收藏 分享(赏)

2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:550909 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:11 大小:235KB
下载 相关 举报
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共11页
2022版英语外研版大一轮复习课后练习:必修一 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课后双卷练透提能得分点A卷单元语基巩固卷.单句语法填空1I used to go (go)to the cinema,but I never get the time now.2To live a long and healthy life,we must learn to have a balanced (balance)diet.3He said that these measures were aimed (aim)at helping the poor.4The teacher is teaching the students how to expand a sentence into

2、 a paragraph.5It is important to pay (pay)your electricity bill on time,as late payments may affect your credit.6The message is very important,so it is supposed to be sent (send)as soon as possible.7The more you practise speaking English,the greater (great)progress youll make in it.8The baby boy is

3、at the stage where he can only say a few simple words but not yet full sentences.9Youd sound a lot more polite if you make a request in the form of a question.10We are proud of our achievements and hopeful for the future.选词填空at the top of; be proud of; be supposed to; put.in order; used toMy room 1.

4、used to be in a mess,which greatly bothered my mother.One day she was so angry that she shouted 2.at the top of her voice,“You will never be organised if your room go on like this.” At her words,I realized I 3.was supposed to change my habits.From then on,I have made it a rule to 4.put everything in

5、 order.Seeing my clean room,my mother 5.is proud of me.in the area of; find out; add.to.; keep.out of; go ahead; react withTom,who is interested in chemistry,aims to make a breakthrough 6.in the area of it.Yesterday,to see if iron 7.reacts with airfree water,he 8.added some oil to the water,which co

6、uld help 9.keep air out of the water.In the end,he drew a conclusion that iron does not rust in airfree water.To 10.find out more scientific truth,he will 11.go ahead with several other experiments in the following days.完成句子1(2018全国卷)你不应该把筷子插进食物里。相反,把它们放在你的盘子上是一个明智的选择。You are not supposed to stick y

7、our chopsticks into your foodInstead,laying them on your dish is a smart choice.2我相信这次旅行会大大增加我们的知识。The trip,I believe,will add greatly to our knowledge3问题越难,他回答出来的可能性就越小。The more difficult the questions are,the less likely he is able to answer them.4对你来说,通晓中国文化是必要的。Its necessary for you to have a go

8、od knowledge of Chinese culture.5这是你今天早上要的文件。Here is the document you asked for this morning.片段写作用本单元知识完成小作文完成片段作文词汇句式升级First of all,to set a specific aim (确定具体的目标)is necessary and useful.It is because only when you have a specific aim can you study more efficiently.Besides,we should form good learn

9、ing habits (养成好的学习习惯),which can contribute to better academic performance.For example,making full use of time (充分利用时间) is one of the best habits.Besides,it is equally important for us to keep a balance between study and proper relaxation (在学习和适当放松之间保持平衡).In a word,if our learning methods are more sc

10、ientific,we will perform better in exams.1.用本单元高级词汇替换加黑单词或短语(1)BesidesIn addition(2)shouldare supposed to(3)In a wordIn conclusion2按要求改写句式(1)用it作形式主语升级句First of all,it is necessary and useful to set a specific.(2)用“the比较级,the比较级”升级句In conclusion,the more scientific our learning methods are,the bette

11、r we will perform in exams.B卷高考题型组合卷.阅读理解A语篇类型记叙文主题语境人与社会爱心故事帮助无家可归者过冬的无私女士(2020福建省高三质检) Life on the street is a constant struggle for homeless people.In times of extreme weather conditions,that struggle becomes even more difficult.Recently,homeless people across Chicago faced freezing to death if t

12、hey couldnt find shelter for the night.Thankfully,one local woman refused to let that happen.On January 30,2018,34yearold Candice Payne,a local managing broker,was lucky enough to have shelter from the dangerous conditions.“It was 20,and I knew they were going to be sleeping on ice and I had to do s

13、omething,” said Payne.Payne started brainstorming different ways she could possibly help.Finally,she decided to see if there were any rooms available at local inns and hotels that she could get to help those stuck on the street.For Payne,her mission was personal.According to Payne,her husband,Carlos

14、 Callahan,had lived on the streets at one point in his life.Based on his experiences,Payne knew that the homeless people still out on the street desperately needed help and that if she didnt step up to help,no one likely would.However,when Payne explained what she was trying to do,many of the local

