收藏 分享(赏)

UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:552662 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:13 大小:35.40KB
下载 相关 举报
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共13页
UNIT3 TIMES CHANGE——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元测试 WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit3Times change 考试时间:90分钟 满分:120分第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are many scholarships rewarding particular talents, so just find the right one that works for you.Spirit of Giving ScholarshipDeadline: July 31, 2021Award Amount: $1,000Overview:

2、 It is available to high school seniors and current college students. You must submit an essay of between 500 and 750 words on one of the following three topics: How have you advanced the spirit of giving? How has the spirit of giving affected you personally? How will your present education allow yo

3、u to be of service to others?Ocean Awareness ContestDeadline: June 15, 2021Award Amount: Up to $1,500Overview: It is open to students between the ages of 11 and 18. Students are invited to learn about the climate crisis and its impact on oceans, discover solutions and create work that explores hope

4、in action. Submissions are accepted in visual art, film, music, or poetry.Atlas Shrugged Essay ContestDeadline: September 19, 2021Award Amount: $25,000Overview: Essay contest on Ayn Rands novel, Atlas Shrugged. There are 59 prizes, and first prize is $25,000! To enter, submit an 800 to 1,600word ess

5、ay on one of the specific topics about the novel, which can be viewed on the scholarship providers website.Coca-Cola Scholars Program ScholarshipDeadline: October 31, 2021Award Amount: $20,000Overview: It is a scholarship awarded to graduating high school seniors, who are recognized for their capaci

6、ty to lead and serve, as well as their commitment to making a significant impact on their schools and communities. Applicants must be expecting completion of a high school diploma at the time of application and planning to pursue a degree at a postsecondary institution.1.What is required to win Spir

7、it of Giving Scholarship?A. Students aged from 11 to 18.B. The capacity to lead and serve.C. Submitting an essay.D. Applying for it before October 31, 2021.2.Which scholarship is suitable for Jackson who likes reading and writing?A. Spirit of Giving Scholarship.B. Ocean Awareness Contest.C. Atlas Sh

8、rugged Essay Contest.D. CocaCola Scholars Program Scholarship.3.Who are CocaCola Scholars Program Scholarship designed for?A. Those studying in college.B. Those to graduate from high school.C. Those with a high school diploma.D. Those in postsecondary institutions.B Two little girls who are lovely i

9、n Britain are bringing thousands of people together to sign a petition (请愿书) demanding that Burger King and McDonalds stop giving away free plastic toys. With the help of their mother, nine-year-old Ella and seven-year-old Caitlin started an online petition in order to persuade the fast food giants

10、(巨头) to do away with the wasteful toys that come with Happy Meals and Junior Meals. Since starting the petition, the youngsters have got over 350,000 signatures of their 500,000 goals, and the call to action has already received further support from adults and children. Weve been learning all about

11、the environment at school and the problem of plastic. It made us very sad to see how plastic harms wildlife and pollutes the ocean, and we want to change this, reads the petition. Thats why we want Burger King and McDonalds to think of the environment and stop giving away plastic toys with their kid

12、s meals. We like to go to eat at Burger King and McDonalds, but children only play with the plastic toys for a few minutes before they get thrown away and harm animals and pollute the sea. We want anything they give us to be environmentally friendly so we can protect the planet for ourselves and for

13、 future generations, they continued. In addition to the girls making a convincing argument, the amount of signatures on the petition almost doubled after reporters with the BBCs War on Plastic followed the young activists to the McDonalds headquarters in order to present the petition. Since the litt

14、le girls story started being picked up by international news outlets, Burger King and McDonalds have emailed statements to CNBC detailing their plans for making their free toys more environmentally friendly.1. How did the two girls begin their petition?A.By the BBC.B.By CNBC.C.By the Internet.D.By n

15、ewspapers.2.Why are the two little girls gathering many people together?A. To gain peoples attention.B. To get over 350,000 signatures.C. To eat at Burger King and McDonalds.D. To stop two giants giving free plastic toys.3.What do Burger King and McDonalds plan to do after the petition?A. To email s

16、tatements to the BBC.B. To make a convincing argument.C. To sell more environmentally friendly toys.D. To give away more environmentally friendly toys.4.Which of the following best describes the two little girls story?A. Its about product promotion.B. Its about company introduction.C. Its about comm

