收藏 分享(赏)

2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:550302 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:12 大小:29.19KB
下载 相关 举报
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第8页
第8页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第9页
第9页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第10页
第10页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第11页
第11页 / 共12页
2023年高考英语一轮复习 UNIT 1 阅读理解题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考题型组合规范练9阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解AThe Bureau of Labor Statistics recommends some high-paying jobs.ConstructionandBuildingInspectorConstruction and building inspectors inspect construction sites and buildings to make sure that the structures meet all requirements.Many construction and building inspect

2、ors have a certificate from a local or community college,although others have a two-year associates degree instead.Salary:about $70,710 per yearWebDeveloperWeb developers design and develop websites.They create the look of the site and handle the websites performance,speed,and capacity.Web developer

3、s might work for computer system design companies,or for marketing firms or departments,or be self-employed.While some web developers have an associates degree in web design,others have a certificate in web development instead.Salary:about $63,760 per yearArchitecturalandCivilDrafterAn architectural

4、 and civil drafter creates drawings of the structural features of buildings,or creates maps of civil engineering projects.Most drafters have training in computer-aided design and drafting (CADD),engineering,mechanical drawing,and other design and engineering skills.This training can be from a certif

5、icate program,a two-year program,or even a four-year program.Salary:about $56,830 per yearSheetMetalWorkerA sheet metal worker constructs and/or installs products made of thin sheet metal.This work might involve measuring and marking dimensions on sheets,drilling holes in sheets,carrying large sheet

6、s,and so on.Sheet metal workers learn their work through a certificate program from a technical school.Salary:about $50,400 per year1.Which job provides the highest income according to the text?A.Construction and Building Inspector.B.Web Developer.C.Architectural and Civil Drafter.D.Sheet Metal Work

7、er.2.What is special about web developers?A.They inspect websites.B.They are good at marketing.C.They can be self-employed.D.They need CADD training.3.What common requirement do the jobs have?A.Engineering skills.B.Computer knowledge.C.A certificate or a degree.D.Technical school experience.BArguste

8、r grew up on his familys farm in a remote village.Planting cash cropcotton,they were breaking even and had to make ends meet.In his childhood,there were nine kids at home.All the boys were in one room with two beds.Two slept at the head while two slept at the foot.Therefore,there was one thing about

9、 their feetwashing them before crowding onto the bed.When there was a hole in Argusters jeans,his mother would put a patch on it.However,the hole kept going.It was the naughty kids,Arguster included,that took the jeans out,hung them on a line and shot them to put holes.Aware of that,however,Ben,the

10、father,didnt rebuke them,knowing it might be the only way to bring laughter to his kids.Argusters first lesson in economics was taught by Ben.The childish kid had worked and made a little extra money.He couldnt help admiring himself,“I make six dollars!Six dollars!Man!Im on the top of the world!” Wi

11、th a great thrill,Arguster decided to go to the fair,where he played games,ate cotton candy.When asked by Ben how much he had spent,with his head down,Arguster replied,“Daddy,I spent it all.” Looking at his messy hair,Ben sighed,“Boy,you spent all your money and a haircuts gone up to 75 cents.Im afr

12、aid.” From then on,Arguster always kept enough money to get himself a haircut.Ben taught his kids how to do the right thing and wanted them to do the right thing,which Ben tried to pass on to his kids,in his own way.Ben started a syrup mill.People in the community brought their cane and millet for B

13、en to grind up (磨碎) for syrup.When people paid with buckets of syrup,Ben refused.Arguster got confused,“Daddy,why dont you let these people pay you?”“Because we got enough syrup to last for a long time!Son,these people dont have money to pay.Thats the only way they can pay.”4.Why should the kids was

14、h their feet before going to bed?A.Because they turned dirty after playing on the farm.B.Because they crowded on a small bed with feet close to others heads.C.Because the beds were made of cotton which was easy to spot.D.Because they had to make ends meet,making them seldom bathe.5.What does the und

15、erlined word “rebuke” in Paragraph 2 probably mean?A.Question.B.Oppose.C.Amuse.D.Criticize.6.What might happen to Arguster after he spent all the money he earned?A.He worked and earned money again for his haircut.B.He had his haircut with the money Ben gave him.C.He waited for the price of haircuts

