,降临”。6A根据Congratulations! But I think someone was mistaken可知,丹尼斯回复了这条短信,因此选responded。7A根据上文update texts和下文quickly from the overjoyed grandmother, Teresa可知,欣喜若狂的祖母不断地给丹尼斯发送最新消息,消息不断地发进来,因此选coming in。8C根据上文overjoyed grandmother可知,当了祖母的Teresa非常激动,因此excitement符合语境。9D根据上一句丹尼斯很快就收到了Teres

22、a发的最新消息可知,Teresa是在与他人分享小宝贝的照片,因此选sharing。10B根据上文But I think someone was mistaken和with a complete stranger可知,丹尼斯与这一家人并不认识,因此选know。11A根据but I will get there to take pictures with the baby可知,丹尼斯是要去医院和这个刚出生的宝贝合影,因此他要询问的是这对新晋父母的房间号,因此选parents。12B根据下一句He turned up at the hospital可知,丹尼斯信守承诺,来到了医院,因此选promis

23、e。13A根据下文but we _15_ it and the gifts可知,丹尼斯不但来医院还带来了礼物,因此选bearing“携带”。14C根据by the unexpected visit可知,新生儿的父亲对于这次没有预料到的拜访一定是很惊讶的,因此选astonished。15C根据下文He was so _19_ and kind to do this可知,这家人很感激丹尼斯的善举,因此选appreciate。16D根据on a social networking website和下文的The post has since gained the _20_ of social medi

24、a users all over the world可知,Teresa把他们见面的照片发布到了一个社交网站上,受到了很多关注,因此选post。17D根据by the touching words可知,在发布照片的同时,还配了文字。accompany在句中的意思是“附有,带有”。18B根据touching words可知,这家人认为丹尼斯的善举对于他们来说是一种福分,四个选项里blessing“幸运,福祉”最符合语境。19C这家人认为丹尼斯的善举对于他们来说是一种福分,那么这个年轻人肯定是很善良的,因此选sweet,意为“好心的,友好的”。20B根据receiving more than 184

25、,000 shares and 61,500 likes in just three days可知,这个帖子收到了来自世界各地很多人的分享和点赞,帖子获得了很多的关注,因此选attention。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。In recent years, learning Chinese _1_ (become) popular among people around the world. Last month, I received an email from my cousin Jack in Canada. He said he wa

26、s enthusiastic _2_ Chinese, and asked me to find him some books _3_ (intend) for Chinese beginners. I was very pleased to do _4_ a favor. So I went from one bookstore to _5_, hoping to find something suitable for him. _6_ (final), I selected a set of Chinese textbooks among _7_ (vary) similar ones.

27、Then I went to a post office to have them delivered by air without delay. Several days later, I received Jacks email, _8_ (say) that he really appreciated the books I had sent. Im very glad that Jack is beginning to learn Chinese just like many other _9_ (foreign) abroad, _10_ I know it may be an en

28、joyable challenge for him.答案与解析近年来,学习汉语成了全世界很流行的事情。上个月,我远在加拿大的表弟写信让我给他买汉语书籍,打算开始学汉语。我转了好多家书店才找到,然后给他寄了过去。尽管我知道那可能对他来说是一个挑战,但我真的很高兴他开始像其他外国人一样学汉语了。1has become考查动词。根据前面时间状语“in recent years”判断句子应该用现在完成时,此处Chinese是指“汉语”,是不可数名词,根据主谓一致的原则,填has become。2about/over句意:他说他对汉语充满热情。可知答案为about/over。3intended考查非谓语

29、动词。从结构可知此处是形容词短语作后置定语修饰名词books,be intended for “为设计的,或者打算的”,填形容词intended。4him句意:我很高兴帮助他。do sb.a favor给某人以恩惠,帮助某人。可知答案为him。5another考查不定代词。固定短语:from one.to another “从一个到另一个”,填another。句意:于是我从一家书店到另一家书店。6Finally考查副词。根据上文内容可知作者一家书店挨一家书店地去找书,所以此处表示终于,最终的意思,填Finally。7various句意:在各种各样的相似的汉语课本中。形容词修饰名词,答案为various。8saying考查非谓语动词。从结构分析此处是分词作状语,表示伴随情况。动词say和主语I之间是主动关系,应该用现在分词,填saying。9foreigners句意:像很多其他的外国人。用名词复数形式,答案为foreigners。10although考查并列连词。根据句意可知前后句内容是转折关系。句意:尽管我知道那可能对他来说是一个挑战,但我真的很高兴他开始像其他外国人一样学汉语了。可知答案为although。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1