1、Unit3Times change 考试时间:90分钟 满分:120分第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATrain and Work as a Literary (文学的) Editor This Summer! The Summer Scholars Program provided by Polyphony Company is an 8-week online pro-gram for 9th-12th grade high school students. A
2、fter completing this program, students will have some basic knowledge of literary editing. Course Schedule Training: Weeks 1-3 Week 1 Approaching Poetry: online content, live lectures and discussions with poetry instructors. Cooperate with other learners on one poetry submission. Week 2 Approaching
3、Fiction: online content, live lectures and discussions with fiction instructors. Cooperate with other learners on one fiction submission. Week 3 Approaching Creative Nonfiction: online content, live lectures, and discussions with creative nonfiction instructors. Cooperate with other learners on one
4、creative nonfiction submission. Weeks 4-8 Work as a junior editor, responding to two editorial tasks per week. Learners will receive feedback on every task, having a meeting with the instructors to discuss interests, feedback, and the areas of each page for focus. Learning Outcomes We expect learner
5、s will advance their literary skills while doing meaningful work. Specific learning goals include: methods to approach poetry, fiction, and creative nonfiction; practice using literary devices to interpret and analyze submissions and give editorial feedback. Cost: $ 350/learner We hope that the summ
6、er learners will continue working with Polyphony Company when they finish the program. And the learners will have a chance to be an editing role at Polyphony Company and its high school literary magazine. The instructors will give you personal feedback about your path to promotion, but as a learner,
7、 it is not a guarantee of promotion. Historically, about 10% of our junior editors earn promotion to senior editors.1.Who are most likely to be attracted by this text?A.Senior editors.B.Writers.C.High school students.D.Junior editors.2.Which week will the learners cooperate with others on poetry sub
8、mission?A.Week 1.B.Week 2.C.Week 3.D.Week 4.3.What can the learners do when they finish the program?A.Master all the skills of literary editing.B.Learn some college knowledge in advance.C.Graduate from high school and enter college.D.Be a member of Polyphony Company.B I realized I would not see a re
9、al person named Sophie at Sophies Eatery because, like most new restaurants these days, Sophies is a robo-restaurant. When I walked in, a cute little manager robot appeared, looking rather like a toaster with blinking(眨) blue eyes. It escorted me to a nice table in the back. The menu monitor popped
10、out of my table and showed me pictures of my dining choices. I tapped my choices and clicked OK, and the screen slid back down. I watched as full plates rode the conveyer belts that moved along each aisle(过道) of tables. In just a few minutes, my dish stopped at my table, and I took it from the belt.
11、 Later, I placed my empty plate back on the conveyer belt, and it was taken away into kitchen to be cleaned. I watched the little toaster showing customers to tables while I ate my main dish. The food was delicious, but I was starting to feel extremely angry because dealing with robots always makes
12、me feel inhuman. Pretty soon, I wanted to talk to someone real, even if it was just a few sentences. So when my dessert arrived, I took action. I dropped my plate on the floor with a satisfying crash. I was so happy when I saw the manager toasters blinking red eyesat last, a real live person would a
13、rrive! But instead, a crew of two robots quickly appeared. A robot broom rushed over and started to sweep the piece of the broken plate into a robot garbage can. They finished and moved back into the kitchen. My plan to get a little reality into Sophies Eatery failed. I hope the robo-restaurant tren
14、d ends soon. I want to deal with people again!1.What does the underlined word escorted in Paragraph 2 mean?A.Registered.B.Guided.C.Conducted.D.Rushed.2.What is the purpose of the author crashing his plate?A.To deal with a real human.B.To catch attention of the robots.C.To play jokes on the robots.D.