16、to decrease.D.He borrowed money from his mother for his haircut.7.Whats Bens attitude towards people in the community?A.Strict.B.Casual.C.Considerate.D.Mean.CIn 2016,Jess Wedel of Oklahoma was diagnosed with cancer.She fought hard,undergoing several surgeries and months of treatment.Luckily,she didn

17、t have to fight alone;her mom,Valari Wedel,was by her side every step of the way.The mom and the daughter are incredibly close.They share a love of the outdoors and mountain climbing,routinely traveling to distant peaks to plant their flag at the summit.So when Jess was declared cancer-free,she was

18、eager to get back out in the wilderness.What better way is there to celebrate a second chance than scaling the worlds highest peak?Jess and Valari started a hard journey up the Himalayas,as soon as the passage was opened in the spring of 2021.The two of them agreed that they made the journey for mor

19、e than just another feather in their cap.They were hiking as if each day is their last,because for a while,it seemed that death was a very real possibility.While they hoped to be successful and become the first American mother-daughter team to reach the peak,it was always more about the journey than

20、 the destination.“It feels like part of our healing was coming into the mountains and being able to enjoy each other and have fun and just live a life,” Jess said.Mount Qomolangma is one of the most challenging climbs in the world.Their expedition soon met with terrifying 60 mph winds and whiteout(白

21、化) conditions for nearly two days straight,but they kept moving.Unfortunately,on May 11,it all became too much for Valari,who is 61 and has asthma.Jess was heartbroken when her mother had to turn back,but she continued to scale the peak not just for herself,but for her mom,too.Jess continued on her

22、climb,and on May 25,she woke up excited to finally reach the summit after 55 days of climbing.Yet once again,fate had other plans.Her guides fell ill.“Our summit attempt was canceled because our crew was sick,” Jess wrote on Instagram.“And unlike most mountains,it is impossible to climb this one wit

23、hout their help.”8.What do the daughter and the mom have in common?A.They both enjoy making flags.B.They both love outdoor activities.C.They both have the disease of asthma.D.They were once diagnosed with cancer.9.What can we infer from the fourth paragraph?A.They thought the climb was exciting.B.No

24、 woman has reached the peak before.C.They risked their lives climbing to the peak.D.They didnt meet with many difficulties during the climbing.10.Which of the following words can best describe Jess Wedel?A.Considerate.B.Warm-hearted.C.Generous.D.Determined.11.Why did Jess fail to reach the summit?A.

25、Because her mother didnt accompany her.B.Because the weather conditions were bad.C.Because climbing to the summit was too difficult for her.D.Because her guides were ill and she couldnt climb without them.DHow do you turn “dumb” headphones into smart ones?Rutgers engineers have invented a cheap and

26、easy way by transforming headphones into sensors that can be plugged into smartphones,identify their users,monitor their heart rates and perform other services.Their invention,called HeadFi,is based on a small plug-in headphone adapter that turns a regular headphone into a sensing device.Unlike smar

27、t headphones,regular headphones lack sensors.HeadFi would allow users to avoid having to buy a new pair of smart headphones with sensors to enjoy sensing features.“HeadFi could turn hundreds of millions of existing,regular headphones worldwide into intelligent ones with a simple upgrade,” said Xiaor

28、an Fan,a HeadFi primary inventor.A Rutgers-led paper on the invention,which results in “earable intelligence”,will be formally published in October at MobiCom 2021,the top international conference on mobile computing and mobile and wireless networking.Headphones are among the most popular wearable d

29、evices worldwide and they continue to become more intelligent as new functions appear,such as touch-based gesture control,the paper notes.Such functions usually rely on aiding sensors,such as accelerometers,gyroscopes and microphones that are available on many smart headphones.HeadFi turns the two d

30、rivers already inside all headphones into a versatile (多功能的) sensor,and it works by connecting headphones to a pairing device,such as a smartphone.It doesnt require adding aiding sensors and avoids changes to headphone hardware or the need to customize headphones,both of which may increase their wei

31、ght and size.By plugging into HeadFi,a converted headphone can perform sensing tasks and play music at the same time.The engineers conducted experiments with 53 volunteers using 54 pairs of headphones with prices ranging from $2.99 to $15,000.HeadFi can achieve 97.2 percent to 99.5 percent accuracy

