1、语言运用题组求精准(25mins).完形填空Sophie,13,won the 2019 New Zealands “Think kind” competition for students.“I 1 a beach clean-up,because it really 2 me that marine life is hurt by thoughtless decisions of humans.”Sophie saw 3 on the seafloor while snorkeling.“It was the first time Id seen marine life 4 among p
2、lastics.”It was the trigger of her act.“We werent taking enough 5.Everyone needs to do their 6,otherwise were going to 7 our planet.”Sophie turned to media to get her 8 out and ask for volunteers to help clean up.To her surprise,more than 200 people turned up.200 kilograms of rubbish were 9 that day
3、.“It was horrible.We knew rubbish was there but we didnt realize how 10 until we started collecting.”Once ecological 11 had hit Sophie,it hit hard.On her l4th birthday,she decided to celebrate it 12.Instead of holding a party creating waste,she decided to 13 it.On her “party”,Sophie and her friends
4、14 to pick up the rubbish that 15 along the river bank near the town.“If there is one thing everyone could do,it is to 16 after yourself,” says Sophie.“Its hard for some families to 17 plastic alternatives,but just not buying things wrapped in plastic will help.” She suggests using 18 materials like
5、 metal straws.“When there are more 19 on the market,it will be 20 for individuals to make a change.”1.A.improvedB.heldC.plannedD.supported2.A.interestsB.impressesC.puzzlesD.bothers3.A.rocksB.creaturesC.garbageD.plants4.A.increasingB.livingC.dyingD.eating5.A.adviceB.timeC.patienceD.action6.A.favourB.
6、partC.workD.role7.A.adjust toB.devote toC.let downD.put down8.A.messageB.storyC.conceptD.approach9.A.recycledB.buriedC.soldD.collected10.A.smellyB.toughC.muchD.far11.A.awarenessB.disasterC.imbalanceD.development12.A.cheerfullyB.eventuallyC.differentlyD.immediately13.A.storeB.makeC.sortD.reduce14.A.m
7、anagedB.expectedC.continuedD.claimed15.A.wandersB.runsC.disappearsD.accumulates16.A.pick upB.set upC.turn upD.back up17.A.avoidB.affordC.selectD.protect18.A.reusableB.advancedC.valuelessD.inexpensive19.A.inventionsB.sellersC.optionsD.creations20.A.betterB.easierC.happierD.longer.语法填空March Boedihardj
8、o,a nine-year-old math genius from Hong Kong,will attend the Hong Kong Baptist University(HKBU) and become the 1. (young) college student in the city.The university will create a 2. (special) designed five-year course which will see him get a Bachelors and Masters degree.The university thought long
9、and hard about whether or not 3. (admit) March.HKBU president,Professor Franklin Luk,announced at a press conference,“The decision was made after a two-month 4. (discuss) among various departments of the university and Marchs parents.” March also met the press and raised 5. victory sign when he ente
10、red the meeting room.He seemed very confident.There has been worry from educators that 6. (attend) university so young,March will miss out on 7. (society) skills.His new classmates will all be ten or more years older than he is.March says this will not be a problem as he has already had experience o
11、f studying with older students.He has already spent two years in England,8. he passed advanced math exams with A grades.“My schoolmates in Oxford University were over 18 and we often 9. (talk) about mathematics problems.I think I wont have problems in communicating 10. people older than me,”said the
12、 nine-year-old.必修第三册UNIT5语言运用题组求精准.【语篇导读】这是一篇记叙文。Sophie因为号召和参与清理海滩和河岸垃圾的举动赢得了2019年新西兰“Thinkkind”学生竞赛的冠军。1.B解析根据下文“Sophieturnedtomediatogetheroutandaskforvolunteerstohelpcleanup.”可知,Sophie举行了(held)一次海滩清理活动。2.D解析根据下文“thatmarinelifeishurtbythoughtlessdecisionsofhumans”可知,这种现象让Sophie很困扰(bothers)。3.C解析根据
13、下文提到的“plastics”可知,Sophie潜泳时看到海底有垃圾(garbage)。4.B解析根据上文“thatmarinelifeishurtbythoughtlessdecisionsofhumans”可知,Sophie看到海洋生物生活(living)在塑料中。5.D解析根据上文“Itwasthetriggerofheract.”可知,Sophie认为人们没有采取足够的行动(action)。6.B解析Sophie认为每个人都应该尽自己的一份力。doonespart“尽自己的职责”。7.C解析根据“otherwise”可知,此处表示转折关系。每个人都要尽自己的一份力,否则会让星球失望(l
14、etdown)。8.A解析根据“Sophieturnedtomedia”可知,Sophie向媒体发布了她的信息(message)。9.D解析根据下文“untilwestartedcollecting”可知,那天Sophie和其他志愿者收集了(collected)200千克垃圾。collect为同词复现。10.C解析根据上文“200kilogramsofrubbish”可知,直到他们开始收集,才意识到到底有多少垃圾。11.A解析根据上文“Itwasthetriggerofheract.”和“butwedidntrealize”可知,Sophie一想起生态意识(awareness),它就给了她沉重
15、的打击。12.C解析根据下文“Insteadofholdingapartycreatingwaste,shedecidedtoit.”可知,Sophie决定用不同的方式(differently)庆祝14岁的生日。13.D解析根据上文“creatingwaste”可知,所填的词应该和“create”的意思相反。此处意为“Sophie决定减少(reduce)垃圾”。14.A解析根据上文“200kilogramsofrubbishwerethatday.”可知,这一次Sophie和她的朋友们也成功捡起了城镇附近河岸上堆积的垃圾。managetodosth“(设法)成功做某事”。15.D解析根据“al
16、ongtheriverbanknearthetown”可知,此处指的是城镇附近河岸上堆积(accumulates)的垃圾。16.A解析根据上文“Sophieandherfriendstopickuptherubbish”可知,Sophie说有一件事是每个人都能做的,那就是“捡起(pickup)自己的垃圾”。17.B解析根据下文“butjustnotbuyingthingswrappedinplasticwillhelp”可知,有些家庭很难买得起(afford)塑料替代品。18.A解析根据“likemetalstraws”可知,Sophie建议使用金属吸管等可重复使用的(reusable)材料。
17、19.C解析根据“onthemarket”和上文“materialslikemetalstraws”可知,当市场上有更多的选择(options)时,个人做出改变就会更容易(easier)。20.B解析见上题解析。better更好的;easier更容易的;happier更快乐的;longer更长的。.【语篇导读】本文为记叙文。文章讲述来自香港的九岁数学天才MarchBoedihardjo将进入香港浸会大学,成为该城市最年轻的大学生,并且讲述了他被录取的过程。1.youngest解析考查形容词最高级。根据前面的the可知,此处用形容词的最高级作定语,表示“最年轻的”。2.specially解析考查
18、副词。修饰动词designed要用副词形式,故填specially。3.toadmit解析考查不定式。此处是“疑问词+动词不定式”结构,故填toadmit。4.discussion解析考查名词。根据不定冠词a可知,所填的词用单数形式,故填discussion。5.a解析考查冠词。此处泛指一个手势,victory的发音以辅音音素开头,故填a。6.attending解析考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处使用非谓语形式。attend和句子主语之间是主动关系,所以用动词-ing形式。7.social解析考查形容词。分析句子成分可知,所填的词作定语修饰skills,所以用形容词,故填social。8.where解析考查定语从句。先行词为表示地点的名词,关系词在非限制性定语从句中作地点状语,故填where。9.talked解析考查时态。描述过去的事情,用一般过去时态,故填talked。10.with解析考查固定搭配。communicatewithsb.“与某人交流”为固定搭配。