收藏 分享(赏)

新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc

上传人:a**** 文档编号:552864 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:2.35MB
下载 相关 举报
新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc_第1页
第1页 / 共7页
新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc_第2页
第2页 / 共7页
新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc_第3页
第3页 / 共7页
新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc_第4页
第4页 / 共7页
新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc_第5页
第5页 / 共7页
新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc_第6页
第6页 / 共7页
新课标2020高考英语二轮复习专题练习4介词和介词短语.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、专题练习四 介词和介词短语A(2019厦门双十中学高三期中)As an old English saying goes, “Honesty is the best policy”. It is more than _1_ old clich (陈词滥调), but a good way to live your life. First, honesty is the_2_ (easy) choice that we can make. When people get caught in lies, it always costs them something. Many relationshi

2、ps are destroyed by lies. Second, honesty gives us much _3_ (free). Many believe that being honest limits them in life, but that is not true. Sooner or later those dishonest people _4_ (pay) a price for their acts; on the contrary, when we are honest, we are _5_ (true) free.If there were two people

3、standing before you, a person _6_ a record of being honest and a person who is known to be dishonest, who would you be more likely _7_ (believe)? Im sure most people would side with the honest person. _8_ we live in the truth or we live in lies. Truth sets us free and lies leave us in nothing _9_ mo

4、re troubles. Honesty is a choice that we can make each day. The choice is _10_ (you). What will you choose?本文是一篇议论文。作者从两方面论述了“诚实是上策”这句话不是一个陈词滥调,而是一种良好的生活方式。1an解析:考查冠词。句意:这不是一个陈词滥调,而是一种良好的生活方式。clich是可数名词,此处表示泛指,old读音以元音因素开头,故填an。2easiest解析:考查形容词。句意:首先,诚实是我们能做的最容易的选择。the修饰形容词最高级,故填easiest。3freedom解析:考

5、查名词。句意:其次,诚实给我们很多自由。much修饰不可数名词,故填freedom。4will_pay解析:考查时态。句意:不诚实的人迟早会为他们的行为付出代价。sooner or later通常用于一般将来时,故填will pay。5truly解析:考查副词。句意:反之,当我们诚实的时候,我们是真正自由的。修饰形容词free用副词,故填truly。6with解析:考查介词。句意:如果两个人站在你面前,一个有诚实的记录,另一个是众所周知的不诚实的人,你更可能相信哪一个?此处用with表示“具有”,故填with。7to_believe解析:考查不定式。句意参考上题解析。be likely to

6、do表示“可能做”,故填to believe。8Either解析:考查固定搭配。句意:我们要么生活在真理中,要么生活在谎言中。either.or.表示“要么要么”,故填Either。9but解析:考查固定搭配。句意:真理给我们自由,谎言只会给我们更多的麻烦。nothing but表示“只不过、仅仅”,故填but。10yours解析:考查代词。句意:选择是你的。作表语用名词性物主代词,故填yours。B(2019陕西省汉中市一模)My interest in Chinese food started years ago, when I was a young reporter for the W

7、ashington Post. Our office wasnt far from Chinatown, _1_ I found some very good Chinese restaurants.That was the first time that I _2_ (notice) the fresh taste of the meat and vegetables of Chinese food.When I learned more about the food, I began to understand why _3_ has this special feature.Many y

8、ears ago, China had _4_ energy crisis because it lost much of its wood due to over population and poor management of its forests. This _5_ (lose) was very bad for the country, of course, but it turned out to be very good for the food. Wood became very expensive and hard to get, so the Chinese had to

9、 either find a substitute for their _6_ (value) wood,or learn how to use it better. There werent any substitutes so people found ways to economize.In order to economize in cooking, they had to use very little wood. So they started cutting their meat and vegetables _7_ small pieces before they put th

10、em in the hot oil. That way, the food cooked _8_ (fast) and they saved more fuel. The food _9_ (prepare) in this way kept its fresh flavorand its this flavor _10_ attracts people from other countries to the art of Chinese cooking.这篇文章主要讲述了中国食物为什么美味。作者的工作地点离唐人街很近,当他第一次吃中国食物时就喜欢上了。在5 000年前,由于中国的木柴缺乏,人

11、们为了节约木柴,就把食物切成小块烹饪,食物很快就熟了,而且保持了鲜美的味道。1where解析:此处Chinatown是先行词,在后面的非限制性定语从句中作地点状语,故填where。2had_noticed解析:在That was the first time that.句型中,前面是was,所以从句中用过去完成时态,故填had noticed。3it解析:此处用it指代前面的the food。4an解析:energy读音以元音开头,此处表示“很多年前中国有一个能源危机”,故填an。5loss解析:根据句意可知,此处缺主语,所以应该用名词形式,故填loss。6valuable解析:形容词修饰名词

12、,故填valuable(有价值的)。7into解析:句意:把肉和蔬菜切成小块。根据句意可知填into。8faster解析:根据后面的more,可知此处用比较级,故填faster。9prepared解析:此处是过去分词作后置定语,故填prepared。10that解析:此处是强调句型,故填that。C(2019河南省名校联考)My 8yearold son took it upon himself to plan a 10th anniversary _1_ (celebrate) for my husband and me this weekend. He planned the whole

13、day, _2_ (start) with what he thought to be the _3_ (good) breakfast to prepare for my husband as a surprise. Then he suggested going on _4_ romantic picnic on the beach, _5_ (follow)by a family game time to celebrate the family that resulted from our happy marriage in the first place.He _6_ (though

