1、课后作业(四).单句语法填空1The _(host) is very popular because she always makes her guests feel at home.2I dont want to become skinny, just a little_(slim) than before.3Lucy, an American girl who took a trip to China just out of _(curious), is now admiring the great scenery.4I hate the idea of going on _ diet t
2、o lose weight. I prefer taking exercise.5Johns _(weak) lies in his bad temper.6I wont have you _(tell) a lie to your teacher. Go and make an apology to her.7Keeping a _(balance) diet makes him healthy.8The other important question is what your _(customer) expect you to do for them.9Dr. Wang tries to
3、 keep _ balance between family and work.10Only Edward can lift that heavy stone because he is a man with great _(strong)答案1.hostess2.slimmer3.curiosity4.a5weakness6.telling7.balanced8.customers9.a10strength.短语填空tell a lie, win back, ought to, lose ones balance, get away with, be amazed at, lose weig
4、ht, be tired of1You cant be rude to everyone and expect to _ it forever.2The floors _ be washed at least every two days.3I _ what you can learn on the Internet!4He _ and hurt himself when he went upstairs.5Judging from his expression, he _ just now.6Many people in the world want to _ in order to kee
5、p fit, especially the young.7All that you have lost can be _ bit by bit as long as you wish for it.8He has _ being scolded by the boss every day.答案1.get away with2.ought to3.am amazed at4lost his balance5.told a lie6.lose weight7.won back8.been tired of.单句改错1Mrs. Smiths weight was increasing continu
6、ously so her husband told her to go on diet._2The living room is clean and tidy, with a dining table already laying for a meal._3These shirts are sold in a discount because some sizes are not available._4She curious opened the letter addressed to her husband._5After a tired journey home, he sat down
7、 on the chair with a sigh._6They stood there for half an hour and watching the stars in the sky._7The child ought to be punished. You shouldnt let him get away about telling lies!_8Heard their teachers voice, the pupils stopped talking at once._9I have never spent a worrying day._10Eating food with
8、a high water content could be the key to lose weight._答案1.diet前加a2.layinglaid3.inat4curiouscuriously5.tiredtiring6.watchingwatched7.aboutwith8.HeardHearing9worrying前加more10.loselosing.阅读理解AIf breakfast is the most important meal of the day, then youd better get it right. Picking a healthy, filling b
9、reakfast can set your day up for a chain of good food choices. Best of all, theres a way to lose weight by adding to your morning meal instead of cutting foods out.Berries(浆果) dont just help you put fresh produce into a breakfast, but they have some specific benefits that can help you lose weight. F
10、or one thing, theyre full of fibreyoull get about a third of your daily need in just one cup of raspberries. Your body cant break the fibre down, so it slows down digestion and keeps you full until lunch.But thats not all. A study found that adults whose diets had the most amounts of strawberries, b
11、lueberries, blackberries, and other producewere less likely to gain weight. Plus, some studies in mice suggest raspberries could speed up the breakdown of fat. Those studies used higher concentrates(浓缩液) than youd get from a bowl but they might still provide some benefit. If blueberries are more you
12、r thing, another study found that eating the fruit lowered a certain matter, which makes it hard to lose weight, and reduced fat in fat rats.Even though their sweetness makes them feel like a treat, berries are lowcalorie. Put some into your milk, blend them in an icy drink, or have a cup on the sid
13、e with your eggs. Even better: Add them to this breakfast that helps you burn calories all day. When theyre not in season, ignore the overpriced ones in beautiful packs and stick to frozen onestheyre just as nutritious(营养的). No matter how you eat them, theyll keep you full and help you drop extra fa
14、t.语篇解读:本文是一篇说明文。早餐是一天中最重要的一餐,选择一份健康的、充满营养的早餐尤为重要。本文主要介绍了早餐食用浆果的益处及具体的食用方式。1Why does the fibre of berries keep you full?AIt is rich in nutrition.BIt is digested slowly.CIt is broken down easily.DIt makes breakfast healthy.解析考查细节理解。根据第二段最后一句“Your body cant break the fibre down, so it slows down digest
15、ion and keeps you full until lunch.”可知,浆果中的纤维不容易消化,因此使人有饱腹感,故选B项。答案B2Whats the main benefit of a breakfast with berries?AIt is delicious to eat.BIt keeps you energetic.CIt keeps your body shape.DIt keeps you interested in food.解析考查推理判断。根据第二段的“Berries dont just help you put fresh produce into a break
16、fast, but they have some specific benefits that can help you lose weight.”可知,浆果可以帮助你减肥,从而保持体型,故选C项。答案C3What does the underlined word “blend” in Paragraph 4 mean?ARemove.BCool.CMix.DStore.解析考查词义猜测。根据画线词前的“Put some into your milk”可知,这里是说把它们混合在冰镇饮料里,故选C项。答案C4What does the author suggest doing when berr
17、ies are not in season?AHaving frozen ones.BDrinking berry juice.CBuying expensive ones.DEating other fruit instead.解析考查细节理解。根据最后一段的“When theyre not in season, ignore the overpriced ones in beautiful packs and stick to frozen ones”可知,作者建议在不是当令季节时选择冰冻的浆果,它们同样有营养,故选A项。答案ABThe way to a mans heart is thr
