收藏 分享(赏)

UNIT 3 ON THE MOVE USING LANGUAGE——2022-2023学年高一英语外研版(2019)必修第二册同步课时训练 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:552296 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:5 大小:20.80KB
下载 相关 举报
UNIT 3 ON THE MOVE USING LANGUAGE——2022-2023学年高一英语外研版(2019)必修第二册同步课时训练 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
UNIT 3 ON THE MOVE USING LANGUAGE——2022-2023学年高一英语外研版(2019)必修第二册同步课时训练 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
UNIT 3 ON THE MOVE USING LANGUAGE——2022-2023学年高一英语外研版(2019)必修第二册同步课时训练 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
UNIT 3 ON THE MOVE USING LANGUAGE——2022-2023学年高一英语外研版(2019)必修第二册同步课时训练 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
UNIT 3 ON THE MOVE USING LANGUAGE——2022-2023学年高一英语外研版(2019)必修第二册同步课时训练 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Unit 3 On the move Using Language 一、单词拼写1.Let me check on the computer to see if there is any room _(可用的).2.The new College Entrance Examination _(包含) a new typecontinuation writing.3.In _(答复) to the pandemic, all types of catering, sports and leisure facilities have been closed.4.When crossing the

2、 narrow bridge, it is difficult for people to keep their _(平衡).5.The height of the bicycle seat is _(可调节的), so anyone can ride it, whether they are tall or short.6.On beaches, keep your camera safe from sand by enveloping it inside a _(塑料制的) bag.7.The female hormones help the body _(防卫) itself again

3、st some kinds of infections.8.They may _(监视) all email communication to protect their business.9.These athletes are _(能手) in their sports and also set a good example to the young in China.10.Please close the _(上面的) window. There is going to be a heavy rain.二、翻译题11.即使在今天,不论中国人住在哪里,也不论说哪种方言,他们仍然能通过书写进

4、行交流。_12.有了来自政府的大力支持以及唐山人民的不懈努力,一个新的唐山在废墟上被建立起来了。_13.乔丹说,他的成功秘诀在于吸取失败的教训。_14.据报道,他们发现了另一颗行星。_ _ _ _they have found another star.15.首先,我得非常认真地考虑自己要选什么课程。_三、阅读理解 Tired of your quiet day-to-day life? How about leaving your computer games behind and taking up an extreme sport? You can ride a bicycle, rig

5、ht? In that case youre halfway to becoming a mountain biker. All you have to do is take your bike off the road and try some hilly areas. Mountain biking was developed in California in the 1970s and became an Olympic sport in 1996. Not challenging enough? Skydivers jump from planes at a height of 1,0

6、00 to 4,000 meters. Theres no age limit to this sport but you have to be fit. For example, Dilys Price from Cardiff went on her first jump at the age of 54. The minute she came down, she wanted to go up again. She said, It was so attractive. Some adventures have invented base jumping, in which peopl

7、e jump from tall structures, such as buildings or bridges, with a parachute (降落伞). Many of their jumps are illegal, especially in the cities. Dan Witchalls has jumped off the ShardLondons 310-meter-high building four times. He says, Base jumping is scarier than jumping out of a plane. In a plane the

8、re is no sense of height, but when you are standing on the edge of the building you can see people and cars, the experience makes it very real. It seems theres no shortage of imagination when it comes to risking life to look cool and get the heart beating wildly. Surfing, diving, rock climbing. And

9、how about extreme ironing? That is, pressing your clothes on top of a mountain! Extreme ironing is said to have been created in the 1990s in England by a man who saw a large amount of wrinkled clothes and felt bored when doing the cloth ironing. That man was Phil Shaw. For him, the excitement of thi

10、s sport comes from looking at the viewers faces. Shaw says, Sometimes they look confused; sometimes they laugh. Its fun to see how people react to it.1.What does the author think about mountain biking?A.A bit boring.B.Challenging indeed.C.Great fun.D.Not very hard.2.What does the author want to show

11、 with the example in Paragraph 3?A.Skydivers have to be very healthy.B.Skydiving is not challenging enough.C.Elderly people can also take up skydiving.D.People can easily become crazy about skydiving.3.What does the underlined word it in Paragraph 4 refer to?A.The sense of height.B.The base jumping

12、experience.C.The edge of the building.D.Jumping out of a plane.4.Why did Phil Shaw invent extreme ironing?A.He liked ironing clothes.B.He wanted to make clothes ironing more fun.C.He enjoyed different looks on peoples faces.D.He had a good view standing on top of a mountain.四、七选五 What Is Particulate

13、 Matter? There are things floating around in the air. Most of them, you cannot even see. They are a kind of air pollution(污染物) called particles or particulate matter. In fact, particulate matter may be the air pollutant that most commonly affects peoples health. Have a Look. Particles can come in al

14、most any shape or size, and can be solid particles or liquid droplets (飞沫)._ These groups differ in many ways. One of the differences is size, we call the bigger particles PM 10 and we call the smaller particles PM 2.5. BIG. The big particles are between 2.5 and 10 micrometers(微米) (from about 25 to