14、tful) included a “cardmaking” station he had set up with markers and construction paper to help each of his parents to privately create loving anniversary cards _7_ each other. He also recreated the special moments from our wedding day, with music he _8_ (select) beforehand and foods and drinks.He h

15、ad also spent all week before the anniversary making paper hearts. He then _9_ (ask) me to string them all over the house on the morning of the anniversary, so that he and I could surprise his dad/my husband with all the love. It was such a kind gesture for a little boy to think of. I left the whole

16、 thing in his little hands, _10_ turned out beautiful! He told me he wanted to make an “unforgettable” day for his parents.本文是一篇记叙文。文章详细介绍了8岁的儿子为我们的结婚周年纪念日所做的精心的安排。1celebration解析:考查名词。在英语里形容词通常修饰名词构成名词短语作动词的宾语。句中形容词anniversary后面要接celebrate的名词形式,所以要填celebration。2starting解析:考查非谓语动词。句意:他计划了一整天,从他认为最好的早

17、餐开始。动词start与主语he构成主动关系,要用现在分词作状语。所以要填starting。3best解析:考查最高级。句意:他计划了一整天,从他认为最好的早餐开始。句中使用最高级best修饰breakfast,表示强调。所以要填best。4a解析:考查不定冠词。句意:然后,他建议到海边进行一次浪漫的野餐。名词picnic是可数名词,前面加不定冠词a表示泛指。所以要填不定冠词a。5followed解析:考查非谓语动词。句中动词follow与romantic picnic构成被动关系,要用过去分词作状语。所以要填过去分词followed。6thoughtfully解析:考查副词。在英语里副词通常

18、作状语修饰形容词、副词、动词或整个句子;而形容词通常作定语修饰名词、代词。本句中应该使用副词修饰谓语动词,所以要填副词thoughtfully。7for解析:考查介词。介词短语for each other“相互”。他帮助父母亲相互制作周年卡片。所以要填介词for。8had_selected解析:考查时态。句意:他用事先选好的音乐、食物和饮料,为我们的结婚纪念日重新创造出特别的时刻。根据句意可知他选择音乐是之前就发生的,要用过去完成时表示过去的过去。所以要填had selected。9asked解析:考查时态。句意:在结婚纪念日之前的整个星期他都在用纸做心形图案,然后请求我把心形图案都串起来。本

19、文叙述过去发生的事情,以一般过去时为主,所以要填asked。10which解析:考查定语从句。句意:我把整件事情留给他来做,结果证明很棒。句中关系代词which指代前面一句话的内容,引导非限制性定语从句并在句中作主语。所以要填which。D(2019聊城市模拟)I cant wait to tell you the decision my parents had just made. They plan to give birth to a second child. How excited it is! Being the only child in the family, most tee

20、nagers like I grow up lonely, that does harm to our psychological health. However, things will change from now on. I am going to have a sibling to play. I will help my parents looking after my sibling when he/she is born, ensuring that he/she grows up happy with love and affection all around. Howeve

21、r, I am afraid that I know a little about how to take good care of a baby and how to set a good example to him/her. I want to get some advices from you but I am looking forward to your early reply.答案I cant wait to tell you the decision my parents just made. They plan to give birth to a second child.

22、 How it is! Being the only child in the family, most teenagers like grow up lonely, does harm to our psychological health. However, things will change from now on. I am going to have a sibling to play . I will help my parents after my sibling when he/she is born, ensuring that he/she grows up with l

23、ove and affection all around. However, I am afraid that I know little about how to take good care of a baby and how to set a good example to him/her. I want to get some from you I am looking forward to your early reply.E(2019邯郸市高三第四次月考)Im a senior school student, so I like English very much. Besides

24、 attending to English lessons at school, I often go to the English Corner in the park near my home on Sunday mornings. I know that this English Corner set up five years ago. Many high school students usually gather there, and sometimes, some college students and even foreign friends were present the

25、re. We practice our speaking English, exchange our experience in learning English, and talk about that we are interested in and so on. Since I began to visit them three months ago, I have greatly improved myself in English, which encourage me to go there regular with confidence. I believe it will be

26、 the wise decision.答案Im a senior school student, I like English very much. Besides attending English lessons at school, I often go to the English Corner in the park near my home on Sunday mornings. I know that this English Corner set up five years ago. Many high school students usually gather there,

27、 and sometimes, some college students and even foreign friends present there. We practice our English, exchange our experience in learning English, and talk about we are interested in and so on. Since I began to visit three months ago, I have greatly improved myself in English, which me to go there

28、with confidence. I believe it will be wise decision.F(2019江西省高安中学高三第四次考试)Being a teacher is always believed to be one of greatest occupations, because teachers make great contributions for the world. Last week, I got a chance to experience teaching students. Our school asked us to teach some kids li

29、ve in the countryside. The kids was so happy that they gave me a warm welcome. I teach them English and after class, we played games happily. We had a lot of funs together. When I returned back to school, I missed the students so much. They like me but some of them have kept in touch with me ever si

30、nce. I felt so proudly of being a teacher.答案Being a teacher is always believed to be one of greatest occupations, because teachers make great contributions the world. Last week, I got a chance to experience teaching students. Our school asked to teach some kids in the countryside. The kids so happy that they gave me a warm welcome. I them English and after class, we played games happily. We had a lot of together. When I returned to school, I missed the students so much. They like me some of them have kept in touch with me ever since. I felt so of being a teacher.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1