18、ough his stomach. This is what China offered me the moment my feet touched its ground. As someone who loves food, I couldnt help but worry about eating food foreign to my tongue. I love my countrys foods and I have a bias when it comes to dishes. Being far away from home for the first time, finding
19、good food was my priority.Obviously, the beginning of every journey is rough. My experience at Chinese restaurants left_a_lot_to_be_desired. I had yet to explore Nanjing, and I would often eat at cafeterias around my university. My first date with Chinese food was not a good experience. I thought it
20、 did not suit my taste.However, one day, my Chinese classmates took me to a Chinese restaurant near our university. It looked like a place for occasions or family gatherings of some sort. My classmates then called the waiter for our orders.One dish after another until the table was full. It was my f
21、irst time to witness such a meal, with more than 10 dishes on the table. It was not a buffet sort of thing, but certainly it was perfect for eating in groups. As I am a slow eater, I was quite hesitant to try all the dishes. Also, knowing from my past experience of Chinese food, I thought that I sho
22、uld only pick what I could eat. Eventually, one of my classmates sitting next to me convinced me to give each of the dishes a try. I tasted them one by one. It was like my whole concept of Chinese food changed after that. Each dish appealed to my palate, and I forgot to slow down.We cannot deny that
23、 food is one main source of our happiness and it is indeed our thirst for survival. China won my heart when it got through my stomach.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者讲述了自己对中餐的态度的转变过程。5“left a lot to be desired” in Paragraph 2 can probably be replaced by _.Awas unsatisfactoryBwas extraordinaryCwas full of surprisesD
24、was what I had longed for解析考查词义猜测。由第二段中的“rough”、“not a good experience”、“not suit my taste”可以看出,开始作者对中餐并不满意。答案A6Which is NOT the reason why the writer was hesitant to try all the dishes?AHe has a bias against foods.BHe is a slow eater.CHe attaches little importance to foods.DHe thought Chinese food
25、was not that good.解析考查细节理解。由第一段的“The way to a mans heart is through his stomach.”“As someone who loves food.”及“. finding good food was my priority.”可知,作者对食物非常重视,因此C项表述有误。答案C7The writers concept of Chinese food didnt change until _.Ahe gave each dish a tryBhe saw the dishes on the tableChe entered th
26、e Chinese restaurantDhe picked what dish he could eat解析细节细节理解。由第四段中的“I tasted them one by one. It was like my whole concept of Chinese food changed after that.”可知,作者应同学的邀请品尝了所有的菜后对中餐的态度有了根本性的转变。答案A8What may be the best title for the passage?AA Feast for the GodsBIn Search of Good FoodCMy First Date
27、with Chinese FoodDChinese Food: My First Impression That didnt Last解析考查标题归纳。本文重点讲述了作者对中餐态度的根本性转变,标题要体现“转变”一词,因此D项最贴切。答案D.七选五阅读填空Kids and Food: Advice for ParentsIt is important for parents to know how to help their kids eat healthily. Here are a few easy ways:Parents control the supply lines.1_ Thou
28、gh kids may keep asking for less nutritious(有营养的) foods, parents should decide which foods are regularly provided in the house. Kids wont go hungry. Theyll eat whats available in the fridge at home.Say goodbye to the “cleanplate club”2_ Lots of parents grew up under the cleanplate rule, but that way
29、 doesnt help kids listen to their own bodies when they are full. When kids feel full, theyre less likely to overeat.3_Food preferences are developed early in life, so try to offer different kinds of foods. Likes and dislikes begin forming even when kids are babies. Parents may need to serve a new fo
30、od on several different occasions(时机) for a child to accept it.Food is not love.Find better ways to say “I love you”. When foods are used to reward kids and show love, they may start to turn to food when feeling worried or unhappy. _4_Kids do as you do.5_ When trying to teach good eating habits, try
31、 to set the best example. Choose nutritious food, eat at the table, and dont forget breakfasts.AStart them young.BRewrite the kids menu.CBe a role model and eat healthily yourself.DOffer praise and attention instead of food treats.ELet kids stop eating when they feel theyve had enough.FYou decide wh
32、ich foods to buy and when to serve them.GLet kids choose what to eat and how much of it they want.语篇解读:本文就父母如何教给孩子正确的饮食习惯提出了几点建议。1解析该段标题为Parents control the supply lines.(父母控制食物供应来源。),设空处应该对标题进行承接说明,F项“你决定买什么食物和什么时候吃”符合语境。答案F2解析由设空后一句“Lots of parents grew up under the cleanplate rule, but that way d
33、oesnt help kids listen to their own bodies when they are full.”可知,许多父母在不浪费的规则中成长,但当孩子们吃饱时这种方式是没有好处的,E项“当孩子感觉吃饱时就不要让孩子吃了”与此句相呼应。答案E3解析设空后第一句“Food preferences are developed early in life, so try to offer different kinds of foods.”中的developed early in life与A项Start them young.相呼应,故选A项。答案A4解析由设空前一句“When foods are used to reward kids and show love, they may start to turn to food when feeling worried or unhappy.”可知,当把食物当作奖励给孩子时,他们可能在情绪不好时想到食物,设空处应该是建议父母如何奖励孩子,D项“提供表扬和关注而不是食物”符合语境。答案D5解析该部分标题为Kids do as you do.,设空处应该是对标题的解释说明。C项“给孩子做个榜样,自己吃健康的食物”符合语境,故选C项。答案C