收藏 分享(赏)

2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:550774 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:57KB
下载 相关 举报
2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2022版新高考英语外研版一轮练习:课时练 选修6 MODULE 1 SMALL TALK WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(三十一)选修6Module 1Small TalkA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Peter, the personnel manager of a large company, was busy working in his office when an 1.applicant (apply) came in.The girl first made an 2.apology (apologise) to Peter for her unexpected 3.interruption (interrupt)Then she explained the reaso

2、n for her 4.absence (absent) from yesterdays interviewshe took part in a science and technology innovation contest.Hearing this, Peter started a conversation with the girl, during which he found she was full of 5.imagination (imagine) besides behaving 6.confidently(confident)At last he promised to g

3、ive her another chance and wished her to be 7.successful (success) in the job interview.()填入一个单词My eightyearold son is nervous 1.about going to school because he thinks he is left 2.out and has no opportunity to show 3.off his talents at school.He is in a bad mood and gets angry easily.4.In addition

4、, he eats little and sleeps badly.5.As a consequence, he is in a bad state of health.When I found 6.out the reason, I tried to think 7.of ways to cheer him 8.up,_but failed.Now I am aware 9.of how serious the problem is.Can you give me some help?.根据提示补全句子1众所周知,长江是亚洲最长的河流,有许多景点。(it is过去分词that从句)Its_w

5、idely_known_that the Yangtze River is the longest river in Asia and has so many attractions.2每当我经过学校,就想起我的第一个英语老师。(every time)Every_time_I_pass_the_school,I think of my first English teacher.3每当我看到它,就禁不住想起我的朋友。(think of)Whenever I look at it, I couldnt_help_thinking_of_my_friend.4他们在同一天出生真是一种巧合。(coi

6、ncidence)It_is_a_coincidence_that they were born on the same day.5然而,在缺乏母语环境的情况下学习作为外语的英语相当不容易。(absence)However, learning English as a foreign language is not very easy in_the_absence_of a native language environment.B:能力层面.阅读理解Theres one easy thing you can do every day to live longer and happier,ac

7、cording to a recent study,and it has nothing to do with diet,exercise,or cutting out bad habits.A review of nearly 150 studies with more than 300,000 participants found that having active social circles decreases your chances of dying by 50 percent,regardless of age,gender or medical history.“When w

8、ere social,we live longer,” Dr.Kelli Harding noted.“Loneliness is more of a risk factor to health than other known risk factors,like high blood pressure and obesity.”The findings are written up in Dr.Hardings new book, The Rabbit Effect,which is about how kindness,rather than laughter,may be the bes

9、t medicine.The book gets its title from a famous 1978 study of the relationship between cholesterol(胆固醇) and heart health in rabbits.Researchers accidentally discovered that those rabbits that received the most affection from their human handlers lived much longer than the others.We live in a world

10、where most of our social interactions happen through our phones.But to get the health benefits of a more active social circle,you dont have to throw away your device and join a book club.More casual interactions with neighbors,shop owners,and others you meet every day can do_the_trick. Increasingly,

11、those relationships can start online.Thats where Nextdoor comes in.The stated purpose of the company is “ to cultivate a kinder world where everyone has a neighborhood they can depend on”When asked for advice on one thing you can do to live longer and happier,Dr.Harding said it perfectly,“Be kind.It

12、s actually pretty amazing how much each person can make the world a better,kinder,healthier place.It really takes very little and you never know the impact you have on somebody.”【语篇解读】研究发现,孤独比高血压、肥胖等对人的健康危害大,而积极的社交活动能延长人的寿命。本文还介绍了成为友善的人能让人活得更久、更快乐。1What do we know about The Rabbit Effect?AIts title

13、comes from a study.BIts a report about heart health.CLaughter could cure diseases.DRabbits could help live longer.A细节理解题。根据第三段第二句“The book gets its title from a famous 1978 study of the relationship between cholesterol(胆固醇)and heart health in rabbits”可知,兔子效应这本书的书名来自1978年所做的一项兔子中胆固醇和心脏健康的关系的研究,故A项正确。

14、2Whats the purpose of Nextdoor?ATo advocate online shopping to save time.BTo offer the neighborhood sports facilities.CTo settle the arguments among the families.DTo create a harmonious community to rely on.D细节理解题。根据第四段尾句“The stated purpose of the company is to cultivate a kinder world where everyon

15、e has a neighborhood they can depend on”可知,Nextdoor的目的是建立一个更友善的世界,在那里每个人都有一个可以依靠的社区,故D项正确。3What does the underlined phrase “do the trick” in Paragraph 4 mean?AImprove health and wellness.BSet up online relationships.CBuild a happy and warm family.DKeep away from bad habits.A词义猜测题。根据第四段第二句可知,为了从一个比较积

16、极的社交圈中得到健康好处,你不用扔掉你的设备,加入一个书友会;结合第三句“More casual interactions with neighbors,shop owners,and others you meet every day can do the trick”可知,和邻居、商店店主以及你每天遇到的人较随意的互动可以改善健康。故A项正确。4What can be inferred from Dr.Hardings words in the last paragraph?AWe can look for a kind neighborhood.BWe should be kind to