15、hotels refused to allow her to pay for the rooms as they didnt want homeless people to stay in their rooms.“No one wanted them,but one hotel,the Amber Inn,was nice enough to allow me to buy the rooms,” said Payne.Paynes selfless act made news across the country.However,she insisted she had never don

16、e it for attention.“I am a regular person,” said Payne,who spent thousands of dollars of her own money to help complete strangers.“It all sounded like a rich person did this,but Im just a little black girl from the South Side.”文章大意:本文主要讲述了一位普通的芝加哥女士受到她的丈夫的经历的触动,为防止无家可归者在大街上被冻死,决定为他们订旅馆的房间;她的无私善举传遍全国

17、。1What does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer to?ALocals living on the street.BThe homeless freezing to death.CThe extreme weather.DThe shelter for the homeless.解析:B考查代词指代。根据第一段尾句“Recently,homeless people across Chicago faced freezing to death if they couldnt find shelter for the night

18、.”可知,最近,芝加哥各地的无家可归者如果找不到过夜的地方,就会被冻死。结合画线词所在句可知,幸好,一位当地的女士拒绝让此发生。据此可推知,画线词that指代“The homeless freezing to death”。2How did Candice Payne help the homeless people?ABy drawing public attention.BBy giving them money directly.CBy taking them to her own house.DBy buying hotel rooms for them.解析:D考查细节理解。根据第三

19、段尾句“Finally,she decided to see if there were any rooms available at local inns and hotels that she could get to help those stuck on the street.”可知,Candice Payne最终决定为这些无家可归者订旅馆的房间以免他们被冻死,故D项正确。3What may contribute to Paynes nice act?AHer husbands past experiences.BThe requests from the homeless.CHer

20、desire to become famous.DThe coldness of local hotels.解析:A考查细节理解。根据第四段第二、三句“According to Payne,her husband,Carlos Callahan,had lived on the streets at one point in his life.Based on his experiences,Payne knew that the homeless people still out on the street desperately needed help and that if she di

21、dnt step up to help,no one likely would.”可知,由于受到她的丈夫无家可归的经历的触动,她决定帮助这些无家可归的人,故A项正确。4Which of the following can be the best title for the text?AA Black Fighter Changes the WorldBA Womans Curiosity Brings a RewardCA Regular Woman Makes a DifferenceDA Couples Brave Act Moves the Country解析:C考查标题判断。根据第二段

22、第一句“Thankfully,one local woman refused to let that happen.”和尾段最后两句并结合全文其他内容可知,本文主要讲述了一位普通的芝加哥女士受到她的丈夫的经历的触动,为防止无家可归者在大街上被冻死,决定为他们订旅馆的房间;她的无私善举传遍全国。故C项“一位普通女士的影响”最适合作本文的标题。B语篇类型说明文主题语境人与社会科技3D打印的有血管的心脏(2020陕西省部分学校第一学期摸底检测) In a major medical breakthrough,Tel Aviv University researchers have “printed”

23、 the worlds first 3D vascularized (血管化的) engineered heart using a patients own cells and biological materials.Their findings were published on April 15 in a study in Advanced Science.“This is the first time anyone anywhere has successfully engineered and printed an entire heart,” says Prof.Tal Dvir

24、of Department of Materials Science and Engineering,who led the research for the study.“This heart is made from human cells and patientspecific biological materials.In our process,these materials serve as the bioinks,something made of sugars and proteins that can be used for 3D printing of complex ti

25、ssue models,” Prof.Dvir says.“People managed to 3Dprint the structure of a heart in the past,but not with cells or with blood vessels.Our results demonstrate the potential of our approach for engineering personalized tissue and organ replacement in the future.”According to Prof.Dvir,the use of “nati

26、ve” patientspecific materials is important to successfully engineering tissues and organs.The researchers are now planning on culturing the printed hearts in the lab and “teaching them to behave” like hearts,Prof.Dvir says.They then plan to transplant the 3Dprinted heart into animal models.“We need

27、to develop the printed heart further,” he concludes.“The cells need to form a pumping ability; they can currently contract (收缩),but we need them to work together.Our hope is that we will succeed and prove our methods efficacy (功效) and usefulness.Maybe,in ten years,there will be organ printers in the

28、 finest hospitals around the world,and these procedures will be conducted routinely.”文章大意:特拉维夫大学的研究人员使用病人自己的细胞和生物材料3D打印出了世界上第一颗有血管的心脏,这是一项重大的医学突破。5What does Prof.Dvir think of an early 3Dprinted heart?AIt was highly practical.BIt was too expensive.CIt was personalized.DIt was too simple.解析:D考查推理判断。根