32、on user identification,96.8 percent to 99.2 percent on heart rate monitoring and 97.7 percent to 99.3 percent on gesture recognition.12.What does Xiaoran Fan think of HeadFi?A.Secure to operate.B.Simple to use.C.Easy to substitute.D.Convenient to store.13.What can we know about HeadFi according to t

33、he text?A.It cant work with headphones alone.B.It actually functions as a versatile sensor.C.It makes headphones larger and heavier than usual.D.It doesnt work when headphones are playing music.14.The figures are listed in the last paragraph mainly to show .A.the various functions of HeadFiB.the wid

34、e popularity of headphonesC.the great complexity of headphonesD.the excellent performance of HeadFi15.What can be the best title for the text?A.How to Use Headphones AppropriatelyB.Headphones Can Be Upgraded InstantlyC.How to Make Regular Headphones IntelligentD.New Uses Have Been Found in Headphone

35、s.阅读七选五People decide to learn another language for many different reasons.Some learn another language because they would like to live in another country.1 Some people have to study a language at school and others might decide to learn a language just for fun!Here are some dos and donts to help other

36、 language learners.2Learning a new language can be a hard process that requires a lot of motivation.Try different activities to make your language learning more enjoyable.Why not try watching your favourite TV series in that language or listening to music in that language?Do write down your mistakes

37、.3 I like to write the mistakes that I make in a small pocketbook.Dont set unrealistic expectations.If you have recently started learning another language,it may be unrealistic to expect to be fluent within a couple of months.Be aware that it could take a while.4 Its very difficult to have a native

38、accent.The most important thing is that youre clear and people can understand you.Dont be scared.5 I worried about my accent,pronunciation,grammar and didnt make the most of speaking opportunities.Looking back,it seems silly and now Im more than happy to speak French.Dont be afraid or overthink it;j

39、ust be confident and speak.A.Be confident.B.Do enjoy it.C.The same thing goes for accents.D.Others decide to learn a language because of their job.E.I wasnt confident when I first started speaking French.F.Take your time and celebrate the progress that youve made so far.G.A person correcting you is

40、a good thing and it will help you improve.高考题型组合规范练9选择性必修第一册UNIT1阅读理解题组练速度.【语篇导读】这是一篇应用文。文章主要介绍了四份收入比较高的工作。1.A解析细节理解题。根据每一节中Salary部分的内容可知,第一份工作的收入均为每年70,710美元,第二份工作均为每年63,760美元,第三份工作均为每年56,830美元,第四份工作均为每年50,400美元,对比可知,第一份工作的年收入最高。2.C解析细节理解题。根据WebDeveloper的介绍中“Webdevelopersmightworkforcomputersystemd

41、esigncompanies,orformarketingfirmsordepartments,orbeself-employed.”可知,网络开发人员的特色是可以个体经营。3.C解析推理判断题。通读全文可知,每一份工作都提到了“degree”或“certificate”的要求,即它们的共同点是都要求证书或者学位。【语篇导读】本文是一篇记叙文。Arguster家里面虽然贫困,但是他的父亲Ben却以身作则地教育他们如何正确做事以及善待他人。4.B解析细节理解题。根据文章第一段中的“Alltheboyswereinoneroomwithtwobeds.Twosleptattheheadwhilet

42、wosleptatthefoot.Therefore,therewasonethingabouttheirfeetwashingthembeforecrowdingontothebed.”可知,男孩们都挤在一张床上,两个睡床头两个睡床尾。即睡觉时脚要靠近别人的头,所以需要洗脚。5.D解析词义猜测题。根据下文“knowingitmightbetheonlywaytobringlaughtertohiskids”可知,父亲知道这是孩子们感到快乐的唯一途径,所以父亲Ben并没有责备他们。由此推知,所猜词rebuke的含义为“责备、批评”。6.A解析推理判断题。根据第三段中的“Fromthenon,A

43、rgusteralwayskeptenoughmoneytogethimselfahaircut.”可知,Arguster被父亲教育之后,自己重新去挣钱赚得了理发的费用,并且以后的理发自己都要留足够钱。7.C解析推理判断题。根据文章最后一段可知,父亲Ben没有收取社区居民关于糖浆的费用,因为他知道居民们没钱支付。由此推知,Ben对于社区居民非常的慷慨和体贴。【长难句分析】Ben taught his kids how to do the right thing and wanted them to do the right thing,which Ben tried to pass on to