15、To complain about the bad service.3.Which of the following best describes the authors feeling at Sophies Eatery?A.Satisfied.B.Shocked.C.Annoyed.D.Curious.4.What is the text mainly about?A.The trend of dining with robots.B.The advantage of robo-restaurants.C.The food variety of a robo-restaurant.D.Th
16、e dining experience at a robo-restaurant.C Almost none of us have the time to read everything wed like to read. Yet we lose countless hours to daily activities that bring us little joy like taking buses and waiting in line. What if we could turn these little blocks of unoccupied time into precious a
17、nd rewarding moments for learning and reflection? Established in 2012, iReader, a micro-learning app on mobile phones, brings the biggest ideas from best-selling books through a 15-minute audio(音频) and text. So far, more than 3,000 books have been included, ranging from psychology and parenting to m
18、anagement and economics, with new titles added every day. iReader is pioneering a new method of reading, with over 9 million users enjoying the benefits already. According to the Pew Research Center (PRC), the British read just 4 paper books a year and over 25% of them havent read a single paper boo
19、k this year, but reading isnt dying. There are now more ways for the British to read than ever before, due to the widespread use of e-books and audio books. The books in iReader are rewritten to ensure it is easy to remember the main content. The way the content is edited has been specifically desig
20、ned to ensure it is useful in practice. Besides, the content is rewritten with related examples in real life, which means users are more likely to remember and apply what is helpful to them. Holger Seim, Crerman co-founder of this app, declares, iReader gives you the biggest ideas in the shortest po
21、ssible time. It transforms great ideas into little packs you can listen to or read in just 15 minutes.1.What does the author suggest people do in the unoccupied time?A.Read and think.B.Write and share.C.Avoid taking buses.D.Bring joy to daily routines.2.What can we infer from the PRC findings?A.The
22、British benefit a lot from reading.B.Reading methods are more important than before.C.Digital technology is taking the place of paper books.D.New forms of books are changing the way the British read.3.How does iReader make the content easy to remember?A.By bringing fun to it.B.By making it useful.C.
23、By using artistic designs.D.By taking users as examples.4.What is the best title for the text?A.iReader prevents reading from dyingB.iReader unites worldwide book-loversC.iReader: the best new app creationD.iReader: big ideas in small packagesD Jennifer Mauer has needed more willpower than the typic
24、al college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelors degree. Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children.
25、Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with the kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition(学费), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters
26、and brothers pay for their schooling. Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Josephs
27、 Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and
28、her 68-year-old mother helped take care of the children at times. Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrificed(牺牲) to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. Some nights my heart was breakin
29、g to have to pick between my kids and studying for exams or papers, she says. However her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her familyand thats pretty powerful.1.What did Jennifer do after
30、high school?A.She helped her dad with his work.B.She ran the family farm on her own.C.She supported herself through college.D.She taught her sisters and brothers at home.2.Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield?A.To take care of her kids easily.B.To lear
31、n from the best nurses.C.To save money for her parents.D.To find a well-paid job there.3.What did Jennifer sacrifice to achieve her goal?A.Her health.B.Her time with family.C.Her reputation.D.Her chance of promotion.4.What can we learn from Jennifers story?A.Time is money.B.Love breaks down barriers
32、.C.Hard work pays off.D.Education is the key to success.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Why Do We Get Angry?Anger seems simple when we are feeling it, but the causes of anger are various. Knowing these causes can make us examine our behavior, and correct bad habits
33、. The main reasons we get angry are triggering(触发) events, personality traits(特征), and our assessment of situations. _Triggering events for anger are so many that to describe them all would take hundreds of pages. However, here are some examples: being cut off in traffic, a deadline approaching, exp
34、eriencing physical pain, and much more._ The reason why someone is triggered by something and others are not is often due to ones personal history and psychological traits.Each person, no matter who they are, has psychological imbalances. People who have personality traits that connect with competit
35、iveness and low upset tolerance are much more likely to get angry. _Also, sometimes pre-anger does not have to do with a lasting condition, but rather a temporary state before a triggering event has occurred._Sometimes even routine occurrences become sources of pre-anger, or anger itself. Sometimes
36、ignorance and negative(消极的) outlooks on situations can create anger._However, anger can easily turn violent, and it is best to know the reasons for anger to appear in order to prevent its presence. With these main reasons in mind, we can evaluate our level of anger throughout the day and prevent cas
37、es of outbursts by comprehending the reasons for our feelings.A.Our attitude and viewpoint on situations can create anger within us as well.B.But some types of situations can help us to get rid of the occurrence of anger.C.Anger is rarely looked upon as a beneficial character trait, and is usually a
38、dvised to reduce it.D.Anger is a particularly strong feeling and maybe people think that they have reasons to feel angry.E.Having these personality traits implies the pre-anger state, where anger is in the background of your mind.F.Understanding these reasons will control our own anger if we are wil
39、ling to evaluate ourselves with a critical eye.G.Not everyone acts the same in response to events, and that is why what triggers one person may or may not trigger another.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Molai grew up in a tiny village in Indi
40、a. The village lay near some wetlands which became his second 1 . He learned the value and beauty of2 there from a very young age. When he was 16, Molai began to notice something3 happening around his home. A flood had hit the area earlier that year and the4 it caused had driven away a number of bir
41、ds.5 , the number of snakes had declined as well. He6 that it was because there werent enough trees to protect them from the7 . The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek8 during the daytime. He turned to the9 department for help but was told that nothing would grow there.