29、据第二段倒数第二句Dvir教授所说的话“People managed to 3Dprint the structure of a heart in the past,but not with cells or with blood vessels.”可知,在过去,人们设法3D打印出了心脏的结构,但没有细胞或血管。据此可推知,Dvir教授认为过去3D打印的心脏很简单,故D项正确。6What do we know about the latest 3Dprinted heart?AIt can be cultured in the lab.BIt can match a patient perfe

30、ctly.CIt has been transplanted into animals.DIt has been widely used in hospitals.解析:A考查细节理解。根据第四段第一句“The researchers are now planning on culturing the printed hearts in the lab and teaching them to behave like hearts, Prof.Dvir says.”可知,研究人员目前正计划在实验室中培养这些打印出来的心脏,并“教它们像心脏一样运动”,据此可知,最新的3D打印心脏可以在实验室中培

31、养,故A项正确。7What is Prof.Dvirs attitude to the development of the printed heart?AAmbiguous.BPositive.CDisapproving.DCautious.解析:B考查观点态度。根据最后一段中Dvir教授所说的话“Maybe,in ten years,there will be organ printers in the finest hospitals around the world,and these procedures will be conducted routinely.”可知,可能在十年后,

32、世界上一些最好的医院将会有器官打印机;据此可推知,Dvir教授对打印心脏的发展持乐观的态度,故B项正确。8What is the authors purpose in writing the text?ATo explain the basic principle of 3D technology.BTo introduce a breakthrough of medical research.CTo doubt the medical value of a new invention.DTo prove the effectiveness of the new technology.解析:B

33、考查写作意图。根据文章第一段第一句并结合文章其他内容可知,文章主要介绍了一项医学突破:特拉维夫大学的研究人员利用病人自己的细胞和生物材料3D打印出了世界上第一颗有血管的心脏。故B项正确。【熟词生义】culture (Para.4) 常用义:n.文化例句:She has studied the cultures of many countries.她研究过许多国家的文化。文章义:v.培养例句:To confirm the diagnosis,the hospital laboratory must culture a colony of bacteria.为进一步确诊,医院实验室必须培养一个细菌

34、菌落。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与自我个人经历发现生活的真谛(2020开封市高三模拟) When our restaurant business failed,we headed north in a camping truck to Texas,hoping to have a “fresh start”At the 1 of Palo Duro Canyon (峡谷) State Park,I 2 a job advertisement hiring park hosts.The position offered a 3 ,permanent campsite in the par

35、k and 4 ,the hosts served as a link between the parks guests and the rangers (护林人).It was the perfect solution:a rentfree place to reorganize our lives.We entered the park and I made an 5 for the following day.The park was 6 ,so it took us some time to find an available site.That evening,as we finis

36、hed our dinner,my wife saw two large skunks (臭鼬) walking toward our table.We 7 climbed onto the table and,for the next four hours,waited for them to 8 our camp.Having survived that night,we were 9 that everything else would be all right.The next day we met with the people who ran the park.They expla

37、ined our 10 and gave us a beautiful campsite.That evening, 11 ,we learned about the canyon 12 They were strong and cold,rocking our little camping truck violently,and we lay 13 in the dark until the winds died away. 14 the weeks that followed,we learned to survive in our truck.And we managed to 15 t

38、he little money my wife 16 by substitute teaching.Building a successful business and then losing it had left very little time for building a successful 17 For a time after our business 18 I thought I might lose my family as well.Living in the tiny 19 with no television,we sat close together reading

39、and talking.One evening,standing under a jeweled sky,I found myself 20 for all the hardships.We had walked the trails and climbed the canyon walls.We had become a family!文章大意:餐馆生意失败后作者和妻子一起去了得克萨斯州。作者在帕罗杜洛峡谷州立公园的入口处,看到了招聘公园管理人员的广告。作者因为这个岗位能提供免费的野营地而去参加应聘。然后他与妻子一起在野营卡车里过了几周的艰苦生活,但是这样的生活使作者能够和妻子紧靠在一起阅读