17、ercial advertising.D. Its about environmental protection.CAs life in cities worldwide becomes more expensive, urban designers are using modern technology to help citizens avoid traffic jams, and shorten the time needed for bus waiting and other things. Technology is also used to cut costly waste.In

18、Santander, a Spanish port city, parking is easy to find. As one car drives away, an underground sensor shows that a parking space is now free. 400 sensors send messages to signs on streets, and GPS devices direct drivers to the nearest available parking spaces, reducing traffic jams. Trash is collec

19、ted only when the bins are full and bus stop signs show exactly when the next bus is coming. The public parks are watered only when the soil gets dry. All this is made possible by 20,000 sensors installed on buildings, street posts and even buses. They are part of the smart city project, launched by

20、 the University of Cantabria seven years ago.University researchers like Luis Munoz regularly meet with locals to discuss how to make their city even smarter. They propose their ideas and sometimes even develop them by themselves. Here, we give them the opportunity to see these ideas happen in real

21、life, said Munoz. For example, the university helped a woman create an app that outlines the easiest route for walking with a baby stroller. Another provides information to residents about their water consumption and sends an alarm to their phone if there is a leak.The Santander smart project is att

22、racting the attention of larger cities in Europe and elsewhere that are looking for smart solutions to urban problems.1. What is the life like in Santander?A. It is meaningful.B. It is full of freedom.C. It is likely to change fast.D. It is efficient and convenient.2. How can residents help Munozs j

23、ob?A. By offering some original or fresh ideas.B. By showing him around the city.C. By installing sensors themselves.D. By using as little water as possible.3. What does the underlined word Another in Paragraph 3 refer to?A. A university.B. A phone.C. An app.D. An easy route.4. What can be the best

24、title for the text?A. A Worldwide ProblemB. A Smart City ProjectC. A Creative ResearcherD. A Trend in Urban DesignD It is well known that smoking is harmful to health. It is unfortunate that despite some individuals who choose not to smoke, they remain to be victims of various diseases caused by cig

25、arette smoking. Cigarette smoke contains thousands of dangerous chemicals that are unhealthy for both smokers and non-smokers. Secondhand smoke refers to the smoke from the burning end of a cigarette and the smoke breathed by smokers. More than 126 million Americans are regularly exposed to secondha

26、nd smoke at home, at work, and in enclosed public spaces.The Deadly Effects Secondhand smoke can cause heart disease and lung cancer in non-smoking adults. Breathing secondhand smoke for even a short time increases risk for those diseases. Children and infants are especially attacked by the poisons

27、in secondhand smoke. Almost 3 million children in the United States under theage of six breathe secondhand smoke at home at least four days per week. Secondhand smoke is a known cause of the sudden infant death syndrome, breathing problems, ear infections, and asthma attacks in infants and children.

28、 Secondhand smoke in the home environment can slow the lung growth of exposed children. Older children whose parents smoke get bronchitis and pneumonia more often than the children of non-smokers. Wheezing(气喘) and coughing are also more common in children who breathe secondhand smoke.Protecting Your

29、self and Others The only way to fully protect yourself and loved ones from the dangerous chemicals in secondhand smoke is through 100 percent smoke-free environments. Opening a window; sitting in a separate area; or using ventilation (通风), air conditioning, or a fan cannot get rid of secondhand smok

30、e exposure. If you are a smoker, the single best way to protect your family is to quit smoking.1.According to the passage, which of the following is NOT the possible result of smoking?A.Heart disease.B.Pneumonia.C.Lung cancer.D.High blood pressure.2.Which of the following are more vulnerable to seco

31、ndhand smoke?A.Adults.B.The elderly.C.Cancer patients.D.Children and infants.3.As a smoker, what should you do to protect your family from the harm of secondhand smoke?A.Use an air conditioner.B.Try to avoid smoking.C.Stay in a separate room.D.Open the windows for ventilation every day.4.Whats the b

32、est title for the passage?A.Smoking is harmful to healthB.Anti-smoking campaign is launchedC.Secondhand smoke: the real dangerD.Create a smoke-free environment第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Break Your Bad Habits Nowadays in real life, many people have all kinds of

33、 bad habits, but getting rid of them takes a bit more effort. Whether theyre traditional(like biting your nails, snacking on junk food, gossiping, or twirling your hair) or more hi-tech (like texting), bad habits all have one thing in common: Theyre hard to break. You can do it, though. So if youre