42、 However, Molai went looking on his own and 10 a nearby island where he began to plant trees. 11 young plants in the dry season was 12 for a lone boy. Molai built at the 13 of each sapling (幼树) a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to 14 rainwater. The water would then dri
43、p(滴落) on the plants below. Molai 15 to plant trees for the next 37 years. His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals.1.A.dreamB.jobC.homeD.choice2.A.natureB.youthC.cultureD.knowledge3.A.preciousB.interestingC.disturbingD.awkward4.
44、A.wasteB.tensionC.painD.damage5.A.BesidesB.HoweverC.ThereforeD.Otherwise6.A.agreedB.realizedC.rememberedD.predicted7.A.noiseB.heatC.diseaseD.dust8.A.directionsB.partnersC.helpD.shelter9.A.laborB.policeC.forestD.finance10.A.rebuiltB.discoveredC.leftD.managed11.A.DecoratingB.ObservingC.WateringD.Guard
45、ing12.A.toughB.illegalC.fantasticD.beneficial13.A.backB.topC.footD.side14.A.cool downB.keep offC.purifyD.collect15.A.returnedB.learnedC.failedD.continued第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The worlds longest cross-sea bridgeHong Kong-Zhuhai-Macao Bridge(HZMB) opened on October
46、24, 2018. The Guardian described it as one of the _(wonder) of the modern world. The HZMB,_ links Hong Kong and Macao to Zhuhai, began in 2009 and cost about 120 billion yuan. Its designed _ (have) a service life of 120 years, 20 years longer than most bridges. And its not only a bridge, but also a
47、part tunnel(隧道) and part island. In one section, the bridge turns into a 6.7 km undersea tunnel that _ (pass) through two man-made islands. The tunnel is the worlds longest undersea tunnel for road traffic, _ (allow) large ships to continue passing through the sea area above the tunnel. The bridges
48、engineers had to take many environmental factors_ consideration in order to protect the surrounding environment while _ (build) the bridge. The HZMB will make_ much more convenient to shorten the travel time from Hong Kong to Zhuhai from four hours to about 45 minutes. By drawing local cities and re
49、ligions closer together, the bridge will help the areas development _ (great). It is expected to drive the economic _ (develop) of Hong Kong, Macao and nine cities in Guangdong.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假设你是红星中学高二的学生李华,你的英国朋友Peter想了解中国近40年来发生的变化以及人们对中国未来发展的期待。请你给他回封邮件,内容包括: 1.居住环境的变化; 2.出行方式的变化;
50、3.对中国未来发展的期待。注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Peter,_Yours,Li Hua第二节 (满分25分) 阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 Barry, a promising young man, made a hit recently. His boss awarded him a nice car for the contribution he made to the company. With the new car sh
51、ining, he could not wait to have a ride, and try its speed. Barry was used to a fast-paced life and did not like the way his parents lived. Slow down. Watch your step. These words in his eyes, meant nothing to a big guy in big cities. He really had benefited a lot since he left his hometown for this