40、和谈话。最终,作者不仅对所经历的磨难充满感激,而且回归了家庭,并最终爱上峡谷公园的一切。1A.backBedgeCcentreDentrance解析:D招聘广告一般都贴在入口处。edge“边缘”;entrance“入口”。2A.sponsoredBpublishedCnoticedDanswered解析:C作者注意到一则招聘公园管理人员的广告。sponsor“赞助”;publish“出版”。3A.safeBfreeCconvenientDbeautiful解析:B根据下文中的“a rentfree place”可知,这个岗位提供一个免费的、永久性的营地。4A.in returnBin time

41、Cin shortDin turn解析:A根据空前表述这个岗位提供永久性的营地和空后的这个岗位的职责并结合选项可知,此处应是作为回报,这些被招聘来的管理人员在公园游客和护林人员之间起联系作用。in return“作为回报”;in time“及时”;in short“总而言之”;in turn“轮流,转而”。5A.attemptBagreementCappealDappointment解析:D根据第10空前一句“The next day we met with the people who ran the park.”可知,此处是作者与招聘人员约好第二天见面。attempt“尝试,企图”;agr

42、eement“同意,协议”;appeal“呼吁,吸引力”;appointment“预约,约会,约定”。6A.crowdedBdangerousCidealDquiet解析:A根据空后的“so it took us some time to find an available site”可知,作者花了一些时间才找到可用的位置,故可反推出:公园是十分拥挤的。crowded“拥挤的”;ideal“理想的”。7A.repeatedlyBimmediatelyCeventuallyDcalmly解析:B根据语境可知,看到两只臭鼬爬过来,作者和妻子立即爬到桌子上。repeatedly“反复地”。8A.at

43、tackBleaveCpassDsearch解析:B根据该句中的“waited for them”和语境可知,此处表示作者和妻子等着臭鼬离开。9A.satisfiedBdeterminedCconfidentDaware解析:C根据空处前后的内容可知,那一夜他们有惊无险地度过了,所以此处作者很自信其他一切都会好起来的。satisfied“满意的”;determined“有决心的”;aware“知道的,意识到的”。10A.responsibilitiesBrequirementsCcircumstancesDconditions解析:A根据空前一句可知,作者与招聘人员见了面,招聘人员肯定要向作者

44、说明作者他们的工作职责。requirement“要求”;circumstance“情况,情形”。11A.moreoverBthereforeCmeanwhileDhowever解析:D根据第13空后的“winds”可知,此处表达的是,那天夜里他们遭遇到了峡谷狂风。与上文他们自信地认为一切都会好起来形成转折,故用however“但是,然而”。moreover“此外,而且”。12A.windsBsnowsCwoodsDtrails解析:A参见上题解析。13A.shakingBquarrellingCmourningDaching解析:A根据空前一句“They were strong and col

45、d,rocking our little camping truck violently”可知,狂风摇动着野营车,作者和妻子也随之摇动直到狂风渐息。shake“摇动”;quarrel“争吵”;mourn“哀悼,忧伤”;ache“疼痛”。14A.AfterBBetweenCDuringDBeyond解析:C根据语境可知,在接下来的几周时间里,作者和妻子学会了在卡车中生存并设法依靠妻子临时代课挣来的少量的钱生活。15A.give awayBhand outClive onDput aside解析:C参见上题解析。give away“赠送,泄露”;hand out“分发”;live on“依靠生活”

46、;put aside“忽视,储存”。16A.borrowedBearnedCpostedDraised解析:B参见第14题解析。post“邮寄,张贴”;raise“举起,筹集”。17A.businessBcareerCfamilyDimage解析:C根据下文中的“I might lose my family as well”可知,此处表达的是开了一个成功的店,然后又失去了它,(这一过程)使得作者很少有时间建立一个成功的家庭,故选C。18A.startedBfailedCexpandedDdeclined解析:B根据第一段第一句中的“When our restaurant business fa

47、iled”可知,此处是生意失败后的一段时间内,作者认为自己连家也可能失去。fail“失败”;expand“扩大”;decline“下降,拒绝”。19A.truckBparkChouseDcamp解析:A根据上文中的“survive in our truck”可知,此处表示作者夫妻俩生活在无电视的狭小的野营车内。20A.desperateBreadyCsuitableDthankful解析:D根据本段最后一句“We had become a family”和空前的“a jeweled sky”可知,此处应是作者对过去的磨难充满了感激。desperate“绝望的”;suitable“适合的”;thankful“感激的”。【词汇积累】available adj.可获得的;可用的solution n解决办法rentfree adj.免租金的reorganize v重新安排rock v剧烈摇摆die away慢慢变弱

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1