34、ready, gather your willpower, follow these steps, and wave goodbye to that bad habit forever! Step 1 Make a note every time you engage in your habit. Write down the time and where you are, as well as how youre feeling. Are you bored, angry, or sad? The more you understand the reason behind your habi

35、t, the more control youll have over it. Step 2 Pay attention to when your bad habit pops up. Do you see any patterns in your journal? Do you always bite your nails before a test? Are you more likely to eat junk food, like chips or candy, when youre doing your homework? If you notice a pattern of you

36、r habit, For example, if you bite your nails when youre stressed, try to find other ways to calm yourself, like taking slow, deep breaths. Step 3 Replace your bad habit with a good. Instead of biting your nails or twirling your hair, keep your fingers busy drawing or knitting. If gossip is your prob

37、lem, challenge yourself to say nice things about people. Each time you substitute your new activity for your old one, Step 4 Stay focused. Write down a promise to yourself: I will stop biting my nails or I will stop texting so much. Make a list of the days of the week, and place a gold star next to

38、each day that you dont engage in your habit. (If you cant get through a whole day at first, ) Before you know it, youll have a whole page of gold stars! Step 5 Keep at it. Maybe youve heard the expression Old habits die hard? Well, its true! It usually takes three weeks to a month to break a bad hab

39、it. So if you mess up one day, dont give up! Eventually youll have more successes than failures. Remember, if you put your mind to it, you can do anythingeven break that bad, bad habit!A.Keep a journal for a day (or two).B.He has the bad habit of biting his nails.C.Just go right back to trying again

40、 the next day.D.I want to stop, and sometimes I even quit for a day.E.youll be one step closer to breaking that bad habit.F.break each day down into smaller segments of time.G.start thinking about ways you can change the pattern.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选

41、项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Brandon Ponzos sitting on a lone barber chair. The fifth-grader is wrapped in a dark red barbers cape (披肩). To his left, a cartoon plays on a small TV. He 1 out of the corner of his eye, careful to keep his head 12 . To his right, two other boys sit on folding chairs, looking over

42、 books3 they wait their turn. Ponzos barber who also4 as his principal gets to work. Terrance Newton has turned a spare room at Warner Elementary School into his personal5 . In the afternoons, he pulls a few boys from the final minutes of class and6 them to a fresh cut. Its a small deed that shows h

43、is students that he not only cares about their7 , but also wants them to be happy with themselves and how the world8 them. Newton has been cutting his students hair for about 15 years. Using equipment9 by a friend who is a barber, he brought his 10 to Warner in his first year as principal. Cutting h

44、air requires both skills and care. Newton 11 tilts (使倾侧) Brandons head from side to side, getting his hairline just 12 . The barbershop session is a unique time for Newton to interact with his students 13 the classroom. The barbershop talk that fills the temporary space is a(n) 14 for him and his st

45、udents to relax, get to 15 each other better and think about the future. The boys might not realize it, but every barbershop session is filled with mini-teaching moments. Newton asks them about school and what vocabulary words theyre being tested that week.1.A.watchesB.observesC.noticesD.admires2.A.

46、smoothB.healthyC.prettyD.straight3.A.beforeB.whileC.thoughD.until4.A.expandsB.preparesC.doublesD.operates5.A.studioB.classroomC.restroomD.barbershop6.A.treatsB.refersC.introducesD.exposes7.A.appearanceB.educationC.futureD.condition8.A.understandsB.acceptsC.rewardsD.sees9.A.producedB.desertedC.donate

47、dD.repaired10.A.studentsB.booksC.customsD.skills11.A.quicklyB.carefullyC.normallyD.casually12.A.longB.shortC.rightD.tight13.A.outsideB.betweenC.insideD.around14.A.promiseB.intentionC.lessonD.chance15.A.realizeB.knowC.recognizeD.tolerate第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Some t

48、ime after 10,000 BC, people made the first real attempt to control the world they lived _, through agriculture. Over thousands of years, they began to depend less on_ could be hunted or gathered from the wild, and more on animals they had raised and crops they had sown. Farming produced more food pe

49、r person_ hunting and gathering, so people were able to raise more children. And, as more children were born, more food _ (need). Agriculture gave people their first experience of the power of technology _ (change) lives. By about 6000 BC, people _ (discover) the best crops to grow and animals to ra