52、 city: houses, money and this prize car. For these, he had to work around the clock. While driving, he recalled the days and nights that made what he is now. Busy hours behind, cozy life ahead. Bugs beneath the mud, rockets in the sky. Being a happy man, he rapped all the way and drove his car fast
53、down the neighborhood street. Everything went quite smoothly at first, but then the road was becoming rougher. Nothing to worry about, man, Barry said to himself, speeding down the street. Watch out! There seemed a shout somewhere. I am good! Barry comforted himself as he always did in such situatio
54、ns. Suddenly, he noticed a figure, who was trying to throw something at him. The next moment, a stone crashed into its back door on the right. Shocked, he pulled up and jumped out, only to find a large dent (凹坑) in his car. A few steps away stood an old man. Whats wrong with you? Barry shouted at hi
55、m. Oh, my car! Calm down, young man, the old man replied. Calm down? You made that dent in my car! Sorry, nothing else I could do, the old man pointed over Barrys shoulder. Look! Barry turned around, and was surprised to find a big hole on the wall of a house a few yards away. This road is not desig
56、ned for speeding. The other day, a car rushed into the house, the old man added. No one was dead, but the driver of your age was badly hurt.注意:续写词数应为150左右。 Staring at the big black hole, Barry broke out in a cold sweat. _ Back to the office, Barry threw himself into his armchair, deep in thought. _答
57、案以及解析第一部分 阅读理解第一节A.答案:C解析:推理判断题。根据第一段中“The Summer Scholars Program provided by Polyphony Company is an 8-week online pro-gram for 9th-12th grade high school students.(复调公司提供的暑期奖学金项目是一个为期8周的在线项目,面向9-12年级的高中生)”可推知,高中生最有可能被这篇文章所吸引。故选C。2.答案:A解析:细节理解题。根据Week 1部分中“Cooperate with other learners on one poet
58、ry submission.(与其他学习者合作提交一篇诗歌)”可知,学习者在第一周将与他人合作提交诗歌。故选A。3.答案:A解析:细节理解题。根据“We expect learners will advance their literary skills while doing meaningful work. Specific learning goals include: methods to approach poetry, fiction, and creative nonfiction; practice using literary devices to interpret and
59、 analyze submissions and give editorial feedback.(我们期望学习者在做有意义的工作的同时提高他们的文学技能。具体的学习目标包括:学习诗歌、小说和创造性非小说类作品的方法;练习使用文学手段来解释和分析投稿,并给出编辑反馈)”可知,学习者完成课程后可以掌握文学编辑的各项技能。故选A。B.答案:1-4 BACD解析:1.词义猜测题。根据第四段中的I watched the little toaster showing customers to tables while I ate my main dish.可知,机器人把顾客带到餐桌前。It escor
60、ted me to a nice table in the back.中的escorted应与guide意义相近,即escort意为指引,护送。register登记,guide指引,conduct组织,rush迅速移动。故选B项。2.推理判断题。根据第四段中的Pretty soon, I wanted to talk to someone real, even if it was just a few sentences.可知作者想和一个真人说说话。第五段中作者采取行动,即故意把盘子掉在地板上,结合at last, a real live person would arrive.以及下一段可知
61、,作者摔盘子的目的是想和一个真正的人交流。B项为了吸引机器人的注意,C项为了和机器人开玩笑和D项为了抱怨糟糕的服务都不符合题意。故选A项。3.推理判断题。根据第四段中I was starting to feel extremely angry.可知,作者对在这家餐厅吃饭感到非常生气。因此annoyed恼怒的最能描述作者在机器人餐馆的就餐心情。satisfied满意的,shocked震惊的,curious好奇的,都不符合作者当时的心情。故选C项。4.主旨大意题。通读文章可知,本文主要讲述了作者在一家机器人餐厅就餐的经历,故选D项。A项与机器人吃饭的趋势,B项机器人餐厅的优势和C项机器人餐厅的饮食