15、100 times thinner than a human hair). These particles are called PM 10 (we say PM ten, which stands for Particulate Matter up to 10 micrometers in size)._ SMALL. The small particles are smaller than 2.5 micrometers(100 times thinner than a human hair)._ We say PM two point five, as in Particulate Ma

16、tter up to 2. 5 micrometers in size. The smaller particles are lighter and they stay in the air longer and travel farther. PM 10 (big) particles can stay in the air for minutes or hours while PM 2. 5 (small) particles can stay in the air for days or weeks. And travel?_ PM 2.5 particles go even farth

17、er; many hundreds of miles. Particulate Matter and Your Health. Both PM 10 (big) and PM 2.5 (small) particles can cause health problems, specifically respiratory(呼吸的) health problems. When you breathe, you take in the air along with any particles that are in the air, like heavy metals and cancer cau

18、sing organic compounds(有机化合物)._ Exposure to particulate matter leads to increased use of medication (药物治疗) and more visits to the doctor or emergency room(急诊室).A.Both visible and invisible air pollutants have great effects on our environment, our health, and the quality of our lives.B.PM 10 particle

19、s can travel as little as a hundred yards or as much as 30 miles.C.PM 2. 5 can have worse health effects than the bigger PM 10.D.Air pollution is a growing problem in the whole world.E.These particles cause less severe health effects.F.We divide particles into two major groups.G.These particles are

20、called PM 2.5.答案以及解析一、1.答案:available2.答案:involves3.答案:response4.答案:balance5.答案:adjustable6.答案:plastic解析:句意: 在沙滩上时, 将你的相机用塑料袋包裹起来以防止进沙子。 7.答案:defend解析:句意: 雌性激素有助于身体抵御一些种类的感染。 8.答案:monitor解析:句意: 他们可能监视所有电子邮件通讯来保护他们的业务。 9.答案:masters解析:句意: 这些运动员在他们从事的运动中是能手, 也给中国青年树立了很好的榜样。 10.答案:upper解析:句意: 请关上上面的窗户, 将

21、要有一场大雨。 二、11.答案:Even today, no matter where Chinese people live or what dialect they speak, they can all still communicate in writing.12.答案:With strong support from the government and the tireless efforts of the citys people, a new Tangshan was built upon the earthquake ruins.13.答案:Jordan says that

22、the secret to his success is learning from his failures.14.答案:It is reported that15.答案:First, I had to think very carefully about which courses I wanted to take.三、答案:1-4.DCAB解析:1.推理判断题。根据第二段中All you have to do is take your bike off the road and try some hilly areas.(你所要做的就是把你的自行车从公路上移开,去一些丘陵地区试试。)以及

23、第三段中Not challenging enough?(不够有挑战性?)可推知,作者认为山地自行车不是很难。故选D。根据第一段Tired of your quiet day-to-day life? How about leaving your computer games behind and taking up an extreme sport?可知A项与原文相悖;B项与第三段中Not challenging enough?相悖;原文没有提及山地自行车运动是否有趣,故C项也不正确。 2.推理判断题。根据第三段中Theres no age limit to this sport but yo

24、u have to be fit. For example, Dilys Price from Cardiff went on her first jump at the age of 54.(这项运动没有年龄限制,但是你必须健康。例如,来自加的夫的Dilys Price在54岁时进行了第一次跳伞。)可推知,作者想用第三段的例子来说明上了年纪的人也可以参加跳伞活动。故选C。3.词义猜测题。根据画线词上文In a plane there is no sense of height, but when you are standing on the edge of the building you

25、 can see people and cars, the experience makes可知在飞机上并没有高度感,但当你站在建筑物的边缘,你可以看到人和汽车,这种体验让高度感变得非常真实。故it指的是“高度感”。故选A。4.推理判断题。根据最后一段中Extreme ironing is said to have been created in the 1990s in England by a man who saw a large amount of wrinkled clothes and felt bored when doing the cloth ironing.可推知,Phil

26、 Shaw发明了极限熨衣是因为他想让熨衣服更有趣。故选B。A项与最后一段中felt bored when doing the cloth ironing相悖;C项“他喜欢人们脸上不同的表情”和D项“站在山顶时,他的视野很好。”与所问问题没有直接的关联。四、答案:FEGBC解析:大气中有很多悬浮颗粒物,从大小上可以分为PM 10和PM 2.5,它们不但造成大气污染,而且还影响人们的身体健康。 根据空后的These groups differ in many ways. One of the differences is size, we call the bigger particles PM

27、10 and we call the smaller particles PM 2.5.可知,我们可以把这些颗粒分为the bigger和the smaller两类。故选F项。空格前提到了PM 10的相关知识,后面理所当然应提到它对人类健康的影响,且在第一段就已经提到了颗粒物会对人类的健康造成影响,所以答案为E项。根据空前的The small particles are smaller than 2.5 micrometers可知答案为G项。空格前提到And travel?,空格后提到PM 2.5 particles go even farther; many hundreds of miles.,综合可知,空格处应该是提到PM 10可以漂浮多远。前文提到The smaller particles are lighter and they stay in the air longer and travel farther.,而本段提到颗粒物会对人类健康造成影响,较小的颗粒在空中待的时间更长,飘得更远,自然危害更大,故C项正确。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1