50、ise. Later, they learned to work with the _ (season), planting at the right time and, in dry areas, _ (make) use of annual floods to irrigate (灌溉) their fields. This style of farming lasted for quite a long time. Then, with_ rise of science, changes began. New methods _ (mean) that fewer people work

51、ed in farming. In the last century or so, these changes have accelerated. New power machinery and artificial fertilizers (化肥) have now totally transformed a way of life that started in the Stone Age.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假如你是李华,你远在英国的朋友Smith从网上得知移动支付改变了中国人的生活方式,他想了解一些更详细的移动支付的情况,请你根据下面要点提示,给S

52、mith写一封电子邮件。 1.生活中的具体体现; 2.好处; 3.有待改进之处。 要求:80词左右。 参考何汇:移动支付mobile paymentDear Smith, Im Li Hua. _Yours sincerely,Li Hua第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 Jatin and his youngersister, Neha, lived with their parents in a poor neighborhood. Their mother was very sick and the

53、ir father was struggling to find a job, and they had only a little money with which to buy food. As they had not paid the rent for several months, the landlord was breathing down their necks (盯着他们). One day, Jatin took Nehas shoes to a shoe repairman to be fixed, but he lost them on the way home. It

54、 wasnt until he got home that he realized he had lost the shoes. He was afraid that his parents would be angry and disappointed, so he begged his sister to keep it secret. Neha agreed and the two decided to share Jatins running shoes. Nehas school hours were in the morning, so she would wear them fi

55、rst. After school, she would rush back and give them to Jatin. He could then run to his school, which began in the afternoon. Although he ran as fast as he could, Jatin often arrived late and was warned by the school. A long distance race was going to be held for the boys in the city. When Jatin lea

56、rned that the third prize was a new pair of shoes, he decided to take part. He ran home excitedly and promised his sister that he would win her the new shoes. The day of race arrived. Jatin had a strong start, but halfway through the race he began to get tired and his legs began to ache. Getting mor

57、e and more exhausted he thought only of Neha and his promise to her. Dreaming of the new shoes he would win for his sister gave him strength, and he stayed right behind the two fastest runners, determined to finish third. Suddenly, as the finish line drew near, another runner collided(碰撞) with Jatin

58、 from behind and Jatin crashed to the ground.Paragraph 1: Jatin looked up and he saw the other boys rushing ahead._Paragraph 2: Filled with pleasure, Jatin walked home in no time._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A.1.答案:C解析:细节理解题。根据Spirit of Giving Scholarship奖学金项目中的You must submit an essay of between 500 and 750

59、words on one of the following three topics(你必须提交一篇500至750字的短文,题目如下三个)可知,想要获得此项目的奖学金,必须提交关于所提供话题的一篇论文。故选C。2.答案:C解析:推理判断题。根据题干的要求,Jackson喜欢阅读和写作,推断出文中第三个奖学金项目Atlas Shrugged Essay Contest的作文比赛适合Jackson参加。故选C。3.答案:B解析:细节理解题。根据Coca-Cola Scholars Program Scholarship奖学金项目中的It is a scholarship awarded to gr

60、aduating high school seniors(这是一项颁发给即将毕业的高中毕业生的奖学金)和Applicants must be expecting completion of a high school diploma at the time of application(申请人在申请时必须即将完成高中文凭)可知,申请者必须是高中的学生,在申请此项目的时候即将从高中毕业。故选B。B.答案:1-4 CDDD解析:1.细节理解题。根据文章第二段内容可知,在妈妈的帮助下,9岁的Ella和7岁的Caitlin在网上发起了一项请愿活动,以说服快餐巨头们取消随套餐赠送的塑料玩具。她们是通过网

61、络开始这项请愿活动的。故选C项。2. 细节理解题。根据文章第一段中的demanding that Burger King and McDonalds stop giving away free plastic toys(要求汉堡王和麦当劳停止发放免费塑料玩具)可知,这两个女孩聚集如此多人是为了阻止汉堡王和麦当劳发放免费的塑料玩具给孩子。故选D项。3.细节理解题。根据文章最后一段中的Burger King and McDonalds have emailed statements to CNBC detailing their plans for making their free toys m