62、种类都与文章主旨不符。故选D项。 C.答案:1-4.ADBD解析:1.细节理解题。由第一段第一句Almost none of us have the time to read everything wed like to read.(几乎没有人有时间读我们想读的所有东西。)和最后一句What if we could turn these little blocks of unoccupied time into precious and rewarding moments for learning and reflection?可知,作者认为我们应该把空闲的时间变成宝贵的、有价值的学习和反思时
63、间,即作者建议人们在空闲时间进行阅读和思考。故选A。2.推理判断题。根据第三段最后一句There are now more ways for the British to read than ever before, due to the widespread use of e-books and audio books.可推断出新形式的书籍,如电子书和有声书籍,正在改变英国人的阅读方式。分析选项可知D项符合题意,故选D。3.推理判断题。由第四段第二句The way the content is edited has been specifically designed to ensure i
64、t is useful in practice.可知iReader特别设计了内容的编辑方式,以确保它在实践中是有用的,故选B。4.主旨大意题。根据最后一段中的iReader gives you the biggest ideas in the shortest possible time. It transforms great ideas into little packs you can listen to or read in just 15 minutes.可知,iReader能在最短的时间内为你提供最大的创意,它把伟大的想法转化成小包装,你可以在15分钟内听或读。这说明这种新的阅读方
65、式是小包装里的大创意,故选D。 D.答案:1-4 CABC解析:1.细节理解题。根据第二段中的After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition可知, 珍妮弗高中毕业后自己打工挣钱交学费, 故选C项。2.细节理解题。根据第三段中的She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her
66、four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids.可知, 珍妮弗选择这所学校的课程是为了方便在上学的同时照顾自己的孩子, 故选A项。3.细节理解题。根据最后一段中的Jennifer sacrificed to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study.可知, 珍妮弗为了实现自己的目标, 牺牲了许
67、多与孩子待在一起的夜晚, 也错过了很多重要的活动, 故选B项。4.推理判断题。通读全文可知, 本文主要讲述了主人公通过自己的努力完成学业, 最终获得成功的故事, 强调了她坚持不懈、努力拼搏的精神, C项(努力终将得到回报)符合文章主旨, 故选C项。 第二节答案:-FGEAD解析:上一句提到导致人们生气的三个主要原因: triggering events, personality traits, our assessment of situations,下面的几段具体分析了这三个原因与生气的关系。故该空应该起承上启下的作用,故F选项(如果我们愿意用批判性的目光来评估自己的话,那么了解这些原因将会
68、控制我们的愤怒)符合语境,故选F项。 该空前面两句提到引发愤怒的事件有很多,例如: 堵车,截止日期临近,身体疼痛等。下一句提到:某件事会激发一个人的怒气,但其他人却不会为此而生气,原因是由于个人的历史和心理特征。该空承上启下,故G选项(不是每个人对事情的反应都是一样的,这就是为什么使一个人生气的事情可能会让另一个人生气,也可能不会让另一个人生气)符合语境,故选G项。上两句提到:每个人都会遇到自己的心理不平衡的情况。那些比较好强,气量比较小的人更容易生气。下一句提到:而且,有时候,愤怒的前奏并不一定是一种持久的状态,而是一种触发事件发生前的暂时状态。该空承上启下,故 E选项(拥有这些个性特征意味
69、着你处于愤怒之前的状态,在这种状态下,愤怒就在你的思想背景中)符合语境,故选E项。下一句提到:有时候,甚至常规性的事件也会变成愤怒的前奏或恼怒的来源。有时候对这些情况的无知和负面观点会产生愤怒。该空位于段首,引出下文,故A选项(我们的对情况的态度和看法也会在我们内心产生愤怒)是本段的主题句,概括全段内容,故选A项。下一句提到:但是生气很容易转变为暴力,所以最好了解一下愤怒的原因从而来阻止它的存在。该空和下一句之间是转折关系,故D选项(愤怒是一种特别强烈的感情,或许人们认为他们有理由生气)符合语境,故选D项。 第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.CACDA; 6-10.BBDCB; 11-
70、15.CABDD解析:1.文章首句提到Molai在一个小村庄长大,结合语境可知,此处表示一些湿地变成了他的第二个家(home)。2.根据上文提到的湿地和下文讲述的Molai为保护动物而种树可知,这里指的是在很小的年纪,他就知道了自然(nature)的重要性和美丽。3.根据下文表述的洪水发生了,鸟和蛇的数量都减少了可知,这里指的是他家周围发生了一些令人不安的(disturbing)事情。4.根据语境和空后的it caused可知,这里指的是洪水带来的破坏(damage)。5.空前提到鸟的数量减少了,空后提到蛇的数量也减少了,故此处用Besides(此外)。6.根据语境可知,这里指的是他意识到(r
71、ealized)这是因为没有足够的树。7.根据下句中的during the daytime并结合常识可知,这里指的是没有足够的树去保护这些动物免受热(heat)的伤害。8.根据空前的plant trees及语境可知,解决方法是种树,以便于这些动物在白天可以寻求到庇护(shelter)。9.根据上文提到的解决方法是种树以及下文中的for help but was told that nothing would grow there可知,他向林业部门求助。forest林区,森林符合语境。10.根据空前的Molai went looking on his own以及空后的a nearby islan