17、 animals in the wild.CEvery small act of kindness can make a difference.DAll kinds of social activities can make a better world.C推理判断题。根据尾段Dr.Harding所说的话“Be kind.Its actually pretty amazing.you never know the impact you have on somebody”可知,Dr.Harding告诫人们要善良,他认为每个人小小的付出都能让世界变得更美好、更友善、更健康;你永远不知道你对某个人的

18、影响。据此可以推知,每一个小的善举都会有作用,故C项正确。B:能力层面.完形填空(2021全国统一考试模拟演练)This happened when I was ten.On a normal Sunday,I went to the barber shop where I always went.That day,along with the barber there was an assistant,who had recently 1 the shop.So I sat for the haircut.The uncle asked me how 2 I wanted it.I answ

19、ered,“Just do as my dad had 3 you the last time.”He smiled.Before starting the 4 ,he added,“What if I keep it long?”I 5 he was joking.So I joked too.I said,“I cant 6 what would happen to your shop then!”The moment I said it the assistant 7 from behind.“How dare do you say that!Who are you to take us

20、 down,eh?”I admit I was too 8 at that moment and the uncle standing beside me was giving me an 9 look.From that day on,I 10 stopped joking about anyones profession and work.It is one of the most 11 incidents in my life,which taught me to 12 the profession and work of a person,no matter how 13 they a

21、re.Im 14 that the assistant responded in a way that made me rethink the power of my words.Words do make a 15 .【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了作者小时候在一次理发时跟理发师开玩笑的经历让自己意识到语言的威力。1A.leftBopenedCjoined DvisitedC考查动词词义辨析。句意:那天,除了理发师还有一个助手,最近刚加入(join)这个商店。根据“who had recently.the shop”可知,我经常去的理发店新来了一位助手。故选C。2A.much Blong

22、Coften DsoonB考查副词词义辨析。句意:这位叔叔问我剪多长的(long)头发。根据“So I sat for the haircut.”可知,我去理发店,理发店叔叔问我剪多长的头发。故选B。3A.instructed BinvitedCpromised DconvincedA考查动词词义辨析。句意:我回答:“和上次我爸爸告诉(instruct)你的一样长就行”。根据“the last time”可知,上次来剪头发时,作者的爸爸给理发师说过要给作者理发的长度。故选A。4A.discussion BjourneyCtraining DhaircutD考查名词词义辨析。句意:在开始理发(h

23、aircut)前,他又说道:“如果我剪长了呢?”。根据“So I sat for the haircut. ”可知,理发师是在开始理发之前又说了一句话。故选D。5A.agreed BheardChoped DknewD考查动词词义辨析。句意:我知道(know)他是在开玩笑。根据“So I joked too.”可知,我知道理发师说那句话是在开玩笑。故选D。6A.forget BtolerateCguarantee DunderstandC考查动词词义辨析。句意:我可不能保证(guarantee)到时候你的理发店会发生什么。根据“So I joked too.”可知,我在开玩笑,剪坏我的头发,他

24、的理发店会遭殃。故选C。7A.urged BshoutedClaughed DhelpedB考查动词词义辨析。句意:我刚一说完,那个助手从身后大喊(shout)。根据“How dare do you say that! ”可知,助手当真,大喊起来。故选B。8A.angry BproudCscared DcuriousC考查形容词词义辨析。句意:我承认我当时太害怕(scared)了,并且我旁边的叔叔给我一个尴尬的表情。根据“Who are you to take us down, eh? ”可知,我当时才10岁,被那位助手的质问吓坏了。故选C。9A.anxious BappealingCenco

25、uraging DawkwardD考查形容词词义辨析。句意:我承认我当时太害怕了,并且我旁边的叔叔给我一个尴尬的(awkward)表情。根据“I went to the barber shop where I always went”可知,理发师对新助手给常客说的话感到尴尬。故选D。10A.suddenly BcompletelyCtemporarily DregularlyB考查副词词义辨析。句意:从那天起,我彻底(completely)不再拿关于别人的职业和工作开玩笑。根据“admit I was too.”可知,作者通过理发时开玩笑的不愉快经历学到的教训是不要在关于别人的工作这一点上开玩

26、笑。故选B。11A.important BexcitingCstrange DinterestingA考查形容词词义辨析。句意:这是我人生中最重要的(important)事情之一,它教给我要尊重一个人的职业和工作,不论他们有多么渺小。根据“which taught me”可知,作者认为这件事是很重要的事情。故选A。12A.learn BenterCchange DrespectD考查动词词义辨析。句意:这是我人生中最重要的事情之一,它教给我要尊重(respect)一个人的职业和工作,不论他们有多么渺小。根据“I. stopped joking about anyones profession

27、and work”可知,故选D。13A.hard BsmallCgood DcomplexB考查形容词词义辨析。句意:这是我人生中最重要的事情之一,它教给我要尊重一个人的职业和工作,不论他们有多么渺小(small)。根据“no matter how”得知,不论对方是多小的人物,我也要给予尊重。故选B。14A.sorry BconfidentCgrateful DembarrassedC考查形容词词义辨析。句意:我很感激(grateful)那位店员的回应,这种回应让我重新考虑我说话的威力。根据“made me rethink the power of my words”可知,作者感激那位店员让自己意识到说话要尊重别人,故选C。15A.difference BmistakeCchoice DjokeA考查名词词义辨析。句意:语言真能产生影响。根据“made me rethink the power of my words”可知,作者感悟,语言很重要。make a difference“有影响,起作用”故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1