62、ore environmentally friendly.(汉堡王和麦当劳已经通过电子邮件向美国消费者新闻与商业频道(CNBC)发送了声明,详细说明了他们让免费玩具更环保的计划。)可知,请愿书事件使这两家公司决定发放更环保的玩具给孩子。故选D项。4.主旨大意题。文章主要讲述了英国两个可爱的小女孩将成千上万的人聚集在一起,签署请愿书,其目的是希望汉堡王和麦当劳考虑环境问题,停止给孩子们分发塑料玩具,由此可知她们的故事是关于环保的。故选D项。C.答案:1-4DACB解析:1.推理判断题。根据第二段内容可推知,在桑坦德生活是高效方便的,故选D项。2.细节理解题。根据第三段第一、二句可知,当地人有了想

63、法会提出来,故选A项。3.代词指代题。根据画线词所在句的上一句可知, 这所大学开发了一款应用程序,该应用程序为推婴儿车散步的女士规划了最舒适的路线。结合画线词所在句的句意可推知,画线词指的是另一款应用程序,故选C项。4.标题归纳题。根据第二段最后一句并结合文章其他内容可知,本文主要介绍了智能城市项目的相关内容, 故选B项。 D.答案:1-4.DDBC解析:1.细节理解题。根据第三段第一句Secondhand smoke can cause heart disease and lung cancer in non-smoking adults.可知,二手烟会导致不吸烟的成年人患心脏病和肺癌;根据

64、第五段中的Secondhand smoke is a known cause of the sudden infant death syndrome, breathing problems, ear infections, and asthma attacks in infants and children.可知,二手烟是婴儿猝死综合征、呼吸疾病、耳部感染和哮喘发作的一个原因。再根据倒数第三段第二句Older children whose parents smoke get bronchitis and pneumonia more often than the children of non

65、-smokers.可知,父母吸烟的年龄稍大的孩子比父母不吸烟的孩子更容易得支气管炎和肺炎。综合以上内容,文章中没提到high blood pressure,所以D项符合题意。2.细节理解题。根据第四段第一句Children and infants are especially attacked by the poisons in secondhand smoke.可知,儿童和婴儿特别容易受到二手烟中有毒物质的伤害,故选D项。3.细节理解题。根据最后一段的内容可知,为了保护你自己和家人免受二手烟中危险化学物质伤害,唯一方法是创造百分之百的无烟环境。由此可知B项符合语境。4.主旨大意题。通读全文可

66、知,文章主要讲述二手烟给人带来的危害,故本文的最佳标题应是C项“二手烟:真正的危险”。 第二节答案:AGEFC解析:本文是一篇说明文,主题语境为人与自我。文章主要介绍了改掉不良习惯的几种方法。 由下文Make a note every time you engage in your habit. Write down the time and where you are, as well as how youre feeling.可知是写日记;从Step 2部分的第一句中in your journal也可推断出,故选A项。根据空前If you notice a pattern of your

67、habit可推测,如果你发现了习惯的模式,那么就开始思考改变这种模式,故G项符合题意。本段主要介绍用好的习惯替代不良的习惯,每次你用新的行为代替以前的不良习惯,你就离改掉不良习惯近了一步,所以E项正确。根据空前If you cant get through a whole day at first可推测,如果开始你不能熬过一整天,那就把每天的时间分成小段。whole day与F项中的smaller segments of time相对应,故选F项。本段主要讲坚持,不放弃。由So if you mess up one day, dont give up! _ Eventually youll h

68、ave more successes than failures.可推测,如果某一天你搞砸了,别放弃。第二天再试一次就好了。最终获得的成功总会多于失败。故选C项。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.ADBCD; 6-10.ABDCD; 11-15.BCADB解析:1.由上文中的a cartoon plays on a small TV可知,此处指的是Ponzo理发时看电视。2.由空前的out of the corner of his eye再结合常识可知,Ponzo这样做是为了坐姿端正,不歪头,便于理发师工作。3.由语境可知,looking over books与wait their t

69、urn是同时发生的事情,故用while。4.由空前的barber以及空后的principal可知,此处应用doubles。double as的意思是兼任,兼作。5.此处表示Terance Newton把Warner Elementary School的一个空房间变成了他的私人理发店,故选D。6.校长给学生理发类似于给他们一个款待,因此用treats,意为招待,款待。7.结合校长的身份可知,他不仅关心学生们的教育而且想让学生们对他们自己感到满意,故选B。8.联系上文校长给学生剪发可知,此处应用sees,指别人如何看待他们。9.由下文中的who is a barber可知,这些理发设备是由校长的一