72、d where he began to plant trees可知,此处表示他发现了(discovered)一个附近的岛屿。11.根据下文中的The water would then drip(滴落) on the plant below及语境可知,这里指的是在旱季给小树浇水,故用Watering。12.根据空后的for a lone boy可知,对这个男孩来说,独自一个人在旱季给小树浇水是艰难的(tough)。13.根据下文中的The water would then drip(滴落)on the plants below可知,他是在每棵幼树的顶部(top)搭建竹台。14.根据空前的wher
73、e he placed earthen pots with small holes和空后的rainwater以及The water可知,这里指用陶罐收集(collect)雨水。15.根据空后的to plant trees for the next 37 years以及下文可知,他是在接下来的37年中继续(continued)种树。 第二节答案:wonders; which; to have; passes; allowing; into; building; it; greatly; development解析:本文是一篇说明文,主题语境为人与社会。文章主要介绍了连接香港、珠海和澳门的港珠澳大
74、桥以及建成后对周边地区的影响。 考查名词的数。空前有one of the修饰,应用名词复数形式,故填wonders。考查定语从句。The HZMB是主句的主语,主句的谓语是后面的began,由此判断,中间是一个非限制性定语从句,从句中缺少主语,指代空前的The HZMB,指物,故填which。考查非谓语动词。分析句子可知,be designed to do为固定搭配,故填to have。考查动词时态和主谓一致。此处是定语从句中的谓语动词,主语that指代tunnel(单数),由语境可知该句应用一般现在时,故填passes。考查非谓语动词。分析句子结构可知 _ large ships to co
75、ntinue passing through the sea area above the tunnel(允许大型船舶继续通过隧道上方海域)为现在分词作状语,故填allowing。考查介词。take. into consideration为固定搭配,意为:考虑到,顾及,故填into。考查状语从句。分析句子结构可知,while _ the bridge为省略的状语从句,省略了主语和be动词,故填building。考查代词。由句子结构可知,此处是形式宾语,真正的宾语为后面的动词不定式。由make+it+adj.+to do结构可知,此处填it。考查副词。此处表示:这座大桥能极大地帮助该地区的发展。
76、该词修饰动词help,应用副词形式,故填greatly。考查名词。空前有the economic修饰,此处应用名词形式,故填development。第三部分 写作第一节答案: Dear Peter, In your last e-mail you said you wanted to learn about changes of Chinese peoples life in the past 40 years. Since China opened its door to the world, life has become much more convenient. Lets take l
77、iving conditions and transportation as examples. 40 years ago, most people lived in small houses in China where winter is cold and long. Now, people live in large houses equipped with heating systems. Bicycles used to be the main transportation. Now private cars have become household items. In the f
78、uture, Chinese people will keep pace with the latest science and technology development. I hope you can come and see what China is like in person some day.Yours,Li Hua第二节答案: Staring at the big black hole, Barry broke out in a cold sweat. He might have run into the house like the badly injured driver
79、 had it not for the old mans kind reminder. He thanked the old man millions of times. As they parted, the old man gently squeezed Barry on the shoulder and said softly, Young man, learn to slow down and a host of careless accidents can be avoided. Absolutely, I will keep that in mind. Barry nodded h
80、eavily as he turned away. Back to the office, Barry threw himself into his armchair, deep in thought. The old mans words kept ringing in his ears, which he felt made a huge sense. In fact, so quick-paced was he that Barry hardly noticed the No Speeding sign on the roadside, in which case he might have crashed into the same hole and knocked the house down, whose ruins would swallow his car as a whole and bury him alive. At the thought of this, Barry felt the familiar cold sweat returned. Slow down. He jotted down the two words on his note sticker and put it up where he could see it easily.