44、 his kids,in his own way.【分析】Bentaught.andwanted.是主句,howtodo.作宾语,which引导的是非限制性定语从句。【译文】本教孩子们如何做正确的事情,并希望他们做正确的事情,本试图以自己的方式将这些事情传递给他的孩子。【语篇导读】本文是记叙文。五年前,俄克拉荷马州的JessWedel被诊断出患有癌症,处于人生最低点。但今天,她竟然出现在世界之巅珠穆朗玛峰!8.B解析细节理解题。根据第二段中的“Theysharealoveoftheoutdoorsandmountainclimbing,routinelytravelingtodistantpe

45、akstoplanttheirflagatthesummit.”可知,母女都喜欢户外活动。9.C解析推理判断题。根据第四段中的“Theywerehikingasifeachdaywastheirlast,becauseforawhile,itseemedthatdeathwasaveryrealpossibility.”可知,她们冒着生命危险爬向山顶。10.D解析推理判断题。根据第五段的最后一句“Jesswasheartbrokenwhenhermotherhadtoturnback,butshecontinuedtoscalethepeaknotjustforherself,butforhe

46、rmom,too.”可知,JessWedel是意志坚定的。11.D解析推理判断题。根据最后一段的“Herguidesfellill.Andunlikemostmountains,itisimpossibletoclimbthisonewithouttheirhelp.”可知,向导病了,没有向导的帮助她无法登顶。【语篇导读】本文是一篇说明文。时下有很多耳机都只是具备对音乐的放大和语音的控制功能。不过一项新的系统能够让这些“笨拙”的耳机具备使用者识别、心率监测和手势识别等功能。这项实验性技术被称为HeadFi,目前新泽西州罗格斯大学领导的团队正在研发。12.B解析推理判断题。根据文章第三段第一句“

47、HeadFicouldturnhundredsofmillionsofexisting,regularheadphonesworldwideintointelligentoneswithasimpleupgrade”可知,HeadFi只需一次简单的升级就可以将全世界数以亿计的普通耳机变成智能耳机。由此可以推断,HeadFi使用起来很简单。13.A解析细节理解题。根据文章第六段第一句“HeadFiturnsthetwodriversalreadyinsideallheadphonesintoaversatilesensor,anditworksbyconnectingheadphonestoap

48、airingdevice,suchasasmartphone.”可知,使用HeadFi时仅仅用耳机是不行的。14.D解析推理判断题。根据文章最后一段内容可知,在对53名志愿者使用54副耳机进行的测试中,HeadFi系统对使用者识别的准确率为97.2%至99.5%,在心率监测方面的准确率为96.8%至99.2%,在手势识别方面的准确率为97.7%至99.3%。由此可以推断,文章最后一段中列举那些数字是为了说明HeadFi的性能优异。15.C解析主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍一项名为HeadFi的发明是如何将只具备音乐放大和语音控制功能的“笨拙”耳机变成具备使用者识别、心率监测和手势识别等

49、功能的智能耳机的,C项可作为文章的标题。.【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了学习一种新语言该做的和不该做的事。1.D解析根据上文“Somelearnanotherlanguagebecausetheywouldliketoliveinanothercountry.”可知,这里介绍人们学习另一种语言的原因,和D项“Othersdecidetolearnalanguagebecauseoftheirjob.”语意一致。2.B解析根据下文“Trydifferentactivitiestomakeyourlanguagelearningmoreenjoyable.”可知,这部分要介绍享受学习。“Do

50、enjoyit.”符合这段主旨。3.G解析根据下文“IliketowritethemistakesthatImakeinasmallpocketbook.”可知,上文也是和错误有关。G项“Apersoncorrectingyouisagoodthinganditwillhelpyouimprove.”符合语境。4.C解析根据下文“Itsverydifficulttohaveanativeaccent.”可知,这里介绍了有个当地的口音很难。C项“Thesamethinggoesforaccents.”中也提到了accents,而且语意一致。5.E解析根据空后的句子“Iworriedaboutmyaccent,pronunciation,grammaranddidntmakethemostofspeakingopportunities.”可知,作者对于学习语言不自信,所以选E项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1