70、位理发师朋友捐的,故选C。10.理发是一门技术,他把他的理发技术在当校长的第一年带到这所学校,故选D。下文中的both skills and care也是提示。11.由上文中的Cutting hair requires both skills and care可知,此处应用carefully与之对应。12.结合常识可知,发际线的位置得当时,发型才会看起来好看,故用right。13.根据语境可知,校长是利用课外时间为学生理发的,所以用outside。14.根据语境可知,此处表示理发时的交谈是他和他的学生们放松、彼此更好地了解以及思考未来的机会。故选D。15.参见上题解析。故选B。 第二节答案:i

71、n; what; than; was needed; to change ; had discovered; seasons; making; the; meant解析:本文是一篇说明文,主题语境是人与社会,主题语境内容是社会进步。文章介绍了从人类逐渐减少依靠狩猎生活,逐步发展起农业,到使用新型机械和人工肥料的现代农业的过程。本文旨在增加人们对人类文明和社会进步的了解。 考查介词。句意:公元前10,000年以后的一段时间,人类首次尝试通过农业来控制他们生活的世界。根据文章中句子的结构可知,they lived _为限制性定语从句,先行词为world。将先行词代入定语从句后,应为they liv

72、ed in the world,故填in。考查宾语从句。经过了几千年,他们开始较少地依靠狩猎或是野外采集食物。根据句子结构可知设空处引导介词后的宾语从句,且设空处在从句中作主语,表示“什么”,故填what。考查介词。句意:每个人在耕种时比在狩猎和采集中生产更多的食物,所以人们可以养更多的孩子。题干中的more有比较含义,故填than。考查时态和语态。句意:随着更多的孩子出生,(人们)需要更多的食物。主语与谓语之间是被动关系,并且讲述的是过去的事情,故填was needed。考查非谓语动词。句意:农业让人们第一次体验到了改变生活的科技的力量。此处不定式作定语,修饰power,根据the powe

73、r to do sth.可知此处填不定式。故填to change。考查时态。句意:到了大约公元前6000年,人们就已经发现了最好的去种植的作物和养殖的动物。根据By about 6000 BC可知应用过去完成时,故填had discovered。考查名词复数。后来他们学着随着季节的变更劳作。根据句意,一年有四季,可知此处该填名词复数。故填seasons。考查非谓语动词。句意:后来,他们学着随着季节的变更劳作,在合适的时间种植,在干旱的地区,充分利用每年的洪水来灌溉农田。句中已经有了谓语动词learned, make和句子的主语they是主动关系,故填making。考查冠词。句意:然后随着科学的

74、发展,变化产生了。设空处特指科学的发展,故填the。考查时态。句意:新的方法意味着更少的人从事农业。设空处讲述的是过去的事情,故填meant。第三部分 写作第一节答案: Dear Smith, Im Li Hua. Knowing that you want to learn something more about mobile payment in China, I am writing to give you a brief introduction about it. On the one hand, mobile payment makes it possible for us to

75、 take with us only a mobile phone rather than much cash, which saves us much time and trouble. On the other hand, we must strictly keep our private information secret in case of any possible identity theft. In a word, mobile payment is used in nearly everything and has really changed our life. Kind

76、regards. Yours sincerely,Li Hua第二节答案: Paragraph 1: Jatin looked up and he saw the other boys rushing ahead. Refusing to give up at this crucial point, Jatin clenched his teeth, jumped to his feet and ran as fast as he could. Finally, he was the fourth one to dash across the finish line. Jatin couldn

77、t help sobbing at the thought of letting his sister down. But much to his surprise, the runner who collided with him was disqualified for breaking the rule and Jatin won the third prize. Jatin felt overjoyed and relieved during the award ceremony, holding the shoes close to his chest.Paragraph 2: Fi

78、lled with pleasure, Jatin walked home in no time. He could not wait to see his sister and share the good news. On his arrival, Jatin found Neha was walking about outside nervously and anxiously. Neha, see what I have got for you, Jatin said excitedly, taking the prize out of his bag with his trembling hands. The instant Neha saw the shoes, her face lit up. So thrilled was she that she threw herself at Jatin. Thank you, Jatin! Tears of joy welled up in their eyes as the brother and the sister hugged tightly together.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1